Κυκλοφορεί το 9ο τεύχος του περιοδικού Ρίγη

                                                              του Σταμάτη Μαμούτου

Το περιοδικό Ρίγη, που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια από τις εκδόσεις «Comiconshop Ρενιέρη», φιλοξενεί εικονογραφημένες νουβέλες τρόμου. Πρόκειται για μια προσεγμένη έκδοση σε χαρτί άριστης ποιότητας και format μεγάλου μεγέθους. Τα Ρίγη φιλοξενούν δημιουργίες Ελλήνων σκιτσογράφων και συγγραφέων. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζουν με τις συχνές δημιουργικές τους παρουσίες στα τεύχη του περιοδικού ο πολύ καλός Malk και ο εξαιρετικά ενδιαφέρον Παναγιώτης Τσαούσης.


Το 9ο τεύχος του συγκεκριμένου περιοδικού περιλαμβάνει τέσσερις εικονογραφημένες ιστορίες. Πρόκειται για τις «VALDEMAR» και «ΠΟΙΝΗ» του Malk, «ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΑΣΤΕΙΟ» του Παναγιώτη Τσαούση και «Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ Τ΄ ΑΓΑΛΜΑΤΑ» των Captain Jimmy και Γιώργου Λαγκώνα. Ασφαλώς, έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον τεύχος στο οποίο οι δημιουργοί έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό. Οι εκδόσεις Comicon Ρενιέρη εμπιστεύονται Έλληνες δημιουργούς και πράττουν πολύ σωστά.

Ο Malk, που αποδεικνύει συνεχώς πόσο καλός σκιτσογράφος είναι, για άλλη μια φορά μετέφερε ένα έργο του Έντγκαρ Άλαν Πόε στο πεδίο των εικονογραφημένων ιστοριών. Και, μάλιστα, το έκανε με θαυμαστό τρόπο, καθιστώντας το 9ο τεύχος του εν λόγω περιοδικού απαραίτητο για τους λάτρεις του σπουδαίου Αμερικανού ρομαντικού συγγραφέα. Αλλά και η δεύτερη ιστορία του Malk, που φιλοξενείται σε αυτά τα Ρίγη, περιλαμβάνει πολύ καλά σκίτσα και βασίζεται σε μια έξυπνη ιδέα με κλασικής θεματολογίας υπόθεση.


Καταπληκτικά είναι επίσης και τα σκίτσα στην εικονογραφημένη νουβέλα «Κακόγουστο αστείο» του Παναγιώτη Τσαούση. Κεντρικό της πρόσωπο είναι ένας διεστραμμένος ηλικιωμένος άντρας. Η εικονογράφηση της ιστορίας βασίζεται στις αφηγήσεις του ηλικιωμένου αυτού άντρα, που ο Τσαούσης απλώνει με μαεστρία στο χαρτί. Πρόκειται για αφηγήσεις ιστοριών φρίκης, κάποιες εκ των οποίων ο «θείος Μπέρνι» έχει παρακολουθήσει από κοντά ενώ σε άλλες έχει συμμετάσχει.


Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει και «Ο κήπος με τα’ αγάλματα» των Captain Jimmy και Γιώργου Λαγκώνα. Η συγκεκριμένη εικονογραφημένη ιστορία έχει ανάμικτα στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ και γοτθικού τρόμου.

Συμπερασματικά, το 9ο τεύχος του περιοδικού Ρίγη παρουσιάζει, όπως και τα προηγούμενα, πολύ ενδιαφέρον. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από το κατάστημα Comiconshop των εκδόσεων Ρενιέρη, που βρίσκεται στην οδό Σόλωνος 128, καθώς επίσης και από τα υπόλοιπα σχετικά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών.