Νέες κυκλοφορίες...

  • Wonderwood - Το δάσος των θαυμάτων, του Σπύρου Παλούκη


Ένα πρωτότυπο για τα ελληνικά εκδοτικά δεδομένα φωτογραφικό παραμύθι του Σπύρου Παλούκη υπό την επιμέλεια του Παναγή Κουτσοκώστα. Ένα λεύκωμα σαν εικονογραφημένος θρύλος που μετατρέπει την προφορική διάδοση και τα χαρακτηριστικά των παραμυθιών σε σκηνοθετημένες φωτογραφίες γεμάτες συμβολισμούς. Μύθοι και δοξασίες, ήθη και έθιμα τοπικά, εθνικά και παγκόσμια, συνδιαλέγονται με φυσικά τοπία και παραδοσιακές φορεσιές και δημιουργούν μία νέα αλληγορική ιστορία με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Έδεσσας. Μάγισσες και Νεράιδες, μυθικοί ήρωες και ιστορικοί πρωταγωνιστές, μυθολογικοί και μυστηριακοί χώροι εικονοπoιούνται φωτογραφικά σε μία αναπαράσταση φαντασιακή σχεδόν μαγική υπό το βλέμμα του σύγχρονου παρατηρητή.


Δείτε το video για το βιβλίο.


  • Ο Σκύλος της Φλάνδρας, της Marie Louise de la Ramée


Ο Σκύλος της Φλάνδρας γράφτηκε το 1872. Είναι ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι που αφηγείται τη συγκινητική σχέση του Νέλλο με τον αγαπημένο του σκύλο, τον Πατράς, οι οποίοι έχουνε μείνει μονάχοι τους στον κόσμο. Στη βαρυχειμωνιά της Αμβέρσας, εκεί που δεσπόζουν επιβλητικοί πύργοι και οι εμβληματικές ζωγραφιές του Ρούμπενς, οι δυο αχώριστοι φίλοι περιφέρονται μοιράζοντας γάλα στα σπίτια των πλουσίων. Στο διάβα τους θα συναντήσουν απειλές και κινδύνους αλλά και τον έρωτα, που καθοδηγεί το όνειρο...


 
- Ανακοίνωση -

 
Διδακτορικοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δημιούργησαν την ιστοσελίδα http://www.onlinecv.gr/, η οποία σκοπό έχει να βοηθήσει αποφοίτους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να βρουν εργασία ή θέση πρακτικής άσκησης.

Όλοι οι φοιτητές, ανεξάρτητα από το αντικείμενο και το επίπεδο σπουδών τους, έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το online βιογραφικό τους και να δημοσιεύσουν την αγγελία τους.

 
- Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του ''Μηδέν Τελεία'' -