Ο Κύριος των Οραμάτων


                                                          του Ανδρέα Σκαμανδρώνυμου

Έχω στο παρελθόν αναφέρει στην προσωπική μου σελίδα στο facebook ότι οι Πτολεμαίοι επιχείρησαν να ενώσουν θρησκευτικά τον ελληνιστικό κόσμο. Στόχος ήταν να δημιουργήσουν έναν κεντρικό άξονα των περιοχών και των πληθυσμών που είχαν υπό τον έλεγχό τους  με βάση την λατρεία του Σεράπεως. Οι πιστοί της συνθετικής και συγκριτικής αυτής λατρείας αποκαλούνταν «Χριστιανοί», όσον και αν ακούγεται παράξενο. Ο Σέραπις, όπως προκύπτει από τον θρησκευτικό συγκρητισμό, συνδύαζε τις δοξασίες των θρησκειών των μυστηρίων. Η θεότητα κατά τα πρότυπα των Όσιρι-Μίθρα-Διονύσου εκφραζόταν μέσω μιας θυσιαστήριας οντότητας που ανασταίνεται (Χρεστός/Χριστός). Θα προσπαθήσω να εστιάσω σε μια χαρακτηριστική ένδειξη αυτής της συγκριτικής πραγματικότητας.


Παραθέτω από το Historia Augusta (μία συλλογή από βίους αυτοκρατόρων), την επιστολή του Αδριανού προς τον φίλο και κουνιάδο του Σερβιανό:

1.  Hadrianus Augustus Serviano consuli salutem.

Aegyptum, quam mihi laudabas, Serviane carissime, totam didici levem, pendulam et ad omnia famae momenta volitantem.”

2. illic qui Serapem colunt Christiani sunt, et devoti sunt Serapi qui se Christi episcopos dicunt.[1]

From Hadrian Augustus to Servianus the consul, greeting. The land of Egypt, the praises of which you have been recounting to me, my dear Servianus, I have found to be wholly light-minded, unstable, and blown about by every breath of rumour. There those who worship Serapis are, in fact, Christians, and those who call themselves bishops of Christ are, in fact, devotees of Serapis.

Και επιπλέον:

“There is no chief of the Jewish synagogue, no Samaritan, no Christian presbyter, who is not an astrologer, a soothsayer, or an anointer. Even the Patriarch himself [refers to the Patriarch of Tiberias, head of the Jewish religion after the fall of Jerusalem in 70 CE], when he comes to Egypt, is forced by some to worship Serapis, by others to worship Christ.

Δευτερευόντως, παραθέτω δεύτερη μετάφραση από: https://sententiaeantiquae.com/2019/06/29/their-only-god-is-money/amp/

Historia Augusta, 29.7

Hadrianus Augustus greets Servianus the Consul.

Dearest Servianus, that Egypt you were praising to me is completely light of learning, volatile, and swinging toward every little rumor. The people there who follow Serapis are Christians and those who claim to be followers of Christ are actually worshipers of Serapis. There’s no one in charge of the synagogue of the Jews, there’s no Samaritans, no Christian presbyter who is not also an astrologer, a psychic or some baptist. Even the Patriarch, when he has come to Egypt, is made to worship Serapis by some and Christ by others.”

Ανδριανός Αύγουστος στον ύπατο Σερβιανό, χαίρειν.

Η Αίγυπτος, που μου επαινούσες, αγαπητέ μου Σερβιανέ, έμαθα ότι είναι ολοκληρωτικά αναξιόπιστη, εκκρεμής (ασταθής), και ταραγμένη από όλες τις στιγμές της φήμης.

Εκεί αυτοί που λατρεύουν τον Σάραπι είναι Χριστιανοί, και αυτοί που είναι αφιερωμένοι στον Σάραπι αυτοαποκαλούνται επίσκοποι του Χριστού.

Ο αντίλογος σε όλα αυτά έχει δύο άξονες οι οποίοι και εκφράστηκαν από διάφορους φίλους της γνώσης και των ιδεών όταν δημοσίευσα ένα προσχέδιο του παρόντος στο προαναφερθέν μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρώτος άξονας των ενστάσεων είχε να κάνει με το κατά το πόσο κάποια νομίσματα των Πτολεμαίων που παρέθεσα, παρουσιάζουν όντως το ΧΡ και όχι το Μονόγραμμα της Τύρου και έμβλημα της θεάς Τάνιτ. Όσοι έδειξαν δυσπιστία προς το επιχείρημά μου υποστήριξαν ότι, για λόγους κύρους, οι Πτολεμαίοι χρησιμοποιούσαν το νομισματοκοπείο της Τύρου. Ωστόσο, εγώ αναρωτιέμαι: α) Η βασιλίδα των πόλεων της εποχής, η Αλεξάνδρεια, είχε ανάγκη από…. φοινικικό πρεστίζ;; Οι Πτολεμαίοι διέθεταν αρκετά νομισματοκοπεία, με κύριο αυτό της Αλεξάνδρειας. β) Γιατί το ΧΡ συνοδεύεται από την εικόνα του Σέραπι ή συμβόλων αυτού, όπως ο όφις ή το Κέρας της Αμάλθειας (ο Σέραπις ενσωμάτωνε και εκφράσεις του Ζηνός); Αργότερα, μετά τον Κωνσταντίνο, αρχίζει να εμφανίζεται μόνο του.


Ο δεύτερος άξονας του αντιλόγου προς το επιχείρημά μου έχει να κάνει με το περιεχόμενο ίδιου του Historia Augusta. Όντως, πρόκειται για μία συλλογή βιογραφιών η οποία πάσχει από πολλές ιστορικές αντιφάσεις. Περιλαμβάνει ιστορικές πληροφορίες, όχι θεολογικού περιεχομένου. Για πολλούς, αυτό καθιστά το έργο αναξιόπιστη πηγή. Επειδή, όμως, είχα την υπομονή να εντρυφήσω στην συγκεκριμένη βιβλιογραφία (υπάρχει και διδακτορική διατριβή από Ελληνίδα), διαπιστώνω ότι η πιο στιβαρή επιστημονική θέση είναι μάλλον εκείνων που υποστηρίζουν ότι το Historia Augusta δεν είναι καθολικά αναξιόπιστο. Περιλαμβάνει πλήθος επιμέρους στοιχείων που ισχύουν και θεωρούνται, μάλιστα, πολύτιμες πηγές των αλληλεπιδράσεων μεταξύ συγγραφέων.


Σε αυτές τις αλληλεπιδράσεις μπορούν να ανιχνευτούν και ορισμένα στοιχεία που ενσωματώθηκαν στην Χριστιανική θεολογία. Είτε ως σύμβολα είτε ως κοινές θεολογικές ιδέες, έχοντας θεμελιώδη σημασία. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι πλήθος συμβολισμών και δοξασιών του αρχαίου κόσμου έχουν επιβιώσει στο Χριστιανικό γίγνεσθαι.  Το εύλογο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι, ανεξαρτήτως των όποιων επιμέρους βιαιοτήτων κατά των Εθνικών, ο Χριστιανισμός δεν παύει να αποτελεί έναν από τους θεματοφύλακες των αρχαίων Παραδόσεων. Ταυτοχρόνως, το χριστιανικό ποίμνιο θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η θεολογική προσέγγιση του Χριστιανισμού δεν ξεκίνησε από το λεγόμενο αγγλιστί Ground Zero.

Τι είδε λοιπόν ο Κωνσταντίνος πριν την Μουλβία γέφυρα; Εγώ θεωρώ ότι εμπνεύστηκε από το ενωτικό όραμα των Πτολεμαίων.

ΥΓ. Η μάχη της Μούλβιας γέφυρας έγινε ανάμεσα στους Ρωμαίους Αυτοκράτορες Κωνσταντίνο Α και Μαξέντιο τον Οκτώβριο του 312 μ.Χ. Ο Κωνσταντίνος κέρδισε και κατάφερε να γίνει κυρίαρχος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Οι χρονικογράφοι Ευσέβιος και Λακτάντιος έγραψαν ότι η συγκεκριμένη μάχη έγινε η αφορμή για να μεταστραφεί ο Κωνσταντίνος στο Χριστιανισμό. Ο Ευσέβιος, που υποστήριξε ότι άκουσε την περιγραφή του οράματος από τον ίδιο τον Κωνσταντίνο, αναφέρει ότι ο Κωνσταντίνος είχε ένα όραμα από τον Θεό, σύμφωνα με το οποίο θα κέρδιζε την μάχη αν στις ασπίδες των στρατιωτών του ζωγραφιζόταν το σύμβολο ΧΡ. Ο Ευσέβιος ερμήνευσε το ΧΡ ως τα δύο πρώτα γράμματα του ονόματος του Χριστού.


Η αψίδα της νίκης που αναγέρθηκε από τον Κωνσταντίνο απέδωσε την επικράτηση σε θεϊκή παρέμβαση, χωρίς όμως να φέρει χριστιανικό συμβολισμό. Αντιθέτως ευθυγραμμίστηκε με το άγαλμα του Ήλιου στο Κολοσσαίο και τοποθετήθηκε σε σημείο ώστε να φωτίζεται κατάλληλα από τον ήλιο. Η μιθραϊκή λατρεία του Ανίκητου Ήλιου (Sol Invictus) ήταν επίσημη στις τάξεις του ρωμαϊκού στρατού. Αγαλματίδια του Ανίκητου Ηλίου, που μεταφέρονται από τους σημαιοφόρους, εμφανίζονται σε τρία σημεία σε ανάγλυφα στην αψίδα του Κωνσταντίνου.


Όταν ο Κωνσταντίνος είδε το όραμα το ΧΡ δεν ήταν διαδεδομένο σύμβολο, παρά μόνο στους χριστιανικούς κύκλους. Η πρώτη αυτοκρατορική του εμφάνιση έγινε σε νόμισμα το 317 μ.Χ. και καθιερώθηκε ως στρατιωτικό σύμβολο αργότερα.

Θερμές ευχαριστίες στον επιστήθιο φίλο φυσικομαθηματικό Κωνσταντίνο Δούνιες για την βοήθεια, την παρατηρητικότητα και το σθένος του.


[1] Μετάφραση από https://notesfromtheninthcircle.blogspot.com/2012/01/excerpt-from-historia-augusta-official.html?m=1


Σχόλια:

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εννοείται ότι ο Χριστιανισμός άντλησε από αυτή την ελληνιστική δεξαμενή. Αλλά με ιδιοτελή κίνητρα για να καλύψει τη γύμνια του και να βγει κι από πάνω. Πώς μπορεί να θεωρηθεί θεματοφύλακας των αρχαίων παραδόσεων όταν ο Χριστιανισμός πρώτα αντιγράφει και μετά με θράσος χιλίων αρχιραββίνων διασύρει ως δαιμονικά αντίγραφά του όλες τις άλλες ηλιακές θεότητες, Απόλλωνα, Μίθρα, Διόνυσο, Όσιρι, Σάραπι, Ασκληπιό, τάζει αποκεφαλισμούς και κόλαση στους λάτρεις τους και κάνει σκόνη τους ναούς τους απαγορεύοντας τη λατρεία τους; Η υφαρπαγή στοιχείων του ελληνορωμαϊκού ηλιακού μυστικισμού της εποχής από τους Χριστιανούς της Εκκλησίας δεν παραγράφει την κληρονομημένη ιουδαϊκή λύσσα που είχαν προς καταστροφή κάθε τι παραδοσιακού και εθνικού (αφού πρώτα το αντέγραφαν όπως τους βόλευε, ωραία ηθική, οβραίικη).

Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

 
Ο Σκαμανδρώνυμος είπε...

Η δημιουργία μίας συστηματοποιημένης θρησκευτικής τάσης περνά μέσα από το φίλτρο του ανθρώπινου παράγοντα όχι μόνον σε ότι αφορά το θρησκειολογικό της κομμάτι, αλλά και το πολιτικό. Στο πολιτικό επίπεδο και στο επίπεδο των θεσμών εξουσίας, οι συμπεριφορές ξεφεύγουν κάποιες φορές από τις γραφές, οι άνθρωποι υποπίπτουν σε ακρότητες, συχνά δε και στην πλήρη καταστροφή ή και δαιμονοποίηση της πρότερης κατάστασης. Οι όποιες καταστροφές προκλήθηκαν από κατά τόπους όχλους ή ιερατεία κατά του Πατρώου, είναι αντίστοιχες με άλλες που διέπραξαν ιερατεία της Αρχαϊκής εποχής έναντι Μυκηναϊκών ή προ-Μυκηναϊκών δοξασιών, κάποια μάλιστα εισάγοντας καινά δαιμόνια στον ελληνικό χώρο, που δεν είχαν θρησκευτικό περιεχόμενο, αλλά αποτελούσαν στοιχεία καθαρής πολιτικής και στρατιωτικής επιβολής.
Στο θεολογικό όμως επίπεδο, οι όποιες επιρροές δέχτηκε ο Χριστιανισμός από τις θρησκείες των Μυστηρίων παρέμειναν ζωντανές, με αποτέλεσμα, ο Χριστιανισμός άθελα ή ηθελημένα, να διατηρεί πλήθος φιλοσοφικών προσεγγίσεων και τελετουργιών του Αρχαίου Κόσμου. Μοιραία λοιπόν, είναι θεματοφύλακας.

Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Σωστός ο Σκαμ. Ασχέτως αν υιοθετεί κανείς ή όχι τις διδαχές των Γραφών, δεν ανιχνεύεται εκεί η συμπεριφορά που αποδίδει γενικεύοντας στον χριστιανισμό ο ανώνυμος σχολιαστής. Οι διωγμοί των εθνικών ήταν ξεκάθαρα πολιτικές αποφάσεις. Δεν ήταν αποφάσεις που βασίστηκαν σε ανάγνωση ή ερμηνεία των ευαγγελίων. Σε αυτά δεν υπάρχει καμία εβραϊκή λύσσα και διάθεση καταστροφής των υπολοίπων θρησκειών.

Προφανώς το όλο θέμα πρέπει να εστιαστεί στην πολιτική ύβρη προς την ανθρώπινη υπόσταση που αποκαλείται πολυεθνικό κράτος. Η τότε πολυεθνική αυτοκρατορία έπρεπε να παραγάγει νομιμοποίηση προς τους υπηκόους. Επειδή μια εξουσία που ασκείται σε πολυεθνική βάση δεν μπορεί να αντλήσει νομιμοποίηση από μια εθνική παράδοση ή μια εθνική θρησκεία σε ένα μωσαϊκό εθνών, αναζητήθηκε το κατάλληλο ενοποιητικό στοιχείο. Η λατρεία του αυτοκράτορα ήταν παλιό λατινικό γνώρισμα και είχε αποδυναμωθεί. Η ενοποίηση της θρησκείας ήταν η επόμενη καλύτερη λύση. Αυτό πλήρωσε η αρχαία θρησκεία, εννοείται με την απαραίτητη ιστορική σημασία της εκάστοτε προσωπικότητας με τα δικά της μειονεκτήματα ή προτεραιότητες (πχ Θεοδόσιος)

Αργότερα, στη νεωτερικότητα, εφευρέθηκε ο πολιτικός φιλελευθερισμός, το "πολιτικό έθνος", ο "συνταγματικός πατριωτισμός" και τα υπόλοιπα γνωστά προκειμένου να αντλήσει το νεωτερικό αστικό φιλελεύθερο κράτος νομιμοποίηση από πολυεθνικά ακροατήρια. Η κοινή θρησκεία έγινε πλέον νοητή ως εμπόδιο για την προώθηση του διεθνισμού της παγκοσμιοποίησης. Βρέθηκε έτσι στο στόχαστρο των προοδευτικών, φιλελευθέρων (με οπουδήποτε φερετζέ) πολιτικών δυνάμεων.

Όμως, σε αυτές τις θρησκείες που τέθηκαν στο στόχαστρο της νέας εξουσίας υπάρχουν ενσωματωμένα όχι μόνο θεολογικά στοιχεία αλλά και παραδόσεις των εθνών που ανάγονται στο βάθος του προνεωτερικού χρόνου.

Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

 
Ο Supplier είπε...

Ο initial Χριστιανισμός του 1ου αιώνα ήταν 100% καρπός της τελευταίας και πλέον ώριμης Ελληνιστικής περιόδου, κατά την οποία είχε ήδη διαμορφωθεί το νέο υπερ-συγκρητιστικό πλαίσιο σε όλη την λεκάνη της Αν Μεσογείου. Δεν ήταν δλδ απλά μια επιφανειακή συγκόλληση ιουδαικής μυθολογίας, γνωστικισμού, μέσου πλατωνισμού και εθνικής μυστηριακής λατρείας, ένα φτιαχτό υβρίδιο, όπως συνήθως γράφεται στα θρησκειολογικά εγχειρίδια, αλλά πνευματικό προιόν του κραταιού ελληνιστικού zeitgeist της εποχής. Νομίζω αυτή η συζήτηση είχε ξαναγίνει σε προηγούμενη ανάρτηση μέχρι που ήρθε ένα τρολ και την διέλυσε.

Η διαφορά λοιπόν του Χριστιανισμού με πολλές από τις προγενέστερες συγκρητιστικές προσπάθειες έγκειται ακριβώς στο ότι εδώ -σε αντίθεση με τις λατρείες πχ του Άμμωνος, του Σέραπις ή της Ελληνιστικής Ίσιδος- δεν έχουμε μια εργαστηριακά κατασκευασμένη θρησκεία αλλά μια εξολοκλήρου grassroots δημιουργία μακριά και έξω από τα ραντάρ των κρατικών αρχών της εποχής.

Συγκεκριμένα ήδη από το 50-60 μΧ ανιχνεύονται οι πρώτες διάσπαρτες κοινότητες χριστιανών, με πιστούς να επικαλούνται για θεραπευτικούς/λατρευτικούς λόγους το όνομα του Ιησού, ενώ από τις αρχές του 2ου αιώνα προκύπτει καθεστώς παράλληλης θρησκευτικής εξουσίας, όπου ο τοπικός χριστιανός επίσκοπος (πχ της Αλεξανδρείας, της Αντιόχειας και της Δαμασκού) ανταγωνίζονταν σε δημοφιλία και επιρροή τους διάφορους ιερείς και εκπροσώπους των αρχαίων δοξασιών ή φιλοσοφικών σχολών. Η ανεξιθρησκία του Κωνσταντίνου (313) και πόσο μάλλον η άνωθεν επιβολή επί Θεοδοσίου (380) ήρθαν πολύ αργότερα.

Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η παρέμβαση.

Πάντως, για είμαστε ειλικρινείς, ο Ανδρέας με το άρθρο ήθελε κυρίως να δείξει ότι η ρωμαϊκή αυτοκρατορία αναζητούσε νομιμοποίηση και αίγλη σε σύμβολα και ιδέες της ελληνικής στρατιωτικής αριστοκρατίας. Η αναφορά στο περιεχόμενο των θρησκειών έγινε για να υποστηρίξει αυτό το επιχείρημα.

Και, ασφαλώς, έπειτα για να φανεί η σημασία του χριστιανισμού ως κιβωτού αρχαίων και εν γένει προνεωτερικών παραδόσεων.

Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

 
Ο Supplier είπε...

Όχι εγώ στον ανώνυμο απαντάω που γράφει ότι "ο Χριστιανισμός άντλησε από αυτή την ελληνιστική δεξαμενή. Αλλά με ιδιοτελή κίνητρα"

Αυτή η διάκριση μεταξύ "ελληνικής" και "εβραικής" Χριστιανοσύνης αντανακλά αντεστραμμένη την θεωρία της Μεγάλης Αποστασίας (Great Apostasy) των σύγχρονων ιουδαίζοντων προτεσταντών, σύμφωνα με την οποία το πνεύμα του αρχικού αποστολικού Χριστιανισμού νοθεύτηκε από τις ελληνορωμαικές/ειδωλολατρικές επιρροές που κόμισε η υιοθέτηση της ελληνικής φιλοσοφίας ως εννοιολογικό οπλοστάσιο για να επιλυθούν οι διάφορες δογματικές διαμάχες της εποχής (πχ σαν αυτές που αφορούσαν την φύση του Χριστού ή της Τριαδικής θεότητας κτλ) και σε πολιτικό επίπεδο η αναγνώριση και ο προσεταιρισμός της νέας θρησκείας από τις αυτοκρατορικές αρχές. Στην πραγματικότητα όμως δεν υφίσταται τέτοια τομή.

Για τον Σέραπι, τον Άμμωνα κτλ συμφωνώ. Ήταν όντως συνειδητά κατασκευασμένες συγκρητιστικές λατρείες, που μάλιστα στην νεότερη εποχή πήγαν να τις ξεθάψουν οι θεοσοφιστές και κάποιοι νεογνωστικοί τέκτονες ή καθυστερημένοι σαν τον Άλιστερ Κρόουλυ μέσα στα πλαίσια του οριενταλιστικού/αιγυπτιόφιλου εσωτερισμού της βικτωριανής εποχής (που προέκτασή του αποτελεί το μεταμοντέρνο New Age).

Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Eärendil είπε...

Ενδιαφέρουσα ιστορική πτυχή. Η ελληνιστική κι η ρωμαϊκή ήταν εποχές θρησκευτικού συγκρητισμού, οπότε δεν μου προκαλεί εντύπωση . Χαρακτηριστική είναι η ύπαρξη αιγυπτιακού ιερού στον Μαραθώνα Αττικής. Όσο για το πως η χριστιανική παράδοση ενσωμάτωσε στοιχεία προγενέστερων παραδόσεων, υπάρχουν μυριάδες παραδείγματα από τα Χριστούγεννα που πήραν ουσιαστικά τη θέση του Χειμερινού Ηλιοστασίου μέχρι την Παναγία Θεοτόκο που αντικατέστησε λίγο-πολύ την διογέννητη Αθηνά (υπάρχουν και σε άλλα έθνη αντίστοιχα παραδείγματα). Να σημειωθεί πως αρκετά στοιχεία που δεν ενσωματώθηκαν στην "επίσημη" παράδοση επιβίωσαν μεταλλαγμένα ως λαϊκές δοξασίες και προλήψεις μέχρι και τα τέλη του 20ού αιώνα (ωμοπλατοσκοπία, ξεμάτιασμα, νεράιδες, αερικά κτλ). Ευτυχώς για τους φιλελεύθερους, "ξεβλαχέψαμε" αρκετά και ως ορθολογικότατα όντα πιστεύουμε στους χρηματιστηριακούς δείκτες, τις στοιχηματικές αποδόσεις και τη νίκη μας στην...Γιουροβίζιον!!!

Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Έτσι ακριβώς, φίλε!!

Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Αχιλλέας είπε...

Εκπληκτικό άρθρο Ανδρέα. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, η θεματική αυτού του άρθρου είναι και η κύρια θεματική του βιβλίου το G.K.Chesterton, «Ο αιώνιος άνθρωπος». Μάλιστα ο καθολικός απολογητής Chesterton μιλάει για τις απόλυτες και σημαντικές διαφορές ενός Απόλλωνα από έναν χυδαίο Βααλ, ενός Ρα από έναν Σετ. Ο λεγόμενος και ως «σπερματικός Λόγος». Πολλά μπράβο!

Supplier, πολύ έξυπνο το σχόλιο και χαίρομαι που κάνεις αναφορά και στους πρόδρομους του New Age όπου μέσα σε αυτούς ήταν και ο Κρόουλι του οποίου μαθητής ήταν και ο γνωστός Χάμπαρτ της Σαηεντολογίας. Βέβαια αυτό που χαρακτηρίζεις ως «οριενταλιστικό/αιγυπτιόφιλο εσωτερισμό της βικτωριανής εποχής» είχε τις γνωστές προεκτάσεις που αναφέρεις αλλά και κάποιες, κάπως, πιο «πιπεράτες». Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του «Temple of Set». Ο ιδρυτής αυτής της οργάνωσης ήταν ο Michael Aquino. Θελημίτης και πρώην μέλος του «Church of Satan». Γιατί να μας ενδιαφέρει ο παραπάνω; Επειδή είχε διατελέσει συνταγματάρχης στο Αμερικανικό Πεντάγωνο με ειδίκευση στον «Ψυχολογικό Πόλεμο.»

Η φράση που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα, «αυτός θα συνεργαζόταν και με τον διάβολο», έχει πάρει προφανώς άλλες διαστάσεις στην μεγάλη μας σύμμαχο Αμερική.

Φωτογραφία του συνταγματάρχη Michael Aquino: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/29/LTC_Michael_Aquino.jpg

Ο συνταγματάρχης ενθρονισμένος στο Temple of Set: https://www.snipershide.com/shooting/attachments/15024df5-c0d2-4fcc-b469-d8c1e4d4474e-jpeg.8138560/

Βασικές πληροφορίες για το Temple of Set: https://en.wikipedia.org/wiki/Temple_of_Set

Μην πάρετε όλα τα παραπάνω ως μορφή «κουτσομπολιού» για κύκλους εσωτεριστών. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιος, και τι, βρίσκεται (φανερά) πίσω από επιχειρήσεις «Ψυχολογικού πολέμου.»

Anti-capitalist, και λίγα λες. Έχουμε βαρεθεί να ακούμε για «αυτοδημιούργητους». Ο βιομήχανος, ο CEO κλπ. που έφυγαν από το χωριό τους με ένα δισάκι στον ώμο και έχτισαν πολυεθνικές επιχειρήσεις...Είναι ανάγκη να πούμε ότι όλα τα παραπάνω ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας; Ακόμη κι εάν αυτοί οι άνθρωποι «έχτισαν» μία μεγάλη εταιρεία, οι άνθρωποι που ποδοπάτησαν, οι διασυνδέσεις που χρησιμοποίησαν, όπως και το χέρι που έβαλαν, πολλοί από αυτούς, στον δημόσιο κορβανά τους καθιστά το λιγότερο απαράδεκτους (και είμαι απίστευτα επιεικής στον χαρακτηρισμό μου). Μπείτε και στο ιστολόγιο γνωστού δημοσιογράφου. Υπάρχει σωρεία άρθρων όπου δείχνει ότι όλα αυτά τα «μεγάλα επιχειρηματικά μυαλά», που μας κουνάνε το δάχτυλο, έχουν το ένα δικαστήριο μετά το άλλο. Εάν η δικαιοσύνη ήταν αυτή που θα έπρεπε να είναι, τα 3/4 αυτών των «κολοσσών» θα είχαν βάλει λουκέτο προ πολλού. Αυτή είναι η περιβόητη «ελεύθερη οικονομία» και η «αόρατος χειρ».

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστιανισμός είναι τόσο θεματοφύλακας της αρχαίας μυστηριακής παράδοσης όσο η Καμπαλά είναι θεματοφύλακας των διδασκαλιών της νεοπλατωνικής Ακαδημίας και όσο η δεξιά των σαμαροβορίδηδων είναι θεματοφύλακας της εθνικιστικής ιδεολογίας. Ποια μυστήρια απέμειναν; Άφησε κάποιο μυστήριο όρθιο ο Χριστιανισμός; Πήρε είκοσι πράματα ξέμπαρκα, αφάνισε τα πάντα παντού, θεσμούς χιλιετιών και χρίζεται θεματοφύλακας; Πού είναι δύο χιλιάδες χρόνια η μαντική, η μυστηριακή σοφία, θεουργία, ιερή αστρολογία και άλλες μυητικές τέχνες που ανθούν σε μια ιερατική κάστα εντός μιας παραδοσιακής κοινωνίας; Τι ακριβώς συντήρησε ο Χριστιανισμός; Πενήντα, εκατό τύπους; Η απέχθεια του Χριστιανισμού για όλους τους άλλους προηγείται πολύ του Κωνσταντίνου και του Θεοδόσιου. Δεν ήταν απλα μια πολιτική απόφαση για την ενοποίση της αυτοκρατορίας που μοιραία καταδίκασε τις άλλες λατρείες. Είναι στον πυρήνα του Χριστιανισμού. Όλοι οι χριστιανοί συγγραφείς από την εποχή των Απολογητών καθυβρίζουν τις ηλιακές θεότητες και συκοφαντούν τα μυστηριακά δρώμενα, ως γνήσιοι μαθητές του Μωυσή. Δείξτε μου σας παρακαλώ έναν χριστιανό συγγραφέα της εποχής που δεν διαπνέεται από την ιουδαϊκή λύσσα "οι θεοί των εθνών δαιμόνια εισιν" και "θα παραδώσετε τα αγάλματα των θεών τους στη φωτιά" και που χαίρεται που ο Χριστιανισμός αρδεύει από την ελληνιστική θρησκευτικότητα. Στην Καινή Διαθήκη δεν υπάρχει διάθεση σπίλωσης των άλλων λατρειών; Με τις αναφορές αποστροφής στα ειδωλόθυτα, ότι η απολλώνια μαντική είναι του Σατανά και ότι ο βωμός του Διός στην Πέργαμο είναι ο θρόνος του Σατανά; Εξαιρετικό άρθρο για να ελληνικοποιήσουμε τον Χριστιανισμό κάποια στιγμή όχι για να ωραιοποιήσουμε τον ιστορικό Χριστιανισμό όπως τον ξέρουμε αιώνες τώρα. Υπήρξε ποτέ κανείς της Εκκλησίας που να είπε τι Χριστός τι Σάραπις τι Απόλλων; Αυτοί που βάλαξε φωτιά στα Δίδυμα και κατέστρεψαν το Σαραπεείο ρε παιδιά;Και Σήμερα να τα πείτε αυτά για το πτολεμαϊκό ΧΡ ο μέσος χριστιανός θα σας βγάλει ότι είστε της "εβραϊκής πανθρησκείας". Αν δεν είναι θέμα ιουδαϊκής λύσσας, γιατί απόλους τους οπαδούς ηλιακών θεοτήτων (κατα παραχώρηση βάλουμε και τον Ιησού), μόνο οι Χριστιανοί έβγαζαν τις ομόλογες ηλιακές θεότητες ως σατανικές που πρέπει να εξαφανιστούν; Δηκαδή λέτε ότι αυτό δεν έχει να κάνει με τις παλαιοδιαθηκικές ρίζες του Χριστιανισμού; Πώς να το εξηγήσουμε;

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Έχει απαντηθεί το ερώτημα που θέτεις. Θα το διαπιστώσεις αν διαβάσεις προσεκτικά τις απαντήσεις του Αντρέα, του Earendill και του Supplier.

Διερωτάσαι για την μαντική, την μυστηριακή σοφία, την θεουργία, την ιερή αστρολογία και άλλες μυητικές τέχνες. Καταρχάς πάνω κάτω όλοι οι όροι που χρησιμοποιείς έχουν κοινό ή παρόμοιο περιεχόμενο. Δεύτερον, η θεουργία αναπτύχθηκε στα τέλη του αρχαίου κόσμου και δεν είναι τόσο παλιά πρακτική. Δεν ήταν θεσμός χιλιετιών, όπως γράφεις.

Η προσέγγισή σου δεν εξηγεί γιατί η χριστιανική θεολογία βασίστηκε τόσο στον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη. Τόσο ο Αυγουστίνος όσο και ο Θωμάς ο Ακινάτης τους δύο της κλασικής ελληνικής φιλοσοφίας χρησιμοποίησαν. Αν υπήρχε τέτοιο διαχρονικό και θεωρητικό μίσος για τον αρχαίο ελληνικό κόσμο, τότε πώς εξηγείται η φροντίδα του Φωτίου για τα αρχαία κείμενα; Ψελλοί, Χωνιάτης και λοιποί βυζαντινοί αρχαιολάτρες;

Μην γενικεύεις μια θεολογική αντιπαράθεση σε αντιπαράθεση εθνικών προσήμων (εβραϊσμού εναντίον ελληνισμού). Δεν στέκει αυτό.

Επίσης οι πενήντα εκατό τύποι που αναφέρεις δεν είναι λίγοι. Αν προστεθούν και τα περιφερειακά που αναφέρει ο Earendill η συσχέτιση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Ωστόσο το επιχείρημα του Ανδρέα είναι ξεκάθαρο. Με την επικράτηση του φιλελεύθερου ορθολογισμού του Διαφωτισμού τέθηκε στο περιθώριο ο χριστιανισμός με όλη την παράδοση και την θεσμική του εξουσία. Θεωρείς ότι θα είχε επιβιώσει η θεουργία, η μαντική και όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις; Τώρα να είμαστε σοβαροί. Εδώ ο Διαφωτιστικός ντεισμος κυνήγησε τον Ακινάτη, θα επέτρεπε να επιβιώσουν τέτοιες πρακτικές; Αυτό ακριβώς λέει ο Ανδρέας. Υπό τις συνθήκες της νεωτερικότητας ο χριστιανισμός είναι θεματοφύλακας αρχαίων παραδόσεων.

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Αχιλλέας είπε...

Αυτή η ερώτηση έχει ξαναπαντηθεί. Αρχικά έχουμε πει ότι δεν δημιουργούμε στο κομμάτι της θρησκείας την «δική μας θρησκεία» ή στην φιλοσοφία την «δική μας» αλήθεια. Εφόσον πιστεύουμε σε αξιωματικές απολυτότητες (δηλαδή στο ότι υπάρχει μια «απόλυτη» αλήθεια), και δεν είμαστε ρελατιβιστές, μπορούμε να μιλήσουμε για δογματική θεολογία (οποιασδήποτε θρησκείας).

Όλες οι θρησκείες έχουν βασιστεί επάνω σε ένα συγκρητισμό (εν τη γενέσει τους) . Χαρακτηριστικά, τον μεγαλύτερο συγκρητισμό σε μονοθεϊστική θρησκεία τον βρίσκουμε ιστορικά στο Ισλάμ. Αλλά ας μιλήσουμε για τον Χριστιανισμό. Ο Χριστιανισμός ενσωμάτωσε όλα τα στοιχεία που αναφέρει το άρθρο, όπως και έντονα στοιχεία του Νέο-πλατωνισμού. Υπήρχαν χριστιανοί απολογητές όπου αγάπησαν τόσο τα γραπτά των Στοϊκών όπου έλεγαν ότι ο Μάρκος Αυρήλιος ήταν κρυπτόχριστιανός! Προφανώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά μόνο ο ζήλος για να «δικεδηκηθεί» μια τέτοια ιστορική προσωπικότητα μας λέει πολλά.

Και ένα άρθρο για τα παραπάνω με βασικές πληροφορίες: https://www.vimaorthodoxias.gr/uncategorized/agioi-kai-ellines-filosofoi-mazi-se-toichografies-ieron-naon/

Στο κομμάτι της θρησκείας δεν μπορούμε να πούμε ότι «όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον ίδιο προορισμό». Δεν πιστεύουν όλες οι θρησκείες στον ίδιο Θεό και φυσικά κάτι τέτοιο ισχύει και για τις «αβρααμικές». Ναι, σε όλες τις θρησκείες υπάρχει αυτό που θα ονομάζαμε ως «soft perennialism», αλλά όχι κάτι παραπάνω από αυτό. Δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Ρα, ο Απόλλωνας και ο Χριστός είναι το ίδιο πρόσωπο. Γιατί; Επειδή μια τέτοια θρησκεία πολύ απλά θα στερούνταν «σωτηριολογίας». Δεν λένε όλες οι θρησκείες ότι ο άνθρωπος μπορεί να «σωθεί». Για αυτό και οι πρώτοι χριστιανοί πίστεψαν, με κίνδυνο της ζωής τους και μαρτυρώντας, επειδή για πρώτη φορά κάποιος τους «υποσχέθηκε» ότι δεν είναι όλα μόνο φθορά αλλά μπορεί να υπάρξει και σωτηρία. Και σε αυτή αλλά και στην επόμενη ζωή.

(Συνεχίζεται)

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Αχιλλέας είπε...

(Συνέχεια)

Σε αυτό που γράφεις πρόυποθέτεις ότι οι αρχαίες θρησκείες είχαν δίκιο και ότι ο Χριστιανισμός είχε άδικο; Που στηρίζεται αυτό; Αυτό είναι απλά μια ακόμη άποψη. Πρέπει να αποδειχθεί. Δεν γίνεται να επιλέγουμε μια θρησκεία βάσει των αισθητικών μας κριτηρίων αλλά βάσει του εάν είναι αληθής. Τι είναι η αλήθεια; Είναι μια φιλοσοφική έννοια; Και εάν είναι απλά μια φιλοσοφική έννοια που εδράζεται; Για να μην μακρυγορώ, η αλήθεια για έναν χριστιανό είναι πρόσωπο. Όχι αφηρημένες έννοιες.

Τέλος, το ότι αναφέρεις για «μίσος του ιουδαϊσμού» είναι ανάγκη να ξαναπαντηθεί; Έχουμε πει ότι όταν κάποιος Ιουδαίος και Εβραίος τω θρήσκευμα βαπτιζόταν χριστιανός έπαυε η Εβραϊκή του ιδιότητα. Ιουδαϊκή μονομανία καταστροφής ιστορικά υπήρχε. Αλλά εναντίον των χριστιανών. Με Εβραίους να κυνηγούν μαθητή του Ιησού μέχρι και στην Θεσσαλονίκη (!) για να αναγκάσουν τις τοπικές ρωμαϊκές αρχές να τον ρίξουν στην φυλακή.

Επειδή όμως αυτή η συζήτηση έχει ξαναγίνει με τα ίδια επιχειρήματα και τις ίδιες απαντήσεις θα κλείσω με αυτό το βασικό ολιγόλεπτο βίντεο: https://youtu.be/slg9940OjIc?si=uKpJmc5AJuMwuiJW

Επίσης ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί είτε από κάποιον πολυθεϊστή είτε από κάποιον χριστιανό. Φοβερές πληροφορίες για την εποχή και το έντονο debate ανάμεσα σε χριστιανούς και πολυθεϊστές: https://www.politeianet.gr/books/9789608437272-athanasios-alexandreias-zitros-logoi-christianon-kata-ethnikon-194300

Εάν η ερώτηση σου είναι εάν ο Χριστιανισμός είναι η φυσική συνέχεια του πολυθεϊσμού η απάντηση είναι όχι. Εάν η ερώτηση σου είναι εάν ο Χριστιανισμός αποτελεί την συμπλήρωσή του η απάντηση είναι ναι. Ο πάτερ Λουδοβίκος έχει γράψει ένα, σχετικά, καλό βιβλίο για αυτό: https://www.politeianet.gr/books/9789606153747-loudobikos-nikolaos-p-armos-afanis-armonia-323421

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Ανώνυμε μην ξεχνάς να τοποθετείς την όλη συζήτηση και στο πολιτικό της φόντο. Αυτό μας ενδιαφέρει στην λέσχη περισσότερο από το θεολογικό. Ποιο είναι το πολιτικό φόντο;

Καλώς ή κακώς, πέρα από την όποια ερμηνεία των ιστορικών δεδομένων της περιόδου που έγινε η μετάβαση του ελληνισμού από τα αρχαία θρησκευτικά έθιμα στον χριστιανισμό (είμαι απ'τους πρώτους που εκνευρίζομαι όταν διαβάζω την ιστορία της περιόδου του Θεοδοσίου), παράχθηκε ένα συγκεκριμένο ιστορικό αποτέλεσμα. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επικράτησε ο χριστιανισμός ως θρησκεία ολοκλήρου του ελληνικού εθνικού σώματος. Αυτή η πραγματικότητα έμεινε, με ελάχιστες εξαιρέσεις κάποιους μικρούς καθολικούς και μουσουλμανικούς, απαράλλαχτη μέχρι σήμερα. Παρομοίως στην υπόλοιπη Ευρώπη επικράτησαν ρεύματα του χριστιανισμού.

Η όλη συζήτηση περί της αμφισβήτησης του χριστιανισμού ξεκινά με τον φιλελεύθερο Διαφωτισμό. Η αμφισβήτηση και η πολεμική του Διαφωτισμού δεν; αφορούσε μόνο τον χριστιανισμό ως θεολογία. Αφορούσε κυρίως τον κληρικαλισμό και την θρησκευτική παράδοση που δεν υπόκειται σε ορθολογιστικό έλεγχο ή δεν αφομοιώνει ορθολογιστική σκέψη. Η κριτική αυτή αφορούσε όλα τα θρησκευτικά η παραδοσιακά στοιχεία που δεν είχαν ορθολογιστικό περιεχόμενο. Πολύ περισσότερο αυτά που παραθέτεις ως παραδείγματα. Ως ενδείξεις ανορθολογισμου και αποδοχής του παραδοσιακού τρόπου αντίληψης αξιολογήθηκαν από τον φιλελεύθερο Διαφωτισμό τόσο οι χριστουγεννιάτικες διδαχές όσο και αρχαίες παραδόσεις που είχαν επιβιώσει στην λαϊκή ή αγροτική κουλτούρα. Πολλοί διαφωτιστές, μάλιστα , δεν ήταν αντίθετοι στον χριστιανισμό. Το εντελώς ανάποδο συνέβαινε. Ήθελαν τον χριστιανισμό κάπως εκσυγχρονισμένο και εκκοσμικευμενο. Στο στόχαστρο έβαζαν οτιδήποτε δεν χωρούσε στην προοδευτική και φιλελεύθερη τυποποίηση.

Για αυτό ο χριστιανισμός και οι εναπομείνασες αρχαίες παραδόσεις από τον 19ο αιώνα μέχρι τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν υπό μια πολιτική συμμαχία. Ξέρεις ασφαλώς ποιο ήταν το πεδίο που ένωσε τον χριστιανισμό με την αρχαία παράδοση σε συμμαχία ενάντια στην φιλελεύθερη τεχνοκρατική και ορθολογιστική νεωτερικότητα. Ασφαλώς ο Ρομαντισμός.

Αυτός ήταν ο λόγος που διανοητές όπως ο Γέητς, ο οποίος έβλεπε με ενδιαφέρον την θρησκευτική παράδοση του Καθολικισμού, ήταν ταυτόχρονα παρόν σε κύκλους που αναζητούσαν εσωτεριστικες εμπειρίες και λάτρευαν τις αρχαίες κελτικές παγανιστικές θρησκευτικές παραδόσεις.

Στον μεσοπόλεμο αυτή η ρομαντική συμμαχία απέκτησε και θεσμική υπόσταση με την επικράτηση σε ορισμένες περιπτώσεις ή την άνοδο σε άλλες του φασισμού.

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Μετά την ήττα των δυνάμεων του αντιδιαφωτιστικού πολιτικού Ρομαντισμού στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, η σχεδόν παγκόσμια επικράτηση της καταραμένης Βαβυλώνας των ΗΠΑ επιτάχυνε την παγκοσμιοποίηση που είχαν σχεδιάσει από τον 18ο αιώνα οι φιλελεύθεροι Διαφωτιστές. Οι Αμερικανοί έλεγξαν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και οι μυστικές τους υπηρεσίες μπόρεσαν να εφαρμόσουν σχεδιασμούς που στόχο είχαν την αποδυνάμωση όσων στοιχείων είχαν απομείνει ζωντανά από αυτά που ο φιλελεύθερος Διαφωτισμός θεωρούσε παρωχημένες και ανορθολογικές παραδόσεις. Ένας από αυτούς τους σχεδιασμούς ήταν και η διάρρηξη της παλιάς ρομαντικής συμμαχίας. Ο εθνικισμός έπρεπε να αλλοιωθεί, οι παραδόσεις να σβήσουν, η λαϊκή κουλτούρα με τις όποιες προνεωτερικες επιβιώσεις να αλλάξει περιεχόμενο αρχικά και να εξανεμιστεί στην συνέχεια.

Μέρος αυτού του σχεδιασμού είναι και η χειραγώγηση και φαινομενική διαφόρων αποκρυφιστικων, ανορθολογικων, εσωτεριστικων και παγανιστικών ρευμάτων μέσω τουnee age. Δεν κινδυνεύει από αυτά κυρίως το φιλελεύθερο status. Είναι πιο ισχυρός ο χριστιανισμός. Ιδίως ο χριστιανισμός των καθολικών και των ορθοδόξων. Τι πιο αναμενόμενο να φέρουν σε σύγκρουση αυτά τα ρεύματα με τον χριστιανισμό; Δεν σου κάνει εντύπωση ότι η άνεση με την οποία ο Μάχεν, ο Μπλάκγουντ και τόσοι άλλοι παραδοσιοκράτες μεταπηδούσαν τόσο εύκολα από την καθολική ενορία της γειτονιάς τους στην Χρυσή Αυγή και τανάπαλιν πριν τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, έδωσε την θέση της στον αντιφατικό αντικληρικαλισμο των μεταπολεμικών παγανιστών που υποτίθεται ότι υιοθετούν παραδόσεις εντελώς ανορθολογικές όπως αυτές που παρέθεσες; Δεν βλέπεις ότι τα δίκτυα των παγανιστών έχουν υιοθετήσει μια φιλελεύθερη, διεθνιστική και ορθολογιστική ατζέντα; Δεν καταλαβαίνεις ότι σε συνθήκες νεωτερικότητας, και μάλιστα μεταμοντέρνας, ο πολιτικός και διανοητικός αντίπαλος ενός ανθρώπου που βλέπει με ενδιαφέρον την θεουργία και την αστρολογία δεν είναι ο χριστιανός εστιάζει σε εξίσου μη ορθολογιστικές πνευματικές δυνάμεις του ανθρώπινου νου και τηρεί ευλαβικά παραδοσιακά τελετουργικά αιώνων, αλλά ο ορθολογιστής και ωφελιμιστης, διεθνιστής φιλελεύθερος; Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι μόλις ο εξουσιαστικός φιλελευθερισμός ξεμπερδεψει με τον χριστιανισμό και με τα συνακόλουθά του στην λαϊκή κουλτούρα και τις παραδόσεις των ευρωπαϊκών εθνών, θα χρειαστεί ελάχιστο χρόνο για να ξαποστείλει και όλες τις νεοπαγανιστικές ομαδικές που θα του είναι τότε άχρηστες και επιβλαβείς προκειμένου να περάσει στην τελική φάση της πλήρους διεθνούς, ατομικιστικής, αυτοματοποιημένης ορθολογιστικά και ωφελιμιστικής παγκοσμιοποίησης;

Σκεφτείτε κάποτε και πολιτικά. Δεν είναι θεολογικό αυτό το ιστολόγιο. Λογοτεχνικό, πολιτικό και διανοητικό μπορείς να το πεις. Όχι όμως ιστολόγιο που πυροδοτεί θεολογικές αντιπαραθέσεις. Δείξτε λίγη προσοχή στο νόημα των άρθρων και διαμορφώστε σοβαρή εθνικιστική πολιτική συνείδηση. Δεν κινδυνεύει από εμάς ο όποιος παγανισμός υπάρχει μέσα στον εθνικιστικό χώρο. Αρκεί να είναι μην συνδεδεμένος με τις θεωρίες και τις προτεραιότητες των μυστικών υπηρεσιών της παγκοσμιοποίησης. Σε περίπτωση που αυτό δεν ισχύει τότε ναι. Θα υπάρχει πρόβλημα για αυτούς τους "παγανιστές". Γιατί πάνω απ'όλα είναι ο ρομαντικός εθνικισμός.

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Προσυπογράφω χωρίς υπερβολή και το τελευταίο σου κόμμα Σταμάτη. Τα είπες άψογα. Ωστόσο αυτό είναι μια άλλη παράμετρος και μάλλον μια τελείως διαφορετική συζήτηση. Αν το μόνο σας θέμα είναι τι είναι ο Χριστιανισμός και η χριστιανική πίστη σε σύγκριση με την σεκουλαριστική αθεϊστική Νεωτερικότητα που δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο, εντάξει προφανώς και είναι μια παραδοσιακή δύναμη που έτσι κι αλλιώς μετά από μιάμιση χιλιετία ο λαϊκός χριστιανισμός ζυμώθηκε με τον εθνικό χαρακτήρα του ελληνικού και άλλων ευρωπαϊκών λαών, όπως παραδοσιακή δύναμη είναι και το σιιτικό Ισλάμ στο Ιραν παρά τα όσα υπέστησε εκεί ο προ-ισλαμικός πολιτισμός όπως κι εδώ ο προ-χριστιανικός. Πέρσι τα Χριστούγεννα εδώ στο μπλογκ το σχόλιο για την ανάγκη έγερσης ενός βιωματικού ρομαντικού χριστιανοπαγανισμού και ζήτω ο βασιλιάς Χριστός και ο Απόλλων εγώ το έστειλα. Δεν είμαι βλαμμένος αντιχριστανός αρχαιόπληκτος βυζαντινομάχος, γι' αυτό και δεν με στριμώχνει καθόλου η απάντησή σας για τον Ψελλό. Να πω μόνο πως αυτοι οι βυζαντινοί αρχαιολάτρες του 10ου αι. και μετά δεν μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με αυτούς που οριοθέτησαν τον καθ' αυτό χριστιανισμό κατά τους πρώτους αιώνες. Και ειδικά ο Ψελλός. Αλλά επειδή το άρθρο αναφέρεται στα χρόνια της ελληνιστικής και  ύστερης αρχαιότητας εγώ έθεσα το ζήτημα όχι σε συνάρτηση με την εμπειρία της επέλασης της μετα/νεωτερικότητας αλλά το τι ήταν ο καθέ αυτό Χριστιανισμός (ο εκκλησιαστικός Χριστιανισμός, γιατί ο Χριστιανισμός δεν ήταν ένας) στα χρόνια της ανόδου  και επικράτησής του. Υφάρπαξε στοιχεία επιφανειακά από τις τελετές ηλιακών θυσιαστήριων θεοτήτων, απογυμνωμένα από την αναγωγική ουσία τους και ξόρκισε τους ηλιακούς ανταγωνιστές του νέου πλασαριζόμενου θεού ως σατανικά όντα επειδή ακριβώς δεν είχε καμία επαφή με την αληθινή παραδοσιακή πνευματικότητα και εσωτερική θρησκευτικότητα αλλά μόνο με την εξωτερική θρησκευτικότητα και τον κοντόφθαλμο φανατισμό που κληρονόμησαν από τα ιερά βιβλία των Εβραίων. Επικαλέστηκε κατά πώς βόλευε κάποιους φιλοσόφους διαστρέφοντας το τι έλεγαν, κατέκλεψαν την νεοπλατωνική τριαδολογία για να μπορέσουν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα ότι ο Ιησούς είναι θεός παρότι η ΠΔ λέει ότι ο θεός είναι μόνο ένας, και σφράγισαν τις νεοπλατωνικές σχολές και τους βρίζουν μέχρι σήμερα τα παπαδοπαίδια βγάζοντάς τους σατανιστές καμπαλιστές. Για να σκανδαλίσω λίγο, η διαγωγή τους θυμίζει
αδωνοβορίδηδες που δανείζονται κανα τσιτάτο της απο δω μεριάς για ιδιοτελείς λόγους πολιτικής επικράτησης και μόνο, στρεβλώνουν το νόημα του εθνικισμού και βάζουν στην φυλακή εθνικιστές και την ταφόπλακα στο κίνημα. Μπορεί να βάλανε τα Χριστούγεννα πάνω στο Ηλιοστάσιο αλλά αυτό είναι μια ακόμα απόδειξη ότι έτσι εξοβέλισαν την κλάσης ανώτερη προϋπάρχουσα πνευματικότητα και απλα κράτησαν τον τύπο της ημερομηνίας. Ε αυτό δεν είναι ούτε συμπλήρωση ούτε ακριβώς θεματοφύλακας. Το μυητικό περιεχόμενο του Χειμερινού Ηλιοστασίου και οι δυνατότητες που δίνει στην ενσαρκωμένη ψυχή προς αιθεροβασία διδάσκονται; Παραδίδονται στην Εκκλησία ή τα φαγε η μαρμάγκα της χυδαία ιστορικοποιημένης γέννησης του θεού το έτος 0 εν Βηθλεέμ  προς επαλήθευση του προφήτου Ησαΐου και τα κηρύγματα για αγάπη αγάπη αγάπη αγάπη αγάπη αγάπη στις καρδιές μας;

Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Επίσης τα περισσότερα που διασώθηκαν , δεν διασώθηκαν εντός Εκκλησίας, αλλά εκτός και ενάντια σε αυτή στο πλαίσιο της συνέχισης αρχαίων παραδόσεων από τον υποχρεωτικά  εκχριστιανισμένο λαό μας πού ήταν ο ίδιος με τον αρχαίο. Δεν θα δώσουμε δα και εύσημα στην Εκκλησία γι αυτό, αντιθέτως τα κυνήγησε τα περισσότερα από αυτά. Πόσα και πόσα ξερίζωσε στην πορεία ο Χριστιανισμός και δεν έφτασαν ως εμάς. Η Νεωτερικότητα, ακόμα πιο βέβηλη και αμείλικτη, συνέχισε το έργο με ιλιγγιώδεις ρυθμούς με όσα επέζησαν. Όταν πεθάνει σύντομα ο τελευταίος Μακεδόνας και Θρακιώτης Αναστεναρης, ασυναίσθητα ορφεόψυχος, η Εκκλησία και ο μέσος πιστός χριστιανός θα πανηγυρισει για το θαύμα του θεού, δεν θα θρηνήσει για τις συνέπειες του αφελληνιστικού εκμοντερνισμού ακόμα και στους ανθρώπους της επαρχίας. Αμφιβάλλετε; Επειδή ακριβώς δεν είναι ουσιακά θεματοφύλακας. Επειδή διατηρεί στον πυρήνα της απαράλλαχτη την ιουδαϊκή αντεθνική νεύρωσή της. Ο σχολιαστής αναφέρεται σε ωμοπλατοσκοπία σε ξωτικά κτλ, αυτά εμπίπτουν στον λαογραφικό "χριστιανισμό", που έφαγε πολύ κυνήγι πάντα από τον αληθινό Χριστιανισμό. Κάτι ακόμη. Εγώ δεν μίλησα για φιλοσόφους, μίλησα για τις ιερές επιστήμες. Εκατό Μάρκοι Αυρήλιοι Επίκουροι ακόμα και Αριστοτέληδες δεν φτάνουν έναν όσιο φοιβόληπτο μάντη σε διαρκή επικοινωνία με τον θεό. Που είναι όλα αυτά; Πότε σταμάτησε η άλυσος διαδοχής στα μυστήρια, η συνέχιση των ιερών γενών των ελληνικών πόλεων που διοργάνωναν τα μυστήρια, τα ίδια τα μυστήρια; Μέχρι το 400 μΧ το γένος των Ευμολπιδων στην Αθήνα κρατούσε ακόμη. Μη κάνετε το λάθος να νομίζετε ότι η Ελλάδα ήταν μόνο η στεγνή φιλοσοφία όπως λένε οι διαφωτιστές αρχαιολάτρες και κλασικιστές (που και αυτή δεν ήταν αποσυνδεδεμένη από την θεολογία, παράδειγμα ο μέγας θεολόγος και μυημένος Πλάτων). Τα πιο "ανορθολογικά" ιεροπρεπή στοιχεία της αρχαιότητας (η θεουργία συστηματοποίθηκε στην ύστερη, χωρίς να σημαίνει ότι δεν προϋπήρχε) τα αφάνισε με μανία ο Χριστιανισμός αφήνοντας μας 1700 χρόνια χωρίς μαντική. Αλλά μάλλον δεν μπορούμε να καταλάβουμε καν τι καταδίκη ορφάνιας είναι αυτό και ακούγομαι σαν τρελός. Διότι, ναι ο Χριστιανισμός μας εκλογίκεψε. Ποια μαντική ρε φίλε τώρα ναρκωτικά παίρνεις ακούω ήδη να μου λένε ακόμα και άτομα του πολιτικού ανορθολογισμού. Επίσης πρώτος έκανε το έγκλημα να απομαγεύσει τον Κόσμο. Σε πολλά σημεία η Νεωτερικότητα απλώς συνέχισε το έργο του. Νεωτεριστές και άθεους αποκαλούσαν τους Χριστιανούς οι υπερασπιστές των παλαιών.

Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορεί να αγνοηθεί όταν μιλάμε ιστορικά για εκείνους τους χρόνους ότι ήταν μια αντιπαραδοσιακή δύναμη. Αυτό φαίνεται πολύ γλαφυρά για όποιον θέλει να ψάξει στην διαφωνία του παραδοσιοκράτη Ρωμαίου συγκλητικού Συμμάχου με τον Άγιο Αμβρόσιο. Ο πρώτος έλεγε στα 380μΧ., σε ένα συγκινητικό πατριωτικό κρεσεντο ότι δεν πρέπει να απομακρυνθεί το άγαλμα της Victoria από την Σύγκλητο επικαλούμενος την αυθεντία και την σοφία των προγόνων, το χρέος συνέχισης των παραδεδομένων, την αλληλεξάρτηση πολιτείας και θεϊκής αρωγής των πάτριων θεοτήτων. Ο Άγιος δεν αρκεστηκε να πει το ιουδαϊκό ποίημα ότι οι περιβόητοι πρόγονοι πλανήθηκαν από τον Σατανά και το πάθος της "ειδωλολατρίας" αλλά έφτασε στο σημείο να πει ότι το νέο είναι καλύτερο από το παλαιό και επικυρωμένο από μια παράδοση αιώνων. Αυτό ήταν μια πρωτοφανής αντιπαραδοσιακή αντίληψη που πρώτος έφερε ο χριστιανισμός. (Τελικά ο αμυστηρίαστος βλαξ  αυτοκράτωρ πείστηκε από τον Άγιο και απομάκρυνε το άγαλμα!). Κλείνω με το εξής.Το ότι δεν είναι καν μέσα στις πενήντα πρώτες προτεραιότητες για έναν υγιή εθνικιστη σήμερα να προτάξει κριτικό λόγο στον χριστιανισμό σε μεγάλο ή και σε πιο μικρό, "μυημένο", ακροατήριο, ναι. Το να ξεπλένει όμως τον βίο και την πολιτεία του και το τι ζημιά επέφερε, αν το φέρει η κουβέντα, ποτέ. "Μοιραία θεματοφύλακας" στο σήμερα; Το δέχομαι (χωρίς το εύστοχο "μοιραία" του Ανδρέα όχι με την ίδια άνεση). Αλλά και μέγας υπονομευτής της παραδοσιακής αντίληψης για τον Κόσμο και την πνευματικότητα στο τότε με τις συνέπειες να κρατάνε ακόμη. Μόνο έτσι είναι ρομαντικά ολοκληρωμένο και μόνο έτσι κόβει τον αέρα σε διάφορους ιακωβίνους νεοπαγανιστές αλλά και εκκλησιόπληκτους απολογητές του "μεγάλου" Θεοδοσίου που γυροφέρνουν ενίοτε τον χώρο τσιμπώντας θύματα και απλώνοντας ο καθένας την πραμάτεια του στις παρυφές διεισδύοντας όλο και πιο μέσα στα ημέτερα εδάφη.

Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Ο Σταμάτης είπε...

Εφόσον συμφωνούμε δεν έχει νόημα να αναλύουμε όλα τα παραπάνω. Όταν μιλάμε για εκκλησία και χριστιανισμό δεν εννοούμε την γραφειοκρατία ή μόνο το ιερατείο. Εννοούμε την συνολική παράδοση και τον λαό που την υιοθέτησε.

Τα υπόλοιπα τα έγραψες και μόνος σου. Με την διαφορά ότι όχι, φίλε, δεν είναι προτεραιότητα του Ρομαντισμού να γίνει θεολογική ανάλυση ή σύγκρουση. Γιατί, καταρχάς, δεν υπάρχει ενιαία αρχαία ελληνική θρησκεία. Δεν έχει επιβιώσει ένα ενιαίο τέτοιο θρησκευτικό δόγμα ή μια ενιαία τέτοια θρησκευτική παράδοση. Έχει επιβιώσει όμως μια τέτοια χριστιανική παράδοση που ενώνει τον ελληνικό κόσμο σε έναν κοινό θρησκευτικό προσανατολισμό.

Συνεπώς η πολιτική στρατηγική του Ρομαντισμού παραμένει απαράλλαχτη. Οι ένθεοι, οι ιδεαλιστές μαζί, στο ίδιο πολιτικό στρατόπεδο. Οι ορθολογιστές, οι τεχνοκράτες και οι φιλελεύθεροι, απέναντι.

Σε εμάς απευθύνεσαι. Δεν συζητάς με τον Νατσιο, με τον Βελόπουλο ή με κάποιον θεοκρατη. Αν γινόταν ποτέ μαζικό κίνημα η Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. αυτή θα ήταν η θέση μας και ο στόχος μας. Ο χριστιανισμός και η ορθοδοξία ως παλλαϊκό βίωμα και όχι ως δόγμα του ιερατείου θεματοφύλακες της παράδοσης, αλλά και κάθε παράδοση δική μας και υπό την προστασία του κινήματος.

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ας ξεκινήσω από το τέλος. Από αυτά που έγραψα, κυρίως στην κατακλείδα, από τον τρόπο με τον οποίο αναφέρομαι στην Νεωτερικότητα και στον εκμοντερνισμό, από το παραδοσιαρχικό και όχι αντικληρικαλιστικό-επιστημονιστικό πρίσμα υπό το οποίο ασκώ κριτική στον Χριστιανισμό εκείνων των αιώνων, από το γεγονός ότι συμφώνησα με αυτά που έγραψε ο Σταμάτης για εκείνα τα μεταπολεμικά ψευτοπαγανιστικα δίκτυα που είναι σε απόλυτη σύμπνοια με τις δυνάμεις της εκκοσμίκευσης και του ορθολογισμού, εσύ Αχιλλέα αλήθεια υποψιάζεσαι ότι είμαι φιλελεύθερος καπιταλιστής τεχνοκράτης, νατοϊκό σκυλί και λάτρης του ορθού λόγου, αναγνώστης του Μανδραβέλη και του Χαράρι, αντιρομαντικός άθεος και περιστασιακά wiccan μαγισσούλα; Μου ζητάς όντως να κάνω δήλωση ότι είμαι εθνικιστής αλλιώς τι δουλειά έχω εδώ; Από αξιοπρέπεια δεν θα απαντήσω στα αυτονόητα για την εθνικιστική μου πολιτική τοποθέτηση. Δεν καταδέχομαι να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας επειδή βρέθηκα ξαφνικά εγκαλούμενος επί του πολιτικού λόγω του ότι εξέφρασα μια μη άρεστη σε εσένα θέση στο "θεολογικό debate". Ό,τι ρώτησες, ακόμα και για το τριμερές, βρίσκεται στα σχόλιά μου. Άρα στην ουσία μου λες ότι υποκρίνομαι. Έχεις προαποφασίσει ότι δεν είμαι εθνικιστής. Και τον ρόλο του εξεταζόμενου μαθητή να καταδεχόμουν να παίξω, θα μου μηδένιζες την κόλλα επειδή θα θεωρούσες τις σωστές μου απαντήσεις ως τακτικισμό. Τα ίδια τα σχόλιά μου τα απαξίωσες και μηδένισες ως βερμπαλισμούς και λάσπη, και τα έκρινες και ύποπτα επειδή έγραψα πολλά και σε μακροπερίοδο λόγο και όχι "κοφτά". Η οξεία και συνολική επίθεση που μου κάνεις ακόμα και για το μη τυποποιημένο ύφος γραφής μου είναι τελείως αδικαιολόγητη. Τι εννοείς ότι αυτά που γράφω "δεν έχουν καμία, μα καμία, σχεση με τον εθνικισμό"; Επειδή άπτονται της θεολογίας και μιας ιστορικής περιόδου άσχετης με τον εθνικισμό ή -ελπίζω όχι- επειδή η προσέγγισή μου στο εν λόγω ζήτημα κρίνεται αντιεθνικιστική και η δική σου υποδειγματικά εθνικιστική; Και ποια είναι η γραμμή για την οποία με εγκαλείς; Το ταυτόχρονο όχι στους ιακωβίνους παγανιστές που στήνουν αερογέφυρες από την "ήττα της Χαιρώνειας" στο διαμέρισμα του Κοραή εν Παρισίοις και στους εκκλησιόπληκτους που πετάνε στο πλυντήριο τον καθε περίεργο Πατέρα της Εκκλησίας και τον κάθε Θεοδόσιο και μας τους βγάζουν ταγούς της ελληνικής φυλής; Η πρόταση για ένα ξεκαθάρισμα της ήρας από το στάρι προς μια χριστιανοπαγανιστική σύνθεση; Υπερβολικά ρομαντικός μπορεί, Αχιλλέα, τίποτα όμως από αυτά για τα οποία απαίτησες αρνητικές απαντήσεις.

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Με κάλυψες. Δεν είπα όμως κάπου ότι είναι προτεραιότητα η θεολογική σύγκρουση. Αντιθέτως είπα ότι για όποιον συμφωνεί με τη δική μου προσέγγιση δεν πρέπει να είναι καν στις πρώτες πενήντα προτεραιότητες το να τα βάλει σήμερα με τον Χριστιανισμό. Με την συμπλήρωση ότι αυτό δεν σημαίνει ότι σε τέτοιες ενδιαφέρουσες συζητήσεις είτε στον έξω κόσμο είτε στο διαδικτυο μεταξύ ομοϊδεατών πρέπει να αυτολογοκρινόμαστε ή ότι πρέπει να εκχωρούμε έδαφος σε όσους έχουν ανάμεσα στις πρώτες προτεραιότητες να κάνουν το άσπρο μαύρο ακόμα και στα ζητήματα ιστορικής επικράτησης του χριστιανισμού.

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Δεν ήταν σε τέτοιο ύφος το πρώτο σχόλιο. Για εβραϊκή λύσσα έκανες λόγο, την οποία μάλιστα χρέωσες σε όλον τον χριστιανισμό. Εγώ τουλάχιστον όταν διαβάζω την Καινή Διαθήκη δεν εισπράττω τίποτα τέτοιο. Σε συναναστροφή με ιερείς του χωριού μου μπορεί να συναντήσω όχι κάποιο ακαδημαϊκό επίπεδο μόρφωσης κλπ αλλά και κανένα "εβραϊκό μίσος". Άνθρωποι καθημερινοί είναι που συζητούν στο καφενείο με τους συγχωριανούς. Οργανικά ενταγμένοι στην λαϊκή καθημερινότητα. Τίποτα δεν δείχνει να τους συνδέει με την φιλελεύθερη νεωτερικότητα ούτε και με μοντέλα θεοκρατικής αντίληψης που μπορεί να σε ανησυχούν.

Κοντολογις, θέλουμε την πολιτιστική και ηθική ενότητα του ελληνικού έθνους. Δεν μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο με εσωτερικές θρησκευτικές συγκρούσεις. Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε.

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Δεν το κάνει για τους λόγους που νομίζεις. Κατανοητή η δική σου ένσταση. Αλλά οφείλει να γίνει κατανοητό και ότι ο διάλογος διεξάγεται εν μέσω βομβαρδισμού τρολάρισματος από γνωστούς μασκαράδες του χώρου και από κάθε λογής χαφιέ που επιδιώκει συγκρούσεις στον σχολιασμό και μείωση της εμβέλειας των θέσεων της λέσχης. Στην αρχή κι εγώ νόμιζα ότι έγραφες με τέτοια διάθεση.

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Αχιλλέας είπε...

Μα Σταμάτη για αυτό ήμουν και εγώ επιθετικός από την αρχή. Γίνεται να μιλάμε ακόμη για «ιουδαϊκό μίσος» του Χριστιανισμού; Ενώ είναι η πέμπτη φορά που έχουμε γράψει ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται να υπάρξει καθώς ο Χριστιανισμός είναι η υπέρβαση (και κατάργηση) του Ιουδαϊσμού ο οποίος τον μισεί και τον διαβάλει; Ότι οι Ιουδαίοι θεωρούν τον Χριστό ως χυδαίο ψευδοπροφήτη; Οι Ιουδαίοι (Judeans) οι οποίοι τον πέρασαν από στημένο δικαστήριο λέγοντας του ότι «Θα εκτελεστείς για ύβρι έναντι του Θεού επειδή λες ότι είσαι Θεός;» Οι Ιουδαίοι που έβαλαν ένα σακί στο κεφάλι του και τον χτύπαγαν στο σβέρκο λέγοντας του «Εάν είσαι όντως προφήτης πες μας ποιος σε χτύπησε;»

Οι Ιουδαίοι του Ισραήλ που ακόμη και σήμερα (μιλάω για κάποιους) φτύνουν όταν περνάει δίπλα τους κάποιος που φοράει φανερά σταυρό; Το ίδιο το κράτος του Ισραήλ το οποίο σύμφωνα με την Ορθόδοξη παράδοση κακώς ονομάζεται Ισραήλ καθώς κάνει κατάχρηση ενός ονόματος που δεν του ανήκει; Θέλετε να γράψουμε σε σχόλιο το τι έλεγε ο Άγιος Χρυσόστομος για τις Συναγωγές; Δηλαδή πρέπει να το ρίξουμε το ρημάδι το site; Πρέπει να πούμε για χιλιοστή φορά ότι οι θρησκευόμενοι Ιουδαίοι θεωρούν τον Ιησού ως υπαίτιο και πρόδρομο του διεθνή αντισημιτισμού; Δεν είναι δεδομένα όλα αυτά; Δεν τα βλέπετε;

Μέχρι και στην Καινή Διαθήκη όπου το δωδεκάχρονο κορίτσι λέει στον φοβισμένο για την ζωή του Πέτρο, όσο χτυπούσαν τον Χριστό, «Και εσύ μαζί του δεν είσαι; Τα πρόσωπά σας μοιάζουν διαφορετικά από τα δικά μας και μιλάτε και με προφορά. Δεν είστε από εδώ;» και ο Πέτρος έντρομος αρνήθηκε την σχέση του με τον Θεό όπου εκείνη την στιγμή βασανιζόταν και υπέφερε από αυτό που αναφέρετε ως «ιουδαϊκό μίσος». Μιλήστε και με έναν θεολόγο. Δεν εννοώ τους γνωστούς θεολόγους του Ελπιδοφόρου. Λένε ξεκάθαρα ότι ο λόγος που εκείνη η γεωγραφική περιοχή δεν θα γνωρίσει ποτέ ειρήνη είναι επειδή οι κάτοικοί της γύρισαν την πλάτη τους στον Θεό. Καταλαβαίνετε τι προεκτάσεις έχει αυτό για έναν Ορθόδοξο; Την μεταφυσική ματιά μέσω της οποίας βλέπει τα τεκταινόμενα της συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής;

Αυτό που ονομάζουμε ως «Νέα Τάξη Πραγμάτων» (ας χρησιμοποιήσουμε αυτό τον όρο αν και είναι ιδιαίτερα παρωχημένος) ποιους χτυπάει; Τις διάφορες εσωτεριστικές οργανώσεις ή τον Χριστιανισμό; Δείτε το έστω και πρακτικά το θέμα. Δεν βλέπετε μία μονομανή ενασχόληση με το να χτυπάνε όλοι μία συγκεκριμένη θρησκεία και καμία άλλη; Γιατί; Επειδή μας αγαπάνε πολύ και θέλουν να μας απελευθερώσουν από τα «δεσμά» της Χριστιανικής ηθικής; Οπότε, συζήτηση να γίνει. Ειδικά εάν ο συνομιλητής είναι καλοπροαίρετος. Φυσικά. Αλλά όχι να λέμε ότι ο Χριστιανισμός έχει σχέση με τον Ιουδαϊσμό τον οποίο ιστορικά και θεολογικά καταργεί και ανατρέπει. Όλοι οι διώκτες του Ιησού Φαρισαίοι ήταν. Ιουδαίοι ιερείς παιδιά...

Στην Ορθόδοξη πίστη, το αγαπημένο μας πρόσωπο, μαρτύρησε εξαιτίας αυτού του «μίσους». Δεν δέχομαι να λέει ο οποιοσδήποτε ότι Αυτός είναι η συνέχειά του.

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

 
Ο Supplier είπε...

Καλά κάνει ο Σταμάτης και αφήνει περιθώρια για την ύπαρξη κάποιου σοβαρού/ακαδημαικού φιλοπαγανισμού, μακριά από new age γελοιότητες και reconstructionist κόσπλει. Λογικά θα έχει κατά νου περιπτώσεις τύπου Ρεγκίνι, Κλάγκες, Πεσσόα κτλ ή τον Μπενουά από τους πιο σύγχρονους.

Αλλά ακόμα και ο χολλυγουντιανός νεοπαγανισμός (που φυσικά δεν αφορά τα παραπάνω ονόματα) αποτελεί, κατά την γνώμη μου, το πλέον ακίνδυνο μεταφυσικό προιόν του μεταμοντερνισμού. Δλδ σε σχέση με κάτι μεσσιανικές σέκτες που παίζουν κρυφτό στις ερήμους της Αριζόνα ή διάφορες μαλακίες τύπου Σάι Μπάμπα, καλύτερα οι γκόμενες που λένε καλυνύχτα-καλινότσες στο Στόουνχεντζ. Παρά το γελοίο του θεάματος, τουλάχιστον εκεί δεν θα συναντήσουμε τα συνήθη ουφολογικά ψυχωσικά παραληρήματα και πιθανόν η οικονομική/σεξουαλική εκμετάλλευση των πιονέρων από τους cult leaders να είναι αρκετά μικρότερη, συγκριτικά πάντα με τι συμβαίνει αλλού.

Εξάλλου η μεταφυσική της τεταρτοβιομηχανικής εποχής προσανατολίζεται περισσότερο σε ένα ακατέργαστο moralistic therapeutic deism παρά σε κάτι πιο θεολογικά περίπλοκο. Ο βικτωριανός εσωτερισμός και το επιχειρούμενο revival του ερμητισμού/γνωστικισμού έχουν πρακτικά καρτερεύσει και απομαζικοποιηθεί, ακολουθώντας την γενικότερη παρακμή του ελευθεροτεκτονισμού μετά τον ΑΠΠ. Ίσως επιβιώνουν κάποιες σφραγίδες αλλά η επιρροή τους στους κύκλους των ελίτ και της διανόησης είναι μάλλον απειροελάχιστη. Δεν χρειάζεται πανικός. Ίσως το μόνο πρόβλημα είναι ότι σημερινοί δωδεκάθεοι στην Ελλάδα είναι 100 φορές πιο πρήχτες και ανιστόρητοι από αυτούς που φιλοδοξούν να καταπολεμήσουν.

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καμία κουβέντα για την σφαγή στην Παλαιστίνη θα πείτε ή και εσείς θα το ράψετε όπως οι υπόλοιποι ακροδεξιοί;

Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Έλα ρε μαρξιστή επαναστάτη. Ανά δεύτερη ανάρτηση ανεβάζουμε φωτογραφίες μας με παλαιστινιακές σημαίες από συγκεντρώσεις. Τι θες να κάνουμε; Να σταματήσουμε εμείς τον Νετανιάχου; Μπορούμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω; Αν νομίζεις ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι, ρίξε ιδέες. Θα τις διαβάσουμε με προσοχή.

Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Είσαι ηλίθιος;Τα παιδιά γράφουν συνεχώς για το άδικο του σιωνιστικού ιμπεριαλισμού και το δίκαιο των Παλαιστίνιων.Κάθε δεύτερη ανάρτηση έχει τον Σταμάτη φωτογραφία σε συγκεντρώσεις με τεράστια σημαία Παλαιστίνης στα χέρια.Τι είδους προβοκάτσια στήνεις πάλι όποιος και αν είσαι;

Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Anti-lemurian είπε...

Αφού κατάφερε η αυτονομία να σε κάνει να χρησιμοποιείς την λέξη ακροδεξιός ως βρισιά είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Ακολουθεί και η λέξη δεξιός που είναι εξίσου βρώμικη. Ξυδάκι μεγάλε.

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

O Scott Fidgerald ανήκει στην ρομαντική παράδοση;Τον έχετε διαβάσει;

Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα μπορούσε να ανήκει;

Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Anti-capitalist είπε...

Έχει προσπαθήσει να χώσει με το ζόρι στους Ρομαντικούς από ελευθεριακούς Ρομαντικούς, όπου όπως είχατε γράψει “χωράνε με σπρώξιμο στον ελευθεριακό Ρομαντισμό”, μέχρι και τον Φίτζεραλντ. Τον ίδιο Φίτζεραλντ του Great Gatsby. Όχι αγαπητέ προβοκάτορα ανώνυμε. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ. Σταματήσετε επιτέλους όλοι οι καθυστερημένοι ακροδεξιοί να διαβάζετε τον Υπέροχο Γκάτσμπι και τον Άτλα που Επαναστάτησε της Ραντ. Δεν είστε παρεξηγημένες ιδιοφυίες που δεν καταφέρατε να γίνετε εκατομμυριούχοι λόγω του Δημοσίου ρε παιδιά. Ούτε σας έφαγε το σύστημα της ελληνικής “σοβιετίας” όπως έλεγε ο Μπουτάρης. Απεναντίας οι περισσότεροι από εσάς από το Δημόσιο ζείτε. Επίσης τι προσπαθείς να κάνεις; Να χτυπήσεις τα παιδιά στην λογοτεχνία; Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ λέει το banner του ιστολογίου. Είσαι ΤΟΣΟ ηλίθιος;

Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο τρελοθόδωρος προτείνει συνεργασία Τέλη, Στέφανου και Περίανδρου; Το ακούσαμε και αυτό!

Τρίτη, 07 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τρελοθόδωρος εξ Αμπελοκήπων

Τρίτη, 07 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο Κωνσταντίνος Οικονόμου και η Φιλορθόδοξος Εταιρεία νομίζω θα έπρεπε να είναι σημεία αναφοράς για τον ελληνικό εθνικισμό.

Τετάρτη, 08 Μαΐου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Σημείο αναφοράς ενώ υποστήριζε (η Εταιρεία) ότι οι ετερόχθονες Έλληνες δεν έπρεπε να έχουν την ίδια πρόσβαση στην εξουσία; Υπερβολικό ακούγεται.

Τετάρτη, 08 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

--Τι είδους κατανόηση και σύμπραξη μπορεί να υπάρξει ανάμεσα σε κανονικούς (ρομαντικούς) εθνικιστές, με κάποιους οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ελληνικό έθνος με ιστορική συνέχεια από την αρχαιότητα στον μεσαίωνα και από εκεί στην σύγχρονη εποχή, ότι ο Φαλμεράυερ είχε δίκιο κλπ;--

κοπριτης εδω...διαστρεβλωνετε αυτα που δεν σας αρεσουν για να αποκτηστε λογο υπαρξης, ποιος ειπε οτι δεν αποδεχεται την ιστορικη συνεχεια των ελληνων; αυτο που λεγεται απο διαφορους σαν τον Τελη και απο εμενα και πολυ σωστα, ειναι οτι ο ελλαδικος πληθυσμος κατα πλειοψηφια ΔΕΝ ειναι ελληνικος πια οπως στην αρχαιοτητα και ποτε κανενας δεν ειπε οτι επαψαν να υπαρχουν τελειως ελληνες! εχει τεθει δηλαδη ζητημα ΠΟΣΟΣΤΟΥ ελληνικοτητας που υπαρχει σημερα στην Ελλαδα και οχι οτι δεν υπαρχει πια κανενας ελληνας. που το διαβασατε αυτο; δειξτε το παλιοψευταραδες. αλλα αυτο που σας ενοχλει ξερετε ποιο ειναι; οτι θελετε να παραβλεψουμε αυτη τη φυλετικη διαφορα προς χαρη του αντιρατσισμου σας (σαν να δινετε διαπιστευτηρια ετσι σε αντιφα και παγκοσμιοποιητες) για να δημιουργηστε ''εθνικισμο'' ανεξαρτητου φυλης εντος ελλαδικου χωρου αρκει να γραφει ''ελληνας'' μια ταυτοτητα, για να φτιαχτει πολυεθνικο κρατος σαν του Βυζαντιου ή της ιδιας αντιφυλετικης λογικης του Διαφωτισμου

-Λεμουριος τρολιστας

Τετάρτη, 08 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν θα δημοσιεύσουμε τέτοια ανεπανάληπτα σχόλια; Έτσι σε θέλουμε. Να είσαι ειλικρινής. Τέτοια σχόλια στα οποία γράφεις όντως αυτό που πιστεύεις ασφαλώς και θα τα δημοσιεύσουμε.

Για να δούμε τι γράφεις, λοιπόν.

"αυτο που λεγεται απο διαφορους σαν τον Τελη και απο εμενα και πολυ σωστα, ειναι οτι ο ελλαδικος πληθυσμος κατα πλειοψηφια ΔΕΝ ειναι ελληνικος πια οπως στην αρχαιοτητα και ποτε κανενας δεν ειπε οτι επαψαν να υπαρχουν τελειως ελληνες! εχει τεθει δηλαδη ζητημα ΠΟΣΟΣΤΟΥ ελληνικοτητας που υπαρχει σημερα στην Ελλαδα και οχι οτι δεν υπαρχει πια κανενας ελληνας"

Μάλιστα. Καταρχάς η λέξη πλειοψηφία έχει να κάνει με πρακτική καταμέτρησης. Προϋποθέτει συγκεκριμένα ποσοστά ή αριθμούς. Σταμάτα να την χρησιμοποιείς για να περιγράψεις αυτό που εννοείς ως μεγαλύτερο και περισσότερο. Ανελλήνιστε "αρχαίε Έλληνα".

Ας πάμε όμως στο περιεχόμενο του επιχειρήματος που παραθέτεις. Σύμφωνα με εσένα υπάρχουν ελάχιστοι σήμερα γνήσιοι στην καταγωγή Έλληνες, αλλά υπάρχει ταυτόχρονα και ελληνικό έθνος. Πώς γίνεται αυτό; Έχεις δει ποτέ έθνος μη γνήσιας εθνικότητας; Τα ψέματα είναι τόσο τρανταχτά που δεν μπορείς να τα κρύψεις. Ούτε να τα καλύψεις με ορισμούς του φιλελεύθερου Διαφωτισμού. Πιστεύεις ότι δεν υπάρχει ελληνικό έθνος παρά μόνο κάποιοι γνήσιοι απόγονοι του αρχαίου ελληνικού έθνους (κατά Άντονυ Σμιθ, για να είμαστε και με την σύγχρονη κοινωνική ανθρωπολογία συνεπής στους όρους) οι οποίοι ζουν ανάμεσα σε έναν χυλό ανθρώπων διαφορετικής καταγωγής που απλώς μιλούν ελληνικά και νομίζουν ότι είναι Έλληνες. Αυτή είναι η θέση σου και πολύ απλά αυτό δεν είναι εθνικισμός, ούτε; ασφαλώς εθνικοσοσιαλισμός. Μπορεί να είναι φυλετικός ελιτισμός ή κάτι άλλο. Εθνικισμός ή εθνικοσοσιαλισμός δεν είναι πάντως.

Πάμε τώρα και στο πιο ωραίο!! Οι γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων είναι λίγοι σήμερα, αλλά ανάμεσα σε αυτούς είσαι εσύ και ο Τέλης.. χαχαχαχ

Ρε μαλάκες έχετε δει τις φάτσες σας σε καθρέφτη; Δεν βάζω τον Τέλη στον λογαριασμό γιατί, όπως μας είχε γράψει ο "Αλκιβιάδης" σε παλαιότερη ανάρτηση, για αυτόν γνήσιος Έλληνας και γνήσιος χιτλερικός είναι μόνο όποιος γεμίζει με "ψητό λουκάνικο" την απόληξη του παχέος εντέρου του. Έχει μια δική του προσέγγιση περί ελληνικότητας και χιτλερισμου ο άνθρωπος. Εντάξει, μπορεί να αποτελεί προϊόν ενός διεστραμμένου νου αυτή η προσέγγιση. Όμως τουλάχιστον έχει ένα θετικό. Δεν προκρίνει ως κριτήριο εθνικής γνησιότητας τα ανθρωπολογικά του χαρακτηριστικά. Γιατί αν το έκανε θα έπεφτε μεγαλύτερο γέλιο απ'όσο πέφτει τώρα με το σχόλιο που έγραψες... χαχαχα

Αλλά και οι υπόλοιποι που τα λέτε αυτά, κάτι παλιά αγαπημένα παιδιά του ΝΓΜ, υπαρχηγοί του και δεν συμμαζευεται, κάτι νυν φίλοι του, εσύ και οι πέντε δέκα μαλάκες που έχετε σαλέψει και πιστεύετε αυτές τις μαλακίες, έχετε δει ποτέ τις φάτσες σας σε καθρέφτη; Για αυτό θέλετε τους Αλβανούς για συμμάχους; Επειδή τους μοιάζετε...;;; χαχαχα

Τέλος πάντων. Εμείς δεν θέλουμε να χαλάσουμε την ουτοπία σας. Πιστέψτε ό,τι θέλετε. Με τον εθνικισμό και με τον εθνικοσοσιαλισμό να μην τα συνδέετε. Κατά τα άλλα, αφήστε την ιδεολογία μας ήσυχη, και πηγαίνετε να γαμ..###τε. Στα παπά..ρια μας σας γράφουμε. Μόνο μείνετε μακριά από τον εθνικισμό. Εθνικιστής που πιστεύει ότι το έθνος του είναι νοθευμένης καταγωγής, γίνεται ρε μπακαλιάροι...; Χαχαχα

Τουλάχιστον έμαθες ότι ο Διαφωτισμός είναι απέναντί μας. Κάτι είναι κι αυτό. Δεν πήγε χαμένος ο κόπος μας.

Έχε υπόψη ότι αυτό ήταν το σχόλιο ταφόπλακα της παρουσίας σου εδώ μέσα. Τα είπες όλα. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο να προσθέσεις. Τον πουλο αρμ και στον αγύριστο.

Τετάρτη, 08 Μαΐου, 2024

 
Ο Μονόκερως είπε...

Αφήστε την φαντασία σας να καλπάζει, αλλά δεν κολλάνε όλα με όλα. Κάποια έρχονται σε κατάφωρη αντίφαση μεταξύ τους. Δεν μπορείς να κάνεις μνημόσυνο στον Π. Γιαννόπουλο με μπλουζάκια heavy metal, είναι παράταιρο. Μπορείς βέβαια να πεις “μαγκιά μου και δεν δίνω λογαριασμό σε κανένα”, οπότε σταματάει κάθε συζήτηση. Άλλος μπορεί να δηλώνει χεβυμεταλλοτσιφτετέλλην. Ο ιδεολογικός και αισθητικός αχταρμάς ευδοκιμεί εξάλλου. Warlord, μού αρέσει ο ήχος τους, αλλά από στίχους η γνωστή μανιέρα με δαίμονες, σατανάδες, μάγισσες, θεούς, δράκους που πουλάει στο κοινό τού μέταλ. Μπορούσε να τους γράψει και η ΑΙ. Το Black Mass μπορεί να είναι και ύμνος σατανιστών, μπορεί και καταγγελία του κακού στον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό, ανάλογα με τι καπνό φουμάρει αυτός που θα το ακούσει. Ο Τσάμης, ΟΚ, παίζει και τσάμικα... έμπλεξε και με Έλληνες ρομαντικούς χαχαχ

https://www.youtube.com/watch?v=m1NkYT8Zf9I

Τετάρτη, 08 Μαΐου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Μα σφάλετε εμφανώς αγαπητέ Μονόκερε. Σας έχουμε απαντήσει ότι ο Γιαννόπουλος λίγες μόλις μέρες πριν αυτοκτονήσει είχε στην τσέπη του τα μεταφρασμένα κείμενα του Μπωντλέρ και του Ουάιλντ. Τους rock stars της εποχής του είχε μεταφράσει στα ελληνικά. Διαβάστε την βιβλιογραφία που προτείνουμε και θα διαπιστώσετε αν ισχύουν αυτά που γράφουμε. Γιατί λοιπόν να μην φορά heavy metal μπλούζα για να τιμήσει έναν ρομαντικό κάποιος; Ας πούμε ότι ήταν λάθος το χρώμα. Έπρεπε να είναι άσπρη η μπλούζα. Αλλά όχι και η μουσική.

Προκύπτει πάντως και ένα ακόμη ερωτηματικό. Μέσα σε δέκα λεπτά σχολιάζετε εσείς (πέντε σχόλια) και ο Λεμούριος (ένα). Τέτοια σύμπτωση; Τι συμβαίνει με εσάς τους δύο; Μην μας πείτε ότι πιστεύετε και εσείς πώς μόνο ο Λεμούριος και ο κύριος Καλέντζης, άντε δέκα δεκαπέντε ακόμη σύγχρονοι Έλληνες, έχουν γνήσια καταγωγή από την αρχαιότητα;

Τετάρτη, 08 Μαΐου, 2024

 
Ο Παλαμικός είπε...

Να φανταστώ αυτό το σκουπίδι της ασφάλειας που κόπτεται για τις δήθεν “αντιφάσεις” του Ρομαντισμού (ενώ ας πούμε η ανθρωποκτόνος δεξιά δεν είναι γεμάτη με πραγματικές αντιφάσεις) δεν έχει διαβάσει τον Καβάφη. Από τον Καβάφη ο συγκεκριμένος κράτησε μόνο την “αισθητική” του; Δεν λέω ότι ο Καβάφης ήταν Ρομαντικός. Αλλά το ποίημα του “Μύρης· Αλεξάνδρεια του 340 μ.Χ.” δεν το έχει διαβάσει ο εν λόγω “κύριος”; Λέω για το κομμάτι των αντιφάσεων και για το πως, εφόσον οι άνθρωποι είναι καλοπροαίρετοι και όχι κυπατζήδες, μπορεί να υπάρξει κατανόηση, αλληλοσεβασμός αλλά και σύμπραξη. Συνάνθρωποι, των οποίων οι κοσμοθεάσεις αλληλοσυμπληρώνονται και δεν πολυδιασπώνται. Όπου η διαφωνία είναι καλοπροαίρετη και φορέας υψηλού πολιτισμού και όχι απαίσιο ρουφιανιλίκι. Συγγνώμη παιδιά που κάνω τέτοια παρέμβαση κάτω από άρθρο για άνθρωπο που απεβίωσε αλλά ο συγκεκριμένος είναι αξιομίσητος (το αντίθετο του αξιαγάπητου). Καλό ταξίδι Αντώνη. Μακάρι να μπορούσαμε να ασχοληθούμε μόνο με τον χαμό σου και όχι με τις αλογόμυγες που περιτριγυρίζουν τον εθνικιστικό χώρο. Τα ξαναλέμε στα Ηλύσια Πεδία.

Τετάρτη, 08 Μαΐου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Κοίταξε Παλαμικέ, πέρα από τους γραφικούς τους ή κακοπροαίρετους και τις στοχεύσεις τους, στο θέμα της σύμπραξης πρέπει να διευκρινιστεί κάτι. Εφόσον μιλάμε για πολιτική και για ιστορία πολιτικών ιδεών πρέπει να υπάρχουν ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις. Και γινόμαστε περισσότερο σαφείς.

Τι είδους κατανόηση και σύμπραξη μπορεί να υπάρξει ανάμεσα σε κανονικούς (ρομαντικούς) εθνικιστές, με κάποιους οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ελληνικό έθνος με ιστορική συνέχεια από την αρχαιότητα στον μεσαίωνα και από εκεί στην σύγχρονη εποχή, ότι ο Φαλμεράυερ είχε δίκιο κλπ;

Τι είδους κατανόηση μπορεί να υπάρξει προς ορισμένους οι οποίοι θεωρούν πολιτικούς πρόδρομους ή έστω σημεία αναφοράς τον Γύπαρη και τον Βενιζέλο;

Ποια σύμπραξη μπορεί να πραγματοποιηθεί με ανθρώπους που δηλώνουν ότι πατρίδα τους είναι η Ευρώπη και όχι η Ελλάδα, ή ότι μια ένωση των ευρωπαϊκών εθνών αποτελεί κάτι αξιολογικά σημαντικότερο από την ελληνική εθνική ανεξαρτησία, ή ότι είναι υπέρ του ευρώ, ή ότι είναι υπέρ της (φιλ)ελεύθερης αγοράς και του "εθνοκαπιταλισμού", ή ότι ο εθνικισμός έχει πεθάνει ως ιδεολογία, ή ότι οι Αλβανοί είναι φίλοι και σύμμαχοι, ή ότι πρέπει να δεχτούμε τους διαφωτιστές ως ιδεολογικούς προδρόμους και όλα τα υπόλοιπα εξωφρενικά που έχουμε ακούσει κατά καιρούς;

Ας λένε οτιδήποτε θέλουν. Ομοϊδεάτες και συναγωνιστές μας δεν μπορούν να είναι. Το λένε και μόνοι τους εξάλλου. Δεν είναι εθνικιστές και ασφαλώς δεν είναι ρομαντικοί. Καμία σύμπραξη δεν μπορεί να υπάρξει με ανθρώπους που χρησιμοποιούν εθνικιστικά σύμβολα και συνθήματα για βιτρίνα δεξιών πολιτικών προτάσεων.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να υπάρχει αυστηρότητα στα κριτήρια.

Τετάρτη, 08 Μαΐου, 2024

 
Ο Παλαμικός είπε...

Συμφωνώ απολύτως. Δεν εννοούσα αυτό. Προφανώς και τα κριτήρια θα πρέπει να είναι αυστηρά. Αλλιώς δεν θα γίνει ποτέ τίποτα το ουσιαστικό. Όπως και δεν γινόταν μέχρι να έρθετε εσείς στο προσκήνιο. Ανέφερα το συγκεκριμένο ποίημα για το θρησκευτικό του περιεχόμενο. Έχω παρατηρήσει ότι όταν υπάρχουν "θρησκευτικές" διαφωνίες (συνήθως ανάμεσα σε χριστιανούς και παγανιστές) ανάμεσα σε "εθνικιστές", είναι πάντα εκ του πονηρού. Κάποιοι οι οποίοι αρέσκονται στο να βάζουν τρικλοποδιές έτσι ώστε να μην υπάρξει ποτέ ένα μαζικό εθνικιστικό κίνημα βρίσκοντας γελοία επιχειρήματα. Βέβαια οι παραπάνω δεν έχουν κανένα θέμα με τα ακροδεξιά (απο)κόμματα. Το λες και περίεργο. Λες και για να υπάρξει ένα εθνικιστικό κόμμα πρέπει να υπάρχει απόλυτη ταύτιση στις θρησκευτικές απόψεις! Λες και υπάρχει εθνικιστικό "θρησκευτικό δόγμα". Λες και ο εθνικισμός είναι θρησκεία! Αυτό καυτηρίασα παιδιά. Συνεχίστε την εκπληκτική σας δουλειά!

Τετάρτη, 08 Μαΐου, 2024

 
Ο Μονόκερως είπε...

Είπαμε να είστε τού φανταστικού, αλλά όχι και να εφευρίσκετε φανταστικά σχόλια. Πότε έγραψα 5 σχόλια; 2 σχόλια έχω γράψει. Αυτό είναι το 3ο. Το να κρύβεστε πίσω από το τι ενδεχομένως είχε ο Π. Γιαννόπουλος στην τσέπη του δεν ωφελεί. Εγώ κρίνω με βάση αυτά που έγραψε και όχι με το περιεχόμενο της τσέπης του. (Μη μου πείτε τώρα ότι θεωρείτε και τον Όσκαρ που ήταν αισθητιστής επιρροή σας γιατί τα αντίθετα νομίζω ότι διακηρύσσετε. Και πώς κολλάει και αυτός με το χεβιμεταλλικό “βαρβαρικό” κιτς;) Αντί να απαντήσετε και να σχολιάσετε τα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσα, εσείς βάζετε άλλα άσχετα στο τραπέζι.

Να απολογηθώ εγώ για κάτι που έγραψε ένας άλλος; Βρείτε τα εσείς με τους λεμούριους και ατλαντίδειους. Γιατί εσείς φάσκετε και αντιφάσκετε ακόμα και σε αυτά. Δεν μπορείτε να λέτε, όπως είδα πρόσφατα σε σχόλια, ότι οι Ουκρανοί δεν είναι έθνος και είναι Ρώσοι και δεν δικαιούνται ανεξάρτητο κράτος, και ταυτόχρονα να λέτε ότι οι Παλαιστίνιοι είναι έθνος (αν και Άραβες) και δικαιούνται κράτος (παρ' όλο που τριγύρω υπάρχουν 5 αραβικά κράτη), ενώ οι Εβραίοι δεν δικαιούνται να έχουν κράτος. Κοιτάξτε να ξεμπλέξετε τους μηρούς σας εσείς και εμένα μην με ανακατεύετε γιατί εγώ δεν ανακίνησα τέτοια θέματα.

Πέμπτη, 09 Μαΐου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Είπαμε να έχετε πολλά alter ego αλλά όχι και να αρνείστε την ύπαρξη της ενιαίας βιολογικής σας ύπαρξης.

Γράψαμε εμείς ποτέ ότι δεν δικαιούνται και οι Εβραίοι ένα κράτος για το έθνος τους; Μάλλον θα πρέπει να δοκιμάσετε κι εσείς την τύχη σας ως λογοτέχνης. Αυτό ήταν ευφάνταστη επινόηση.

Όμως δείχνει κάπως παράξενο για κάποιον Έλληνα εθνικιστή να έχει τόσο ενδιαφέρον για τα συμφέροντα των Εβραίων. Δηλαδή για τα συμφέροντα ενός έθνους με ανταγωνιστική γεωπολιτική παρουσία στην περιοχή, του οποίου ιστορικά οι σημαντικότερες πολιτικές και οικονομικές κοινωνικές ομάδες έχουν αποτελέσει την βάση της πιο εχθρικής προς τον εθνικισμό και τον ελληνισμό ιδεολογίας του φιλελεύθερου καπιταλισμού. Αφήστε δε που αν ψάξουμε λίγο πιο προσεκτικά θα τους βρούμε ανακατεμένους και στα δρώμενα του διεθνούς κομμουνισμού.

Παράδοξη ευαισθησία εκδηλώνετε για αυτή την φυλή.

Επειδή ο καλπασμός μάλλον σας έχει κουνήσει τον εγκέφαλο δεν θυμάστε ότι ο Ουάιλντ συνδεόταν με τον Ρομαντισμό μέσω της λεγόμενης καλλιτεχνικής decadent. Θα τον ενδιέφεραν λούμπεν τύποι όπως εσείς, ως λογοτεχνικά παραδείγματα. Βέβαια πρέπει να διακρίνουμε αυτή την λογοτεχνική επιρροή από ένα ρεύμα του Ρομαντισμού και να μην την συγχέουμε με άλλες ερμηνείες κάποιων ανωνύμων που σχολιάζουν ακριβώς την ίδια ώρα με εσάς, (αν θυμόμαστε καλά ήταν ο Αλκιβιάδης) οι οποίοι θεωρούσαν ότι εκφράζει ελληνικότητα η περίπτωση του Ουάιλντ γιατί -σύμφωνα με αυτούς τους άγνωστους σε εσάς σχολιαστές - είχε την ερωτική συνήθεια που ο Αριστοτέλης αποδίδει μόνο στους γνήσιους Έλληνες και χιτλερικούς.

Μην μας διαμαρτυρηθείτε πάλι ότι ανακατεύουμε άλλους σχολιαστές στην συζήτηση. Μια παρέα είμαστε εδώ στην φόρμα σχολιασμού. Δηλαδή εσείς δεν διαβάζετε το υπόλοιπο της συζήτησης; Μόνο με εμάς θέλετε να συζητάτε; Γιατί απαξιώνετε ή έστω αγνοείτε τους υπόλοιπους συνομιλητές (οι οποίοι γράφουν σχόλια ένα μόλις λεπτό μετά από τα δικά σας);

Πέμπτη, 09 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

9 Μαϊου σήμερα. Επέτειος της ήττας του καθεστώτος που γενοκτονησει περισσότερους λευκούς Ευρωπαίους από όλους τους Μουγκάμπε και τους Μαντέλα μαζί!Ημέρα πόνου σήμερα για τα χιτλερακια, τους αλβανολαγνους ρινόκερους, τα γνωστά γκαρσονια, γνωστούς κοκκινοπροβιτες των "ούτε ούτε " και τους μύστες των Τάγματος των Ιπποτών της Ελεεινής Τραπέζης!
C.Φ.

Πέμπτη, 09 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Νίκη στα όπλα των Παλαιστίνιων ισλαμιστών!

Πέμπτη, 09 Μαΐου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ομολογώ ότι χθες 9 Μαϊου,ηταν μια φοβερή εμπειρία να αντικρύσω για δεύτερη φορά στην ζωη μου τα θεικά επιτεύγματα της γερμανικής τεχνογνωσίας να εκτίθενται ως σμπαραλιασμένα σιδερικά στις πλατείες των μπολσεβίκων των στεππών.Ευτυχώς που μετά από ένα ελαφρύ μεσημεριανό με βραστά κολοκυθάκια,έκανα κάποιες ασκήσεις Ζεν και καθάρισα την αύρα μου από τις ερεβώδεις συναισθηματικές καταπτώσεις μου.Το απόγευμα ήπια το κινέζικο τσάι μου και τηλεφώνησα στο φίλτατο Γιάννη,τον πάντοτε πολυάσχολο παλιόφιλο,υπενθυμίζοντας του με σκωπτική διάθεση την προ σαράντα-τόσων ετών ρήση του ότι ο δρόμος προς τον Παρθενώνα περνάει μέσα από την Αγία Σοφία και το Σατραπείο.Ο Λεμούριος εξακολουθεί να με ζαλίζει με άσχετα θέματα στο e-mail το χρυσό μου,οι αστρολογικές προβλέψεις του Ασημάκη πάλι έπιασαν πάτο.Ούτε το προφίλ μου δεν έχω όρεξη να ενημερώσω.
https://www.youtube.com/watch?v=xI5HmmizYwY

Πέμπτη, 09 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο άντρας με τα εβένινα μαλλιά πλησίασε νωχελικά τον καθρέφτη. Κοίταξε το πρόσωπό του και χαμογέλασε σαρδόνια. Μολονότι είχε αρχίσει να διανύει την έβδομη δεκαετία της ζωής του, στα μάγουλα και τα μάτια δεν υπήρχε ίχνος ρυτίδας. Ο χρόνος είχε αιχμαλωτιστεί σε εκείνο το πορτρέτο που έκρυβε στο υπόγειο. Κάποιες μέρες κατέβαινε να το κοιτάξει.

Το πορτρέτο που κρατούσε, με τα ξόρκια του μάγου Ίωνα, το χρόνο αιχμάλωτο, έδειχνε πώς θα ήταν το πρόσωπο του άντρα με τα εβένινα μαλλιά αν δεν είχε πιει το ελιξίριο της νεότητας. Δεν του άρεσε η εικόνα. Τα μάτια είχαν περικυκλωθεί από ζάρες, τα χείλη είχαν στεγνώσει και τα μαύρα μαλλιά πετούσαν σαν φτέρωμα πετεινού μακριά στην φράντζα και ξυρισμένα καθώς ήταν στο πλάι. Μια φευγαλέα λάμψη μίσους για τον γερασμένο εαυτό του που φιλοξενούσε ο καταραμένος πίνακας άστραφτε στα μάτια του μαγεμένου άντρα. Κουκούλωνε το πορτρέτο και ανέβαινε γρήγορα στο δωμάτιο με το ανάκλιντρο και τον υπολογιστή. Κοιτούσε την οθόνη και σκεφτόταν ποιο προφίλ αέναης νιότης να χρησιμοποιήσει. Δεκάδες ονόματα αναβόσβηναν μπροστά στα μάτια του. Κένταυρος, Μονόκερως, Γ.Σαιντ, Αλκιβιάδης, Λάουρα. Μια ερώτηση στον μάγο Ίωνα ήταν πάντοτε χρήσιμη για να κάνει τη σωστή επιλογή προσώπου.

Σήκωσε το ακουστικό και σχημάτισε στο πληκτρολόγιο τον μαγικό αριθμό. Αλχημική αριθμητική και κατάλληλες αναπνοές συντονίστηκαν σε μια μυστική αρμονία του σύμπαντος. Ο μαγικός αριθμός χαράχτηκε με γλώσσες φωτιάς στον αέρα. Η καμπάνα σήμανε. Ο μάγος ακούστηκε από την άλλη μεριά της γραμμής...

Πέμπτη, 09 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

-Φίλτατε!

-Ελάτε αγαπητέ.

-Έχω δυσκολευτεί αρκετά με τους Ρομαντικούς. Φήμες λένε ότι θα βγάλουν και βιβλίο! Τι να κάνουμε;

-Εάν τους δέσω με ξόρκι; Μία επίκληση στον μέγα Μύστη Νίτσε θα κάνει την δουλειά. Μην ξεχνάτε ότι εγώ ήμουν αυτός που έφερε και το Τραπ στην Ελλάδα. Ήτο ιδιαιτέρως απλό αγαπητέ. Απλά έδεσα το ράμφος ενός κόκορα όσο το φεγγάρι ήταν ολόγιομο, μετά...

-Αφήστε τα αυτά συναγωνιστή. Σας λέω ότι πρέπει να γίνει κάτι σήμερα! Έχω τελειώσει δύο κουτιά Ζάναξ. Χρειαζόμαστε κάτι άμεσο!

-Έχετε σκεφτεί το λεγόμενο Sex Magick του Aleister Crowley; Ειδικά ένας αισθητιστής όπως εσείς, θα μπορούσε να συμμετέχει σε όλες τις τελετές χωρίς ταμπού και...

-Όχι,όχι,όχι! Σας είπα ότι πνίγομαι! Θέλω λύση τώρα!

-Καλά αγαπητέ...Θα πάρω τηλέφωνο τον κύριο Λεφάκη. Θα σας ενημερώσω για τις επόμενες κινήσεις σας. Μην βγείτε από το σπίτι και μην μπείτε στο διαδίκτυο εάν δεν έχουμε μιλήσει πρωτύτερα.

-Σας ευχαριστώ αγαπητέ. Αλλά συντομεύετε!

-Βεβαίως! Έρρωσθε!

Πέμπτη, 09 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο μάγος ακούμπησε το κηροπήγιο με το ακουστικό του αλλόκοτου τηλεφώνου στο δρύινο γραφείο του. Δίπλα τρεμόσβηνε το αχνό φως της κρυστάλλινης σφαίρας στην ο οποία βύθιζε την ματιά του για να ταξιδέψει στους αιώνες. Μέσα από αυτήν μπορούσε να εποπτεύει την αυγή του κόσμου, τότε που οι τετράχειρες πρόγονοι των ανθρώπων είχαν τρία μάτια και η Ατλαντίδα απλωνόταν πέρα από τους Ηράκλειους στύλους, φιλοξενώντας Λεμούριους Τιτάνες. Ο άντρας με τα εβένινα μαλλιά τον είχε διακόψει. Παρακαλούσε για ένα ξόρκι και τον αποσπούσε από τις μαγικές εργασίες του. Όμως έπρεπε να τον βοηθήσει. Είχαν αναλάβει μια αποστολή από κοινού.

Αφού χάθηκε για λίγη ώρα ανάμεσα σε ράφια με παπύρους και περγαμηνές, ο μάγος επέστρεψε στο γραφείο. Είχε συνθέσει τους στίχους ενός εξορκισμού που ίσως βοηθούσε τον αγέραστο φίλου του. Έκρουσε τον μπρούτζινο κώδωνα και αμέσως εμφανίστηκε μπροστά του ο τροβαδούρος. Ένας μεσήλικας που φορούσε βελούδινο εφαρμοστό μαύρο παντελόνι, πουκάμισο με φαρδιά μανίκια και άσπρες φρίλιες. Τα άσπρα του μαλλιά ήταν κομμένα τετράγωνα και κάλυπταν τα πλάγια του μακρόστενου άσπρου προσώπου του.

-ΤρελοΘόδωρε, παίξε αυτούς τους στίχους στην κλίμακα της αρμονίας του σύμπαντος, πρόσταξε ο μάγος.

Ο τροβαδούρος πήρε τον πάπυρο τον διάβασε και έπιασε το λαγούτο του. Σε λίγες στιγμές άρχισε να τραγουδά.

"Πόσα ξενύχτια έκανα, πόσα φαρμακια ήπια
Και πόσα ξόρκια έριξα
σε μια δεκάρα τρύπια.

Πόσες φορές η Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. δεν βγήκε μέσ' τους δρόμους,
μα σ' όλες καταπάτησε του ναζισμού τους νόμους.

Πονάω πονάω πονάω και κλαίω.

Ένα χάπι να γιατρεύει την αγάπη
ένα χάπι να νικάει όλα τα πάθη
να σωθώ να μην πονώ
να μην κλαίω να μη σε θυμάμαι
να γιατρευτώ"

https://youtu.be/26hkQO48aTk?si=f08yFfnCNkCPJ0Rm

-Σταμάτησε ηλίθιε!! έκραξε ο μάγος στον τροβαδούρο. -Αυτός είναι ανατολίτικος ρυθμός. Το βυζαντινό σκοτάδι θα αλλοιώσει την ουσία της μαγικής επίκλησης, εξήγησε εκνευρισμένος και εκτόξευσε μια μικρή αστραπή στον πισινό του τροβαδούρου με το ραβδί του.

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πονάει Μονόκερε; Πονάνε ωρέ τα παλληκάρια;

Πέμπτη, 09 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Παιδιά να έχουμε φτάσει στο σημείο να βρίσκουμε “παλιούς” του “χώρου” που λένε ότι είναι απόδειξη ελληνικής καταγωγής η ομοφυλοφιλία. Αυτά δεν τα έχουν πει ούτε οι μεγαλύτεροι υβριστές των Ελλήνων. Να κλάψεις ή να γελάσεις ρε φίλε; Αλλά αυτά λένε οι Λεμούριοι, οι Κένταυροι και οι Μονόκεροι. Βέβαια το ότι ο ιππέας κορόιδεψε τόσο κόσμο για τόσα χρόνια δείχνει και το επίπεδο μας. Βιολογική συνέχεια στους Έλληνες υπάρχει. Αλλά προφανώς υπάρχει και πολιτικός και ιστορικός αναλφαβητισμός.

Πέμπτη, 09 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Anti-gladio είπε...

Όλως τυχαίως με την κατάρρευση του Ουκρανικού μετώπου υπάρχει στο blog “χωνευτήρι” του χώρου συνέντευξη από “Έλληνα συναγωνιστή του AZOV”. Τόσο άσχημα είναι τα πράγματα ρε παιδιά; Εσείς ούτε Πάσχα δεν κάνατε. Με το που έπεσε το σήμα ριχτήκατε στο ξέπλυμα. Συγχαρητήρια βέβαια και σε αυτόν που έδινε την συνέντευξη και σε αυτόν που έκανε τις ερωτήσεις. Η Πουτινική Ρωσία που από την μία είναι νεοκαπιταλιστική αλλά φέρνει λίγο και στην ΕΣΣΔ. Να πιάσουμε όλα τα γούστα ρε παιδί μου. Και νεαρούς εθνικοσοσιαλιστές που δεν ξέρουν που τους πάνε τα τέσσερα αλλά και πορωμένους ακροδεξιούς που νομίζουν ότι υπάρχει κομμουνισμός. Είπαμε. Blog “χωνευτήρι”. Τρελά γέλια και με την ατάκα ότι ο Ουκρανικός στρατός (μέσα σε αυτούς είναι και τα τάγματα του AZOV εξυπνάκηδες) έχει πόρους λόγω ιδιωτών! Τι λέτε ρε παιδιά; Και τα 61 δις από Αμερική; Το νέο πακετάκι βοήθειας; Είχα διορθώσει και συναγωνιστή που είχε γράψει 6 αντί για 61 δις. Κοίτα ρε που βγήκαν και οι Αζοβίτες τελικά αναρχοκαπιτάλες που ενισχύονται από την “ιδιωτική πρωτοβουλία”. Μένει να δούμε και τον Τζήμερο με στολή του AZOV. Μεγάλες στιγμές!

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει ότι το '89 -90 πολλοί παλαιοί του χώρου ( της γενιάς του Πολυτεχνείου αλλά και παλαιότεροι) προσπαθούσαν να περάσουν την γραμμή για καθολική ψήφο στην μητσοτακικη ΝΔ για να φύγουν οι γκομουνιζτες του ΠΑΣΟΚ; Ήρεμα ρωτάω.
C.Φ.

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Υπήρχε ανοιχτή συνεργασία της ΝΔ με το ΕΝΕΚ του Δάκογλου. Με την ΧΑ δεν θυμόμαστε. Ούτως ή άλλως ήταν ακόμα μια κλειστή ολιγομελής οργάνωση. Δεν ήταν κόμμα. Συνεπώς δεν είχε και λόγους η ΝΔ
να βασίζεται σε μια τέτοια βοήθεια. Αν θυμάται κάποιος άλλος ας συμπληρώσει.

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Η ΧΑ ήταν ξεκάθαρα ενάντια στο ΕΝΕΚ και το έκραζε μέσα από το περιοδικό της που στήριξε τους Μητσοτάκηδες.Η γραμμή για ψήφο στη ΝΔ ήταν 100% Δάκογλου

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο Μονόκερως είπε...

"Ακόμη και αν οι Παλαιστίνιοι κατά βάθος θέλουν να εξαφανίσουν το κράτος του Ισραήλ, που αυτό δεν ισχύει, εμείς προτείνουμε συμμαχία με τους εχθρούς των γεωπολιτικών μας αντιπάλων"

Α, τώρα ανακαλύψατε και την ψυχολογία τού βάθους. Μόνο που δεν είναι στο βάθος αλλά ψηλά στα λάβαρα των ισλαμιστών της Χαμάς που κυβερνούσαν την Γάζα η καταστροφή τού Ισραήλ. Και εγώ βέβαια δεν φοράω κιπά, αλλά το δικό σας σαρίκι είναι XL και σας πέφτει στα μάτια και δεν βλέπετε τα οφθαλμοφανή.

Και απέδειξα γιατί δεν είναι γεωπολιτικοί σύμμαχοι της Ελλάδος. Ξαναδιαβάστε.

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Σε αντίθεση με εσάς σεβαστέ συνομιλητή, που μπορεί να συνηθίζετε τις ψυχολογικές ερμηνείες, εμείς προτιμούμε τις πολιτικές όταν συζητάμε για πολιτικά ζητήματα. Κατά βάθος ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει για το έθνος και τον εαυτό του. Ορισμένοι, για παράδειγμα, θεωρούν ότι μόνο οι ίδιοι και ο κύριος Καλέντζης είναι γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και όλοι οι υπόλοιποι κατώτερης ανθρωπολογικής στάθμης. Ωστόσο στην πολιτική και την κοινωνική ζωή σχολιάζουμε και έχει ενδιαφέρον να αναλύσουμε εκείνο που δηλώνεται. Όχι τα "άρρητα". Ούτε τα σύμβολα των στρατιωτικών ταγμάτων, τα πανό και άλλα παρόμοια που επιτελούν άλλες λειτουργίες και έχουν συμβολικό περιεχόμενο. Με αυτή την λογική πρέπει να διωχθούν ποινικά όλοι οι οπαδοί των ομάδων που αναρτούν πανό με σπαθιά, όπλα, βόμβες και λοιπά σύμβολα. Όμως στην πραγματικότητα υποδηλώνουν μια δυναμική, φορτίζουν συναισθηματικά την ομάδα τους και δεν οδηγούν στην πραγματική χρήση βομβών, σπαθιών κλπ.

Ποιοι είναι το αίτημα των Παλαιστινίων λοιπόν στην διεθνή κοινότητα; Αυτό που έχει πολιτική σημασία. Η εξαφάνιση του κράτους του Ισραήλ; Προφανώς και όχι. Το αίτημα είναι η δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Αυτό το αίτημα στηρίζει ο κάθε εθνικιστής.

Πάμε παρακάτω. Γιατί συγχέετε την ιδεολογία με την εξωτερική πολιτική. Βλέπετε ότι στο ιστολόγιο γράφουμε άρθρα που αφορούν την ιστορία των ιδεών του αντιδιαφωτιστικού Ρομαντισμού, την λογοτεχνία του φανταστικού και την ρομαντική αισθητική στις τέχνες. Σπάνια γράφουμε για τις διεθνείς σχέσεις. Γιατί όπως έχουμε δηλώσει πολλές φορές, για να διαμορφώσουμε τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας πρέπει να γίνουμε κυβέρνηση. Η εξωτερική πολιτική είναι ένα πεδίο στο οποίο δύσκολα μπορεί να παρέμβει ακόμη και η αξιωματική αντιπολίτευση, με εξαίρεση αν μιλάμε για κάτι που αφορά σχέση με γειτονική αντίπαλη χώρα. Όμως στον ευρύτερο διεθνή παράγοντα είναι δύσκολο να παίξει σημαντικό ρόλο ένα κίνημα όπως είναι σήμερα το ελληνικό εθνικιστικό. Γιατί λοιπόν βλέπετε μόνο τέτοια θέματα στο ιστολόγιο που τα σχετικά άρθρα είναι ελάχιστα; Μήπως εσείς έχετε κάποια εμμονή και ενδιαφέρον για την Ρωσία και το Ισραήλ;

Σας το έχουμε επαναλάβει. Ούτε αυτά που γράφετε για το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους ισχύουν, πόσο μάλλον να "αποδεικνύονται" όπως ένα φτωχό ή πονηρό μυαλό μπορεί να υποθέσει (απόδειξη σε δύο προβοκατόρικα σχόλια φόρμας σχολιασμού!!!). Πολύ περισσότερο όμως, ακόμη και αν αποδεικνύονταν και βρίσκατε εκεί ένα υποτιθέμενο δίκιο, το Ισραήλ είναι ο ένας εκ των γεωπολιτικών ανταγωνιστών της Ελλάδας στην περιοχή. Συνεπώς, δεν υιοθετούμε απόψεις που θέλουν να σας εξαφανίσουν, αλλά θα χαρούμε ιδιαιτέρως αν αυτοί που θέλουν να σας εξαφανίσουν (όπως νομίζετε εσείς) σας κάνουν την εθνική ζημιά που σας αξίζει και είναι αναγκαία ώστε να επωφεληθεί η δική μας χώρα. Είναι πολύ απλή η εξήγηση.

Γίνεται ακόμα πιο απλή αν σκεφτούμε και κάτι άλλο. Γράφετε σχόλια σε ένα ιστολόγιο που εστιάζει στην ιστορία των ιδεών. Οι ελίτ του διεθνούς Εβραϊσμού, από τον 18ο αιώνα μέχρι σήμερα, έχουν στηρίξει τις πολιτικές ιδεολογίες και δυνάμεις που στρέφονται εναντίον του αντιδιαφωτιστικού πολιτικού Ρομαντισμού (της δικής μας ιδεολογίας, δηλαδή). Συνεπώς οι πολιτικές δυνάμεις που κινητοποιεί και στηρίζει ο διεθνής εβραϊκός παράγοντας πρέπει να ηττηθούν. Αυτό επιδιώκουμε οι Ρομαντικοί.

Αν ποτέ καταφέρει κάποια κοινωνική ομάδα Εβραίων και αποτινάξει την σχέση με τον διεθνή καπιταλισμό, τον πολιτικό και οικονομικό φιλελευθερισμό, την προοδευτική νεωτερικότητα και τον μαρξισμό, προφανώς και θα την δούμε με συμπάθεια. Ήδη μαθαίνουμε ότι υπάρχουν τέτοιες μικρές ομάδες σε κύκλους ορθοδόξων Εβραίων. Ευχόμαστε να γίνουν ισχυρότερες.

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Από την άλλη αν η Ρωσία νικήσει τις ΗΠΑ και την ΕΕ (οι οποίες όχι μόνο στερούν την ελληνική εθνική ανεξαρτησία αλλά και προωθούν τον εξουσιαστικό φιλελευθερισμό της παγκοσμιοποίησης) θα είναι ευχής έργον. Πολύ περισσότερο που δεν υπάρχει ουκρανικό έθνος και έχει κάθε δίκιο σε αυτό τον πόλεμο. Ακόμη και άδικο να είχε πάντως, εφόσον πολεμά τους κατακτητές μας είναι σίγουρα προς το συμφέρον μας να τους νικήσει. Αν τους νικήσει ή αν τα βρει μαζί τους και προσπαθήσει να εγκαθιδρύσει μια δική της εκδοχή της παγκοσμιοποίησης, προφανώς και θα είμαστε εξίσου εναντίον της.

Γιατί πολύ απλά υπηρετούμε την πατρίδα και το έθνος μέσα απ'την ιδεολογία του αντιδιαφωτιστικού πολιτικού Ρομαντισμού. Εσείς δείχνετε (μολονότι φοβάστε να γράψετε επωνύμως, να δηλώσετε τις ιδεολογικές σας αρχές και προελεύσεις) επηρεασμένος από την φιλελεύθερη ιδεολογία. Με όποιον μανδύα και αν προσπαθείτε να την κρύψετε. Αυτό που ένας φιλελεύθερος μπορεί να θεωρεί εθνικά ωφέλιμο, για έναν εθνικιστή (ρομαντικό αντιδιαφωτιστή) είναι προδοτικό.

Καταλάβετε λοιπόν ότι γίνεστε γελοίος, όσο και να κρύβεστε σε ψευδώνυμα, με τις στοχεύσεις σας.

Δεν θα σας λυπηθούμε. Θα συνεχιστεί το διαδικτυακό μαστίγωμα.

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

 
Ο Μονόκερως είπε...

Συνεχίστε να αυτομαστιγώνεστε.

Να έχουν οι Παλαιστίνιοι ένα ακόμη αραβικό κράτος, ωραία ας συμφωνήσω κατ' αρχήν. Αλλά να μην έχουν οι Ουκρανοί ανεξάρτητο κράτος! Αυτό λέτε. Και ονομάζεστε εσείς εθνικιστές και μάλιστα Έλληνες ή ελληνορθόδοξοι.

Και ποιός σας είπε ότι η παρεούλα σας μπορεί να κρίνει και να ορίζει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν οι Έλληνες εθνικιστές;

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Σας τα έβγαλα τελικά με το τσιγκέλι και σας έβγαλα την μάσκα. Εθνικισταί δεν είστε. Ρωσοτσολιάδες είστε. Κανένα καπίκι παίρνετε τουλάχιστον από την ρώσικη πρεσβεία;

Κοιτάξτε, αυτά που εσείς λέτε σήμερα, την υποδούλωση στα ρώσικα ιμπεριαλιστικά σχέδια, τα προωθούσαν οι κομμουνισταί που αιματοκύλισαν την Ελλάδα για την κάνουν χώρα τού ανατολικού μπλοκ και ευτυχώς συνετρίβησαν. Εθνικισταί δεν είστε. Ούτε ρομαντικοί (άλλο ανέκδοτο). Όψιμοι οπαδοί τού Άρη Βελουχιώτη είστε και θα έχετε την ανάλογη μεταχείριση από τους γνήσιους Έλληνες εθνικιστές και πατριώτες. Περιφρόνηση για περιθωριακά στοιχεία όπως εσείς που το μόνο που μπορείτε να κάνετε όταν ξεμένετε από επιχειρήματα και οι μάσκες πέφτουν είναι να βρίζετε. Φυσικά είστε αμελητέοι, και θα βρίσκετε ικανοποίηση μόνο στις ονειρώξεις σας με τους ρωσομογγόλους και τους ισλαμιστές σας.

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Είναι σαφές πλέον ότι έχετε φαντασιώσεις με μαστίγια και παθητικές απολαύσεις. Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η εμμονή με το αυτομαστίγωμα που σας έχει καταλάβει.

Είναι επίσης προφανές ότι κάτι δεν λειτουργεί καλά στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεστε τα πράγματα. Είναι ίδια η φυλετική συγγένεια των Ρώσων με τους Ουκρανούς, με εκείνη των Εβραίων και των Παλαιστινίων; Εσείς πρέπει να είστε φυλετιστής. Ή τουλάχιστον, πείτε επιτέλους από ποια ιδεολογική βάση βλέπετε τα πολιτικά τεκταινόμενα.

Απ'όποια και αν τα βλέπετε πάντως είναι ιστορικό γεγονός ότι Ουκρανοί και Ρώσοι είναι μια φυλή και μέχρι πριν λίγα χρόνια ένα έθνος. Έχει νόημα η συνύπαρξη σε ένα κράτος σε τέτοιες περιπτώσεις. Όπως έχει νόημα η συνύπαρξη Ελλάδας και Κύπρου, Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων.

Η συνύπαρξη Εβραίων και Παλαιστινίων μπορεί να υπάρξει μόνο σε μυαλά ανθρώπων που έχουν εμμονές με το μαστίγωμα. Καταλάβατε κύριε; Εκτός και αν θεωρείτε ότι οι Εβραίοι και οι Παλαιστίνιοι είναι η ίδια φυλή και το ίδιο έθνος. Τότε αλλάζει το πράγμα.

Επίσης αυτό το επιχείρημα για την ελληνορθοδοξία μόνο ένα διαταραγμένο μυαλό θα το εξέφραζε. Είναι οι Ρώσοι Μογγόλοι, όπως τους αποκαλείτε, και εμείς πρέπει να αισθανόμαστε ενοχές ως ελληνορθόδοξοι για το ουκρανικό κράτος που είναι κράτος για Ουνίτες, Εβραίους και πάσης τάσεως δυτικού τύπου θρησκευόμενους. Αυτό και αν είναι αντίφαση, κύριε. Χάσατε τα αυγά και τα πασχάλια από τις αντιφάσεις. Και μετά αναζητάτε αντιφάσεις σε εμάς; Αντίφαση στο τετράγωνο για τον κύριο Μονόκερω.

Οπαδοί του Άρη Βελουχιώτη δεν είμαστε. Αν και δεν απορρίπτουμε τους εθνικομπολσεβίκους. Ούτε οπαδοί της Ρωσίας ασφαλώς.Οπαδοί του Ίωνος Δραγούμη είμαστε. Του Γιαννόπουλου, του Παπαρρηγοπούλου, του Γρηγόρη Παπαδοπούλου. Και ασφαλώς των απανταχού ρομαντικών εθνικιστών θεωρητικών και λογοτεχνών. Του Φίχτε, του Ράσκιν, του Μύλλερ και των μεγάλων παλαιών του ρομαντικού εθνικισμού.

Εφόσον είμαστε εθνικιστές θα έχουμε λόγο για τον ελληνικό εθνικιστικό χώρο που υπηρετούμε από παιδιά, με ανιδιοτέλεια, με στερήσεις και με έργο στην πλάτη και την σύντομη ακόμη ιστορία μας. Επειδή έχεις ρωτήσει ξανά ποιος μας είπε ότι μπορούμε να κρίνουμε το τι θα κάνουν οι εθνικιστές, θα επαναλάβουμε την απάντηση. Η μέχρι στιγμής ιστορία μας, τα πεπραγμένα μας και οι συνειδήσεις μας. Έτσι γουστάρουμε κύριε Μονόκερε. Έχετε κανένα πρόβλημα; Αν ναι, εμφανιστείτε επώνυμα να μας ζητήσετε το λόγο.

Αν είμαστε αμελητέα ποσότητα, όπως γράψετε , τότε δεν θα έπρεπε να δαπανάτε είκοσι ώρες το εικοσιτετράωρο για να σχολιάζετε εδώ στην φόρμα του ιστολογίου. Είδατε που μας δικαιώνετε; Μόνο ένας διεστραμμένος θα έδειχνε τέτοια προσοχή σε ασήμαντους.

Μα και άλλη αντίφαση; Μα τι θα γίνει επιτέλους; Θα μείνετε συνεπής έστω σε μία πρόταση;

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μαμούτε αυτό που κάνεις θα στο ξεπληρώσω στο δεκαπλάσιο. Στο υπόσχομαι. Αργώ αλλά δεν ξεχνώ. Εδώ είμαστε και θα δούμε.

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Ή έχεις καταλάβει λάθος ή εγώ καταλαβαίνω λάθος αυτό που υπονοείς.

Όπως και να έχει, ακόμη και αν νομίζεις ότι ενορχηστρώνω εγώ κάτι εναντίον σου, αν και δεν ισχύει αυτό (γράφει όλος ο χώρος πλέον σχόλια στο ιστολόγιο και δεν είμαι αυτός που ψάχνεις ή δεν υπάρχει αυτός που ψάχνεις), σε έχω τόσο γραμμένο στα αρ@#ια μου ώστε να σου επιτρέπω να νομίζεις ό,τι κατεβάσει το διεστραμμένο μυαλό σου. Εγώ ό,τι γράφω το γράφω επώνυμα, σκουπίδι.

Εμφανίσου με το όνομά σου για να βεβαιωθούμε ποιος είσαι και πρόσεχε μετά μήπως σε πάω γ@##όντας μέχρι την τρύπα που σε έφτυσε στην δύσμοιρη πατρίδα, μουνόπανο.

Που θα βρεις το θράσος να απειλείς και να αντιμιλήσεις μετά τα αίσχη που έχεις κάνει.

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

 
Ο Hitlérien Esthète είπε...

Δεν μπορείτε αγαπητοί να καταλάβετε την ανωτέρα αισθητική μας. Μας ενοχλούν τα ορθογραφικά λάθη, τα μακριά μαλλιά και τα σκουλαρίκια. Φυσικά και δεν μας ενοχλούν οι υπέροχοι πίνακες του Τσαρούχη. Ειδικά αυτοί με τους ναύτες. Αργούμε αλλά δεν ξεχνάμε. Και είμαστε πολλοί. Λεμούριοι, Κένταυροι και Μονόκεροι. Ειδικά Μονόκεροι. Αντίο πληβείοι! Επιστρέφουμε στο συμπόσιο του υπογείου. Adieu!

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μια επισήμανση προς τον τενίστα των κατέργων, την μεγαλύτερη απάτη του χώρου. Δεν είναι ο Μαμούτος αυτός που σου την κάνει. Το ξέρεις. Απλώς σε τσούζει το ότι βλέπεις πως κι άλλοι στον χώρο ξέρουν τα χούγια σου. Δεν περίμενες να είναι ευρύτερα γνωστό ότι είσαι αρχαιοκάπηλος και κλέφτης. Ένας κοινός ποινικός, όχι πολιτικός κρατούμενος και τέτοιες παπαριές που πουλάς όλα τα χρόνια στα ζώα που ψαρεύεις στο διαδίκτυο. Δεν περίμενες ότι αυτοί που καλούσες σε βεγγέρες στην Κηφισιά θα μάθαιναν ότι είσαι μεταμεσονύχτιος θαμώνας των πάρκων του κέντρου. Και ήσουν διεστραμμένος από πριν τη φου. Εκεί απλώς δοκίμασες την αφροσύνη σου και το τόσο έγινε τόσοοοο.
Στο έχω ξαναγράψει, βρωμάς και κουτσαίνεις κυριολεκτικά και μεταφορικά. Δεν μπορείς να βγάλεις τον ποινικό ομονοιάκια από μέσα σου όσο και να καλλωπίζεις τα γραπτά σου. Όσο και να κουκουλώνεις τα σχόλια. Έχεις την στάμπα και δεν φεύγει με τίποτε. Είσαι σημαδεμένος.

Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ είπε...

 Όταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος συκοφαντήθηκε για το "Ναζιστικό Αρχικό Καταστατικό" από τον Ψαρρά του Ιού, δεν είχε να κάνει παρά κάτι απλό. Να καλέσει ως μάρτυρα στην δίκη τον συντάκτη του, δηλαδή εμένα καίτοι δεν ήθελε να με δει στα μάτια του, διότι από χρόνια (συγκεκριμένα από τις 6 Μαϊου 2012, την ίδια ημέρα της νίκης των εκλογών) είχαμε ριζικά διαφωνήσει και διακόψει κάθε σχέση. Διότι μόνο εγώ μπορώ και σήμερα ακόμη, να ΑΠΟΔΕΙΞΩ ότι ο Ψαρράς ψεύδεται ασύστολα. Το "έγγραφο" φέρει επ' αυτού (επί των ιδίων του των σελίδων) την ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι ο ΝΓΜ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ως "Αρχικό Καταστατικό" και ότι είχε πλήρη άγνοια για την αποστολή του στον ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ (τότε περιοδικό του Ψαρρά), η οποία έγινε με δική μου πρωτοβουλία ένεκα υπερβάλλοντος ζήλου. Αλλά ο ΝΓΜ και η υπεράσπιση του επέλεξαν να το καταγγείλουν ως "πλαστό" δηλαδή δημιούργημα του Ψαρρά, πράγμα αυταποδείκτως ψευδές. Έτσι, η πολιτική αγωγή και ο Ψαρράς, τους τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί. Αυτά τα λέγω στο επικαιροποιημένο βιβλίο μου "Χρυσή Αυγή Πολιτικός Οδοδείκτης", αλλά και διαθέτω υπό μορφή άρθρου ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ των ισχυρισμών μου. Το άρθρο αυτό, το πρόσφερα επωνύμως προς ανάρτηση - δημοσίευση διαδοχικά στον ΠΑΝΟΥΣΗ από 3ετίας, το ΠΑΝΤΑΧΟΥ και τον ΜΑΥΡΟ ΚΡΙΝΟ. Και οι τρεις αρνήθηκαν να το δημοσιεύσουν, φοβούμενοι τον πάταγο.
Εξ άλλου, είναι γνωστό ότι ο ΝΓΜ υπέπεσε και σε άλλο αμάρτημα, χαρακτηρίζοντας την Διακήρυξη Ιδεολογικών Αρχών της ΧΑ ως δήθεν "προσωπικό μου κείμενο", δηλαδή του υποφαινομένου, ενώ είναι τοις πάσι γνωστό, ότι απηχούσε αμιγώς τις αυθεντικές θέσεις της ΧΑ τότε. Το συμπέρασμα είναι ότι ο ΝΓΜ βρίσκεται εκεί που βρίσκεται από τα τραγικά λάθη της υπεράσπισης και τα δικά του και όχι "εξαιτίας του μασονικού(χαρακτηρισμός αυτόχρημα γελοίος) καταστατικού που επαναλάμβανε τον χαρακτηρισμό "ναζιστική" οργάνωση".

Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

 
Ο Ρεμπούτζουλος είπε...

Για όσα υποστηρίζεις στην τελευταία παράγραφο δεν αμφιβάλω καθόλου. Το "μασονικό" πήγαινε στη διάρθρωση της οργάνωσης σε ένα πολιτικό, σε ένα ιδεολογικό και σε ένα τεκτονικό τμήμα (την ανωτέρα Στοά). Εσύ το έχεις πει αυτό. Δεν έχει κανένα νόημα να αρνείσαι το τεκτονικό υπόβαθρο. Εκτός και αν εννοείς κάτι διαφορετικό με τη λέξη Στοά.

Τρεις ερωτήσεις θέλω να σου κάνω.

1) Είναι γνωστό ότι αυτή την αστεία άποψη περί ιδεολογίας είχε αποδεχτεί στην αρχή η Χρυσή Αυγή. Ναζισμός, προσωπολατρεία, εσωτερισμός. Το ερώτημα είναι γιατί ο Μιχαλολιάκος δεν είχε εγκρίνει το καταστατικό; Τα ίδια δεν πίστευε και αυτός;

2) Πότε έστειλες το καταστατικό στον Ψαρρά; Είχε ξεσπάσει η χρυσαυγιτιάδα; Πριν το φόνο του Φύσσα ή μετά;

3) Τι εννοείς το έστειλες στον Ψαρρά λόγω υπερβάλλοντος ζήλου;

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑνώνυμοςΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ είπε...

Φίλε μου, να πω για τελευταία φορά πως ό,τι πίστευε η Χρυσή Αυγή τότε δεν ήταν Ιδεολογία. Οι ιδεολογίες έχουν πεθάνει. Ήταν Οντολογία. Τέλος πάντων, "μη το ξαναπάμε πάλι από την αρχή", όπως έλεγε κι ο Σταυρίδης στη γνωστή ατάκα με την "πορτοκαλάδα από πορτοκάλι". Από κει και πέρα, είναι φανερό ότι είσαι εντελώς εκτός θέματος, μάλλον λόγω ηλικίας. Η ιστορία με τον Ψαρρά, το Καταστατικό και τον "Σχολιαστή", έγινε το 1988. Υπήρξε ένας "διάλογος" τότε με αυτό το περιοδικό και ως ΧΑ τους στείλαμε την Διακήρυξη Ιδεολογικών Αρχών. Στον φάκελο, που διαχειρίστηκα εγώ, διότι εγώ διεξήγα τον διάλογο, εσώκλεισα και το νεότευκτο Καταστατικό που είχα συντάξει και που ο ΝΓΜ γνώριζε μεν, αλλά δεν είχε ακόμη εγκρίνει και τελικά δεν ενέκρινε ποτέ. Το γιατί και τα υπόλοιπα, μπορείς να τα διαβάσεις στο βιβλίο μου "Χρυσή Αυγή, Πολιτικός Οδοδείκτης" ή στο ανωτέρω μνημονευόμενο από εμέ ντοκουμέντο, οψέποτε δημοσιευτεί. Μέχρι σήμερα, δεν έχει προθυμοποιηθεί κανείς να το δημοσιεύσει. Όταν έγινε η Δίκη, το υπ' όψη Καταστατικό ήταν ήδη 20 χρόνια μουσειακό υλικό και κανείς δεν θυμόταν την ύπαρξη του, με πρώτο τον Μιχαλολιάκο. Ξεφουρνίζοντας το ο Ψαρράς, τους αιφνιδίασε όλους, εκτός από εμένα βέβαια, που δεν με κάλεσε κανείς να εξηγήσω την αλήθεια και να ΑΠΟΔΕΙΞΩ την αθωότητα του Μιχαλολιάκου. Και όταν λέγω "αποδείξω", κυριολεκτώ. Δηλαδή να τρίψω την απόδειξη στη μούρη της Πολιτικής Αγωγής και του Ψαρρά, που εν συνόλω εψεύδοντο ασύστολα.

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

 
Ο Ρεμπούτζουλος είπε...

Ίωνα δεν έχουν πεθάνει οι ιδεολογίες. Έχει πεθάνει η σοβαρότητα στον τρόπο σκέψης σου και δεν το ξέρεις. Να συμφωνήσουμε ότι δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση. Την κλείνω εδώ

Δεν απάντησες αυτό που σε ρώτησα για το τεκτονικό υπόβαθρο του καταστατικού. Γιατί το και καλά ανώτερο στάδιο της Χρυσής Αυγής το ονόμασες Στοά; Για να καλυφθείτε από τη βροχή;

Δεν απάντησες και στην ερώτηση γιατί ο Μιχαλολιάκος δεν απέρριψε το καταστατικό. Όχι ότι είναι κάτι τόσο σημαντικό. Από περιέργεια ρώτησα.

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Για δείξε λίγο ρε Μονόκερε, πότε χαιρέτησε η PLO την εισβολή στην Κύπρο;

Γιατί εγώ ξέρω ότι στον Λίβανο η PLO εκπαίδευε σε στρατόπεδα άνδρες του Λυσσαρίδη για να πάρουν πίσω τα κατεχόμενα, τους Κούρδους του PKK που πολέμησαν μάλιστα μαζί το 1982 και κατά του Ισραήλ, και την Αρμενική ASALA. Και όποτε μου ζητηθεί, παραθέτω πηγές επ' αυτού.

Εκείνα τα χρόνια ο Μπεν Γκουριόν είχε φτιάξει την "περιφερειακή στρατηγική" του Ισραήλ, όπου συμμαχούσε με Τουρκία και Ιράν ως μη-αραβικές χώρες. Ο Αραφάτ στον Λίβανο δρούσε στον χώρο που τού επέτρεπε να δρα η Συρία του μπαμπά Άσαντ, ο οποίος ήταν μονίμως σε πόλεμο δι' αντιπροσώπων με την Τουρκία (εντός του Ψυχρού Πολέμου, Συρία=ΕΣΣΔ, Τουρκία=ΗΠΑ, άρα και PLO=ΕΣΣΔ εκείνη την εποχή). Ο Αραφάτ πάντα θύμιζε ότι η κατοχή και εποικισμός της Κύπρου από τους Τούρκους είναι ίδια περίπτωση με αυτή της Παλαιστίνης από τους Ισραηλινούς.

Δείχνεις ακραία έλλειψη γνώσης ιστορίας και γεωπολιτικής προκειμένου να υπερασπιστείς το αγαπημένο σου σιωνιστικό μόρφωμα, το οποίο ΟΝΤΩΣ επικρότησε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Όσο για κάποια... "χαρά" των μουλάδων του Ιράν για τη μετατροπή της Α.Σ. σε τζαμί, έχεις μαύρα μεσάνυχτα ΚΑΙ από θεολογία, διότι οι Σιίτες του Ιράν καμιά σχέση δεν θέλουν να έχουν με την ιστορική κληρονομιά της σουνιτικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία επί 400 χρόνια διεξήγαγε πολέμους και κατά της χώρας τους.

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Επίσης κουτοπονηρόκερε, οι παρατατικοί σου στο θέμα Χαμάς-Γάζα ("ήλεγχε", "κυβερνούσε") θα σου βγουν ξινοί. Ελέγχει και κυβερνά, ακόμα, η Χαμάς τη Γάζα, στον ενεστώτα, και θα συνεχίσει να το κάνει και στον μέλλοντα, όσα μωρά κι αν σκοτώσει ο αγαπημένος σου Μπίμπι, κι αυτό πολύ απλά γιατί η παλλαϊκή αντίσταση είναι μπολιασμένη σε όλο τον παλαιστινιακό πληθυσμό, ο οποίος ξωπετάει από το εθνικό σώμα εκείνους που τον προδίδουν με συμβιβασμούς, και είναι έτοιμος πάντα να προασπίσει, δίνοντας ως θυσία τις ζωές δεκάδων χιλιάδων αμάχων παιδιών του, εκείνους που αντιστέκονται με τα όπλα. Ψιλά γράμματα αυτά για ένα περίττωμα της σχολής ΦΞ, αλλά σου το γράφω για να μην τρέφεις αυταπάτες. Η Χαμάς με την εποποιία της 7ης Οκτωβρίου και την ακλόνητη στάση των 7 επόμενων μηνών σφράγισε την ύπαρξη και τη μακροημέρευσή της στις επόμενες γενιές εκατομμυρίων Παλαιστινίων που θα γίνουν μέλη της όσο θα συνεχίζεται η εγκληματική σιωνιστική κατοχή, και τα βοθρολύματα που υποστηρίζεις θα χρειαστούν πλέον δεκαετίες - αν όχι και αιώνες! - για να ξεμπερδέψουν με την αντίσταση. Μην βαυκαλίζεσαι με παρελθοντικούς χρόνους λοιπόν. Ένας λαός που ξέρει ότι ή θα νικήσει ή θα πεθάνει, στο τέλος νικά.

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο άλλος λέει το from the river to the sea ισοδυναμεί με γενοκτονία. Μεγάλε κόψε τον πολύ Φριζή, σε χαλάει.

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ είπε...

Ρεμπούτζουλε, δεν χρησιμοποιώ ποτέ προσωπικές αιχμές και προσβολές. Έχω γράψει 2.000 σελίδες σε 4 βιβλία, απαντάτε δίχως να έχετε διαβάσει ούτε γραμμή. Αποθεώνετε τον Φίχτε ως εθνικιστή, αλλά έχετε παντελή άγνοια του ως στοχαστή. Σας απαντώ με άρθρο στο https://pantahou1.blogspot.com/2024/04/blog-post.html για τον θάνατο των ιδεολογιών που ο Φίχτε ενορακροάστηκε και ο Γκαίντελ απέδειξε, μου απαντάτε με προσωπική επίθεση. Τέλος πάντων, δεν γνωρίζετε Φιλοσοφία της Ιστορίας, το δέχομαι, όπως είπε και ο Σταμάτης, άλλη είναι η στόχευση της Ιστοσελίδας: Ο αντι-διαφωτιστικός ρομαντικός εθνικισμός. Σεβαστό, αλλά είναι ανόητο να υπεκφεύγετε επί της λοιπής συναφούς θεματολογίας που ευλόγως και εποικοδομητικώς κατά την κρίση μου παρεισφρέει στον διάλογο, με προσωπικούς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Εγώ πιστεύω ότι οι ιδεολογίες πέθαναν και προσφέρω μια ιστοριοθεωρητική θεμελίωση γι' αυτό. Σεις πιστεύετε ότι ζουν και βασιλεύουν, διότι έτσι σας αρέσει. Με γεια σας, με χαρά σας. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος για προσωπικούς υπαινιγμούς. Όπως ο χριστιανισμός δεν είναι ιδεολογία αλλά οντολογία, έτσι και ο ναζισμός δεν είναι συγκρίσιμος με τον εθνικισμό, αλλά με τον χριστιανισμό και τον παγανισμό. Τέλος πάντων. Για το υπόβαθρο του Καταστατικού παραπέμπω στο https://pantahou1.blogspot.com/2024/01/blog-post.html. Τέλος, είπα ότι ο Μιχαλολιάκος απέρριψε το Καταστατικό και σε παρέπεμψα για την απάντηση στο "γιατί", στο βιβλίο μου "Χρυσή Αυγή Πολιτικός Οδοδείκτης".

Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

 
Ο Ρεμπούτζουλος είπε...

Απαντώ έτσι γιατί κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις και κρύβεσαι πίσω από ένα καθωσπρεπισμό που θυμίζει τσατσά ιππικού ομίλου. Δεν θέλω να δώσω λεφτά στον εκδοτικό οίκο του Πλεύρη και των φίλων του. Κρύβεσαι στις ερωτήσεις, αποφεύγεις να απαντήσεις και κανείς τον τελάλη του "πατριάρχη". Εσύ για να σχολιάσεις εδώ μέσα σου επιβάλει ο Σταμάτης να διαβάσεις τις εκατοντάδες σελίδες του περιοδικού της λέσχης; Σοβαρέψου κάποτε ρε άνθρωπε και σταμάτα να πιστεύεις ότι δεν σε βλέπουν όταν κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο. Δεν γουστάρω να διαβάσω τις τέσσερις χιλιάδες σελίδες σου. Εσύ μπαίνεις στο δικό μας ιστολόγιο δεν μπαίνουμε εμείς. Δεν σε αποκλείουμε από τη συζήτηση. Αντί να πεις ευχαριστώ θες να βάζεις και όρους. Όχι δεν έχω καμία όρεξη να διαβάσω αυτά που γράφεις στα βιβλία σου. Μου αρκούν αυτά που διαβάζω στα σχόλια που γράφεις. Εσύ ανοίγεις συζήτηση και σε ρωτάω. Δεν μπορείς να απαντήσεις; Μόνο τη μπάλα στην εξέδρα και να πληρώσουμε τους τσελεμεντέδες του Πλεύρη;

Γιατί ονόμασες το τρίτο επίπεδο ιεραρχίας της Χρυσής Αυγής Στοά; Έχει σχέση αυτή η απόφαση με τον τεκτονισμό, ναι ή όχι; Γιατί κάνατε μαγική τελετή στην ίδρυση; Ούτε αυτή είχε σχέση με τον τεκτονισμό;

Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Γιάννη το τι ξέρεις στην ιστορία της φιλοσοφίας είναι άλλο θέμα. Μην εκμεταλλεύσαι την χαλαρή διάθεση του Σταμάτη. Θυμόμαστε όλοι το συνέβη με το άρθρο για τον Βίκο.

Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

 
Ο Anti-gladio είπε...

Καλά νομίζετε ότι θα πάρετε ξεκάθαρη απάντηση από γκαρσόνια Στοών ή από σερβιτόρους νεο-παγανιστικών μαγαζιών; Η δουλειά τους είναι η αντιστροφή της πραγματικότητας. Επίσης με έναν περίεργο τρόπο η Λάουρα έχει διαρρεύσει μέχρι και τι χρώμα παντελόνι φοράνε κάποιοι συναγωνιστές αλλά για τον Γιαννάκη δεν ξέρουμε, δεν είδαμε, δεν ακούσαμε. Γιατί τόση ευαισθησία με τον συγκεκριμένο ρε Κένταυρε; Είπες να κόψεις τις παλιοσυνήθειες; Επίσης τι εννοείς ως "υπερβάλλοντα ζήλο" Γιάννη; Σε τάραξαν στις κλήσεις από την ΓΑΔΑ;

Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο Ένας παλιός εθνικιστής είπε...

Το έχω το βιβλίο του μα δεν θυμάμαι τι γράφει στο σημείο για το καταστατικο.Σιγουρα,όμως,δεν λέει ότι το έστειλε το 1988,μαζί με την ιδεολογική διακήρυξη και ένα τεύχος του περιοδικού. Σίγουρα δεν αποκάλυψε στο Μιχαλολιάκο,ούτε σε κάποιον αλλο,ότι το έστειλε.
O Ψαρράς χρησιμοποίησε αποσπάσματα του μη αποδεκτού καταστατικού στην Ελευθεροτυπία (στη στηλη του"Iου"),το Φθινόπωρο του 1991. Ο Περδικάρης αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή τέλη Ιανουαρίου του 1991.

Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οι ρομαντικοί πονηρέ μετέφραζαν τους Πέρσες και Άραβες μύστες του Μεσαίωνα (Ρούμι, Χαφέζ, Σααντί, Καγιάμ), και όχι τους Οθωμανούς.

Γι' αυτό κι εμείς σήμερα είμαστε με Ιράν και Χεζμπολάχ και όχι με Τουρκία.

Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ είπε...

1. Κρίσιμη Ερώτηση προς την Λέσχη: Εάν σας στείλω το άρθρο - ντοκουμέντο που ΑΘΩΩΝΕΙ τον Μιχαλολιάκο δεσμεύεστε ότι θα το δημοσιεύσετε;
2. Στον "Παλιό Εθνικιστή": Προφανώς δεν έχεις την επικαιροποιημένη έκδοση του "Χρυσή Αυγή Πολιτικός Οδοδείκτης".
3. Στον Ρεμπούτζουλο. Δεν σου ζήτησα φίλε μου να διαβάσεις τα βιβλία μου. Σου ζήτησα να μη με προσβάλεις. Όταν υποστηρίζω ότι "οι Ιδεολογίες πέθαναν", επιχειρώ μια εκτεταμένη ιστοριοθεωρητική θεμελίωση, σύνοψη της οποίας εμφανίζεται στον σύνδεσμο που υπέδειξα, αλλά η ερμηνεία της αναπτύσσεται στα βιβλία μου. Θέλω δηλαδή απλώς να υπογραμμίσω ότι η θεώρηση αυτή είναι απόρροια πλατωνικού μόγου και όχι μια επιπόλαιη βολική διατύπωση. Δεν ζητώ από κανένα σας να την αποδεχτεί. Ζητώ απλώς η αντιλογία σας να έχει και αυτή ιστοριοθεωρητική θεμελίωση και ερμηνεία. Και δεν έχει. Μόνο αυτό επισημαίνω. Για την Λέσχη, οι ιδεολογίες ζουν και βασιλεύουν και δεν είναι ζόμπι, ανεξάρτητα από τον βηματισμό του Ιστορικού Γίγνεσθαι, επειδή μόνο έτσι ο αντι-διαφωτιστικός ρομαντικός εθνικισμός συνεχίζει να υπάρχει. Στα βιβλία μου εκθέτω αναλυτικά γιατί ο Παγανισμός (Μυθικός Πολιτισμός) είναι Οντολογία, ο Χριστιανισμός (Χριστιανικός Πολιτισμός) είναι Θεολογία, η Νεωτερικότητα (Δυτικός Πολιτισμός) είναι Ιδεολογία (συμπεριλαμβανομένου και του εθνικισμού) και ο Ναζισμός (Άριος Πολιτισμός) επιστρέφει στην Οντολογία. Αυτός είναι ο κύκλος της Φιλοσοφίας της Ιστορίας.
4. Στον Anti-gladio και σε όλους τους συνδαιτυμόνες του διαλόγου. Θυμήθηκα μετά από μισόν αιώνα, ότι ο Αριστοτέλης τότε με αποκαλούσε φιλικά πολλές φορές Γιαννάκη. Και μάλιστα το -κη με γαλλική προφορά. Δηλαδή Γιαννά-que. Συμπέρασμα. Όπου βλέπετε το "Γιαννάκη", πίσω από το όποιο ψευδώνυμο κρύβεται ο Αριστοτέλης.

Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

 
 Ο Σταμάτης είπε...

Κρίσιμη απάντηση: Γιάννη είμαστε εργαζόμενοι και δεν έχουμε χρόνο να ασχολούμαστε όλη την ημέρα μαζί σου. Μπορεί να ζητάς η αντιλογία μας να λαμβάνει υπόψη την βιβλιογραφία σου, αλλά δεν είμαστε σε θέση να ικανοποιούμε υπερβολικές απαιτήσεις. Έχουμε μια σαφή εικόνα του τι γράφεις και υποστηρίζεις. Προσωπικά έχω δείξει αντιφάσεις, αυθαίρετη χρήση όρων και εξαγωγή εξωφρενικών συμπερασμάτων σε ορισμένες από τις προτάσεις σου. Άλλες μπορεί να είναι περισσότερο ανεκτές ή και οικείες με όσα γράφουμε. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε την όρεξη να ασχολούμαστε όλη την ημέρα μαζί σου. Μας έχεις ζαλίσει τον έρωτα, για να στο πω πιο πεζοδρομιακά.

Το ότι κάποια παιδιά σου απαντούν λακωνικά, ειρωνικά ή ευσύνοπτα δεν σημαίνει ότι αδυνατούν να σε αντιμετωπίσουν. Σημαίνει ότι αδυνατούν να σε ανεχτούν και θέλουν να σε ξεφορτωθούν με ένα σύντομο σχόλιο. Αλλά, όπως μου έλεγε ένας παλιός εθνικιστής στο τηλέφωνο, είσαι σαν το γραμματόσημο. Όσο το φτύνουν τόσο περισσότερο κολλάει.

Δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω με την απόπειρα φιλοσοφίας της ιστορίας που επιχειρείς. Αυθαιρεσία επί αυθαιρεσιών. Όπως σου κατέβει χρησιμοποιείς τον όρο ναζισμός. Ό,τι γουστάρεις βαφτίζεις όπως θες. Ιστορικά αποδεδειγμένα γεγονότα (πχ υπάρχει κυρίαρχη νεοφιλελεύθερης ιδεολογία, ζούμε ακόμη σε συνθήκες νεωτερικότητας έστω και μεταμοντέρνας, υπάρχουν ακόμη πολιτικά κινήματα με ιδεολογικό υπόβαθρο) εσύ τα θεωρείς ζόμπι που έχουν παρέλθει και άλλα συναφή. Από ένα σημείο και μετά όποιος δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα είναι δουλειά άλλων ειδικοτήτων να τον διαχειριστούν.

Στο θέμα του Βίκο, άλλο κόλλημα πάλι. Τι εννοείς όταν λες να διαβάσουμε τον Βίκο; Ένα βιβλίο είναι το επίκεντρο της σκέψης του, δεν είναι πολιτικό μάλιστα. Υπάρχει όμως σχετικά καλή δευτερογενής βιβλιογραφία. Και στα ελληνικά. Υπάρχουν άρτιες κριτικές και παρουσιάσεις της Νέας επιστήμης. Ρωτάς αν τον έχουμε διαβάσει εννοώντας να έχουμε εστιάσει σε άρθρα, σε επιστολές, γενικά στην ακαδημαϊκή βιβλιογραφία που τον αφορά; Όχι. Αλλά μια εικόνα του τι είπε την έχουμε. Υπάρχει και η δευτερογενής βιβλιογραφία του Μπερλίν. Έχω διαβάσει το "Τρεις Κριτικοί του Διαφωτισμού" και το "Κόντρα στο Ρεύμα". Έχω διαβάσει μερικές ακόμη μονογραφίες και κριτικές της νέας επιστήμης. Αρκούν αυτά για να αντιληφθώ τι έχεις καταλάβει εσύ από τον Βίκο και αν προσπάθησες με έναν γελοίο τρόπο (ή εναλλακτικά δεν κατάλαβες το συγκεκριμένο θέμα) να αλλοιώσεις το θρησκευτικό περιεχόμενο της σκέψης του. Τι άλλο θες να πούμε; Αυθαίρετη εντελώς ήταν και εκείνη η ερμηνεία που μάζεψα στην επιμέλεια.

Κάνε μου την χάρη, λοιπόν, και σταμάτα να εκμεταλλεύεσαι το γεγονός ότι εργαζόμαστε και δεν έχουμε τόσο χρόνο ώστε να συζητάμε εδώ μέσα όλη την ώρα μαζί σου ή να αποκρούουμε θεματικές που θες να περάσεις.

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο Σταμάτης είπε...

Το άρθρο για την αθωότητα του Μιχαλολιάκου είναι μάλλον αργά για να τον σώσει. Ούτε και εμπιστευόμαστε την ικανότητά σου να αξιολογήσεις την σημασία του. Αν, παρόλα αυτά, πιστεύεις ότι πρέπει να δημοσιευθεί για να βοηθήσει αθώους ανθρώπους να βρουν το δίκιο τους, στείλε το να το δούμε. Θα ρωτήσω παιδιά με νομικές γνώσεις πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και αν δεν εγκυμονεί κίνδυνο να μπλέξουμε και εμείς, ασφαλώς θα υπάρξει σχετική ανάρτηση. Αλλά και πάλι η στάση σου παραμένει προβληματική. Αν ήθελες όντως να συζητηθεί αυτό το θέμα δεν έπρεπε να απευθυνθείς σε εμάς ή στον Μαύρο Κρίνο. Σε έναν μεγάλο δημοσιογραφικό οργανισμό έπρεπε να είχες απευθυνθεί. Φιλιππάκης, Χίος ή κάποιος τέτοιας αναγνωσιμότητας εκδότης έπρεπε να το δημοσιεύσει ή να αναφέρει την αλήθεια γύρω από αυτό το καταστατικό την εποχή που έπρεπε. Μην μου πεις ότι δεν είχες πρόσβαση. Αν χρειαζόταν να βρεις πρόσβαση σε μαζικό έντυπο, αρκούσε ένα τηλεφώνημα στον φίλο σου τον "πατριάρχη". Ακόμη και αν δεν έδειχνε ενδιαφέρον ο Φιλιππάκης (μάλλον ο πιο σοβαρός εκδότης) ή ο Χίος, θα σου έβρισκε ο "πατριάρχης" κάποια εφημερίδα.

Αυτά και επαναλαμβάνω. Μην γίνεσαι ενοχλητικός. Προφανώς υπάρχουν θεματικές που μπορεί να μην γνωρίζω. Δεν γνωρίζω θεωρία μπαλέτου, για παράδειγμα. Όμως δεν έχουν σχέση με αυτό που κάνει η λέσχη. Πολύ καλά σου κάνουν και σου συμπεριφέρονται, λοιπόν, τα παιδιά με αυτό τον τρόπο. Μήπως και καταλάβεις κάποια στιγμή.

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Μονόκερως είπε...

"Πόσο μυαλό χρειάζεται να έχετε για να καταλάβετε τη διαφορά; Αλληλεγγύη σε όλους τους εχθρούς του φιλελεύθερου Διαφωτισμού και του διεθνούς Εβραϊσμού"

Για ξανασκέψου το αυτό Ρεμπούτζουλε. Δηλαδή αλληλεγγύη και με τους Ταλιμπάν και με τους isis, αφού και αυτοί είναι εχθροί τού "φιλελεύθερου Διαφωτισμού και του διεθνούς Εβραϊσμού"; Και με κάθε αφρικανό ισλαμιστή που θα σου πάρει το κεφάλι πριν ρωτήσει αν είσαι αλληλέγυος. Αυτοί σύμφωνα με αυτό που έγραψες πρέπει να θεωρούνται συνοδοιπόροι σου.(Άσε που αλληλέγγυοι στους Παλαιστίνιους είναι και διάφορα lgbt αλλά και μαύροι blm και άσπροι woke.)

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

 
Ο Ρεμπούτζουλος είπε...

Για ποιο λόγο ένας ηλίθιος όπως ο Μονόκερως καλεί τον συνομιλητή του να σκεφτεί; Γιατί ζούμε στον κόσμο που όλα έχουν γυρίσει ανάποδα. Οι Isis είναι σύμμαχοι των Αμερικανών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι LGBT και οι μαύροι blm είναι κατασκευάσματα της αμερικανικής παγκοσμιοποίησης. Σου άρεσαν προχτές στην Eurovision ; Μήπως τους έστειλε ο Πούτιν και το Ιράν εκεί; Δεν νομίζω. Τέρμα νορδικό είναι το παιδί που νίκησε. Περνάει το λευκόμετρο.

Έχετε πάθει γερή ζημιά γκαρσόνια της Νέας Δημοκρατίας. Συνεχίστε έτσι. Θα σας ξεφτιλίσουμε μέχρι να σας κοπεί ο βήχας. Εναντίον του κόσμου της νεωτερικότητας. Against the modern world .

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ είπε...

Σταμάτη, δεν είχα καμιά πρόθεση να επανέλθω. Ό,τι είχαμε να πούμε με την ΦΛΕΦΑΛΟ, το είπαμε. Επανήλθα μόνον επί προσωπικού, διότι έθεσε θέμα ο Ρεμπούτζουλος. Ασφαλώς και δεν πρόκειται να σας στείλω το άρθρο. Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να ανατρέξει στην επικαιροποιημένη έκδοση του βιβλίου. Τον ενημερώνω όμως, προκειμένου να μη ξοδέψει άσκοπα χρήματα, ότι θα βρει μεν απαντήσεις, αλλά όχι το κλειδί της αθωότητας του Μιχαλολιάκου, το οποίο υπάρχει μόνο στο άρθρο. Δεν καταλάβατε. Δεν έχω καμιά πρόθεση ή ενδιαφέρον να απευθυνθώ σε κανένα, καμιά απολύτως ζέση για δημοσιότητα, το ζήτημα ήταν πάντοτε παρεμπίπτον ένεκα σχετικού άρθρου ή συναφούς σχολίου.
Ευχαριστώ για τους διαλόγους που μου προσφέρατε, ήταν πολύ χρήσιμοι και διαφωτιστικοί. Εύχομαι την ευόδωση της προσπάθειας σας.

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ίωνα, κανένα θέμα δεν έθεσε ο Ρεμπούτζουλος. Ένα παράδειγμα έδωσε χωρίς να απευθυνθεί σε εσένα. Θα διερωτηθείς αν δεν είναι λόγος να παρέμβεις σε μια συζήτηση που αφορά τα πρόσωπό σου. Είναι λόγος. Να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις πολλούς τέτοιους λόγους να παρέμβεις και στο προσεχές μέλλον. Είσαι δημόσιο πρόσωπο του κακώς νοούμενου "χώρου" και η πολιτική συμπεριφορά/στάση σου μπορεί να κριθεί σε άρθρα ή το όνομά σου να αναφερθεί σε συζητήσεις. Είναι πολύ διαφορετικό αυτό από το να σε καλούμε για διάλογο. Αν νομίζεις ότι θες να υπερασπιστείς τον εαυτό σου μπορείς σε κάθε περίπτωση να παρεμβαίνεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι απευθυνόμαστε σε εσένα επί προσωπικού ή ότι μας ενδιαφέρει η γνώμη σου. Κατά τον ίδιο τρόπο δεν θα σταματήσει η κριτική προς εσένα ή άλλα πρόσωπα των "εθνικιστών της γενιάς του Πολυτεχνείου." Δεν κάνουμε κριτική για να σε καλέσουμε σε διάλογο. Για να αποτιμήσουμε τι συνέβη μέχρι σήμερα στο "χώρο", γιατί συνέβη και πώς δεν θα επαναληφθεί γράφουμε.

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Μονόκερως είπε...


Αγαθέ μου Ρεμπούτζουλε ξύπνα. Μη κάνεις διάλογο με φαντάσματα. Κοίτα τα κείμενα που έχεις μπροστά σου. Δεν έθεσα ως τώρα το φυλετικό στοιχείο. Το άφησα έξω από την συζήτηση. Εγώ προς το παρόν έμεινα στο πολιτισμικό και πολιτικό πεδίο. Και γενικότερα, έχω παρατηρήσει ότι όποτε συμφέρει στην παρέα τής “λέσχης”, εκδίδει πιστοποιητικά εθνικής γνησιότητας (προφανώς με βάση το φυλετικό στοιχείο), και όταν στριμώχνεται στην γωνία με τις αντιφάσεις της αρχίζει το γνωστό ρεφρέν για 2 τύπους που αμφισβητούν την ελληνική φυλετική καταγωγή των μελών της. Καταντάει κωμικό. Δεν γνωρίζω αυτούς τούς 2. Τελεία.

Τώρα σοβαρά, μόνο Γερμανοί έχουν την αποκλειστικότητα να ασχολούνται με το καραγκιοζιλίκι της Γιουροβίζιον; Στις σλαβικές χώρες δεν τρέχουν να ξεπεράσουν σε κιτς τους Γερμανούς, Γάλλους, κλπ; Οι Ρώσοι δεν θα πήγαιναν με τα 4 αν δεν τους έδιωχναν; Και εσύ όταν πας στην Γερμανία πώς πέφτεις συνεχώς επάνω σε Eurovisionists? Να προσέχεις τις παρέες σου. Τους Ρώσους δεν τους βλέπεις ότι ξεπουλιούνται και πουλάνε τα κορμιά τους από την εποχή τής σοβιετικής ένωσης να αγοράσουν δυτικά καταναλωτικά προϊόντα. Οι ολιγάρχες τους τα γιοτ τους στα ναυπηγεία της δύσης τα παραγγέλνουν και τα λεφτά τους στις δυτικές τράπεζες τα έχουν. Αποδέχονται την πιο παρακμιακή καταναλωτική εκδοχή τής δύσης, το διεστραμμένο πολιτικό τους πρόταγμα από την σοβιετική εποχή ήταν να γίνουν Αμερική με πολιτικούς θεσμούς μογγολικού χανάτου (σταλινισμός). Απέτυχαν οικτρά βέβαια, εν μέρει το πέτυχαν οι ανταγωνιστές τους Κινέζοι των οποίων υποτελείς οδεύουν να γίνουν.

Ναι, και οι Γερμανοί αναφέρονται στον ρόλο τους μέσα σε αυτό που αποκαλείται “δύση” (π.χ. Χάιντεγκερ). Αλλά το όνομα δεν έχει σημασία πες το όπως θέλεις.

Σοβαρά τώρα, ψάχνετε δήλωση εθνικιστικών φρονημάτων στους μεγάλους της τέχνης για να τους αποδεχθείτε εκεί στην παρέα της λέσχης;; Θα πετάξεις και τον Όμηρο, και όλους τους Αρχαίους Έλληνες, τους Ρωμαίους, κλπ έτσι όπως πας, αλλά θα κρατήσεις τους εγκεκριμένους από τον Ζντάνοβ και τον Μπουλγκάκοβ, ασφαλώς, σαν εθνομπολσεβίκος. Αυτό που επιχειρείς είναι το σημείο μηδέν του πολιτισμού, ή μάλλον το υπό το μηδέν. Εθνοταλιμπανισμός.

Ναι το παρατήρησα και εγώ ότι τα πρόχειρα παραδείγματα ήταν όλοι Γερμανοί – θα μπορούσα να βάλω και Shakespeare, Ruskin, Blake, και Γάλλους και Ιταλούς και Βέλγους και κάποιους Ρώσους. Αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ - αν όχι, λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω άλλο.

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

 
 Ρεμπούτζουλος είπε...

Απρόσεκτε Μονόκερε μην κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο. Έγραψες: "Όσον αφορά στην Ρωσία, είχε μία ευρωπαϊκή μειοψηφία, αλλά επί σοβιετικού καθεστώτος επικράτησε το ασιατικό στοιχείο, και πολιτικά και πολιτισμικά".

Σου είπα προηγουμένως ότι η ιδέα είναι ίδια με αυτή των άλλων σχολιαστών που δεν γνωρίζεις, δεν άκουσες, δεν είδες. Το περιεχόμενο παρουσιάζει μια ελαφριά αλλαγή. Η φόρμα είναι ίδια. Ένα είναι το σκεπτικό σας. Για αυτό μοιάζουν και τα ψευδώνυμα. Παραπέμπουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Όταν λες ασιατικό πολιτικό στοιχείο τι εννοείς; Όταν λες ευρωπαϊκό πολιτικό στοιχείο τι εννοείς; Το φιλελευθερισμό; Το Διαφωτισμό; Τον Κοραή και τους μαθητές του; Την Ελλάδα μέχρι τη Λάρισα; Τη Μακεδονία των βαρβάρων μη Ελλήνων; Τον καπιταλισμό; Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Δεν είναι αυτό η Ελλάδα. Αυτό είναι ένα αφήγημα του φιλελεύθερου κλασικισμού.

Αναζητούνται τα φρονήματα λογοτεχνών της νεωτερικότητας. Στην αρχαιότητα δεν υπήρχαν ιδεολογίες με την σύγχρονη έννοια. Εγώ λέω ότι και στους αρχαίους συγγραφείς έχει μια σημασία η πολιτική σκέψη. Ένας ρομαντικός εθνικιστής θα προτιμήσει τον Όμηρο ή τον Αισχύλο από τον Ευριπίδη. Θα προτιμήσει τον Πλάτωνα από τους σοφιστές. Πάντα έχει κάτι που ελκύει η πολιτική σκέψη.

Αυτό ισχύει περισσότερο στα χρόνια της νεωτερικότητας. Ήταν καλός συγγραφέας ο Γκαίτε. Όμως κυνηγούσε εθνικιστές. Όχι κύριε Μονόκερε. Δεν είναι μέρος της πολιτικής κληρονομιάς μου ένας λακές των κρατικών αρχών που κυνηγάει τους εθνικιστές. Είναι της πολιτικής μου κληρονομιάς αυτοί που διώχθηκαν για τις ιδέες του εθνικισμού.

Δεν γνωρίζω αν έχεις συγγένεια με τους στρουθοκάμηλους. Να ξέρεις ότι φαίνεσαι παρά την προσπάθεια να κρύψεις το κεφάλι σου. Το τσίρκο της Eurovision γίνεται σε ένα έδαφος με νόμους, ιδεολογία και κουλτούρα φιλελεύθερη. Καπιταλιστική. Η εκπόρνευση των κοριτσιών στη Ρωσία έγινε σε ένα έδαφος με κράτος, κουλτούρα και νόμους φιλελεύθερους. Καπιταλιστικούς. Επί Γιέλτσιν. . Το "ασιατικό στοιχείο" που τόσο πολύ υποτιμάς δεν είχε τέτοια φαινόμενα πριν το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Όταν έπεσε στα χέρια των Αμερικανών είδε να εμφανίζονται trans, gays, μαφιόζοι, εργασιακό αυτομαστίγωμα. Από τους καμικάζι ξέπεσε στους καπιταλιστές.

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα είμαι επιεικής με τους Ρώσους φιλελεύθερους; Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα είμαι επιεικής με τους Ρώσους κυβερνώντες που μπορεί να μαγευτούν από τις σειρήνες του φιλελευθερισμού; Όση αηδία μου προκαλείς εσύ άλλη τόση μου προκαλούσε ο Πούτιν όταν τα έβρισκε με την Μέρκελ. Τώρα που συγκρούεται με τους καπιταλιστές της παγκοσμιοποίησης τον στηρίζω. Αν βρεθεί κάποιος εθνικιστής ηγέτης να τα βάλει με ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση και φιλελευθερισμό θα τον στηρίξω περισσότερο.

Ο εθνικιστής είναι εναντίον της φιλελεύθερης δυτικής καπιταλιστικής πολιτικής από την εποχή του Ράσκιν, του Δραγούμη και του Γιαννόπουλου. Τώρα θα αλλάξουμε; Όχι Μονόκερε. Παντού θα στήσουμε εθνικιστικές πολιτοφύλακες. Για να ελέγχουμε τα πρακτόρια και να τρώτε πόδι από το χώρο με όσα ψευδώνυμα και αν εμφανιστείτε. Χίλιες φορές εθνοταλιμπάν παρά φιλελεύθερος, gay, δεξιός. Έτσι είμαστε εμείς. Βάναυσοι. Δεν μας αρέσουν οι τρυφερές ψυχές του φιλελευθερισμού.

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ενημερωτικά.

Στην απογραφή του 1913, ο πληθυσμός της Ρωσικής Αυτοκρατορίας ήταν 126 εκ. από τους οποίους 97 εκ. (77%) ανήκαν στις ευρωπαϊκές εθνότητες.

Στην απογραφή του 1959, ο πληθυσμός της ΕΣΣΔ ήταν 200 εκ. από τους οποίους 159 εκ. (80%) ανήκαν στις ευρωπαϊκές εθνότητες.

Στα πρώτα σαράντα χρόνια της ΕΣΣΔ το ευρωπαϊκό στοιχείο της ΕΣΣΔ δυνάμωσε πληθυσμιακά από το 77% στο 80% (καλά, τα περί "ευρωπαϊκής μειοψηφίας" δεν τα σχολιάζω, να μας πει ο Μονόκερως σε τι είδους μαθηματικά το 77% και το 80% είναι μειοψηφία - στα μαθηματικά που δίδασκε σε φροντιστήρια ο ΝΓΜ ή ο Γκέκας ίσως).

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Διαφοροποιούμαι από τον Ρεμπούτζουλο ως προς το "ο Σίλερ δεν είχε σχέση με τον εθνικισμό". Ο Γκαίτε πράγματι δεν είχε ουδεμία.

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο Σταμάτης είπε...

Ρεμπ... επίτρεψέ μου να παρέμβω στον διάλογο. Θέλω να ρωτήσω τον Μονόκερω αν μπορεί να μας εξηγήσει πώς προσδιορίζει την έννοια "δύση". Με μια πολύ σύντομη περιγραφή. Μου κέντρισε το ενδιαφέρον αυτό το σημείο του σχολιασμού του επειδή έκανε νύξη στον Χάιντεγκερ. Κύριε Μονόκερε τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αγγλία τις συμπεριλαμβάνεις σε αυτή την ενότητα της "δύσης";

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ανώνυμος Ο Σούχωφ είπε...

Ο χαρακτηρισμός της Ρωσίας ως ασιατικής, μογγολικής κτλ έχει καθαρό φυλετικό πρόσημο. Όχι πολιτισμικό ή πολιτικό. Ο μαρξισμός είναι διαφωτιστική ιδεολογία, άρα και δυτική. Επί Τσάρων οι ίδιοι οι εστιατορες κατατάσσουν τη Ρωσία στη δύση λόγω της αριστοκρατίας της που ήταν κατά βάση γερμανογενής.
Άρα η Ρωσία είναι ασιατική λόγω σλαβικής φυλής και ορθοδοξίας.
Βάση αυτής της συλλογιστικής όμως, τότε και η (υπαρκτή) Ελλάδα είναι ασιατική (εκτός από τον Καλεντζη, τον Πλεύρη και τον Μητσοτάκη που κρατάνε Θερμοπύλες).
Ανάλογου τύπου συμπεριφορές μπορώ να σκεφτώ μόνο στη λατινική Αμερική, όπου η βαθυπλουτη, λευκή άρχουσα τάξη βρίσκεται σε διαρκή σύγκρουση με την μιγαδική - ινδιάνικη λαϊκή βάση. Ένας ταξικός ανταγωνισμός θωρακισμένος από πραγματικά φυλετικά στεγανά που αποτρέπει την δημιουργία ισχυρής εθνικής συνείδησης και καταδικάζει τις χώρες αυτές σε αέναη εξάρτηση από τις ΗΠΑ.
Επειδή λοιπόν στην Ελλάδα τέτοια φυλετική διαφοροποίηση δεν υπάρχει, καλό είναι για τις ΗΠΑ, να δημιουργηθεί τεχνητά. Το Ελληνικό έθνος είναι βαθύτατα και δομικά προβληματικό για την αγγλοσαξωνική γεωπολιτική αρχιτεκτονική. Για αυτό το λόγο βιώνουμε τη προσπάθεια αποδόμησης του και παράλληλα τεχνητής ανασύνθεσης του σε πλαίσια συμβατά με τα αγγλοσαξωνικά συμφέροντά. Μία Αλβανό ελληνική άρχουσα τάξη εναντίον της λαϊκής Πακιστανό ελληνικής τάξης θα κλείδωνε την αέναη εξάρτηση ΔΟΜΙΚΑ και παράλληλα θα εξοριζε τα ρωσικά συμφέροντα δια παντός από το εσωτερικό, δεδομένου ότι τόσο οι Αλβανοί όσο και οι αφροασιατες είναι φύση αντιρωσσοι ως τουρκόφιλοι.
Η ακροδεξιά πτέρυγα της ΕΥΠ έχει πάρει εργολαβία τη κατασκευή του αλβανοελληνιστάν, η ακροαριστερή τη κατασκευή του πακιστανοελληνιστάν.
Όλοι μαζί δουλεύετε για το Λάγκλεϋ και τη καταστροφή του Ελληνικού έθνους.

Ανώνυμε αδικείς τον Γκέκα. Ενώ ιδεολογικά βρίσκεται πολύ κοντά στα εστιατόρια, ωστόσο πήρε μια στάση συνεπή με την ιδεολογία του στο Ρώσο ουκρανικό. Και γενικά είναι ακέραιος χαρακτήρας. Για αυτό έχει δεχθεί το απρόκλητη μπουλινγκ και διασυρμό χαρακτήρα όλα αυτά τα χρόνια. Η στάση του χαλάει τη μανέστρα της πρεσβείας.

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Βρήκατε πτώμα τώρα και το σκυλεύετε. Έλεος με τους ''εθνικιστές του Πολυτεχνείου''. Πάει, τελείωσαν ! Έκαναν ότι έκαναν ως νεολαίοι και μετά ιδιώτευσαν οι περισσότεροι. Να συμφωνήσω πως άφησαν ερείπια πίσω τους. Εσείς οι καταρτισμένοι 40ηδες και 50ρηδες, ποιά είναι τα πεπραγμένα σας; Τονίζω την ηλικία σας, διότι λειτουργείτε ως 20ρηδες ενώ είστε μεσήλικες πια.

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

"Τους Ρώσους δεν τους βλέπεις ότι ξεπουλιούνται και πουλάνε τα κορμιά τους από την εποχή τής σοβιετικής ένωσης να αγοράσουν δυτικά καταναλωτικά προϊόντα"

Δε γίνεται να μη σχολιαστεί και το παραπάνω απόφθεγμα.
Όντως υπήρχε αυτό το φαινόμενο τότε που οφείλεται στη διαρκή λιτότητα που είχε επιβάλει το αποτυχημένο σοβιετικό μοντέλο, προκειμένου να ακολουθεί τους αμερικάνικους υπερεξοπλισμούς κατά πόδας.

Την ίδια εποχή ρε ΒΛΗΜΑ είχε δημιουργηθεί ο μύθος του Γκρικ λοβερ. Όλη η βόρεια Ευρώπη κατέβαινε τα καλοκαίρια να ανοίξει τα πόδια στους μελαμψους, τριχωτούς Έλληνες. Πηδούσαν και οι ανάπηροι. ΤΖΑΜΠΑ. Πολλές φορές με τους άντρες και τα παιδιά τους σε παραδίπλα καταλύματα.
Που θα μιλήσεις για ηθική υπεροχή του χοιροστασίου που λέγεται "Δύση"...

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Λύκος που τρώει Μονόκερους είπε...

https://nemesishd.gr/news/salos-stin-tourkia-me-iran-gia-tous-ellines-chamenei-to-vivlio-existorei-tin-katapiesi-ton-ellinon-apo-tous-othomanous-tourkous/

Αφιερωμένο στον Μονόκερω.

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Για τον Στέφανο μπορώ να εγγυηθώ εγώ.

Όμως δημοσιεύθηκε το σχόλιο για έναν άλλο λόγο. Δείχνει ότι μπορεί κάποιος ή κάποιοι να σχολιάζουν παίζοντας διπλό ρόλο. Μια εθνικοσοσιαλιστές ρομαντικοί και μια φιλελεύθερα ναζιστικά γκαρσόνια.

Και στο ενδιάμεσο, αφού έχουν προκαλέσει αναταραχή και τσακωμούς ανάμεσα στις ομάδες του χώρου, να αφήνουν και μια σπόντα για κάποιο πρόσωπο με το οποίο έχουν προσωπικές διαφορές. Ας είναι άσχετο με την συζήτηση.

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Μονόκερως είπε...

Απερίσκεπτε Ρεμπούτζουλε, δεν θα με κάνεις να καταφύγω σε κάτι εύκολο όπως να γράψω δυο-τρείς λέξεις προσβλητικές. Αυτό μπορεί να το κάνει ο κάθε γύφτος, δεν το θεωρώ καθόλου αξιοπρεπές και ανδροπρεπές. Από την άλλη όταν κάποιος καταφεύγει σε μεγαλοστομίες του τύπου “εγώ είμαι άγριος”, “εγώ είμαι βίαιος” αρχίζω να καταλαβαίνω ότι το γατάκι θέλει να παραστήσει τον τίγρη.

Τώρα, αν νομίζεις ότι όλο αυτό που απλουστευτικά λέγεται νεωτερική δύση, με την πολιτική της, την φιλοσοφία, την τέχνη, τη εξαιρέσει ευαρίθμων αντιρρησιών “ρομαντικών εθνικιστών”, νομοτελειακά δεν μπορούσε παρά να οδηγήσει στην γιουροβίζιον και στα gay parades απλώς παραλογίζεσαι ή παραληρείς σαν ισλαμιστής ιμάμης. Είσαι ικανός να χρεώσεις στον Γκαίτε και στον Σίλερ τα σαχλοτράγουδα των καρνάβαλων της γιουροβίζιον.

Και ένας κλασικός φιλελεύθερος τού 19ου αιώνα ή των αρχών τού 20ου αιώνα θα είχε γίνει έξαλλος με αυτά τα φαινόμενα ομοίως με έναν σύγχρονό του εθνικιστή. Οπότε, δεν χρειάζεται να πετάξουμε την “δύση” και να εκλιπαρούμε τους ασιάτες, τους μεσανατολίτες και τους αφρικανούς να μας σώσουν από την παρακμή. Θα πρέπει να στραφούμε στην δυτική παράδοση και να κρατήσουμε αυτό που επιθυμούμε και να το υπερασπίσουμε. Πάμε τώρα στον όρο “ρομαντικός εθνικισμός”. Δεν σημαίνει τίποτε πολιτικά. Ο ίδιος ο ρομαντισμός είναι πολυδιάστατο κίνημα, πολυεπίπεδο και αντιφατικό. Το ίδιο και οι ιδεολογίες που επηρεάστηκαν από αυτόν. Έχει βέβαια νόημα να λέμε ότι ο εθνικοσοσιαλισμός στην Ευρώπη επηρεάστηκε από τον ρομαντισμό, αλλά όταν λες είμαι “ρομαντικός εθνικιστής” δεν σημαίνει τίποτε συγκεκριμένο.

Αυτό που εγώ ήθελα ήταν το εξης: Να σας κάνω να το συγκεκριμενοποιήσετε. Και το πέτυχα. Λοιπόν, είστε εθνομπολσεβίκοι. Άρα αναφέρεστε σε κάτι το οποίο είναι εξ ορισμού αντιφατικό. Δέχεστε τον μαρξισμό που θεωρεί τις τάξεις και όχι τα έθνη ως ιστορικά υποκείμενα και ως κινητήρια δύναμη της ιστορίας την πάλη των τάξεων, ενώ ταυτόχρονα ονομάζεστε και εθνικιστές. Πέρα από αυτό, είστε ανοιχτά οπαδοί τού ρωσικού επεκτατισμού και ισλαμόφιλοι. Τελεία.

Τι σημαίνει ασιατική δεσποτεία δεν γνωρίζεις; Τι είναι τα χανάτα, τα χαλιφάτα, τα σουλτανάτα; O σταλινισμός σε αυτά προσιδίαζε, και ήταν σαφώς μία διεστραμμένα “αναβαθμισμένη” εκδοχή μογγολικού χανάτου.

Ούτε για τους αυλικούς ευνούχους της Κίνας, των Οθωμανών και τού Βυζαντίου έχεις ακούσει, ούτε για την ανατολίτικη παιδεραστία;

Οι σοβιετικές απογραφές που αραδιάζεις δεν σημαίνουν τίποτε. Ναι, ίσως στο 77% να είναι Ρώσοι και “Ευρωπαίοι”, όπως ο Σοϊγκού, για παράδειγμα. Πάντως πάνω από 25% εκεί είναι μουσουλμάνοι. Και γιατί αναφέρεσαι αυθαίρετα πάλι σε ονόματα που είναι τελείως άσχετα με εμένα;

Το ότι η σοβιετική ένωση ήταν ένας τεράστιος οίκος ανοχής όπου με το δολάριο μπορούσες να κάνεις τα πάντα κάνεις ότι δεν το γνωρίζεις.

Ε, καλά, θα κάνεις και μιλίτσιες. Κοιτάξτε, εγώ δεν έχω σχέση με άλογα όπως φαντασιώνεστε, αλλά εσείς πρέπει να αφιππεύσετε το καλάμι που έχετε καβαλήσει, και μάλιστα καθέτως. Για διάβασε και αυτό:

"When peasants handle rifles, then the old myths pale into insignificance, and one by one prohibitions are overturned: a fighter's weapon is his humanity. Because in the first period of the revolt you must kill: to slaughter a European is to kill two birds with one stone, to do away at the same time with the oppressor and the oppressed: the result is one dead man and one free man; for the first time the survivor feels a national earth under his feet. At this moment the Nation is near to him: it is found wherever he goes, wherever he is-never farther, it becomes one with his freedom."

Ασφαλώς σού άρεσε έτσι; Ο συνοδοιπόρος σου “εθνικιστής” Jean Paul Sartre το έγραψε. Ρομαντικός κι αυτός, χα-χαα.

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Στους υπόλοιπους γιατί δεν απαντάς Μονόκερε; Μας απαξιώνεις; Μπορεί και αυτή να είναι προσβλητική συμπεριφορά. Όχι συμπεριφορά τσιγγάνων, όπως αναφέρεις. Αλλά συμπεριφορά σνομπ, κακομαθημένων παιδιών με πιθανά προβλήματα ψυχικής ισορροπίας.

Όχι, ψυχίατρος δεν είμαι. Όμως με αναγκάζεις να καταφύγω σε τέτοιες ερμηνείες. Όχι μόνο λόγω της δικής σου αντίφασης σε λόγους και συμπεριφορά. Αλλά και γιατί έχεις την φαιδρή ιδέα να απαντάς στον Ρεμπούτζουλο για σχόλια που έχουν γράψει άλλοι αναγνώστες.

Επειδή απαντάς χρησιμοποιώντας πληθυντικό και υποστηρίζεις ότι μας έκανες να δεχτούμε ότι είμαστε εθνικομπολσεβίκοι, με βάζεις στον πειρασμό να απαντήσω εγώ πριν τον Ρεμπούτζουλο. Έχεις ήδη πέσει σε αντίφαση μέσα σε ένα μόλις σχόλιο. Ο Ρομαντισμός μπορεί να είναι πολυσχιδής αλλά ο ρομαντικός εθνικισμός ως πτυχή της πολιτικής του σκέψης είναι πολύ συγκεκριμένος. Και σημαίνει πολλά. Σηματοδοτεί την απαρχή των θεμελιωδών αρχών της ιδεολογίας που αντιστρατεύεται μέχρι σήμερα την επικρατούσα φιλελεύθερη νεωτερικότητα.

Ακόμη περισσότερο, ο οργανικισμός του είναι ασύμβατος με την μαρξιστική εννοιολογηση της πάλης των τάξεων. Άσε δε που υπάρχει και εκείνος ο Παναγιώτης Κονδύλης (υπήρχε μάλλον) που αναφέρει ότι ο αντικαπιταλισμός είναι γνώρισμα του κλασικού συντηρητισμού της societas civilis , πολύ πριν συνδεθεί ο συντηρητισμός με τον σοσιαλισμό. Ακόμη και προδρομικες εκδοχές της θεωρίας της εργασιακής εκμετάλλευσης υπάρχουν στην συντηρητική πολιτική σκέψη πριν αυτή μπολιάσει τον Ρομαντισμό. Θες μήπως να σου παραθέσω σελίδες και παραπομπές; Αν θες μπορώ να το κάνω με πολλή ευχαρίστηση.

Οι ρομαντικοί εθνικιστές δεχόμαστε λοιπόν ότι τα έθνη είναι τα κύρια πολιτικά υποκείμενα της ιστορίας και όχι τα άτομα, όπως υποστηρίζει ο φιλελευθερισμός. Έτσι για να επανέλθουν οι σωστές ισορροπίες στο τι υιοθετεί ο καθένας μας.

Αν θες να μιλήσουμε για το πώς συνδέθηκε η μαρξιστική περιγραφή της ταξικής πάλης με τον ρομαντικό εθνικισμό και γιατί προσαρμόστηκε σε αυτόν θα πρέπει να ανατρέξουμε όχι στον εθνικομπολσεβικισμό. Λίγο πριν. Δεν θα σε πάω στον Σορέλ, που έκανε την αντίστροφη διαδρομή. Δεν θα σε πάω στους παραδοσιοκράτες συντηρητικούς σοσιαλιστές (αυτοί υποστήριξαν τον σοσιαλισμό της ταξικής συνεργασίας που οδήγησε στον κορπορατισμο και όχι τον σοσιαλισμό της ταξικής πάλης των μαρξιστών), όπως ο Ράσκιν. Θα σε πάω σε Ιταλούς πρωτοφασιστες. Ήταν εκείνοι που έλεγαν ότι η Ιταλία είναι ταξικό έθνος. Υποτιμημένο στον διεθνή καταμερισμό του πλούτου, αναγκασμένο να στέλνει τους ανθρώπους του μετανάστες στις ΗΠΑ. Ξέρεις, κάπου εκεί ξεκίνησε μια ανάλυση για το πώς το έθνος παίζει τον ρόλο της καταπιεσμένης τάξης σε παγκόσμια κλίμακα. Φασίστες τα υποστήριζαν αυτά. Αλλά, θα υποθέσω, ότι και ο φασισμός για εσένα είναι μια εκδοχή χανάτου Ετρούσκων και όχι γνήσιο πολιτικό τέκνο του δυτικού πολιτισμού.

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ανώνυμος Ο Σταμάτης είπε...

Δεν γνωρίζω το απόσπασμα που παραθέτεις. Περισσότερο σε έναν έγχρωμο συγγραφέα με παραπέμπει. Πάντως δεν έχουμε τέτοια στεγανά. Αν είναι αξιόλογος θα τον αναγνωρίσουμε. Μολονότι εθνικιστές. Μάλλον είναι καλύτερη αυτή η εκδοχή από εκείνη του αποτυχημένου σου χιούμορ, να συνδέσεις έναν υπαρξο-μαρξιστη με τον ρομαντικό εθνικισμό. Αλλά θα μου πει κανείς, εδώ έβγαλες τον Πούτιν μαρξιστή και Μογγόλο. Στον Σαρτρ θα κολλήσεις;

Τελικά είδες τι κατάφερε ο Ρεμπούτζουλος και οι υπόλοιποι σχολιαστές; Σε έκαναν να γράψεις επιτέλους τι πιστεύεις. Να αναπτύξεις την σκέψη σου. Να σταματήσεις να κρύβεσαι πίσω από τρολ σχόλια. Ξέρεις τι φάνηκε μετά από αυτό; Ότι εμείς είμαστε συνεπείς με αυτά που υποστηρίζουμε. Αναγνώρισες κι εσύ τις εξαιρέσεις των ρομαντικών στην αποδοχή της κυρίαρχης δυτικής νεωτερικής ιδεολογίας. Αν εξετάσουμε πόσοι ήταν, ποιοι ήταν και ποια βαρύτητα είχε η παρουσία αυτών των ρομαντικών που εξαιρέθηκαν θα διαπιστώσουμε το μεγάλο φιάσκο της σκέψης σου.

Ότι δηλαδή επιχειρείς να πιστώσεις με μια στρογγυλεμένη προκρούστεια γενίκευση ένα σύνολο ετερόκλητων πολιτιστικών δεδομένων σε αυτό που ούτε να περιγράψεις δεν μπορείς αλλά αποκαλείς -με χρήση ταμπέλας- δυτικό νεωτερικό πολιτισμό. Και, βέβαια, κάτω από αυτή την γενική ταμπέλα του νεωτερικού πολιτισμού κρύβεις ως αυτονόητο δεδομένο την ιδεολογική μονοκρατορία του φιλελευθερισμού. Ε, για αυτό είμαστε εδώ. Για να σου χαλάσουμε το όνειρο. Για να θραύσουμε την ουτοπία σου. Για να δείξουμε ότι η πολιτιστική, φυλετική, ιστορική και όποια άλλη υποτιθέμενη ενότητα πας να περάσεις κάτω από την κουκούλα του όρου δυτική νεωτερικότητα ως αυτονόητη δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας μανδύας γεμάτος τρύπες και ξεφτια.

Τώρα στα της ιστορικής αποτίμησης για την ανατολική παιδεραστία εγώ τουλάχιστον δεν γνωρίζω πολλά. Μου ακούγεται και αυτό πολύ γεννικευτικο. Για την φιλελεύθερη παιδεραστία της δυτικής νεωτερικότητας κάτι έχει πάρει το αυτί μου. Προφανώς ένας σημαντικός φιλελεύθερος διανοητής του παρελθόντος μπορεί να είχε φρίξει αν μπορούσε να προβλέψει την ιστορική τροπή που πήραν τα πράγματα. Αλλά κι αυτό μια υπόθεση είναι. Με υποθέσεις δεν είναι ορθό να εξάγονται συμπεράσματα. Μάθε να συζητάς με ουσιαστικά επιχειρήματα και όχι με συνθήματα υπό μορφή επιχειρημάτων.

Μέχρι να τα καταφέρεις, ξέρε ότι εμείς με τις δικές μας δυνάμεις δίνουμε την μάχη κατά της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης της νεωτερικότητας. Δεν έχουμε ανάγκη κανέναν Ρώσο. Εσύ μπορείς να περιμένεις την συνδρομή Αμερικανών και άλλων (τους οποίους οι διανοητές της συντηρητικής επανάστασης που ανέφερες σε προηγούμενο σχόλιο δεν θεωρούν μέρος της Ευρώπης), ακόμη και των Ισραηλινών για να υπερασπιστείτε την δυτική φιλελεύθερη νεωτερικότητα.

Οι εθνικιστές όμως δρουν μόνοι τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κλείσουν τα μάτια στα ιστορικά δίκαια άλλων εθνών η λαών. Ρώσων και Παλαιστινίων για παράδειγμα.

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καλά σου λέω λοιπόν ότι τα μαθηματικά των φροντιστηρίων των ΚΥΠατζήδων, είναι τα μαθηματικά σου.

25% μουσουλμάνους έβγαλες από το απευθυσμένο σου στη Ρωσία, ενώ είναι 12%. Και, εκτός των μεταναστών που φέρνει όχι ο σοσιαλισμός αλλά ο καπιταλισμός στις ρωσικές μητροπόλεις για φτηνά εργατικά χέρια, οι υπόλοιποι είναι οργανικό κομμάτι του τόπου, με 800 χρόνια ιστορίας σε αυτόν, ντόπιοι στο Ταταρστάν και αλλού - ενώ εκεί που δεν είναι ντόπιοι, δηλαδή στην περιφέρεια Μόσχας, είναι 2% - σε αντίθεση με, πχ, το Βερολίνο (12%), το Λονδίνο (15%), το Μάντσεστερ (12%), την περιφέρεια Παρισίων (17%), το Άμστερνταμ (20%), τη Μασσαλία (20%) και το Μπέρμιγχαμ (30%) όπου οι μουσουλμάνοι είναι όλοι μετανάστες των τελευταίων 50 χρόνων, αποτέλεσμα είτε της πολιτικής γκασταρμπάιτερ των δυτικογερμανικών μονοπωλίων (αφού μετά το 1961 και την αμυντική-προστατευτική ανέγερση τείχους από μέρους της ΛΔΓ, δεν μπορούσαν πλέον αυτά τα μονοπώλια να αρμέξουν τους ανατολικογερμανούς εργάτες όπως θα ήθελαν και στράφηκαν σε Τούρκους), είτε των ιμπεριαλιστικών πολέμων της Δύσης που αποσταθεροποίησε τις χώρες τους και τους έφερε στην Ευρώπη.

Κατά τα άλλα ο Σαρτρ ως φιλοσιωνιστής είναι δικός σου φίλος - μνημειώδεις είναι οι αναμνήσεις του υπέροχου Παλαιστίνιου φιλοσόφου Edward Said* που θυμάται ότι δεν μπορούσε να πείσει τους Σαρτρ και τον Φουκώ για τα δίκια των Παλαιστινίων γιατί αυτοί επέμεναν να βλέπουν το μεσανατολικό μέσα από τον παραπλανητικό φακό της σιωνιστικής προπαγάνδας περί Ολοκαυτώματος.

*ξέρεις ποιος είναι αυτός, ε; Αυτός που πετούσε πέτρες στα τανκς σας τότε που η Χεζμπολάχ σας γ@μησε τα πρέκια και σας ξαπόστειλε μια για πάντα από τον Νότιο Λίβανο.

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το μόρφωμα που υποστηρίζεις στη Μέση Ανατολή ομοφυλοφιλόκερε, με σοβιετικά όπλα από την Τσεχοσλοβακία φτιάχτηκε, και μόνο με την ανοχή Πούτιν στη Συρία μπορεί να κάνει ακόμα βλαχομαγκιές σε Ιρανούς. Για "τεράστιος οίκος ανοχής" η ΕΣΣΔ και η Ρωσία, σαν πολύ απαραίτητη δεν είναι για εσάς τα σιωνιστάκια; Ο μπαμπάς Μπίμπι γιατί δεν εξοπλίζει την αγαπημένη σου Λουγκρανία, ομοφυλοφιλόκερε; Του πάει το τσιρλιό στην κάλτσα από τον "τεράστιο οίκο ανοχής" μήπως;

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πορνόκερε το αστείο με το δολάριο και τον οίκο ανοχής υποδηλώνει την αγαμία και τη λιγούρα όσων το χρησιμοποιούν - που δεν τους κάθεται ούτε θηλυκή γάτα εδώ στην Ελλάδα και παραδέχονται ότι πάνε στο πρώην ανατολικό μπλοκ μπας και πηδήξουν τζάμπα και δεν πεθάνουν παρθένοι - αλλά δεν υποδηλώνει τίποτα για το σοσιαλιστικό σύστημα. Οι γυναίκες ήταν πόρνες στα λιμάνια του Λονδίνου τον 19ο αιώνα, την Τρούμπα του Πειραιά το 1950, και τα πεζοδρόμια του παλινορθωμένου καπιταλισμού της ανατολικής Ευρώπης μετά το 1990. Παντού δηλαδή εκπόρνευση γυναικών = καπιταλισμός. Και είναι απόλυτα λογικό εσύ ως αγάμητος να είσαι με τον καπιταλισμό μπας και δεις χαρά στα σκέλια, γιατί στον σοσιαλισμό εκτός από την πορνεία είναι απαγορευμένη και η προσφιλής σου ομοφυλοφιλία.

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Μονόκερως είπε...


Και μετά απορείς γιατί δεν απαντάω. Δεν καταλαβαίνεις στοιχειωδώς το χιούμορ και την ειρωνεία όταν αποκαλώ τον Σαρτρ “ρομαντικό”. Λες να μην ξέρω τι καπνό φουμάριζε ο αριστερο-υπαρξιστάκος Σαρτρ ; Αλλά επειδή βρίσκω ότι έχει καταπληκτικές ομοιότητες με αυτά που υποστηρίζει ο Ρεμπούτζουλος στο όνομα τού “ρομαντισμού”, είπα να τού στείλω αυτό το απόσπασμα. Σωστή η παρατήρηση ότι μοιάζει σαν να έχει γραφεί από έγχρωμο. Το βρήκα στον πρόλογο τού Elie Kedourie, στο Nationalism in Asia and Africa.

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

 
Ο Ρεμπούτζουλος είπε...

Δεν απαντάς γιατί σε στριμώχνει διάλογος και δεν έχεις τι να πεις. Όταν ανοίγεις το κουτάκι και εκφράζεις δειλά τα πιστεύω σου τρως τις τάπες της ζωής σου. Μετά το γυρίζεις στο καλαματιανό και πουλάς λεπτό χιούμορ και ειρωνεία. Μπράβο βρε. Είσαι χιουμορίστα. Σφαλιάρες είναι αυτές που δέχεσαι. Δεν είναι επιβράβευση. Βλέπεις τώρα γιατί έχεις ομοιότητες με κάποιους αιώνιους εφήβους τρολίστες του χώρου; Προσπαθείς να τις κρύψεις μα χρειάζεται ακόμα λίγη προσπάθεια για να τα καταφέρεις.

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Σου έχω πει επανειλημμένως ότι ο Κεντούρι ερευνά τον εθνικισμό ως αίσθηση του ανήκειν. Ως συλλογική ταυτότητα. Στην ουσία, τον εθνισμό ερευνά . Όχι τον εθνικισμό ως ιδεολογία.

Θα βρεις κάποια χρήσιμα πραγματολογικά στοιχεία στην βιβλιογραφία του αλλά όχι αυτά που κυρίως συζητάμε εδώ. Αν είναι το έθνος νεωτερικό υποκείμενο ή όχι ψάχνει. Κοινωνική ανθρωπολογία έκανε. Όχι ιστορία των ιδεών.

Εμείς όμως συζητάμε για την ιστορία των ιδεών. Οι πρωτοετείς φοιτητές στους οποίους έκανα μαθήματα όταν απουσίαζαν οι καθηγητές καταλάβαιναν τις διακρίσεις. Εσύ δείχνεις να δυσκολεύεσαι.

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Μονόκερως είπε...

Δεν χρειάζομαι φροντιστήριο για τον Κεντούρι, ούτε αυτός ήταν το αντικείμενο συζήτησης, αλλά ο Σαρτρ. Και δεν έχεις διαβάσει τον Κεντούρι αφού δεν θυμόσουν ότι στον πρόλογο τού εν λόγω βιβλίου παραθέτει αυτό το απόσπασμα... Ο καθηγητής είναι εδώ και παραδίδει μαθήματα, κράτα σημειώσεις, χα-χαα..

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

 
Ο Ρεμπούτζουλος είπε...

Ο Μονόκερως απαξιώνει τους γύφτους και παραγνωρίζει ότι διαθέτει πολλές τους συνήθειες. Να για παράδειγμα το τζαμπατζιλίκι. Διαβάζει μόνο αγγλικά κείμενα σπασμένα στο διαδίκτυο. Πρέπει να είναι γύφτος ή Εβραίος. Γύφτος στις συνήθειες. Δεν εννοώ στην καταγωγή. Επουδενί δεν θα υποτιμήσω τη φυλή των τσιγγάνων. Άντε αγόρασε κανένα βιβλίο ρε τζαμπατζή Μονόκερε.Τσίπη.

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Μα τι λες Ρεμπούτζουλε; Είσαι απρόσεκτος. Δεν έγραψε ποτέ ο Μονόκερως ότι διαβάζει μόνο σπασμένα βιβλία σε ηλεκτρονικά αρχεία. Άλλο alter ego του το έγραψε. Με αυτό έχει δαπανήσει μια ολόκληρη περιουσία για να αγοράσει αγγλόφωνη βιβλιογραφία. Σε τελική ανάλυση ακόμη και αν διαβάζει μόνο σπασμένα αρχεία είναι μύστης της τεχνολογικής νεωτερικότητας. Συνεπής με τις αρχές του φιλελεύθερου καπιταλισμού. Μην κοιτάς που έχει την ανατολίτικη συνήθεια του τζαμπατζή. Ο φιλελευθερισμός της μεταμοντέρνας νεωτερικότητας είναι μια συνολική χαοτική αντίφαση. Ο Μονόκερως είναι συνεπής στις αντιφάσεις του. Στρατευμένος αντιφατικός.

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Μονόκερως είπε...


Μπαίνει λοιπόν ο γραμματέας της λέσχης Φανταστικής Φιλολογίας και Εθνικιστικών Παραισθήσεων στο κρεοπωλείο ιδεών και ζητάει Κεντούρι.

“Πόσο να σας βάλω;” ρωτάει ο χασάπης.

“Μισό κιλό “Nationalism” και ένα τέταρτο “Zionism and Arabism in Palestine and Israel”, λέει ο γραμματέας των εθνικιστικών παραισθήσεων ζυγίζοντας προσεκτικά τα λόγια του.

“Άλλο τίποτε;”

“Ευχαριστώ όχι, δεν είναι της ειδικότητος μου”.

“Ωραία, να τα κόψω φέτες;”

“Όχι, κάτι περισσότερο”

“Να τα κάνω κιμά;”

Ο γραμματέας τής λέσχης εθνικιστικών παραισθήσεων μένει για λίγο σκεπτικός με μάτια προσηλωμένα στο σφυροδρέπανο που κρατούσε ο χασάπης.

“Καλύτερα μασημένα,έχω ασθενικό στομάχι”

.....

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Μονόκερως είπε...

Αβροδίαιτε και ευγενικέ μου Ρεμπούτζουλε, δεν γνώριζα ότι υπάρχουν “σπασμένα” βιβλία. Απεχθάνομαι τα “σπασμένα”, όλο το software που έχω είναι αγορασμένο. Πάντως είναι γνωστό ότι οι Ρώσοι είναι πρωταθλητές στα “σπασίματα”, δηλαδή κατ' εσέ οι μεγαλύτεροι “γύφτοι”. Και σπασμένο όμως να βρεις το βιβλίο διάβασε το, και μην ξοδεύεις τον χρόνο σου σε εθνικιστική πορνογραφία από κακόφημες ρώσικες ιστοσελίδες.

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ο μέγας μάγος ατένιζε τα κύματα που πάφλαζαν στο αχαϊκό λιμάνι. Προσπαθούσε να εξοικειωθεί με το υγρό κλίμα της πόλης την οποία είχε επισκεφθεί για να εκπαιδεύσει τον μικρό του βοηθό στην μαντεία των αχνιστών σπλάχνων από σφαγμένα πτηνά. Έσφιξε τον κυανό μανδύα με το ραμμένο αστέρι του Δαβίδ στο ύψος της καρδιάς, τον οποίο του είχε χαρίσει ένας χεβυμεταλλάς Ραββίνος με κυπριακή προφορά, όμως η υγρασία εξακολουθούσε να διαπερνά το γέρικο κορμί του. Περιπλανήθηκε ανάμεσα σε διαβήτες και αστρολάβους και περπάτησε κάτω από βιβλιοθήκες γεμάτες με την σοφία των Illuminati του φιλελεύθερου Διαφωτισμού, σκεπτόμενος όλα όσα είχαν συμβεί τις τελευταίες ώρες.

Είχε κάνει σπονδές στους Θεούς του Σύμπαντος, επικαλούμενος την σοφία των προανθρώπινων ερμαφρόδιτων όντων με τα τρία μάτια και τα δώδεκα πόδια, που κατοίκησαν την γη όταν η ήπειρος της Λεμουρίας ήταν αβύθιστη και φιλοξενούσε έλλογα πλάσματα με γλοιώδεις φολίδες σε τεράστια πλοκάμια.

Αυτό ήταν το ένα μοιραίο λάθος του. Η επίκληση των ερμαφρόδιτων προανθρώπων. Έκανε, όμως, ένα ακόμη χειρότερο. Κουρασμένος καθώς ήταν από το ξόρκι της πανίσχυρης μαγείας, έχασε από την προσοχή του τον τροβαδούρο που έπρεπε να ψάλει την μαγική επωδό ώστε ο ίππος και ο άνθρωπος που είχαν ενωθεί σε μία σάρκα από την υπέρτατη γνώση του μάγου, να γεννούσαν έναν σοφό και πολεμοχαρή Κένταυρο.

Μπορεί οι πολλοί και αμύητοι να πίστευαν ότι κυβερνούσαν την δυτική νεωτερικότητα τεχνοκρατικές και ορθολογιστικές δυνάμεις σκέψης. Όμως, πίσω από το παραβάν της ιστορίας, την νεωτερικότητα εξουσίαζαν οι μυστικές δυνάμεις των μάγων. Εκείνων που ετοίμαζαν το νέο είδος ζωής των Κενταύρων, ως μελλοντικής φυλής που θα αναλάμβανε τα ηνία του κόσμου.

Και τώρα, όλα κινδύνευαν να χαθούν στην Άβυσσο. Ο ηλίθιος τροβαδούρος, αντί να ψάλει την μαγική επωδό συνδυάζοντας ρήσεις των ημερολογίων του Χάιντεγκερ με αφορισμούς του Νίτσε και αποσπάσματα από τον Λεβιάθαν του Τόμας Χομπς, παρασύρθηκε από την οδηγία του μάγου να συμπεριλάβει στον ψαλμό έναν ύμνο της Άριας νορδικότητας και συνόδευσε το τρομακτικό τελετουργικό με το τραγούδι "Σκλάβος σου για πάντα" του Βαγγέλη Γερμανού. Ο άθλιος... αγνοούσε ότι το Γερμανός ήταν επώνυμο ενός Βαλκάνιου τραγουδιστή και όχι φυλετικός προσδιορισμός.

Τελικά το νέο είδος ζωής γεννήθηκε. Αλλά δεν ήταν Κένταυρος. Ήταν ένας παραμορφωμένος Μονόκερως. Ένα πλάσμα που έμοιαζε να προέρχεται από άλογο και άνθρωπο, το οποίο στις πρώτες στιγμές της ζωής του έδειξε να καταλαμβάνεται από ερωτικές εκτροπές. Επιζητούσε συντροφιά αντρών και μονολογούσε ζητώντας να το αποκαλούν "Λάουρα".

Ο μάγος εξακοντιζε κεραυνούς από τα μάτια ενόσω ο τροβαδούρος είχε κρυφτεί πίσω από τον πυρσό που παλαιότερα χρησιμοποιούσε ως σήμα το μεγαλύτερο αστικό φιλελεύθερο κόμμα της χώρας.

Και τώρα ποιοι θα πολεμούσαν στο πλευρό του Ζελενσκι; Ο στρατός των σοφών πολέμαρχων Κενταύρων που είχε υποσχεθεί στους θεματοφύλακες της δυτικής νεωτερικότητας είχε αντικατασταθεί από έναν Μονόκερω που ζητούσε να τον αποκαλούν Λάουρα και χτυπούσε τις οπλές παιχνιδιάρικα, κοιτώντας τον μάγο με βλέμμα το οποίο άφηνε υποσχέσεις....

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αν Ρώσοι έφτιαξαν το Scihub και το Libgen, ευρυπρωκτόκερε, πρέπει όλη η ανθρωπότητα να τους είναι ευγνώμων. Δεν είναι τζαμπατζηλίκι, είναι η αντιστασιακή παράδοση samizdat περασμένη στην εποχή του διαδικτύου. Ίσα-ίσα, το να μπορεί κανείς να διαβάσει επιστημονικά δοκίμια - ακόμα και αυτά που προτείνεις εσύ - και διαμάντια της λογοτεχνίας τζάμπα, είναι κάτι για το οποίο πάλεψαν οι Ρομαντικοί στην εποχή τους και οι κάθε λογής αντικαπιταλιστές μετέπειτα. Και προφανώς υπάρχουν παιδιά που τρώνε άπειρα 24ωρα στη δουλειά για να κάνουν την ψηφιοποίηση και τη μετατροπή εκατομμυρίων βιβλίων σε ηλεκτρονική μορφή, παιδιά του επιστημονικού προλεταριάτου, πληροφορικάριοι και όχι μόνο. Εμείς εδώ ούτε τους Ρώσους σνομπάρουμε, ούτε τα "σπασμένα", ούτε τους "τζαμπατζήδες" (που πολύ απλά μπορεί να ξέρουν επτά γλώσσες αλλά να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ξένη βιβλιογραφία σε έντυπη μορφή - σε αντίθεση με εσένα που παραδέχεσαι ότι δεν ξέρεις άλλη ξένη γλώσσα από τα νεωτερικώς εκφυλισμένα εγγλέζικα, δηλαδή δεν ξέρεις ούτε καν τη γλώσσα των Ρώσων στην κουλτούρα των οποίων το παίζεις ειδήμων), και ούτε φυσικά σνομπάρουμε τους Τσιγγάνους, οι κοινότητες των οποίων αποτελούν νησίδες προνεωτερικής κοινοτικής παραδοσιακότητας στην εποχή του μεταμοντερνισμού.

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πού φτάσαμε. Να είμαστε περήφανοι που δεν έχουμε πειρατικά προγράμματα... Ίσως στη περίπτωση ορισμένων βιβλίων όντως καλό είναι να τα αγοράζουμε αλλά μην τρελαθούνε τώρα και να λέμε ότι ο πραγματικός εθνικιστής έχει αγορασμενο Spotify premium και ότι πληρώνει για Amazon prime, Disney plus και Netflix. Φαντάζομαι τελα πληρώνεις και για το photoshop, τα το word το Excel κτλ? Δλδ ρε παιδιά εγώ αν θέλω να δοκιμάσω την τελευταία μαλακία της ubisoft, πρέπει να πληρώσω 120€ (τόσα είναι για όλο το game του star wars outlaws πχ) ώστε να περνάω τα φυλετικά κριτήρια του επιβήτορα?

Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αλογατάρη, όλος μου ο σκληρός (750 γεμάτα GB) είναι πειρατικές λήψεις.

Παιχνίδια, βιβλία, μουσική, αντιβάιρους, εφαρμογές, προγράμματα, ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. Και δεν έχει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα το PC μου για χρόνια.

Εσύ είσαι το κορόιδο που χαραμίζεις τα λεφτά που σού έδινε η Μοσάντ στα 90s στο Ντισκάβερι για να αγοράζεις software που υπάρχει παντού τζάμπα.

Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Μονόκερως είπε...

Αγαπητοί μου ανώνυμοι σχολιαστές, εγώ δεν σας αποκάλεσα "γύφτους". Ο Ρεμπούτζουλος το έκανε. Δεν σας κατακρίνω αν χρησιμοποιείτε σπασμένα. Είπα ότι εγώ προτιμώ να τα αγοράζω. Φυσικά δεν αγοράζω όποια πατσαβούρα κυκλοφορεί και απευθύνεται στο κοινό των ψηφιακώς λοβοτομημένων. Εσείς βέβαια ως ανήκοντες σε αυτό το κοινό καταναλώστε σπασμένη ψηφιακή σαβούρα και επιδοθείτε ελεύθερα σε ψηφιακή αυτοϊκανοποίηση. Δική σας επιλογή. Εξ άλλου εικονικοί εθνικιστές είστε, η πραγματικότητα σας αγνοεί.

Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

 
Ο Ρεμπούτζουλος είπε...

Μα γιατί αδυνατείτε να αποφύγετε τις φράσεις σεξουαλικού περιεχομένου, φίλτατε Μονόκερε; Στο ένα σχόλιο κάνετε αναφορά στη ρωσική πορνογραφία. Στο δεύτερο μιλάτε για αυτοϊκανοποίηση. Προσπαθείτε να κατασκευάσετε ένα νέο προφίλ μετά το κάψιμο του Λεμούριου, της Λάουρας, του Αλκιβιάδη, του Πρεπόζιτου και τόσων άλλων. Μα δεν καταφέρνετε να κρυφτείτε ούτε για μια εβδομάδα. Πέρασε η εποχή σας. Δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου χαφιέ ψηφιακής εποχής. Καλύτερα να το πάρετε απόφαση και να συνταξιοδοτηθείτε από τον εθνικιστικό χώρο για να μη σας συνταξιοδοτήσει αναγκαστικά το κίνημα. Η δεύτερη θα είναι πιθανότατα επώδυνη επιλογή.

Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αν εθνικιστής είναι, όπως σωστά λέτε, αυτός που αναγνωρίζει ως κύρια κατηγορία της ανθρώπινης ιστορικής εξέλιξης το Έθνος, και άρα ως κινητήριο μοχλό της κίνησης της ιστορίας τις αντιθέσεις μεταξύ εθνικών οργανισμών, σε αντιδιαστολή με αυτόν που θέτει ως κύρια κατηγορία τις τάξεις και τις ταξικές αντιθέσεις, τότε, πού τοποθετείτε αυτούς που δέχονται την αντίθεση "Λαοί/Έθνη vs Ιμπεριαλισμός" ως εξίσου σημαντική με την αντίθεση "Εργασία vs Κεφάλαιο" αλλά δεν απορρίπτουν τη δεύτερη; Είναι για εσάς εθνικιστές, αριστεροί εθνικιστές, αντιιμπεριαλιστές ή τι;

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας Λογοτεχνίας είπε...

Δεν συνοδεύτηκε από την θέση για μια νομοτελειακή αντίθεση ανάμεσα στους εθνικούς οργανισμούς η εθνικιστική ρομαντική θεωρία. Το αντίθετο. Βλέπει ως δυνατότητα και προοπτική την συνύπαρξη των εθνών σαν τα διαφορετικά λουλούδια ενός κήπου. Αν προκύψει η αντίθεση έχει να κάνει με τους νόμους της ιστορικής τυχαιότητας. Μην τα μπερδεύεις με την μαρξιστική θεωρία που βλέπει νομοτελειακά αντιθέσεις και πάλη.

Η τομή λαοί-έθνη/ ιμπεριαλισμός σαν αντανάκλαση της ταξικής θεωρίας υπήρχε σε πρωτοφασιστες διανοητές. Υπήρχε και σε αριστερούς διανοητές για την αντιαποικιακή περίοδο. Μεθοδολογία ανάλυσης είναι περισσότερο παρά ιδεολογία. Μπορεί να την υιοθετήσει τόσο ένας εθνικιστής όσο και ένας κομμουνιστής. Εξαρτάται από το που δίνει προτεραιότητα. Έτσι φαίνεται και η ιδεολογική του προέλευση. Δίνει προτεραιότητα στην εθνική ανεξαρτησία που περιλαμβάνει ως συνέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη (εθνικιστής) ή στην ταξική πάλη που μπορεί να εκδηλωθεί σε οικουμενικό επίπεδο ως αντιπαράθεση λαών του τρίτου κόσμου με τις δυνάμεις του ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού και περιλαμβάνει ως συνέπεια το αίτημα της εθνικής ανεξαρτησίας (αριστερός) αποκλειστικά για αυτό το σημείο της ιστορικής σύγκρουσης.

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024