Στην υγειά των κορόιδων

Μολονότι η αισχρή, ολοκληρωτική, φιλοκυβερνητική προπαγάνδα των τηλεοπτικών Μ.Μ.Ε.συνεχίζει να βομβαρδίζει τον άβουλο μέσο Έλληνα με «πληροφορίες» περί της δήθεν παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, το σύστημα Μητσοτάκη αρχίζει σταδιακά να δείχνει τα όρια των δυνατοτήτων του καθώς και τους προσανατολισμούς του.

Στο πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού είχαμε τα εξής δεδομένα:
Α) Την αδυναμία του να συναντηθεί με τον πρόεδρο των Η.Π.Α. (μην ξεχνάμε ότι πριν τις αμερικανικές εκλογές το Μητσοτακέικο με τους δεξιούς παλιάτσους του είχαν υποστηρίξει αναφανδόν το σύστημα της Χίλαρι και της Μέρκελ, κόντρα στον Τραμπ) και την συνακόλουθη έκκληση για να βγάλουν έστω μια αναμνηστική φωτογραφία, η οποία αγγίζει τα όρια της διπλωματικής ζητιανιάς.
Β) Την ανησυχητικά χαλαρή στάση απέναντι στα Σκόπια και την Αλβανία, με το ταυτόχρονο πάγωμα (σε επίπεδο δηλώσεων) των σχέσεων με την Σερβία, που δείχνουν ότι τα προεκλογικά φληναφήματα περί βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων θα διαλυθούν σύντομα. Στο ίδιο κάδρο μπορούμε να τοποθετήσουμε την επικίνδυνη διπλωματική αβρότητα που έδειξε προς Κοσοβάρο αξιωματούχο.
Γ) Τις εξευτελιστικές υποχωρήσεις του προς τις απαιτήσεις της Τουρκίας (δεν έθεσε καν το ζήτημα των παραβιάσεων στο Αιγαίο, ο πρωθυπουργός των δεξιών ζητωπατριωτών, όπως ομολόγησε ο εκπρόσωπος τύπου).

Το αντίτιμο για όλα αυτά φαίνεται πως είναι η υπόσχεση κάποιων αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Ζήσε Μάη μου, που λέει και η παροιμία. Αλλά ακόμη κι αν οι επενδύσεις αυτές πραγματοποιηθούν, ο κάθε αληθινός πατριώτης αντιλαμβάνεται πόσο αντίθετες θα είναι με την παραδοσιοκρατική οπτική των πραγμάτων.

Όλα αυτά αποτελούν το πρελούδιο των όσων θα ακολουθήσουν στην εξωτερική πολιτική. Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν, πριν λίγες ημέρες, περαιτέρω μείωση των συντάξεων και περικοπή των επιδομάτων. Περιμένετε λίγο και οσονούπω θα αρχίσει το «κανονικό έργο». Εκείνο που οι εκπρόσωποι της παγκοσμιοποίησης ξέρουν να παίζουν καλά και ο αδαής μέσος Έλληνας να παρακολουθεί άβουλα.

Ωστόσο, μέσα σε όλα αυτά ξεχώρισε ένα περίεργο γεγονός. Τον πρωθυπουργό δεν συνόδευσε μόνο το επιτελείο που προβλέπει ο κανονισμός, αλλά σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο. Και, μάλιστα, χωρίς να υπάρχει κάποιος πολύ σημαντικός λόγος. Για παράδειγμα, ο γραφικός Άδωνις, η υπουργός Πολιτισμού και η υπουργός Παιδείας ταξίδεψαν δίπλα στον πρωθυπουργό, χωρίς να υπάρχουν σημαντικές συναντήσεις, απλά και μόνο για δημόσιες σχέσεις και  για "dolce vita", όπως έγραψε καθημερινή εφημερίδα.


Και, ασφαλώς, η «σεμνή και ταπεινή Νέα Δημοκρατία» φόρτωσε τις τσέπες των φορολογουμένων με τα παρακάτω ποσά.

«Όπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ταξίδεψε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού «business class», με το κόστος του εισιτηρίου να φτάνει τα 2.700 ευρώ, και διέμεινε σε χλιδάτο ξενοδοχείο στο Μανχάταν με τιμή διανυκτέρευσης 663 ευρώ.

Οι 5 διανυκτερεύσεις της κόστισαν συνολικά 3.315 ευρώ. Εννοείται πως η υπουργός Πολιτισμού ελάμβανε και αποζημίωση 100 ευρώ την ημέρα, εκτοξεύοντας συνολικά το κόστος μετακίνησης και διαμονής της, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στη «Δι@ύγεια», στα 7.017 ευρώ.

Την υπουργό Πολιτισμού συνόδευαν μάλιστα τρεις συνεργάτες της, οι οποίοι μπορεί να ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη σε οικονομική θέση, αλλά διέμειναν σε επίσης ακριβά ξενοδοχεία, εκτινάσσοντας το συνολικό κόστος της αποστολής στα 14.562 ευρώ.

Την... μπάνκα στον αέρα τίναξε και η υπουργός Παιδείας. Η Νίκη Κεραμέως ξόδεψε συνολικά για τα αεροπορικά της εισιτήρια και τη διαμονή της, μαζί με τα έξοδα μιας συμβούλου της, 9.530 ευρώ.

Αν κρίνουμε από το ποσό, μάλλον η κυρία Κεραμέως ζήλεψε τη Λίνα Μενδώνη, καθώς μετέβη στη Νέα Υόρκη «business class» και διανυκτέρευσε σε ακριβό ξενοδοχείο του Μανχάταν. Οι δύο κυρίες αποδείχθηκαν σπάταλες με τα χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά η «dolce vita» στη Νέα Υόρκη δεν ήταν μόνο γι' αυτές.Το «παρών» έδωσαν ακόμα εννέα υπουργοί.»

Αυτά για αρχή από την λαοπρόβλητη ακόμη κυβέρνηση. Καθόλου τυχαίο, μάλιστα, το γεγονός ότι στις προαναφερθείσες αθλιότητες υπήρξαν πρωταγωνιστές υπουργοί που είναι υπεύθυνοι για τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δομές της χώρας. Πρόκειται για μια σαφή εικόνα του πολιτισμικού επιπέδου της σύγχρονης Ελλάδος. Ένα ταξίδι μιας υπουργού να κοστίζει όσο οι μισθοί ενός εργαζόμενου, σε καιρούς μνημονίων, για δυο χρόνια. Αλλά, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, ο μέσος Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για όλα αυτά. Με τα συμπτώματα του ραγιαδισμού βαθιά χαραγμένα στην ψυχή του, εξακολουθεί να δικαιώνει, με την παθητική του στάση, την διαιώνιση της πολιτικής αλητείας και την συνέχεια της εθνικής και πολιτισμικής μας κατοχής από τους διαχειριστές του διεθνιστικού κεφαλαίου. 

Εμείς απλώς επαναλαμβάνουμε το εξής. Μόλις σε λίγο καιρό επαληθευτούμε, οι καθώς πρέπει ψευτοπατριώτες, συνάδελφοι, φοιτητές που στήριξαν την Ν.Δ., καλό θα είναι να πηγαίνουν τοίχο-τοίχο, όταν μας συναντούν. Και να προφυλάσσουν τους σβέρκους τους. Γιατί αν τολμήσουν να μας ξαναπούν ότι είχαμε δίκιο που τους τα λέγαμε, θα «πέσει φατούρο»....