Ενάντια στην κατάπτωση


Χθες Κύπριοι φοιτητές της Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης ανέβασαν ένα πανό στο κέντρο της συμπρωτεύουσας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική της Τουρκίας στην Κύπρο. Μολονότι όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον covid-19 είχαν ληφθεί, το ελλαδικό κράτος των «νοικοκυραίων» και των ψευδοπατριωτών προσήγαγε επτά ελληνοκύπριους φοιτητές.


Πάντως, την ίδια ώρα κάποιοι υπουργοί φαίνεται ότι έχουν σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν από τα εθνικά μας. Για παράδειγμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης πρωταγωνίστησε στις στήλες των εφημερίδων του σαββατοκύριακου. Όχι βέβαια για το έργο του. Αλλά γιατί, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι εξωσυζυγικές σχέσεις του με την λαϊκή τραγουδίστρια Έλενα Γκρ. καθώς και με μια νεαρή νυμφευμένη δημοσιογράφο, έκαναν την γυναίκα του έξω φρενών! Το αποτέλεσμα ήταν η Μανωλίδου να τον ξυλοφορτώσει (δεν είναι δική μας εκδοχή, αλλά ρεπορτάζ εντύπων και sites) για να τον σώσουν τελικά από την περαιτέρω «παντόφλα» οι σωματοφύλακες-αστυνομικοί του. Μάλιστα, ένας από τους «τυπάδες της νύχτας», που δηλώνει «καψούρης» με την τραγουδιάρα ερωμένη του Αδώνιδος, ψάχνει κι αυτός να δείρει τον Γεωργιάδη, γιατί του έκλεψε το αμόρε, με αποτέλεσμα ο υπουργός να δηλώνει στους δημοσιοκάφρους ότι έμπλεξε με τρελό!

Ασφαλώς, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλα αυτά βγήκαν στην φόρα όταν ο Γεωργιάδης είπε μια αλήθεια που δεν βόλευε την οικογένεια η οποία ελέγχει δήμους και κράτος στην άμοιρη χώρα μας. Ότι, δηλαδή, η μόλυνση του φθινοπώρου από τον covid-19 συνέβη στην χώρα μας γιατί η κυβέρνηση δεν είχε το θάρρος να πάει κόντρα στην πολιτική του εξουσιαστικού φιλελευθερισμού της παγκοσμιοποίησης και να ξανακλείσει τα σύνορα. Κατόπιν κάποιου σχεδιασμού του μέντορά του, Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός πέταξε μια μπηχτή προς το φιλελεύθερο περιβάλλον του Μαξίμου. Και τα ΜΜΕ, που αυτή την εποχή δουλεύουν για την οικογένεια που μας κυβερνά κατ’ εντολή των πρεσβειών Η.Π.Α. και Γερμανίας, έβγαλαν στην φόρα τα άπλυτα ενός πολιτικάντη, που με πρόσχημα τον «κλασικισμό», αλιεύει συντηρητικές και εθνοκεντρικές ψήφους. Κι όπως είναι κατανοητό τέτοιες συμπεριφορές δυσαρεστούν ψηφοφόρους αυτού του ακροατηρίου.


Εκατέρωθεν χτυπήματα κάτω από την ζώνη, δηλαδή. Και όπως πάντα πραγματοποιούνται από τα δημοσιογραφικά βαποράκια του δημοσιολογικού υποκόσμου, που εκφυλίζουν τον λόγο του παραδοσιοκρατικού χώρου και εκτρέπουν την όποια προοπτική ανάπτυξης μιας ελληνικής πολιτικής παραδοσιοκρατίας δέσμια της ακροδεξιάς γραφικότητας.

Κι εσύ νεοέλληνα της καρπαζιάς, συνέχισε να τους ανέχεσαι. Και να τους επιβραβεύεις κάθε τέσσερα χρόνια. Και να ανέχεσαι να προσαγάγουν φοιτητές κι άλλους πατριώτες, άνευ προσχημάτων.