Νεοφιλελεύθερος οθωμανισμός


Θέλουμε να βιώσουμε λίγη από την κατάνυξη των ημερών και η εξουσιαστική συμμορία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μας το επιτρέπει. Η αχρειότητα της ενωμένης Δεξιάς σπείρας των Κυριάκου Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά που κυβερνά την χώρα με τις ευλογίες του συστήματος Σημίτη και τις οδηγίες των Η.Π.Α.-Ε.Ε.-Ισραήλ και σια έγινε αυτές τις μέρες, λόγω της επικείμενης απαγόρευσης του κόμματος Κασιδιάρη, εμφανής ακόμη και στους πιο ανόητους ή παραπλανημένους Έλληνες συντηρητικούς. Μόνο που τώρα είναι αργά. Όταν εμείς γράφαμε και λέγαμε σε όλους τους τόνους, ακόμη και την περίοδο που πραγματοποιούνταν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την συμφωνία των Πρεσπών, ότι οι «ζητωπατριώτες» που φωνασκούσαν παράβλεπαν πως δίπλα τους κέρδιζε χώρο το -μέχρι τότε αποκλεισμένο από την κοινωνική δράση λόγω των μνημονίων- μόρφωμα της Νέας Δημοκρατίας, μας απαντούσαν ότι ήμασταν ανεξήγητα ήπιοι απέναντι στην Αριστερά. Ας πάρουν τώρα την Δεξιά απαγόρευση του κόμματος που πολλοί εξ αυτών ήθελαν να ψηφίσουν για να μάθουν ότι οι εθνικιστές δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είμαστε ήπιοι απέναντι στην Δεξιά.

Μπορεί να προετοιμαζόσασταν, παιδιά, για κοινοβουλευτικά έδρανα και προεκλογικά παλαμάκια. Όμως η εξουσιαστική σπείρα δείχνει να έχει άλλη γνώμη. Και με την γνωστή κομπραδόρικη και τριτοκοσμικά οθωμανική πολιτική της κουλτούρα (απαράλλακτη από τότε που οι πολιτικοί της πρόγονοι ήταν ζωοκλέφτες στην Κρήτη πριν γίνουν πολιτικοί στην Αθήνα και σκοτώσουν τον Ίων Δραγούμη) δεν διστάζει να καταπατήσει κάθε νομιμότητα, κάθε διάκριση εξουσιών και κάθε πρόσχημα προκειμένου να παραμείνει στην κυβέρνηση για μερικά ακόμη χρόνια –και, μάλιστα, να το κάνει στο όνομα της δημοκρατίας!! Εμείς δεν εκπλαγήκαμε όταν ενημερωθήκαμε ότι ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερίκος, δήλωσε σε δημοσιογραφικό ιστότοπο πως ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και άλλος ένας ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας, προσπάθησαν να τον δελεάσουν προκειμένου να καταπατήσει κάθε συνταγματική κανονικότητα και να πράξει εκείνο που θέλει η κυβέρνηση στην περίπτωση του κόμματος Κασιδιάρη. Τι άλλο περιμένατε από μια πολιτική μαφία που αποτελεί το συνώνυμο του ηθικού αίσχους; Οι άνθρωποι δεν κρύβονται. Μετατρέπουν τους υπουργικούς θώκους σε γραφεία κονσιλιέρων που διευθετούν ζητήματα αφανών μαφιόζων.

Πρόκειται για την κυβέρνηση που κάτω από κάθε νομοθετική της πρωτοβουλία αυτών των τεσσάρων ετών κρύβεται ένα σκάνδαλο, μια απάτη, μια μίζα και μια προστυχιά. Δεν μας αρέσει να ευλογούμε τα γένια μας αλλά η αλήθεια κάποτε πρέπει να τρίβεται με δύναμη στα μούτρα όσων θέλουν να παριστάνουν τους εκπροσώπους τους εθνικιστικού χώρου και εξακολουθούν ακόμη να μην αντιλαμβάνονται ότι πίσω από την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη υφίσταται η παλαιότερη παθογένεια της ανικανότητας του εθνικιστικού χώρου να αποκτήσει ιδεολογική ανεξαρτησία από την Δεξιά. Όσο δεν εκπαιδεύονται τα μέλη του χώρου με την κατάλληλη γνώση της ιστορίας των πολιτικών ιδεών, που θα τα βοηθήσει να κατανοήσουν ότι η Δεξιά είναι για τον εθνικισμό κάτι εξίσου ξένο με την Αριστερά, και όσο συνεχίζεται αυτό το εκλογικό πήγαινε-έλα με τους δυσαρεστημένους «ζητωπατριώτες», η Δεξιά θα αισθάνεται ότι χάνει ένα δικό της εκλογικό κοινό και ο εθνικιστικός χώρος δεν θα έχει αληθινούς εθνικιστές στους κόλπους του. Με αποτέλεσμα η όλη παθογένεια να ανακυκλώνεται.

Ωστόσο, πέρα από τους εκλογικούς ανταγωνισμούς ανάμεσα στους Δεξιούς ψευτοπατριώτες και τους ακροδεξιούς ψευτοεθνικιστές υπάρχουν πολύ σημαντικότερα αίσχη που διαπράττει η σπείρα του Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, την 25 Μαρτίου, η εφημερίδα Εστία φιλοξένησε ένα δημοσίευμα που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ίσως γινόταν η απαρχή για την κατάληξη του πρωθυπουργού στο ειδικό δικαστήριο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Εστίας, ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους Κύπριους δημοσιογράφους, ο Κώστας Χατζηκωστής, ανέφερε στο βιβλίο του, που φέρει τον τίτλο 7 πολιτικά πορτρέτα και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γερμανός, κάτι συγκλονιστικό. Ο Χατζηκωστής μεταφέρει στο βιβλίο τις εμπειρίες του από σχέσεις και συνομιλίες με Προέδρους της Κύπρου. Στο κεφάλαιο που αφορά τον Νίκο Αναστασιάδη ο Χατζηκωστής σημειώνει ότι ο Κύπριος πρόεδρος του είπε τα εξής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 2019, πρότεινε να διακόψει η Κύπρος τις γεωτρήσεις για την ανεύρεση και εξόρυξη κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ και να αποδεχτεί την ιδέα ενός αγωγού φυσικού αερίου που θα συνέδεε την ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία παρακάμπτοντας την Κύπρο. Ο Μητσοτάκης, δηλαδή, έδωσε κυπριακή γη και ύδωρ στον Ερντογάν.


Μετά το δημοσίευμα πέρασαν πέντε μέρες μέχρι ο Νίκος Αναστασιάδης να διαψεύσει ότι είπε κάτι τέτοιο. Ωστόσο η Εστία, στο φύλλο 42514 της 29ης Μαρτίου, επανήλθε στο θέμα και φιλοξένησε την απάντηση του Χατζηκωστή. Ο Κύπριος δημοσιογράφος, με μια οργισμένη αντίδραση, επιβεβαίωσε ότι τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του είναι 100% αληθή. Όπως αντιλαμβάνονται άπαντες ο Αναστασιάδης πιέστηκε και μετά από πέντε μέρες προσπάθησε να καλύψει τον Μητσοτάκη. Η αλήθεια βρίσκεται στα όσα αναφέρει με λεπτομέρειες ο Κύπριος δημοσιογράφος.

Αν ο ζηλωτής του «σχεδίου Ανάν» Νίκος Αναστασιάδης στηλίτευσε την έλλειψη πατριωτισμού του Κυριάκου Μητσοτάκη (σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην Εστία ο Χατζηκωστής, ο Αναστασιάδης περιέλουσε με μερικά διακοσμητικά επίθετα τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν του αποκάλυψε την μειοδοτική πρόταση του πρωθυπουργού της Ελλάδος), αντιλαμβάνονται ακόμη και οι πέτρες σε ποιον πολιτικό έδωσαν αυτοδυναμία οι «ζητωπατριώτες» που τώρα ήθελαν να ψηφίσουν το κόμμα του Κασιδιάρη (δεν αναφερόμαστε στους μόνιμους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας γιατί οι βολεμένοι απάτριδες της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης που φορούν το προσωπείο της εθνικοφροσύνης προκειμένου να μετατρέψουν την πολιτική πράξη σε κονσιλιέρικη διεκπεραίωση επιχειρηματικών συμφερόντων, δεν λογίζονται ως έλλογα πολιτικά όντα). 

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη του Κωστή Χατζηκωστή μας κάνει να ανασυγκροτήσουμε την εικόνα της εξωτερικής πολιτικής του Μητσοτάκη και να σκεφτούμε λίγο τι συμβαίνει στις σχέσεις του με τον τουρκικό παράγοντα. Η Τουρκία είναι απειλή για τα ελληνικά συμφέροντα. Δεν χωρά αμφιβολία για αυτό. Είναι κάτι που γνωρίζει ο κάθε πρωτοετής φοιτητής διεθνών σχέσεων. Ωστόσο, επί τέσσερα συναπτά έτη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε να ανεβάζει τους τόνους και να υιοθετεί μια έντονη ρητορική κατά της τουρκικής επιθετικότητας. Η κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έδειξε, δηλαδή, να περνά σε μια πιο έντονη φάση αυτά τα χρόνια που κυβέρνησε ο Μητσοτάκης. Το ερώτημα που προκύπτει είναι ξεκάθαρο. Ήταν πράγματι αληθινή η ένταση ή καλλιεργήθηκε από τα επιτελεία του Μητσοτάκη και του Ερντογάν για επικοινωνιακούς λόγους;

Ο Ερντογάν βολεύτηκε με τον ρητορικό του μεγαλοϊδεατισμό και ο Μητσοτάκης με το να συσπειρώνει το συντηρητικό εκλογικό ακροατήριο που έβλεπε τον πρωθυπουργό να υψώνει τους τόνους απέναντι στην μεγαλοϊδεατική τουρκική απειλή. Όμως πίσω από τα προσωπεία του πολέμου, τα δίκτυα των σχέσεων έδειχναν να συγκλίνουν για τους δυο άντρες. Μητσοτάκης και Ερντογάν είχαν εξαιρετικές σχέσεις με τον γερμανικό παράγοντα και την καγκελάριο Μέρκελ. Ερντογάν και Μητσοτάκης είχαν ισχυρούς συνδέσμους και με τον αμερικανικό παράγοντα (Ο Ερντογάν περισσότερο επί Τραμπ αλλά και σήμερα οι εξελίξεις στα εξοπλιστικά δείχνουν πόσο ισχυρό είναι το τουρκικό λόμπι των Η.Π.Α., μολονότι οι δημοκρατικοί προτιμούν έναν άλλο ηγέτη στον τουρκικό θώκο). Θα μπορούσαν αυτά τα δίκτυα να επιτρέψουν στους δυο άντρες να παίξουν ένα πολιτικό παιχνίδι εντάσεως στο Αιγαίο προκειμένου να συσπειρώσουν εκλογικές δυνάμεις αμφότεροι και να προωθήσουν αφανώς μια «κρυφή» ατζέντα; Ποιος ξέρει; Τίποτα πάντως δεν πρέπει να αποκλείεται. Ιδίως αν λάβουμε υπόψη τα όσα είπε ο Αναστασιάδης στον Χατζηκωστή.


Υπάρχει ένα παράδειγμα που θα αναφέρουμε ως τροφή προς σκέψη πριν ολοκληρωθεί το άρθρο. Την άνοιξη του 2020 ο Μητσοτάκης αντιμετώπισε το πρώτο μεγάλο επικοινωνιακό πρόβλημα. Οι κάτοικοι νησιών του Αιγαίου είχαν ξεσηκωθεί για τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό. Ο μόνιμος φόβος του Μητσοτάκη ότι θα έχανε ψηφοφόρους που μπορεί να στήριζαν εθνικιστικές θέσεις είχε αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα. Μετά την αποστολή των ΜΑΤ στα νησιά και τα επεισόδια που ακολούθησαν (ξυλοδαρμοί κατοίκων, εισβολή στα ξενοδοχεία που κοιμούνταν οι ΜΑΤατζήδες και ξυλοκόπημα αιφνιδιασμένων αστυνομικών κλπ), ο Μητσοτάκης είχε ένα ανοιχτό μέτωπο με διαμαρτυρόμενους που υιοθετούσαν τις ιδέες που τρέμει και θέλει πάση θυσία να απορροφήσει. Τι συνέβη ώστε να ξεχαστεί το συγκεκριμένο θέμα και ο Μητσοτάκης να ξεπεράσει την κρίση; Ο Ερντογάν πραγματοποίησε την πιο «ακατανόητη» επιλογή όλων των ετών της παρουσίας του στην πολιτική. Έστειλε χιλιάδες μετανάστες από χώρες της Ασίας και της Αφρικής να επιχειρήσουν ένα παράνομο πέρασμα, κατά χιλιάδες, στον Έβρο. Προφανώς ήταν δεδομένο ότι τόσες χιλιάδες άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να περάσουν τα σύνορα και το ελληνικό κράτος με την Ε.Ε. θα τους σταματούσαν. Ο Ερντογάν δεν κέρδισε τίποτα από εκείνη την κακόγουστη φιέστα. Ο Μητσοτάκης, όμως, παρουσιάστηκε ως ο φρουρός των συνόρων της Ευρώπης.


Μπορεί η παράσταση να είχε γνωστό τέλος σε όλους τους θεατές. Ωστόσο, οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί της Νέας Δημοκρατίας, που επένδυσαν στον μόνιμο φόβο της τουρκικής απειλής, πέτυχαν τον στόχο τους. Η ελληνική κοινή γνώμη ξέχασε τα επεισόδια στα νησιά και ο Μητσοτάκης από ένας πολιτικός ψεύτης που είχε επιτρέψει στην λαθρομετανάστευση να πλημμυρίσει τα νησιά του Αιγαίου και την Ελλάδα παρουσιάστηκε, μέσα σε μια εβδομάδα, ως  εγγυητής της αυστηρής απόκρουσης των μαζικών λαθρομεταναστευτικών ροών και πρωθυπουργός που έβαλε φρένο στην τουρκική επιθετικότητα. Πρόκειται για τον ίδιο πρωθυπουργό που εκείνη την περίοδο πίεζε τον Αναστασιάδη να υποχωρήσει σε όλες τις βασικές τουρκικές απαιτήσεις. Αντιφατικότητα, πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική ή σκοτεινό σκηνοθετημένο πολιτικό παρασκήνιο; Ποιος άραγε να ξέρει; Έ, Κυριάκο;


Σχόλια:

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Απο ΑντιΝατοικος:
Συγχαρητηρια για το πολυ καλο κειμενο, ετσι ακριβως εχουν τα πραγματα! Ακομη και σε αυτο το στημενο παιχνιδι με τις εκλογες, οι πολιτικαντηδες φοβουνται οτι το αποκομμα τυπου Κασιδιαρη θα παρει τους ψηφους απο την μεγαλη δεξαμενη που λεγεται "Αλλο Κομμα", η οποια φτανει το 25% του εκλογικου σωματος, συμφωνα παντα με με τις δικες τους μετρησεις. Για αυτο προσπαθουν ειτε να το ελεγξουν μεσω αλλαγης της ηγεσιας του, ειτε να το πεταξουν εκτος εκλογων.
Παρολο το οτι ο ΗΛ. Κασ. ειναι ενας ναρκισσος που θελει και αυτος να σιτιστει ξανα στα εδρανα της βουλης, δεν εκφερει Πολιτικο Λογο, δεν εχει Σχεδιο, παρα αναρθρες κραυγες, εκφραζει ομως αυτο που θελει η Ελληνικη Κοινωνια σε γενικες γραμμες... Εθνικη Ανεξαρτησια - Δικαιοσυνη... αιτηματα που παραμενουν ανεκπληρωτα απο το πολιτικο καθεστως της μεταπολιτευσης....
Ειναι να γελαει κανεις με την χρεωκοπια των καθεστωτικων κομματων, που δεν εκφερουν εδω και πολυ καιρο πολιτικο λογο, πλεον δεν τους πιστευει κανεις... Αυτοι που τους ψηφιζουν εχουν ιδιοτελει κινητρα οι περισσοτεροι...
Εγω προσωπικα θα τιμησω το Κ21....

Πέμπτη, 13 Απριλίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

μια μικρη διορθωση, ηταν ανοιξη του 2020, οχι του 2019

τα εξεγερτικα γεγονοτα στα νησια εγιναν τελη γεναρη/αρχες φλεβαρη του 2020. το σκηνικο ''υβριδικου πολεμου'' (οπως μας ελεγαν οι καραμπελιαδες εκεινη την εποχη) που στηθηκε στον εβρο εσκασε τελη φλεβαρη του 2020. και ενα μηνα αργοτερα, 20κατι του μαρτη, ειχαμε κηρυξη στρατιωτικου νομου και απαγορευση κυκλοφοριας πρωτη φορα μετα το 1967..

εργα και ημεραι μιας φιλελευθερης ''κυβερνησης'' σε χωρα-χωρο που τελει υπο κατοχη..

Πέμπτη, 13 Απριλίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ευχαριστούμε θερμά. Δαίμονας του πληκτρολογίου.

Την άνοιξη του 2019 δεν ήταν ακόμα κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και ολοκληρώνονταν οι διαδηλώσεις για το Μακεδονικό, με τον Καραμπελιά ομιλητή στην τελευταία βραδινή.

Πέμπτη, 13 Απριλίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ως πρωταγωνιστές των γεγονότων πρέπει να γράψετε κάποτε για τα παρασκήνια στο Μακεδονικό.
Έχετε γράψει κάποια σκόρπια πράγματα, αλλά ο κόσμος του χώρου πρέπει να μάθει επιτέλους με λεπτομέρειες το βρώμικο παιχνίδι της Νέας Δημοκρατίας και των εστιατορίων (αριστερών "πατριωτών" και φιλελέ ακροδεξιών ψευτοΕΣ) ενάντια στα συμφέροντα του έθνους.

Παρασκευή, 14 Απριλίου, 2023

 
 Ο Σταμάτης είπε...

Θα το γράψω το άρθρο που ζητάς για τα όσα συνέβησαν στις συνελεύσεις που πραγματοποίησαν οι διοργανωτές των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Να τελειώσω το διδακτορικό πρώτα ώστε να έχω τον απαραίτητο χρόνο. Πρώτα ο Θεός, αν είμαι καλά στην υγεία μου, θα το γράψω κάποια στιγμή. Το έχω υποσχεθεί, εξάλλου.

Χρειάζεται όμως μια προετοιμασία. Πρέπει να γραφτεί με προσοχή γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να φέρω σε δύσκολη θέση τους φίλους που με γνώρισαν στους διοργανωτές των συγκεντρώσεων, χωρίς να φταίνε σε τίποτε. Επιπλέον είναι σίγουρο ότι δεν πρέπει να αναφερθώ ονομαστικά σε ορισμένους από τους συμμετέχοντες στις συνελεύσεις γιατί είχαν ζητήσει να προφυλαχθεί η ανωνυμία τους. Ήταν σοβαροί άνθρωποι με επαγγελματικό κύρος που αν αναφερθούν θα βρεθούν απροστάτευτοι απέναντι στα δίκτυα του συστήματος εξουσίας. Αν πάλι παραθέσω γενικές περιγραφές για να μην φανεί ποιοι είναι ώστε να αποφύγω να τους εκθέσω, θα μπορεί ο καθένας να υποθέσει ότι γράφω αοριστολογίες.

Το σίγουρο είναι ότι μόλις γράψω το άρθρο θα γελοιοποιηθούν ξανά γνωστά πρόσωπα με ιστορία στον εθνικιστικό "χώρο". Κυρίως, όμως, θα φανεί η βλακεία, η ανεπάρκεια και η έλλειψη πολιτικής σκέψης και στρατηγικής των ανθρώπων που συγκροτούσαν τον κύκλο του Μίκη Θεοδωράκη. Αυτούς θα πάρουν τα περισσότερα "σκάγια'.

Η Νέα Δημοκρατία και τα σκουπίδια του εθνικιστικού χώρου που εργάζονται για αυτήν δεν φαίνονταν. Ήταν στο μπούγιο του κόσμου και πίσω από το παραβάν. Μπορεί να υπήρχαν σύλλογοι που πρωτοστατούσαν στην Μακεδονία κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, οι οποίοι ήταν καθαρά και δηλωμένα υποκινούμενοι από την Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο στην Αθήνα τον πρώτο λόγο είχαν οι (επίσης βορειοελλαδίτες) άνθρωποι του Μίκη, που υποστηρίζονταν από αθηναϊκές εκκλησιαστικές οργανώσεις. Αυτοί θεωρώ ότι έχουν την μεγάλη ευθύνη για το χάσιμο μια σπουδαίας ευκαιρίας να δημιουργηθεί μια ελληνική "ελίτ αξιών". Γιατί σε αυτούς είπα με ξεκάθαρο τρόπο τι έβλεπα να σχεδιάζει η Νέα Δημοκρατία βασιζόμενη στις διαδηλώσεις και στον αγώνα μας, σε αυτούς πρότεινα λύσεις που υπερψηφίζονταν στις συνελεύσεις αλλά οι ίδιοι απέφευγαν να υλοποιήσουν για να κάνουν το δικό τους, και τέλος σε αυτούς εξέθεσα ένα ολοκληρωμένο πλάνο δράσης.

Αμφιβάλλω αν κατάλαβαν ποτέ τι τους έλεγα. Η πολιτική τους αντίληψη δεν ήταν μεγαλύτερη από εκείνη ενός τοπικού κομματάρχη που δρα σε ένα δημοτικό διαμέρισμα. Κάτω από τα ακαδημαϊκά ρητορικά σχήματα και τις θεολογικές φλυαρίες η ουσία της πολιτικής τους σκέψης ήταν μηδαμινή. Έκαναν, όμως, ό,τι μπορούσαν ώστε να μην γίνουν πράξη οι προτάσεις μου. Το αποτέλεσμα φάνηκε μετά από λίγο καιρό. Ο Μητσοτάκης αυτοδύναμος, ο εθνικιστικός χώρος σε διάλυση και οι διοργανωτές των διαδηλώσεων διασπασμένοι σε δύο κομματίδια του 0,01%.

ΥΓ. Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις έδωσα ήδη καλές πληροφορίες σε αυτό το σχόλιο....

Παρασκευή, 14 Απριλίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο προδοτικος ρολος του μαντριου του χοντρου, που αντι να παραιτηθει για να μην γινει η προδοσια και να γινουν εκλογες αλλα προτιμησε μαζι με τους αλλους χρυσαυγητες να συνεχισουν να παιρνουν τους μισθους της δημοκρατιας θα γραφτει στο αρθρο?

Σάββατο, 15 Απριλίου, 2023

 
Ο Σταμάτης είπε...

Δεν είχε καμία σχέση με τους διοργανωτές και τις συγκεντρώσεις ο Νικολά. Αλλά και συνολικά στο θέμα του μακεδονικού ο ρόλος του ήταν αυτός ενός κομπάρσου. Τον είχαν ξηλώσει εκείνη την περίοδο. Ένα σκαλί πάνω από τον εστιάτορα είχε καταντήσει να στέκεται. Όλοι γνώριζαν ότι αν έχανε την βουλευτική ιδιότητα άνοιγε ο δρόμος για τον Δομοκό.

Εθνικές εκλογές δεν θα γίνονταν ακόμα και αν παραιτούνταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Θα γίνονταν επαναληπτικές μόνο για τις έδρες των παραιτηθέντων. Αυτές ήταν βλακείες που διακινούσε η Νέα Δημοκρατία για προβοκατορικους λόγους. Συνεπώς δεν θα έχανε ο ΣΥΡΙΖΑ την πλειοψηφία. Εξάλλου οι εθνικές εκλογές θα ακολουθούσαν σε τρεις μήνες.

Ήταν προδιαγεγραμμένο το μέλλον του ΝΓΜ εκείνη την περίοδο. Η τελευταία του γραμμή άμυνας ήταν να έβαζε ξανά την Χρυσή Αυγή στην Βουλή. Νομίζω ότι αυτό έστω και με τα βίας το πέτυχε. Αλλά το πέτυχε οριακά. Πράγμα που ενδεχομένως να άφησε περιθώρια στην, ισραηλινής ιδιοκτησίας, Singular Logic για μια διορθωτική παρέμβαση....

Το πολιτικό παιχνίδι των αντιστάσεων για το μακεδονικό παίχτηκε ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία με τις οργανώσεις που χρησιμοποίησε ως μπροστινές, στον κύκλο των ανθρώπων του Μίκη Θεοδωράκη και σε εκκλησιαστικές οργανώσεις.

Σάββατο, 15 Απριλίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κάτι άλλο που είναι και των ημερών.

Μικροαστικός Αθεϊσμός ό,τι γελοιότερο κυκλοφορεί.

Το κίνημα του εξωτερικού κατέληξε σε ακροδεξιά ισλαμοφοβία, το ντόπιο κάτι τριμάλακες με σουβλάκια.

Πέμπτη, 13 Απριλίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Φοβερό ρεπορτάζ . Όλο το παρασκήνιο της αθλιότητας Μητσοτάκη.
https://edolio5.blogspot.com/2023/04/edolio5_13.html?m=1

Σάββατο, 15 Απριλίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Θὰ πῶ τὴν ἀμαρτία μου. Ἐδῶ καὶ καιρὸ τριγύριζε στὸ μυαλό μου ἡ σκέψη ὅτι ἡ κρίση στὸν Ἔβρο ἦταν πολὺ βολικὴ γιὰ τὴν κυβέρνηση τῆς ΝΔ. Ὡστόσο, παραδέχομαι πώς ποτὲ δὲν σκέφτηκα ὅτι ἴσως νὰ μὴν ἔγινε τυχαία...

Ὅσο γιὰ τὶς δηλώσεις τοῦ παραιτηθέντα δικαστῆ, τὸ ἐνδιαφέρον δὲν εἶναι τόσο ὅτι ἡ κυβέρνηση παρεμβαίνει στὴν δικαιοσύνη. Τὸ "ζουμί" βρίσεται στὸ ὅτι ἐνῷ οἱ πρῶτες δηλώσεις σχολιάστηκαν ἀπὸ ὅλα τὰ καθεστωτικὰ ΜΜΕ, ἔπεσε σιγὴ ἰχθύος γιὰ τὴ συνάντηση στὸ Μέγαρο Μαξίμου μὲ τὸν δεύτερο κυβερνητικὸ παράγοντα...

Ἐν τέλει, αὐτὸ πού ἐκλαμβάνω, εἶναι πώς τὸ παιχνίδι εἶναι πολὺ πιὸ βρώμικο ἀπ’ ὅτι τὸ ἀντιλαμβάνονται κι οἱ πλέον ὑποψιασμένοι ἐξ ἡμῶν.

ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Παρασκευή, 14 Απριλίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Έχει ήδη διαρρεύσει στον τύπο ότι ο δεύτερος παράγοντας που προσπάθησε να τον εξαγοράσει ήταν μάλλον ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την γνώμη μας το ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι ο μέσος Έλληνας τα έχει αποδεχτεί ως αυτονόητα όλα αυτά. Πρέπει να έχουμε συμβάντα όπως εκείνο των Τεμπών για να ξεσηκωθεί. Και πάλι με τα χίλια ζόρια.

Παρασκευή, 14 Απριλίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μιὰς καὶ μοῦ ἀπαντήσατε, ἔχω μιὰ ὄχι καὶ τόσο ἄσχετη ἐρώτηση, μὲ ἀφορμὴ τὴν ἐν λόγῳ παρέμβαση τῆς κυβέρνησης. Ὡς ῥομαντικοὶ ἐθνικιστές, πρέπει νὰ ἀπορρίπτουμε ἤ νὰ ὑπερασπιζόμαστε τὴν περίφημη διάκριση τῶν ἐξουσιῶν;

Εὔχομαι Καλὴ Ἀνάσταση καὶ Λευτεριὰ στὴν Ἑλλάδα!

Παρασκευή, 14 Απριλίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Χρόνια πολλά και σε εσένα, ανώνυμε. Σε αναμονή της εθνικής Αναστάσης μετά την ανάσταση του Κυρίου.

Κοίταξε, είναι τόσο ευρύ το πεδίο του ρομαντικού εθνικισμού που μπορείς να βρεις εκφραστές εκατέρωθεν. Σε συντηρητικούς ρομαντικούς εθνικιστές, όπως ο Μπερκ, ο σεβασμός του Συντάγματος και των διακρίσεων που προέβλεπε ήταν μια παραδοσιοκρατική επιλογή. Γιατί το βρετανικό Σύνταγμα ήταν σχεδόν άγραφο, είχε βάθος αιώνων, συνεπώς όποιες διακρίσεις προέβλεπε ήταν καθαγιασμένες από την παράδοση.

Από την άλλη, αν πάμε στις πιο ριζοσπαστικές εκδοχές του πολιτικού Ρομαντισμού θα δούμε ότι και οι Γερμανοί πρώιμοι ολοκληρωτιστες ρομαντικοί, όπως ο Μύλλερ θαύμαζαν τον Μπερκ. Αν και δεν εστίασαν εκτενώς στο θέμα της διάκρισης των εξουσιών. Θεωρούσαν αυτονόητο ότι υπήρχε ήδη από τον μεσαίωνα διάκριση ανάμεσα στην εξουσία των βασιλιάδων και σε εκείνη των δικαστών. Αντίστοιχα και στα ολοκληρωτικά πολιτεύματα του μεσοπολέμου η αναφορά στην διάκριση της δικαστικής και της εκτελεστικής εξουσίας υπήρχε. Συνήθως, στον ολοκληρωτικό ρομαντικό εθνικισμό, το σώμα που αποκτά διαφορετικό ρόλο από την φιλελεύθερη δημοκρατία είναι το νομοθετικό. Όχι η δικαστική εξουσία.

Αν περάσουμε τώρα στα μεταπολεμικά κινήματα η καταφυγή στην διάκριση έγινε ακόμη πιο έντονη λόγω του κινδύνου απαγορεύσεων κομμάτων στην Γερμανία, την Ιταλία, το Βέλγιο τις ΗΠΑ κλπ.

Κοντολογίς σε οποιαδήποτε εκδοχή πολιτικού Ρομαντισμού και αν καταφύγουμε ένας βαθμός ξεκάθαρης διάκρισης της δικαστικής εξουσίας μπορεί να υποστηριχθεί. Είναι αναγκαίος.

Παρασκευή, 14 Απριλίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

μία (επιτημονική και τεκμηριωμένη) άποψη για το ''άγιο φώς''.. υπάρχει ή δεν υπάρχει τελικά; εχούν βγεί ακόμα και ιερείς από τα Ιεροσόλυμα που παραδέχονται ανοικτά το.. ''συμβολικό'' και ''αλληγορικό'' της όλης υπόθεσης..

Τρίτη, 18 Απριλίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Το εύλογο είναι αυτό που γράφεις. Αλλά δεν μας ενοχλεί να αφήνουμε και ένα παράθυρο ανοιχτό στο θαύμα.

Τετάρτη, 19 Απριλίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο Αχιλλέας είπε...

"Επιστημονικό", "τεκμηριωμένο"... θαύμα; Μήπως και ένα "ορθολογικό" θαύμα;
Επίσης οι πατέρες που έχουν μιλήσει για "αλληγορικό" άγιο φως ποιοι είναι; Ποιου denomination; Και ακόμη και εάν είναι καλοπροαίρετοι γιατί έχουν αυτοί δίκιο και οι άλλοι άδικο; Αυτό ισχύει ακόμη και με οράματα, κανονικών, αγίων. Άλλοι επιμένουν στα Arial tollhouses και άλλοι λένε πως δεν τα είδαν ποτέ. Ποιον πιστεύουμε; Χρειαζόμαστε προφανώς διάκριση.
Επίσης αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι στους αγίους τόπους οι "ορθόδοξοι" δεν είναι ενωμένοι. Υπάρχουν Αρμένιοι και Κόπτες οι οποίοι μισούν θανάσιμα τους Έλληνες Ορθοδόξους. Δεκάδες φορές (κυριολεκτικά) Αρμένιοι ιερείς έχουν κάνει pogrom σε Έλληνες ιερείς και ο λόγος είναι κυριολεκτικά το άγιο φως. Είχαν προσπαθήσει και οι Αρμένιοι αλλά και οι Κόπτες να ανάψουν φως εντός του ιερού εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ανεπιτυχώς, και για αυτό πριν μπει ο Έλληνας ιερέας τον ψάχνουν εξονυχιστικά. Οι πρώτοι οι οποίοι θα ήθελαν το άγιο φως να μην είναι αληθές είναι Αρμένιοι και Αιγύπτιοι. Οπότε δεν νομίζω δύο "ορθόδοξες" εκκλησίες οι οποίες φέρνουν τα πάνω - κάτω για να μην υπάρχει το άγιο φως απλά να κάνουν την "πάπια".
Επίσης πως εξηγείς ότι το άγιο φως (πλέον και σε δεκάδες βίντεο στο internet) δεν καίει; Για συγκεκριμένο χρόνο και σε συγκεκριμένο τόπο. Είναι κάποιο party-trick; Εδώ προσπαθούσαν να αποδείξουν ότι έχουν κάποιο ειδικό υλικό τα κεριά που κάνει την φλόγα να μην καίει και όταν βγήκαν χημικοί και είπαν ότι αυτό θα μπορούσε να ισχύει μόνον εάν όσοι κρατούσαν τα κεριά μετά βρίσκονταν νεκροί από την εισπνοή των χημικών ουσιών μάζεψαν και αυτή τη θεωρία.

Τετάρτη, 19 Απριλίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά, για τα παιδιά της λέσχης και τους αναγνώστες

Πέμπτη, 20 Απριλίου, 2023