Συγκέντρωση για την ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού


Ημέρα μνήμης η χθεσινή για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού από τους Νεότουρκους στις αρχές του 20ου αιώνα. Οι εκδηλώσεις μνήμης ξεκίνησαν με δοξολογία στην μητρόπολη Αθηνών και ακολούθησε τιμητική συμμετοχή Ευζώνων ντυμένων με την ποντιακή παραδοσιακή φορεσιά στην κυριακάτικη αλλαγή φρουράς που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Δίπλα ακριβώς είχε στηθεί μια μικρή εξέδρα από την οποία εκφωνήθηκαν ομιλίες ενώ μια ορχήστρα έπαιζε ποντιακή μουσική με συνοδεία κλασικών οργάνων. Μετά το πέρας των ομιλιών και την αλλαγή φρουράς πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας προς την τουρκική πρεσβεία.


Δυστυχώς, μετά από παλαιότερες αντιδράσεις που κατέληξαν σε δικαστικές διώξεις διαδηλωτών, η άθλια πολιτική ηγεσία του τόπου μπορεί πλέον να σουλατσάρει αμέριμνα στις ποντιακές συγκεντρώσεις. Οι κοινωνικές αντιστάσεις έχουν καμφθεί και οι βαστάζοι των μνημονίων πωλούν ασύστολα φτηνό πατριωτισμό.


Ταυτόχρονα δείχνει να μειώνεται και ο όγκος των συγκεντρώσεων. Η χθεσινή συγκέντρωση είχε λιγότερο κόσμο απ’ ότι αναμενόταν. Μολονότι έγινε καλή δουλειά όλη την προηγούμενη εβδομάδα και είχε τοποθετηθεί ενημερωτικό περίπτερο στην πλατεία Συντάγματος. Ακόμη, πάντως, και υπό τέτοιους όρους, κλιμάκιο της λέσχης μας παραβρέθηκε στην συγκέντρωση για να τιμήσει τους νεκρούς Έλληνες του Πόντου.


Αν και η αλήθεια είναι η όλη υπόθεση λαμβάνει σταδιακά μια τυποποιημένη εκδοχή λαϊκού μνημόσυνου, συνηθισμένου στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα. Η αστική εξουσία έχει την μεθοδολογική γνώση ώστε με τους κατάλληλους ανθρώπους να εκτρέπει τις κινητοποιήσεις που στηρίζουν εθνοκεντρικά αιτήματα σε τυποποιημένες παράτες, καναλιζαρισμένες σε στυλ εορτασμών σχολικής επετείου. Καταφέρνοντας έτσι να τις προσαρμόσει, χωρίς τριγμούς, στην αστική πολιτική κανονικότητα και να αλλοιώσει το όποιο πιθανό εθνικιστικό τους περιεχόμενο σε τυπικό αστικοφιλελεύθερο ψευτοπατριωτικό ταρατατζούμ.


Στο περιεχόμενο του ζητήματος, τώρα, τα αιτήματα της ποντιακής κοινότητας είναι συγκεκριμένα και διαθέτουν νομική θεμελίωση. Όμως, δεν λαμβάνουν υπόψη το αληθινό υπόβαθρο των διεθνών σχέσεων. Όσες καταδίκες και όσα ψηφίσματα εκδοθούν κατά του τουρκικού κράτους, μικρή πολιτική σημασία μπορούν να έχουν.


Οι ισχυρές γεωπολιτικά χώρες δεν λαμβάνουν υπόψη τα νομικά αυτά μέσα πίεσης με όση σοβαρότητα λαμβάνουν υπόψη την πολιτική ισχύ. Κοντολογίς, ή φροντίζουμε με τις πολιτικές μας επιλογές να γίνουμε ισχυροί ώστε να διαμορφώνουμε κι εμείς μέρος των γεωπολιτικών συσχετισμών της περιοχής ή θα συνεχίσουμε να αφιερώνουμε πολύ περισσότερο χρόνο απ’ όσο πρέπει σε διπλωματικές και νομικές διεκδικήσεις συμβολικού περιεχομένου και μικρής πολιτικής σημασίας.

 


ΥΓ. Χθες ήταν η μέρα που πραγματοποιήθηκε το δυστύχημα το οποίο στέρησε την ζωή σε υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης του Ιράν. Ένα δυστύχημα που προήλθε από πτώση ελικοπτέρου που θυμίζει αρκετά την αντίστοιχη ελληνική περίπτωση του 2004. Ήταν 11 Σεπτέμβρη του 2004 όταν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρος Ζ’ και άλλοι δεκαέξι συνεργάτες του και στρατιωτικοί σκοτώθηκαν λίγο πριν προσγειωθούν στο Άγιο Όρος, μετά από πτώση ελικοπτέρου Σινούκ. Το Σινούκ ήταν ένα από τα πιο ασφαλή ελικόπτερα αμερικανικής κατασκευής της εποχής. Όμως, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρος Ζ ήταν γνωστό ότι υποστήριζε μια γεωπολιτική επαφή της Ελλάδος με την Ρωσία. Μάλλον αποτελούσε τον μοναδικό Πατριάρχη που εξέφραζε τέτοιες απόψεις. Τελικά ήταν και ο μοναδικός Πατριάρχης που σκοτώθηκε.

Ασφαλώς οι έρευνες και η δίκη που ακολούθησαν απάλλαξαν όλους τους υπόπτους από κατηγορία αμέλειας στην συντήρηση του ελικοπτέρου. Συνηθισμένα πράγματα για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Ωστόσο, η δημοσιογραφική έρευνα της υπόθεσης ανέδειξε ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο. Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα έχουν δύο καταγραφείς βλαβών DECU (Digital Engine Control Unit) που αντιστοιχούν σε κάθε έναν από τους δύο κινητήρες τους. Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο ελικόπτερο που κατέπεσε, ο ένας καταγραφέας βρίσκεται στο βυθό της θάλασσας με τα συντρίμμια του ελικοπτέρου. Ο άλλος βρέθηκε κατά την διάρκεια των ερευνών. Όμως ο Αμερικανός πολύπειρος τεχνικός που ανέλαβε να τον θέσει σε λειτουργία προκειμένου να δει αν θα έδινε απαντήσεις για τους λόγους του δυστυχήματος, έκανε….λάθος και αντί να τον ανοίξει τον κατέστρεψε. Αυτή ήταν η επίσημη δικαιολογία από την πλευρά των Αμερικανών.


Το χθεσινό δυστύχημα μας έφερε στην μνήμη αυτό το, σχεδόν ξεχασμένο, σήμερα συμβάν. Αν κρίνουμε από την συγκυρία των διεθνών γεωπολιτικών συνθηκών μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα γίνουν ανάλογες δεύτερες σκέψεις. Και, μάλλον, θα έχουν κάποια βάση. Ιδίως αν παρατηρήσουμε ότι υπήρξαν δηλώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων που δείχνουν να αποπνέουν μάλλον ικανοποίηση για το συγκεκριμένο συμβάν. Ο νεκρός Ιρανός αξιωματούχος υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να γινόταν ουσιαστικός κυβερνήτης του Ιρανικού κράτους σε μερικά χρόνια. Πλέον πρέπει να βρεθεί αντικαταστάτης του και να αναπτυχθούν νέοι συσχετισμοί εντός της ιρανικής κυβέρνησης. Προφανώς, κάποιοι θα δοκιμάσουν να τρυπώσουν με όποιον τρόπο μπορέσουν στις διεργασίες προκειμένου να επηρεάσουν υπέρ τους αυτούς τους συσχετισμούς. 

ΥΓ2. Μετά από προτροπές φίλων αναγνωστών θα γράψω ένα σχόλιο για το πρωτάθλημα που πήρε ο ΠΑΟΚ. Είναι το πρώτο πρωτάθλημα εδώ και δεκαετίες που παίρνει ομάδα χωρίς να ελέγχει την ΕΠΟ. Προσοχή! Δεν εννοώ ότι στερείται παρασκηνίου. Ο ΠΑΟΚ έχει μια από τις διοικήσεις που λειτουργεί με τους όρους της κεφαλαιοκρατικής μαφίας που προϋποθέτει ο ελλαδικός ποδοσφαιρικός ανταγωνισμός των καιρών μας. Ωστόσο, από την στιγμή που ανέλαβε την κυβέρνηση της χώρας ο Μητσοτάκης, η διοίκηση του ΠΑΟΚ βρίσκεται υπό άτυπο διωγμό. Δεν διαθέτει σοβαρά ερείσματα στους κύκλους που συντονίζουν τα ποδοσφαιρικά μαγειρέματα. Ο Μητσοτάκης, όπως και ο Αντώνης Σαμαράς, φαίνεται ότι έχει επιλέξει τον Μελισσανίδη ως προνομιακό συνομιλητή ανάμεσα στους υπόλοιπους προέδρους της ποδοσφαιρικής μεγαλοαστικής κομπραδόρας. Όμως φέτος, η συμμαχία κράτους και παρακράτους δεν κατάφερε να νικήσει τον άτυπο συνασπισμό δυο πυλώνων της ποδοσφαιρικής ολιγαρχίας. Εφόσον δεν μπορούσε να πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός ήταν σαφές ότι ο Μαρινάκης προτίμησε να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ έπρεπε να χάσει στο Καραϊσκάκη την προηγούμενη Κυριακή, όπως και έγινε. Με αποτέλεσμα ο «τίγρης» να αποτελέσει τον πρώτο πρόεδρο μεγάλης ομάδας που χάνει το πρωτάθλημα ενώ έχει την ΕΠΟ δική του. Είναι κι αυτή μια πρωτιά, κύριε Μελισσανίδη. Δες το κι έτσι.   


Στο καθαρά αθλητικό σκέλος όταν βρέθηκα στην Θεσσαλονίκη τον χειμώνα είπα στους εκεί συνομιλητές μου ότι ο ΠΑΟΚ έπαιζε φέτος το πιο εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Μου απαντούσαν με δυσπιστία ότι από τον Φεβρουάριο και μετά η ομάδα τους θα ξεφούσκωνε. Είτε γιατί είχαν άμεση επαφή με την ομάδα τους είτε γιατί είχαν εξοικειωθεί με την συνηθισμένη τάση στο τέλος να χάνουν, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν πίστευαν ότι θα άντεχε η ομάδα τους μέχρι το τέλος. Και γρήγορα επιβεβαιώθηκαν. Λίγο μετά τα Χριστούγεννα ο ΠΑΟΚ άρχισε να χάνει συνεχώς έδαφος. Έδειχνε σημεία κατάρρευσης. Όμως, συνέχισε να διαθέτει καλή ομάδα και βάσει της μετριότατης φετινής ΑΕΚ, του Θρύλου των σκαμπανεβασμάτων και του Παναθηναϊκού που χρειάζεται μια ξεχωριστή ανάλυση για την περίπτωσή που φέρει το όνομα Αλαφούζος, ο ΠΑΟΚ κρατήθηκε στις θέσεις της κορυφής και κατάφερε τελικά να τερματίσει πρώτος στην κανονική περίοδο. Για μένα αυτό ισοδυναμούσε με πρωτάθλημα. Θεωρώ μια γελοιότητα τα play offs εμπνεύσεως Ντέμη Νικολαϊδη. Ο ΠΑΟΚ ήταν φέτος στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος καλύτερος από τους διεκδικητές του. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να χτυπήσει με αξιώσεις το τελευταίο ντέρμπι στην Τούμπα και να πάρει το πρωτάθλημα, αν δεν είχε συνεχείς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Όμως, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ πήρε δίκαια ένα τίτλο που άξιζε. 


Σχόλια:

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μπράβο και πάλι μάγκες. Πάντα μπροστά στους αγώνες για το ΕΘΝΟΣ μας. Συγχαρητήρια.

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ευχαριστούμε φίλε. Αν και δεν κάναμε τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο αυτή την φορά. Μια απλή παρουσία.

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μερικές παρατηρήσεις: α) το περίπτερο λειτουργεί χάρη στην εθελοντική εργασία νεαρών Ποντίων (και μη) που προτιμούν να υποστούν επί μέρες την ζέστη, τους τρελούς, τους κάγκουρες και τους κάθε λογής γραικύλους, αντί να αράξουν για καφέ .
β) Η ζέστη, ο ήλιος, η σκόνη, η αλλαγή ώρας διεξαγωγής και το κλείσιμο του δρόμου χάριν...ποδηλατοδρόμου (!!!) συνέβαλαν στην μείωση του κόσμου.
γ) Αλήθεια κύριοι "πατριώτες πολιτικοί" στην πορεία μετά την κατάθεση στεφάνου γιατί δεν ήρθατε; Είστε μόνο υφάκι, φωτογραφία, δημόσιες σχέσεις και ασφαλίτες για ουρά.
δ) Η Παμποντιακή δεν εισακούγεται ούτε για τα δάνεια των παλιννοστούντων πόσω μάλλον για μια ουσιαστική προώθηση του ζητήματος της Αναγνώρισης από το αθηναϊκό κράτος. Πάλι καλά που βρέθηκε ένας Χαραλαμπίδης και αναγνωρίστηκε εδώ. Αν καθίσατε μέχρι το τέλος θα ακούσατε και την άποψη του προέδρου αφιλτράριστη.
ε) Το ψήφισμα είναι για εθιμοτυπικούς λόγους πως και οι δηλώσεις των πολιτικών κομμάτων και του κράτους για το θέμα κάθε χρόνο. Αυτό που μετράει π.χ. ήταν το διεθνές συνέδριο του '19 στην Αθήνα που είχε ως συνέπεια να βάλει τους συμμετέχοντες σε μαύρη λίστα το τουρκικό κράτος. Οι απέναντι παρατηρούν με προσοχή ότι γίνεται για το θέμα και δρουν ανάλογα.

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

 
Ο Αντίοχος είπε...

Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά για να αποδομησεις τις απόψεις λεμουριων και μονοκερων-υπαρχει και το κόκκινο κουμπί, εσείς προτιμάτε να τους ισοπεδώνεται δια του λόγου - μπράβο στην υπομονή σας... Κάποιοι ομιλούν για καυκάσιους διχαστικα όμως ξεχνούν τη διεθνή έννοια του όρου... Ο Χρύσανθος του ποντιακόυ αγώνα ήταν εξόχως ενδιαφέρουσα ιστορική προσωπικότητα - σήμερα ξέρουμε τον συνονόματο του που είναι προπαγανδιστης του καρυ... Σωστή και η αθλητική ανάλυση με αναφορά ότι έγινε ο ΠΑΟΚ πρωταθλητής με φορ τύπου Πιου... Εμείς οι ολντσκουλ οπαδοί σεβόμαστε πολλά που δεν ξέρουν οι νέες γενιές των τραποκαγκουρων.. Κάρυ δεν σου βγήκε ο ομοεθνης Κοραξ και ο Κόντης έρχεται με τη πλάτη στον τοίχο... Μέλ ή νιάου πλησιάζει η 29η μάλλον σε βλέπω να ψάχνεις μέρος χωρίς τβ-ίντερνετ - ανθρώπινη παρουσία...

Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κάτσε ρε αντίοχε ωραίο το old school, είχατε την καλύτερη κερκίδα τις μεγαλύτερες προσωπικότητες, αλλά εμείς τουλάχιστον δεν κάνουμε πλιάτσικο σε όλες τις εκδρομές. Δεν σπάμε όλα τα μαγαζιά όταν πάμε Τρίπολη Ξάνθη Καβάλα Γιάννενα κτλ... Επίσης η το νταϊλίκι γιατί είναι αυτόματα κακό? Εσείς οι παλιοί μετά την αερογέφυρα δεν θέλατε να περάσουμε μια βόλτα από τα γραφεία του κλη να τους μάθουμε τι γίνεται όταν τρως δικό μας παιδί. Οι παλιοί είστε τόσο κολλημένοι στο να περάσετε ότι είμαστε μια χαρά παιδιά μπας και σας πληρώσει συνδρομή κανένας κυρπαντελης. Φσκ δεν συμφωνώ με τις δολοφονίες των Αλβανών να σαπίσουν στην φυλακή τα "αδέρφια" μας. Αλλά όχι και να βγαίνουν οι άλλοι να τρωνε δικό μας, να βγαίνουν οι άλλοι με τσεκούρια μέρα μεσημέρι και εμείς να καθόμαστε σε ιντερνετικές εκπομπές... Την συντονιστική εσείς οι ολντσχουλ την θέλατε μπας και περάσει η απλυσια των παλιών σαν γραμμή σε όλους τους σφ. Η γενιά μας ποτέ δεν έκανε αποχή γιατί δεν της άρεσε ένα αποτέλεσμα. Δεν γεμίσαμε την κερκίδα με αλφάδια και δεν είχαμε αλλαξοκωλιες με κλη όπως οι ολντσχουλ του κεντρικού... Απεριόριστος σεβασμός σε εσάς αλλά μην μας κουνάτε και το δάχτυλο όταν δεν φροντισατε για την νέα φουρνιά όπως έκαναν οι προηγούμενοι σας.

Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

 
 Ο Αντίοχος είπε...

Πλιάτσικο έκαναν τα - ασπουμε - "λούμπεν" στοιχεία, νταηλίκι είναι ένα στοιχείο αξεχωριστό από τον οπαδό... Κλη υποθέτω εννοείς τις γριές της αυτόματης... Μάλλον δεν γνωρίζεις τη "συμπάθεια" που τους έχω... Κυρπαντεληδες και συνδρομές για σφ μιλάς; Ο κύκλος της βίας υπήρχε πάντα... Ίσως αν δράσουν αποφασιστικά όλες οι πλευρές να σταματήσει... Η δικαιοσύνη ήταν ατεγκτη αλλά εγώ λέω και Άδικη, δεν είναι το ίδιο δράστης και οδηγός - τουλάχιστον για μένα... Απλυσια-αποχες-αλφαδια δεν είναι γραμμή όλων μας-Δεν είμαστε φλοριτζιναλ-αυτοματη-σουπα3... Για αβλεψία των παλιών ώστε οι νέοι να είναι καλύτερη φουρνιά μάλλον έχεις - εν μέρει - δίκιο...

Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Επειδή μιλάτε κάπως συνθηματικά, προσπαθώ να βγάλω άκρη. Ο Αντίοχος είναι Αρειανός (παλιός ιερολοχίτης;) ; του την λέει ο άλλος (παοκτσής;) για ολντσκουλ του κεντρικού (Κουκ;) που γέμισαν το χαριλάου αλφάδια και είχαν επαφή με ηρακλειδείς (για την τούμπα το 2001 που Κουκ με ηρακλειδεις πλακώνονταν με αρειανούς που κρεμούσαν ελληνικές σημαίες;) ; ποιος Κόντης έρχεται; ο γνωστός επι Σκόρδα που ήταν στην Κ4Α; να κάνει τι ο κόντης ο Άρης επενδυτή χρειάζεται γιατί αν συνεχίσει ο ΠΑΟΚ να δυναμώνει έτσι, ο άρης πάει για ηρακλοποίηση. ομοεθνής κόραξ ποιος; ο διαιτητής;!

Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Αντίοχος είπε...

Εδώ νομίζω ότι το τρολινκ πάει "μπάλα".. Όχι και νεροχύτης ρε φίλε... Νομίζω ότι είναι εμφανές ότι ο συνοπαδος μου αναφέρετε σε παλιές "αμαρτίες" της Θ4... (του σ. φ.) Κόντης ως κόουτς του Παναθηναικου - ο μάνατζερ των μυρίων Λατίνων πεχτωνε που με σκορδονεγροσαουριδιδες φέσωσαν και υποβιβασαν το Ρουλη, θα τους σώσει άλλη φορά στο μέλλον με τους αραβοισπανους σεΐχηδες ή με τον τσάκα παρέα... Μόλις τελειώσουν τα εμβάσματα του Νιάου και γίνει μπουχος ο Προεδρας - που δεν έχει στο όνομα του ούτε 1 ζευγάρι κάλτσες... Μόνο απαγορεύσεις - καταδίκες - ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ.. (εργαζόμενοι και Τσουμανης) - Τότε θα ξυπνήσουν οι σιωπηλοι αργιανοι... Δυστυχώς για αυτούς είναι πολύ κοντά στο μπαμ..

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως εσείς τον καλέσατε, πιστέψατε ότι μπορείτε να αντιπαρατεθείτε μαζί του επί ίσοις όροις και να τον νικήσετε στο πεδίο όπου άρχει αυτός, και προς πλείονα λύσσα σας, είναι βασιλεύς και δυνάστης.
Πιστεύσατε κακόμοιροι ότι η εγκυκλοπαιδικότητα και ο ρασιοναλισμός δύνανται να σταθούν απέναντι στην παρατήρηση, την αντίληψη και την ανάλυση.
Έτσι ο κακός σας δαίμων αποδομεί και σκορπά τα μιαρά μορμολύκεια σε κάθε του παρέμβαση και πλέον ασελγεί επί "πτωμάτων".
Την ίδια στιγμή εσείς παραμένετε στον κόσμο σας και θεωρείτε ότι κερδίζετε, ότι καθαρίζετε τον χώρο και άλλα λοιπά φαιδρά. Δεν έχετε ίχνος αυτογνωσίας.

Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Αν ήταν να αντιπαρατεθούμε με τέτοιους αντιπάλους ο χώρος θα είχε καθαρίσει ήδη. Δυστυχώς υπάρχουν ισχυροί αντίπαλοι που δεν μπορούμε να τους ξαποστείλουμε από τον χώρο δίχως κόπο, λόγω των δικτύων τους. Αυτός δεν είναι τέτοιος. Είχε απομονωθεί από όλους χωρίς να ασχοληθούμε ιδιαιτέρως μαζί του. Εμείς απλώς θυμίζουμε με ποιες πολιτικές θέσεις πίστεψε ότι θα μπορούσε να σταθεί σε έναν εθνικιστικό χώρο.

Τώρα αν έχει την στρεβλή μεγαλομανία να νομίζει ότι εμείς γράφουμε όλα τα "γαλλικά" που διαβάζει από "θαυμαστές" του κατά καιρούς, του την συγχωρούμε. Στους πονεμένους και διωγμένους από κοινωνικά περιβάλλοντα ανθρώπους, πρέπει να δείχνουμε λίγη κατανόηση. Άφησε τον να πιστεύει ότι εμείς γράφουμε σχόλια που τον υπονομεύουν. Πιστεύει ότι αντλεί αίγλη από το να επιδιώκει αντιπαράθεση μαζί μας. Υπάρχουν και χειρότερα. Κάποιοι άλλοι ντύνονται Ναπολέοντας και φορούν στολές περασμένων αιώνων.

Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αυτό που ο παρενδυτικός αποκαλεί παρατήρηση το λες και ηδονοβλεψία.

Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο Anti -capitalist είπε...

Αδερφέ η κατάσταση σου είναι τραγική. Εγώ είμαι από αυτούς που δεν πιστεύω ότι παίζεις χαρακτήρα. Πιστεύω ότι είσαι απλά απίστευτα διαταραγμένος. Θα φτάσω μέχρι το σημείο να πω ότι η κόκκινη προβιά σε εκμεταλλεύεται. Δεν είναι τυχαίο ότι έχεις μαζέψει όλες τις αμαρτίες του χώρου εσύ. Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο εσύ εκτίθεσαι και ότι σε βρίζουν και τα γκαρσόνια. Προσπαθούν να αφήσουν να φανεί στον χώρο ότι για όλη του την βρωμιά φταις μόνο εσύ. Δεν είναι έτσι. Είσαι ένα από τα πολλά σκ@τά. Αλλά σε καμία περίπτωση το μοναδικό. Προφανώς ήξεραν ότι λόγω της κυριολεκτικής τρέλας που κουβαλάς θα μαζέψεις όλα τα βλέμματα επάνω σου και οι άλλοι θα ξεχαστούν. Έτσι ώστε όταν αφήσεις τον μάταιο τούτο κόσμο να νιώσουν οι εθνικιστές μία ανακούφιση. Σπουδαίο σχέδιο από πλευράς τους αλλά δεν τους ξεχνάμε.

Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Μονόκερως είπε...

“Όσον αφορά τους διωγμούς των Ποντίων από τον Στάλιν, απευθυνθείτε στο ΚΚΕ. Γιατί το γράφετε σε εμάς;”

Μα γιατί εσείς γράψατε: “Ο εθνικομπολσεβικισμός είναι παιδί και αυτός του ρομαντικού εθνικισμού.”

Ως γνωστόν ο εισηγητής του εθνομπολσεβικισμού Niekisch επεδίωκε την συνεργασία των Γερμανών εθνικοσοσιαλιστών με τον Στάλιν. Και οι σύγχρονοι ιδρυτές του νεομπολσεβικικού κόμματος στην Ρωσία, όπως Ντούγκιν και Λιμόνοφ, ήταν οπαδοί ή απολογητές τού σταλινισμού. Και εσείς επίσης σε κάποιον άλλον σχολιαστή θυμάμαι καλά ότι είχατε απαντήσει ότι η συνεργασία τού Χίτλερ με τον Στάλιν θα ήταν μία πολύ ρομαντική ιδέα!

(Με τα Τέλα και την τρέλα δεν το σώζεις.)

Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

 
Ο Σταμάτης είπε...

Μονόκερε έστω και για λίγο ο Χίτλερ την έκανε τη συμμαχία με τον Στάλιν. Μολότοφ Ρίμπεντροπ, αν σου θυμίζει κάτι. Ήταν και αυτή μια μπολσεβίκικη εκτροπή, σύμφωνα με το Λεμούριο σκεπτικό σου. Έτσι δεν είναι ρε κερατά;

Μη μου πεις ότι σε συνδέω με άλλον σχολιαστή. Μονόκερος είσαι, κερατά σε αποκάλεσα. Περιγραφική ήταν η φράση. Όχι αξιολογική. Το "Λεμούριο σκεπτικό" πηγαίνει στην ομοιότητα με την οποία ερμηνεύετε τα δυο σας τον κομμουνισμό και τον εθνικισμό.

Τώρα η ερώτηση κρίσης. Οι δυτικοί σύμμαχοι που συμμάχησαν με τον Στάλιν, τι ήταν; Κομμουνιστής ο Τσώρτσιλ; Αυτός ο Σερ; Δεν υπήρχε μεγαλύτερη συμμαχία σε παγκόσμια πολεμική σύρραξη από αυτή των ΗΠΑ και Βρετανίας με την κομμουνιστική Ρωσία.

Άρα, σύμφωνα με το κερατάδικο σκεπτικό σου, είναι και οι δυτικές δημοκρατίες συνένοχες για τη συμπεριφορά του Στάλιν στους Πόντιους.

Αν το δούμε σφαιρικά, σύμφωνα με το μονόκερω σκεπτικό, για την πολιτική του Στάλιν στο ποντιακό ζήτημα είναι συνένοχος ο Χίτλερ και οι δυτικές δημοκρατίες. Αυτοί συμμάχησαν και θεσμικά με τους κομμουνιστές.

Οι μόνοι αθώοι είναι οι εθνικομπολσεβίκοι, κάποιοι συντηρητικοί επαναστάτες και οι στρασερικοί. Αυτοί, ακόμη και αν το ήθελαν, ποτέ δεν προχώρησαν σε θεσμική συνεργασία με τους κομμουνιστές.

Όπως και να το δεις, χαμένος θα βγαίνεις από εδώ μέσα Μονόκερε.

Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πωπωπω τι τάπα ήταν αυτή Μονόκερε. Μια εβδομάδα κράτησε αυτή η μάσκα. Κουνήθηκες λίγο στην αρχή, μόλις εμφανίστηκε ο Σταμάτης "καλώς το παιδί, 3-0". Σου τίναξε τα πέταλα και μέσα στην έδρα σου. Τρως σφαλιάρες μέχρι και στο τρολάρισμα κακομοίρη.

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

 
Ο Ρεμπούτζουλος είπε...

Όχι μόνο ο Χίτλερ και οι δυτικές δημοκρατίες. Οι Εβραίοι είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ. Αφού οι ΗΠΑ συμμάχησαν με τον Στάλιν εναντίον του Χίτλερ τότε βάσει της λογικής του Μονόκερω οι Εβραίοι σύμμαχοι των ΗΠΑ είναι συνένοχοι για τους διωγμούς των Ποντίων.

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σταμάτη δείξε έλεος. Άρρωστο άλογο είναι. Μέχρι και κέρατο και έβγαλε. Λυπήσου τον Μονόκερο ίππο της Λεμουρίας. Μην τον διασύρεις άλλο.

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

https://x.com/NikosMichailid4/status/1793021091398439368

Βουρκώνω με αυτή τη φωτογραφία. Τότε που ακόμα υπήρχε ελληνική εθνική εξωτερική πολιτική. Αντίο Μιχάλη Χαραλαμπίδη. Επίσης .... Ο Ανδρέας σε στρατηγική αντιτουρκική συμμαχία με τη Συρία και τη Βουλγαρία. Τώρα "έλα μωρέ, αν γίνει τίποτα, θα μας σώσουν οι Αμερικάνοι." Σημίτη μπινέ.

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αυτή η λατρεία με τον αριστερό, υπέρμαχο των ανοιχτών συνόρων Χαραλαμπίδη από που πηγάζει ρε μάγκες;Ξεχνάτε ότι ήταν βενιζελικός επίσης.

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Αν ρωτάς εμάς, μάλλον από εμάς έμαθες ότι ήταν βενιζελικός. Και, κατά συνέπεια, υπήρχε ένας ακόμη λόγος ώστε να τον κρατά σε απόσταση από το πεδίο αναφορών μας.

Αν ρωτάς αυτόν που έγραψε το παραπάνω σχόλιο με τον link, ας σου απαντήσει ο ίδιος.

Αλλά και πάλι, η ελληνική γλώσσα είναι ακριβής. Ας την χρησιμοποιήσουμε σωστά. Γράφεις την λέξη λατρεία. Δεν είναι πολιτικός όρος αυτός ρε ανώνυμε. Δεν είμαστε σε κατηχητικό. Ούτε συζητάμε για ποίμνια. Για πολιτική συζητάμε. Μάθετε επιτέλους τους πολιτικούς όρους. Μην δείχνετε πολιτικά αναλφάβητοι.

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

 
 Ο/Η Μονόκερως είπε...

“Καταρχάς δεν δημοσιεύσαμε τις ανωμαλίες που έγραψες σε άλλα σχόλια.”

Για εξηγείστε. Ποιά είναι τα άλλα σχόλια και ποιές ανωμαλίες. 3 σχόλια έγραψα μέχρι στιγμής. Τα 2 τα δημοσιεύσατε και το 3ο δεν περιείχε “ανωμαλίες” ούτε ύβρεις σαν αυτές με τις οποίες διανθίζετε εσείς κάθε σχόλιο σας. Αν έγραψε κάποιος άλλος με το δικό μου ψευδώνυμο, δημοσιεύστε τις “ανωμαλίες” για να διευκρινιστεί το θέμα. Μη προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις στους άλλους αναγνώστες για να προκαλέσετε συμπάθεια μετά την αποκάλυψη της πραγματικής σας ιδεολογικής ταυτότητας και τού ρόλου που παίζετε ως δήθεν εθνικιστές, αλλά και της αδυναμίας σας να αρθρώσετε στοιχειωδώς επιχειρήματα με λογικό ειρμό και συνοχή.

Ο Νίκις ήταν μαρξιστής και προσπαθούσε να κάνει ιδεολογικό συγκερασμό κομμουνισμού και εθνικοσοσιαλισμού. Και εσείς μάλιστα γράψατε ότι ο μαρξισμός συμβιβάζεται με τον εθνικισμό και επικαλείστε κάτι παρόμοιο με την θεωρία που διατύπωσε ο Στάλιν στο “Μαρξισμός και εθνικό ζήτημα” (το οποίο βασίζεται στην θεωρία τού Λένιν για τον Ιμπεριαλισμό η οποία δανείστηκε από το βιβλίο “Ιμπεριαλισμός” τού John Atkinson Hobson τού 1902). Επομένως είστε το ίδιο ή περισσότερο με το ΚΚΕ απολογητές, αν όχι οπαδοί, τού Στάλιν.

Ο εν σταλινισμώ αδελφός σας Σταμάτης γράφει κάτι σοφιστείες επιπέδου νηπιαγωγείου.

Αφήστε τα σοφίσματα ότι θαυμάζετε τον Στάλιν ως “εθνικιστή”(χα-χα) αλλά όχι ως κομμουνιστή (χα-χα-χα). Δηλαδή κάποιες εκτοπίσεις και εκτελέσεις, όπως π.χ. των Ποντίων, τις υπέγραφε ως κομμουνιστής, και άλλες όπως των κομματικών του στελεχών ως “εθνικιστής”; Σε ιδεολογικό νηπιαγωγείο ήρθα;

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

 

Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ε, δεν θα το κάνουμε και στάβλο το ιστολόγιο, να αφήνουμε παντού τη σβουνιά των σχολιασμών σου, Μονόκερε.

Αν είχες υπηρετήσει κανονικά τη στρατιωτική σου θητεία και όχι ως άοπλος, θα σου είχαν πει οι εκπαιδευτές ότι μόλις πέσεις σε ναρκοπέδιο καλύτερο είναι να αρχίσεις το τρέξιμο. Επειδή το σώμα κλίνει προς τα εμπρός και η νάρκη τινάζεται προς τα πάνω, τουλάχιστον θα την δεχτείς στο στήθος ή στην κοιλιά. Όχι στον πισινό. Να βάλεις γκολ αποκλείεται. Έχει χαθεί το παιχνίδι. Τρέξε για να μην το φας, τουλάχιστον. Αυτό πρέπει να κάνεις εφόσον μπήκες εδώ μέσα. Όπου πατάς θα σκάνε νάρκες. Έχεις και βαριές οπλές.

Για τον εθνικομπολσεβικισμό θα σου παραθέσουμε, εξαιρετικά αφιερωμένο, ένα απόσπασμα από το μανιφέστο των Γερμανών εθνικομπολσεβίκων του Πάετελ. Διάβασε προσεκτικά:

«[…] γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα έμφυτο νόημα μέσα στην εθνικότητα· ότι εδώ, όπως το διατυπώνει ο Ernst Junker, είναι το «μαγικό σημείο μηδέν» από το οποίο αντλούν την ουσία τους η πολιτική και η οικονομία, η ζωή και η μορφή. […]

Ο Spengler παρατηρεί σωστά ότι οι λαοί (Voelker) γεννιούνται και χάνονται με ιστορικούς όρους, αλλά ποτέ δεν υποφέρουν από μια «εξέλιξη» και ξαφνικά γίνονται κάτι άλλο αύριο, σαν μια «ανθρώπινη φυλή». Η έκφραση του Paul de Lagarde κάθε λαός είναι μια σκέψη του Θεού, καθιστά σαφές ότι αυτή η πίστη στη μοιραία βάση της λαϊκής ύπαρξης [volkischen Dasein] ξεφεύγει από κάθε συζήτηση στο καθαρά ορθολογικό επίπεδο.
Είναι λοιπόν μια λανθασμένη αντίληψη εκ μέρους των μαρξιστών όταν συχνά θεωρούν ότι η πολιτική μας «ριζοσπαστικοποίηση» είναι σημάδι εξέλιξης προς τη θέση τους, ότι μια μέρα θα ξεπεράσουμε και την σημερινή μας κάπως ενοχλητική μεταφυσική παιδικότητα και επομένως την «ειδωλολατρία» μας για το έθνος.

Αυτή η πεποίθηση είναι η ίδια η βάση της ύπαρξής μας. Τέλος συζήτησης.
Όλα όσα θέλουμε πολιτικά -όλες οι προσπάθειες μας στο επίπεδο της πρακτικής πολιτικής να κυριαρχήσουμε στην πραγματικότητα με τους δικούς της νόμους, οι οποίοι είναι λόγω (όχι παρά!) του μεταφυσικού μας συλλογισμού- είναι συνέπεια της πίστης μας στους νόμους της «αιώνιας γερμανικότητας» [ewiger Deutschheit]. Επειδή και μόνο επειδή γνωρίζουμε ότι αυτές οι πραγματικές αξίες είναι αναφαίρετες, μπορούμε ως εθνικιστές (και όχι παρά το γεγονός αυτό) να απεμπλακούμε από τα οικονομικά και πολιτικά θεμέλια της κοινωνικής μας πατρίδας. […]».

Paetel Karl O., The National Bolshevist Manifesto, μετάφραση και επιμέλεια του κειμένου στα ελληνικά του Α.Π.-Σταμάτης Μαμούτος.

Τι σημασία έχει τι επικαλείται ο Στάλιν και τι επικαλείσαι εσύ και τι επικαλείται ο φούφουτος μπροστά στο παραπάνω απόσπασμα, κακόμοιρε Μονόκερε...;

Όμως δεν θα σε διαψεύσουμε εντελώς. Πράγματι η νεορομαντική γενιά των εθνικιστών διανοητών της δεκαετίας του 1890 έκλεψε στοιχεία από ξένες θεωρητικές παραδόσεις προς τον εθνικισμό, όπως ο ρατσισμός, ο μαρξισμός, ο νιτσεϊσμός, ο κοινωνικός δαρβινισμός. Αυτά τα άσχετα με τον Ρομαντισμό διανοητικά ρεύματα του ρατσισμού, του νιτσεϊσμού, του μαρξισμού κλπ, τα αποφλοίωσαν οι νεορομαντικοί της γενιάς του 1890, κράτησαν στοιχεία του περιεχομένου τους που ήθελαν και τα προσάρμοσαν στον Ρομαντισμό για να υπηρετήσουν τον εθνικισμό σε μια επίκαιρη για τα τότε δεδομένα εκδοχή. Έτσι γεννήθηκε ο φασισμός, ο εθνικοσοσιαλισμός και ο εθνικομπολσεβικισμός (για να το πούμε απλοϊκά).

Τόσα χρόνια αναγνώστης μας, ακόμη δεν έχεις μάθει ούτε την ύλη του νηπιαγωγείου της ιστορίας των ιδεών, κακόμοιρε Μονόκερε. Αυτό πράγματι μας προβληματίζει. Ή κάτι δεν πάει καλά με την διδασκαλία μας ή πρέπει να σε αποβάλουμε ως ανεπίδεκτο μάθησης.

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Μονόκερως είπε...

Δεν χρειάστηκε να πρωχωρήσω πολύ. Επειδή έκανα την στρατιωτική μου θητεία κανονικά, για εσάς δεν ξέρω, και επειδή δεν έχω καμια διάθεση να χάνω τον χρόνο μου με χαζομάρες επιπέδου νηπιαγωγείου σταμάτησα κάπου εκεί. Όντως πρέπει να καθαρίσετε την κοπριά που παράγετε με τους τόνους και να εξυγιάνετε τα γούστα σας. Η αμετροεπής απολογητική λογοδοιάρροια είναι μάρτυρας της ανεπάρκειάς σας. Καταρρεύσατε με συνοπτικές διαδικασίες στην εισαγωγική δοκιμασία που σας υπέβαλα.Το ότι λογοκρίνατε το σχόλιο μου δηλώνει τον πανικό σας μπροστά στην αλήθεια για τους εαυτούς σας με την οποία σας έφερε αντιμέτωπους. Το πάθημα να σας γίνει μάθημα. Δεν θα λέτε χωρίς έλεγχο ό,τι σας κατέβει. Και δεν χρειαζόμαστε ακροδεξιά παπαγαλάκια της ρωσικής και της ισλαμικής προπαγάνδας όπως εσείς να υπαγορεύουν τι είναι και τι δεν είναι εθνικισμός.

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Υπηρετούσαν κανονικά στρατιώτες οι woke την εποχή της ΕΣΟ σου; Πάλι ψέματα γράφεις; Τότε σας έδιναν Ι5 με συνοπτικές διαδικασίες. Είναι γνωστό αυτό.

Η καταφυγή σε ψυχολογικές ερμηνείες είναι μονόδρομος για εσένα όταν στερεύουν τα επιχειρήματα και πέφτεις στην παγίδα που πήγες στα στήσεις. Το ίδιο και η απόπειρα να φορτώσεις στους άλλους τα κουσούρια του εαυτού σου. Κάηκε και αυτή η μάσκα σου. Και το κακό είναι ότι δεν ανανεώνεις τις μεθόδους. Τα ίδια και τα ίδια επί σαράντα χρόνια. Είναι τα πιο χαμένα λεφτά της φορολογίας που πληρώνουμε στο κράτος ο μισθός σου.

Στην τελική αν δεν δείξουν τι είναι ο εθνικισμός οι κοινωνικοί επιστήμονες και οι αληθινοί εθνικιστές, ποιος θα το δείξει; Οι woke, οι δεξιοί και οι φίλοι του Ισραήλ; Για πιες καμία δραμαμίνη γιατί θα ζαλιστείς από τους ελιγμούς.

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

 
Ο Καθιστός Ταύρος είπε...

Δεν ξέρω παιδιά. Εάν μιλάμε για αυτόν που νομίζω δεν ξέρω εάν σας παίρνει να αντιπαρατεθείτε. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ενεργοποιήσει αρχαία αιγυπτιακή τεχνολογία με UFO τα οποία θα πιλοτάρουν Έλληνες Τσερόκι Ινδιάνοι οι οποίοι το ρίχνουν μονοκούκι Τραμπ. Είναι σύνθετο το θέμα. Μην το παίρνεται ελαφρά την καρδία.

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Με αυτά και με αυτά ο Μονόκερος ρουφιάνεψε πάλι στο γνωστό νήμα, μπλέκοντας όλους όσους κατηγορεί κι εδώ. Με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Πες μας φίλτατε Κένταυρε, Μονόκερε, Λεμούριε, Αλκιβιάδη, Καισαριανιώτη, Φασιστοφάγε γιατί έγραψες πάλι εκεί;

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Μονόκερως είπε...

Χιτλερικός, σιωνιστής και τώρα woke? Ό,τι να 'ναι. Εσείς κάνατε διαμαρτυρίες μαζί με τους woke για την Παλαιστίνη, ρωτήστε τους να σας λύσουν τις απορίες σας.

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

"Χιτλερικός, σιωνιστής και τώρα woke?"

Είδες τι χάος επικρατεί στο νου ορισμένων; Τα έχουν κάνει όλα σαλάτα. Και μάλιστα ρωσική, έτσι για να σε τρολάρουμε.

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Μονόκερως είπε...

“Είδες τι χάος επικρατεί στο νου ορισμένων;Τα έχουν κάνει όλα σαλάτα.” Το εκλαμβάνω ως αυτοκριτική σας. (Ισχύει και για την περίπτωση τού φίλτατου ανώνυμου που αραδιάζει μισή ντουζίνα ψευδώνυμα πίσω από τα οποία υποτίθεται ότι κρύβομαι εγω!) Αν και φοβάμαι ότι η ασθένεια σας είναι προχωρημένη και υποτροπιάζoυσα. Βλέπω να στήνετε ρομαντικό τσαντίρι στα Προπύλαια για τους φίλους σας τους Παλαιστίνιους.

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Τουλάχιστον δεν θα είναι χράμια, τσόκαρα και ντορβάδες εμπριμέ που θα περιφέρονται στην λεωφόρο Συγγρού για αναζήτηση συντροφιάς, μεσάνυχτα και ξημερώματα. Ξέρεις, μέχρι το 1990 σας μάζευαν από αυτά τα στέκια και σας έστελναν απευθείας στο ψυχιατρείο.

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αυτός ρουφιάνεψε. Το Indymedia γιατί δεν πετάει αυτό το νήμα; Και δεν είναι δικαιολογία ότι θα κάνει άλλο. Ας κάνει. Αφού ξέρουν ότι έχουν να κάνουν με ρουφιάνο της ασφάλειας. Γιατί δεν το σβήνουν; Και όχι τίποτα άλλο. Γράφει και μαλ@κίες. Δεν τους δίνει ποτέ ουσιαστικές πληροφορίες. Πετάει αληθινά ονόματα και ότι γίνει. Όπως λέγανε παλιά, αυτή ήταν συμπεριφορά παλαιόπ@υστα. Ο συγκεκριμένος τις πιάνει και τις δύο κατηγορίες.

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σταμάτα να βρίζεις τον εαυτό σου

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ παλαιόπ@ουστα το συγκεκριμένο νήμα το έστησες όταν κατάλαβες ότι το Καθίδρυμα το διαβάζεις μόνο εσύ και ο Ερβίσης. Άντε και ο Γιώργης ο Σαιντ.
Όπως περηφανευόσουν, το ιντημίντια για εσένα είναι χώρος πνευματικής άσκησης και ελμετέφερες εκεί τις εργασίες του Καθιδρύματος.

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν συγκρίνεται ο λόγος που συναντούσες στο ΡΕΣΑΛΤΟ του Θύμιου και στο ΚΑΦΕΝΕΙΟ του Βήχου, με τον "λόγο" της Αντεπίθεσης. Στο Ρεσάλτο και το Καφενείο αρθρογραφούσε ο ανθός του αριστερού πατριωτισμού, αντι-εκσυγχρονισμού και αντι-παγκοσμιοποίησης, Τάκης Φωτόπουλος, Καραμπελιάς, Κασιμάτης κλπ. Στην Αντεπίθεση έγραφε η "Παλλάδια" η γυναίκα του Μίχου. Είναι σαν να συγκρίνεις το Athenaeum των αδελφών Σλέγκελ με το Der Sturmer του παιδόφιλου του Στράιχερ.

Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Επειδή παρατηρώ πως υπάρχει ένα υποτιμιτικό κλίμα για τον παλιό εθνικιστικό χώρο, και εξυψώνεται την ακροαριστερά, να θυμήσω το αλήστου μνήμης κράξιμο, επί μακρό χρονικό διάστημα, του ''Πολιτικού καφενείου'' του Βήχου, στο indymedia την πρώτη περίοδο της λειτουργίας του. Καρικατούρες και φαιδρότητες υπάρχουν σε όλους τους χώρους. Μην έχετε εμμονές.

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μιλάς υποτιμητικά για έναν παλαίμαχο συναγωνιστή επειδή σου έχει κολλήσει ότι γράφει ανώνυμα στη σελίδα σου. Συνεχίζεις την συκοφαντία παρότι είναι κατάδηλο ότι κάποιος άλλος τον μιμείται και στήνει προβοκάτσιες για να τον βλάψει. Αυτό σε τιμά; Γιατί δεν επικοινωνείς μαζί του να το λύσετε;

Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Τέλη (ή φίλε του Τέλη), μην με ξυπνάς για σαχλαμάρες. Για να πάρω τηλέφωνο γίνεται όλη η φασαρία;

Άντε και μιλάμε στο τηλέφωνο, άντε και να δεχτούμε ότι δεν είσαι εσύ, τι θα αλλάξει; Αν δεν είσαι εσύ αυτός που γράφει τα σχόλια, όποιος άλλος τρολάρει υποδυόμενος εσένα θα συνεχίσει να το κάνει. Μπορεί να βγει άκρη σε τέτοια θέματα;

Μπαίνεις στο κάδρο όχι μόνο γιατί σε θεωρεί όποιος διαβάζει το ιστολόγιο τον συνήθη ύποπτο. Όχι μόνο γιατί αποπνέουν κάτι έντονο από το ύφος σου τα επίμαχα σχόλια. Στρέφεις τα βλέμματα πάνω σου γιατί, ακόμη και αν δεν είσαι αυτός που τρολάρει, έχεις διαμορφώσει μια συνολική πολιτική προσέγγιση που βασίζεται σε μια συρραφή αλλεπάλληλων προβοκατόρικων θέσεων. Δυστυχώς, προβοκατόρικων όχι προς το σύστημα εξουσίας. Μπορεί να ήταν τέτοια η προσέγγισή σου την δεκαετία του '70. Η σημερινή πολιτική σου προσέγγιση είναι προβοκατόρικη προς τον εθνικισμό, τον Ε/ς και κάθε εκδοχή της ιδεολογίας μας.

Αν υποθέσουμε ότι θα σταματήσεις να προβοκάρεις σήμερα κιόλας, έχεις αφήσει ήδη μια απίστευτη παρακαταθήκη προβοκάτσιας των ιδεών του ίδιου του πολιτικού χώρου που υποτίθεται ότι ανήκεις, με αποτέλεσμα να έχει την δυνατότητα όποιος αντιφασίστας, (δεξιός, αριστερός, ακροδεξιός, κομμουνιστής και οτιδήποτε άλλο) το αποφασίσει, να την χρησιμοποιεί προκειμένου να τρολάρει, να μπερδεύει και να προβοκάρει τον εθνικιστικό χώρο για έναν ολόκληρο αιώνα.

Δεν λύνονται τα (σκόπιμα ) λάθη που έχεις κάνει εσύ και οι περισσότεροι της γενιάς σου με μερικές συζητήσεις. Δεν ξέρω κι εγώ πώς στο διάολο θα μπορέσει να ξεπλυθεί όλο αυτό. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι κακώς σε υποπτευόμαστε, ότι δεν έχεις καμία σχέση με τις διαδικτυακές προβοκάτσιες και ότι είσαι αθώος σαν περιστέρι.

Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024