Το νερό νεράκι

  

Μπορεί όντως το κλίμα να αλλάζει, μπορεί όντως η θερμοκρασία να ανεβαίνει στην Ελλάδα και να ξεραίνει το έδαφος και το κλίμα της. Δεν διαθέτουμε στοιχεία για να είμαστε σίγουροι τι ακριβώς συμβαίνει και κατά πόσο υπάρχει πρόβλημα με το νερό. Ωστόσο, ακόμη και αν όντως το πρόβλημα υφίσταται όπως ακριβώς το παρουσιάζουν τα συστημικά ΜΜΕ, δεν μας βγάζει κανείς από το νου την ιδέα ότι κάπου στην όλη επικοινωνία παρεμβαίνει η οικογένεια Μητσοτάκη και οι μπίζνες της μεγαλοαστικής μούργας.


Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι την περίοδο που κυβέρνησε την χώρα ο μπαμπάς Μητσοτάκης είχε γίνει και πάλι πρώτο θέμα της επικαιρότητας η τότε διαφημιζόμενη έλλειψη νερού. Μάλιστα, ασυνήθιστοι από τα κόλπα της παγκοσμιοποίησης οι Έλληνες του 1992 ανησυχούσαν πραγματικά και στις εκκλησίες γίνονταν λιτανείες και παρακλητικές αγρυπνίες προκειμένου να λυπηθεί ο Θεός την χώρα και να βρέξει για να γεμίσει ο Μόρνος!

Την ίδια περίοδο πολλές επαρχιακές πόλεις ενημερώνονταν ότι το νερό της βρύσης δεν ήταν πόσιμο και πως θα χρειαζόταν να περάσουν μερικά χρόνια για να γίνουν έργα συντήρησης στο δίκτυο ύδρευσης ώστε το νερό να γίνει ξανά καθαρό μια ακίνδυνο προς πόση. Πέρασαν τριάντα και πλέον χρόνια και ακόμη στην δυτική Ελλάδα το νερό της βρύσης δεν είναι πόσιμο. Επί τριάντα και πλέον έτη οι κάτοικοι των συγκεκριμένων επαρχιακών πόλεων αγοράζουν καθημερινά εμφιαλωμένο νερό για να πιουν. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ μπίζνα του Μητσοτακέϊκου με τις εταιρείες εμφιαλωμένου νερού, έτσι; Και, όμως, ακόμη αυτοί οι άνθρωποι ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία και φιλελεύθερα κόμματα. Με Μητσοτάκη είπανε το νερό νεράκι.

Επειδή οι πλειονότητες των νεωτερικών κοινωνιών είναι διαπιστωμένο από την ιστορική εμπειρία ότι αποτελούν ομάδες ανθρώπων περισσότερο ευάλωτες στην προπαγάνδα του υλιστικού φιλελευθερισμού, δεν θα μας κάνει εντύπωση αν η υπόθεση του νερού έχει μεγαλύτερο υπόβαθρο από αυτό που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ και  προσεχώς, τόσο σε εθνικό οικονομικό όσο και σε διεθνές γεωπολιτικό επίπεδο, δούμε να ξεδιπλώνεται ένας πολιτικός σχεδιασμός που θα σπεκουλάρει ζωές και χρήμα στην (υπερβολική ή όχι) παραδοχή της έλλειψης νερού.