Ανακοίνωση της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου 7/9/2019

Αν ανατρέξει κανείς στις ανταποκρίσεις που γράψαμε για τις διαδηλώσεις που αφορούσαν την άθλια συμφωνία των Πρεσπών, κατά το 2018 και το 2019, θα διαπιστώσει ότι εξαρχής ήμασταν επιφυλακτικοί για το αποτέλεσμα που θα επέφεραν, μολονότι τις είχαμε στηρίξει με όλες μας τις δυνάμεις. Οι λόγοι ήταν πολλοί.

Πρώτον γιατί συμμετείχαμε σε κάποιες συνελεύσεις των οργανωτών, δίπλα σε γνωστούς δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς, δικηγόρους, ανθρώπους του Μίκη Θεοδωράκη κλπ, και διαπιστώσαμε αυτοπροσώπως την ανεπάρκεια πολιτικής νόησης και την έλλειψη ηθικού σθένους, που χαρακτήριζε αρκετούς από τους ταγούς των διαδηλώσεων.

Δεύτερον γιατί φαινόταν ότι, κάτω από την επιφάνεια της προβολής του βασικού αιτήματος των διαδηλώσεων, ετοιμαζόταν ύπουλα η ενδυνάμωση της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος εκκλησιαστικών οργανώσεων, που ελέγχει πλήρως το γελοίο αυτό κόμμα, στις όλες δράσεις. Η εύκολη χειραγώγηση των εθνικιστικών κομμάτων και ομάδων, που διαθέτουν πολιτική κρίση μικρότερη του μπούφου. Η πρόφαση για να αποκτήσουν ξανά επαφή με συλλογικές αντιδράσεις και λαϊκές μάζες πολιτικάντηδες της Ν.Δ, που δεν τολμούσαν να ξεμυτίσουν από τις μεγαλοαστικές τους γειτονιές μετά το κίνημα των αγανακτισμένων. Η αφορμή για να συνδεθούν ανοιχτά με την Ν.Δ του Μητσοτάκη οι γνωστοί χαφιέδες των μυστικών υπηρεσιών και της Δεξιάς, που δρουν ως δημοσιογράφοι και παράγοντες, εντός του παραδοσιοκρατικού χώρου υποδυόμενοι τους εθνικιστές, εδώ και χρόνια. Αυτά και πολλά ακόμη στοιχεία έδειχναν προς τα που οδηγούσαν οι εξελίξεις.

Σήμερα, με το αστικοφιλελεύθερο απόκομμα της παγκοσμιοποίησης ξανά στην κυβέρνηση, οι τόνοι των (ζητω)πατριωτικών αιτημάτων έχουν πέσει. Οι περισσότεροι απ' όσους φώναζαν για τα εθνικά μας δίκαια και για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, αναμασούν την προβοκατόρικη καραμέλα ότι το κράτος έχει συνέχεια και άρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι, παρά να αποδεχτεί την προδοσία του Τσίπρα. Θέλουν εξάλλου να δώσουν λίγο χρόνο στον κύριο Μητσοτάκη προκειμένου να δείξει πως μπορεί να κυβερνήσει. Λες και δεν έχουν ξαναδεί την οικογένεια Μητσοτάκη, τον ίδιο τον πρωθυπουργό και, πολύ περισσότερο, το κόμμα του να κυβερνά.

Εξάλλου, ας μην κοροϊδευόμαστε. Ο μέσος νεοέλληνας αποτελεί μια ανθρωπολογική αντιστοίχιση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν ενδιαφέρεται για τίποτε, παρά για ατομικές μικροαπολαύσεις. Στα παλιά του τα παπούτσια έχει γραμμένο το κοινό καλό, την κοινωνική συλλογικότητα και το εθνικό συμφέρον. Θέλει απλά να κοροϊδεύει τον εαυτό του, ότι τάχα έχει κάποιες αξίες, με το να ακολουθεί τις μουσειακές ψευτοπατριωτικές συμπεριφορές της ελλαδικής Δεξιάς. Πείθει τον εαυτό του ότι είναι πατριώτης με το να χειροκροτεί καμιά παρέλαση ενώ του είναι αδύνατο να αντιληφθεί ότι η εθνική ανεξαρτησία αρχίζει από εκεί που τελειώνει η προπαγάνδα καθωσπρεπισμού των media, η παγκόσμια αγορά και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αδυνατεί να φανταστεί την ζωή του χωρίς ευρώ, χωρίς Survivor και χωρίς τις εθνοκοινωνικά καταστροφικές συνέπειες του ατομικιστικού φιλελευθερισμού. Βγαίνει στον δρόμο να διαδηλώσει για εθνικά αιτήματα, μόνο όταν τα τηλεοπτικά κανάλια του λένε ότι αυτό είναι πρέπον.

Γι αυτό και σήμερα, που ο πρωθυπουργός επισκέπτεται την ΔΕΘ, οι τόνοι είναι χαμηλοί. Οι αντιδράσεις για την συμφωνία των Πρεσπών υποτονικές. Στο κάτω-κάτω, η Ν.Δ δεν κορόιδεψε κανέναν. Ποτέ δεν δήλωσε προεκλογικά ότι θα ακυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών. Και ο μέσος Έλληνας, κατά βάθος, αυτό ήθελε. Να εφαρμοστεί η εντολή των Η.Π.Α, της Γερμανίας και του Ισραήλ, αλλά ο ίδιος να το παίξει ότι δήθεν διαφωνούσε. Και στο τέλος, για το καλό του "δυτικού κόσμου", της "προόδου" και της "δημοκρατίας", να υποκριθεί ξανά ότι αναγκάστηκε να συμφωνήσει, προκειμένου να δείξει, σαν πειθήνιο κατοικίδιο στους δυτικούς κοσμοκράτορες, πόσες θυσίες μπορεί να κάνει για το καλό του αστικού καπιταλιστικού συστήματος. «Αν είναι να χαθεί η Ελλάδα, τουλάχιστον να σωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση», όπως είπε ειλικρινώς παλαιότερα, γνωστή πολιτικός της Ν.Δ., στο ευρωκοινοβούλιο.


Υπό αυτή την οπτική, εξακολουθούμε να μην πιστεύουμε ότι θα φέρει κάποιο απτό αποτέλεσμα η αυριανή συγκέντρωση. Έχει, όμως, σημασία για λόγους ηθικής ακεραιότητας να την στηρίξουμε. Ασχέτως αν, σε εμάς πρώτα απ' όλους, δεν αρέσουν καθόλου αρκετές από τις ομαδώσεις και τα κομματίδια, που έχουν δηλώσει ότι θα παραβρεθούν σ' αυτή την συγκέντρωση. Εφόσον στην συμπρωτεύουσα, ως Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ., δεν έχουμε την απαραίτητη μαζικότητα για να οργανώσουμε μια δική μας εκδήλωση αντίδρασης, κάθε Θεσσαλονικιός πατριώτης καλό θα είναι να βρίσκεται 18:00 η ώρα, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Προκειμένου να δείξει στους γελοίους ζωτομπατριώτες του Βορίδη και του Πλεύρη, ότι υπάρχουν και κάποιοι που δεν είναι σαν τα μούτρα τους. Ότι οι αληθινοί εθνικιστές βρίσκονται μακριά και πέρα από την χαφιέδικη άκρα δεξιά των νοσταλγών του Γκοτζαμάνη και των υποκινούμενων κουτσαβάκηδων. Ότι υπάρχουμε και ορισμένοι ιδαλγοί της χίμαιρας.