Δεν πεθαίνει ο Ζορρό


Ήταν αναμφίβολα ένας από τους τελευταίους θρύλους του (ημιθανούς σήμερα) ευρωπαϊκού κινηματογράφου. Μολονότι διέθετε αυτή την ανεπανάληπτη γοητευτική εξωτερική εμφάνιση, έπαιζε συχνά ρόλους σκληρών κακοποιών ή αστυνομικών, δημιουργώντας έτσι ένα έντονο ρομαντικό icon που κατάφερνε να συγκεράζει στοιχεία του καλού και του κακού σε μια εκρηκτική ενότητα.


Έχοντας το θάρρος να εκφράζει τις απόψεις του σε πολιτικά ζητήματα (με ορισμένες εκ των οποίων ήμασταν απόλυτα σύμφωνοι) δεν φοβήθηκε να έρθει σε αντιπαράθεση με την επικρατούσα τάση της πολιτικής ορθότητας, αποτελώντας έναν από τους τελευταίους αληθινούς άντρες παλαιάς κοπής του χώρου των τεχνών, μολονότι τα τελευταία χρόνια της ζωής του οι ενδοοικογενειακές έριδες προκάλεσαν ρωγμές στην δημοσία εικόνα του.

Εκπληκτικές συνεργασίες με σκηνοθέτες και ηθοποιούς, πλούσια φιλμογραφία και μια ανεπανάληπτη κινηματογραφική δόξα αποτέλεσαν τα κύρια γνωρίσματα της ζωής του Αλέν Ντελόν. Ρόλοι όπως εκείνοι του Ζορρό ή του παράνομου γιατρού της Λεγεώνας των Ξένων δίπλα στον Τσαρλς Μπρόνσον τον έκαναν αγαπητό στους αναγνώστες της λογοτεχνίας του φανταστικού και στους θεατές των ταινιών δράσης. Η παρουσία του δίπλα στην Κατίνα Παξινού και τον Σπύρο Φωκά ως μέλος της οικογένειας Ρόκο τον έφερε σε επαφή και με την ελληνική σκηνή της υποκριτικής. Η συμμορία των ταινιών Μπορσαλίνο, στην οποία ηγήθηκε μαζί με τον Μπελμοντό, οι Ιστορίες Μυστηρίου, ο ΓατόπαρδοςΟ δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο…τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τον μεγάλο Γάλλο.


Για τους λάτρεις της παλιάς καλής ευρωπαϊκής μεγάλης οθόνης ο Αλεν Ντελόν θα είναι για πάντα ένας pulp hero. Αντίστοιχος με εκείνους των comics και της λογοτεχνίας του φανταστικού.


Σχόλια:


Ανώνυμος
ΑΛΕΝ ΝΤΕΛΟΝ

Πάντα ήμουν και θα είμαι υποκειμενικός υπέρ του κινηματογράφου των 60s και των 70s, τόσο του γαλλικού με τον Ντελόν, όσο και του αμερικάνικου με τις σκηνοθεσίες του Σέρτζιο Λεόνε, του Σίντνεϊ Λουμέτ κ.ά. Οπότε είμαι προκατειλημμένος θετικά υπέρ του καλλιτέχνη Αλέν Ντελόν.

Σήμερα που πέθανε, βλέπω, δυστυχώς, διάφορους μέσα από τον χώρο να αποθεώνουν τον άνθρωπο Ντελόν, πιασμένοι βασικά από μια δήλωση που είχε κάνει υπέρ της Λεπέν και του μπαμπά της.

Ειλικρινά, ο άνθρωπος Ντελόν ήταν κοπριά. Κακοποιούσε τη γυναίκα του, έκανε παιδί που αρνήθηκε να το αναγνωρίσει και αυτό πέθανε από υπερβολική δόση, παραπληγικό και πάμφτωχο.

Τα "μεγάλα μεγέθη" που έλεγε κάποια άλλη καλλιτεχνική ψυχή, αφορούν τον ηθοποιό Ντελόν και μόνο. Όσοι νεαροί εθνικιστές έχετε κατά νου τον άνθρωπο Ντελόν ως κάποιο μεγάλο παραδοσιοκράτη ή δεν-ξέρω-εγώ-τι-άλλο, είστε αλλού γι' αλλού. Ο νιτσεϊκός τύπος του ανθρώπου που δέρνει τη γυναίκα του και αφήνει το παιδί του να πεθάνει στην ψάθα το πρωί, και βγάζει λογύδρια για την παραδοσιακή οικογένεια και τη φυσική ευταξία παίζοντας στο πιάνο σονάτες του Μπετόβεν το βράδυ, είναι τύπος ανθρώπου πλήρως αποκρουστικός για εμάς τους εθνικιστές, όσο κι αν ομολογουμένως μέσα στην Ιστορία αυτός ο τύπος ανθρώπου έχει γοητεύσει πολλούς αφελείς (ειδικά όταν είναι και εξωτερικά πανέμορφος όπως ήταν ο Αλέν).
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας
Δεν ήταν μόνο μία δήλωση υπέρ της Λεπέν. Ήταν συνεχώς δίπλα στον Ζαν Μαρί Λεπέν. Με φωτογραφίες και τα συναφή. Φωτογραφήθηκε με τον Ντεγκρέλ. Τι άλλο θες να κάνει για να δείξει ότι είναι εθνικιστής κανείς;

Το μόνο του κακό στην πολιτική του τοποθέτηση ήταν ότι δεν τολμούσε να κοντραρει το διεθνές εβραϊκό κεφάλαιο. Κατά τα άλλα για όνομα τέτοιου βεληνεκούς έκανε και πολλά.
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Αν ένας Γκίμπσον είχε το θάρρος να τα βάλει με τους Εβραίους, θα έπρεπε να το έχει κι ο Αλέν, αλλά τού έλειπε.

Από κει και πέρα, το σχόλιο δεν ήταν για το αν είναι "εθνικιστής" ή όχι. Οι αποφάσεις που πήρε σε πολύ σημαντικότερα κομμάτια της ζωής του (και όχι στο να βγει μια φωτό με κάποιον σε γύρισμα μιας ταινίας), δείχνουν βασικά έναν άνθρωπο που απολάμβανε τα νεωτερικά ήθη και ήταν ο ίδιος εκφυλισμένος ηθικά, και πού και πού πέταγε και μια ατάκα να το παίξει παραδοσιοκράτης στα νεούδια που δεν ξέρανε το ποιόν του.
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

Ταινιοφάγος
"Εμάς τους εθνικιστές", "πανέμορφος" (ιδιαίτερα αντρική η ατάκα σου εθνικισταρά μου), "όσοι νεαροί..." (άιντε πάλι το ηλικιακό σου φετίχ και η δυστυχία της τρίτης ηλικίας), "αποκρουστική" η διπλή ζωή. Να φανταστώ σαν την πρώην διπλή (κρυφή) ζωή παλαίμαχου συναγωνιστή που έχει βγει στην φόρα εδώ και πέντε χρόνια και του έχουν κρεμάσει κουδούνια. Μεγάλε άσε τον Ζορό και τον Δολοφόνο (ο γαλλικός τίτλος τα έσπαγε αλλά τα χαλάσαμε στην μετάφραση) και πιάσε κανένα μιούζικαλ. Εσένα σε κόβω μέχρι κανένα "Ωραία μου Κυρία". Πες αλήθεια ρε μπαγάσα. Πόσες φορές έχεις δει την "Μελωδία της Ευτυχίας"; Βουγιουκλάκη; Ειδικά η σκηνή του γάμου με τον Παπαμιχαήλ έχει γράψει ιστορία. Πρέπει να είχες φθείρει την κασέτα σε εκείνο το σημείο. Για ποιο λόγο ρε φίλε άνθρωποι με το θέμα σου λατρεύουν τα μιούζικαλ και την Βουγιουκλάκη; Τι σας αρέσει τόσο πολύ; Βάλε μας λίγο στο μυαλό σας. Εγώ είμαι ένα σκουπίδι. Στις 15 του μήνα ψάχνω ψιλά στα μαξιλάρια του καναπέ. Δείξε μου πως σκέφτεται η καλή κοινωνία.
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

Ένας παλιός εθνικιστής
Μεγάλη του μαγκιά που φωτογραφήθηκε με τον Ντεγκρέλ στα γυρίσματα της ταινίας Ζορρό.
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Ο Ντεγκρέλ δεν ήταν ένας απλός εθνικιστής. Αλλά στρατηγός των Ες Ες της βελγικής συμμετοχής
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Άρα ακόμη μεγαλύτερη μαγκιά
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Και μισθωμένος από τους Αμερικάνους στα 80s στη Μάλαγα να κατασκευάζει αμερικάνικες βάσεις, επίσης.
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Δεν υπάρχει καμιά έγκυρη πηγή για αυτή την μπολσεβίκικη παπάτζα περί αμερικανικών βάσεων στη Μάλαγα. Ο χιτλερισμός είναι ο πιο γνήσιος αντιαμερικανισμός.
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024


Ανώνυμος/η
Πιστεύετε ότι ένας εθνικιστής επιτρέπεται να διατηρεί εξωσυζυγικές σχέσεις;
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024


Ανώνυμος/η
Ρε τι πίνετε μερικοί; Τι πάει να πει "επιτρέπεται", από ποιόν; Κουράσατε με την ηλίθια ηθικολογία, σαν τον άλλον σε προηγούμενο άρθρο που ρωτούσε τον Σταμάτη για το σεξ πριν τον γάμο και τον εθνικισμό
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας
Καλό είναι να μην έχει. Αν έχει επειδή δεν τον γεμίζει η υπάρχουσα σχέση του, δεν χάθηκε και ο κόσμος. Ας χωρίσει.

Αρκεί να μην είναι λιγούρης και μου@#δουλος. Εθνικιστής είναι δεν είναι ιερέας ή δάσκαλος κατηχητικού.
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Επιτρέπεται να έχει κάποιος εθνικιστής μακριά μαλλιά; Επιτρέπεται να φοράει σκουλαρίκι; Επιτρέπεται να παίζει κιθάρα; Ντραμς; Βιολί; Επιτρέπεται να τρώει πιτόγυρο; Ή είναι υποχρεωμένος να τρώει μπέργκερ; Μπορεί να φοράει leather; Μπορεί να φοράει κιμονό;
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Ο Μαμούτος που το παίζει παραδοσιοκράτης πότε θα φτιάξει οικογένεια;
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Μερικοί μπερδεύουν το σάιτ της Νίκης με το σάιτ των Ελλήνων Ρομαντικών.
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Σταμάτης
Αν είναι να κάνω οικογένεια όπως αυτές που έκαναν ο ΝΓΜ, ο εστιάτορας, ο Πλεύρης, ο ιππέας και οι υπόλοιποι γνωστοί του χώρου θα είναι καλύτερη υπηρεσία στο ελληνικό έθνος να μείνω άγαμος.
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Γιατί ρε Σταμάτη; Δεν θέλεις να κάνεις τέτοια ζωή που να σε βγάζει πρωτοσέλιδο ο Χίος; Εσύ χάνεις.
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Λώλος Δροσινός
Εφυγε και αυτός.Φοβερός σαν Ζορο .Με τέτοια φιλμ μεγαλώσαμε.Εγω τον αγάπησα και σε,αυτή την πολιτική κομεντί
https://youtu.be/u5RBzY7DcOc?si=IO55kG4GdMdctTg8
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Pulp heroes μόνο στην Αμερική. Ο Αλαιν είχε αριστοκρατική στάση σώματος και ζωής με την οποία εσείς οι πεντέξι είστε ξένοι λόγω γονιδίων και πληβειακής μπολσεβικικής κουλτούρας.
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Σώματος, ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία.

Ζωής, πάλι, μπα, δεν ήταν δα κι ο Athos de la Fere ο εκλιπών. Εκτός αν υπονοείται η αριστοκρατία της εποχής της παρακμής και του εκφυλισμού της, η εποχή του Ντε Σαντ.
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας
Για να το γράφει αυτό ένας ξάδερφος της Ζωής Λάσκαρη, κάτι θα ξέρει. Αλήθεια, αυτό πώς σου ήρθε και το πλασάρισες στον Χίο..χαχαχ;; Απωθημένο της εφηβείας σου;
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Ποιόν Χίο και ποιά Λάσκαρη; Δικά σας απωθημένα και ασυναρτησίες. Σε λίγο θα ντύνεστε Ζορό σαν τον Ψωμιάδη στα πανηγύρια της Ανδρίτσαινας.
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας
Δεν μπορεί να είστε τόσο νέος στο χώρο και να μην θυμάστε τα εξώφυλλα του ιππέα στην εφημερίδα Μακελειό μετά το θάνατο της Ζωής Λάσκαρη. Τότε που ο βετεράνος δήλωνε αηδιασμένος με την "εξαδέλφη" του Ζωή Λάσκαρη επειδή έγινε κομμουνίστρια και δεν σεβάστηκε την παρακαταθήκη του ανταρτοφάγου άμεσου συγγενούς της. Έχει μεγάλη ιστορία αυτός ο χώρος κύριε περίεργε. Για άγριους ιστορία.
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Ω εξάδελφε της Ζωΐτσας, ω μογγόλε αρχιγερακάρη, ω Ιόνιε κόμη, ω προεστέ εξ Αλποχωρίου, ω Θράξ ιππέα, ω Σμυρνιέ αστέ, ω Γερμανέ προστάτη του Πολιτισμού, ω μόνε εναπομείναντα Ελλην, ω αντάρτη πόλεων κατά του Καραμανλισμού, ω αθώο θύμα σκευωρίας του καραμνλικού καθεστώτος, ω κατάδικε τενίστα των κατέργων, ω αεροπόρε, ω δημοσιογράφε της Ελεύθερης Ώρας, ω ...κληρονόμε, ω πιστοποιητή ψυχοπαθολογικών περιπτώσεων, ω Δάσκαλε, ω Ιδρυτή, ω Οδηγέ, ω πλατωνικέ ομοερωτικέ εραστή, ω όπισθεν ποιητή και φιλόσοφε, ω αδελφέ και εκλεκτέ συνέλληνα Αριστοτέλη, σύρε να μου φτιάξεις ένα φραπέ με στέβια.
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Αρίστο του φραπέ με την αφράτη κοιλίτσα, μη σκιάζεσαι από το αλλεπάλληλο ξεφτιλίκι. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Δέντρα που τα πετροβολούν έχουν καρπούς να δώσουν. Είσαι ακόμη ο κλειδοκράτωρ του χώρου.. Με ένα σου ανώνυμο σχόλιο διαλύεις ομάδες και γκρούπες, ρίχνεις κυβερνήσεις, επηρεάζεις τις διεθνείς εξελίξεις. Είσαι σημαντικός συναγωνιστή μου, ο χώρος μας σε έχει ανάγκη. Είσαι ένας από εμάς, δικός μας άνθρωπος. Είσαι ένας μύθος του διαδικτύου, άοκνος εργάτης των φορμών σχολιασμού. Σε αγαπάμε και σε τιμάμε. Δεν είσαι παππούς. Είσαι ακόμη έφηβος , έτοιμος να βγάλει ΑΦΜ. Είσαι συλλέκτης, έχεις γούστο, αισθητική, παιδεία. Αποπνέεις κάτι αριστοκρατικό, ανώτερο. Είσαι μια αβαντ γκαρντ προσωπικότητα του χώρου. Ζητώ συγνώμη εκ μέρους της ΣΟ που σε άφησε ξεκρέμαστο τον Αύγουστο και είχες μοναξιές.
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Καλά ρε μαλάκα γράφεις για τον εαυτό σου "με την αφράτη κοιλίτσα"; Επειδή νιώθεις άβολα με την λέξη χοντρός; Ρε φίλε πως επιβιώνεις τόσα χρόνια; Και μάλιστα σε αυτόν τον χώρο. Πως στο διάολο γίνεται αυτό ρε φαινόμενο;
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Βραβευμένος από τον Ζελένσκι και ουκρανόφιλος μέχρι ξεράσματος:

https://x.com/Ole_Kondratiuk/status/1825114977818014028
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Τι να γίνει, κανείς δεν είναι τέλειος
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Τι να κάνουμε,, δεν πιστεύει στον Πουτιν Ιησού
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Όχι ότι έχει και τεράστια πολιτική σημασία, αλλά βλέπετε εθνικές εκλογές πριν το 2027; Πολύ φοβάμαι ότι θα πάμε για τρίτη 4ετία Μητσοτάκη σερί και με πολύ υπαρκτό το ενδεχόμενο εθνικής καταστροφής (η πολεμοκάπηλη Καμάλα θα εκλεγεί στις ΗΠΑ, δεν βλέπω τον Τραμπ να κάνει comeback).
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Σταμάτης
Μετά τις αμερικανικές εκλογές θα αρχίσει να φαίνεται τι θα ακολουθήσει. Δεν αποκλείεται αυτό που γράφεις. Θα έχουμε καλύτερο οπτικό πεδίο από Φλεβάρη και μετά.
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Α. Π.
Ένας Grand Vieux (Μεγάλος Παλαιός), της εποχής που οι καλλιτέχνες είχαν αυτή τη larger than life αύρα που δεν υπάρχει σήμερα - και μαζί μ' αυτούς την αύρα εκείνη είχαν κι οι στοχαστές κι οι πολιτικοί. Η εποχή του Ντελόν είναι στη Γαλλία η εποχή της Πιάφ, του Τρυφώ, της Βαρτάν, του Μπελμοντό, της Νταλιντά, του Γκοντάρ, της Αρντύ, του Καμύ, του Ντε Γκωλ.

Του Ντε Γκωλ τον "Λόγο στους Ελεύθερους Γάλλους" στο πρωτότυπο χειρόγραφο είχε αγοράσει ο Αλέν έναντι 300.000 φράγκων το 1973, κάτι που δείχνει ότι δεν υπήρξε ούτε φασίστας, ούτε ναζί, αλλά Γάλλος πατριώτης. Όπως ήταν Άγγλοι πατριώτες ο Κλάπτον, ο ΜακΜίλλαν κι ο Ενώχ Πάουελ, ουδόλως φασίστες επίσης. Ένας Grand Old "droit" (ας μού επιτραπεί ο αγγλογαλλισμός) θα έλεγα ότι ήταν ο πολιτικός Ντελόν.

Ο άνθρωπος Ντελόν (κακοποιητής ναι, απάνθρωπος προς το παιδί του από τη Nico ναι), μπορεί να ήταν άδειο μύδι. Όπως ήταν κι ο πρεζέμπορας ο Ike Turner. Κι ο βιαστής ο Μάικ Τάισον. Κι ο ψωνισμένος νάρκισσος ο Ντίκινσον. Κι ο φονιάς ο Φιλ Σπέκτορ. Κι ο παιδεραστής ο Ρομάν Πολάνσκι. Κι ο ρουφιάνος της Mi6 ο Όργουελ. Εμείς τι να πούμε, οι μελετητές του γερμανικού νεορομαντισμού, που ο δάσκαλός μας, ο Jeffrey Herf, είναι σήμερα εκ των εμετικότερων σιωνιστών στην αμερικανική ακαδημία, υπεραμυνόμενος της γενοκτονίας βρεφών και του πυρηνικού πλήγματος στο Ιράν; Πονάει η καρδιά μας. Αλλά, το ρημάδι το έργο, καλλιτεχνικό ή επιστημονικό, έχει αυταξία και μένει στην Ιστορία πολύ αφότου θαφτεί ο δημιουργός του. Σίγουρα κανείς των προαναφερθέντων δεν είναι πρότυπο χαρακτήρα. Σίγουρα κανενός το καλλιτεχνικό ή επιστημονικό έργο δεν χάνει την αξία του λόγω αυτού.

Αν είναι να γίνει κάποια κριτική στον "grandoldισμό" (πάλι ας μού επιτραπεί ο αγγλοελληνισμός) των 60s και των σταρ τους, με αφορμή τον Ντελόν πρέπει να γίνει συλλογικά στην εποχή και τα ήθη της, και όχι να απομονώνει τον αποθανόντα μόνο. Ναι, σε εκείνο το star system ενθαρρυνόταν η συμπεριφορά που έκανε τη γυναίκα σκουπίδι, ναι, σε εκείνο το star system κι άλλων διασήμων τα παιδιά (του Πελέ λόγου χάρη) πέθαναν στην ψάθα επειδή δεν τα αναγνώρισαν οι πατεράδες τους. Δεν το ρομαντικοποιούμε. Ήταν ο Ντελόν αμαρτωλός; Ναι. Ήταν ο μόνος από τη γενιά του που αμάρτησε; Όχι.

Υ.Γ. Αυτό με τη στάση του στα της Ουκρανίας δεν το ήξερα. Δεν με χαροποιεί. Ο μεγάλος Γκοντάρ άφησε αυτόν τον κόσμο φτύνοντας κατάμουτρα τη μετατροπή των Καννών σε ΝΑΤΟικό πολεμόχαρο πανηγυράκι με την παρουσία του Ζελένσκι το Μάιο του 2022. Έφυγε λοιπόν από κοντά μας ως ένας αληθινός Grand Vieux. Κλείνω λοιπόν αυτό το σχόλιο με την ταινία Nouvelle Vague (1989) του Γκοντάρ, με πρωταγωνιστή τον Ντελόν.

https://www.youtube.com/watch?v=QGtugselmVQ
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Η ατάκα Ντελόν για Ζ.Μ.Λεπέν, "Λέει έξω από τα δόντια αυτά που πολλοί άνθρωποι έχουν στο μυαλό τους και αυτά που οι πολιτικοί αποφεύγουν να πουν γιατί είναι είτε δημαγωγοί είτε δειλοί", μου θύμισε τον ορισμό που είχε δώσει στην φασιστική ρητορική ο καθηγητής μου στις πολιτικές επιστήμες στο ΑΠΘ: "φασιστική ρητορική είναι να λες με ακραίο τρόπο πράγματα αποδεκτά στον μέσο άνθρωπο". Πράγματι, κανένας φασίστας δεν αναδείχθηκε λέγοντας κάτι που να μην απηχούσε στα κοινά πιστεύω της κοινωνίας που τον ανέδειξε. Τον Λεπέν ειδικά, τον είχε βάλει στα 80s ο Μιτεράν να μιλάει συχνά στην κρατική τηλεόραση για να λέει πράγματα που πίστευε ο μέσος Γάλλος και που όμως ντρεπόταν να τα πει δημόσια ο Ζακ Σιράκ (δεξιός πολιτικός αντίπαλος του Μιτεράν), κι έτσι ο Μιτεράν θεωρούσε ότι, μέσω του Λεπέν, θα επιφέρει διάσπαση στους ψηφοφόρους του Σιράκ.
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Ο Λεπέν ήταν ο πρώτος νεοεθνικιστής, πρόγονος όλων των ακροδεξιών νεοεθνικιστών. Σε απάντηση που έδωσε το 2005 σε εθνικιστή δημοσιογράφο όταν ήρθε στην Ελλάδα και έδωσε συνέντευξη, παραδέχτηκε ότι στο "Εθνικό" Μέτωπο είχε μέλη Αφρικανούς, Εβραίους και ομοφυλόφιλους ήδη από την δεκαετία του 1990!
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Ρεμπούτζουλος
Έλα μην είσαι υπερβολικός. Εδώ υπάρχουν στην Ελλάδα χιτλερικοί που είναι πιο μαύροι από τον Ταμτάκο όπως ο εστιάτορας και πιο πούστηδες και από το Μακρόν ...τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Ρεμπ, αυτό δεν αναιρεί ότι ο Λεπέν ήταν ο πρώτος νεοεθνικιστής, πρόγονος όλων των ακροδεξιών νεοεθνικιστών. Σε απάντηση που έδωσε το 2005 σε εθνικιστή δημοσιογράφο όταν ήρθε στην Ελλάδα και έδωσε συνέντευξη, παραδέχτηκε ότι στο "Εθνικό" Μέτωπο είχε μέλη Αφρικανούς, Εβραίους και ομοφυλόφιλους ήδη από την δεκαετία του 1990!
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος
Οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι πολιτικοί ανήκουν αποδεδειγμένα στη δεξιά.
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Ανώνυμε γιατί ντρέπεσαι να γράψεις ότι ο δημοσιογράφος που έκανε την ερώτηση στον Λεπέν ήταν ο Χατζηγώγος;
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Μα αυτό ακριβώς λέμε ανώνυμε. Ότι και το μόρφωμα του Λεπέν, ανέκαθεν δεξιό νεοεθνικιστικό ήταν.
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024
Διαγραφή
Ρεμπούτζουλος
Τέλη δεν είναι αυτό που νομίζεις νεοεθνικισμός. Ο νεοεθνικισμός συνδυάζει τους ομοφυλόφιλους με την φιλελεύθερη πολιτική οικονομία και κάποια επιδερμικά εθνικιστικά συνθήματα κατά της μετανάστευσης.
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Δυστυχώς και ο Λεπέν στα στερνά του υιοθέτησε φιλελεύθερα οικονομικά προτάγματα. Το αναφέρει και η Καρακατσούλη στο βιβλίο της.
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Ρεμπούτζουλος
Εδώ η Καρακατσουλη αναφέρει ότι υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε αποκλειστικά ελληνικό εθνικισμό και σε ευρωπαϊκό. Παίρνει στα σοβαρά τις βλακείες του Γιαννάκενα και του Δάκογλου.
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Ο συγχωρεμένος ήταν και ο πρώτος που έγινε luxury brand. Γεγονός το οποίο τελικά είναι κακό, γιατί σηματοδότησε την εμπορευματοποίηση και τη μετατροπή των ίδιων των καλλιτεχνών σε commodities. Αλλά κι αυτό στην εποχή του ήταν μια πρωτιά

Τυχερός ο Αλαίν, έφυγε λίγο πριν τον βάλει φυλακή ο Θανούλης ο Πλεύρης:

https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=56307#p3637977
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Και πάλι ο Αλαίν. Ε ρε κάτι μηνjύσεις που θα πέφτανε!

https://www.athinorama.gr/cinema/movie/mpatsos_kai_dolofonos-1000786/
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω με την προχτεσινή δήλωση της Σιλβί Βαρτάν (η τελευταία εναπομείνασα ντίβα του γαλλικού τραγουδιού μετά τον χαμό της Dalida, της France Gall και πρόσφατα της Francoise Hardy), ότι ο μακαρίτης ο Αλαίν ήταν "μεγάλος υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων"... όταν είναι γνωστό ότι ζήτησε να κάνουν ευθανασία στο σκύλο του για να τον πάρει μαζί του στον τάφο (!!!). Ευτυχώς τη γλίτωσε το σκυλάκι γιατί τα παιδιά του μακαρίτη δεν είναι διαταραγμένα όπως ο μπαμπάς τους.
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Οι συναγωνιστές του εστιάτορα από το Αζόφ:

https://x.com/EventsUkraine/status/1821522870029488498

https://x.com/EventsUkraine/status/1826215206672023911
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Σταμ ισχύει ότι στα χρόνια που ασχολιόσουν με τα οπαδικά οι ΑΕΚτσήδες σας παρακαλούσαν για κολεγιά για να μην τις τρώνε από τους Παναθηναικούς ;
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Σταμάτης
Όταν ήμουν πιτσιρικάς συνέβαινε αυτό. Μέχρι το 1985-86. Έπειτα άρχισε να ανεβαίνει η original.

Όταν ήμουν εγώ στην μάχιμη περίοδό μου στην θύρα 7 ήταν πολύ στα πάνω τους τα χανούμια. Ιδίως στην Καλλιθέα είχαν πολύ δυνατά παιδιά (Άγγελος Μολός=μεγάλη μορφή των γηπέδων, Πετρακας, αδέρφια Κακουλίδη, Beach, τρομερά άτομα, Μαρλάσης πιο μετά αυτός, είχαν δίπλα και τους Ταυριωτες Χο'ι'μενι, Ινδούς κλπ). Ήταν ανταγωνιστικοί απέναντι μας στην Καλλιθέα και τις γύρω περιοχές. Πιο δυνατοί από τους Παναθηναϊκούς μέσα στην Καλλιθέα.

Από το 1995-96 και μετά άρχισε να αλλάζει κάπως η κατάσταση στην Καλλιθέα. Παρέμεινε πρώτη δύναμη η θύρα 7 αλλά ανέβηκαν και οι Παναθηναϊκοί που έφτιαξαν σύνδεσμο των Cockneys (ο Πατρινός αρχηγός συνδέσμου και από τους Καλλιθεατες ο μακαρίτης ο Τάσος ο Δημητρόπουλος, ο Τάσος ήταν το παιδί που είχαμε συνοδεύσει τους Maiden στο γήπεδο του Ατρόμητου όταν είχα γνωρίσει τον Dickinson και τον Murray). Μετά έφτιαξε σύνδεσμο ο Γρηγόρης (τους Misfits) και οι ΑΕΚτζηδες της original (με νεότερους μέσα και κάποιους εθνικιστές). Παλιότερα υπήρχε στην Καλλιθέα ένας σύνδεσμος απλών φιλάθλων της ΑΕΚ, όχι Original, που τον είχε ένας παππούς δίπλα στην σχολή του Μεγαρίτη στην Θησέως.

Εγώ αρχές δεκαετίας '00 άρχισα να κόβω. Όσο ήμουν με τα μυαλά στα κάγκελα οι ΑΕΚζτηδες μέτραγαν. Ήταν της φάπας μόνο στο πρώτο μισό της δεκαετίας του '80 σε όλη την Αθήνα. Τότε πράγματι έτρωγαν καρπαζιες μέσα στην Φιλαδέλφεια από εμάς και ενίοτε από τους Παναθηναϊκούς.

Αν άκουγες την ραδιοφωνική μου εκπομπή παλαιότερα είχα φέρει έναν Αεκτζη που ήταν μέσα με τον ΠΑΟΚ στο 2-2 το '85 όταν ήρθαν και ζήτησαν βοήθεια από εμάς στο ΟΑΚΑ. Είχε περιγράψει ακριβώς τι συνέβη και πώς είχε γεμίσει ο σταθμός του Περισσού με Ολυμπιακούς όταν έφευγαν οι ΑΕΚτζηδες από το γήπεδο και περνούσαν ανάμεσά μας ζητώντας βοήθεια γιατί τους πήραν οι Παοκτζηδες το ντου μέσα στην Φιλαδέλφεια.

Γενικά τότε δεν ήταν καλή εποχή για την original. Όμως στις αρχές της δεκαετίας του '90 είχε εκτοξευτεί. Τότε με τα τρία κολλητά πρωταθλήματα πέταγε η εξέδρα της. Τόσο σε όγκο κόσμου όσο και σε σκηνικά.
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
κοπριτης εδω...''θαυμαστε'' τα προτυπα της ΦΛΕΦΑΛΟ:

Ο Αλέν Ντελόν ήθελε να θανατωθεί ο σκύλος του και να ταφούν μαζί

https://www.news247.gr/politismos/cinema/o-alen-ntelon-ithele-na-thanatothei-o-skilos-tou-kai-na-tafoun-mazi/?utm_term=Autofeed&utm_campaign=eb&utm_medium=referral&utm_source=Facebook&fbclid=IwY2xjawEzR9pleHRuA2FlbQIxMQABHSAJZLMCS-xaPUFJzPu7sbMtFA7Oby9CZ5cGU4xaRo7_O4sVubMAoablBw_aem_oUI5bDQGeRb-TuYXwxE-Og#Echobox=1724178980

ΑΡΑ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΜΑΜΟΥΤΟΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΣΠΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ!!! ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΜΟΥΤΕ;

-Λεμουριος τρολιστας
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Σαν σήμερα πριν 56 χρόνια συνετελέσθη η απόπειρα κάθαρσης του υπερήφανου σοσιαλιστικού τσεχοσλοβάκικου έθνους από τα δυτικά παρασιτικά στοιχεία και τις προβοκάτσιες των φιλελεύθερων καπιταλιστών.

Η λεγόμενη "Άνοιξη της Πράγας" δεν αποτελεί παρά μια παραμυθολογία της CIA και ένας ακόμα ψεύτικος μύθος της ρατσιστικής ακροδεξιάς, προκειμένου να σπιλωθούν οι ιδέες της κοινοκτημοσύνης των αγαθών και της ηρωικής κολεκτιβοποίησης των μέσων παραγωγής.

Φυσικά στον αγώνα αυτό των κοκκινοπροβιτών σήμερα στέκονται αλληλέγγυοι και διάφοροι δήθεν εθνικοσοσιαλιστές που με τον μανδύα της σβάστικας επιχειρούν να θέσουν στο επίκεντρο την υπεράσπιση του συστήματος της ιδιωτικής ιδιοκτησίας, που τόσο αίμα και πόνο προσέφερε στην ανθρωπότητα.

ΑΙΝΤΕ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ!
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Ο Παλαιστίνιος Λεωνίδας. Ανατριχίλα.

https://x.com/TopGResistance/status/1826448805425782799
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
ΖΑΝ ΜΑΡΙ ΛΕ ΠΕΝ το 2002 περί του γιατί δεν υπάρχει δυνατό εθνικιστικό κόμμα στο ελληνικό κοινοβούλιο:

«Υπάρχει ένας λόγος γι’ αυτό. Νομίζω ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι αρκετά δεξιά και έτσι μπορεί να απορροφά ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων που θα ήθελαν να υποστηρίξουν ένα κόμμα σαν το Εθνικό Μέτωπο. Έχω φίλους Έλληνες που είναι κοντινοί σε μας και οι οποίοι είναι ενταγμένοι στη Νέα Δημοκρατία» («Ελευθεροτυπία» 6/2/2002, σελ. 12-13).

Δεν εννοούσε τον κουμπάρο του τον Βορίδη (αυτός ακόμα δεν είχε χωθεί μέσα στη ΝΔ, είχε το Μέτωπο ακόμα) αλλά υποψιάζομαι ποιους εννοούσε.

BTW και ο επίσης φίλος του Αλαίν, ο Αλμιράντε, είχε πει κάποτε στον συγχωρεμένο τον Σταθόπουλο και στον Δενδρινό, "χωθείτε μέσα στη ΝΔ και κάντε την εθνικιστική, φέρτε τη στα μέτρα σας."

Καλά πήγε αυτό.
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας
Τους τύπους σαν τον Καρατζαφέρη εννοούσε. Το ΛΑΟΣ δεν είχε ιδρυθεί ακόμη. Υπό εκείνες τις συνθήκες μάλλον δίκιο είχε. Όμως ακόμα και αν είχε άδικο ο νεοεθνικισμός δεν είναι αυτό. Νεοεθνικισμός είναι μάλλον το αντίστροφο. Όχι να περιμένεις να πάρεις απογοητευμένους ψηφοφόρους της Δεξιάς με επικοινωνιακά κόλπα. . Αλλά να είσαι στον εθνικιστικό χώρο και να υιοθετείς την ατζέντα και μεγάλο μέρος της ιδεολογίας της Δεξιάς για να γίνεις μέρος του πολιτικού συστήματος, εγκλωβίζοντας τους εθνικιστές ψηφοφόρους. Είναι η αντίστροφη πορεία.

Για παράδειγμα το να λες στους ψηφοφόρους δεξιών κομμάτων ότι τα κόμματα της Δεξιάς αφήνουν ανεξέλεγκτη την εγκληματικότητα επειδή είναι κομμάτια του διεφθαρμένου φιλελεύθερου συστήματος εξουσίας είναι θεμιτό και ιδεολογικά ακέραιο. Το να λες όμως ότι θα καταπολεμήσεις την εγκληματικότητα που φοβίζει τα συντηρητικά εκλογικά σώματα και ταυτόχρονα θα αφήσεις την αγορά ελεύθερη (οι μηχανισμοί της οποίας συνδέονται με το κοινό ποινικό έγκλημα), άνευ παρεμβάσεων είναι νεοεθνικισμός. Κοροϊδεύεις τους μικροαστούς και γλείφεις τους μεγαλοαστους. Ο Λεπέν μέχρι το 2002 δήλωνε κοινωνικά αριστερός. Ναι μεν αντιφατικά, με την δήλωση ότι οικονομικά ήταν δεξιός. Αλλά δεν είχε αφήσει πίσω τις αναφορές στην κοινωνική πολιτική και στην παρέμβαση για την βοήθεια στους αδύναμους. Επίσης, το 2002 όταν περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και η εβραϊκή κοινότητα της Γαλλίας απείλησε ότι θα έπαιρνε τα κεφάλαια που διέθετε και θα έφευγε από την Γαλλία, αν θυμόμαστε καλά ο Λεπέν είχε απαντήσει "ας αρχίσουν να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους". Αυτά για τους φιλικούς προς το Ισραήλ νεοεθνικιστές.
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Φυσικά και είχε ιδρυθεί το ΛΑΟΣ το 2002. Το 2000 έφτιαξε το κόμμα ο χέρι-χέρι.
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Σταμάτης
Όταν ο Ζ. Μ. Λεπέν πέρασε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2002, ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο, έπεσε η επέτειος της πρωτομαγιάς. Ο Λεπέν ήταν μέσα στους συμμετέχοντες μιας πορείας χιλιάδων Γάλλων εθνικιστών που τίμησαν την εργατική πρωτομαγιά. Μάλιστα, όταν κατέθεσε στεφάνι, τον συνόδευσαν στο μνημείο νεαροί skinheads. Ορισμένοι από εκείνους τους νεαρούς φορούσαν στολές παραλλαγής.

Θα ήθελα πολύ να έβλεπα πώς θα αντιδρούσε ένας νεοεθνικιστής των ημερών μας αν έβλεπε τον αρχηγό του μεγαλύτερου εθνικιστικού κόμματος, λίγες μέρες πριν διεκδικήσει την προεδρία μιας εκ των ισχυρότερων χωρών της Ευρώπης, να κατεβαίνει σε συγκέντρωση για την εργατική πρωτομαγιά συνοδευόμενος από skinheads.

Δεν έγραψα τυχαία για τους νεοεθνικιστές των καιρών μας. Αυτά που προσπαθούν να χρεώσουν στον Λεπέν (είτε οι νεοεθνικιστές είτε η κρυπτόμενη τσατσά του διαδικτύου) όχι μόνο είναι "πειραγμένα". Είναι και χρονικά ασύμβατα. Γιατί διαφορετική ήταν η εκλογική στρατηγική του εθνικιστικού κινήματος το 2002 και διαφορετική πρέπει να είναι σήμερα. Η χυδαιότητα του νεοεθνικισμού είναι μια απάντηση του συστήματος μέσω της αντιστροφής του κόλπου που επιχείρησαν εθνικιστικά κινήματα την δεκαετία του '00. Ο εθνικιστικός χώρος μπορεί να απορροφήσει κάποιους απογοητευμένος δεξιούς ψηφοφόρους. Όμως ταυτόχρονα θα απορροφηθεί ο ίδιος από την ιδεολογία του φιλελευθερισμού.
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Σταμάτης
Καταρχάς σταματήστε να γράφετε αυτή την μαλακία το "φυσικά". Γράψτε ασφαλώς, βεβαίως κάτι που να έχει νόημα. Τι πάει να πει φυσικά σε μια συζήτηση για την πολιτική ιστορία; Φυσικός χυμός;

Το 2000 ήταν ένα κόμμα τηλεκαναλιού. Με μηδαμινή κοινωνική παρουσία. Δεν του έδινε σημασία κανείς πέρα από τον ελληνικό χώρο και το γνώριζαν ελάχιστοι. Η πρώτη εκλογική κάθοδος εκτός Νέας Δημοκρατίας ήταν του Καρατζαφέρη ως ανεξάρτητου νομάρχη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2002. Ακόμη και τότε δεν φαινόταν πουθενά το κόμμα. Δεν υπήρχαν κομματικοί υποψήφιοι παρά μόνο επιμέρους πρόσωπα που στήριζε (τρόπος του λέγειν) ο Καρατζαφέρης. Πρώτη κανονική κομματική κάθοδος στις εκλογές του 2004 όταν και απέτυχε να μπει στην Βουλή.
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Μιας και πιάσαμε την παλιά καλή Θ7, θυμήθηκα τώρα την ιστορία που έβγαλε πέρσι απ' τον πισινό της η μαντάμ Νίκη, του Καρατζαφερέως και του Κουλέως βεβαίως-βεβαίως, για το ξύλο μεταξύ Θ7 και Χεζμπολάχ στη Βηθλεέμ το '94 (χαχαχαχαχαχαχαχαχα):

https://x.com/tzavelaniki/status/1711391417694638420
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Μιας και πιάσαμε την αυταξία.

Σημερινό.

Ο σκηνοθέτης του The Wire (αγαπημένη σειρά του HBO) σε γενοκτονικό παραλήρημα κατά των Ιρλανδών, κατά των Παλαιστίνιων, υπέρ του σιωνισμού και της αγγλικής αποικιοκρατίας:

https://x.com/GarThwDubh/status/1826709107128369629

Αλλά σιγά μην σταματήσουμε να βλέπουμε The Wire (ή Ζορό με Αλέν) επειδή είναι ποταπές προσωπικότητες οι δημιουργοί τους.
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Σταμάτη, τι άποψη έχεις για Άγγ. Γεωργιόπουλο; Ήταν κάποτε εθνικιστής και μετά άλλαξε;
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Σταμάτης
Δεν γνωρίζω τι ιδέες υιοθετούσε ο κάθε μεταλλας. Δεν είχε κάποια μεγάλη επιρροή στην παλιά κοινότητα του metal το συγκεκριμένο παιδί. Το metal hammer μονοπωλούσε την επιρροή εκείνα τα χρόνια, άντε και κάποια άλλα πιο βραχύβια περιοδικά που είχαν μια σεβαστή αναγνωσιμότητα. Ο συγκεκριμένος έγινε περισσότερο γνωστός με την τηλεοπτική εκπομπή στην δεκαετία του '90 (παρά με την παλαιότερη ραδιοφωνική). Συνεπώς δεν μπορώ να ξέρω πολλά.

Από τα λίγα που είχαν πει γνωστοί που τον γνώρισαν δεν είχε ποτέ ενεργή εμπλοκή σε πολιτικά ή ιδεολογικά θέματα.
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Ήταν παλιός πασόκος - παπανδρεικός και το ΄ παιξε ένα φεγγάρι εθνικιστής, όταν είχε πάρε δώσε με τον Τζανετάτο του Forest.
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Αλέν Ντελόν σε Νικολά Χατζηνικολά:

https://www.youtube.com/watch?v=reinRC0neBE
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Τελικά, όμως, το εθνικιστικό grand march through the institutions, δεν είναι αυτό που ζητούσε ο Μπενουά βασιζόμενος στον Γκράμσι; Αν ονομάστηκε εξ αιτίας αυτής της άποψης ο Γκράμσι πατέρας της νεοαριστεράς, είναι δέον να λέμε τον Μπενουά πατέρα του νεοεθνικισμού;
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Σταμάτης
Και πώς συνδέεται ο Μπενουά με τον νεοεθνικισμό; Ένας νεολογισμός είναι ο όρος για να περιγράψει μια πολιτική τάση της μεταμοντέρνας Δεξιάς. Δεν είναι ιδεολογικό ρεύμα ο νεοεθνικισμός. Ή τουλάχιστον δεν χρησιμοποιείται ακόμα ως όρος με τέτοιο περιεχόμενο.

Ο Μπενουά υποστηρίζει σοσιαλιστικές ή σοσιαλίζουσες οικονομικές πολιτικές και ο νεοεθνικισμός είναι καθαρός κλασικός φιλελευθερισμός στο οικονομικό πεδίο.
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Με τον νεοεθνικισμό συνδέεται ο Λεπέν άρρηκτα. Ο Μπενουά είναι ο πατέρας της Νέας Δεξιάς, που διαφοροποιείται κάπως, για να μην πω αρκετά, από τον νεοεθνικισμό.
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας
Ναι αλλά στο πρώτο σχόλιο έβαλες και τον Μπενουά στους νεοεθνικιστές. Θα παίζουμε με τις λέξεις; Ούτε ο Λεπέν ήταν νεοεθνικιστής. Νεοεθνικιστής και υπέρ της εργατικής πρωτομαγιάς γίνεται;
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανώνυμος/η
Πέθανε ο Γιανναράς.

Από τα κατηχητικά της Ζωής ξαφνικά στα πενήντα του το έριξε στους (φιλοσοφικούς πάντα) "μανικούς έρωτες" και τη Νεο-Ορθοδοξία, κι από τα μέσα των 90s αρθρογραφούσε στην Καθημερινή ως ένας εθνοκεντρικός δεξιός.

Παρ' όλα αυτά άφησε σημαντικό έργο σχετικά με ορισμένους διανοητές του ελληνικού αντιδιαφωτισμού.

Θα μείνει αξέχαστη και η παρουσία του στην εκπομπή βόθρο του Πρετεντέρη το 1995 με καλεσμένους, εκτός του Γιανναρά, τους Πάγκαλο, Πλεύρη, Μιχαλολιάκο, Παππά, Περίανδρο, ραβίνο Φριζή και Ελένη Λουκά (!), μέσα στους οποίους ο Γιανναράς φαινόταν σαν μίξη Πλάτωνα-Καντ, αλλά φυσικά δεν τον άφηναν να μιλήσει, γιατί ο Ντερμπεντέρης προτιμούσε τα ξεκατινιάσματα των ούγκανων.
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Α. Π.
Ένας από τους σημαντικότερους μελετητές του Χέρντερ στον 20ό αιώνα, ο Τσέχος (Σουδήτης) κομμουνιστής Paul Reimann, έχασε το 1969 την έδρα του στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας (ΛΔΓ) επειδή υποστήριξε την Άνοιξη της Πράγας.

Το κείμενό του "Ο Χέρντερ και η διαλεκτική μέθοδος" (1929) στα γερμανικά υπάρχει εδώ:

http://www.trend.infopartisan.net/trd0118/t020118.html
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Πάλι σας ΓΑΜΣΕ ο...

https://horsebackarcherygr.blogspot.com/2024/08/blog-post_25.html
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Σταμάτης
Από το κακό στο χειρότερο. Τουλάχιστον όταν γράφονται άρθρα με σκοπό να κατατεθούν απόψεις και να γίνουν προσεγγίσεις γίνεται εμφανές γιατί ο χώρος είχε αυτά τα χάλια τόσα χρόνια.

Σαφής σύνδεση με ένα πολιτικό σύστημα του περασμένου αιώνα για λόγους (κάτι σαν) αισθητικής. Πουθενά η πολιτική. Πουθενά το κίνημα και οι πολιτικές προτάσεις που το έκαναν αρεστό στην πλειοψηφία των Γερμανών. Αντί να κατανοηθεί το πολιτικό περιεχόμενο του φαινομένου δίνεται έμφαση σε στολές με φετιχιστική διάθεση. Ιστορικές ανακρίβειες (η στολή των SS δεν ήταν η στολή του γερμανικού στρατού, τα SS ήταν περισσότερο αστυνομικό και στρατονομικο σώμα μέχρι ενός σημείου παρά καθαυτό πολεμικό, όλη η γερμανική περηφάνεια για την υπέρτερη στρατιωτική κουλτούρα και την τιμωρία των κατσαπλιαδων αφορά κυρίως την Βέρμαχτ ενώ οι περιπτώσεις που έγιναν βαναυσότητες οι οποίες δεν τίμησαν τον γερμανικό στρατό χρεώθηκαν κυρίως στα SS).

Έλα, δεν έχει νόημα να ασχοληθώ σοβαρά γιατί δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο για εσένα.
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Μετά τον διασυρμό του από την ΦΛΕΦΑΛΟ, ο Τέλις βάλθηκε από το blog του, να εντυπωσιάσει τους ανυποψίαστους με το ''πλούσιο'' βιογραφικό του. Δείτε τις συνεντεύξεις που εμφανίζεται ως δημοσιογράφος και ξεκαρδιστείτε με την φάτσα του. Ειδικά τα κοντινά πλάνα, εξηγούν πολλά, για την περίπτωσή του.
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Σταμάτα ρε καραγκιόζη να διαφημίζεις την πραμάτεια σου. Κούρασες ψυχάκια.
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Εγώ βλέπω ένα αρχοντόπουλο, με το ζόρι τον κάνεις 50 χρονών. Άψογος λόγος, αμφίεση, στάση σώματος, αισθητική και κόμμωση. Ξεχωριστός και απέριττος, δωρικός.
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Συμφωνούμε συναγωνιστή. Είναι ο ομορφότερος Έλληνας εθνικοσοσιαλιστής. Ο πιο κομψός, Άριος, αριστοκρατικός. Οι νέες εθνικοσοσιαλίστριες ονειρεύονται να πηδ#χτούν μαζί του γιατί τον βλέπουν σαν πρότυπο ανδρός παρότι αυτός είναι απόμακρος, σέβεται τη διαφορά ηλικίας και υποτιμά τις υλικές απολαύσεις. Ενδιαφέρεται μόνο για πνευματικές ηδονές και απολαμβάνει να μελετά καλά βιβλία στο αναγνωστήριο της οικίας του.
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Άρη χάθηκαν ναι και σε άφησαν μόνο όλο τον Αύγουστο να περιμένεις τους moderators εάν θα περάσουν τα σχόλια ενώ εσύ έβραζες με 40αρια στην γνωστή υπογα. Συγγνώμη, έδρα των Ελλήνων Κενταύρων.
By the way, είχες εγκαταστήσει ειδικό εξοπλισμό ασφαλείας μη και σου την πέσουν αναρχικοί ή τίποτε παλιοί φίλοι, πως έγινε και σου έκαναν πλιάτσικο οι Αλβανοί? Πως διείσδυσαν σε εσέ που διέπεις τα Πάντα εν μια στιγμή? Για πε
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Αδερφέ θυμάσαι που στο ΚΥΠΙndy είχε γράψει ότι τον προστατεύει η Αλβανική μαφία επειδή φοβόταν μην του κάνουν πεσιματική; Ο χέστης. Οι Αλβανοί που εάν πεθαίνεις στην αυλή τους από δίψα θα σου χρεώσουν το νερό από την βρύση 20 ευρώ είπαν να φυλάνε τον Τέλη από την καλή τους την καρδιά! Έχει connections ο άνθρωπος!
Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανώνυμος/η
https://www.lifo.gr/stiles/optiki-gonia/i-ellinikotita-toy-hristoy-giannara
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Κλασσική ομονοιόφατσα σάτυρου, της δεκαετίας του ΄80.
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Όχι παιδιά, δεν είναι καθόλου ναρκισσευόμενος νάρκισσος ο Τέλης. Γι' αυτό στη νέα ανάρτηση οι μισές φωτό-βίντεο δείχνουν τη μουτσούνα του.
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Σταματη απο το 82 τουλαχιστον που εγινε η Original καρπαζιες δεν τρωγαμε απο κανεναν ποσο μαλλον στη Φιλαδελφεια.Εκεινη τη πρωτη χρονια εγινε και το περιφημο σκηνικο στο Μοσχατο οταν 200 ατομα του νεοσυστατου συνδεσμου κατεβηκαν μονοι τους στον σταθμο(ενω ολοι οι αλλοι συνεχισαν κανονικα για Φαληρο) και πηγαν πορεια μεχρι το γηπεδο κυνηγωντας οσους προσπαθησαν να τους σταματησουν.Εκτος οτι το σκηνικο ειναι αρκετα γνωστο υπαρχει και μαρτυρια παλιου γαυρου παροντα που μιλησε για ηττα σας αν και εισασταν πενταπλασιοι.Το 83 εγινε ντου στους βαζελους μεσα στη σκεπαστη(υπαρχει φωτο) που τοτε ηταν μιση-μιση και μας χωριζε καγκελο.Συνδεσμο Καλλιθεας μαλλον εννοεις τον παλιο του 1962 ο οποιος υπαρχει ακομα ως Defenders.Αυτο που σου ειπε ο αλλος οτι το 85 ζητησαμε βοηθεια δεν ισχυει και ειδικα με τα παοκια που δυο χρονια πριν το 83 στον τελικο του ΟΑΚΑ επαθαν γερη νιλα(την εχουν παραδεχτει κιολας παραδοξως).Το 85 ανεβηκαμε κανονικα επανω σε ενα τιγκαρισμενο γηπεδο(επαιρναν πρωταθλημα)με προστασια μεσα 5 καπελακηδες.Σκεψου οτι την ιδια χρονια που το επιχειρησαν οι βαζελοι δεν εφτασαν καν τους εριξαν στο λιμανι.Ετσι κι αλλιως ο ΠΑΟΚ ποτε δεν κατεβαζε αξιολογο κοσμο στη Φιλαδελφεια πολλες χρονιες δεν ηρθαν καθολου η ηρθαν μια χουφτα αθηναιοι στη γωνια.Με μια εξαιρεση που τιγκαραν τη θυρα τους.Τους αρειανους περισσοτερες φορες τους θυμαμαι(100-150 ατομα).Το περιφημο ''ντου'' που μας πηραν ειναι μυθος,απλα κατεβηκαν εναν σταθμο πριν απο κει που τους περιμεναμε κυνηγησαν καποιους ασχετους που πηγαιναν στο γηπεδο και μολις ειδαν οτι ερχομαστε χωθηκαν στο αλσος.Αυτο που οντως συνεβαινε ειναι δικοι σας να τους την στηνουν στη Ριζουπολη με τον Απολλωνα αλλα αυτο δεν ειχε σχεση με μας.Τελειωνοντας να πω οτι δεκαετια 90 ειχαμε τους περισσοτερους συνδεσμους στη χωρα βοηθησαν και οι τιτλοι αλλα και η πολυ καλη οργανωση.
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Σταμάτης
Έλα ρε φίλε. Είναι γνωστά αυτά που γράφω. Τα λένε και γνωστά δικά σας άτομα. Όπως ακριβώς στα περιέγραψα πιο πάνω. Προφανώς πήρατε κι εσείς κάποια σκηνικά. Αλλά ήταν πολύ πιο αδύναμη η εξέδρα σας από την θύρα 13 μέχρι το 1985-86. Δεν συζητάμε για σύγκριση με εμάς. Τι θες να θυμηθώ; Το 2-2 στο ΟΑΚΑ το 1986; Δεν σου λέω για τα προηγούμενα που ήμουν μπόμπιρας. Σου λέω για παιχνίδια που ήμουν μέσα είτε μικρός με τον πατέρα μου είτε μεγαλύτερος στην 7.

Μιας και θίγεις το θέμα του κόσμου στα εκτός έδρας ματς, εσείς τι κόσμο φέρνατε στο Καραϊσκάκη ή στο ΟΑΚΑ με εμάς, θυμάσαι; Και δεν σου λέω για τα πολύ παλιά. Για αυτά που θυμάμαι εγώ στο γήπεδο. Στον πρώτο αγώνα του κυπέλλου το 1988 (πριν τον ιστορικό επαναληπτικό με τον Κοσκωτά, τον Θεολόγη κλπ), πόσοι είχατε κατέβει στο Καραϊσκάκη, θυμάσαι; Στον "τελικό πρωταθλήματος" του '89 με τον Καραγκιοζοπουλο, πόσοι ήσασταν στο ΟΑΚΑ; Στην πρώτη χρονιά που επιστρέψαμε μόνιμα στο Καραϊσκάκη, στο ματς που χιόνιζε και χάσατε 1-0 αντί να μας νικήσετε με τρία γκολ βάσει της εικόνας των ομάδων, πόσοι είχατε έρθει; Την επόμενη χρονιά, στο 3-1 πόσοι; Ακόμη και στο 4-2 την πρώτη αγωνιστική του 1991 είχατε μεν καλή παρουσία στην εξέδρα (πρώτη φορά που σας θυμάμαι να καταλαμβανετε την 14 και την 13 στο Καραϊσκάκη) αλλά δεν ήσασταν τόσο πολλοί. Την επόμενη χρονιά, στο 1-0 με τον Καλατζή, ναι. Τότε είχατε πολύ κόσμο. Η καλύτερη παρουσία σας που θυμάμαι στο Καραϊσκάκη. Πιο καλή και από την επόμενη χρονιά, στο ιστορικό 3-0 με Αλέφαντο, Κρίστενσεν και Δημητριάδη που πλακωθηκαν. Την επόμενη χρονιά με τον Κετσπάγια με το ζόρι ήρθατε 2500 κόσμος στο Καραϊσκάκη. Το 1996 ήρθατε και πάλι πολλοί και είχατε καλή παρουσία. Έπειτα πάλι λίγα πράγματα. Στο κύπελλο με Νικολαιδη είχατε, στο πρωτάθλημα τίποτα. Την επόμενη στο ΟΑΚΑ στο 0-1 με Ντουμιτρέσκου ήσασταν λιγότεροι από 6000.

Στη Τούμπα δύο μεγάλες εκδρομές κάνατε. Μία στην τελευταία αγωνιστική του 1992 όταν μας πήρατε το πρωτάθλημα στο φίνις αλλά οι Παοκτζηδες έκαναν αποχή για να φύγει ο Βουλινος και η Τούμπα ήταν άδεια. Άλλη μια την επόμενη χρονιά που χάσατε 2-1 αλλά είχατε ανεβάσει τρελό λαό. Μέσα σε εκείνα τα χρόνια είχατε μια δύο καλές εκδρομές στο Καυτανζόγλειο στο Χαριλάου, στην Κρήτη και στην Ξάνθη. Αλλά μέσα στην τριετία των πρωταθλημάτων. Μετά πέσατε πάλι. Όταν γράφω πέσατε εννοώ ότι δεν κάνατε τις δυνατές εκτός έδρας παρουσίες της τριετίας των πρωταθλημάτων. Όχι ότι διαλύθηκε η εξέδρα σας..Αν και κάποιες χρονιές υπήρξαν και τέτοια συμπτώματα.
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Αντι-εκκοσμικευτικός
Ποια είναι η άποψη σου Σταμάτη, ως άτομο που ακούς metal, για το εκδότη των εντύπων "iron", "forest", "true metal"; Τα πίστευε αυτά που έγραφε ή ήταν "ποζεριλίκια" για να προκαλέσει; Είχε ποτέ κάποια σχέση με τον εθνικιστικό χώρο;
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Σταμάτης
Παίζει να με έχουν ρωτήσει μέχρι και σαράντα φορές στα σχόλια αυτό που επαναφέρεις στην συζήτηση.

Δεν ξέρω αν τα πίστευε. Δεν τον ξέρω προσωπικά. Σχέση με τον χώρο είχε. Τώρα τι είδους σχέση και τα συναφή, δεν με αφορούν. Άσε που είναι γνωστά. Κάνε μια έρευνα στο εθνικό site των πολιτικών ρουφιάνων και θα βρεις αυτά που ψάχνεις.
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Αυτος που λετε ειχε πριν ενα μεταλοχαρντκοροκατι fanzine που εβαζε και αναρχοπανκ και μετα ειχε το lemon με ηλεκτρονικη μουσικη.Οτι να ναι δηλαδη.Καποια στιγμη τον ειχαν μπουζουριασει γιατι εβγαζε underground cd χωρις αδεια(πολυ καλα ομολογουμενως)
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανώνυμος/η
Σταμάτη με τα πολιτικά μας πιάνει κατάθλιψη με το κατάντημα του χώρου και την παντοδυναμία των φιλελεύθερων. Βγάζε καλύτερα κάνα αρθράκι όπως έκανες παλιά με οπαδικές ιστορίες και αναμνήσεις από πεζοδρομιακά σκηνικά γιατί βλέπεις τι βούρκος έρχεται στα σχόλια και τα βρωμίζει όταν σχολιάζετε την επικαιρότητα...
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Ονηγησιος Τενιστας
Σαφώς και δίνουμε λύσεις σε κάθε πρόβλημα αγαπητέ μου ομοτραπεζε Λεμουριε αλλά αυτό προϋποθέτει την ενεργοποίηση κάποιων ιδιαίτερων μυητικων κέντρων που εδράζονται πλησίον της Κουνταλινι ,του ιερού Όφεως,τα οποία συνεπικουρούμενα από την αισθητική μας καλλιέργεια ,μας οδηγούν στην πραγμάτωση του Ζεν επί καθημερινής βάσεως.Οτιδηποτε και αν πραττουμε,η κάθε μας δραστηριότητα σχετίζεται με έμμεσο ή άμεσο τρόπο με το Ζεν.
Φυσικά οι αγελαιες μάζες των ανελληνιστων ουδέποτε πρόκειται να συνειδητοποιήσουν τις υπερβατικές αλήθειες του Ζεν αλλά εμείς οι υποδειγματικοί ασκητές πάντοτε θα προσανατολιζομαστε στην κατεύθυνση της Άυλης πνευματικής πρώτο -πατρίδας.
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Σταμάτης
Καλή η προσπάθεια αντιγραφής στοιχείων της γλώσσας στην οποία περιορίζομαι όταν σχολιάζω από το τηλέφωνο (έλλειψη κάποιων τόνων κλπ) αλλά η θηλυκότητα του ύψους σου είναι περισσότερο χαρακτηριστική ακόμη και από το χρώμα των μαλλιών σου.
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Leventstandarte OnegesiuSS
Αυτό που δεν μπορείς να κατανοήσεις Σταμάτη είναι η διαπίστωση ότι η ευφυής συνεργασία ανθρώπου και ίππου,λογικού και αλόγου,είναι η ίδια η βάση της εκδηλωμενης πολιτισμένης ζωής όπως αυτή εξελίχτηκε στο πέρασμα αμέτρητων αιώνων.Η ευφυής συνεργασία ανθρώπου και ίππου,ανάμεσα στον άνδρα και την σουρεαλιστική φύση,αποτελεί μια πράξη του ακούσματος της θεϊκής καρδιάς,ώστε το χαοτικό άγνωστο να μπορέσει να διαμορφωθεί από τη θέληση του ανώτερου ανθρώπου.Πως μπορείς όμως εσύ να γίνεις κοινωνός αυτής της φευγαλεας και υπερκοσμιας αγάπης από τη στιγμή που βρίσκεσαι στο χαμηλό επίπεδο κατανόησης των περισσότερων ανθρώπων;
Πώς μπορείς να καταλάβεις την πραγματική αξία της αγάπης για τη φυλή αν πρώτα δεν εντρυφήσεις στα ειδικής διαμόρφωσης ενεργειακά πεδία που εκφράζονται τόσο παραστατικά μέσα στα θεόπνευστα σχόλια του Λεμουριου;Η όλη κοσμοθεώρηση σου Σταμάτη είναι πολύ περιορισμένη και δυστυχώς οι ρομαντικές πινελιές δεν επαρκούν για να της προσδώσουν τις δυνατότητες εκείνες που θα επαναπροσδιορίσουν την πορεία του Χώρου.Μονον εμείς οι ασκούμενοι στις πανάρχαιες πολεμικές τέχνες κατέχουμε τις αισθητικές βάσεις και τις γνωσιολογικες λεπτομέρειες που απαιτούνται για τη δημιουργία και τη συντήρηση ενός άλγους Χώρου που περιλαμβάνει Λη τη δόξα των προγόνων.Ασκησου λοιπόν πρώτα στη νηφαλιότητα του Ζεν και ίσως μια μέρα μπορέσεις να δραστηριοποιηθεί όπως εμείς στην κατεύθυνση του ευγενούς ιδανικού μας.
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Σταμάτης
Προσπαθώ να συλλάβω τα μυστικά σινιάλα, τους κώδικες της ζενικής σου γλώσσας, αλλά δεν βρίσκω τα κατάλληλα κλειδιά. Κάνεις λόγο για σουρεαλιστική φύση όμως ο δάσκαλος Πλάτων και το σύστημα του ιδεαλισμού περιγράφει την φύση ως απόλυτα γεωμετρικά συμμετρική.

Ακόμη και η μεταγενέστερη νεοπλατωνική ρομαντική θεωρία εντοπίζει στοιχεία ζώσας φύσης (έφτασε στον εθνικοσοσιαλισμό αυτό) και όχι σουρεαλιστικής. Το πάντρεμα του σουρεαλισμού με το περιεχόμενο της φύσης του χαρισματικού άντρα είναι πνευματικό επίτευγμα μεταγενέστερου, σύγχρονου δασκάλου, που φανερώθηκε στα μάτια των αναγνωστών πρώτη (και τελευταία) φορά μέσα στο δοκίμιο αισθητικής φιλοσοφίας - λογοτεχνικό μανιφέστο "Σε σένα".

Δαιδαλώδεις σήραγγες οδηγούν στην βαθύτερη κατανόηση του διανοητικού φαινομένου που ένωσε τον Φρόυντ με τον Χίτλερ, τους Μογγόλους με τον Βουλπιωτη και τα άλογα με την πλατωνική λογική. Για να θυμηθούμε και τον Μπλέηκ, marriage of heaven and hell συντελείται στον χώρο του ελληνικού εθνικοσοσιαλισμού.
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024
Ανώνυμος/η
Άρη τι επακούμβηση ήταν αυτή;
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανώνυμος/η
https://www.enikos.gr/lifestyle/giannis-zouganelis-to-xespasma-meta-tin-kideia-tou-christou-giannara-as-symmorfothoume-ligaki-giati-chanomaste/2216722/
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Φίλε, εσύ που περιγράφεις την εμπειρία σου με τον Τέλι, πρέπει να ξέρεις πως αυτή είναι η κλασσική του τακτική/στρατηγική εντυπωσιασμού, προς την ανεύρεση νεανικών σφιγκτήρων.
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Εμένα πάντως δεν θα με πείραζε να φλερτάρει μαζί μου μια τέτοια προσωπικότητα, δεν το θεωρώ μεμπτό.
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Εγώ απεναντίας διαβάζω το πλούσιο βιογραφικό, τα επιτεύγματα και τα βραβεία αυτής της προσωπικότητος και δεν βρίσκω το παραμικρό ψεγάδι. Δεν ξέρω τι απωθημένα έχετε κάποιοι μαζί του. Ο Αριστοτέλης μας είναι ένας λαμπρός συναγωνιστής και υπήρξε αλύγιστος δεσμώτης στα καραμανλικά κάτεργα. Το Σε Εσένα που χλευάζει ο γραφικός Σταμάτης Μαμούτος είναι ένα σπάνιο καλλιτεχνικό καταπίστευμα ενός γλωσσοπλάστη και ταλαντούχου λεξικολόγου συγγραφέως ο οποίος απέδειξε ότι έχει πολλά ταλέντα και πάνω απ'όλα Αισθητική και Ελληνική Παιδεία.
Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου, 2024

Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας
Σε αυτό το βιβλίο εκμυστηρεύτηκε τις ομοερωτικές του προθέσεις (πλατωνικές;) με τον δάσκαλό του στην πτήση αεροπλάνων.
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανώνυμος/η
Οι αγράμματοι δεξιοί γράφουν ότι ο Δραγούμης υπήρξε βασιλόφρων

https://conserva.gr/dragoumios-filosofis-30-7-24/
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
4μερη πανευρωπαική συνάντηση της Casa στις 5-8 Σεπτεμβρίου με τίτλο "Ούτε Ουάσινγκτων ούτε Μόσχα".

Αυτοί είναι πραγματικοί τριτοθεσίτες και πρωτοπόροι ενός δυναμικού ρομαντικού εθνικιστικού κινήματος για την ελευθερία των λαών μας.
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Warlord
Να'ναι καλά οι μάγκες αλλά το ούτε Ουάσινγκτον ούτε Μόσχα είναι ξεπερασμένο ιστορικά σύνθημα εδώ και 30-40 χρόνια
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανώνυμος/η
Γιατί το αποκαλείς ξεπερασμένο; Ως πρόταγμα της τρίτης θέσης είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια.
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανώνυμος/η
--Προσπαθώ να συλλάβω τα μυστικά σινιάλα, τους κώδικες της ζενικής σου γλώσσας, αλλά δεν βρίσκω τα κατάλληλα κλειδιά. Κάνεις λόγο για σουρεαλιστική φύση όμως ο δάσκαλος Πλάτων και το σύστημα του ιδεαλισμού περιγράφει την φύση ως απόλυτα γεωμετρικά συμμετρική--

κοπριτης εδω. ναι και παλι εδω...Μαμουτε κοιταξεις να δεις. δεν χρειαζεται να κουραζεις το μυαλο σου με τις σπαζοκεφαλιες του Τελη. εδω στη Λεμουρια τα πραγματα ειναι πιο απλα: για να αγγιξεις το Φως των Ηλυσιων, θα πρεπει πρωτα το πνευμα σου να περασει μεσα απο τα πιο υποκαταχθονια σκοταδια αντιμετωπιζοντας μεχρι και τον ιδιο τον Διαβολο στο τελος! πως το καταφερνεις αυτο ΠΡΑΚΤΙΚΑ, δηλαδη να μπεις πνευματικα σε μια τετοια δοκιμασια περα απο αμπελοφιλοσοφιες και γυφτοανατολιτικους διαλογισμους που καθιστουν το θυμα τους φλουφλη και υποτακτικο σε καθε εχθρο;

ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ:

https://steamunlocked.net/8f247-diablo-2-complete-edition-free-download/

6 μηνες περιπου ζοριζοτανε ο σφιγκτήρας μου για να καταφερω να το ολοκληρωσω! ειχα παρει τον εξτρα χαρακτηρα Δρυιδη...σημειωτεον δε, οτι σε μια Λεμουρια κοινωνια κανενας δεν θα αποφοιτουσε απο τη σχολη Ευελπιδων μεχρι να το ολοκληρωσει και εκεινος για τους λογους που θα καταλαβεις παιζοντας ωστε να ξεδιπλωθουν ολες σου οι ικανοτητες στην ΠΡΑΞΗ και οχι στα λογια...

Υ.Γ. ετοιμασου να τρεξεις σαν τον Βεγγο με τοσα υποκαταχθονια πλασματα που θα σε κυνηγανε κατα δεκαδες μεσα σε αυτον τον μυθικο κοσμο...ο θανατος της ηρεμιας με αλλα λογια που ειναι και το οπιο ενος υποτακτικου λαου...

-Λεμουριος τρολιστας
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Σου ανεφερα τα παραδειγματα του 82-83 ακριβως γιατι λες οτι πριν το 85-86 μας ειχαν στη φαπα.Πως ηταν δυνατοτερη η 13 αφου απο τοτε εχουμε το κεντρικο club διπλα τους?αλλα και πιο πριν,εποχες θυρας 21, διναμε το παρων παντου και καραισκακη και λεωφορο και τουμπα(υπαρχει η γνωστη φωτο με τον δικο μας το 75 να μπουκαρει με σημαια στον αγωνιστικο χωρο).Τωρα αν πιστευεις τις μπουρδες του Τσουκαλα οτι το 80 μας πεταξατε απο τη σκεπαστη(ενω εκει πηγαινατε εσεις με εισητηρια γιατι ηταν πεταλο φιλοξενουμενων αρχικα) ενταξει.Μπορω να σου πω κι αλλα,κερκιδα μεσα στο παπαστρατειο(περισσοτεροι απο σας) εποχες που η 13 δεν παταγε καν(νομιζω μια φορα πατησαν πολυ αργοτερα και τους φυγαδευσαν με κλουβες).Στο ΟΑΚΑ το 86 τι εγινε δηλαδη?καραισκακη εχουμε ερθει και πολλοι και λιγοι ισχυει αυτο.Για τουμπα ειδικα αστο οι μονοι που ανεβαιναμε συνεχεια δεκαετια 80 οταν δεν παταγε κανεις.Μια φορα πατησες εσυ και σε πεταξαν εξω στο ημιχρονο.Απο 90 και μετα ανεβαιναν ολοι.Κι εκει εγω εχω το ρεκορ φιλοξενουμενων.Η αποχη των παοκτζηδων δεν εχει σχεση τοσοι θα ανεβαιναμε εκτος αν ηταν τιγκα(απιθανο για αδιαφορο ματς) και παιρναμε λιγοτερα εισητηρια.Γενικα παντα εχουμε καλη παρουσια επαρχια βοηθαει και η οργανωση και ο πολυς κοσμος της ΑΕΚ που βρισκεται εκει.Αυξομοιωσεις λογικο να υπαρχουν αναλογα με την αγωνιστικη κατασταση αλλα το παρων δινεται παντα. ΥΓ Στην ευρυτερη περιοχη του πειραια ειχαμε ανα διαστηματα καμια δεκαρια στεγασμενα.Και original και απλους σφ.Και μιλαμε απο 80-90 την θεωρητικα δυσκολη εποχη με τη καλη 7.Απλα στο λεω για να δεις οτι φοβος δεν υπηρχε.

Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Σταμάτης
Το 1975 δεν υπήρχε οπαδικο κίνημα. Ούτε σκηνικά και οργανωμένες ομάδες οπαδών με τον τρόπο που ξεπήδησαν στα τέλη της δεκαετίας του '70 και κυρίως στις αρχές εκείνης του '80. Αν θυμάμαι καλά πιο παλιά ο Ολυμπιακός είχε χρησιμοποιήσει ως έδρα γήπεδο της Θεσσαλονίκης. Αλλά τότε, όπως και το 1975, δεν υπήρχαν χούλιγκανς.

Από την σκεπαστή ότι έχετε πεταχτεί έξω είναι γνωστό. Δεν το το λέει απλά ο Τσουκαλάς. Από την πρώτη μέρα που μπήκα στην 7 το έλεγαν οι παλιοί. Δεν εννοεί κανείς την εποχή που πηγαίνατε για εξέδρα απέναντι. Προσωπικά το είχα ακούσει σε ένα καφέ στο Ίλιον (Άλσος λεγόταν) από τον Καρούζο (από τα αρχαία άτομα της 7) ο οποίος το περιέγραψε ακριβώς όπως έγινε. Αλλά προφανώς εγώ ήμουν πιτσιρικάς τότε και δεν ήμουν στο γήπεδο εκείνη την ημέρα.

Ο λόγος που οι ΑΕΚτζήδες κυκλοφορούσατε κάποιες εποχές λίγο πιο άνετα από τους Παναθηναϊκούς στον Πειραιά είναι ότι δεν υπήρχε τόσο ενδιαφέρον για εσάς. Ούτε σας μετρούσαν οι παλιοί ολυμπιακοί ως αντιπάλους με τον ίδιο τρόπο που μετρούσαν τους Παναθηναϊκούς. Σαφώς ένας ακόμη λόγος είναι ότι είχατε περισσότερο κόσμο από τον Παναθηναϊκό σε γειτονιές του Πειραιά. Παιδιά που ήταν παναθηναϊκοί δεν μπορούσαν να πάνε στο σχολείο αν ζούσαν στον Πειραιά. Εσάς δεν σας κυνηγούσαμε με τον ίδιο τρόπο. Αν θες την γνώμη μου αυτό ήταν κάπως ακατανόητο. Ίσως γιατί σας πρόλαβα δυνατούς την εποχή που μπήκα στην 7 και μου φαινόταν δύσκολο να το καταλάβω. Δεν ήσασταν έτσι όμως μέχρι το 1987-88. Και στην Θεσσαλονίκη ίσχυε το ίδιο. Δεν σας έβλεπαν με το ίδιο μίσος που έβλεπαν εμάς και μετά τους βαζέλες. Μάλιστα μια εποχή με τους Παοκτζηδες είχατε μια υπόγεια κατανόηση, και καλά παιδιά της ίδιας πόλης, ομάδες της προσφυγιάς και τα συναφή.

Το 1986, τι έγινε; Φάγατε της χρονιάς σας. Χάσατε κατά κράτος την συμπλοκή, είχατε παιδιά στο νοσοκομείο κλπ. Όπως και σε όλα σχεδόν τα ματς εκείνης της εποχής. Στο 1-1 πριν τον επαναληπτικό με τον Θεολόγη Παπαδόπουλο και τον Κοσκωτά, επίσης. Στον θρυλικό επαναληπτικό (υπόθεση στημένων, Κοσκωτάς κλπ) κάναμε παρέλαση έξω από τις εξέδρες σας και φωνάζαμε "και μες στο γήπεδο σας, γ#@με τον λαό σας", είχαμε έρθει κοντά 10.000, αλλά παραδόξως μετά το τέλος του αγώνα -απ ότι μου είπαν - κάνατε καλή αντεπίθεση στο ποτάμι (τότε φεύγαμε ακόμη από Περισσό, δεν μας πήγαινε η αστυνομία στα Πευκάκια).

Εννοείται πως δεν φοβόσασταν τίποτα. Όχι μόνο γιατί και εσείς είχατε αυτομάρες. Δεν φοβόσασταν όπως κι εμείς, όπως και οι υπόλοιποι φανατικοί των άλλων μεγάλων ομάδων. Όποιος φοβόταν δεν είχε θέση σε εξέδρες φανατικών. Αργά ή γρήγορα γινόταν αντιληπτός και απομακρυνόταν.

Και σήμερα το ίδιο γίνεται αλλά με διεστραμμένο τρόπο. Τα κωλοπαιδα τσακώνονται με μαχαίρια και πιστόλια!! Αν δεν είναι έτοιμος κάθε βλάκας πιτσιρικάς να μαχαιρώσει ή να θέσει σε κίνδυνο ζωές, δεν μπαίνει στους οργανωμένους. Παλιότερα ήταν φάση για όσους δεν φοβόμασταν να παίξουμε μπουνιές. Σήμερα είναι φάση για ηλίθιους που δεν αισθάνονται τύψεις αν σκοτώσουν κάποιον με τον οποίο μπορεί να μην τους χωρίζει τίποτα επειδή έτσι διατάζει η κάθε διοίκηση ή ο κάθε μπαγλαμάς που θέλει τον έλεγχο της θύρας (είδες τι έγινε πρόσφατα στην Λεωφόρο).
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανώνυμος/η
Επαναλαμβάνω, όμως , ότι κόσμο πολύ δεν είχατε ποτέ. Τρίτοι σε μαζικότητα ήσασταν. Μετά τους Παναθηναϊκούς.

Τους τελικούς κυπέλλου της δεκαετίας του '90 τους πρόλαβες; Τι κόσμο είχατε στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό αντίπαλο θυμάσαι (όχι με εμάς, με τους Παναθηναϊκούς που κι αυτοί ήταν λιγότεροι από εμάς);; Κάθε ομάδα έπαιρνε τότε στους τελικούς 33,500 εισιτήρια. Δεν είχατε δώσει ποτέ πάνω από 26-27,000. Οι Παναθηναϊκοί ήταν πάντα περισσότεροι από εσάς. Αν κι αυτοί σπάνια εξαντλούσαν τα εισιτήρια που έπαιρναν στους τελικούς (μιλάμε πάντα για δεκαετία '90 και όχι '80 όταν γινόταν πραγματικό λαϊκό προσκύνημα στα γήπεδα).

Και να φανταστείς ότι σας έδινε η αστυνομία πάντοτε το τρένο, για μετακίνηση στο ΟΑΚΑ, και ανάγκαζε εμάς ή τους Παναθηναϊκούς να πάμε με τα λεωφορεία ή με αμάξια και μηχανάκια όταν παίζαμε εναντίον σας στο ΟΑΚΑ. Αν σας έβαζαν εσάς να έρθετε από Κηφισίας, θα είχατε σίγουρα λιγότερους από 25,000.

Μην μου λες για πολύ κόσμο της ΑΕΚ λοιπόν. Καλή οργάνωση είχατε μετά το '89 για αυτό κάνατε καλές εκδρομές. Καλή εξέδρα επίσης (φωνή κλπ). Μαζικότητα δεν είχατε ποτέ. Μαζικότητα εννοώ μεγαλύτερη από την δική μας ή των παναθηναϊκών. Θες να θυμηθούμε κι άλλα ματς της δεκαετίας του '90 που είχατε ομαδάρες και ήσασταν στα πάνω σας; Με τον Διαμαντόπουλο στο κύπελλο, το 1-3 στο ΟΑΚΑ το 1995-96, τι κόσμο φέρατε; Για να σε προλάβω πιθανώς, όντως στον επαναληπτικό ήρθαμε στην Φιλαδέλφεια (1-1 με σφαγή του Ολυμπιακού από την διαιτησία) ελάχιστοι . Οι λιγότεροι από κάθε άλλη φορά. Αλλά είχαμε αποκλειστεί ήδη από το πρώτο ματς. Σε όλα τα υπόλοιπα ματς, ακόμη και όταν ήμασταν διαλυμένοι στα πέτρινα χρόνια και εσείς πετάγατε, ερχόμασταν περισσότεροι στα εκτός έδρας απ' ότι φέρνατε εσείς στην δική μας έδρα.

Ήμασταν περισσότεροι, είχαμε περισσότερους φανατικούς, σας παίρναμε τα περισσότερα σκηνικά. Έτσι απλά ήταν τα πράγματα. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος της διαφοράς μας με εσάς ή με τους Παναθηναϊκούς. Συν την νοοτροπία του παλιού γηπέδου. Ακόμη και όταν μέναμε ξεκομμένοι πενήντα ολυμπιακοί ήταν απαγορευμένο να κάνουμε πίσω. Αν δεν μας μπλόκαρε η αστυνομία μπαίναμε σε τσακωμό οπουδήποτε και με τους πάντες. Αν δεν το κάναμε δεν θα πηγαίναμε γήπεδο ξανά. Φαντάζομαι όμως το ίδιο θα συνέβαινε και με τις υπόλοιπες εξέδρες μεγάλων ομάδων. Απλά οι ολυμπιακοί ήμασταν περισσότεροι και εύλογα κάναμε τον περισσότερο χαμό, παίρναμε τα πιο πολλά σκηνικά κλπ.
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανώνυμος/η
Γεωργιόπουλος και άλλοι παλιοί μεταλλάδες, ενάντια στον εθνικισμό.
https://www.youtube.com/watch?v=FGCbq1Lkbx0
Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024

Ανώνυμος/η
Το είδα πρόσφατα το συγκεκριμένο βίντεο. Κάποιοι απο αυτούς στο παρελθόν δεν είχαν εκφράσει θέσεις ενάντια στον εθνικισμό. Ίσως τώρα να είναι κάποιου είδους μόδα.
Το πιο αστείο πάντως είναι με μπλούζα Manowar να μιλάς κατά του μισογυνισμού και μετά να βάλεις να ακούσεις το "Pleasure slave".
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανώνυμος/η
Αν θες γραψε τον τιτλο του βιντεο γιατι δεν το βγαζει.Παντως ο Γεωργιοπουλος ειναι κλασικο ΟΦΑ καποτε εκανε εκπομπες στο ραδιο του 902(προφανως παιζοντας το κομμουνιστης) καποια στιγμη που τραγουδαγε στους Flames το επαιζε εθνικιστης κτλ.Κλασικο ποζερι που το παιζει τζοβενο στις παραλιες της Ανδρου.Επισης εχει το απιστευτο ταλεντο να διαλυει τα μαγαζια που παιζει βαζει κατι αγνωστα power βιντεοκλιπ ολη την ωρα με τον κοσμο να ξενερωνει και να φευγει.Σε 2 μαγαζια που τον ειχα πετυχει εκανε ακριβως το ιδιο πραγμα.
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανώνυμος/η
Φίλε που ζήτησες τον τίτλο. Το βίντεο έχει τον τίτλο "Metal Anti-Conformism Music Documentary (2021)" και είναι στο κανάλι "ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ"
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου, 2024
Ανώνυμος/η
Ευχαριστω το ειδα.Ενταξει για γελια.Πανκ μας το εκανε το μεταλ ο γεωργιοπουλος.Χειροτερος κι απο τους συριζομεταλαδες του Χαμερ.Κερασακι στη τουρτα ο αλλος που λεει οτι ζει για το μεταλ και πριν χρονια τον ειχε πετυχει φιλος μου που δουλευε σε σκυλαδικο να χορευει στα τραπεζια.Μετα που ανοιξε δισκαδικο ξαναθυμηθηκε το μεταλ.ΥΓ Ο ενας απο αυτους που εμφανιζονται ειναι εθνικιστης δουλευε παλιοτερα και σε εθνικιστικο μεταλ στεκι.Για τους Crush εχω ακουσει οτι στις αρχες εβγαιναν με περιβραχιονια και θυμαμαι γνωστο μου που δεν πηγαινε να τους δει γιαυτο το λογο.Περαν αυτου ρε σεις ''March of the Deads''? ενταξει κατανοητο δεν ξερεις καλα αγγλικα βαλε καποιον να στα τσεκαρει
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανώνυμος/η
Ρε φίλε, τι σκάλωμα είναι αυτό τώρα με τα οπαδικά της αεκ; Eίμαι 53 ετών και θυμάμαι να μπαίνετε στην Τούμπα, φωνάζοντας ''Φιλιέται ο θρύλος κι ο Πειραιάς'' για να μας κατευνάσετε. Αυτά την δεκαετία του 80, που μόνο οι παοκτσήδες έσκαγαν καταδρομικά στο λεκανοπέδιο. Από το '90 και μετά, όλοι έκαναν εκδρομές παντού.
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανώνυμος/η
Εβρεχε τουβλα στη τουμπα ετσι κι αλλιως(με τη ανοχη της αστυνομιας που σας αφηνε να πλησιασετε στο μισο μετρο και βαραγαν εμας οταν τα στελναμε πισω αλλωστε το ελεγαν και οι ιδιοι ''παοκαρα ρε'' και ''εδω ειναι βουλγαρια'')τι να κατευνασουμε?βεβαια κι εσεις μεχρι μολοτωφ εχετε φαει στη φιλαδελφεια.Το 88 δεν παιζαμε καν μαζι και μας την στησατε στα τεμπη για να μην παμε στον ηρακλη.Δεν βαρεθηκατε αυτο το παραμυθι οτι δηθεν μας επιτρεπατε?Και ποιες καταδρομικες λες?στη φιλαδελφεια μια ερχοσουν μια οχι το 89 σε πεταξαν εξω οι βαζελοι και σε ειχαν στριμωξει οι γαυροι σε μια γωνια.Το εγραψα και πριν στη νεα σμυρνη σε κυνηγαγαν οι πανιωνιοι και ο μαναβης εκανε τον κηπουρο για να γλιτωσει.Για εκδρομες πεστα σε αλλους εμεις απο δεκαετια 70 ερχομαστε τουμπα.
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανώνυμος/η
Σταματη το 1975(και παλαιοτερα)μια χαρα υπηρχε οπαδικο κινημα.Ολες οι μεγαλες ομαδες ειχαν συνδεσμους.Χουλιγκανισμος δεν υπηρχε.

Οι παλιοι σας λενε μπουρδες.Η σκεπαστη αρχικα ηταν κερκιδα φιλοξενουμενων(οταν εμεις καναμε κερκιδα στην 21) και μετα το 82 χωριστηκε στη μεση(με καγκελο)και πηγαιναν οι φιλοξενουμενοι και η νεοσυστατη τοτε original.To 80 που λεει ο Τσουκαλας ηταν ολη δικη σας.Ειναι σαν να μου δωσουν εμενα την 7 να παω εκει και να λεω οτι σας πεταξα εξω ενω εσεις ειστε απεναντι.Ο παλιος πρεπει να ειναι και σοβαρος.Γιατι κι ο Τσουκαλας και ο Ακης παλιοι ειναι αλλα λενε απιστευτες μπουρδες εδω ελεγαν οτι τουμπα πηγαιναν παντου και παντα ενω ολοι ξερουμε οτι ολη τη δεκαετια του 80 μια φορα πατησαν και τους πεταξαν εξω στο ημιχρονο.Η το αλλο το θρυλικο του Ακη(που αποδεικνυεται περισσοτερο παραμυθας κι απο τον Τσουκαλα κι αυτο θελει ταλεντο)οτι τους την επεσε ολη η 4 επανω ηταν με βανακια 20 ατομα κι απο αυτους οι μισοι αλλαζαν λαστιχα στο βανακι που χαλασε και οι αλλοι μισοι κρατουσαν ολη τη 4...10 ατομα δηλαδη χαχα.

Μια χαρα μας μετρουσατε ειδικα μετα το Μοσχατο.Υπηρχαν περιοχες του πειραια που συναγωνιζομασταν σε κοσμο εσας χατζηκυριακειο,νεο ικονιο περαμα κτλ οχι απλα τους βαζελους.Το 87-88 που λες ειχαμε ηδη χρονια που ειμασταν δυνατοι.Για Θεσσαλονικη θα σου πω το εξης ναι μεν υπηρχε περισσοτερη συμπαθεια στον μεσο παοκτζη για μας παρα για σας αλλα οχι σε οπαδικο επιπεδο.Ενα παραδειγμα το 88 ανεβαιναμε για καυταντζογλειο(ουτε καν τουμπα)και μας την εστησε ολη η 4 στα τεμπη.Μας ελουσαν με πετρες απο ψηλα σπασανε ολα τα πουλμαν αλλα τελικα περασαμε.Στη δε τουμπα τα τουβλα βροχη παντα και εντος γηπεδου και εκτος ισως γιατι ειμασταν οι μονοι που ανεβαιναμε και τους χαλαγαμε τον μυθο της ''απατητης εδρας''.Κοινες ριζες υπαρχουν και πολυ αργοτερα το 2000 ανεβηκε και πανι για ενωμενη ελλαδα και αγια σοφια στη τουμπα απο μας και ειπαν οτι δηθεν τους γλυφαμε.Δηλαδη τους γλυφαμε το 2000 που ανεβαιναν ολοι και οχι το 80 που δεν ανεβαινε κανεις αλλος.Τα τυπακια ειναι πρωτα τοπικιστες ''μακεδονες''(οσο μπορουν να ειναι με βουλγαρικες σημαιες)και μετα οτιδηποτε αλλο.Αλλωστε ο παοκ εχει και μεγαλο ποσοστο μη προσφυγων βορειοελλαδιτων αντιθετα με μας(που κραταμε κυριως προσφυγικο κοσμο).

Το 1986 δεν χασαμε τιποτα.Τωρα αν 20 ετρεξαν καπου 5 δεν λεει κατι.Εδω το 88 στον τελικο μπασκετ στο ΣΕΦ με τον Αρη και κατεβηκαμε μια χαρα και σαπακιασαμε τους αρειανους.Εσεις πουθενα.Ποτε δεν κανατε παρελαση ειδικα την εποχη Κοσκωτα που λες.Με τον Εθνικο παιζαμε ειχατε κλειστη απεναντι τη Στρατια και 1-2 φορες που πηγατε να μανουριασετε στο φευγα με το που βγαιναμε εξω χανοσασταν στα στενα.

Στη τελευταια σου παραγραφο συμφωνω 100%.Να πω και κατι αλλο που ειναι υπερ σας στο χωρις ανασα σεβοσασταν τους μεταλαδες που ηταν αλλη ομαδα αρκει να μην ειχαν διακριτικα η να μην ηταν σταμπαρισμενοι.Ο ξαδερφος μου που τον ηξεραν(αλλωστε δεν υπηρχαν φουλ φεις τοτε και κενες ζωνες ειδικα στο μπασκετ εβλεπε ο ενας τον αλλο)ποτε δεν τον πειραξαν επειδη ηταν ΑΕΚ.Φυσικα πεσιματα εκαναν καποιοι συγκεκριμενοι αν σε εβλεπαν για πρωτη φορα η υποπτευονταν οτι πας σε μανουρες αν και αυτο τελειωσε οταν πειραξαν εναν γνωστο βαζελο που περναγε απο εξω μαζευτηκε η παλια φρουρα της 13(αναμεσα τους και παλιοι skins)τους κοπανησαν και σταματησε καθε οπαδικο θεμα.Τοτε ειχε φαει πολυ ξυλο κι ενας γαυρος χαιδαριωτης στην εισοδο που φοραγε εκεινη τη μερα αντιναζι(ειναι μη σου κατσει που λενε).

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου, 2024

Σταμάτης
Φίλε δεν ξέρω τι ηλικία έχεις και δε ποια σκηνικά ήσουν από αυτά που γράφεις. Πάντως δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικοί ή να γράφουμε εδώ κάτι που δεν ισχύει. Δεν έχει νόημα.

Γιατί το γράφω αυτό; Γιατί δεν είχατε ποτέ ανταγωνιστική μαζικότητα με εκείνη του Ολυμπιακού και ιδίως μέσα στον Πειραιά. Μην τρελαθούμε ρε παιδιά.

Το 1986 και συνέχεια στα '80's είχατε θέμα. Δεν το γράφω για να σας μειώσω. Φαίνεται εξαρχής. Πρώτη φορά που μπήκα σε ντου στο γήπεδο ήταν με ΑΕΚτζηδες που έκαναν μια απίστευτη μαγκιά στο Καραϊσκάκη, τον Σεπτέμβριο του 1991, στο 4-2. Αλλά δεν μπορώ να βλέπω και υπερβολές. Ήσουν μέσα το '86; Στο 2-2 με τον ΠΑΟΚ το '85;Στα ματς του κυπέλλου το :88 ήσουν; Στο ματς με τον Καραγκιοζοπουλο; Σε όλα τα υπόλοιπα που γράφω; Τι λέμε από εκεί και πέρα; Γεγονότα που τα έχει δει με τα μάτια της όλη η οπαδική Ελλάδα;

Στο Παπαστράτειο, όταν ήρθατε με αντίπαλο τον Πειραϊκό, Α1 μπάσκετ το 1995, φτάσατε εντάξει; Φύγατε αρτιμελείς;

Τους Αρειανούς τους βαρεσατε αλλά εσείς ήσασταν 13.000 και εκείνοι μετρημένοι στα δάχτυλα. Το 1998 (αν θυμάμαι καλά) που έγινε final four κυπέλλου στο Αλεξάνδρειο με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Άρη, ποια ομάδα είχε την μεγαλύτερη εκδρομή; Να πούμε στην Κρήτη όταν ήταν έδρα λόγω τιμωρίας σας τι συνέβαινε ή στον τελικό κυπέλλου (από τα πρόσφατα);

Δεν έχει νόημα στην τελική. Περισσότερο νόημα έχει αν είσαι εθνικιστής; Ή έστω τουλάχιστον ρομαντικός. Αν είσαι, τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα.
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανώνυμος/η
Ειμαστε τριτοι σε κοσμο αλλα αυτο αυξανει και την αξια μας οτι συναγωνιζομαστε περισσοτερους απο μας.

Το ΟΑΚΑ ειμαστε οι πρωτοι που το γεμισαμε το 83 σε τελικο με τον ΠΑΟΚ.Και εχει ξαναγεμισει και σε ευρωπαικα και σε πρωταθλημα.Αρα δεν ειναι οτι δεν εχουμε κοσμο.

Το ρεκορ φιλοξενουμενων στη τουμπα το εχουμε εμεις.Και εχουμε κατεβασει και καπου 10.000 στο παλιο καραισκακη αρχες 90.Αρα και μαζικοτητα.Οι βαζελοι και 300 ατομα εχουν φερει φιλαδελφεια(τοτε που τους φωναζαμε ''εδεσσαικους'') κι εσεις 100-150.Επισης στο πρωτο ματς του μοσχος ειχατε ερθει 20-30 ατομα σε μια γωνια χωρις διακριτικα.Εμεις παπαστρατειο καποιες φορες ειμασταν περισσοτεροι απο σας.

Χουνερι σαν αυτο του μοσχατου δεν μας κανατε ποτε.Ουτε σαν αυτο στην εθνικη πολλα χρονια αργοτερα που γυρναγαμε εμεις απο χαριλαου κι εσεις απο καβαλα και συναντηθηκαμε στην εθνικη.Και σε δικο σας στησιμο που περιμενατε να βρειτε ενα πουλμαν να το σπασετε και να φυγετε αλλα οι δικοι μας κατεβηκαν κατω σας κρατησαν και με το που εσκασε δευτερο τρεχατε στα χωραφια.Γιαυτο που λες οτι και 50 να μεινετε δεν κανετε πισω.Μεταφεραμε τραυματια δικο σας στο νοσοκομειο της κατερινης(τραυματιστηκε προσπαθωντας να ανεβει στο πουλμαν του εν κινησει) και πιαστηκε και δευτερο ατομο ομηρος τον οποιο κατεβασαμε απειραχτο στην αθηνα.Μην θυμηθω το τρεξιμο μεσα στο λιμανι που κατεβαιναμε κρητη πηγατε να κανετε ενα ντου οταν βγαιναμε απο το τραινο(περιμενατε να βρειτε 30 ατομα)αλλα βγηκε ολη η πρωτη γραμμη της original και τρεξατε μεχρι τις ραγες του παλιου τραινου(οι πειραιωτες ξερουν).Στο τελος φαγαμε ξυλο απο τα ΜΑΤ.Ειναι κι αλλα Γλυφαδα πχ που σας εβριζε ο ιδιος ο υποβρυχιος οτι πιαστηκατε στον υπνο κτλ αλλα ας μεινουμε εδω.

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου, 2024

Σταμάτης
Ισχύουν όσα απάντησα πιο πάνω. Προσθέτω τα εξής. Η μεγαλύτερη κάθοδος ΑΕΚτζήδων στο Καραϊσκάκη έγινε το 1993, στο ματς που χάσατε 1-0 με γκολ του Καλαντζή. Όχι 10.000. Αλλά πολύς κόσμος. Κάπου 7-8.000. Την προηγούμενη χρονιά, στο 4-2, είχατε περίπου 5.500 χιλιάρικα. Την προηγούμενη στο 3-1 3.500 με 4.000, στον ευνοϊκότερο υπολογισμό. Το 1994, στο 3-0, γύρω στις 6.000 χιλιάδες.

Σε όλα τα ματς ήμασταν περισσότεροι στην Φιλαδέλφεια παρότι σας βλέπαμε στην βαθμολογία με τα κυάλια. Μια φορά ήμασταν σχετικά λίγοι επειδή έσβησαν τα φώτα και διακόπηκε το ντέρμπι την Κυριακή, με αποτέλεσμα να γίνει ξανά την επόμενη μέρα, Δευτέρα, και να μην έρθουμε όλοι γιατί είχαμε σχολείο, άλλοι δούλευαν κλπ. Αλλά κι εσείς ήρθατε οι μισοί. Ήταν μισό άδειο το γήπεδο.

Επίσης τα εκατό άτομα που γράφεις ήρθαν στην τελευταία αγωνιστική του 1994 όταν κάναμε αποχή, στο στημένο 3-1. Δεν ήταν θύρα 7. Απλοί οπαδοί μεγάλης ηλικίας τους οποίους και δεν πειράξατε.

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ που ήρθαμε για βοήθεια το 1985 στην Φιλαδέλφεια είχα ΑΕΚτζή που ήταν μέσα στην ραδιοφωνική εκπομπή μου. Λες να είπε ψέματα; Για ποιο λόγο; Είχε περιγράψει πώς βρεθήκαμε πίσω από την 21 και άρχισε το πετροβόλημα για αρχή στους ΠΑΟΚτζήδες, πώς έφευγαν οι ΑΕΚτζήδες από τον Περισσό και ο σταθμός είχε γεμίσει κασκόλ του Ολυμπιακού.

Επίσης το ντου σε εσάς έγινε την εποχή που δίνονταν μισά μισά εισιτήρια στις εξέδρες των φανατικών. Όχι τότε που πηγαίνατε στην 21. Δεν βασίζομαι στους δύο τύπους της εκπομπής που γράφεις. Ούτε που τους βλέπω. Έχω πολλά χρόνια να δω την εκπομπή πέρα από samples με χαβαλέ ή πολιτικό περιεχόμενο που κυκλοφορούν στο youtube.

Για το δικό σας ντου στην Γλυφάδα δεν γνωρίζω κάτι. Μπορεί και να έγινε όπως ακριβώς το γράφεις. Δεν γνωρίζω όμως. Θυμάμαι πάντως ότι εκείνα τα χρόνια την Γλυφάδα την είχαμε για έδρα στο μπάσκετ μόνο μία ή το πολύ δύο χρονιές. Η ομάδα κατατασσόταν 8η ή 9η, με προπονητή Μιχάλη Κυρίτση και δεν πήγαινε σχεδόν κανείς στο μπάσκετ. Έκοβε 300 εισιτήρια σε κάθε ματς. Δεν ήταν τότε όπως έγινε από το 2005 και μετά, μαζική υποστήριξη σε όλα τα αθλήματα. Ο κόσμος πήγαινε κυρίως στο ποδόσφαιρο. Στο μπάσκετ κάναμε ρεκόρ εισιτηρίων το 1992 και το 1993 βάζοντας 10.000 ή 12.000 στο ΣΕΦ. Δεν γέμιζε καν. Από το 1993 -94 με την ομάδα που πήγε τελικό Ευρώπης άρχισε να κάνει sold out με 17.000 εισιτήρια το ΣΕΦ. Αν έγινε το ντου που λες στην Γλυφάδα το 1989 ή το 1990 μπορεί να είναι έτσι. Αλλά το γήπεδο ήταν άδειο.. Εκεί μπορεί να μας πιάσατε στον ύπνο. Εννοείται εσείς πηγαίνατε στο Μόσχος γιατί είχατε καλή ομάδα. Έμπαινε τετράδα, κοντράριζε τον Άρη του Γκάλη στην έδρα σας, πηγαίνατε τελικούς κυπέλλου. ήταν πολύ καλύτερη εκείνη η ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό.

Καλό ξύλο, χεράτο με εσάς, έπεσε το 1993 στο ΣΕΦ. Κάπου 200 θύρα 7 με 200 original στο μεταξύ μας ματς της regular season. Στα ίσα, μόνο με χέρια. Εκεί σας παραδέχτηκα. Αυτό περίμενα να μου το αναφέρεις από τα πρώτα. Ήσουν απέναντι;

Για τους 50 που δεν κάναμε πίσω έχω προσωπική εμπειρία από το πρώτο ματς του βατράχου στον πάγκο μας στην Φιλαδέλφεια το 1996-97. Μάλλον ο Θεός μας βοήθησε εκείνη την μέρα. Μπορεί να το γράψω σε ξεχωριστό άρθρο κάποια στιγμή.
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Μια και αναφέρθηκε το ''Ανάσα'', πέθανε ο Μάκης Μακρής 62 ετών.
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Μακρης μεγαλη ιστορια.Προγραμμα καρμπον ολα τα χιτακια και απαραιτητως καμια δεκαρια Priest(τα ιδια).Μια φορα βεβαια τη πατησε γιατι σκασανε κατι τσοπεραδες με γερμανικα κρανη και περιβραχιονια και τον αναγκασαν να παιξει ολο το βραδυ Motorhead χαχα.Στο παλιο Τεξας υπηρχε πινακας που τον απεικονιζε ινδιανο!Πολυ καλος με τους Rust θα επρεπε να το ειχαν κυνηγησει περισσοτερο(αν και ειχαν θεματα νομικης φυσης καποια μελη).RIP.
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Ο τίτλος του βίντεο είναι Metal Anti-Conformism Music Documentary (2021)
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Tο 1993 πηραμε ολα τα εισητηρια.Αν πουμε οτι ηταν το 1/3 του συνολου καπου τοσο βγαινει.Σκεψου οτι εγιναν μανουρες με κατι μπαρμπαδες προς το κεντρο που προκαλουσαν.

Κοσμο στην Φιλαδελφεια φερνατε.Ειδικα μια φορα που πλακωθηκατε μεταξυ σας για περιοχες(δικος σας μου το ειπε).Αλλη μια διαφορα μας.Εμεις ειμαστε πρωτα ΑΕΚ και μετα οτι αλλο.Οι αιγαλεωτες μας ειναι μαζι με τους περιστεριωτες οι νικαιωτες με τους κορυδαλλιωτες κτλ.Μαλιστα δεν εχουμε θεμα να βρισουμε και την τοπικη μας ομαδα αν βριζουν την ΑΕΚ(πχ οι πατρινοι μας τη παναχαικη η οι νεοσμυρνιωτες τον πανιωνιο).Σε σας δεν συμβαινει αυτο.Πχ παλιοτερα στον ιωνικο τα επεισοδεια τα ξεκινουσαν γαυροι κορυδαλλιωτες κτλ.Στον πανιωνιο πηγαιναν ανεκαθεν δικοι σας της περιοχης(η κοντρα ειναι με αλλους γαυρους των νοτιων).

Το 94 ειχε σιγουρα ατομα της 7 μεσα(εναν απο περιστερι τον πετυχα στο στρατο) και εγινε ψιλομανουρα στην αρχη μεχρι που καταλαβαμε οτι ηρθατε υπερ μας(για να μην το παρει ο βαζελος) και δεν συνεχιστηκε.

Σου ξαναλεω τα παοκια πλην ελαχιστων περιπτωσεων η δεν ερχονταν καθολου η μονο οι αθηναιοι.Τι βοηθεια να ζητησουμε? το οτι κατεβαινατε κι εσεις σε στησιματα στον πανελληνιο η στον απολλωνα δεν σημαινει οτι ζηταγε κανεις τη βοηθεια σας.Εδω μια φορα τους ειχαν παρει στο κυνηγι οι πανιωνιοι(μαζι με δικους σας) στη νεα σμυρνη και ο μαναβης εκανε τον κηπουρο για να γλιτωσει!Τωρα τι φανταζεται ο καθενας οτι εβλεπε δεν ξερω.Παντως το να δεις κασκολ του γαυρου στον περισσο τοτε ειναι το ιδιο πιθανο με το να δεις πρασινα στο καραισκακη.Απιθανο δηλαδη.

Το ντου που λενε(και στην εκπομπη και αλλου) ειναι το 80(γιατι τοτε ειχατε ολη τη σκεπαστη)δεν μπορουν να το πουν για μετα που ειμασταν μισοι μισοι γιατι οπως και με τον βαζελο ειμασταν μεσα σε ολο το ματς.

Αυτο στην Γλυφαδα εγινε πολυ αργοτερα.Και ηταν παρων η 7(ειχε φαγωθει και πανι της θυρας 7 της γλυφαδας νομιζω)

Ξυλο χερατο εχει πεσει και πιο πριν σε φιλικο στο ΟΑΚΑ το 90 που στο τελος την πεσαμε μαζι στα ΜΑΤ.Ριξανε δακρυγονα και διακοπηκε.

Σου ανεφερα δυο παραδειγματα που εισασταν και περισσοτεροι στο σταθμο του πειραια και στην εθνικη.Αρα σιγουρα πισω κανατε τουλαχιστον καποιες φορες(στον πειραια δεν αντισταθηκατε και καθολου μονο ενας πηγε να επιτεθει με καπνογονο και χτυπηθηκε.Οχι πολυ γιατι τον μαζεψαν οι παλιοι μας)
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου, 2024



Σταμάτης
Τα εισιτήρια που παίρνατε στο Καραϊσκάκη εσείς και οι Παναθηναϊκοί ήταν φιξ 6.300. Το 1993 είχατε παραπάνω. Όχι το 1/3. Αυτούς που σου έγραψα πιο πάνω. 7-8.000. συνολικά έκοβε 33.500. Στα ντέρμπι μπορεί να έκοβε χίλια λιγότερα λόγω των κενών χώρων ανάμεσα στους οπαδούς. Αν και εκείνα τα χρόνια έκοβαν πάντα και υπεράριθμα μέσα στις εξέδρες. Γέμιζαν και τα σκαλοπάτια.

Το μαχαίρωμα που λες νομόζω έγινε στο σούπερ καπ, τον Χομενί. Στον ματς με τον Καραγκιζόπουλο κρυβόταν και η αστυνομία από το κάθισμα που "αιωρείτο" . Αλλά κυρίως καταλάβαμε ότι υπήρχαν και οπαδοί σας μόλις μπήκε το γκολ. Κοντά στις 4.000 με 5.000 ήσασταν στον τελικό του πρωταθλήματος, έχοντας να πάρετε πρωτάθλημα δέκα χρόνια. Στην δεκαετία του '80 σκάρτους 5.000 σε τελικό! Οι γριές θα έρχονταν περισσότεροι.

Το 94 ήταν το ματς με την σημαία περιπτέρου που γράφεις. Ήταν αποχή της 7 και ήρθαν κάπου 100 άτομα. Εντάξει μπορεί να ήταν και κάποιοι ανάμεσα στους 100. Αλλά δεν κατέβηκε η 7 οργανωμένα για τον λόγο που γράφεις. Και υπήρχε γραμμή να μην πάμε στο γήπεδο.

Το παιδί που είχα στην εκπομπή είναι αρχαίος ΑΕΚτζής. (Παιδί τρόπος του λέγειν, αιώνιο όπως όλοι μας) Ήταν μέσα. Παίζαμε ΟΑΚΑ και ήρθαμε Φιλαδέλφεια για τους ΠΑΟΚτζήδες το ΄85. Είχε πάει νοσοκομείο από άλλη συμπλοκή με Ολυμπιακούς. Δεν έλεγε ψέματα. Δεν είχε λόγο.

Οι της εκπομπής μπορεί να λένε μαλακίες για το ντου. Είχε γίνει όταν ήταν μισή μισή η θύρα. Μας είχατε νικήσει 2-1, αν θυμάμαι καλά.

Γλυφάδα πότε λες; Μετά την εποχή Ίβκοβιτς; Αρχές δεκαετίας 2000; Τότε όμως δεν ήταν στα πράγματα ο Υποβρύχιος. Τελευταία μας χρονιά Γλυφάδα στα παλιά χρόνια ήταν το 1991. Από τον Σεπτέμβρη του 1991 αρχίσαμε να παίζουμε ΣΕΦ.

Εντάξει ρε φίλε. Κάναμε πίσω όταν χάναμε ένα σκηνικό. Αλλά η γραμμή ήταν να μην υποχωρούμε πουθενά.
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Υπερβολικος δεν νομιζω.Σκεψου οτι στο χατζηκυριακειο η μονη ομαδα με συνδεσμο ειμασταν εμεις.Στο περαμα ειχα απο το 90 εσυ ανοιξες μολις το 2003.Ασφαλως ειστε περισσοτεροι αλλα οι μονοι που εχουμε αρκετο κοσμο στον πειραια απο τους υπολοιπους ειμαστε εμεις.

Δεν εχω προβλημα να παραδεχτω οτιδηποτε αλλωστε ο ιδιος το ειπα οτι προ original δεν ειμασταν τοσο μαχητικοι.Απο το 82 ομως και μετα οχι.Για το 85 στα ειπα ανεβηκαμε και εκεινη τη χρονια επανω σε ενα τιγκαρισμενο γηπεδο με προστασια 5 καπελακηδες.Εσας ειχαν πεταξει εξω τα παοκια μια φορα στη ριζουπολη που πηγατε να υποστηριξετε τον απολλωνα.Με τον καραγκιοζοπουλο τι εγινε?εναν μαχαιρωσατε στο τραινο τον οποιον τον βρηκε μετα ο αδερφος του και τον κοπανησε(αν θυμαμαι καλα ζακι ηταν και μετα απο λιγο πεθανε).Μεσα στο γηπεδο εμεις καναμε το ντου και μας σταματησαν τα ΜΑΤ.

Στο Παπαστρατειο ερχομασταν περισσοτεροι απο σας.Με τον πειραικο οντως σπασατε τα πουλμαν ριχνοντας τουβλα.Αλλα τουλαχιστον εμεις ερχομασταν κανονικα οχι σαν εσας που το 89 ηρθατε 30 χωρις διακριτικα σε μια γωνια.Η μια αλλη φορα που ηρθατε μεν στο πεταλο αλλα χωρις πανια(υπηρχε μια σημαια περιπτερου για να ειμαστε ακριβεις).

13.000 ουτε καν αν υπολογισεις οτι οι περισσοτεροι ουδετεροι στις κεντρικες ηταν με τον αρη(λογω γκαλη κτλ) παιζει να ειμασταν μισοι μισοι.Στη κρητη λες τοτε που βαλαμε τον Τσουκαλα στον καδο?γιατι τοτε εμεις καναμε το ντου στη πλατεια που μαζευτηκατε εσεις δεν κανατε καποια κινηση να μας βρειτε.

Ναι ως μικρασιατης προσφυγας λογικο να ειμαι εθνικιστης.Ενταξει κουβεντα να γινεται για τα οπαδικα.
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Εγώ πάντως στο Μόσχος ήρθα σε ρυθμούς βόλτας. Ποιο ματς λες ότι δεν είχαμε πανό; Με Ιωαννίδη στον πάγκο μας θυμάμαι είχε γίνει ωραία φάση με καπνογόνο μέσα στο κλειστό.

Δεν ξέρω για τον Τσουκαλά. ΚΑι οι ζέλες το λένε αυτό για τα Πατήσια στο κύπελλο του μπάσκετ. Δεν ξέρω αν ισχύει. Πάντως θυμάμαι το 3-0 στην Κρήτη να είστε σχεδόν λιγότεροι από τους Αρειανούς στην Πάτρα.

Τι ηλικία είσαι; Είσαι οργανωμένος σε κάποια εθνικιστική ομάδα; Αν όχι, αφού είσαι δικός μας, γιατί δεν περνάς από την λέσχη μια βόλτα;

Ανώνυμος/η
Οχι το ρεκορ στο Καραισκακης ειναι 42.445.Κανονικα το 1/3 δικαιουσουν μαλιστα το 1/3 ηταν για ολες τις θυρες απλα για να μην γινουν μανουρες μαζευαν ολους τους φιλοξενουμενους μαζι.Γιαυτο μια χρονια πηραν στην 7 οι βαζελοι και εκαναν κερκιδα εκει(με αστυνομικη προστασια βεβαια).Πολλα υπεραριθμα εχεις δικιο,στη σκεπαστη στα ντερμπι εκοβαν σχεδον τα διπλασια,γκολ εμπαινε και δεν μπορουσες να κουνηθεις.

Ναι ο Χομεινι ηταν. Στον ματς με τον Καραγκιοζοπουλο μας ειχαν και αριστερα και δεξια του ρολογιου τους οργανωμενους και επεφτε βρισιδι και καθισμα εκατερωθεν πως δεν μας πηρατε χαμπαρι? τι 4 με 5000 σιγα μην ειμασταν και 1000,25.000 ειμασταν.Επισης το 2004 σε ματς με σας ειχαμε 63.000 κοσμο.Στο ξαναλεω αν θελουμε το γεμιζουμε.Δεν μιλας με πανιωνιο.

Πιθανως να ηταν το 94 με την σημαια περιπτερου στο Μοσχος παντως αυτοι ηταν της 7 και πανω απο 100.Αν λες για το Γκουμας δεν πιστευω να ερχοταν ασχετος σε τετοιο ματς που πανηγυριζαμε πρωταθλημα.Δεν ξερω αν δοθηκε γραμμη παντως και αυτος που σου ειπα και αλλοι φιλοι του ηταν της 7.

Τι βοηθεια να ζητησουμε για λιγα παοκια?δεν εχει λογικη.Βοηθεια αν ζητησεις θα ζητησεις οταν οι αλλοι ειναι παρα πολλοι και μαχιμοι.Οι μονοι που ερχοσασταν σε μεγαλους αριθμους στη φιλαδελφεια εισασταν εσεις κι οι βαζελοι.Δεν ξερω γιατι το ειπε ο ΑΕΚτζης.Εδω δικοι σας επιμενουν οτι ανεβαινατε παντου και παντα τουμπα.Και οι του μαναβη οτι κατεβαζαν καραβανια και εστελναν αθηναιους στα νοσοκομεια ενω τους κυνηγουσαν μεχρι κι οι...πανιωνιοι.

Οι της εκπομπης μιλανε για το 1980.Ε τοτε εισασταν μονοι σας(οι πρωτοι που πηγαν εκει απο ΑΕΚτζηδες ηταν της Original μετα το 82 που εφυγαν απο το πεταλο της 21).Και τις λιγες χρονιες που ηταν μιση-μιση ποτε δεν μας πεταξαν εξω.Ισα ισα απο τις μανουρες σας μετακομισαν στην 21.

Γλυφαδα βολει λεω.

Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου, 2024


Σταμάτης
"Οχι το ρεκορ στο Καραισκακης ειναι 42.445.Κανονικα το 1/3 δικαιουσουν μαλιστα το 1/3 ηταν για ολες τις θυρες απλα για να μην γινουν μανουρες μαζευαν ολους τους φιλοξενουμενους μαζι"

Όταν κόβαμε σαράντα χιλιάδες στο Καραϊσκάκη ήμουν μωρό παιδί. Ασχέτως πόσοι μπαίναμε μέσα τα δηλωμένα εισιτήρια μετά την επιστροφή μας στο ναό το 1990 ήταν πάντα μέχρι 33.000. Δεν δικαιούνταν το 1/3 οι φιλοξενούμενοι. 6.300 δικαιούνταν σε αγώνες πρωταθλήματος και ελαφρώς περισσότερα σε αγώνες κυπέλλου. Ποτέ δεν έχετε φέρει 10.000 στο Καραϊσκάκη. Το 1993 φέρατε τους περισσότερους που ήταν γύρω στις 8000.

Το ότι εσείς ήσασταν μόνο ΑΕΚ και όχι τοπικές ομάδες εντάξει, καλό το ακούω. Κι εγώ μόνο Ολυμπιακός ήμουν. όμως ακριβώς επειδή ήσασταν λίγοι είχατε πάντα περισσότερους οπαδούς άλλων ομάδων ανάμεσα στον κόσμο που κατεβάζατε στα ντέρμπι.

Στο ματς με τον Καραγκιζόπουλο δεν σας πήραμε χαμπάρι γιατί ήσασταν μετά βίας 5.000. Το κάτω διάζωμα άδειο και είχαν περάσει δικοί μας μέχρι την 1. Στην 32 είχε μαζευτεί η Original. Τα καθίσματα πέφταν κυρίως προς τον αγωνιστικό χώρο και προς τους διαιτητές μετά το (σωστά) ακυρωθέν γκολ και τα αίσχη των διαιτητών υπέρ σας που ακολούθησαν (με κορυφαίο το οφσάιντ σε τετ α τετ του Ντέταρι, που ήταν καλυπτόμενος ακόμη περισσότερο από τον Κατσουράνη). 25.000 δεν πήγατε ούτε στους τελικούς της δεκαετίας του '90 που ήταν μισά μισά τα εισιτήρια με τους Παναθηναϊκούς. Θα ερχόσασταν σε εκτός έδρας πρωταθλήματος που δικαιούταν η εξέδρα σας 18.000; Αυτό είναι ανέκδοτο. Ποτέ δεν σας θυμάμαι 25.000 εναντίον μας εκτός της Φιλαδέλφειας. Και στον τελικό που μας νικήσατε 2-1 μετά το 2000 λιγότεροι από 20.000 ήρθατε. Λίγες μέρες πριν στο πρωτάθλημα στο 4-3 είχατε όντως 15.000 sold out για εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος.

Το βόλεϊ δεν το θυμάμαι καθόλου. Μπορεί να είναι όπως ακριβώς το γράφεις. Το μαχαίρωμα του Χοϊμενί ήταν το 1992, μετά τον τελικό του σούπερ καπ, που είχαμε νικήσει 3-1. Εσείς μας κάνατε ντου στην αρχή όπως κατέβαιναν οι συρμοί στον Ταύρο.

Δεν ξέρω τι λένε οι δύο στην εκπομπή. Όπως σου έγραψα προηγουμένως έχω πολύ καιρό να την δω. Εγώ σου μεταφέρω τι μου είπε ο Καρούζος. Ρώτα τους παλιούς της εξέδρας σας να σου πουν πότε πήγαινε γήπεδο αυτός.

Πέρα από το γήπεδο δεν μου απάντησες. Τι ηλικία έχεις; Είσαι σε κάποια οργάνωση του χώρου;

Ανώνυμος/η
Μια χρονια ειχατε δωσει 8.898 και τα διαθεσαμε ολα.Αρα το 10.000 ατομα μεσα δεν ειναι απιθανο.

Οπαδους αλλων ομαδων δεν φερναμε.Μιλαμε για ποσοτητα τωρα μεμονωμενοι γνωστοι γνωστων υπηρχαν οπως παντου.Εσεις ανακατευοσασταν με τα τοπικα πχ Βουκελατοι με Αιγαλεω,Misfits με Καλλιθεα(θυμαμαι ατομα με κοκκινα μπουφαν οταν παιζαμε εκει και εχω ακουσει οτι τα κεφαλια των Kallithea Skins ηταν γαυροι).Το''λιγοι'' δεν το καταλαβαινω.Οι πρωτοι που γεμισαμε το ΟΑΚΑ ακομα και με σας το 2004 ειμασταν 63.000.Αλλο δεν κατεβαζω τον κοσμο που πρεπει καποιες φορες αλλο δεν εχω κοσμο.

Δες το βιντεο στο γκολ του Καραγκιοζοπουλου.Δειχνει τη πανω κερκιδα μας(οχι ολη γιατι ειχε οργανωμενους και στην αλλη πλευρα του ρολογιου ετσι μας ειχαν χωρισει και με τον βαζελο).Αν τους βλεπεις 5000 εσυ ενταξει.Οτι εισασταν περισσοτεροι ειναι γεγονος.Μια χαρα επεφταν καθισματα και ανταλλασαμε βρισιες σε ολο το ματς.Μαλιστα στο γκολ εγινε και ντου γιατι την πεσατε σε εναν πατερα με το παιδι του(ηταν στη κερκιδα σας κοντα σε μας)αλλα μας σταματησαν τα ΜΑΤ.

Ο Χομεινι ειχε φαει και μαχαιρωμα και ξυλο γιατι ειχε αγνοια κινδυνου(ειχε και προβλημα υγειας)εμπαινε με κασκολ στο τραινο εστω και μονος του ετσι την πατησε στον Ταυρο οταν εσκασε το τραινο σας και δεν προσπαθησε να φυγει.Εχει συγχωρεθει χρονια.

Ξαναλεω το παλιος πρεπει να συνοδευεται κι απο το σοβαρος.Ειδικα οταν μιλαμε για γνωστα περιστατικα.Κι ο μαναβης παλιος ηταν.Ειδες εσυ να τσακιζε ολη την αθηνα οπως ελεγε?

50 εγω 57 ο ξαδερφος με τον οποιο διασταυρωνω τα πολυ παλια.Οχι δεν ειμαι σε οργανωση.

Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Eδω φαινεται καλυτερα...πηγαινε στο βιντεο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-1 FULL GAME 7-5-1989 ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΟΥΛΟΣ στο 0.26 δειχνει τη κερκιδα μας και αυτο που σου ειπα,κοσμος αριστερα και δεξια του ρολογιου επανω.
Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου, 2024


Σταμάτης
Δεν είστε πέντε, είστε οκτώ. Με πολύ ευνοϊκούς υπολογισμούς να είστε δέκα. Αυτό φαίνεται στο βίντεο. Παραπάνω δεν ήσασταν. Μολονότι ήμουν μικρός το θυμάμαι καλά το ματς. Κάτω δεν υπήρχατε.

Ο μακαρίτης όταν μαχαιρώθηκε στο σούπερ καπ έγινε σε συμπλοκή. Μας περιμένατε στον Ταύρο. Δεν έγινε έτσι όπως γράφεις.

Από τα μισά της δεκαετίας του '00 έχετε πιο μαζική παρουσία. Όσο και αν φαίνεται παράξενο. Φαίνεται ότι οι παρέες με την αντίφα σας έφεραν κόσμο. Και πολύ περισσότερο μετά την έλευση Μελισσανίδη. Δεν ασχολούμαι πλέον αλλά είναι γνωστό αυτό. Δεν υποστηρίζω ότι δεν έχετε κόσμο σήμερα. Για τις εποχές που ήμουν εγώ μέσα στα πράγματα κάνω λόγο. Το έγραψα στα πρώτα σχόλια αλλά κακώς δεν το διευκρίνισα. Σήμερα μπορεί να έχεις φίλε μαζικότητα. Αλλά όταν οι μισοί είναι μετανάστες και οι άλλοι μισοί κάγκουρες δεν μετράει για μένα. Δεν τους υπολογίζω για ανθρώπους, απλά. Δεν τα λογαριάζω για συνέχεια του παλιού οπαδικού κινήματος όσα έγιναν μετά το 2000-2005. Είναι κάτι διαφορετικό η φάση πλέον.

Ως φιλοξενούμενους η πρώτη φορά που σας θυμάμαι να έχετε γεμίσει τις εξέδρες σας στο ΟΑΚΑ ήταν στο 4-3 (τελικός πρωταθλήματος). Αν ψάξουμε όλα τα προηγούμενα ένα προς ένα θα θυμηθείς τι σου λέω.
Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Την δεκαετία του 70, ανεβαίνατε οι αθηναίοι και αντίστοιχα κατεβαίναμε εμείς μαζικά στα γήπεδα. Αυτά είναι γνωστά. Οι καταδρομικές της θύρας 4 (1-2 λεωφορεία) είναι επίσης γνωστές καθ΄ όλη την δεκαετία του 80 και συνδύαζαν, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλλευ σε όλη την νότια επικράτεια. Δεν θα κάτσω να γράφω σεντόνια με σκηνικά τώρα. Θα έπρεπε να ξέρεις, πως στο σκηνικό της Ν.Σμύρνης, δεν ήταν μόνο πανιώνιοι. Πάρε κι ένα βιντεάκι από το παλιό Καραισκάκη. https://www.youtube.com/watch?v=_zslK4W5u28
Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Βεβαια το 4-5 που ειπες αρχικα με το 8-10 που λες τωρα εχει μεγαλη διαφορα.Που ουτε τοσοι ειμασταν,πολυ παραπανω,βασικα ποτε δεν ειμασταν τοσο λιγοι στο ΟΑΚΑ οσο λες.Στο μεταξυ θυμηθηκα κι αλλα ωραια πχ τον Σαλιαρελη να κοβει τουρτα στον πυργο του με 4-0 παραμονες του ματς χαχα.

Τον μακαριτη τον ηξερα προσωπικα.Αυτος μου ειπε οτι του την επεσε ολο το τραινο στον σταθμο και ηταν μονος του.Ισως λες για αλλη φαση που σας περιμεναμε.

Δεκαετια 90 ειχαμε μαζικες παρουσιες και βοηθησαν και οι τιτλοι σε αυτο.Ουτε εχει σχεση η αντιφα ισα ισα που η αντιφα δεν μας γουσταρει αν δεις τι γραφουν για τους δικους μας δεν τα γραφουν ουτε για τη Λατσιο.Κρυφοφασιστες τραμπουκους τους λενε που ντροπιαζουν το κινημα.Στα 40 χρονια της Original εκραξαν ακομα και τις μπαντες που συμμετειχαν στην εκδηλωση.Και με την ευκαιρια δυναμη στην ΑΕΚ η αντιφα εχει μονο στις μικροτερες ηλικιες.Και το αντιφα συζητιεται γιατι αντιφα υπερ ορθοδοξιας,χαμενων πατριδων κτλ(μονιμα πανο για τον Ποντο και αρκετες σημαιες)δεν κολλαει.Εστω ποζεροαντιφα.Απο 35+ οι περισσοτεροι ειμαστε πατριωτες(τουλαχιστον).Μεταναστες και καγκουρες ολοι εχουν.Για πηγαινε μια βολτα σε δικους σας συνδεσμους να δεις...εδω στο παγκρατι ειχαν βγαλει φωτο κανοντας τον αλβανικο αετο και παρολα αυτα ακομα στην 7 ειναι δεν συγκινηθηκε κανεις εστω και στα πλαισια της φιλιας με τον Αστερα.Γιατι εμεις τους δυο που εβγαλαν το πανο για αλβανικο κοσοβο τους πεταξαμε εξω μαζι με τα φιλαρακια τους που ηρθαν σε αλλο ματς να ζητησουν τον λογο.Για βαζελους δεν μιλαμε οχι μονο ειναι τιγκα αλλα τους εχουν καβαλησει κιολας(γιαυτο και οι φιλιες με κροατες αλλο τι λενε δηθεν περι ''αντιγαυροσερβικου'' τοξου).Με την ευκαιρια να πω και περα των οπαδικων οτι θεωρω απαραδεκτη τη στηριξη ορισμενων που αυτοαποκαλουνται και Ε/Σ σε ανθελληνες οπως οι κροατες και οι αλβανοι.Γιατι αν ειναι να υποστηριζουμε ολους οσους δηλωνουν ομοιδεατες τοτε να υποστηριξουμε και τους σκοπιανους(κι αυτοι εθνικιστες ειναι και μαλιστα ορθοδοξοι).

Το ανεφερα και πριν το 2004 σε ματς με σας ειμασταν 63.000.
Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου, 2024


Τι 5 τι 10.000, για την οπτική ενός Ολυμπιακού είναι το ίδιο. Για τελικό πρωταθλήματος είναι ελάχιστος αριθμός. Και δεν ήσασταν 10.

Έχετε όμως έρθει και λιγότεροι. Στο 0-1 (Νικολαιδης σκόρερ) με τον Ντουμιστρέσκου προπονητή, το 1997 το φθινόπωρο ήταν, ήρθατε 5.000 στο ΟΑΚΑ με το ζόρι. Και ήταν αρχές πρωταθλήματος. Άστο με την μαζικότητά σας. Μην το ψάχνεις. Επαναλαμβάνω ότι αποκτήσατε μεγαλύτερη μετά το 2005.

Τα σημερινά δεν τα παρακολουθώ πολύ. Με την αριστερά και τους αναρχικούς είχατε κάποιες άκρες ήδη από την δεκαετία του '80. Νομίζω όμως ότι μετά το '00 έγινε πιο στενή η σχέση. Με σκαμπανεβάσματα βέβαια. Σύμφωνοι.

Σταμάτης
Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Ο Μανάβης μια χαρά σοβαρός ήταν. Δεν μίλησε ποτέ ότι τσάκιζε Αθηναίους. Απλά εξιστορούσε για τις σκασιές που έκανε με ένα πούλμαν στην Αθήνα από την Κυριακή το ξημέρωμα και βλέπατε 50 - 100 παόκια το μεσημέρι μέσα το γήπεδο και ξύνατε το κεφάλι σας. Όταν κατάλαβε ότι η τότε διοίκηση του Πάοκ τους πούλησε στο σπάσιμο - τρύπημα του αήττητου της Τούμπας με τον γαύρο, εξαφανίστηκε πικραμένος από το γήπεδο και δεν γύρισε, παρά μόνο στα τελευταία του, από υποχρέωση στον Ιβάν, που του ξηγήθηκε οικονομικά για να κάνει μια σοβαρή εγχείρηση. Άκου να δεις αεκτσή με τα κατεβατά σου σχόλια. Όλοι είχαμε γερά άτομα αμάσητα, χωμένοι στην ωραία αλητεία κανείς δεν αμφιβάλει. Αλλά την οπαδική τρέλα που είχαμε την δεκαετία του 80, δεν νομίζω να υπήρχε όμοια.

Ανώνυμος/η
Πως δεν μιλησε μεχρι και συνθημα ειχατε βγαλει ''εδω και τοσες χιλιαδες χρονια μες την αθηνα στελναμε βαγονια με ΠΑΟΚτσηδες τρελοκομεια και αθηναιους στα νοσοκομεια'' φυσικα οι αθηναιοι γελαγαμε.Οντως ξυναμε το κεφαλι μας γιατι λεγαμε ''σημερα θα ερθουν...δεν θα ερθουν'' γιατι δεν ειχατε σταθερη παρουσια.Πλακα πλακα οι αρειανοι πιο συνεπεις ηταν συνηθως ερχονταν εστω αυτοι οι 100-150.Οσο για τις καταδρομικες να σου θυμησω μια φορα που σκασατε 3 ωρες πριν στο μπασκετ στο Μοσχος με την ελπιδα να μπειτε μεσα πριν μαζευτουμε εμεις αλλα σας προλαβαμε εξω και εγινε χοντρο σκηνικο(τοτε ειχε χτυπηθει ασχημα και ο μπροσταρης σας ο Πελε).Ισχυει οτι ο Μαναβης αποστασιοποιηθηκε αργοτερα.Ανεφερα πριν περι της οπαδικης τρελας σας το 80 με παραδειγματα.
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Για σας δεν ξερω τι σημαινει αλλα αντικειμενικα εχει διαφορα γιατι μιλαμε για διπλασιο αριθμο.Που δεν ειμασταν 10 αλλα 25 αλλα και παλι λιγοι για τετοιο ματς.Τα εχω ηδη πει για μαζικοτητα στο ΟΑΚΑ με δυο τρανταχτα παραδειγματα το 83 και το 04.Προ του 05 που λες εσυ δηλαδη.Αλλωστε και τη πρωτια στον μεσο ορο εισητηριων την ειχαμε το 92/93.

Σχεσεις ειχαν καποιοι με αναρχικους το 80 οπως και δικοι σας.Παντως τα πολιτικα πανια στην ΑΕΚ εκεινη την εποχη ηταν δικα μας γερμανικες σημαιες,κελτικοι κτλ χαρακτηριστικες οι φωτο απο Μασσαλια το 89 και Τορινο το 91.Και παει μεχρι τελη 90-αρχες 00 με δυο κεντρικα τοτενκοπφ στη σκεπαστη το ενα απο Original το αλλο απο Getto.Απο την αλλη ενα αντιναζι υπηρχε που το εφτιαξαν οταν πεθανε ο Πανος(γνωστος αναρχικος και μορφη της ΑΕΚ)απο τη παρεα του..Απο ενα σημειο και μετα λογω της αντιφα μοδας εγινε στενοτερη η σχεση με αναρχικους συμφωνουμε.
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024


Σταμάτης
Έλα μην τρελαθούμε. Φαίνεται ακόμη και στο video που έστειλες ότι δεν είστε ούτε οι μισοί των 25.000. Κάτω από 10 σίγουρα. Αφού το θυμάμαι που το συζητούσαμε εκείνες τις μέρες ότι ήσασταν λίγοι.

Τα τότενκομπφ ήταν σίγουρα φτιαγμένα από εθνικιστές; Γιατί σε εμάς ήταν απλώς για την αισθητική. Γνώριζα καλά ποιοι τα είχαν φτιάξει. Εκείνα τα χρόνια ήταν προς γενική χρήση τα εθνικιστικά σύμβολα ως εκφράσεις διαφοροποίησης. Δεν συνοδεύονταν απαραίτητα από ιδεολογική συνέπεια.
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Εσεις δεν κατεβαινατε μαζικα.Στη φιλαδελφεια μια ερχοσασταν μια οχι(και πολλες φορες μονο οι αθηναιοι) και απο οσο ξερω στο καραισκακης εμφανιστηκατε μετα απο χρονια πρωτη φορα 88 ατομα(δικη σας καταμετρηση).Και δεν τις λες και καταδρομικες της 4 οταν το 89 σε πεταξαν εξω οι βαζελοι και την ιδια χρονια σε ειχαν στριμωξει πισω απο τα ΜΑΤ οι γαυροι.Οτι κανατε καποιες διημερες μπασκετ-βολει ισχυει(βολει οι πρωτοι που ξεκινησαμε εκδρομες ειμασταν εμεις οπως ειμασταν και οι πρωτοι που ηρθαμε αλεξανδρειο απο αθηναιους).Το ειπα κι εγω στη νεα σμυρνη σας ετρεξαν μαζι με γαυρους.Το βιντεο που λες δεν το βγαζει αν θες βαλε τον τιτλο.
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024


Αντίοχος
Επειδή ο φίλος της αεχ έχει αναφέρει ανακρίβειες θα ήθελα να δώσω την πρέπουσα απάντηση :Στην Καλλιθέα οι γαβροι άφησαν αεχτζη τυφλό - σε καφενειακο; καυγά.. Το ντου στη σκεπαστή και η κατάληψη της είναι γνωστό σε όλα τα παλιά αλανια.. Κεντρικό σφ της ορίτζιναλ το σπίτι του χατζηχρηστου δεν ήταν αρχικά; Ήρθαν γαβροι και έριχναν πέτρες έξω από τις θύρες μας και εντέλει φεύγαμε μέσα από το γήπεδο μετά από αρκετή ώρα.. Το ξύλο στο άλσος ήταν Επικό και όχι απέναντι σε σκορπιους αλλά στην πρώτη γραμμή σας που συνετρίβη και αιχμαλωτιστηκαν... Ήταν πολύ βαριά η ήττα σας - το 83 είχατε πάρει το ντου έξω από το οακα(δεν κρύβουμε την αλήθεια) Ότι δεν είχαμε μαζικές παρουσίες στη Φιλαδέλφεια συνεχώς ισχύει αλλά όχι μια μέσα μια έξω... Τα ληκια εσύ τα βλεπες κάθε χρόνο; Ναι ήρθατε πρώτοι στην Τούμπα τη δεκαετία του 80 αλλά λίγοι φοβισμένοι βρίζοντας μόνο οσφπ.. Μπήκατε μετά το 30λεπτο σκυφτοι και φύγατε και στο ημίχρονο - σε ματς με ένταση.. Η φιέστα σας εκατσε κέντα με τη δική μας αποχή... Το 89 δεν είχατε ούτε 10 χιλιάδες κόσμο στο πρωτάθλημα που περιμένατε 10 χρόνια...Μιλησες με ασέβεια για το ΜΑΚΗ ότι έκανε πως ποτιζε, μάθε ότι γνωστός βαζελος του έβγαλε όπλο για να γλυτώσει από τα χέρια του όπως και ένα θηρίο ληκι μέτραγε τα σκάλια μες το χαριλαου δεν θέλω να πω περιστατικά - πιο χοντρά με γάβρους και δικού σου.. Το σύνθημα για τα νοσοκομεία δεν νομίζω να φαίνεται αστείο στο χάρο της 7.. Στα Τέμπη σου έκατσε στραβά η κέντα και έσπασες τζάμια από 1 δικό μας λεωφορείο και έφαγες ξύλο για 3 ζωές.. (και έγιναν τα πούλμαν σας κάμπριο) Για10 κλαμπ στο Πειραιά δεν ξέρω - Όμως ξέρω ότι οΜοκας έτρεχε και με την7(π. χ. Τούμπα 89)και έτσι τα άτομα σου είχαν ασυλία, ο Λαγός ήταν στο πέραμα νομίζω.. Το γκοστ κλαμπ στο κλείσαμε στη Θεσσαλονίκη όταν το ξετρύπωσαμε... Τα παρακάλια στους γάβρους μετά από κατραπακιες για κοινά πεσίματα οδήγησαν στην σφαγή του αεχτζη ΖΩΝΤΟΥ στο σταθμό Λαρίσης... ΑΔΕΡΦΟΚΤΟΝΟΙ είστε από παλιά (τώρα τυμπανιστής και Μιχάλης) -Μαζί με γαβρους φάγατε και το καρνεζη στη Γλυφάδα... Στη λεωφόρο μας έβγαλε η αστυνομία - οι βαζελοι κολυμπήσαν μαζικά στη Θεσσαλονίκη.. ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΧΑΙΡΩΜΕΝΟΥΣ από γάβρους.. Αλλά την στιαπου της μολότοφ με τους 2 νεκρούς μας κάποιοι λένε ότι την κάνατε εσείς νουμια... Είστε τόσο καιρόσκοποί που αγκάλιασατε τους uck και την αντιφαπιαση!!! Με μπροστάρηδες ακροδεξιόυς του Μαυρονικητα(ελληνική μτφρ του ΚΑΡΑΤΖΑΦΈΡΗ) και προεδρα ιδίου φυραματος.. Κράζατε τον ηγέτη σας ως χατζηκλεφτη πριν μερικά χρόνια..
Είστε πολύ μικρή ομάδα (Γ εθνικαριοι) φουλ κόμπλεξικοι και με λίγες περιοχές "δικές" σας- ποτέ δεν εισασταν πρώτοι στο λεκανοπέδιο..
Χαιρετισμούς από το αληθινό "γαλατικό" χωριό
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Παραθετω απο επετειακο αφιερωμα του Sport 24 στις 07.05.2021 ''Το χρονόμετρο έδειχνε το 83ο λεπτό, όταν η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Ταληκριάδη και οι 25.000 ΑΕΚτζήδες στο γήπεδο πετάχτηκαν από τα καθίσματά τους για να πανηγυρίσουν έναν τίτλο και το ξεκίνημα μιας… χρυσής δεκαετίας''.

Βεβαιως τα τοτενκοπφ ηταν απο εθνικιστες,το ενα μαλιστα ειχε και το μοττο των SS επανω ''Meine Ehre heißt Treue''.Επισης για πολλα χρονια υπηρχε γραμμενο το ''Χιτλερ ζεις την ΑΕΚ οδηγεις'' στην 21(που ενεπνευσε και το βιβλιο του Δημαρα)και ειχε εμφανιστει και πανο ''Νεοναζι'' απο την ΤΟΦΑ.Αισθητικη το Misfits?γιατι ξερω οτι τοτε τουλαχιστον κουμαντο στον συνδεσμο εκαναν εθνικιστες.Και μια μεγαλη ερυθρολευκη σημαια με τον κελτικο(υπαρχει και σε φωτο το 89 με ΠΑΟΚ στην 7 αλλα εγω την ειχα δει πρωτη φορα στη σκεπαστη σαν λαφυρο) ηταν του υποβρυχιου αν δεν κανω λαθος.
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024


Σταμάτης
Ρε συναγωνιστή ΑΕκτζή, στο έχω γράψει δέκα φορές. Γράφει ψέματα ή ανακρίβειες η εφημερίδα. Ήσουν μέσα στον αγώνα; Αν δεν ήσουν είναι τόσο δύσκολο να δεις το βίντεο που παρέθεσες;

Μέχρι την 2 φτάνατε από την πλευρά της Κηφισίας και μέχρι την 32 από την πλευρά των τρένων. Στο κάτω διάζωμα είχατε ελάχιστο κόσμο που έφτανε μέχρι την 1. Δεν μπορείς να υπολογίσεις πόσο κόσμο μας κάνουν αυτά; Ούτε 10.000. Σαφώς λιγότερους.

Ποιος το λέει ότι έκαναν εθνικιστές κουμάντο στους Μίσφιτς; Ο σύνδεσμος ιδρύθηκε από τον Γρηγόρη. τον Τάσο, τον Άρη, τον Νέστορα κλπ. Γνωστά παιδιά που σύχναζαν στην Βιβή, στο θρυλικό ουφάδικο για το οποίο έχω γράψει στο "Ιππότες των Δρόμων (Κάποτε στην Αθήνα)". Εγώ δεν ήμουν μέσα γιατί τότε ήμουν μέλος στην ερυθρόλευκη στρατιά (πίσω από το Καραϊσκάκη). Ο Μάσκας και η παρέα του δεν ήταν επίσης γιατί τότε πήγαιναν στον Τόλη, στους Red Guys του Πειραιά. Από όλους τους ιδρυτές των Μίσφιτς μόνο ο Άρης ήταν εθνικιστής. Κανείς άλλος. Και ο Άρης όχι ns, εθνικιστής ροκαμπιλάς ήταν. Υπάρχει στην φωτογραφία του άρθρου "Κάποτε στην Αθήνα". Όλοι οι υπόλοιποι καμία σχέση με τον εθνικισμό. Ρεϊβάδες ήταν.

Επειδή οι μίσφτς ήταν προσκείμενοι στον Υποβρύχιο την εποχή του εμφυλίου της θύρας 7 θεωρούνται λανθασμένα εθνικιστικός σύνδεσμος. Ούτε ο Υποβρύχιος είχε πολιτικές αναφορές μετά το 1994 και την απώλεια του ελέγχου της θύρας 7 εκείνο το έτος. Το 1994 έφερναν οι δικοί του τελευταία χρονιά το πανό ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ. Από το 1994-95 και μετά κάθε βράδυ ήταν στο Άλσος και στις κόντρες στην Βουλιαγμένης μήπως μαζέψει κανέναν ρεϊβά για να κρατηθεί στην 7. Σύγκρουση με τους προεδρικούς είχε μέσα στην 7. "Βαζελους της 7" αποκαλούσε τον Κουντούρη και τους υπόλοιπους της προεδρικής φράξιας που τελικά επιβλήθηκαν. Δεν υπήρχε περιθώριο για επιπλέον αντιπαραθέσεις και πολιτικές διαφορές.

Δεν ξέρω και για τους δικούς σας αν ήταν όντως εθνικιστές επειδή χρησιμοποιούσαν τα εθνικοσοσιαλιστικά σύμβολα μέσα στο heavy metal και punk αισθητικό πλαίσιο των γηπέδων εκείνης της εποχής. Αλλά ακόμη και να ήταν, μικρή σημασία έχει σήμερα. Τώρα που είναι; Θα έρθετε να βάλετε ένα χεράκι να κρατήσουμε την ιδέα και την πατρίδα ζωντανή; Αυτό μετράει περισσότερο.
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Ξαναλέω πως δεν θα μπω στην διαδικασία να απαριθμώ σκηνικά, γιατί λίγο θέλει να γίνουμε αστείοι. Όμως ρε αεκτσή, επιβεβαιώνεις αυτό που λέω. Αναφέρεις σκηνικά μέσα στους δρόμους της Αθήνας, με ονόματα δικών μας ( Μανάβης, Πελέ) που ''πακετώθηκαν''. Μπορείς να μου πεις κανένα σκηνικό των 3 του ποκ, με κανέναν Ύπο, Βουκελάτους, Σάκη Προφήτη ή άλλο κεφάλι της Αθήνας, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης (όχι στον.. Πλαταμώνα). Πολύ απλά δεν υπήρχε καν η σκέψη να κυκλοφορήσετε μέσα στην πόλη (μιλάω πάντα για την δεκαετία του 80). Εμάς οι γαύροι στην πλατεία Καραισκάκη, μας πήραν όμηρο παόκι(δεκαετία 90), αλλά αυτό είναι το αντίτιμο όταν σουλατσάρεις άφοβα, πράγμα που δεν διανοηθήκατε να το επιχειρήσετε ποτέ επάνω. Αυτό λέω και δεν προσπαθώ να πω πως είμασταν οι Ράμπο.
Το βίντεο είναι ethnikos-PAOK epeisodia 1986-1987. Και δεν ήταν εθνικοί, όπως δεν ήταν πανιώνιοι στην Ν.Σμύρνη.
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024


Σταμάτης
Η Αθήνα ήταν και είναι χαοτικά μεγάλη. Μπορείς να τρυπώσεις χωρίς να γίνεις άμεσα αντιληπτός. Η Θεσσαλονίκη ήταν μικρή για κάτι τέτοιο. Ιδίως την εποχή που οι εκδρομές ήταν μικρές και γίνονταν με δύο και τρία πούλμαν.
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Λώλος Δροσινός
Απολαμβάνω την κουβέντα που υπαρχει εδω διαβάζοντας για άλλες εποχες.Ταπεινη μου γνώμη είναι οτι δεν ωφελει η κουβεντα για το ποια κερκιδα ειχε την μεγαλυτερη τρελα αφου αυτό το κρινει ο κθενας αναλογα με το πως το βιωσε.
Κραταω επισης και κατι που εγραψε ο Σταματης σε σχεση με το τι πρεπει πια να μπορεις να κάνεις για να συμμετεχεις σε καποιο συνδεσμο.Εχει δυστυχως δικιο οτι για να σταθεις πια πρεπει να εισαι πιο αιμοβορος ,αδιστακτος και στη τσιτα να συμμετεχεθς σε σκηνικά που ελαχιστη σχεση εχουν ακομα και με τον οπαδικο φανατισμό.
Αλλες εποχές "στεκοσουνα "αν απλα δεν κολωνες να πλακωθεις με τα χεριακαι ειχες το φιλοτιμο να μην φευγεις και παρατας τους δικους σου.Οι εποχες αλλαξαν με ελαχιστες τιμητικες εξσιρεσεις που ειναι κοντρα στο πνευμα των καιρών.
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Η Αθήνα είναι μεγάλη, σύμφωνοι. Αλλά οι τρόποι καθόδου και το άραγμα των παοκτσήδων (Ομόνοια και πέριξ) πολύ συγκεκριμένη.
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024


Σταμάτης
Ναι αλλά χωρίς την καλά οργανωμένη αθηναϊκή αστυνομία ήταν δύσκολα τα πράγματα για εσάς. Συνεχώς επιθέσεις δεχόσασταν στην Ομόνοια.
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Να φανταστείς Σταμάτη, πως ο υποβρύχιος αναγκάστηκε πριν λίγους μήνες να κλείσει την μπυραρία που είχε απέναντι από το γήπεδο, λόγω του εμπάργκο που του έκαναν οι πειραιώτες προεδρικοί μαζί με τον Κουντούρη που δεν είναι πειραιώτης βέβαια. Νομίζω τώρα πως έχει αράξει κάπου στην Χαλκίδα.
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Eνταξει Σταματη δεν θα συμφωνησουμε για το 89.Δεν πειραζει.Την φωτο Καραταιδη/Κωφιδη στον πυργο του Σαλιαρελη την εχεις δει?με Flotsam ο ενας με Transcendence ο αλλος.Tους οποιους Crimson Glory καποιοι τους ελεγαν Flory τοτε και σκεφτομουν αν θα παρω τον δισκο(δεν ειχα ακουσει).Ε οταν ακουσα τον πηρα αυθημερον.Αν θυμαμαι καλα και το 7th Son το εβριζαν καποιοι παλιοι Maidenαδες οταν βγηκε.Tι να πεις...

Ο Υπο εξαρχης ηταν εθνικιστης θυμαμαι και τα μπλουζακια με τον αετο που ειχε βγαλει.Για τη κοντρα με την 7 μετα το εχω ακουσει χωρις να ξερω λεπτομερειες.Παντως απο ατομο που ηταν στους Fanatics μετα ξερω οτι ηταν αμιγως εθνικιστες.Εχει ανοιξει και μαγαζι εδω και καποια χρονια το ξερεις?με νοτιες μεσα κτλ.Το ειπα και πριν,την εποχη των Kallithea Skins(ξεκαθαρα NS υπαρχει και αρθρο σε fanzine που το λενε οι ιδιοι οτι εκαναν μανουρες με αντιφα οπαδους,εκτος των κελτικων στη κερκιδα κτλ)πολλοι ηταν απο Misfits.Kαι αυτη τη φημη ειχαν στον οπαδικο χωρο,των εθνικιστων.Δεν βαζεις τοτενκοπφ κεντρικο πανο αν δεν εχεις σχεση οσο και να θες να προκαλεσεις.Και αυτη ηταν η κλασικη δικαιολογια των αντιφα γαυρων οτι τα κεφαλια ειναι εθνικια και καπελωνουν τους υπολοιπους.Δηλαδη ακομα κι αυτοι το παραδεχονται οτι εχει εθνικιστες μεσα.Επισης οι Παλαιοφαληριωτες και οι Κουκακιωτες ηταν σιγουρα εθνικιστες και υπηρχαν πανο και απο αλλες περιοχες με το σημα της Γαλαζιας Στρατιας.

Εθνικιστες ηταν οι δικοι μας.Μαλιστα οι περισσοτεροι ηταν μεταλαδες(εμεις ειχαμε ανεκαθεν λιγους skins).Ο Lemmy αρχηγος του Aιγαλεω club κυκλοφορουσε με περιβραχιονιο στη σκεπαστη και εχω προλαβει παρεα φουλ Slayer και Manowar με σιδηρουν σταυρους κτλ.Μαλιστα τον εναν τον πετυχα περυσι εξω απο την Αγιασοφια,ιδιος και απαραλλαχτος χαχα(3-4 απο εκεινη τη παρεα εχουν φυγει δυστυχως).

Καποιοι εφυγαν,καποιοι σταματησαν να ασχολουνται κτλ τα ξερεις.
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024


Σταμάτης
Εννοείται την έχω δει. Είχα κάνει εκπομπή στο ραδιόφωνο με προμετωπίδα την φωτογραφία αυτή. Τα 80's που αγαπήσαμε εν μέσω βρώμικου 89.

Θερμή παράκληση. Μην αποδίδεις χαρακτηρισμούς στον Αντίοχο. Είναι βλακώδες να υπάρχει ένταση ανάμεσα σε συναγωνιστές για μια συζήτηση αναπόλησης του παλιού οπαδικού κινήματος. Αξιώνω σεβασμό στον σχολιασμό ανάμεσα σε φίλους μεγάλων ηλικιών που έχουν τα ακριβώς ίδια γνωρίσματα (metalheads, εθνικιστές, ρομαντικοί, old school γηποδόβιοι κλπ) με την μόνη διαφορά ότι υποστηρίζουν άλλες ομάδες. Δεν είμαστε δεκαεξάχρονοι. Μην γράφεις υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τον συναγωνιστή. Δεν έχει κανένα νόημα κάτι τέτοιο.
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Σου απαντησε ο Σταματης.Παντως φωτο δεκαετια 80 με ΑΕΚτζηδες να πηγαινουν για Τουμπα(χωρις συνοδεια) υπαρχει,μεσα ειναι και ο Καραλης.Στον τελικο στο χαντμπολ καποιοι ειχαν ανεβει τριημερο και εχουν γινει κι αλλες σκασιες μεσα απο τη πολη χωρις συνοδεια,νεαπολη με μακεδονικο βολει κτλ.Ουτε σουλατσαριζες ποτε αφοβα στην αθηνα,στον πανελληνιο μαζευοσουν.Αν θυμασαι στους τελικους και με τον βαζελο και με μας τριημερο σε φυλαγαν οι κλουβες απο κατω.Λογικα εχεις δει το βιντεο που ακουγεται δικος σας να λεει(ενω πεφτει ξυλο με μας και τα ΜΑΤ κατω)''μη κατεβουμε γιατι θα πακετωθουμε και θα γινει χαμος''.
Ως γνωστον οι πιο αντιγαυροι που υπαρχουν ειναι οι εθνικοι.Γιαυτο και ειναι λιγοι γιατι εχουν αμιγως δικους τους οπαδους(η αλλη αντιγαυρικη ομαδα του πειραια με δικους της οπαδους ειναι ο ιωνικος που βριζουν και τον γαυρο και τον πειραια γιατι τον θεωρουν ξεχωριστο απο τη νικαια).Αρα δυσκολα να συμμαχησαν με τους γαυρους.Τωρα να μπηκαν μονοι τους οι γαυροι μεσα ειναι πιθανο παντως τετοιο πακετο εχουν ξαναφαει στη ριζουπολη απο σας.Στην Ν.Σμυρνη σαφεστατα ηταν πανιωνιοι τοτε ειχατε αγρια κοντρα(ισχυει οτι ειχαν και γαυρους μαζι)
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Φιλος αλλαξαν οι προτεραιοτητες.Τοτε μας ενδιεφερε πως θα βοηθησουμε την ομαδα(μιλαω για την ΑΕΚ που υποστηριζω) οχι να κανουμε λεζαντα.Αυτος ηταν και ο σκοπος ιδρυσης της Original να ειναι παρων παντου σε ολα τα τμηματα.Γιαυτο δεν μας ενδιεφερε τι εκανε ο αλλος εκτος γηπεδου,τι ψηφιζε,τι λεφτα ειχε κτλ.Ειμασταν μια παρεα(ουτε μελη υπηρχαν,επισημες εγγραφες κτλ)ενα ονομα εδινες(συνηθως μικρο και περιοχη)για να κανονιζουν να ζητουν αναλογα εισητηρια απο την ΠΑΕ.Τιποτε αλλο.Κοιμομασταν και ξυπναγαμε με την εγνοια να ξεκινησει εστω μισο πουλμαν απο αθηνα για του διαολου τη μανα σε οποιοδηποτε σπορ.Και τοτε στις μακρινες εκδρομες μακεδονια κτλ ξεκιναγες βραδυ της προηγουμενης και εσκαγες ξημερωματα.Και συνηθως καπακι απο ξενυχτι.Σε αυτο ηταν πολυ καλος ο ΧΧ ειχε τον τροπο του να σε πορωνει και πολλες εκδρομες ξεκινησαν χαρη σε αυτον.Kαι ξυλικι θα επαιζες αν χρειαζοταν αλλα δεν ηταν αυτος ο πρωτος σκοπος.Οι τωρινοι κοιτανε κανενα ντερμπι η κανεναν τελικο να πανε να βγαλουν πρωτη μουρη το πανο(και τις μουρες τους).Δεν ειναι τυχαιο οτι η παρεα που κραταει ακομα τη παραδοση στα ερασιτεχνικα ειναι ολοι 40+ και ολοι πρωην Original.Θα σου πω ενα σκηνικο για το φιλοτιμο που λες.Παιζουμε καραισκακη φιλικο νομιζω.Ξεκιναμε μια παρεα μονοι μας και φτανουμε νωρις κατω δεν ειχε καν ΜΑΤ στο σταθμο.Κατεβαινουμε στην υπογεια και ξαφνικα κοκκινιζει ο τοπος ολη η 7 ερχεται καταπανω μας.Παμε να βγουμε εξω να τους κρατησουμε στην εισοδο(οσο γινοταν) κι ενας δικος μας(γνωστος παλιος μεταλας)τρελαινεται και ορμαει μονος του!τον βαζουν κατω τον βαρανε και κανουμε αντεπιθεση να τον σωσουμε μια χουφτα ανθρωποι!ευτυχως σκανε τα ΜΑΤ φευγουν οι γαυροι και αρχιζουν να κυνηγανε εμας στον σταθμο!μετα απο λιγο εσκασε και το τραινο με τους πολλους ΑΕΚτζηδες και πηγαμε ολοι μαζι γηπεδο.Ειναι αυτο που ειπα ο αλλος ειναι αδερφος σου προτιμας να τις φας(και σιγουρα θα τις τρωγαμε λογω αριθμου)παρα να τον αφησεις.

Και μια αλλη διαφορα με σημερα,τοτε σκαγαμε ολοι με μπλουζες της ομαδας(η μεταλαδικες)αλλα απαραιτητως το κασκολ τωρα ολα μαυρα και casual.Που εγω ποτε δεν το καταλαβα τι το οπαδικο εχει να φορας συγκεκριμενη μαρκα και πολλες φορες ακριβη?δεν ειναι καταναλωτισμος αυτο?και πες οτι καποτε στην αγγλια ειχε νοημα για να αποφευγουν την αστυνομια αλλα κι αυτο πρακτικα τελειωσε αφου σε σταμπαρουν χειροτερα.Σκεψου οτι υπαρχει ελληνικη εταιρια με οπαδικο ρουχισμο που την εχουν φτιαξει οπαδοι συγκεκριμενης ομαδας.Και θεωρητικα σκληροπυρηνικοι.Δηλαδη ο αλλος βγαζει με ανεση ειδη για αλλοθρησκους.Οτι να ναι.
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024



Ανώνυμος/η
Αντιοχε το αεχ θα μπορουσες να το πεις αν διεκδικουσα κατι στα χαρτια.Εγω οχι μονο δεν εκανα κατι τετοιο τοτε με τον σεριφη αλλα ουτε αργοτερα εκανα ενσταση(που θα μπορουσα)και βγηκες ευρωπη.Κακως βεβαια γιατι τωρα σαλιαζεις.Στην Καλλιθεα ποιον λες? και γιατι το λες ως επιτευγμα? με την ευκαιρια εσυ εχεις χτυπησει τυφλο συνοπαδο σου στη 4.Ντου στη σκεπαστη και καταληψη δεν υπηρξε ποτε.Παρομοια μπουρδα λετε κι εσεις για τους αρειανους οτι καταλαβατε τη 3 ενω τοτε εκαναν κερκιδα στην 1.Αλλου ηταν το σπιτι του ΧΧ μετα μετακομισε πανω απο το δωματιακι.Εσενα οι ιερολοχιτες ειχαν ανοιξει συνδεσμο διπλα στη τουμπα.Για τους γαυρους ποτε λες για το 89?σε μια γωνια σας ειχαν στριμωγμενους και ειχατε γυρισει πλατες με τα φλαι στα κεφαλια...ακομα θυμαμαι ενα τυπα στο βιντεο να κανει...stagediving στο πληθος αλα συναυλια Flames χαχα.Το ξυλο στο αλσος ειναι απο τις γνωστες μαναβοιστοριες και το εχω πει,κατεβηκατε μια σταση πριν τρεξατε ασχετους και οταν ειδατε οτι ερχομαστε χωθηκατε στο αλσος.Και οπου βρεθηκαμε στα ισια οι πρωτες γραμμες τρεξατε(και το 83 που ειπες).Ουτε μια-μια δεν ηταν οι παρουσιες σας,επι σειρα ετων δεν κανατε καθολου εκδρομη και καποιες φορες ερχονταν μονοι τους οι 20-30 της αθηνας.Σχεδον καθε χρονο κατεβαιναν οι αρειανοι λιγοι βεβαια αλλα ερχονταν.2-3 φορες θυμαμαι και λιγες γριες τη μια μαλιστα τους φαγαμε τα πανια και απειλουσαν να μην ανεβουμε καυταντζογλειο χαχα.Φυσικα ανεβηκαμε κανονικα. Απο την αρχη που μπαιναμε τουμπα βριζαμε εσας και τη θεσσαλονικη αλλωστε δεν γλιτωναμε τιποτα τα τουβλα τα τρωγαμε ετσι κι αλλιως οπως και το ξυλο απο τα ΜΑΤ(που τα περισσοτερα ηταν δικοι σας το ελεγαν κιολας).Μπαιναμε μετα το 30λεπτο γιατι τα αδερφακια σας το ειχαν συστημα να μας βαζουν τοτε.Τα σκυφτοι και τα ημιχρονα πες τα σε αλλους.Και πες τα και στον εαυτο σου γιατι αυτο επαθες στη λεωφορο εφυγες στο ημιχρονο.Η φιεστα δεν παιζει κανενα ρολο...ισα ισα καλυτερα μπορουσες να οργανωθεις εξω αλλα σε ψαχναμε σε ολη τη τουμπα και ειχες εξαφανιστει...αλλα παντα ετσι κανατε οι ''γενναιοι του βορρα'' σε 100 ατομα στριμωγμενα σε μια γωνια τους μαγκες σε περισσοτερους τη παλαβη.Και μη μιλας εσυ για κοσμο εκτος...μια φορα γεμισες τη γωνια που σου εδωσαν.Δεν μιλησα με καμια ασεβεια γνωστο ειναι το σκηνικο στη νεα σμυρνη εσενα σου φαινεται περιεργο γιατι ετσι σας λενε οτι ηταν ''ατρωτος'' ''στραταρχης'' κτλ. Ασε που και μονο μετα απο αυτο που εκανε στο βολο επρεπε οι ιδιοι να τον εχετε πεταξει εξω αλλα να μου πεις εδω κανατε προτομη τον Κουδα που δηλωνε γαυρος...αν αυτο το σκηνικο που λες με το οπλο ειναι σαν τους ''αθηναιους στα νοσοκομεια'' αστο καταλαβα...
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Ο Χαρος ειχε γραψει στο blog του οτι τον φιλοξενησατε στα στεκια σας επανω λογω σεβασμου(μαζι με τον τρομπετιστα κι εναν αλλο)... Στα Τεμπη πηγες να κανεις βλαχομαγκια επιασες τα ψηλα απο νωρις και πεταγες πετρες κατω αλλα δεν μασησαμε κατεβηκαμε και περασαμε.Το ξυλο που δηθεν φαγαμε ειναι στο μυαλο σου.Ειναι που μας επετρεπες να ερθουμε τουμπα χαχα.Ναι καπου 10 κλαμπ ειχαμε στον πειραια ανα διαστηματα.Ο Μοκας εμενε διπλα στη Στρατια και ειχε φιλους γαυρους(οπως ειναι λογικο) γιαυτο και πηγε το 89 μαζι τους αλλα παιζει να ηταν και η μονη φορα αυτη,παντου παρων με την ΑΕΚ οποτε και να ηθελε να τρεξει με την 7 δεν προλαβαινε...ναι εκει ηταν ο Λαγος.Τιποτα δεν εκλεισες στη Θεσσαλονικη ουτε χρειαζοταν να το ξετρυπωσεις απο την αρχη ηταν γνωστα τα τηλεφωνα και οι διευθυνσεις και στη πλατεια περιστεριων και στην αλεξανδρειας και ποτε δεν πλησιασες.Οι γριες το προσπαθησαν μια φορα και ετρεξαν.Δεν υπηρξε κανενα παρακαλετο στους γαυρους ειδικα για σας που ερχοσασταν μια χουφτα ανθρωποι.Παλι καλα να λες που οταν σας στριμωξαμε μια φορα στη γεφυρα στη ριζουπολη δεν σας ριξαμε απο κατω.Με τον Ζωντο ηταν ατυχημα τον μπερδεψαν με παοκτζη λογω του πουκαμισου που φορουσε.Ο τυμπανιστης πλακωθηκε με εναν για ασχετο λογο και τον Μιχαλη τον εφαγαν η βαζελοι η κροατες(γιατι στις απολογιες τους εδιναν ο ενας τον αλλο).Εσυ εχεις αφησει κανενα γκραφιτι του Αλκη επανω ηθικε?εδω πηγες και πηρες το πανο που ειχαν βγαλει τα παιδια στη θεσσαλονικη στη γεφυρα για τον Μιχαλη και καμαρωνες κιολας...οταν ομως οι ιδιοι τιμησαν τους δικους σου νεκρους στα Τεμπη ηταν καλα στραβοστομη ετσι? ποια αστυνομια σας εβγαλε απο τη λεωφορο ρε αρλουμπα μπηκαν οι βαζελοι στη κερκιδα σας και σας σαπακιασαν υπαρχουν φωτο που τις τρωτε...ισχυει οτι οι βαζελοι κολυμπησαν επανω το ενα δεν αναιρει το αλλο.Με τη μολοτωφ κανεις δεν ξερει ποιοι ηταν αλλα και ΑΕΚ να ηταν δεν θα τους υπερασπιστω...εσυ εβγαλες πανι για λευτερια στους φονιαδες του Αλκη.Ποιοι uck δυο εβγαλαν το πανο και πηραν ποδι για παντα με κλωτσιες μαλιστα...τουρκικη ειχες βγαλει πριν μερικα χρονια στο παλατακι και μιλας?μακεδονομαχος το παιζεις με βουλγαρικες...και η στραβοστομιαση εχει οριο.Ο Καρατζαφερης ειναι απολλων βλαξ ουτε καν ΑΕΚ.Κοιτα εκει που εχει κανει κρατος ο ιβαν επανω(σας τα λενε και οι συμπολιτες) και το παιζετε αδικημενοι και ασε τα αλλα.Να σου πω ο μαναβαρος εβαζε να σπανε το μαγαζι του παλιου προεδρου σας και μετα ζηταγατε συγγνωμη ναι η οχι?γιατι πολυ ηθικοι μας το παιζετε τα μαναβοσκυλα.

Αν εγω ειμαι μικρη ομαδα με τα 3πλασια πρωταθληματα εσυ τι εισαι? με τα ρουβλια του ιβαν το μονο που καταφερες ηταν να περασεις τα αρχαια του αρη μετα απο 100 χρονια.Και γ και δ εχουν πεσει πολλες μεγαλες ομαδες...τοπικο ομως οπως εσυ καμια.Και σε ανεβασαν κιολας με αναδιαρθρωση των κατηγοριων τοσο αδικημενος εισαι.

Γαλατη του Ροστωφ.
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Πρωτοι στο λεκανοπεδιο δεν ειμαστε αλλα οι περιοχες μας ειναι αρκετες.Μπορω να στις γραψω κιολας.Και στα βορεια ειμαστε αρκετοι ειδικα Εβρο.Σιγουρα πολυ περισσοτεροι απο σας που κατω απο τα Τεμπη σας ψαχνουμε με το κυαλι.Ουτε κατι στραβοστομιες περι 90% για θεσσαλονικη ισχυουν.Ανατολικα ειναι περισσοτεροι οι αρειανοι.Ειστε πρωτοι στη πολη αλλα οχι με τα ποσοστα που λετε.Τεταρτοι στη χωρα οπως και να χει και με διαφορα απο εμας(γιατι και σε αυτο λετε αρλουμπες)

Ανώνυμος/η
Σταματη εχεις δικιο και δεν το συνηθιζω αλλα ο Αντιοχος ειναι προκλητικος με τα αεχ,αδελφοκτονοι,κομπλεξικοι κτλ.Με τους αλλους παοκτζηδες μια χαρα μιλησαμε.Μια εκπομπη για γαυρο και μεταλ τη θυμασαι?νομιζω το Κορακι την εκανε.Ειχα ακουσει 2-3 φορες και θυμαμαι τηλεφωνουσαν οπαδων αλλων ομαδων και εβριζαν και τους εβριζε κι αυτος χαχα.Αυτος που δεν πρεπει να εχει ιδεα απο ροκ και μεταλ ειναι ο Τσουκαλας.Προσπαθουσε να προφερει το Iron Maiden(αλα Αμπελαλε) και εσκαγε διπλα στα γελια ο Αλεκος χαχα.Με την ευκαιρια τι παιζει με σας και την Chelsea?φανατικος ο Αλεκος,ο Καραπαπας και αλλοι.Εμεις ειχαμε με Wolves(βασικα ο ΧΧ αλλα υπηρχαν κι αλλοι που εσκαγαν με κασκολ και καπελακια)αλλα και West Ham για χρονια υπηρχε σημαια με σφυρια στη παλια φιλαδελφεια.Μεταλα ο Τσουκαλας ειχε μια εποχη εναν κερατσινιωτη πιτσιρικα ο οποιος τωρα εχει αλλαξει εντελως,κοντο μαλλι,ασχολειται με γυμναστικη κτλ.Τον ειδα σε φωτο και τον γνωρισα μονο απο το χαρακτηριστικο χαμογελο.

Συμφωνω σε αυτο που ειπες για την αστυνομια στην αθηνα.Καμια σχεση με τη δικη μας αντιμετωπιση επανω.Υπαρχει και η γνωστη φωτο με παοκτζηδες που τους πανε τα ΜΑΤ συνοδεια στην ομονοια απο τον πανελληνιο δυο στενα πιο κατω παραμονες του τελικου με μας.Και επειδη μιλανε συνεχεια για ''το οχυρο της αθηνας'' να πω οτι στον τεταρτο οροφο δυο στενα απο το τμημα ομονοιας και με τις καμερες συνδεδεμενες με την ασφαλεια ανοιγω κι εγω συνδεσμο οπουδηποτε.Ασε που οταν κοβουν τη πιτα και κατεβαινουν με τους πυρσους κατω υπαρχει stand by κλουβα στη πλατεια και ολα τα στενα τιγκα στους ασφαλιτες.Τα λεω γιατι παραμυθιαζουν τον κοσμο επανω οτι κανουν οτι θελουν αυτοι οι 30 που τρεχουν τον συνδεσμο.Γιατι τοσοι ειναι αυτοι που ασχολουνται.Αλλο που βγαινουν διαφοροι ημιτρελοι στις εκπομπες τους και μιλανε για 300.000 κοσμο στην αθηνα χαχα.Ενας μαλιστα ελεγε οτι εχει 30.000 μονο στον πειραια και υποτιθεται οτι ηξερε γιατι δουλευε παλιοτερα εκει.Στο μεταξυ ειχαν βγαλει κατι μπουφαν καποτε παοκ πειραιας και τα φοραγαν 5 ατομα μετρημενα στη φωτο.Οχι στον πειραια(εννοειται)αλλα εξω απο τη τουμπα.ΠΑΟΚ εισαι αφου.
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Εκλεισε η μπυραρια?παντως πριν χρονια που ειχε παει γνωστος μου ειχε πολυ κοσμο κανανε και κατι εκδηλωσεις για την 7 κτλ.Για υπο ακουσα οτι ειχε θεματα για κατι επεισοδια προσφατα μηπως γιαυτο εφυγε.Ο Κουντουρης απο που ειναι?ειχα την εντυπωση οτι ηταν καμινιωτης μαλλον λογω του μαγαζιου εκει.
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Αεκτσή, εγώ μιλάω για την δεκαετία του 80, εσύ γράφεις και για σκηνικά που έγιναν πριν από 5-10 χρόνια (π.χ το βίντεο του τελικού, που λέει ένας παοκτσής Αθηναίος πως θα φάμε ξύλο, αν βγούμε παραέξω). Καταλαβαίνω πως είσαι άσχετος από Θεσσαλονίκη, αλλά δεν περίμενα να κάνεις λάθος στα της Αθήνας. Στην Νεάπολη - Παναθηναία δεν ζούσε ο ΧΧ; Εκεί δεν είναι και το δωματιάκι; Oι Ιερολοχίτες είχαν σύνδεσμο χαμηλά σ΄ένα στενό στην Ανάληψη, ποιά Τούμπα τσαμπουνάς; Το 89 στο Καραισκάκης που αναφέρεις, λογικό είναι να μαζευτούμε, με τόση πέτρα που τρώγαμε. Επιστρέψαμε αρκετές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί γαύροι. Αντίστοιχα μαζεύτηκαν για τον ίδιο λόγο κι εκείνοι στην Τούμπα. Κυκλοφορούν φωτογραφίες του μεγάλου Βουκελάτου να έχει κρυφτεί πίσω από έναν ματατζή. Το πανό στον Βόλο το διάβασες; Αν δεν κατάλαβες το χιουμοριστικό ύφος του, τότε τί να πω.. Ο Μάκης πάντως ζωγράφισε συγγραφικά, χα! Ο Χάρος (δεν τον πάω μία) όντως ήρθε ως καλεσμένος, αλλά να σου πω κάτι; Aν ρωτήσεις την γενιά 58 -60 χρονών της 7, ποιούς σέβονται απ΄ όλους τους αντιπάλους, θα σου πουν τα παόκια. Δεν το λέω αυθαίρετα. Μάλλον είσαι ψιλομυρωδιάς, καθώς δεν κατάλαβες πως ο Αντίοχος δεν ενοούσε τον Καρατζομαλάκα, αλλά τον δικό σας τον Γιδό (Εξάρχεια κλαμπ παλιά, πραγματικά αμάσητο άτομο). Τώρα πως συνδέθηκε με το λαος, τράβα ρώτα τον μεγάλο σου αδελφό. Είστε αδελφοκτόνοι με 3 φόνους δικών σας. Σκέψου πως μαχαιρώσατε κάποιον, χωρίς συστάσεις μόνο και μόνο επειδή φορούσε ασπρόμαυρο πουκάμισο. Καμμία συμπλοκή δεν έγινε με τον τυμπανιστή έξω από το νέο σας γήπεδο. Κάποιος δικός σας (αλβανός νομίζω), τον χτύπησε από πίσω με κοκκάλινα γάντια. Ο τυμπανιστής μάλωνε με την γκόμενα του και ήταν σε διαφορετική παρέα. Όσο για τον Μιχάλη, αν θέλετε να παραμυθιάζεστε πως τον έφαγαν οι άλλοι, καληνύχτα.
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024


Αντίοχος
Θα προσπαθήσω να απαντήσω στον κίτρινο φίλο χωρίς χαρακτηρισμόυς..
Το αεχ το κερδίσατε με την γελοία απόφαση του κόρακα που ακύρωσε γκολ - χωρίς να έχει σηκώσει σημαία ο επόπτης του (χωρίς να υπάρχει βαρ) με τις διαμαρτυρίες των παιχτών σας και με την άρνηση σας να ξαναμπείτε στον αγωνιστικό χώρο - μετά την λανθασμένη είσοδο του ιβαν που σας "τρομοκράτησε" η φώτο με το όπλο στη μέση του... Η μη ύπαρξη ένστασης - για τα λήγμενα δελτία ήταν αρκετή για διχασμό ανάμεσα στους οπαδούς σας.. Μπορείς εύκολα να μάθεις για το ατυχές γεγονός στην Καλλιθέα αν ρωτήσεις μεγάλους σε ηλικία οπαδούς - ΔΕΝ το γράφω ως επίτευγμα αλλά ως γεγονός όπως και την εκδίωξη σας από την σκεπαστή όπως και το Σικάγο (κατά Μπαρλο) που πέρασαν οι οπαδοί σας στη Χαλκίδα.. Αλλο να συγκρίνεις το πέσιμο σε τυφλό που έκαναν ανεγκέφαλοι - χωρίς να τον οδηγήσουν σε ακραία ζημιά (πιο πολύ ψυχολογικό μπουλινκ) Άλλο να ξεχνάς τους νεκρούς οπαδούς σού στη Rainbow και με τους ίδιους δράστες (γάβρους) να θες κοινά πεσίματα.. Δεν θες να αποδεχτείς την πραγματικότητα.. Η θύρα 3 κατελήφθη έξυπνα και όχι αναίμακτα από τα μαναβοσκυλα - που λες, τα σάλια των ληκιων που αναμασας για θυρα1 νεροχυτων είναι αστεία.. Η θύρα των "φανατικών" τους ήταν η 3 στην 1 ο πυρήνας των χιτων ήταν πάντα μικρός - όταν δεν μπαιναν εκεί αντίπαλοι (όπως είναι και σήμερα)..
Το άλσος σας ανάγκασε να φέρετε τους γάβρους έξω από τις θύρες μας-και μάθε ότι ο Κουλης (πρόσφατα εκλιπών..) δεν ήταν μέσα στο σκηνικό όπως και αρκετοί οπαδοί μας που ήρθαν μετά στο γήπεδο - λόγω κόντρας με Μάκη-Άρνηση του γεγονότος δεν το αναιρεί ( δηλαδή ο συνοπαδος σου στην εκπομπή του Σταμάτη είναι ψεύτης;) km Υπήρξε σφ αγ. Φανουρίου και ήταν μια διαρκής ανανέωση τζαμαρίας.. Οι χιτες ήταν συνέχεια στο στόχαστρο κακόβουλων επισκεπτών και έφυγαν για άλλες γειτονιές.. Πάντως έδειξαν αν(τ)οχη στο ξύλο...Τα όσα έπαθαν στην πρώτη παρουσία τους στην Τούμπα ξεπληρωσαν οι γαβροι στο Φάληρο.. Ο πετροπόλεμος στα φόρτε του.. Εσύ μας έβγαλες τα αριανα πιο εκδρομικα - σοβαροτης το έμβλημα μάς.. ΉΜΑΡΤΟΝ που έλεγε και ο Γεωργίου.. Σιγά μην έμπαινες και με το κεφάλι ψηλά στην 8..Συνήθως ήσουν πιο πούδρα από τούς άλλους - αλλά και στο ημίχρονο έφυγες τροχαδην και οι Αθηναίοι μπάτσοι μάς φέρονταν με την ίδια γαλαντομια - θα σας λιώσουμε Βούλγαροι κλπ..
Η φωτο με τον Καραλη είναι όταν κρυφτηκατε στο πανόραμα και ήρθατε πεζοί μετά τη σέντρα - όπου σας έβαλαν μέσα οι μπάτσοι.. Στη φιέστα έβγαλες ρογιαλ φλος.. Ο βόλος ήταν μέγιστη καζούρα και το ήξεραν από πριν και οι γαβροι που έδωσαν εισητηρια στο ΜΆΚΗ.. Ο δικός σας αρχηγός έμεινε ακλόνητος παρά τις συμπράξεις σας με τους γαβρους.. (κόντρα σε εμάς και στους βαζελες).. Το όπλο βγήκε - όπως και το έβγαλε δικός μας για να παραλάβει το ΠΑΟΚι που είχαν όμηρο και είχαν λιώσει οι γαβροι.. Ο χάρος πήγε νοσοκομείο και την έβγαλε για ελάχιστα - δεν τρυπηθηκε ο πνεύμονας.. Άλλοι ήταν πιο τυχεροί και ήταν αρκετοί στην διάρκεια των ετών - πιο βραχυβιες νοσηλειες... Τον φιλοξένησαν δικοί μας της "νύχτας" αλλά το ατυχές πέσιμο στην Καλλιθέα του έκλεισε την πόρτα της Θεσσαλονίκης.. Το να λες για τα Τέμπη είναι διαστρεβλωση.. Φάγατε ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ-ΤΕΛΟΣ(δες φώτο από πούλμαν και οπαδούς σού στο ίντερνετ).. Ο κάθετος στην Αλεξάνδρειας ανακαινιστηκε και έκλεισε από εμάς.. Ατύχημα το σπαθατο πέσιμο; ΘΑ δεις στη δίκη αν είστε Αδερφοκτονοι.. Οι βαζελοι έκαναν ντου αλλά οι μπάτσοι μας έβγαλαν έξω.. 2 ήταν μόνο οι uckαδες; Γεμάτοι είστε ακόμη... Ο Μοκας έτρεχε με την 7- τους οδήγησε στο πέσιμο από το Λυκαβηττό.. Τουρκικές είχατε εσείς κυρίως.. Πάμπολλες φορές.. Δεν είπα ότι δεν έχουμε και εμείς βλακες με βουλγαρικες.. ΌΜΩΣ βλέπεις συντριπτικά περισσότερες Ελληνικές... Μιλάμε για το κεφάλι της ορίτζιναλ που έτρεχε για το λαός και όχι για τον ίδιο το Καρατζαφέρη.. Ο Άλκης έγινε σημαία των κομπλεξικων αντί ΠΑΟΚ οπαδών που (ΟΛΟΙ) έχουν αίμα στα χέρια τους( π. χ. ΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ).. ΤΟΠΙΚΟ ποτέ - εσύ Γ εθνική...
Υγεία σε όλους μας

Nuclei Armati Rivoluzionari
O αεκτζης για πενηνταρης γραφει μεγαλες καραμαλακιες κ ανακριβειες..Καποια τα λεει οπως τον συμφερει,σε καποια γραφει σαν πιτσιρικας..Δεν ξερω ποσα απο αυτα εχει ζησει η ηταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ παρων....Ειμαι 1 χρονο μικροτερος του Σταματη απο το 90 στα γηπεδα κλασσικα αρχικα με τον πατερα μου κ απο το 1996 στους cockneys της περιοχης μου(την οποια ο αεκτζης την περιλαμβανει στις κιτρινες κ σε ολο το λυκειο ειχαμε ΕΝΑΝ μετρημενο αεκτζη σε ολο το σχολειο τον κολλητο μου που παραμενει ακομα κ σημερα πιο αναρχοαντιφα πεθαινεις)Το αναφερω γιατι ειπε οτι οι 35 Plus αεκτζηδες δεν ειναι αντιφα...Εκοψα απο αυτα το 2013 μετα απο συλληψη μου, πενθημερη κρατηση στην Γαδα κ δικαστηριο στο οποιο αθωωθηκα το 2018..Ολα αυτα τα χρονια ειδα στα γηπεδα κ στους δρομους τα ΠΑΝΤΑ ολα...Μονο ενα δεν ειδα, originaliστα πατριωτη,εθνικιστη η εστω κοντα στις αποψεις μας....Απολιτικους ναι ,αριστεροκουμμουνοαναρχοαντιφαδες αλλα να ειναι κ λιγο χριστιανοι ορθοδοξοι ναι,καποιους δεξιουληδες ναι αλλα δικους μας δικους μας ΚΑΝΕΝΑΝ...Αφηστε τον να λεει για λαγο, τολη88 κ ενα πανο καπου καποτε μπας κ παραμυθιαστει λιγο με 2-5-10 ατομα σε ολη την οριτζιναλ πανελλαδικα....

Ανώνυμος/η
NAR λογω ηλικιας σε πολλα ημουν παρων(παω γηπεδο λογω θειου και ξαδερφου απο πολυ μικρη ηλικια)και σε οσα δεν ημουν τα εχω διασταυρωσει απο παλαιοτερους.Εσυ σε ποσα ησουν που με αμφισβητεις(εισαι και μικροτερος)?για πες μου και απο που εισαι να δουμε αν υπαρχουν ΑΕΚτζηδες η οχι.Παντως μονο 1 ΑΕΚτζης σε ολοκληρο σχολειο ουτε στο Γκυζη δεν πρεπει να υπαρχει.Και επειδη ησουν στους cockneys μαθε οτι το προτυπο της original ηθελαν να εφαρμοσουν χωρις μελη,συνδρομες κτλ(ειχαν και το ''γνησια θυρα 13'') υπηρχε και προσωπικη σχεση του Στεφ με τον ΧΧ(γιαυτο και πηρατε και καποια πανο πισω καποτε).Δεν ειπα οτι δεν εχουμε και μεγαλους αντιφα,η πλειοψηφια ειπα,εδω εχεις εσυ τον Ντοκεν 60 χρονων.Μιλας με παλιο original εθνικιστη τωρα(αφου δεν ειδες ποτε οπως μας λες).Ασε που πλεον εχετε γινει φουλ αντιφα,μεσα στο γηπεδο δεν πολυφαινεται αυτο λογω no politica αλλα τα πρασινα αστερια και τα 13θ πανε συννεφο εξω.Ο κεντρικος τιγκα στους αλβανοαντιφα(εθνικιστες κατα βαση οπως φανηκε και με τους BBB αλλα ως γνωστον οι αλβανοι το παιζουν αντιφα εδω uck εξω).Μη παμε σε κατι Πετραλωνα κτλ που οι ιδιοι ειναι και η αντιφα της περιοχης.Αντιναζι εβγαλες περυσι σε ευρωπαικο εκτος.Αστο εχεις λερωμενη τη φωλια σου.Οσο για τον Λαγο και τον Τολη αυτοι εθνικιστες παρεμειναν κατι αλλοι που το επαιζαν ΧΑ το γυρισαν σε ΝΔ μετα.Απο Χολαργο μερια.Ισχυει οτι ακομα και οι αντιφα μας σεβονται την ορθοδοξια και τις προσφυγικες καταβολες της ομαδας(γιαυτο και οι ποντιακες σημαιες κτλ)και γιαυτο εχουν κατηγορηθει απο τους υπολοιπους αντιφα.Θετικο ειναι αυτο.Ουτε 2-5-10 ειμαστε οι εθνικιστες ουτε ελαχιστοι οι ΑΕΚτζηδες οπως θελετε να λετε μιλωντας για ''καταπρασινη αθηνα πλην 2-3 περιοχων''.Τις εγραψα διεξοδικα και εδω ειμαι να συζητησω για οποιαδηποτε θες.

Ανώνυμος/η
Λίγη αίσθηση του χιούμορ ρε αεκτσή, μην τα διαβάζεις όλα κυριολεκτικά. Εγώ κατάλαβα πως ο φίλος που έγραψε για τους πακιστανούς, έκανε πλάκα για το σεντόνι που έγραψες με τις περιοχές που ΄΄κυριαρχείτε΄΄. Επίσης το πανό του Βόλου έγραφε ευχές για το εντιμώτατον σωματείον του ολυμπιακού.. δηλαδή μπριζώνει τα αρειανά και ταυτόχρονα ειρωνεύεται τους μαουνιέρηδες, δεν διακρίνεις χιούμορ σ΄ αυτό ;
΄Οσο για τους ηρακλειδείς, ναι ο Αντρέας (μορφή του metal στην πόλη από τα αρχαία χρόνια), είχε το ΄΄Εξάγγελοι΄΄ με metal δίσκους και διατηρούσε τον σύνδεσμο στις 40 εκκλησιές. Επίσης και ο Ηλίας ο Σίνας, για χρόνια οργανωτής της θύρας 13 (πολύ αργότερα έγινε θύρα 10), είχε rock/metal bar την highway. Μετά βγήκε η φουρνιά των γαλάζιων και τον παραμέρησαν γιατί τον θεώρησαν Θεοδωριδικό και αργότερα βγήκε το Παπάφη κλαμπ και τώρα είναι η ξευτίλα της αυτόνομης.

Αντίοχος
Υ. Γ. Ο Παντελακης φαγώθηκε από ΠΑΣΟΚ και άλλους δελφίνους - ήταν λάθος των οπαδών που φάνηκε αργότερα.. Αυτό το Ροστοφ τι σας έχει κάνει βρε παιδιά; Γράψε τις "περιοχές" σου - να τις μάθουμε και εμείς.. Αντε μια αλεξανδρούπολη να δεχτώ ότι έχεις λαό.. Στο νότο ήρθες με το κυαλι στο πέσιμο στην Πάτρα ή στα στικαπου πεσίματα σου σε άλλους σφ μας; ΔΕΝ έγραψα εγώ για 90% αλλά μόνο 70-80%θεωρώ ότι έχουμε 😁.. Ανατολικά πάλι είμαστε πιο πολλοί - Τα ληκια έχουν 2-3 οικοδομικά τετράγωνα γύρω από το γήπεδο τους - τάδε έφη ΜΆΚΗΣ.. Τώρα αν είμαι 3ος ή 4ος σε λαό δεν πρόκειται να σκιαμαχησω.. Φυσικά και είσαι μικρή ομάδα προσφατη νεοφώτιστη 😂Το νέο αφμ-σημα αφήνει τους παλιούς τίτλους στην κανονική Αεκ-όπως και τα φέσια των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ..
Να μάστε καλά πάντα χουλιαμα

ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ
Σταμάτη ο αεκτζής γράφει ένα κάρο ανακρίβειες. Έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι οι Αρειανοί κατέβαζαν δεκαετία 80 στην Αθήνα τακτικότερα κόσμο από εμάς. Θυμάσαι εσύ ποτέ Αρειανούς στην Αθήνα; Θέλω να πεις ειλικρινά; Την 3 την καταλάβαμε με πέσιμο το 1985 στο 3-0 και πετάξαμε τα σκουλήκια έξω. Το ίδιο που κάνατε εσείς στη σκεπαστή. Εσύ θυμάσαι Εβραίους στο Καραϊσκάκη και στο ΟΑΚΑ; Ειλικρινά μίλα.
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024


Σταμάτης
Την δεκαετία του '80 δεν τους θυμάμαι σχεδόν καθόλου εναντίον του Ολυμπιακού. Αν εξαιρέσουμε την δυνατή τους παρουσία στο μπαράζ του Βόλου, τότε που ήμουν πολύ μικρός και δεν πήγαινα ακόμη στο γήπεδο, γενικά δεν τους θυμάμαι σε πολλά ματς εναντίον του Ολυμπιακού στην Αθήνα.

Πρώτη φορά τους θυμάμαι εναντίον μας την χρονιά 1991-1992, στα play offs του μπάσκετ, στο ΣΕΦ, όταν τους περάσαμε και τερματίσαμε δεύτεροι και εκείνοι τρίτοι, στην τελευταία χρονιά του Γκάλη στον Άρη. Δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 1993-94, στο 1-1 στο Καραϊσκάκη, που διακόπηκε ο αγώνας από την βροχή. Ήταν η καλύτερη κάθοδός τους. Καμιά 300ρια άτομα, αν θυμάμαι καλά. Είχαν βγει ουέφα εκείνη την χρονιά. Είχαν καλή ομάδα, με Ιβάν, Κωφίδη κλπ.

Ήρθαν και την επόμενη χρονιά, Μάιο του 1995 στο Καραϊσκάκη, 35 άτομα μετρημένα, κάτω από το ρολόι στην θύρα 13, χωρίς πανό, χωρίς κασκόλ, ο ένας τους με εμφάνιση του Άρη, κάποιοι είχαν και τις κοπελιές τους μαζί (τους βλέπαμε καλά γιατί μεταφέρθηκε όλη η 7 στην 12, όπου ήταν ο φραγμός των ΜΑΤ, αλλά δεν έγινε ούτε ντου γιατί βλέπαμε γυναικόπεδα και ο αγώνας δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον -εμείς δεύτεροι, 20 βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, ο Άρης 6ος ή 7ος). Δεν τους θυμάμαι άλλη φορά.

Πιο πριν είχαν έρθει οι Ηρακλειδείς, Σεπτέμβριο 1992. Κάπου 250-300 άτομα και αυτοί, στο Καραϊσκάκη. Στην θύρα 12. Πρώτη αγωνιστική, αν θυμάμαι καλά. 1-0 με γκολ του Προτάσοφ.
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024


Αντίοχος
Υ. Γ. 2 : Μία μικρή διόρθωση για τον ανωτέρω - προφανώς νεότερο συνοπαδο
Το ντου στην 3 έγινε στις 20-12-1981(εκτενη περιγραφή με σπαρταριστες ανακοινώσεις των αριανιδικων σ.φ. από εφημερίδες της εποχής στο φατσομπουκι του πρακτορινος παοκ ρετρό - 20 Δεκ 2020) το ματς είχε λήξει 2-1(με ακύρωση καθαρού τέρματος του Δαμανάκη)..
Το 1985 είχε δώσει όλη την θύρα 3 η διοίκηση του Άρη και μετά το "βαρύ" 3-0 είχε πέσει ξυλίκι στο φεύγα των οπαδών (σύνηθες τρέξιμο των κίτρινων στη γειτονιά τους..)
Χαιρετισμούς από τον πάνω μάχαλα σε όλα τα κίτρινα... ΠΑΙΔΙΆ
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024


  
Λώλος Δροσινός
Σταμάτη μια και μίλησες για οπαδούς του Ηρακλη κοντρα στον ολυμπιακο ,εχει γινει και ενας τελικος κυπελλου μπασκετ στο σεφ στα μεσα νομιζω των 90s
μεταξυ των δυο ομαδων.Σε αυτο το ματς αν ηταν κακες η πληροφοριες μου και θυμαμαι καλά ήταν 8 πουλμαν.
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024


Σταμάτης
Ναι το θυμάμαι Λώλε. Τελικός τον Μάιο του 1994 στο ΣΕΦ. Μόνο 500 ήταν; Αυτό δεν το θυμάμαι. Νομίζω ήταν περισσότεροι. Μπορεί και να προσέγγισε το χιλιάρικο ο αριθμός τους.

Έκατσαν ήσυχα στο πέταλο των φιλοξενουμένων. Δεν υπήρχε καν διαχωριστικό κενό μεταξύ μας. Μόνο φραγμοί των ΜΑΤ, όπως την δεκαετία του '80. Ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ και δεν φώναζαν καν. Μόνο στο τέλος έκαναν μια προσπάθεια να μας ισοφαρίσουν. Εκεί ακούστηκε λίγο η εξέδρα τους. Αλλά δεν παιζόταν η ομάδα των Πάσπαλι, Τάρπλεϊ, Ιωαννίδη. Ο Ηρακλής μόνο τον Ζντόβς είχε ισάξιο με τους δικούς μας. Την επόμενη χρονιά πήρε τον Μπέρι και έφτιαξε ομάδα. Τους νικήσαμε κάπου 7-8 πόντους και τελείωσε ήσυχα και ωραία ο τελικός. Δεν τους πείραξε κανείς τους γέρους.

Ενώ στο Καραϊσκάκη στο 1-0, μετακόμισε όλη η 7 στην 10 και παραλίγο να γίνει ντου. Είδαν το ματς υπό βροχή πετροπόλεμου.
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Kαι για παλιοτερα μιλησα και για πιο προφατα.Σχετικοτατος ειμαι απο θεσσαλονικη μην ανησυχεις.Δεν διαβαζεις τι γραφω,αλλου ηταν το σπιτι του ΧΧ,κοντα μεν στο δωματιακι αλλα σε αλλο κτηριο και τωρα μενει απο πανω.Αν ηταν σπιτι του δεν θα χρειαζοταν να το αγορασουμε.Στον Αγιο Φανουριο Τουμπας ηταν ο πρωτος συνδεσμος μετα επαναστεγαστηκε στην Αναληψη πονηρουλη.Οχι δεν ειναι λογικο να μαζευτεις το 89 εδω μας λετε οτι τριγυρναγατε παντου ανεμποδιστα στην αθηνα και μας στελνατε στα νοσοκομεια.Εμεις γιατι δεν μαζευτηκαμε ποτε επανω? το ξερω οτι και οι γαυροι την εβγαλαν σκυφτοι επανω.Δεν υπαρχει ''χιουμοριστικο υφος'' δεν πας με πανι υπερ καποιου που υποτιθεται μισεις.Αυτο το βγαλατε μετα για να δικαιολογηθειτε.Αυτο που κανεις κι εσυ με τον Χαρο,δικαιολογεις τη φιλοξενεια λογω ''σεβασμου''.Αν ο Αντιοχος εννοουσε τον Γιδο μαλλον αυτος ειναι μυρωδιας δεν ηταν ποτε μελος ποσο μαλλον πρωτοπαλικαρο ο συγκεκριμενος,τον θειο του που ηταν καποτε στελεχος του ΛΑΟΣ βοηθουσε(και μετα στην ΧΑ).Ασε να τα ξερω καλυτερα.Δεν υπαρχει κανενας φονος(εσκεμμενα) δικων μας.Τα ειπα ηδη,με τον Ζωντο εγινε μπερδεμα λογω του πουκαμισου που φορουσε,ο τυμπανιστης τσακωθηκε ξεκινωντας απο τον καβγα με τη γυναικα του και οι ιδιοι οι βαζελοκροατες εδιναν ο ενας τον αλλο για τον Μιχαλη στις απολογιες τους.Βεβαια τωρα πανε να τα ριξουν σε μας για να γλιτωσουν τα αντιποινα.Και οι γαυροι ειχαν φαει δικο τους το 91 στη φιλαδελφεια ριχνοντας ναυτικη στα ΜΑΤ η οποια τρυπησε αυτον,θα τους πουμε αδελφοκτονους?καλα ρε ανθρωπε μιλας εσυ για συστασεις?που επι 2 χρονια τα κουμασια σας γυρναγαν με βανακια τη πολη και μαχαιρωναν αδιακριτως οποιον ηταν η οποιον νομιζαν οτι ηταν αρειανος?οταν κοπαναγαν οι δυτικοι τη 4 εξω απο τον συνδεσμο με τα καδρονια δεν θα μπορουσε να υπαρξει θυμα?οταν βαραγατε τον τυφλο συνοπαδο σας μεσα στη 4 τι ηταν μακεδονικη λεβεντια?δεν νομιζεις οτι εισαι ο τελευταιος που θα μας κανει μαθημα οπαδικης ηθικης?
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Αγαπητε Αντιοχε δεν διαβαζεις τι γραφω και ξαναλες τα ιδια πραγματα.Χαρτινος χωρις να προσφυγεις στα δικαστηρια δεν υπαρχει.Αν εννοεις οτι αδικηθηκες με τον σεριφη(που την εβγαλες και καθαρη γιατι κανονικα επρεπε να υποβιβαστεις συμφωνα με την ΟΥΕΦΑ) να σου θυμησω οτι στον βολο πανηγυριζες καλπικο κυπελλο και το λεγατε κιολας ''καλα κανουμε και το κλεψαμε γιατι κλεβουν και μας''.Και επειδη πιπιλατε τα περι ''τρομοκρατημενων'' καποτε ο Βουλινος ειχε παρει την ομαδα σας και εφυγε απο το ΟΑΚΑ με τον βαζελο.Γιατι ξεχνατε ευκολα.Ασε τι γνωμη ειχαμε εμεις για τα δελτια σε βολεψε τοτε ο Τιγρης?βεβαιοτατα.Δεν το ξερω για τη Καλλιθεα αλλα τι θες να πεις με αυτο? τα ειπαμε δεν υπηρξε καμια εκδιωξη απο τη σκεπαστη γιατι ηταν θυρα φιλοξενουμενων(αρχικα ολοκληρη μετα για 2-3 χρονια μιση-μιση) ουτε εκδιωξη των αρειανων απο τη 3(εκαναν κερκιδα στην 1).Τι μπλεκεις οτι να ναι τι σχεση εχει η Rainbow και που ειδες εσυ κοινα πεσιματα?κοινο πεσιμο σας εκαναν οι γαυροι στη νεα σμυρνη με τους πανιωνιους και ειχαμε τα γνωστα αποτελεσματα.Το παιζεις γνωστης αλλα δεν ξερεις ουτε τα βασικα στην 1 ηταν η παραδοσιακη κερκιδα των αρειανων μεχρι την δημιουργια του super 3 το 88 και την μετακομιση τους εκει.Καθολου μικρος πυρηνας μια χρονια μαλιστα η 1 ειχε βγει και καλυτερη ευρωπαικη κερκιδα.Μετα συρρικνωθηκαν οι ιερολοχιτες με το δυναμωμα του super 3(οπως εγινε με τη δικια μας τη θυρα 21).Τωρα το πως ειχατε αναγαγει τον μαναβη σε συγχρονο Σουν Τζου ειναι απο τα ανεξηγητα,κακως που δεν τον ειχαμε βαλει και αρχιστρατηγο να μας επαιρνε τη Πολη.
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Τα ειπαμε και για το αλσος.Κατεβηκατε μια σταση πριν τρεξατε ασχετο κοσμο και μετα χωθηκατε μεσα.Γαυρους δεν φεραμε ποτε για κανεναν ποσο μαλλον για σας.Αν τις τρωγατε καποιοι απο γαυρους εξω απο τον πανελληνιο και λιγο πιο κατω απο δικους μας αυτο δεν σημαινει οτι συνεργαζομασταν.Εσυ ειχες ενωθει με αρειανους και γριες το 82 και την επεσες στους βαζελους στον σταθμο με το ''πρασινο τραινο''.Δεν ξερω τι ειναι ο συνοπαδος μου παντως ο μαναβης σιγουρα ελεγε ψεμματα οταν ελεγε για ''καραβανια'' και ''νοσοκομεια'' σε αυτο πιστευω συμφωνουμε...Ωραια ευχαριστω που με επιβεβαιωνεις για τον αγιο φανουριο...Οσο αφορα τη φιλαδελφεια ηταν πιο εκδρομικα τα αρειανα πως να το κανουμε πολυ περισσοτερες φορες τους ειδαμε απο σας.Δεν εχω λογο να τους κολακεψω ξερεις τις σχεσεις μας ειδικα μετα τον Ξηροκωστα.Αρα φιλαδελφεια ερχοσουν οποτε το θυμοσουν,καραισκακη ειχες επισης χρονια να φανεις(πρωτη φορα με τα 88 ατομα)λεωφορο σε πεταξαν εξω στο ημιχρονο ε δικαιως φωναζεις ΗΜΑΡΤΟΝ...μια χαρα εμπαινα στην 8 τι να φοβηθω το ξυλο απεξω απο τα αδερφακια σας το ειχα φαει μεσα δεν γλιτωνα κατι...ποτε δεν εφυγα απο μονος μου με εβαζαν και με εβγαζαν τα ΜΑΤ οποτε τους ερχοταν...αυτα σε αλλους.Μπορει να ετρωγες κι εσυ ξυλο απο τα ΜΑΤ κατω αλλα παντα μεσα σε προστατευαν δεν μας αφηναν να πλησιαζουμε στο μισο μετρο οπως εσας επανω.
Νεα μαναβοιστορια με το πανοραμα?ειστε παντως ανεξαντλητοι σας το αναγνωριζω.Το 85 σε γεματο γηπεδο μεσα με προστασια 5 καπελακηδες.Δεν το εκανες ποτε.Στη φιεστα αφαντοι οι ''γενναιοι του βορρα''.Βρε γυρναγαμε γυρω γυρω,μπαιναμε στα στενα,πουθενα τα μαναβοσκυλα.Ετσι ειναι σε 100 ατομα τους μαγκες σε περισσοτερους χορευουμε τσαμικο.Οι γαυροι για το βολο οχι μονο δεν λενε οτι σας εδωσαν εισητηρια αλλα και οτι σας πεταξαν εξω.Που δεν ισχυει,μαλλον πανε κι αυτοι να δικαιολογηθουν.Σχεδον μισο αιωνα μετα ακομα σου εχει μεινει η ρετσινια και σου κρεμανε αντιγραφα του πανιου οι αρειανοι.Εσυ νομιζεις οτι βρεχει.Εμεινε ακλονητος ο ΧΧ γιατι ουτε με πανο πηγε υπερ των γαυρων ουτε συνεργαστηκε γενικα μαζι τους...ο δικος σου ομως πρωτη μουρη και τον τιμησες κιολας μετα απο τοσα χρονια.
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Και τον Χαρο τον φιλοξενησες τελικα.Ποια ''νυχτα'' ρε ανθρωπε κι εδω δικαιολογια?τα κεφαλια σου τον φιλοξενησαν(μαζι με τον τρομπετα κι εναν αλλον,αντε την επομενη τον Τσουκαλα).Κανενα πακετο στα Τεμπη,λογικο να σπασεις τα πουλμαν οταν πας απο πριν,πιανεις τα ψηλα και πετας πετρες κατω αλλα στο τελος περασαμε.Που στα Τεμπη καταρρεει πανηγυρικα και το παραμυθακι περι ''αδειας'' για τουμπα γιατι το στησιμο το κανατε ενω δεν παιζαμε καν μαζι.Σπαθατο θα ηταν αν κατεβαινες κατω και τις επαιζες με τα χερια οχι να πετας πετρες απο ψηλα.Στην Αλεξανδρειας δεν πλησιασες ποτε.Ουτε οι αρειανοι.Οι γριες το προσπαθησαν μια φορα και ετρεξαν.Δεν σε εβγαλαν εξω οι μπατσοι εσυ εφυγες απο τη λεωφορο γιατι τις εφαγες.Ναι 2 ηταν οι uckαδες...αποδειξη οτι ουτε το group τους δεν τους υπερασπιστηκε μετα.Εσυ εχεις μαζεψει ολα τα ανθελληνικα κουμασια στη 4...ο ενας απο τη παρεα με τον Αλκη uck ποσταρε...Ο Μοκας μια φορα πηγε μαζι τους στη τουμπα το 89 γιαυτο και ειναι η μονη φωτο που υπαρχει...παντου και παντα ηταν με την ΑΕΚ...ενταξει φιλους ειχε,λογικο ειναι διπλα στη Στρατια εμενε,εδω προστατευαν τον δικο σας τον Σακη απο νικαια οι γαυροι μονος του τα εχει πει...τουρκικη μια ειχε εμφανιστει αρχες 80(δεν την εχω καν δει ουτε σε φωτο αλλα μου το εχουν πει αρκετοι).Η επομενη που κρεμαστηκε ηταν απο το Getto αρχες 2000 και καηκε στη σκεπαστη.Εσυ πολυ πιο προσφατα εβγαλες στο παλατακι...και παλιοτερα και στη τουμπα,γνωστη η φωτο με την τουρκικη στα χερια(και πισω η αγγλικη,οτι να ναι).Κανεις σας δεν εχει αντιδρασει για τις βουλγαρικες ουτε καν οι ''μακεδονομαχοι'' Μακεδονες,ΒΕΜ,Βορειοι κτλ.Απλα ειναι η παλια συνταγη,οπου θελουμε βουλγαρικες και ''ελληνες ειστε και φαινεστε'' οπου θελουμε μακεδονομαχοι.Το ειπα και στον αλλο δεν ετρεχε για τον Καρατζαφερη ο Γιδο για τον θειο του που ηταν υποψηφιος ετρεχε και ανετα τον ακολουθησε μετα στην ΧΑ.Που δεν βλεπω και κατι κακο σε αυτο.Ισχυει για τον Δημητριαδη κτλ με μια διαφορα οι αρειανοι δεν εβγαλαν ποτε πανι ''λευτερια στα αδερφια μας'' ουτε φωναζαν συνθηματα.Εσεις ολα αυτα τα κανετε χαλατε και τα γκραφιτι(που τα σεβομαστε ολοι οι αλλοι) και λετε για κομπλεξικους.Ε αφου μονοι σας κανετε τις λαλακιες φιλτατε.
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
ΤΟΠΙΚΟΤΑΤΟ...Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ανδρών 1931-1932 Αγώνες διαβάθμισης Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ορίστηκε από την ΕΠΟ να δώσει διπλούς αγώνες διαβάθμισης με τον τότε πρωταθλητή της ΕΠΣ Μακεδονίας, Μέγα Αλέξανδρο, ωστόσο συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία του, δεν κατέβηκε και πάλι σε κανέναν από τους δύο αγώνες, με αποτέλεσμα να χάσει και τα δύο παιχνίδια στα χαρτιά και να υποβιβαστεί στο τοπικό της Α΄ΕΠΣΜ όπου και παρέμεινε για τη σεζόν 1932-33, χωρίς να δώσει τελικά κανέναν αγώνα.
Αρα και υποβιβαστηκες(χωρις καν να κατεβεις στα μπαραζ) και σε ανεβασαν χωρις αγωνες...ΜΑΣ ΑΔΙΚΑΝΕ!
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024


Ανώνυμος/η
Υ. Γ. Σχετικα με Παντελακη...Ο Μανάβης από το 1983,1984 οργάνωνε οπαδούς με συνθήματα ενάντια στον Παντελάκη, η εφημερίδα Σπόρ του Βορρά και αυτή και τελικά έδιωξαν τον Παντελάκη και ανέβηκε ο Πασόκος Καλαφάτης. Ο ΠΑΟΚ πήρε το 1985 το πρωτάθλημα αλλά διοικητικά και αγωνιστικά όμως άρχισε η κάτω βόλτα. Δεκάδες οπαδοί της κλίκας Μανάβη έγιναν έμμισθοι, άρχισαν να κανονίζουν ποιος θα είναι ο πρόεδρος, η ΘΥΡΑ 4,ήταν υπό την επιρροή τους, εκτός από άτομα ή μικροομάδες με σχετική αξιοπρέπεια.Το Ροστωφ το ανεφερα γιατι παρα τα ρουβλια το παιζετε ακομα κατατρεγμενοι του 80.Και να ξερεις την Ροστωφ μια ωραια μερα ο σεριφης(που και τοτε με το αλογο εμφανιζοταν πιθανως καποιο απωθημενο)την παρατησε.Μην παθετε το ιδιο...
Παμε στις περιοχες.Εκτος των γνωστων Φιλαδελφεια-Ν.Ιωνια,Αγιοι Αναργυροι,Ανω Πατησια,Ν.Ηρακλειο,Μεταμορφωση,Ν.Ερυθραια,Αγιος Στεφανος,Σεπολια,Ανω Λιοσια,Βυρωνας,Καισαριανη,Δαφνη,Υμηττος,Ν.Κοσμος,Μενιδι,Θρακομακεδονες,Ν.Μακρη,Ραφηνα,Ωρωπος,Ελευσινα.Ν. Περαμος,Μαρκοπουλο.Πολυς κοσμος σε καποιες περιοχες του Πειραια,Χατζηκυριακειο,Κορυδαλλο,Ν.Ικονιο,Δραπετσωνα και σε Περιστερι,Αιγαλεω,Ηλιουπολη.Απο επαρχια φυσικα Αλεξανδρουπολη αλλα και ολος ο Εβρος,πολυς κοσμος σε Κομοτηνη,Καβαλα,Κατερινη,πρωτοι στη Δ.Θεσσαλια(Τρικαλα,Καρδιτσα) και στην Ν.Ιωνια Βολου,Χιος,Συρος, Ν.Αλικαρνασσος Ηρακλειου σιγουρα μου διαφευγουν μικροτερες πολεις και περιοχες.Οπως βλεπεις ειναι πολλες.Βεβαια εσεις φανταζεστε κατι 90% στη Θεσσαλονικη(και καπου 95% γενικα στη Μακεδονια),300.000 στην αθηνα κτλ και οτι εμεις ειμαστε σχεδον Ηρακλης.Καλα ρε σεις μιλατε για Πατρα?που δυο φορες ηρθαμε και τις δυο μας περιμεναν τα ΜΑΤ? σας βγαλανε και πανι.Που στη Πατρα τα καλυτερα ατομα τα εχει η ΑΕΚ γνωστο αυτο τωρα κατι φοιτητες σας που ανοιγουν να κοψουν την πιτα επετειακα απλα ανυπαρκτοι.Ποια ηταν τα στικαπου?εξω απο τη Κορινθο που πηγες να ανοιξεις κανονικα ηρθαμε την ωρα των εγκαινιων που ειχατε ανακοινωσει και σας κλεισαμε.Δυτικα ειστε πολλοι εσεις οχι ανατολικα.Ουτε κεντρο.Ενταξει ο Μακης τι θα πει?ετσι λεει κι ο Τσουκαλας κατακοκκινη Φιλαδελφεια,Τουμπα,Γκυζη για να γελαμε ειναι αυτα.4ος εισαι απλα επειδη λειψαμε εμεις 2 χρονια και πηρες 3 κυπελλα επανω φαντασιωνονται οτι μας εχουν περασει σε λαο.Ουτε τις εννοιες δεν ξερεις νεοφωτιστος εισαι τον πρωτο χρονο που ανεβαινεις.Και πολυ θα ηθελες να εχεις τους τιτλους μου κι ας ειχες πεσει 10 φορες😂.Βεβαια το προνομιο του τοπικου το εχεις μονο εσυ.Πραγμα που σε κανει μικροτερη ομαδα και απο τον Αρη.Ευτυχως υπαρχει κι ο Ηρακλης(αν κι αυτοι επεσαν εξωαγωνιστικα).Το αφμ ειναι τυπικο στοιχειο της εταιρειας αν δεν εχεις συγχωνευτει δεν αλλαζει την ιστορια της ομαδας γιατι ειναι το ιδιο σωματειο(τη μια χρονια της γ επιστρεψαμε στην ερασιτεχνικη απο ΑΕΚ σε ΑΕΚ δηλαδη).Αλλα κι απο το 2014 να το παρουμε εχω ηδη οσα εσυ απο ιδρυσεως σου μεχρι τον Ιβαν.100 χρονια σου πηρε να περασεις τα αρχαια του Αρη.Τα φεσια στο παλατακι που παιζεις τζαμπα δεκαετιες με ολα τα εξοδα πληρωμενα και αυτα που εφαγε ο ιβαναρος πληρωνοντας μονο τα αρχικα χρεη(και οχι τις προσαυξησεις που ηταν πολλαπλασιες)δεν σε απασχολουν ετσι?Τι σημασια εχει ΜΑΣ ΑΔΙΚΑΝΕ!

Αντίοχος
Επειδή κινδυνεύουμε να γίνουμε κουραστικοί θα απαντήσω για τούς ουδέτερους που ακολουθούν το νήμα (μιας και ο κίτρινος οπαδός δεν αποδέχεται τη πραγματικότητα) Παλιοί αντιφρονουντες συνιδρυτες της ορίτζιναλ κατηγόρησαν-με ανακοίνωση το ΧΧ και για την εγγύτητα με το δωματιάκι και για την μίσθωση των πούλμαν (γίναμε τουριστικό γραφείο) και για λαμογιες όταν ανέλαβε την μάνα-ερασιτεχνική.. Το κλέφτη χατζημουσια νούμια το φώναζαν.. Ο αγ. Φανουρης δεν ήταν των νεροχυτων ως σφ.. Σκυφτοι ένα με το χώμα εισασταν και κουλούριαστοί και πανό με πατρο - Κοσμά για ένωση όλων των Ελλήνων βγάλατε-για να περάσετε πούδρα και συμφωνίες με σφ μάς ώστε να μπείτε μέσα και αυτοί να σας φυλάνε δίπλα στα κάγκελα (υπάρχουν βίντεο και φώτο).. Βέβαια υπήρξαν και δύσκολες περιστάσεις για εσάς όταν ήρθατε στο 30 και σας είπαν οι μπάτσοι ότι δεν μπορούν να μας κρατήσουν άλλο και φύγατε τροχαδην στο ημίχρονο - όπως και όταν σπάσαμε τα κάγκελα επί Βουλινου και είπατε όλοι ότι θα μείνετε εδώ κίτρινοι από τρόμο (περιγραφή του παρτιζανου σε κίτρινα σαΐτ).. Το Εξάρχεια κλαμπ μπήκε σε περιδινιση λόγω της δράσης του κεφαλιού του. Δεν με ενδιαφέρει εάν ήταν μέλος ή όχι στο λαος ούτε ο θείος του απλά αναφέρω την υποκρισία των αντίφα της ορίτζιναλ που είχε ακροδεξιόυς στον ηγετικό πυρήνα της και έσκυβε το κεφάλι στον αντίστοιχο πρόεδρο (που δουλεύει χρόνια για την πρεσβεία και αν εφοδιάζει με καύσιμα το στόλο της μεσογείου). Τα ασπρόμαυρα καραβάνια γύριζαν πάντα πέριξ της Ομονοίας και ειχατε συχνά κοινές επιτροπές υποδοχής γαβροι και νουμια (περοκε) αλλά ποτέ δεν κόψατε την παρουσία μας στα αττικα γήπεδα, ούτε και τα πεσίματα κυρίως γαβρων στον πανελλήνιο το πέτυχαν πάρα τα μαχαιρώματα.. (μέχρι και τον πρόεδρο - παππού συνταξιούχο χτύπησαν) Δεν ήταν εσκεμμένος μόνο ο θάνατος του (κίτρινου) Μπλιωνα, όπου έφυγε με εξοστρακισμο στα κάγκελα και καρφώθηκε στο λαιμό του - η φώτοβολίδα.. 😢Η σφαγή του ΖΩΝΤΟΥ έγινε μαζί με γαβρους όπως και ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΖΗ σε κοινό σας πέσιμο..
Part 1

Ανώνυμος/η
Γλυκε μου Αντιοχε προσπαθω να σε προστατεψω αλλα δεν θες να σωθεις.Κανεις δεν κατηγορησε τον ΧΧ επειδη εμενε κοντα στο δωματιακι δεν ξερω ποιος μαλαματινας σου το ειπε.Κλεφτες ολους τους αρχισυνδεσμιτες τους εχουν βγαλει κατα καιρους αλλα να σε πληροφορησω οτι εμεις ουτε συνδρομες εχουμε ουτε μας εδωσε κανεις λεφτα για τους συνδεσμους και αρνηθηκαμε τσαρτερ καποτε απο τον Τροχανα.Απο οτι διαβασες κι εσυ τα μαναβοσκυλα φτιαχτηκαν(το κειμενο ειναι απο παοκι για να μην νομιζεις οτι τα γραφει κανενας αλλοθρησκος).Των ιερολοχιτων ηταν ο φανουρης κι ακομα το θεωρουν μαγκια που ανοιξαν στη τουμπα.Αλλοι ηταν σκυφτοι μπερδευεσαι και αλλοι ειχαν στριμωχτει στη γωνια στο καραισκακης με τα φλαι στο κεφαλι.Ο δε στρατηγος φαινεται ξεμεινε απο ελιγμους.Ναι γιαυτο βγαλαμε το πατροκοσμας για να σας γλυψουμε και το βγαλαμε το 2000 που ανεβαιναν ολοι και ειχε ηρεμησει η φαση και οχι το 80.Ενταξει σας ταιζουν σανο στο μαναβικο,μυαλο δεν εχετε να σκεφτειτε μωρε?καμια δυσκολη κατασταση,απλα τα αδερφακια σας(μεχρι και φωτο με αυτοκολλητα στις ασπιδες υπαρχουν απο σφ του ΠΑΟΚ)οποτε ηθελαν μας εβαζαν οποτε ηθελαν μας εβγαζαν δεν ζητησαμε εμεις ποτε να φυγουμε.Παντα η Οriginal ειχε εθνικιστες και το Getto και τα Πατησια διασπασεις της Original ειναι.Ποτε δεν σκυψαμε το κεφαλι σε κανεναν γιαυτο και ο Τιγρης τα ακουσε οταν χρειαστηκε(με πανο μεσα στο υπο ανεγερση γηπεδο μαλιστα).Εσενα σε απεκλεισαν εκεινοι οι ψαραδες απο Νορβηγια και χειροκροτουσες τον Ιβαν!και λογικο ολοι βολεμενοι στην ιβανουπολη σας τα λενε και οι συμπολιτες.Τα καραβανια πανε παντου δεν μαζευονται ξημερωματα στον συνδεσμο οποτε οταν τρωνε ξυλο να τρεχουν μεσα.Και τα εχουμε πει για τον πανελληνιο πως και γιατι υπαρχει.Ποια παρουσια ρε ανθρωπε?ουτε τις μισες φορες δεν ηρθες φιλαδελφεια λεωφορο σε πεταξαν εξω καραισκακη την εβγαλες στη γωνια.Μην τα ξαναλεμε.Ουτε του Μπλιωνα ηταν εσκεμμενο ουτε του Ζωντου.Του Καρνεζη ηταν βασικα πεσιμο των γαυρων και αναμεσα τους βρεθηκε και το ζακι ο Προφης.Ομως εμεις δεν βγαλαμε ποτε πανο υπερ του οπως εσεις για τους φονιαδες του Αλκη

Ανώνυμος/η
Εθνικιστη παοκτζη περιμενω τις ανακριβειες...για τους αρειανους σου λεω τι εζησα,πολυ περισσοτερες φορες απο εσας σε μικρους αριθμους βεβαια...και στον τελευταιο αγωνα πριν γκρεμιστει το γηπεδο ηρθαν αλλα επειδη εβρισαν τον Ξηροκωστα εφαγαν ντου απο παντου,απο την 21,απο την αλλη μερια και απο τη ταφρο,αντεξαν με τα χιλια ζορια μεχρι το ημιχρονο στριμωγμενοι πανω στη γωνια πισω απο τα ΜΑΤ και την κοπανησαν.Και στη νικαια το 89 ειχαν παει ασχετα που τις εφαγαν.Οτι γενικα οι αθηναιοι δεν ασχολουμασταν τοσο μαζι τους ισχυει.Ερχονταν ομως.Τα ειπαμε για τη 3 φιλαρακο.Το 85 η κερκιδα των αρειανων ηταν στην 1.Απο το 88 και μετα πηγαν εκει οι σουπεραδες.Τα ιδια και στη σκεπαστη,αρχικα φιλοξενουμενων,μετα μιση-μιση,στο τελος της original.Μην επιμενετε σε πραγματα που ειναι γνωστα.

Αντίοχος
Η λάσπη για δεκάδες εμμισθους είναι εξοργιστικη το κυνήγι της παε δεν σταμάτησε με την απόσυρση του ΜΆΚΗ και ο Ξιφιας έφυγε στη Κύπρο μετά την κόντρα με Βουλινο - επεισόδια παρί σεν Ζερμέν.. Οι οπαδοί έδιωξαν με αγώνες ( καταλήψεις γραφείων - πορείες σουτια) τους παράγοντες με στυλ αντίστοιχο του καρυπιδη(τωρινό του ρουλη) δηλαδή δηλαδή Απατεώνες που για κακή μάς τύχη έγιναν προεδροι(ηγούμενος παγωνης) κλπ😎Ένιωσα δέος με την παράθεση περιοχών με κίτρινο στίγμα.. Πολλές από αυτές δεν είχαν ποτέ ούτε σφ(π. χ. Δραπετσώνα Δάφνη κλπ) Ας βγουν να πουν την γνώμη τους γαβροι και βαζελοι για την Αττική.. Για το βορρά τώρα, Έβρο υπάρχουν με ιστορικό κλαμπ στην Αλεξανδρούπολη αλλά υπάρχουν και οι άλλοι του ποκ και φυσικά εμείς σε πλειοψηφία.. Λίγοι είναι στην υπόλοιπη Θράκη - όλοι μαζί συνεργάζονται για να βάλουν 1-2 πούλμαν για ματς - ρισπεκτ και μόνο για τα χλμ άσχετα από το πλήθος τους.. Λίγοι και στην Μακεδονία με κατά καιρούς στεγασμένα κλαμπ και πάλι συνεργασίες για πούλμαν.. Το γκοστ κλαμπ αφού το κλείσαμε έμεινε ανενεργό για χρόνια, μάζεματα σε σπίτια να δούνε το ματς και λίγα εισητηρια για Αθήνα ώσπου όταν κατάφεραν να γεμίσουν μισό πούλμαν πανηγύριζαν.. Έχουν τη πλειοψηφία στο καπαδοκικο Καρδίτσας και 2-3κλαμπ είχαν στη Θεσσαλία.. Ίσως να έχουν δύναμη στη νέα Ιωνία και Αλικαρνασσο αλλά δεν είναι μόνοι τους - ούτε πανίσχυροι.. Ας μιλήσουν φίλοι από άλλες περιοχές για την οπαδικη τους σύνθεση.. Δικαίως σας δουλέυουμε γιατί εμείς κυριαρχουμε συντριπτικά στο βορρά (δυστυχώς όχι 95% ακόμη 🤣) ενώ εσείς προσπαθείτε να γίνετε έστω δεύτεροι σε λίγες γειτονιές και φυσικά είστε 3οι και αναλογικά ο Ηρακλής της Αθήνας.. Ήρθατε και χωρίς ματ στη Πάτρα για 1 λεπτό ρίξατε και φύγατε - υπάρχει βίντεο.. ΔΕΝ ήταν φουστικο στη Κόρινθο 30 με 4 ώρες πριν; Παντού στην Θεσσαλονίκη είμαστε πλειοψηφία απλά τα ληκια έχουν 2-3 τετράγωνα γύρω από το γήπεδο τους και οι γριές μια πλατεία στις 40 εκκλησιές, 2 στενά στην αγ. Δημητρίου και ένα σφ στη πόλη όλη (ληκια έχουν 2 στεγασμένους κεντρικό σούπα 3 και εύοσμο (μίνι αλκατραζ).. Μια υπενθύμιση στα νουμια θυμούνται το δρώμενο των ληκιων (μέσα στο χαριλαου) με το καρότσι σουπερμάρκετ που εσπρωχνε οπαδός τους έχοντας μέσα άτομο αμεα; Το σύνθημα που δονουσε το χαριλαου :αεκ εκεί εκεί στην αναπηρική; Έτσι ώστε να μην νομίζουν ότι έχουμε εμείς κάνα γκαιλε μαζί τους.. Αντίθετα πάντα σεβομασταν τον Ξηροκωστα και τον χειροκροτουσαμε στα γήπεδα - ελαφρύ ναναι το χώμα.. 😢
Με σεβασμό σε όλες τις οπαδικες παλιοσειρες
Part 4

Αντίοχος
Ο τυμπανιστής δεν χτυπήθηκε από συνοπαδους σας; Αν αιτία ήταν η γκόμενά ή άλλα πράγματα λίγη σημασία έχει.. Στη δίκη θα δούμε για τους βαζελοκροατες.. Μέχρι τότε είστε ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΟΙ στο τετράγωνο.. Και μην θλιβεστε τόσο γιατί μάθαμε ότι ο εκλιπών ήταν μέσα στα φούστικα πεσίματα - με σφυριά (ως δήθεν μπάτσοι) σε γραφεία του νγμ στην περιοχή του, που άφησαν πίσω σοβαρά τραυματίες - όπως και σε ενεδρες.. Οπαδικη ηθική :τα νούμια δεν έχουν και τα πρωτεία 😏Γαυροι αδέρφια μαζί θα το σηκώσουμε στη νέα Φιλαδέλφεια - θρύλος αεκ φίλοι μαμιετε το τριφύλλι φώναζαν επί ΧΧ και έκαναν κοινά πεσίματα κόντρα σε εμάς και βαζελες.. ΧΆΡΤΙΝΟΙ είστε πλέον στη συνείδηση του μη κίτρινου φίλαθλου κόσμου και ΔΕΝ αλλάζει αυτό ΠΟΤΈ 😜Στο Βόλο ήταν άθλια η παρουσία σας - μισή φάση σε όλο το ματς, τις πεζογεφυρες και τα σουυτια στα επίσημα δεν θέλω να τα σχολιάσω - για να μην γίνω εμπρηστικός 😇, δίκαια χάσατε 2-1..(όπως ήταν άθλια και η δική μας ομάδα όταν πήρατε με 10 το ματς - κύπελλο).. Ο Βουλινος έφυγε και ο ΠΑΟΚ έχασε το ματς και τιμωρήθηκε - εσείς και ο κυρσαββας φύγατε και κερδίσατε (χάρτινο τίτλο και βαθμούς).. Στη σκεπαστή σε έδιωξαν οι γαβροι και εισασταν με τα εισιτήρια στα χέρια κλαίγοντας στους μπάτσους.. Στη Χαλκίδα υπήρξαν συνθήκες Σικάγου (κατά Μπαρλο) βια ξύλο τρομοκρατία σπασμένα Ι. Χ. και λεωφορεία όπως και ο τοπικός σφ αεκ.. Οποίος έχει γνωστό στη Θεσσαλονίκη (που πηγαίνε γήπεδο πριν το 2005)μπορεί να μάθει για 3 ή 1 των ληκιων ή να δει τον πρακτορινο που ανέφερα παραπάνω.. Μόνο αδαής ή δήθεν δεν κατάλαβε τη σχέση οπαδών που οδήγησε στο τραγικό συμβάν στη Rainbow (μαχαίρωμα γαβρων σε νουμια με θάνατο).. Το άλσος ήταν μια από τις κορυφαίες ξεφτίλες των κίτρινων μπιμ μπιμπ🎃Έφεραν το μεγάλο αδερφό (γαβρους) για να καθαρίσει με πετροπόλεμο.. ΌΤΙ και να λένε τα τρολακια δεν αλλάζει.. Το πράσινο τρένο στο σταθμό πήρε σε ντου τις σκουληκογριες και κατέβηκε με αέρα στην πόλη, μόλις έπεσε σύρμα και ήρθαμε εμείς άρχισε το μαζικό κολύμπι, από 2000 άτομα μπήκαν 200 στο γήπεδο..

Αντίοχος
Θα θυμήσουμε την περιβόητη ανακοίνωση της ορίτζιναλ για "κανένα πόδι ΠΑΟΚτση στην ομόνοια και για κονσέρβα" στον τελικό του 0-2 πρόσφατα για να καταλάβουν όλοι ποιοι είναι διαχρονικά ψεύτες και κατά γελαστοι-και οι βαζελοι είχαν πανό τον κίτρινο Πινόκιο για τα μεταξύ τους σκηνικά.. ΔΕΝ έλεγε ψέματα ούτε ο ΜΑΚΗΣ ούτε οι ΠΑΟΚτσηδες.. Καραισκακη κάναμε κερκίδα στη δεκαετία του 80 και στις αρχές του και στο οακα και όταν ξαναγυρισε εκεί ο Ολυμπιακός.. Υπήρξαν και στο οακα επεισόδια (τα λεγόμενα πλακάκια και οι μεγάλες φωτιές στο 0-1 του Μπορμποκη).. Το μάζεμα στο πανόραμα το έχει γράψει - αναλυτικά - ο παρτιζανος σειρά κίτρινων μπλογκ(πρώτα στο φατσομπουκι του τα γραφε) ΔΕΝ είναι μαναβοιστορια νέουδια.. Ο Μοκας οδήγησε τους γαβρους στο ιστορικό πέσιμο στους βαζελες από το Λυκαβηττό και όπως και ο Σάκης είχε κοινές κακές συνήθειες με πολλούς γαβρου-δυστυχώς πολλοί "έφυγαν" από αυτές.. ☹️Ημισελινοι βγήκαν κατά κόρον στη Φιλαδέλφεια,
Έτσι μαμαει η Τουρκία - κόλαση κόλαση μέσα στο τζαμι μονάχα μ@μημενοι θα βγείτε ζωντανοί δεν το φώναζαν οπαδοί σας; Το γκέτο πρώτα πακετωθηκε απο τους γαβρους και μετά έγινε πρώτη γραμμή σας.. Στο παλατάκι έφαγαν σουτια οι αντίστοιχοι"δικοί" μας και εκδιωχθηκαν μαζί με τους μπεσικτας.. Οι μπερτατιαλι ξύλο και φωτιά όπως και οι οπαδοί της προο(νομίζω) τούμπας στο δυτικό γήπεδο.. Οι οπαδοί του Α-ρουλη στηριξαν(όχι μόνο ηθικά αλλά και οικονομικά) τους φονιάδες του ΔΗΜΗΤΡΙΆΔΗ και η παε τους έδωσε σπίτι(παπουτσηδες, νομίζω ζει ένας από τους τρεις).. Αυτά για τους υποκριτές της συνοικίας καμπελ.. Και τώρα ένα μάθημα ιστορίας :Μεγάλες ομάδες που δεν έχουν πέσει από την θέσπιση Της Α εθνικής (1959)είναι τρεις ΟΣΦΠ ΠΑΟΚ ΠΑΟ... ΑΛΛΙΏΣ θα πάμε στο 1927 όπου με το ποκ οι ομάδες του κέντρου δεν συμμετείχαν στο πρωτάθλημα που κατέκτησε ο αρης - άρα ήταν ανύπαρκτοι (ούτε καν τοπικό) 😁αυτά για τα φληναφηματα των νεοφωτιστων που προσπαθούν να καθιερωθουν στην πρώτη κατηγορία - ούτε δεκαετία δεν κλείσανε ακόμη 😂..

Ανώνυμος/η
Ναι και παοκι εχει χτυπηθει απο παοκια και βαζελοι εχουν παιξει μεταξυ τους ξυλο και γαυροι και ολοι τι σημαινει αυτο?σου ειπα τι εγραψαν οι ιδιοι οι βαζελοκροατες στις απολογιες τους.Εσυ μαναρι μου δεν ειχες σπασει παλιοτερα τα γραφεια της ΧΑ στη Καζαντζακη?η νομιζεις οτι τα ξεχασαμε?εμεις εχουμε αποδειξει πολλες φορες οτι εχουμε ηθικη τον δικο σας τον τουμπιωτη που παρατησατε στην αερογεφυρα εμεις τον πηγαμε στο νοσοκομειο οπως ειχαμε παει παλιοτερα τον γαυρο στο νοσοκομειο στη Κατερινη κτλ.Φυσικα δεν ειμαστε αγιοι αλλα καποια πραγματα τα τηρουμε.Το ''γαυροι αδερφια'' ειναι αστικος μυθος μεσα ημουν και οι γαυροι εφαγαν ντου μπαινοντας.Εσυ πηγες υπερ των ''εντιμοτατων'' και του αλλου του ''εντιμοτατου'' του εκανες προτομη παρολο που εστελνε φιλια και δηλωνε γαυρος.Στρατηγος κι αυτος τελικα ομαδα ειστε εσεις η το ΓΕΣ?χαχα.Σιγα μην φερναμε και τους απολλωνιστες για τους μετρημενους που εβρισκαν τον δρομο για την αθηνα(οταν τον εβρισκαν).Χαρτινος χωρις προσφυγη δεν υπαρχει ουτε μετα απο δεκα μαλαματινες.Τα παραπονα σου στον σεριφη τσεπης τον οποιο βεβαια δεν τολμας ουτε να αναφερεις εσυ ο ''επαναστατης''.Εφυγε ο Βουλινος και λετε τρομοκρατημενους τους αλλους.Εδω δεν κατεβηκες να αντιμετωπισεις το θεριο τον Μεγα Αλεξανδρο και επεσες τοπικο τι συζηταμε?ναι με εδιωξαν οι γαυροι που μονο αυτοι ειχαν εισητηρια για τη σκεπαστη τοτε οπως εδιωξες κι εσυ τους σουπεραδες απο τη 3...πριν ιδρυθουν χαχα.Μαλλον πηγες και απεναντι να εκκενωσεις και την 1 με τον υποστρατηγο νικολα...στη πεζογεφυρα εσυ αφησες ατομο...στα επισημα ανελαβαν οι μπραβοι του Ιβαν απεναντι σε οικογενειαρχες μεγαλη μαγκια...ολη την προηγουμενη μερα που σας ψαχναμε πανω-κατω σε ολο το Βολο που εισασταν?το παιζετε οτι εχετε και ντοπιους εκει που ηταν? ασε τη Χαλκιδα για τα δικα μας πες που στη Λαμια σε επιασε υψοφοβια σε live μεταδοση...ο πρακτορινος ειναι ασχετος και κοτα γιαυτο μπλοκαρει οποιον του τα λεει στη σελιδα του...στο αλσος προλαβες χωθηκες μεσα αλλα το πληρωσες αργοτερα οταν προσπαθησες να μπεις στο Μοσχος και εφτασες πευκακια απο το τρεξιμο(οσοι προλαβαν γιατι καποιοι εμειναν κατω οπως ο Πελε).Με αρειανους ενωθηκες,με γριες μονο καλαμαριωτες δεν εφερες για το ''πρασινο τραινο'' και μετα λες για συμμαχιες.Γελαει ο κοσμος.
Λώλος Δροσινός
Σταμάτη προφανώς αφου ησουν μεσα ξερεις καλυτερα.Εκεινη την εποχη υπηρχε μια καλη σχεση του συνδεσμου του Παπαφη με τους πανθηρες.Υπηρξε μια προταση για παρουσια πανθηρων στον τελικο τοτε.Πήγαν μονο ελαχιστοι.Οι υπολοιποι ( μεταξυ αυτων και εγω ) φοβηθηκαμε την φαση γιατι οι Ηρακλειδεις ήταν ανοργανωτοι πολύ μαστουρωμένοι και αυτοκαταστροφικοι.Απο καποιον που πήγε τελικά είχα μάθει οτι στο σημειο συναντησης ηρθαν 8 πουλμαν.Ισως βεβαια να υπηρχαν και αλλοι απο αλλους συνδεσμους ή πιο κυριλε που να κατεβηκαν με αμαξια κλπ.Αυτα και καλο ειναι να θυμομαστε ωραίες εποχες στο χαλαρό αφου πια πιστευω οτι ο καθενας δεν εχει αντιπαλο τον άλλο.Ισως και να ειμαστε απολιθωματα εποχών που πέρασαν.Ισως βεβαια κσι " μαγιά" για οτι ερχεται ή μπορει να ερθει για να δωσω και μια νοτα αισιοδοξίας.

Σταμάτης
Συμφωνώ.

Για τον αγώνα με τον Ηρακλή, επειδή δεν ήταν για εμάς πρωτοκλασάτο ντέρμπι, μπορεί και να ξεχνάω κάτι. Είχαμε παίξει Τελ Αβίβ, τελικούς με ΠΑΟΚ (εποχής Οικονομίδη που δεν πήρε εισιτήρια για το τελευταίο ματς και τον κυνηγούσε όλη η Θεσσαλονίκη). Δεν έδωσε και μεγάλη σημασία η 7 στον τελικό κυπέλλου με τον Ηρακλή. Γενικά, πάντως, το θυμάμαι ως ένα από τα ήσυχα παιχνίδια.

Είτε ήταν μαστουρωμένοι, είτε επιφυλακτικοί για τα "μεθεόρτια", οι Ηρακλειδείς δεν προκάλεσαν σε κανένα σημείο. Ένα πανό είχαν όλο κι όλο, αν θυμάμαι καλά. Ότι δεν υπήρχε κενό στην εξέδρα και τους χώριζαν από εμάς μόνο τα ΜΑΤ, το θυμάμαι σίγουρα. Ήσυχα ήρθαν, ήσυχα έφυγαν. Αυτό είναι σίγουρο. Για τον αριθμό τους μπορεί και να πέφτω έξω. Μπορεί και όχι. Αλλά δεν τους δώσαμε ιδιαίτερη σημασία.

Πάντως, μέχρι την δεκαετία του '90 από την μεριά των Ολυμπιακών υπήρχε εκτίμηση για τον Ηρακλή ως ομάδα. Για το ποδόσφαιρο, κυρίως, που έπαιζε την δεκαετία του '80 και μέχρι την εποχή του Γιαβάνοβιτς. Τους αξιολογούσαμε διαφορετικά από τους ΠΑΟΚτζήδες και τους Αρειανούς ως οπαδούς. Θυμάμαι στους μικρούς τελικούς του πρωταθλήματος μπάσκετ του 1995, γνωστά άτομα της θύρας 7 γελάγαμε και χειροκροτούσαμε στα ηλεκτρονικά που βλέπαμε την νίκη του Ηρακλή επί του ΠΑΟΚ. Η κατάσταση οξύνθηκε στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του '90 όταν ανεβαίναμε στο Καυτατζόγλειο και διέκοπταν τον αγώνα πετώντας πέτρες στους ποδοσφαιριστές μας και όταν πήραμε την ΕΠΟ. Από τότε αρχίσαμε να τους βλέπουμε σαν τους υπόλοιπους της Θεσσαλονίκης.

Ανώνυμος/η
Ξέχασες αεκτζή να γράψεις και το ψιλικατζίδικο στη συμβολή Πατησίων και Κοδρικτώνος. Το δουλεύουν δυο πακιστανοί, φανατικοί αεκτζήδε

Ανώνυμος/η
Το αδελφάκι μου ήταν με τους ηρακλειδείς στον τελικό του σεφ. 'Ηταν μια χιλιάδα. Πραγματικά εκείνη την περίοδο έπαιζε πάρα πολύ ναρκωτικό στις τάξεις τους. Οι περισσότεροι ήταν σε χάλια κατάσταση. Δεν ήταν ιδιαίτερα ήρεμα, έφαγαν πολλά αντικείμενα. Στου αδελφού μου, πέρασε ξυστά από το μάτι του μια δεσμίδα από νομίσματα (δραχμές ήταν τότε). Για την ιστορία, ο σύνδεσμος στο Παπάφη, ισοπεδώθηκε κι έκλεισε από τους παοκτσήδες

Σταμάτης
Εντάξει, όταν γράφω ήρεμα εννοώ ότι δεν έγινε τίποτα πέρα από τα πολύ τυπικά. Αυτό που περιγράφεις ήταν ούτε καν να το συζητάμε για τα τότε δεδομένα. Η "ανταλλαγή" αντικειμένων ήταν αυτονόητη. Δεν αποτελούσε κάτι σοβαρό ή άξιο ιδιαίτερου σχολιασμού.

Έχω δεχτεί κι εγώ αντικείμενα αγάπης από τους απέναντι...χαχα! Που να σου λέω... Παπούτσι(!!) σε εκτός έδρας στο μπάσκετ με ΑΕΚ, πάτο από σπασμένο μπυρομπούκαλο (ευτυχώς αυτά πέρασαν κοντά μου αλλά δεν με βρήκαν), κάτι στο κεφάλι (πάλι σε εκτός στο μπάσκετ με ΑΕΚ) που με πέθανε στον πόνο αλλά δεν είδα καν, φωτοβολίδα στον καρπό από βάζελο (ένα ελαφρύ κάψιμο ένιωσα και πρόλαβα να δω μόνο μια ανταύγεια λάμψης) κλπ, κλπ.

Σούχωφ
Πραγματικά αναρωτιέμαι αν υπάρχει πλέον κάτι που να συνδέει το ποδόσφαιρο που γνωρίσαμε οι 40+ με το σημερινό πράμα. Δυσκολεύομαι πλέον να το αποκαλέσω και άθλημα. Είναι παιχνίδι ισχύος, επιρροής, διαφήμιση, ντοπα, στοίχημα, εμπόριο, σόου μπιζ, κονομα. Όταν αλλάζουν οι παίχτες ομάδες σα τα πουκάμισα, όταν πέφτουν κάτω από τον αέρα και κυλιούνται σαν απατημενες γκόμενες. Και αντί οι φανατικοί να τους κράζουν, να ζητάνε πέναλτι. Η για καθυστερήσεις. Η κάθε 20 χρονη αδερφή του ισταγκραμ να το παίζει ντίβα παγκόσμιας κλάσης απέναντι σε ομάδες με ιστορία. Θυμηθητε τα ποδοσφαιρικά τέρατα προ 2000 πόσο προσγειωμένοι και ανθρώπινοι ήταν. Ύστερα δεν υπάρχουν πλέον παράγοντες με μεράκι στα ερασιτεχνικά σωματεία και τις μικρότερες κατηγορίες. Όλοι αποσκοπούν σε ώφελος ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Τσατσοι, γλυφτες, στοιχηματζιδες, τελευταίες δεκαετίες και ποινικοί με μπροστινούς.
Εγώ σα μπόμπιρας κόλλησα με τη μπάλα βλέποντας αλλητηριες φάτσες, με ποδοσφαιρική μαγκιά, ήρωες της διπλανής πόρτας και ταυτιστηκα με αυτούς. Τώρα με τι να ταυτιστείς; Με τους αποτριχωμενους αμπαλους φλωρους του ισταγκραμ; Τι να πεις με αυτούς; Ελάτε να σας γαμησουμε; Ποιο πολύ μου βγαίνει το "ελάτε να μας γαμησετε".
Παράγοντες λαϊκοί που ήταν λαμόγια, αλλά και πορωμενοι με τις ομάδες τους. Όχι ψυχροί ωφελιμιστες.
Μπορώ να γράφω για ώρες.
Τώρα κάτι φίλοι σα τον Αντίοχο και τον Αεκτζη που σε αυτή την ηλικία πορωνονται ακόμα με αυτό το πράμα, πιστεύω ότι έχει να κάνει με την εικοσαετή χούντα Σωκράτη - Θωμά που τους άφησε διψασμένους και τώρα που η πίτα ξαναμοιραστηκε ξεχαρμανιαζουνε..

Ανώνυμος/η
Δεν υπαρχουν πακιστανοι ΑΕΚτζηδες δεν εχω δει ποτε κανεναν στο γηπεδο.Τωρα αν καποιος βρηκε ενα καπελο και το φοραει εξω δεν λεει τιποτα.Επανω μια χαρα ξερουν ολοι οι αλλοδαποι τον ΠΑΟΚ ακομα κι εκεινος ο Κογκολεζος του Ραπτοπουλου ο Κιμποκο δηλωνε φανατικο παοκι χαχα

Ανώνυμος/η
Οι γριες ειχαν παλιοτερα cult ατομα αν και θεωρουνται η ομαδα των παλαιων αστων της πολης.Αρχαια μεταλαδικα πανο(Venom,Another Perfect Day with Iraklis,Manowar σημα συνδεσμου στις 40 Εκκλησιες κτλ) μου εχουν πει οτι και το πρωτο μεταλαδικο στεκι επανω,γρια το ειχε ανοιξει.Και πατριωτικων τασεων, τουλαχιστον ο μεγαλος συνδεσμος οι Γαλαζιοι.Υπηρχαν και πανο Chelsea Headhunters.Ειχαν πολυ καλες σχεσεις με τα παοκια τοτε και αυτοι κυριως εκαναν τις μανουρες με τους γαυρους στο καυταντζογλειο(ο εχθρος τοτε ηταν οι αρειανοι).Αυτο με τα χρονια αλλαξε τωρα σκοτωνονται με τα παοκια και τα εχουν βρει με τους αρειανους(μαλλον παιζει ρολο και η αντιφα σε αυτο).


Σταμάτης
Και skinhead πανό θυμάμαι ότι είχαν οι Ηρακλειδείς. Είχα έναν οικογενειακό φίλο.

Γενικά ήταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης με την μεγαλύτερη -αναλογικά πάντα- παρουσία εθνικιστών στις εξέδρες τους μέχρι το 1995. Έκτοτε πήραν οι αντιφασίστες τα ηνία.