Monkey Business

Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων το «πολυνομοσχέδιο για τις επενδύσεις», που συνέταξε το επιτελείο του πολιτικάντη, Άδωνι Γεωργιάδη. Το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο, ανάμεσα στα άλλα, προβλέπει ότι μπορούν να απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής «πόθεν έσχες» ανώνυμα funds πολυεθνικών εταιριών, που θα επενδύουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης! Στην ουσία, ο Γεωργιάδης και το υπουργικό επιτελείο του, δίνουν την δυνατότητα στις πολυεθνικές εταιρίες, πίσω από τις οποίες μπορεί να κρύβονται κάθε λογής παράγοντες οι οποίοι θα θελήσουν να επηρεάσουν την πολιτική καθημερινότητα μέσα από τα Μ.Μ.Ε, να το πράξουν άνευ προσχήματος.

Άλλη μια πρόβλεψη του πολυνομοσχεδίου είναι η αποδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών του ελληνικού δημοσίου, για εταιρίες που παίρνουν χρήματα από αναπτυξιακά πακέτα του κράτους. Οι έλεγχοι αυτών των εταιριών θα ανατεθούν σε άλλες μεγάλες, ιδιωτικές ασφαλώς, λογιστικές εταιρίες. Έτσι, θα συμβεί το εξής κωμικοτραγικό. Κάποιες μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες που προσφέρουν λογιστικές υπηρεσίες, θα πρέπει να ασκούν -αντί να το κάνει το ελληνικό κράτος- έλεγχο σε άλλες μεγάλες εταιρίες, οι οποίες συνεργάζονται μαζί τους (στα λογιστικά κομμάτια) εδώ και χρόνια.

Για να γίνει πιο κατανοητό το μέγεθος της φιλελεύθερης πολιτικής αλητείας, φανταστείτε να παίρναμε εμείς μια τεράστια κρατική οικονομική βοήθεια και να αναθέταμε την ευθύνη του λογιστικού ελέγχου της χρήσης αυτής της βοήθειας στο τυπογραφείο που εκδίδουμε τα έντυπά μας!!!! Αυτό ακριβώς προβλέπει ο νόμος του Άδωνι Γεωργιάδη.

Δεν νομίζουμε ότι έχει νόημα να σχολιάσουμε περαιτέρω τι προβλέπει αυτός ο νόμος-έκτρωμα, που παραδίδει, και θεσμικά πλέον, την ελληνική κοινωνία στα νύχια των πολυεθνικών και προωθεί την ολική μετατροπή της Ελλάδος σε λατινοαμερικανική μπανανία. Εκείνο που σίγουρα, όμως, οφείλουμε να θυμίζουμε μέσω των σχολίων μας είναι η χυδαία και χαοτική ιδεολογική θόλωση που επιχειρεί να επιβάλει η φιλελεύθερη νέα δεξιά, παρουσιάζοντας ως «πατριωτική», «συντηρητική», ακόμη και «εθνικιστική», οποιαδήποτε μεθόδευση του διεθνιστικού κεφαλαίου που προδίδει την πατρίδα και ισοπεδώνει την ελληνική κοινωνία.

Έχουμε αναφέρει πολλάκις πως ο αστικός πατριωτισμός των δεξιών είναι κίβδηλος και ψευδής. Οι ίδιοι άνθρωποι που εξαντλούν τον πατριωτισμό τους σε μουσειακού τύπου φιλολογικές εκδηλώσεις για τους αιώνες που μας χωρίζουν από τους Περσικούς Πολέμους και επαίρονται για την αρχαία Ελλάδα θέλουν να δουν την σύγχρονη να αλέθεται από τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης.

Ασφαλώς απέναντι σε όλον αυτό τον ψευτοπατριωτικό, ακροδεξιό και ταυτόχρονα αστικοφιλελεύθερο, επικοινωνιακό μηχανισμό που έχει στηθεί εδώ και δέκα χρόνια από πολιτικούς, πράκτορες και δημοσιογράφους, στεκόμαστε σταθερά εμείς. Αναλύοντας το πολιτικό φαινόμενο μέσα από το πρίσμα του Ρομαντισμού, αποκαλύπτουμε την υποκρισία της υποκινούμενης από το διεθνές κεφάλαιο και τις γνωστές εν Ελλάδι πρεσβείες ξένων χωρών αστικής δεξιάς. Και υποδεικνύουμε, παράλληλα, την ατραπό της παραδοσιοκρατίας και του αληθινού εθνικισμού. Όμως, δυστυχώς, μπορεί να μας διαβάζουν πολλοί, αλλά μας «ακούνε» λίγοι.