Η συνομωσιολογία ως πολιτικό εργαλείο

           

Πολιτική χωρίς συνωμοσίες δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία. Ούτε και πρόκειται να υπάρξει. Ωστόσο είναι άλλο πράγμα η συνωμοσία και άλλο η συνωσιολογία. Η συνωμοσία είναι μια μυστικά σχεδιασμένη κίνηση, μια αφανής συνεννόηση, ώστε να επιτευχθεί ένας στόχος συνήθως αθέμιτος. Αντιθέτως, η συνωμοσιολογία είναι μια αφήγηση, μια ερμηνεία της πολιτικής και της ιστορικής πραγματικότητας, η οποία ερμηνεύει ιστορικά δεδομένα με εξωφρενικές μεθοδολογίες, για να καταλήξει συνήθως σε εντυπωσιακά συμπεράσματα που τάχα αποκαλύπτουν μυστικά με μεγάλη ιστορική σημασία.   

Η συνωμοσιολογία υπήρξε ένα εργαλείο της πολιτικής διαπάλης που χρησιμοποιήθηκε συχνά κατά την νεωτερική εποχή. Από την Γαλλική Επανάσταση κι έπειτα, όταν ο ρόλος των εξουσιαστικών ελίτ κατέστη αφανής (πχ. η αγορά είναι απρόσωπη, οι τράπεζες δεν κυβερνούν αλλά εξουσιάζουν), γονιμοποιήθηκε το έδαφος για την ανάπτυξη συνωμοσιολογικών θεωριών. Οι συνωμοσιολογικές θεωρίες παρουσιάζονται πάντοτε ως «ανατρεπτικές», αφού το βασικό τους επιχείρημά είναι ότι αποκαλύπτουν κάποια από τα υποτιθέμενα σημαντικά μυστικά της όποιας εξουσίας.


Όπως ήταν αναμενόμενο οι συνωμοσιολογικές θεωρίες αφομοίωσαν την ιστορική εμπειρία και στο πέρασμα των χρόνων ανανεώθηκαν. Ωστόσο από την δεκαετία του 1990 κι έπειτα συνδέθηκαν με μια κομβική αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στο πεδίο της ιδεολογικής διαπάλης. Σήμερα, όπως οι αριστεροί αδυνατούν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι στην μεταμοντέρνα εκδοχή της η ιδεολογία τους έχει γίνει ένα ριζοσπαστικό συμπλήρωμα του εξουσιαστικού φιλελευθερισμού, όπως οι νεοδεξιοί αδυνατούν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι η ιδεολογία τους είναι ένα συμπλήρωμα του εξουσιαστικού φιλελευθερισμού με πατριωτικό άλλοθι, έτσι και οι συνωμοσιολόγοι αδυνατούν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι τα παρανοϊκά τους συμπεράσματα δεν αποτελούν κάποια αποκαλυφθέντα μυστικά της ιστορίας αλλά λειτουργούν σαν ένας εξοστρακισμός μιας πιθανής κριτικής προς τον εξουσιαστικό φιλελευθερισμό στην σφαίρα του παραλόγου.


Η προβληματική αντίληψη των συνωμοσιολόγων δεν είναι καινούριο ζήτημα. Ανέκαθεν υπήρχαν αδαείς που πίστευαν ότι με αναμασήματα φληναφημάτων της κλειδαρότρυπας θα κατάφερναν να συλλάβουν «τα μυστικά της ιστορίας». Ωστόσο, τα τελευταία είκοσι χρόνια το θέμα έχει αποκτήσει σοβαρές πολιτικές διαστάσεις. Ήδη από την δεκαετία του 1990 ο χώρος της συνωμοσιολογίας άρχισε να απορροφά αναγνώστες από το πεδίο των εναλλακτικών αναζητήσεων και να φλερτάρει με το αναγνωστικό κοινό που στρεφόταν στην βιβλιογραφία ερευνών που αφορούσαν θέματα υπερφυσικών φαινομένων. Ωστόσο η βιβλιογραφία και οι εκδοτικοί οίκοι αυτών των εναλλακτικών θεματικών συνήθως δεν είχαν πολιτικές στοχεύσεις και αρκετές φορές φιλοξενούσαν πολύ ενδιαφέρουσες έρευνες. Αντίθετα, οι ανέκαθεν πολιτικοποιημένοι συμωμοσιολόγοι, χρησιμοποιώντας τις παρακρατικές τους δυναμικές, κατάφεραν στο πέρασμα των χρόνων να απομυζήσουν το αναγνωστικό κοινό του συναφούς αλλά και διαφορετικού χώρου της εναλλακτικής αναζήτησης.   


Σήμερα η συνωμοσιολογία αποτελεί ένα επικοινωνιακό όπλο της δεξιάς. Οι πλέον γνωστοί δημοσιολόγοι και πολιτικοί που υιοθετούν τον συνωμοσιολογικό λόγο συνήθως δηλώνουν πατριώτες αλλά καταδικάζουν τον εθνικισμό και τον εξισώνουν με τον κομμουνισμό. Σε κάποιες περιπτώσεις εξισώνουν και τον φιλελευθερισμό με την αριστερά, δηλώνοντας δεξιοί και όχι φιλελεύθεροι. Υπάρχουν και άλλες παραλλαγές. Στην ουσία πρόκειται για ανθρώπους που επέλεξαν να εκφράσουν την δεξιά τους πολιτική ταυτότητα, υιοθετώντας έναν εξωφρενικό λόγο, ο οποίος ενσωματώνει θεωρίες για εξωγήινους, ψευτοπαγανιστικές φιλολογίες, μεσσιανικές χριστιανικές αναφορές, στοιχεία της λογοτεχνίας του φανταστικού μπολιασμένα με πολιτική ανάλυση του καφενείου και ό,τι άλλο βάλει ο νους. Αρκεί να ανατρέξει κανείς στα εν λόγω έντυπα και θα έρθει αντιμέτωπος με αρθρογραφία που παραπέμπει ταυτόχρονα στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, στην προσέλευση των αρχαίων Ελλήνων με διαστημόπλοια, σε λέσχες φιλελεύθερων εξουσιαστών, σε ξανθά γένη και σε πολλά άλλα. Έτσι ένα αναγνωστικό κοινό που θα μπορούσε να διαβάζει Τανάγρα για να ψυχαγωγηθεί και Δραγούμη για να εκπαιδευτεί σε θέματα εθνικιστικής σκέψης, καταλήγει να φλερτάρει με την παράνοια χαμένο στον αρθρογραφικό λαβύρινθο γνωστών ακροδεξιών μπουρδολόγων. 



Η όλη κατάσταση γνώρισε παγκόσμια αίγλη κατά την προεδρία Τραμπ όταν ο ανεκδιήγητος πολιτικός, αντί να συγκρουστεί με το φιλελεύθερο κατεστημένο υιοθετώντας αληθινό παραδοσιοκρατικό λόγο, φοβούμενος μήπως απολέσει την βοήθεια ανθρώπων του ρεπουμπλικανικού κεφαλαίου που τον στήριζαν, ανέδειξε την συνωμοσιολογία σε επίσημη πολιτική του έκφραση. Δυστυχώς για όσους πίστεψαν ότι «ο νέος Λούθηρος» με το βαμμένο μαλλί, την αγάπη στα call girls και την πίστη στην ελεύθερη αγορά, θα συνέτριβε τις μυθιστορηματικές ραδιουργίες που σχεδίασε το Βατικανό μέσω των Αμερικανών liberals και δε συμμαζεύεται, οι «προφητείες» τους δεν εκπληρώθηκαν. Έμειναν, όμως, οι αναλύσεις τους που εξακολουθούν να δίνουν πολιτικό προσανατολισμό σε κοινωνικές ομάδες οι οποίες θα μπορούσαν να στηρίξουν παραδοσιοκρατικές πολιτικές λύσεις.


Δεν θα πλατιάσω στα της συνωμοσιολογίας. Θα υπενθυμίζω μόνο ότι πολλά χρόνια πριν, κάπου στην δεκαετία του '80, οι πρόδρομοι των σημερινών συνωμοσιολόγων είχαν στοχοποιήσει και το heavy metal. Αμερικανικοί φονταμενταλιστικοί σύλλογοι, συνδεόμενοι και με τα δυο μεγάλα κόμματα, ξεκίνησαν την περίφημη εκστρατεία που κατέληξε στην απαγόρευση προβολής heavy metal video clips σε μουσικά κανάλια. Ήταν ένα ισχυρό πλήγμα για την «μεταλλική κοινότητα», καθώς συνοδεύτηκε από θεωρίες που ήθελαν τους metalheads να είναι σατανιστές, δίσκους που αν παίζονταν ανάποδα περιείχαν κρυφά μηνύματα και άλλα ωραία.

Αγνοώντας ότι αν υπάρχει κάτι γνήσια σατανιστικό δεν έχουν παρά να το αντικρύσουν απλώς παρατηρώντας την φιλελεύθερη εξουσία και την κουλτούρα της, οι συνωμοσιολόγοι εκείνης της εποχής είχαν στοχοποιήσει και τον Ronnie James Dio για την γνωστή χειρονομία που κατέστη συμβολικός χαιρετισμός των metalheads. Το παρακάτω video, αποκαλυπτικό για την ευλάβεια του αείμνηστου μεγάλου, θα μπορούσε να αποτελέσει μια απάντηση σε όσα ειπώθηκαν εκείνα τα χρόνια. Αλλά πλέον οι καιροί έχουν περάσει. Και τα σενάρια όσων μοχλεύουν την παραδοσιοκρατία προς όφελος της δεξιάς, έχουν ανανεωθεί...


 Σχόλια:
Ο Draug είπε...

Τα είπατε όλα, εύγε! Ειδικά η παρατήρηση στην τελευταία παράγραφο πολύ σημαντική. Οι υπερασπιστές της φιλελεύθερης αστικής τάξης και των αξιών της δεν έχουν καμία πνευματική ή ηθική εξουσία ώστε να ορίζουν τι είναι "σατανικό" και τι όχι. Όσους μανδύες επιτηδευμένης και συμβιβασμένης ευσέβειας και αν ενδυθούν εξωτερικά θα παραμένουν οι ίδιοι πρωτίστως υπηρέτες του "Σατανά" (αν δούμε την λέξη με την ετυμολογική της σημασία και όχι θρησκευτικώς φορτισμένη)

Πέμπτη, 08 Απριλίου, 2021

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Εμείς μπορεί να τα λέμε φίλε Draug. Το θέμα είναι ποιος μας ακούει..

Πέμπτη, 08 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ας ακούσουν όσοι ακόμα ζωντανοί, οι υπόλοιποι στις μέρες μας δυστυχώς είναι καταδικασμένοι

Πέμπτη, 08 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μόνο που η κοινή συνιστώσα της 'συνωμοσιολογίας' όπως την αποκαλείς, εδώ και δεκαετίες ήταν και είναι ότι θα έρθει η στιγμή που το ανθρώπινο είδος θα καταστεί ψηφιακός σκλάβος και θα κυβερνηθεί από έναν Παγκόσμιο Ηγέτη, ο οποίος θα βασιλεύσει σε όλα τα έθνη.
Όσα λέει δηλαδή και η Αποκάλυψη, σύμφωνα με την οποία ο Παγκόσμιος Ηγέτης θα είναι ο Αντίχριστος.
Εκεί, και με προσπάθεια τεκμηρίωσης αυτού του ισχυρισμού, κατέληγαν όλες οι έρευνες και οι προσπάθειες των ερευνητών, όπως π.χ. και του Θανάση του Βέμπου τον οποίον φιλοξενήσατε.
Δεν μιλάμε δηλαδή απλά για παγκοσμιοποίηση μόνο, αλλά πολύ συγκεκριμένα για την έλευση του Παγκόσμιου Ηγέτη ο οποίος θα ελέγχει το ανθρώπινο είδος μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας σε τέτοιο βαθμό που έλεγχος θα υφίσταται μέχρι και στο πότε θα πηγαίνει για κατούρημα.
Όλος ο πλανήτης δηλαδή ετοιμάζεται να ζήσει οργουελικές καταστάσεις, των οποίων ήδη βιώνουμε τα πρώτα ψήγματα.
Η γριππούλα του COVID έφερε επομένως αυτά τα γεγονότα ante portas διότι πλέον ο κόσμος είναι έτοιμος τεχνολογικά για κάτι τέτοιο και όλοι πλέον κυκλοφορούν με τα smartphones τους ως προέκταση του χεριού τους, τα οποία smartphones θα γίνουν το αθώο σιωπηλό όπλο καταστροφής της ανθρωπότητας.
Ήδη το ΔΝΤ σε πολύ πρόσφατο άρθρο του προανήγγειλε το τέλος των κυβερνήσεων, ενώ το ίδιο είχε κάνει και ο Κωστάκης Καραμανλής από το Σίτυ του Λονδίνου, ήδη από τον Νοέμβριο του 2019 (συνωμοσιολόγος και ο Καραμανλής και το ΔΝΤ?), ενώ ο Μπαρούφας (είναι δεν είναι μήνας) μίλησε και αυτός για την ανάγκη παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Με το πρόσχημα δηλαδή της κοινωνικής αποστασιοποίησης επομένως, όλα τα μέτρα 'πρόληψης' της ανύπαρκτης αυτής ασθένειας, εντελώς τυχαία βολεύουν την διεθνιστική ατζέντα η οποία ατζέντα προλειαίνει εδώ και δεκαετίες το έδαφος για την Παγκόσμια Υπερκυβέρνηση (δηλαδή: κατάργηση εθνικών και θρησκευτικών εορτών, ηθών και εθίμων, κατάργηση της ανθρώπινης επαφής, μείωση του πληθυσμού, ολομέτωπη επίθεση απέναντι στον θεσμό της οικογένειας και, οσονούπω, το τελειωτικό χτύπημα απέναντι στην ιδιοκτησία).
Η οποία βέβαια διεθνιστική ατζέντα δούλευε μεθοδικά εδώ και δεκαετίες μέσω της πολιτικής ορθότητας, η οποία αργά και σταθερά απονεύρωσε τον εγκέφαλο των (ούτως ή άλλως) κομπλεξικών αποτυχημένων αριστερών και των αμόρφωτων 'μορφωμένων' 'καριεριστών' του κ@@@, λίμπεραλς, πλήρως από τις παραπάνω έννοιες.
Για τα οποία μέτρα βέβαια κοινωνικής αποστασιοποίησης, εσείς εδώ και ένα χρόνο τηρείτε τακτική στρουθοκαμηλισμού.
Ίσως βέβαια να σας βρίσκουν και σύμφωνους όλα όσα συμβαίνουν μιας και η καταστολή, οι γκλομπιές στο όνομα της δημόσιας υγείας, το φακέλωμα, οι συλλήψεις, η απαγόρευση κυκλοφορίας, τα πρόστιμα συμμόρφωσης και η απαγόρευση της ελεύθερης άσκησης του επαγγέλματος αποτελούν το κάρμα τόσο των ναζιστοφασιστών όσο και των πανηλίθιων κομπλεξικών αριστεροκομμουνιστών.
Δηλαδή, τον λόγο ύπαρξης των δύο αυτών ακραίων θεωριών.

Τη στιγμή δηλαδή που την Δευτέρα θα επιστρέψουν τα πιτσιρίκια στο σχολείο κουβαλώντας μαζί τους ένα υγειονομικό διαβατήριο προκειμένου να τους επιτραπεί να κάνουν μάθημα (και το οποίο θα αποτελέσει προοίμιο για τα όσα ακόμη ετοιμάζονται να κάνουν στα παιδιά, τα οποία οι αδίστακτοι αυτοί νεοταξίτες θα μετατρέψουν σε πειραματόζωα), εσείς ακόμα μιλάτε για συνωμοσιολογίες, την στιγμή που όλα πλέον εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μας...

Και σας πληροφορώ ότι ο περισσότερος κόσμος εξ' αυτών που εσείς αποκαλείτε συνωμοσιολόγους καμία σχέση δεν έχει με κόμματα και με διαχωρισμούς σε αριστερούς και δεξιούς με παλαιολιθικά κριτήρια δεκαετίας του '60. Οι μόνοι που ακόμα μιλούν για κόμματα, για αριστερούς και δεξιούς, οι μόνοι που συνεχίζουν να βγάζουν σκελετούς από τις ντουλάπες τους είναι οι φασίστες, οι κόκκινοι φασίστες του indymedia, οι κόκκινοι φασίστες οπαδοί του Κουτσούμπα, και οι δύο μεγάλες πληγές της Ελλάδας, οι πατοζαίοι και το μπλε Ποτάμι, η ΝΔ...

Πέμπτη, 08 Απριλίου, 2021

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανώνυμε Α: Οι καταδικασμένοι μάλλον είναι απελπιστικά πολλοί.

Ανώνυμε Β)
α) Αλίμονο αν ο Θανάσης έγραφε τέτοιες ανοησίες, όπως αυτές που αναφέρεις. Προσπαθούμε να διευκρινίσουμε στο άρθρο ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε σοβαρούς διανοητές που ερευνούν ανεξήγητα φαινόμενα (πχ Τανάγρας) και σε καραγκιόζηδες συνωμοσιολόγους που συνδέουν, με φαιδρή μεθοδολογία, τα ανεξήγητα φαινόμενα, την λογοτεχνία του φανταστικού και την θεολογία, με ιστορικές και πολιτικές εξελίξεις. Αλλά δεν περιμέναμε πρόσωπα με τις δικές σου νοητικές παθογένειες να την αντιληφθούν.


β) Η αθώα γριπούλα που αναφέρεις, μόλις πριν λίγες μέρες οδήγησε στον θάνατο πολύ γνωστό μας πρόσωπο που δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα (δεν αναφέρω τα υπόλοιπα περιστατικά γνωστών μας που νόσησαν βαριά, αλλά ευτυχώς παραμένουν ζωή). Αντιλαμβανόμαστε ότι γελοία υποκείμενα όπως εσύ θα σπεύσουν να βρουν τις γνωστές δικαιολογίες (δεν τον πρόσεξαν οι γιατροί, μας σκοτώνουν στα νοσοκομεία, επηρεάστηκε η ψυχολογία της και γι αυτό κατέρρευσε, κλπ) Αλλά ακόμη και ένας ταραγμένος νους όπως ο δικός σου ίσως μπορεί να αντιληφθεί ότι αν μιλάμε για βιολογικό πόλεμο μέσω ενός κατασκευασμένου ιού (πράγμα που όντως είναι το πιο πιθανό να ισχύει) δεν γίνεται να λέμε ταυτόχρονα ότι ο ιός δεν υπάρχει (ή ότι είναι κάτι ελαφρύ και ακίνδυνο). Ή όντως το σύστημα εξουσίας αμόλησε τον ιό προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του ή ο ιός δεν υπάρχει. Να ισχύουν και τα δύο δεν γίνεται.

γ) Έτσι για να κάνουμε λίγη πλάκα με τα γραφόμενα ενός ημιπαράφρονα θα κλείσουμε με το εξής. Γράφεις στην τελευταία παράγραφο:

"Οι μόνοι που ακόμα μιλούν για κόμματα, για αριστερούς και δεξιούς, οι μόνοι που συνεχίζουν να βγάζουν σκελετούς από τις ντουλάπες τους είναι οι φασίστες, οι κόκκινοι φασίστες του indymedia, οι κόκκινοι φασίστες οπαδοί του Κουτσούμπα, και οι δύο μεγάλες πληγές της Ελλάδας, οι πατοζαίοι και το μπλε Ποτάμι, η ΝΔ"

Έλα που αυτοί δεν είναι οι "μόνοι". Ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και όλο το φάσμα του εκλογικού σώματος αναφέρεις, ρε μεγάλε..χα,χαχα! Πόσους άλλους θες, δηλαδή;

Για να επανέλθουμε στην σοβαρότητα, μολονότι οι διανοητικά λοβοτομημένοι όπως εσύ δεν μπορούν να το αντιληφθούν, οι συνωμοσιολόγοι τρέφουν ΟΛΟΙ και παγκοσμίως βαθιά πίστη στις αρχές της φιλελεύθερης ιδεολογίας. Μπορεί να το διαπιστώσει κανείς εστιάζοντας στις ελλαδικές περιπτώσεις (πχ. Λιακόπουλος, Βελόπουλος κ.α)

Και, κυρίως, πολιτική ανάλυση χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο παράγοντας "ιδεολογία", μόνο ψυχοπαθείς όπως εσύ μπορούν να αποδεχτούν.

Παρασκευή, 09 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Και να ξαναρωτήσω λοιπόν, διότι όπως φαίνεται αρέσκεσαι να πετάς την μπάλα στην εξέδρα:
το ΔΝΤ, ο Κωστάκης Καραμανλής, ο Μπαρούφας, ο Κίσινγκερ, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ομπάμα και αρκετοί άλλοι εντός και εκτός Ελλάδος, μύγα τους τσίμπησε όλους ξαφνικά και ζητούν (ή 'προφητεύουν' Παγκόσμια Διακυβέρνηση (τα link με τις σχετικές δηλώσεις είναι διαθέσιμα, αν μου τα ζητήσεις, γιατί το γεγονός σε ό,τι εσύ είσαι ανενημέρωτος το βαφτίζεις 'συνωμοσιολογία' δεν σημαίνει ότι οι δηλώσεις δεν υπάρχουν, και ότι τα κατέβασα αυτά από το μυαλό μου)?.

Στα υπόλοιπα:
Κατ' αρχάς σεβασμός στην μνήμη των νεκρών. Το 'έχασα έναν δικό μου από αυτή την αρρώστεια' είναι μεν απόλυτα σεβαστό και το σέβομαι απόλυτα, η επιχειρηματολογία όμως δια της επικλήσεως στο συναίσθημα ωστόσο, απλώς δεν είναι επιχειρηματολογία.
Μπορεί να είσαι κοινωνικός αναλυτής, όπως ισχυρίζεσαι, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με στατιστική.
Και αν μου απαντήσεις ότι έστω και ένας νεκρός είναι πολύ μεγάλη υπόθεση θα συμφωνήσω μαζί σου, και θα ανταπαντήσω ότι το ίδιο ακριβώς θα πρέπει να ισχυριστείς και στο θέμα των εμβολίων. Δεν μπορεί δηλαδή ο κύριος Σιωνιστής Ελάιας Μόσια (Ηλίας Μόσιαλος κατά κόσμον) και ο επίσης Σιωνιστής Αλβέρτος Μπουρλά να μας τρομοκρατούν για την θανατηφόρο γρίππη μέσω της επικλήσεως στο συναίσθημα και της φράσης ‘ούτε ένας νεκρός’ αλλά οι θάνατοι από το ‘παράσημο’ να είναι στατιστική. Και πρόσεξε, για το παράσημο το οποίο δεν είναι εγκεκριμένο και δεν ξέρουμε τις μακροπρόθεσμες συνέπειές του.
Γιατί (δεν ξέρω βέβαια τελευταία αν βγήκες από την γυάλα στην οποία ζεις), ίσως και να πήραν τα αυτιά σου τους πρόσφατους θανάτους με το μη εγκεκριμένο εμβόλιο της Astra Zeneca, και ποιος ξέρει τι συμβαίνει και με τα άλλα (επίσης μη εγκεκριμένα) εμβόλια της Pfizer και της Moderna, όπως ο, προσφάτως παραιτηθείς, πρόεδρος του ΕΟΦ ισχυρίστηκε στην δήλωση παραίτησής του, που δημοσίευσε και στα socia media.
Αντιθέτως εγώ θα σου παρουσιάσω ατράνταχτα στοιχεία, ώστε να πάψεις επιτέλους να υιοθετείς το αφήγημα των παγκοσμιοποιητών που αποτελεί λαγό αρνητικό εξελίξεων για το ανθρώπινο είδος.

Στοιχεία ΕΟΔΥ λοιπόν από την ημερήσια έκθεση της 2ης Απριλίου:
Συνολικά θετικά τεστ (και όχι κρούσματα όπως τεχνηέντως προσπαθούν να σε τρομοκρατήσουν οι αρμαγεδωνιστές) από το ξεκίνημα της πανδημίας:
Ηλικία 0-17: 13471, θάνατοι 2
Ηλικία 18-39: 89945, θάνατοι 58
Ηλικία 40-64: 111532, θάνατοι 950
Ηλικία: 64 και άνω: 44441 θάνατοι 6980

Μέσος όρος ηλικίας θανόντων: 79 έτη.
Με υποκείμενα νοσήματα το μεγάλο ποσοστό, προσθέτω εγώ, το ποσοστό των οποίων δεν αναφέρει ο ΕΟΔΥ.
Επίσης, αν λάβουμε υπόψιν, την εκταφή του νεκρού 79χρονου από την Πιερία (η πρώτη εκταφή σε θύμα του ιού), βρέθηκε σε αυτόν τραύμα στην τραχεία και μώλωπας στο μάτι. Απλώς το αναφέρω, διότι όπως μας τρομοκρατούν οι ειδικοί ούτε το φέρετρο του νεκρού δεν κάνει να ανοίξεις μήπως και ‘κολλήσεις’. Μήπως, ρωτάω εγώ, για άλλους λόγους δεν αφήνουν να γίνει εκταφή? Μήπως για άλλους λόγους δεν ανοίγουν καν το φέρετρο στις κηδείες?

Συνεχίζω, από στοιχεία ΕΟΔΥ
Συνολικά τεστ που διεξήχθησαν (rapid+μοριακά): 6.646.107.
Άρα ποσοστό θετικών τεστ επί των συνολικών: 3,99%.
Ο υπερ-μεταδοτικός ιός επομένως καθιστά ασυμπτωματικούς (όχι ασθενείςς) ΜΟΛΙΣ το 4% των όσων εξετάζονται, και έχει εξετασθεί ένα αρκετά μεγάλο δείγμα του πληθυσμού όπως βλέπεις, ενώ δεν ξέρουμε και πόσοι εκ των θετικών είναι μετανάστες.

Συνεχίζω, από αυτό το 4% λοιπόν:
Ποσοστό θανάτων επί των θετικών τεστ (πρόσεξε όχι επί των συνολικών τεστ, μόνο επί των θετικών):
Ηλικία 0-17: 2/13471, το ποσοστό πρακτικά δεν ανιχνεύεται
Ηλικία 18-39: 0,064%
Ηλικία 40-64: 1,069%
Ηλικία: 64 και άνω: 15,706% με μ.ο. ηλικίας τα 79 έτη.

Επομένως από τα 265000 περίπου θετικά τεστ, η γρίππη επηρεάζει μόνο τους πολύ ηλικιωμένους.
Οι υπόλοιποι επομένως σε τι ακριβώς φταίνε? Θα σου απαντήσω εγώ: Βλέπουν πολύ τηλεόραση και φοβούνται, και πολύ (Χυ)Σία Κοσιώνη, Καμπουράκη και Ευαγγελάτο, αυτό φταίει.

Παρασκευή, 09 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζω με το δεύτερο μέρος της απάντησης:

Για τον Θανάση τον Βέμπο τώρα: Εγώ το όνομά του, ως ερευνητή, το άκουσα από τον Χρίστο Κασταμονίτη τον οποίο ακούω αρκετά συχνά. Με μία πολύ γρήγορη ματιά που έριξα στις δημοσιεύσεις του βλέπω ότι επιβεβαιώνει ΕΜΕΝΑ στα όσα λέω, και όχι εσένα, και αυτό θα ήταν το φυσιολογικό με την έννοια ότι εγώ δεν θα μπορούσα να φιλοξενήσω στην σελίδα μου (αν είχα) τον Κασιδιάρη για παράδειγμα και να ισχυριστώ ότι είναι ερευνητής και όχι εθνικιστής (αποδίδω την έννοια ως προέκταση του όρου φασίστας όπως την νομίζεις εσύ, όχι με την έννοια του φιλόπατρι, όπως την νομίζω εγώ)

Π.χ. στο άρθρο με τίτλο: Δολοφονία Φλόυντ: από το Νυαρλαθοτέπ στο “Στόμα της Τρέλας” γράφει (και πολύ σωστά) τα παρακάτω (και αφού τα διαβάσεις πες μου τι διαφορετικό λέω εγώ ως ‘συνωμοσιολόγος’)
‘Πρώτον, τα πιο ξέφρενα όνειρα των Μουσουλμάνων φονταμενταλιστών έγιναν πραγματικότητα: οι πάντες και οι πάσες στη Δύση κυκλοφορούν οικειοθελώς με μάσκες, κρύβοντας το πρόσωπό τους σε μια (ξεκάθαρα συμβολική) προσπάθεια να εξορκίσουν την πανδημία (του φόβου και της βλακείας). Έχετε ακούσει τώρα τελευταία κάτι για τη διαμάχη για τις μπούρκες; Όχι βέβαια.
Δεύτερον, τα πιο ξέφρενα όνειρα της Γκρέτας και των ομοϊδεατών της έγιναν πραγματικότητα (έστω και πρόσκαιρα): lockdown παγκοσμίως, ουρανοί δίχως αεροπλάνα, ωκεανοί δίχως πλοία, δρόμοι χωρίς αυτοκίνητα, εργοστάσια να υπολειτουργούν, τη Φύση να καλύπτει (πρόσκαιρα) το κενό (και την παγκόσμια οικονομία σε ελεύθερη πτώση, αλλά το θέμα είναι ότι «σώθηκαν ζωές», έτσι δεν είναι;)
Με αυτά δεν υπονοώ συνωμοσιολογική προσέγγιση, με την συμβατική, ρηχή έννοια. Άλλα υπονοώ. Αλλά όποιος κατάλαβε, κατάλαβε, κι όποιος δεν κατάλαβε, δεν θα μπορέσει μάλλον να καταλάβει. Anyway…
Πάμε αλλού τώρα (συνεχίζει το άρθρο).
Ένα μήνα και περισσότερο μετά το θάνατο του Τζωρτζ Φλόυντ στη Μιννεάπολη των ΗΠΑ, ένα πρωτόγνωρο κύμα ιστορικού ρεβιζιονισμού σαρώνει όχι μόνο την Αμερική, αλλά και πολλές άλλες χώρες. Ο ΟΡ.Κ (Oρθοπολιτικός Καρκίνος) έχει εξαπολύσει μαζική και καλά ενορχηστρωμένη επίθεση –κάτι που καμουφλάρεται επιδέξια και θαυμάσια με τη γνωστή καραμέλα με γεύση σανού που πλασάρεται από τους βόθρους των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης. Γκρέμισμα ανδριάντων και αγαλμάτων «ρατσιστών», απόσυρση «ρατσιστικών» προϊόντων, αναδρομική λογοκρισία σε «ρατσιστικά» φιλμ και βιβλία, αυτολογοκρισία και άλλα πολλά, σε μια άνευ προηγουμένου ταλιμπανική/ σταλινική εκστρατεία ξαναγραψίματος της ιστορίας –εκστρατεία που μπροστά της το ρετουσάρισμα των φωτογραφιών στην κομμουνιστική Ρωσία φαντάζει αθώο παιδικό παιχνίδι.’

Σε ένα άλλο άρθρο με τίτλο: ‘Όπως Πάνω Έτσι και Κάτω - Οι Σήραγγες του Σετ’ γράφει ο Θανάσης ο Βέμπος:
‘Όπως πάνω, έτσι και κάτω, λέει το παλιό ρητό του Ερμή του Τρισμέγιστου. Ο Μακρόκοσμος αντανακλάται στο Μικρόκοσμο -και αντιστρόφως.
Τι σημαίνει αυτό; Πολλά και θεμελιώδη, τουλάχιστον γι αυτούς που έχουν μάθει (ή μαθαίνουν) να βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά. Και να αποκωδικοποιούν την Συναίνεση με βάση την πανάρχαια κωδικοποιημένη Γνώση.
Πιο απλά, όταν η απάντηση δεν είναι εμφανής στη Γη, ρίξε μια ματιά στον Ουρανό.
Είχαμε πει κάμποσα για τον Κρόνο (πλανήτη + θεό) και την πολυεπίπεδησημασιολογική-συγχρονική-εσωτερική σχέση του με τον κ(ο)ρωνοϊό. Στο πλαίσιο αυτής της Μορφοδιάταξης, υπάρχουν πολλά Νήματα Νοήματος που διαρκώς κουβαριάζονται και διακλαδίζονται.
Ο Κρόνος είναι ο αρχετυπικός θεός της αυστηρότητας, του περιορισμού, των νόμων και της σοβαρότητας. Είναι ο θεός των ορίων –υπό μία έννοια. Άλλωστε μέχρι κάποια εποχή ήταν ο πλέον απομακρυσμένος γνωστός πλανήτης –το Όριο.’

Παρασκευή, 09 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τρίτο (και τελευταίο) μέρος της απάντησης

Όπου (να συμπληρώσω εγώ) τα όσα γράφονται στον Ερμή τον Τρισμέγιστο και την ύπαρξη του Θεού είναι πανομοιότυπα με την Καινή Διαθήκη. Όσα δηλαδή λένε πάρα πολλοί ερευνητές για αυτά τα εκπληκτικά κείμενα, και μεταξύ αυτών και αυτός που εσύ αποκαλείς γραφικό.

Ο οποίος τοποθετήθηκε από το σύστημα στον ρόλο αυτό, κατά των γνώμη μου, διότι οι γκομπαλιστές ΠΑΝΤΑ (μα ΠΑΝΤΑ) αφήνουν και την αντίθετη άποψη να ακούγεται, γιατί δεν θέλουν να σε υποχρεώσουν να κάνεις κάτι παρά την θέλησή σου: Θέλουν να σε κάνουν να τους προσκυνήσεις με την θέλησή σου! Ότι δηλαδή έχεις ακούσει τα αφηγήματα από όλες τις πλευρές και ΔΙΑΛΕΞΕΣ με την ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΛΗΣΗ, το δικό τους. Δεν θέλουν να λένε ότι δεν ήξερες!

Και, τέλος, για το θέμα των ιδεολογιών:

Κατ’ αρχάς, αυτό που λέω είναι σαφές: Είπα ότι οι αποκαλούμενοι (και από τους λίμπεραλς της εξουσίας) ως ‘συνωμοσιολόγοι’ είναι απολύτως ακομμάτιστοι και πολύ περισσότερο Έλληνες από τους υπόλοιπους τους ενταγμένους σε κόμματα και ιδεολογίες σαν την δική σου. Και είναι μειοψηφία. Απόλυτα ξεκάθαρο μάλλον, έτσι?

Αν δεν αναγνώρισες ιδεολογία σε αυτά που γράφω, σε καταλαβαίνω. Οι οπαδοί των κολαστηρίων του Άουσβιτς και οι δείχνοντες σεβασμό στους οπαδούς των σταλινικών γκουλάγκ, αλλά και οι ίδιοι οι οπαδοί των σταλινικών γκουλάγκ, αν μη τι άλλο, έχετε πάρα πολύ δρόμο ακόμη…

Θα χρειαστείτε μερικά μόνο ‘τσιμπηματάκια’ από το δηλητήριό τους (αν υποχωρήσετε στις ορέξεις τους) ώστε να καταλάβετε ότι αυτό που θέλουν από εμάς είναι να τους αδειάσουμε τη γωνιά…Και εκεί φυσικά θα καταλάβετε και την υπόλοιπη ιστορία της ανθρωπότητας, εύχομαι βέβαια να μην είναι αργά…
Αν δεν έχουν λοιπόν ιδεολογία οι ‘συνωμοσιολόγοι’, τότε για ποιο λόγο η προσπάθεια των σταλινικών να εξαλείψουν την πίστη από το μεγαλύτερο (σε πληθυσμό) ορθόδοξο έθνος του πλανήτη?
Για ποιο λόγο οι οπαδοί του Λαϊκού Μετώπου κατέφυγαν στις θηριωδίες στον Ισπανικό Εμφύλιο που έμειναν στην ιστορία ως ‘Κόκκινος Τρόμος?’

Παρασκευή, 09 Απριλίου, 2021

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Όπως θα έλεγαν και οι αρχαίοι Λάκωνες, όσα έγραψες είναι τόσο φλύαρα ώστε το τέλος τους δεν το καταλάβαμε και την αρχή τους την ξεχάσαμε.

Τα δημοσιεύω προκειμένου να αντιληφθούν και οι αναγνώστες μας πως καίγονται μυαλά ανθρώπων που, κατά τα άλλα, μπορεί να έχουν ορισμένες καλές προθέσεις.

Μην περιμένεις όμως να σου απαντήσω σοβαρά. Είναι προφανές ότι δεν θα καταλάβεις.

Παρασκευή, 09 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο Banshee είπε...

Τι είναι τούτο πάλι ρε παιδιά; Μαγνήτη έχουμε και μαζεύουμε τους μουρλούς;

Ψυχάκια πρώτα από όλα ο εθνικισμός δεν είναι κάτι αυθαίρετο για να το ορίζεις εσύ και ο κάθε παλαβός όπως θέλετε.

Δεύτερον ο εθνικισμός υπήρχε πριν και υπάρχει μετά τον φασισμό.

Τρίτον δεν ήταν όλοι οι φασίστες όπως αυτούς που περιγράφεις. Ο Χοσέ Αντόνιο δεν είχε πειράξει ούτε κουνούπι στη ζωή του. Τον σκότωσαν αριστεροί αλλά αφού τον είχε αφήσει αβοήθητο ο "ευσεβής φιλόπατρις" Φράνκο. Αλλά για εσένα μάλλον συνωμοσία των κομμουνιστών που είχαν διεισδύσει μέσω μυστικών σατανιστικών οργανώσεων στην καμαρίλα του Φράνκο, πρέπει να ήταν. Δεν έφταιγαν οι "ευσεβείς πατριώτες".

Μιας και αναφέρθηκες στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο για τα γκουλάγκ και τους ναζί την έγραψες τη σαχλαμάρα σου. Για τις ατομικές βόμβες των φιλελεύθερων το ξέχασες να σχολιάσεις. Κρυφό σχέδιο κομμουνιστών που έχουν αλώσει την πατριωτική πολιτική των Η.Π.Α ήταν. Αυτοί τις έριξαν τις βόμβες.

Τι εννοείς όταν λες ότι δεν αναγνώρισε ιδεολογία σε όσα γράφεις μονοκύτταρε; Αφού το άρθρο και τα σχόλια του διαχειριστή αυτό λένε. Ότι οι συνωμοσιολόγοι έχετε ιδεολογία. Την δεξιά και το φιλελευθερισμό.

Δεν ξέρω γιατί οι διαχειριστές δημοσιεύουν σχόλια παρανοϊκών. Μάλλον για να γελάμε.

Παρασκευή, 09 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Banshee είμαι υπεύθυνος για αυτά που λέω, όχι για αυτά που καταλαβαίνεις...Και προφανώς οι ατομικές βόμβες είναι εξίσου ειδεχθές έγκλημα, και προφανώς ξέχασα να το αναφέρω...Λες και είμαι με τους φιλελεύθερους ή με τους δεξιούς και το απέκρυψα επίτηδες?
Προσπαθείς να βρεις διάφορα τέτοια αστεία επιχειρήματα μπας και δικαιολογήσεις τα όσα ισχυρίζεσαι...Ότι και καλά δεν συμφωνώ μαζί σας επειδή είμαι φιλελεύθερος...

Η δική μου η θέση είναι δουλειές να υπάρχουν για τον κόσμο και φόρους να μην πληρώνουμε...Αυτή είναι η δική μου η άποψη, με λίγα λόγια είμαι υπέρ της δημοκρατίας...Όλα τα άλλα είναι μπουρδολογίες και φασισμοί...
Τώρα, αν οι φιλελέδες καπηλεύονται τα αυτονόητα και παρουσιάζονται ως δημοκράτες, το βλέπεις και μόνος σου ότι τα παλληκάρια και δεν μπορούν και δεν θέλουν...

Παρασκευή, 09 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο Banshee είπε...

Τουλάχιστον μετά από τις συνωμοσιολογικές φλυαρίες αποφάσισες να δηλώσεις μια ιδεολογική ταυτότητα. Μόνο που και πάλι υπεκφεύγεις. Από δειλία; Από άγνοια; Μπορεί και τα δύο. Πάντως υπεκφεύγεις. Γιατί η δημοκρατία είναι πολιτειακή κατάσταση. Δεν είναι ιδεολογία. Τη δημοκρατία την έχουν επικαλεστεί από μαρξιστές μέχρι φιλελεύθερους και φασίστες. Όλα αυτά στη νεωτερική εποχή. Για να μην μιλήσουμε για τη αρχαία της εκδοχή.

Για αυτό ή πήγαινε να μάθεις τα βασικά μιας πολιτικής συζήτησης και έλα μετά να κάνουμε διάλογο ή απλά συνέχισε να διαβάζεις την Ελεύθερη και τον Βελόπουλο και άδειασέ μας τη γωνιά.

Το ότι θες να υπάρχουν δουλειές για τον κόσμο είναι πολύ γενικόλογο. Όλοι αυτό θέλουμε. Το ότι ζητάς μείωση φόρων δείχνει τις δεξιές σου καταβολές. Αν δεν υπάρχουν φόροι να δούμε πως θα πληρώνουμε τον στρατό και τα νοσοκομεία. Επειδή εμείς δεν είμαστε δεξιοί μας ενδιαφέρουν και άλλα πράγματα εκτός από το "δουλειές να υπάρχουν". Μας ενδιαφέρει να υπάρχουν δουλειές που θα σέβονται τον εργαζόμενο και θα του εξασφαλίζουν τα αυτονόητα δικαιώματα (βλέπεις στην εθνικιστική σκέψη έχουν και οι εργαζόμενοι δικαιώματα). Μας ενδιαφέρει να υπάρχει δημόσιος σχεδιασμός για να βρεθούν δουλειές, γιατί η απλή απαλλαγή φορολογίας χωρίς προϋποθέσεις μπορεί να σηματοδοτήσει μερικές ακόμη βίλες για τους επιχειρηματίες και όχι νέες επενδύσεις. Μας ενδιαφέρει να υπάρχουν δουλειές ελεγμένες από τον δημόσιο φορέα μιας εθνικιστικής πολιτείας, γιατί αν έρθει μια πολυεθνική του Σόρος και προσφέρει "δουλειές", έχοντας την φοροαπαλλαγή που προτείνεις, δεν ξέρω αν οι "δουλειές" θα έχουν κοινωνικά επωφελή σκοπό (βλέπε τις ΜΚΟ κι αυτές δουλειές και μεροκάματα προσφέρουν).

Μάθε λοιπόν ανόητο πλάσμα ότι απλά με το να καταγγέλλεις ηθικά ατοπήματα και συνωμοσίες όπως αυτά που γράφεις στα παραληρήματά σου δεν ασκείς πολιτική. Πέρα από το να καταγγέλεις πρόσωπα και σκοτεινούς κύκλους πρέπει να προτείνεις το αντίδοτο. Το αντίδοτό σου είναι μια γενικόλογη αναφορά στην δημοκρατία και η οικονομική πολιτική των φοροαπαλλαγών. Είδες που με τα πολλά αποκάλυψες ότι είσαι ένας φιλελεύθερος δεξιός;

Μάθε ακόμη ότι την παγκόσμια κυβέρνηση που καταγγέλεις με συνωμοσιολογικές θεωρίες οι εθνικιστές την έχουν καταδικάσει από τον 19ο αιώνα. Η ιδέα της παγκόσμιας διακυβέρνησης προτάθηκε από τους Διαφωτιστές, αυτούς που ενέπνευσαν την γαλλική επανάσταση και την φιλελεύθερη δημοκρατία (αυτή με τις οικονομικές πολιτικές των φορολαπαλλαγών). Διάβασε τον Ανταμ Μύλλερ και τους άλλους θεωρητικούς του εθνικισμού να δεις ποιοι έδιναν μάχες κατά της ιδέας της παγκόσμιας διακυβέρνησης από τη δεκαετία του 1810. Δεν περιμέναμε ούτε τα πρωτόκολλα, ούτε τη ρωσική αστυνομία ούτε τους συνωμοσιολόγους οι εθνικιστές για να πολεμήσουμε αυτό που οι "νεοφώτιστοι" πατριώτες είδατε πολύ αργά (κάποια στην Ελλάδα μόλις τη δεκαετία του 2000).

Όσον αφορά τα "φιλελεύθερα παλικάρια" που δεν μπορούν να εφαρμόσουν αυτό που το δεξιό σου μυαλό αντιλαμβάνεται ως "δημοκρατία", "δουλειές να υπάρχουν" "φοροαπαλλαγές" καταλαβαίνεις ότι τους εθνικιστές δεν μας αφορά γιατί πιστεύουμε σε άλλες αξίες και από τις δικές σου και από εκείνων. Αλλά και όταν κυβέρνησε ο δικός σας πολιτικός στην χώρα που επηρεάζει τις εξελίξεις ολόκληρης της ανθρωπότητας, αυτός ο "ευσεβής" χριστιανός Ντόναλντ Τραμπ, είδαμε πόσο άλλαξε τον κόσμο. Τι να σου πω; Κοσμογονία πραγματική φέρατε.

Άντε να χαθείς γελοίο υποκείμενο που έχεις το θράσος να μιλάς

Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο Κοντός είπε...

Ρε Banshee δεν το ήξερες; Ο Τρότσκι βομβάρδισε τη Χιροσίμα μέσω των μυστικών ομάδων του που ήλεγχαν τον Λευκό Οίκο. Δεν το έκανε για να νικήσει τον πόλεμο εγκληματώντας σε αμάχους. Το έκανε για να εξαπολύσει το αιώνιο κομμουνιστικό δηλητήριο κατά του ελληνισμού. Οι Ιάπωνες είναι απόγονοι της στρατιάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Για αυτό τους βομβάρδισαν οι μυστικοί κομμουνιστές που ελέγχουν την πολιτική εξουσία των Ηνωμένων Πολιτειών !

Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Κοντέ μην βιάζεσαι. Αυτά είναι τα μεγάλα μυστικά που θα τα αποκαλύψει στο εκατοστό του σχόλιο. Ακόμη είστε ανέτοιμοι για να "συλλάβετε" τέτοιες αποκαλυπτικές αλήθειες.

Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Όσο και αν προσπαθείς να μου προσκολλήσεις ταμπέλα δεν θα τα καταφέρεις. Η δική μου η γνώμη είναι ότι δεν παίζει ρόλο το ποιος είναι στην εξουσία, αφού οι εξουσιαστές οι πραγματικοί δεν φαίνονται...Οι κυβερνήτες είναι απλώς πιόνια...
Ακόμα και για τον Τραμπ, για τον οποίον θα μιλήσω παρακάτω, μιας και λες ότι δεν έκανε τίποτε, η άποψή μου είναι ότι ο πόλεμος που δέχτηκε, ήταν πόλεμος μεταξύ στοών.

Σε γενικές γραμμές όμως, ο Τραμπ ήταν κύριος (ως την στιγμή που κυβέρνησε, διότι στην συνέχεια η ατζέντα του μπορεί να ήταν διαφορετική). Από πού να ξεκινήσω?
Από το ότι όλως τυχαίως έφυγε ο Τραμπ και άρχισαν πάλι οι ΗΠΑ να θέλουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την Ουκρανία (by the way, ωραίο το προηγούμενο αρθράκι)?
Από το ότι σταμάτησε παντού τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους?
Από το ότι διέλυσε το ISIS?
Από το ότι ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι αν έβγαινε η Χίλαρυ το 2016 θα είχαμε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο? Ειρήσθω εν παρόδω, τα ίδια λέει και τώρα, μην με πολυστριμώχνετε δηλαδή γιατί δεν θα απολέσω, ως Ρωσία, τα ζωτικά μου συμφέροντα. Είδες ότι δεν πρόλαβαν να βγουν οι άλλοι και ξαφνικά έπιασε όλα τα ΜΜΕ πόνος για τον Ναβάλνι, μέχρι και ακτιβιστές υπέρ του Ναβάλνι εμφανίστηκαν στην Ρωσία.
Από το ότι η ευρωπαϊκή ένωση δεν τον ήθελε καθόλου γιατί ετοιμαζόταν να αποτελειώσει την Γερμανία, και ετοιμαζόταν να δώσει ηγεμονική θέση στην Ένωση στην Πολωνία, αντ' αυτής?
Από το ότι σκόπευε να αποσύρει τα μισά και παραπάνω στρατεύματα των ΗΠΑ από την Γερμανία?
Από το ότι σταματούσε τα lockdown? Αν δηλαδή έμπαινες στην σελίδα του facebook θα έβλεπες ότι πολλές φορές ερχόταν σε αντιπαράθεση με δημοκρατικούς κυβερνήτες που ήθελαν να κρατούν την Πολιτεία τους κλειστή.
Από το ότι έφτασε την ανεργία στην χώρα του σε ιστορικό χαμηλό, 4% (προ COVID)?
Από το ότι έβγαλε τις ΗΠΑ από τον ΠΟΥ?
Από το ότι απέσυρε τις ΗΠΑ από την συμφωνία του Παρισιού για την περιβαλλοντική ατζέντα?

Δηλαδή, ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα τόσες φάπες μαζεμένες στους παγκοσμιοποιητές.

Ως εκ τούτου (και για να σε προλάβω), δεν θεωρώ ότι ο Τραμπ ήταν άγιος. Αφού σου είπα ότι και αυτός από κάποια στοά πήρε την θέση του πλανητάρχη, κατά πάσα πιθανότητα, μπορεί να ενήργησε ως Δούρειος Ίππος ώστε τελικά να ενεργήσει στην συνέχεια (με άλλη ατζέντα) με πολύ χειρότερο τρόπο υπέρ της παγκοσμιοποίησης. Αλλά δεν θα το μάθουμε ποτέ αυτό όμως, και τον κρίνουμε τελικά μόνο από τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα, εκτός αν τον ξαναδούμε πάλι πλανητάρχη το 2024, όπου θα δούμε και την συνέχεια.

Ακόμη και στις δικές μας υποθέσεις με την Τουρκία, μπορεί μεν να μην ήθελε να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400, αλλά η όλη στάση του (εγώ δηλαδή προσωπικά έτσι την αντιλήφθηκα) ήταν ότι βρείτε τα μόνοι σας, εγώ δεν ανακατεύομαι.

Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο Draug είπε...

Χαχαχαχα τι κωμωδία είναι αυτή. Πολύ διδακτική για να καταλάβουμε το χάος που επικρατεί στα μυαλά των "πατριωτών" οπαδών Λιακόπουλου, Βελόπουλου κτλ. Δηλαδή ο τύπος γράφει 4 σεντόνια κατηγορώντας μεταξύ άλλων και όσους αποκαλούν αυτον και τους ομοίους του ως δεξιούς φιλελεύθερους για να έρθει μετά να δώσει το "ιδεολογικό" του στίγμα ως: "να υπάρχουν δουλειές χωρίς φορολογία" και "δημοκρατία". Αναμασώντας παράλληλα όλη τη φιλελεύθερη προπαγάνδα για δήθεν κόκκινους και μαύρους φασίστες και δύο άκρα. Για γέλια και για κλάματα

Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

draug, πέρα από το συγκεκριμένο σχολιαστή που γνωρίζουμε τη νοητική του υστέρηση, προσθέτω στο συμπέρασμά σου και κάτι ακόμη για τον μέσο όρο των ανθρώπων που υιοθετούν αυτό το γκροτέσκο ακροδεξιό σκεπτικό.
Ανάμεσα στα άλλα, είναι και βολικοί για το σύστημα. Όχι μόνο γιατί προκαλούν μια ακόμη παθογένεια στον ελληνικό εθνικιστικό χώρο, ο οποίος δεν έχει θέσει τα όρια του με συνέπεια να εισβάλουν ανάμεσα στους κανονικούς εθνικιστές και διάφοροι τέτοιοι. Είναι βολικοί για το σύστημα γιατί προκαλούν -ανάμεσα στα πολλά άλλα κακά- και στρατηγικούς αποπροσανατολισμούς.

Το παράδειγμα του covid και της διαχείρισής του από την κυβέρνηση της χώρας είναι χαρακτηριστικό. Όταν έχεις αυτό τον εσμό της άκρας δεξιάς, (αντί να στηλιτεύει την κακή κατάσταση της δημόσιας υγείας, τις ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού των νοσοκομείων, το θάψιμο ερευνητικών προσπαθειών Ελλήνων γιατρών και βιολόγων που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα)

https://www.dimokratianews.gr/ellada/synenteyxi-dimitri-pontika-vrikame-axiopisto-test-kai-mas-agnooyn/

να ωρύεται τους πρώτους μήνες της κρίσης (άνοιξη 2020) ότι ο ιός δεν υπάρχει και είναι απλό επικοινωνιακό τρικ (-σημειωτέων ότι ανάμεσα σε όσους θεώρησαν ότι ο covid ουσιαστικά δεν υπάρχει ήταν άνθρωποι από όλο το φάσμα του "χώρου", από "ναζιστές" μέχρι τον Τράγκα και τον Χίο-),
όταν έχεις τον ίδιο ακροδεξιό εσμό να ζητά συνεχώς άνοιγμα της αγοράς (προσφέροντας το καλύτερο άλλοθι στην κυβέρνηση), να φωνασκεί για την καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων, να παραφράζει με αισχρό παραεκκλησιαστικό τρόπο θρησκευτικά κείμενα συνδέοντάς τα με την πολιτική κλπ, τώρα που η κυβέρνηση υποπίπτει στην μεγαλύτερη αντίφαση ανοίγοντας την αγορά και τα σχολεία με 5000 κρούσματα ημερησίως ενώ με 70 κρούσματα έκανε σκληρό lockdown, πως να αρθρώσει ο "χώρος" σοβαρό αντιπολιτευτικό λόγο;

Αν αναδείξουμε την σχιζοφρενική αντίφαση της κυβέρνησης, θα μας απαντήσει: "μα οι δικοί σας φώναζαν να ανοίξω την αγορά και ότι καταπατώ ατομικά δικαιώματα".

Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μα εγώ λέω ότι τηρείτε στάση στρουθοκαμηλισμού για το θέμα των εμβολίων, που θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην υγεία όλων.
Και, εκτός της 'συνωμοσιολογίας', υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να το αποδείξουν αυτό, τεχνικά και νομικά.

Δεν χρειαζόμουν κανέναν Χίο ή Τράγκα για να μου υποδείξουν ότι μπήκαμε σε περίεργες ατραπούς. Το αν είναι ‘ακροδεξιές’ εικασίες αυτά, για λόγους συντομίας δεν το σχολιάζω.
Ειρήσθω εν παρόδω, για τον ‘γραφικό’ Χίο ήθελα να σχολιάσω ότι: Πυροβολούνται από το σύστημα οι γραφικοί? Υποτίθεται ότι οι γραφικοί είναι ακίνδυνοι για το πολιτικό γίγνεσθαι, και υπάρχουν για να γελάει κανείς μαζί τους.

Παραλείπω λοιπόν αυτά τα της υγείας, που δεν τα αγνοώ, για τον απλούστατο λόγο ότι και το lockdown παρουσιάζεται ως λύση-μονόδρομος (που φυσικά δεν είναι) αλλά και επειδή και στοιχεία παρουσίασα για την ασθένεια αυτή, αλλά και επειδή με αφορμή το θέμα αυτό του COVID θα ξεκινήσει η ψηφιακή σκλαβιά για την ανθρωπότητα, όπως είπα και παραπάνω. Και αυτό με ενδιαφέρει εμένα, και αυτό είναι το ζητούμενο. Σ
Συνωμοσιολογίες?

Όταν έλεγα πριν από ένα χρόνο έλεγα ότι μετά το εμβόλιο θα χρειάζεσαι, επιπλέον, πιστοποιητικό εμβολιασμού για να κάνεις το οτιδήποτε (καθοδηγούμενος σε ό,τι έλεγα πάντα, από το ότι παραφράζω, όπως ισχυρίζεσαι, με αισχρό παραεκκλησιαστικό τρόπο θρησκευτικά κείμενα) όλοι μου απαντούσαν: 'αφού είπαν ότι δεν θα είναι υποχρεωτικό' και με έλεγαν (τι άλλο) συνωμοσιολόγο και αντιεμβολιαστή.
Για τον αισχρό παραεκκλησιαστικό τρόπο που λες, απλώς θα πω ότι γερμανικά και γαλλικά δημοσιεύματα ζητούσαν κατάργηση της Θείας Κοινωνίας που γίνεται στην Ελλάδα. Δεν μας έφταναν δηλαδή οι ‘τεμπέληδες’ οι Έλληνες πριν δέκα χρόνια, τώρα έχουμε και την εν δυνάμει ‘επικίνδυνη’ ορθοδοξία. Και η δική μας Εκκλησία αποδέχτηκε ό,τι έξωθεν της ζητήθηκε από τα σκοτεινά κέντρα εξουσίας. Δεν υπάρχει δηλαδή προσωρινότητα στο κλείσιμο των Εκκλησιών, οδηγούμαστε σιγά σιγά σε φαινόμενα κρυπτοχριστιανισμού ή σε μια πιο light εκδοχή, αλλαγής εθίμων αιώνων, όπως π.χ. η Θεία Κοινωνία με πλαστικό κουταλάκι. Οι παραεκκλησιαστικοί λοιπόν είναι οι ίδιοι οι μεγαλοτραγόπαπες που θα εξαφανίσουν τον Χριστιανισμό, προσωρινά βέβαια, και θα τα δεις στην πορεία όλα αυτά. Ήδη κάποιοι πετούν έξω όποιον δεν θέλει να φορέσει μάσκα μέσα στην Εκκλησία. Αύριο, θα πετούν έξω όποιον δεν θα είναι εμβολιασμένος. Εδώ έβγαινε, πριν 2-3 χρόνια, ιερέας μέσα από τον ναό στα Ιεροσόλυμα και έλεγε ότι ανάβουν με αναπτήρα το Άγιο Φως (τότε που έβγαλε ο mr. Hoaxes, o Αλικάκος το βιβλίο του κ@@@). Λοιπόν, τι ψάχνεις να βρεις άκρη με αυτούς τους ‘επαγγελματίες’ πιστούς?

Μάλιστα, από την πρώτη ημέρα του πρώτου lockdown το 2020 (και υπάρχουν γραμμένα αυτά-ξέρεις πού- ας μην αναφέρουμε καλύτερα ονόματα- αλλά κατάλαβες πού εννοώ) είπα ότι προκειμένου να βγούμε από την καραντίνα, θα μας εκβιάσουν να βγούμε από το lockdown εμβολιασμένοι, θα το ζητήσουμε εμείς απεγνωσμένα 'για να πάρουμε την ζωή μας πίσω' (ο Χίος τότε έλεγε, ωστόσο, ότι θα πεθάνουμε όλοι. Ούτε αυτός είχε καταλάβει.).
Και μάλιστα δέχτηκα εκεί και σχόλια χλευασμού, εκτός από 2-3 που τώρα έχουν καταπιεί την γλώσσα τους (και φυσικά ποτέ δεν θα ζητήσουν συγγνώμη) αλλά και από κάτι γελοίους μπάτσους που έγραφαν εκεί, ο οποίος μάλιστα μπάτσος (εκτός του ότι σας προσπάθησε να σας διασύρει με τα όσα έγραψε εναντίον σας προηγουμένως, τότε που συζητούσαν για εσάς, και ζητούσε επιβεβαιώσεις για κάποιο παλαιό περιστατικό στα ‘90s-ξέρεις ποιο λέω- παίζοντάς το Ιαβέρης και παριστάνοντας τον εισαγγελέα) νόμιζε ότι, απευθυνόμενος σε εμένα, μιλούσε σε τίποτα κακοποιούς (επειδή είχα διαφορετική άποψη από αυτόν) και δεν είπε ότι απλά ήμουν συνωμοσιολόγος, αλλά είπε ότι 'μην λες τέτοια γιατί αν αγριέψουν τα πράγματα θα σε συλλαβουν'. Πριν από έναν χρόνο όλα αυτά.

Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζω από το προηγούμενο σχόλιο, διότι λόγω χώρου δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω σε ένα σχόλιο:

Πριν από έναν χρόνο όλα αυτά λοιπόν. Που αν ήθελα εγώ του τράβαγα μήνυση με αυτό που είπε, απλώς είπα, ε, βλάκας είναι ο άνθρωπος, έχει το ακαταλόγιστο, προϊστάμενο τον Χρυσοχοϊδη δεν έχει? Εγώ δηλαδή θα ντρεπόμουν και μόνο αυτό να ψελλίσω: Από ποιον παίρνεις εντολές και από ποιον τρως ψωμί? Από τον Χρυσοχοϊδη...Καλύτερα να πεθάνω της πείνας παρά να έχω κάθε μέρα τα χέρια μου λερωμένα με αίμα και να δουλεύω για τέτοια καθήκια…

Άρα λοιπόν, μην κρίνεις εμένα αν είμαι to the point στα γεγονότα. Θα φανεί άλλωστε στην συνέχεια. Εδώ άλλωστε υπάρχει πόλεμος! Και μάλιστα πόλεμος του στυλ όποιος δεν είναι μαζί τους, είναι εναντίον τους!

Χθες έμαθα ότι στο Πολεμικό Ναυτικό κρατούνε σε καραντίνα στα υποβρύχια όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Ψεκασμένο και αυτό? Υπάρχει σχετικό δημοσίευμα.

Σήμερα (και αυτό σίγουρα δεν είναι ψεκασμένο), και πραγματικά είναι αστείο να συζητάμε τα αυτονόητα ακόμη, τα κανάλια ανακοίνωσαν παιδομάζωμα. Ότι δηλαδή όποιο παιδί που θα πάει από Δευτέρα σχολείο και θα βγει θετικό στο τεστ, θα απομονώνεται από τους οικείους και θα πηγαίνει σε ‘δομές’ προκειμένου να ‘αναρρώσει’, σύμφωνα με το πρωτόκολλο covid.
Είναι πραγματικά αστείο να μιλάτε για συνωμοσιολογία ακόμη, όταν πάνε να ανοίξουν ολομέτωπη επίθεση απέναντι στον θεσμό της οικογένειας...
Πλέον, οι προφητείες γίνονται δελτία ειδήσεων…

Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο Draug είπε...

Σωστά. Δυστυχώς ανοησίες τύπου "δεν υπάρχει ιός", "είναι μόνο μια γρίπη" κτλ μόνο κακό κάνουν και πετυχαίνουν να εμφανίζουν την εντελώς γελοία, καταστροφική και ύπουλα μεθοδευμένη πολιτική της "Δύσης" και της ΕΕ ως τη μόνη λογική και υπεύθυνη (η Ελλάδα ως προτεκτοράτο δεν έχει αυτόνομη πολιτική, ό,τι αποφασίσουν οι αφέντες θα ακολουθήσουμε και εμείς). Ή το (καταστροφικό και αποτυχημένο) "lockdown-ακορντεόν" ή "δεν υπάρχει ιός, όλα καλά" λέει το καθεστώς και γελάει με τους χρήσιμους ηλίθιους. Και προφανώς δεν θα υποστηρίξω τις φιλελεύθερες αηδίες για τους "ειδικούς" που δήθεν αποφασίζουν, ούτε θα φάω αμάσητο τον συστημικό σανό, ούτε θα συστρατευθώ με τους εκπροσώπους του συστήματος διότι γνωρίζω το αυτονόητο, ότι το σύστημα θα προσπαθήσει όπως μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση αυτή προς όφελός του.

Η κατάσταση αυτή δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο τις εγγενείς παθογένειες του φιλελεύθερου καπιταλιστικού συστήματος: την έλλειψη μεσοπρόθεσμου εθνικού σχεδιασμού, την παντελή έλλειψη εθνικής κυριαρχίας, την απόλυτη εξάρτηση από τα οικονομικά συμφέροντα, την διάχυση της πολιτικής ευθύνης και την αδυναμία για αποφασιστική δράση σε κρίσιμες καταστάσεις, τον ρόλο των ΜΜΕ ως μέσων προπαγάνδας του καθεστώτος, την εργαλειοποίηση της "επιστήμης" και των "ειδικών" στα πλαίσια μιας μεθοδευμένης αποπολιτικοποίησης και πάρα πολλά άλλα που θα θέλαμε σελίδες ολόκληρες για να αναφέρουμε. Εκεί είναι που πρέπει να στοχεύσει κάποιος που μάχεται έναντι αυτού του συστήματος, και με βάση την επικαιρότητα να αναπτύξει συγκροτημένη συστημική και πολιτική κριτική.

Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο Draug είπε...

Το ότι αυτού του τύπου η συνωμοσιολογια στηρίζει κατά βάθος και συμφέρει το καθεστώς γίνεται ξεκάθαρο άμα δούμε τις πολιτικές της προεκτάσεις. Στην αμερική είχες οπαδούς του Q, τους ακροατές του Alex Jones, καμμένους ευαγγελιστές συνωμοσιολόγους που μπορεί να πιστεύουν ότι μας κυβερνούν ερπετοειδείς εξωγηίνοι από τον πλανήτη σείριο, ότι η πολιτική ελιτ κάνει σατανιστικές τελετές με βρέφη και τους πίνει το αίμα για να απορροφήσει τις δυνάμεις τους, ότι από μέρα σε μέρα έρχεται η "Αρπαγή", αλλά όταν έρχεται η ώρα των εκλογών, ήρεμα και ωραία και χωρίς πολλές φασαρίες, θα το ρίξουν Ρεπουμπλικάνους για να μην τους καταπατήσουν την ελευθερία οι σατανοκομμουνιστές δημοκρατικοί.

Τα ίδια και στην Ελλάδα πχ με τους οπαδούς του Λιακόπουλου. Μας κυβερνάνε οι ελοχίμ από την κοίλη γή αλλά ας κάνουμε προεκλογικό αγώνα για τον κούλη για να φύγουν οι κόκκινοι φασίστες συριζαίοι και να έρθει ο κούλης που θα μειώσει την φορολογία.

Ο ρόλος τέτοιων ρευμάτων είναι να μαζεύουν κόσμο με ένστικτα αγαθά που στρέφονται εναντίων των αρχών του συστήματος και να τους μετατρέπουν σε αποπολιτικοποιημένους φιλελεύθερους, που θα έχουν πλήρως υιοθετήσει το αξιακό πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος και που θα διοχετεύουν την δήθεν αντίθεσή τους προς το σύστημα σε εξωφρενικές θεωρίες και ερμηνείες της πραγματικότητας (που όμως δεν θα έχουν κανένα αντίκτυπο στην πολιτική και ιδεολογική τους ταυτότητα). Η ύπαρξή τους προσφέρει υπηρεσίες στο σύστημα σε πολλά επίπεδα

Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Έτσι ακριβώς φίλε Draug. Ένας εκ των πολιτικών στόχων που εξυπηρετεί η γιγάντωση του ρεύματος των συνωμοσιολόγων έχει να κάνει με την διαχείριση των συντηρητικών μαζών, οι οποίες πρέπει να μείνουν εγκλωβισμένες -πάση θυσία- σε διαφορετικές εκδοχές της δεξιάς και να μην αποτελέσουν την μαζική βάση ενός, δυνητικά επικίνδυνου για το σύστημα εξουσίας, εθνικιστικού χώρου.

Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Κυριάκο, για παιδομάζωμα δεν ξέρουμε αλλά αν η φλεφαλο ήταν κυβέρνηση να είσαι σίγουρος ότι θα προχωρούσε στο "μουρλομάζωμα" ημιπαραφρόνων όπως εσύ.

Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Συνωμοσιολογε είσαι ακόμη έξω ή σχολιάζεις από το Δρομοκαΐτειο; Εγώ πάντως δύο ερωτήσεις έχω να σου κάνω:

Τελικά είναι σατανιστική μουσική το heavy metal;

Ο Χάρυ Πότερ είναι χαρακτήρας που προωθεί το σατανισμό;

Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο Flammentrupp είπε...

"Ότι δηλαδή όποιο παιδί που θα πάει από Δευτέρα σχολείο και θα βγει θετικό στο τεστ, θα απομονώνεται από τους οικείους και θα πηγαίνει σε ‘δομές’ προκειμένου να ‘αναρρώσει’, σύμφωνα με το πρωτόκολλο covid."

Μπορείς να μου δώσεις ένα link με την είδηση διότι με ενδιαφέρει;

Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ναι, μπες εδώ να το ακούσεις το είπαν στην τηλεόραση...Ότι τα θετικά παιδιά θα απομακρύνονται από τους οικείους τους, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο ΕΟΔΥ...
http://greeknewsondemand.com/2021/04/10/%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%8e%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%80%ce%bb%ce%ad%ce%bf%ce%bd-%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%b1%cf%81%cf%83%cf%89%cf%83-%ce%b7-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7/?fbclid=IwAR1jqPxnF84oC9evMzkSGyWfuNvdN686WPV0ghzkF2mPJJy7JYSP_aQiCfo

Ο νόμος που προβλέπει υποχρεωτική απομάκρυνση για τους ασυμπτωματικούς είναι:
Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 59624
ΦΕΚ 4138/Β/26-9-2020

Αποφασίζουμε
Άρθρο μόνο (βλέπε την περίπτωση 1γ)


1.Τον προσωρινό περιορισμό για δεκατέσσερις (14) ημέρες, επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19, των ακόλουθων κατηγοριών:

α) προσώπων που στερούνται μόνιμης κατοικίας στην ελληνική επικράτεια,

β) προσώπων που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας και

γ) προσώπων που ανήκουν σε πολυπληθείς οικογένειες και δεν έχουν τη δυνατότητα απομόνωσής τους, τα οποία είναι ασυμπτωματικά και δεν χρήζουν εισαγωγής ή περαιτέρω νοσηλείας σε δημόσιο νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια, κατά τα αναφερόμενα στην από 25.9.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

2.Το μέτρο της παρ. 1 υλοποιείται σε χώρους φιλοξενίας (καταλύματα απομόνωσης), οι οποίοι ορίζονται με πράξεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και λειτουργούν υπό την εποπτεία και μέριμνα αυτής. Την υγειονομική παρακολούθηση των ανωτέρω συντονίζει και επιμελείται το Υπουργείο Υγείας με τη σύμπραξη του ΕΟΔΥ.

3.Τα αρμόδια όργανα δύνανται, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, να ορίζουν ως χώρο επιβολής του μέτρου της παρ. 1 των επιβεβαιωμένων (ασυμπτωματικών ή με ήπια συμπτώματα) κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 και οποιονδήποτε άλλον εκ των προβλεπόμενων χώρων της περ. ε’ της παρ. 2 του άρθρου πρώτου της από 25.2.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 42), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4682/2020 (Α’ 76).

Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σε πρώτη φάση, αυτοί που μαζεύονται σπίτι από τις εννιά για να μην φάνε το 300άρι είστε εσείς...Εμένα, καθότι δύσπιστος συνωμοσιολόγος, δεν με σκιάζει φοβέρα καμιά, και απολαμβάνω βόλτες αμάσκωτος...Και αναπνέω πλέον και άπλετο οξυγόνο...
Έχει και τα καλά της η υπακοή των πολλών...

Άλλωστε, αν δεν υπήρχαν τα πρόστιμα όλος ο κόσμος έξω θα ήταν, δείγμα του ότι μάλλον ο περισσότερος κόσμος, απλά υπακούει τυφλά σε ό,τι του πουν, δεν πιστεύει τίποτα όμως στην πραγματικότητα...

Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η ερευνητής είπε...

Μονάχα από το γεγονός ότι δεν γνωρίζει τον πιο σοβαρό ερευνητή παράξενων φαινομένων Θανάση Βέμπο ενώ παρακολουθεί τακτικά τον Κασταμονίτη αρκεί για να δείξει με τι είδους αναγνώστη έχετε να κάνετε. Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι ορθή η λογοκρισία του σχολιασμού. Μπορεί να σας παρακολουθούν έφηβοι ή παιδιά μικρών ηλικιών. Ποιος ξέρει τι σκέψεις μπορεί να γεννήσει στην ψυχή ενός χαρακτήρα που ακόμη πλάθεται η ανάγνωση τέτοιων σχολίων.

Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανύνυμε, σφάλεις αν περιμένεις να σου απαντήσει σε αυτά που δεν τον συμφέρουν. μερικές φορές διερωτώμαι αν η άθλια κουτοπονηριά του χαρακτήρα και ο πωρωμένος του φανατισμός είναι μεγαλύτερος της σχιζοφρένειάς του.

Ερευνητή, σεβαστή η άποψη που καταθέτεις. Ενδεχομένως και να γίνει πράξη. Αλλά μην περιμένεις να μειωθεί η κοινωνική παθογένεια. Εφόσον υπάρχουν αμερικανικά δίκτυα, εφημερίδες μαζικής κυκλοφορίας, τηλεοπτικές εκπομπές, διαδικτυακοί τόποι κλπ που εξαπολύουν αυτή την παράνοια, λίγα πράγματα θα πετύχω αν κόψω μερικά σχόλια σε έναν ψυχάκια.

Ψυχοπαθή, δεν χρειάζεται να είναι κανείς νομικός για να καταλάβει ότι το 1γ στο οποίο παραπέμπεις δεν αναφέρει πουθενά τίποτε για παιδομάζωμα και ότι δεν εστιάζει σε μαθητές.

Βασίλη, τα θέλεις και τα παθαίνεις. Αφού του ζήτησες παραπομπή δες τώρα σε τι ιστότοπο σε παραπέμπει..χαχαχαχα!

Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο Banshee είπε...

Δείτε το σημερινό εξώφυλλο της Ελεύθερης, χαχαχα! Τα λέει όλα:

Κεντρικός τίτλος: ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΛΕΠΙΑ
και ακριβώς δίπλα ύμνοι στην πατριωτική ΝΔ και στον Καραμανλή!!!!!
https://www.frontpages.gr/d/20210412/27/Ελεύθερη-ώρα

ρε γελοίε Κυριάκο, αρθρογράφος της είσαι;

Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δεν είναι αρθρογράφος της. Ένας από τους ψυχικά διαταραγμένους που διαβάζουν τέτοια έντυπα είναι.

Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Στην πολυκατοικία μου το έκαναν τρεις παππούδες. Μια χαρά είναι και το δέρμα τους και η υγεία τους προς το παρόν.

Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Περίμενε! Για να γίνει η αλλαγή πρέπει να ψάλει επικλήσεις η κίτρινη αδελφότητα...χεχε

Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αφού υπάρχει βίντεο στον σύνδεσμο με απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων του alpha που το αναφέρει. Ούτε προσωπική άποψη είναι, ούτε ρεπορτάζ, είναι βίντεο! Δεν το άνοιξες καν!

Καλό μπόλιασμα παιδιά, από εκεί και πέρα τι να πω! Πηγαίντε να το κάνετε, μην σας κόβω και την τύχη!

Όσο για το νομοσχέδιο δεν λέει για τα νεαρά παιδιά το 1γ, αλλά δεν τα αποκλείει κιόλας. Αφορά 'πρόσωπα' που ανήκουν σε πολυπληθείς οικογένειες. Γενικά και αόριστα. Ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει και ερμηνεύσει όπως θέλει.

Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πάντως και εγώ αν ήμουν κυβέρνηση, τους φασίστες θα εμβολίαζα πρώτους!

Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο Flammentrupp είπε...

Δεν περίμενα κάτι καλύτερο. Αλλά δεν μπορούσα να βρω link με την είδηση.
Πού να υπάρχει link, όμως, αφού είδηση δεν υπάρχει;
Ρε Κυριάκο χαλάρωσε λίγο. Φυσικά και υπάρχουν πολλά στραβά και σκοτεινά
σημεία στην όλη ιστορία με τον κινεζοϊό, αλλά κάπου όπα ρε φίλε ...

Φιλική συμβουλή: επειδή με τον χώρο της αναζήτησης ασχολούμαι από μικρό παιδί, σου λέω πως τύποι όπως ο Κασταμονίτης και ο κολλητός του ο Κοφσανίδης από το GRDiscovery, είναι μόνο για να γελάς. Εγώ τους βλέπω σχεδόν καθημερινά (κάνουν πολλά live) και περνάω τέλεια. Αν ήμουν συγγραφέας, θα είχα φτιάξει τρελές ιστορίες με τα σενάρια τους και -ίσως- αυτό το μήνυμα να το έγραφα από τη βίλλα μου στη Χαβάη από τα διεθνή μπεστ σέλλερ μου. Αλλά δεν είμαι συγγραφέας (δυστυχώς).

Πιες μια μπύρα, άκου Manowar και απόλαυσε την άνοιξη.
Σίγουρα θα έρθει ο καιρός που θα υψώσουμε το σπαθί. Υπομονή ...

Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Τι μουσική να ακούσει ρε Βασίλη; Δεν μας φτάνουν οι μεταμοντέρνοι, οι mainsteram, οι αντιφάδες και οι false που έχουν κατακλύσει την κοινότητα του heavy metal; Πρέπει να ανεχτούμε και τους παλαβούς;

Παίζει να θεωρεί το heavy metal σατανιστική μουσική και να ασχολείται απλά και μόνο περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή να κάνει κήρυγμα για το σατανιστικό της υπόβαθρο. Αρκετά με δαύτον. Άστον να πάει στο διάολο. Ας προστατεύσουμε τα απομεινάρια των κινημάτων της νιότης μας από τα απολειφάδια.

Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Μπουχέσα, μας κούρασες. Τώρα θα σου φερθώ φασιστικά. Τέλος τα σχόλια. Διαφήμιση στον Λιακόπουλο και στους παρανοϊκούς δημοσιολόγους του σινιαφιού σου δεν θα κάνεις μέσα από το ιστολόγιό μας. Από εδώ και πέρα τα σχόλιά σου θα φιλτράρονται.

Πρόσεχε μόνο μήπως συναντηθούμε από κοντά, στα δισκάδικα και στις συναυλίες εννοώ, όπως γράφεις. Τότε θα δούμε αν σε πιάνει φοβέρα καμιά και πόσο χεβυμεταλάς είσαι.

Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

YΓ. Και για να είμαστε εξηγημένοι, επειδή τρελός-τρελός αλλά την πουστιά να αποφεύγεις αυτά που δεν σε συμφέρουν την έχεις στο χοντρό πετσί σου, δεν σε κατέταξα στους false. Μη νομίζεις ότι θα σου έκανα τέτοια χάρη, ούτε ότι θα χαλάρωνα τα κριτήρια αξιολόγησης που με χαρακτηρίζουν. Στους παλαβούς και στους ψυχανώμαλους σε κατέταξα.

Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ανέβασε και τα τελευταία σχόλιά μου ντε και βγάλε τη διαφήμιση που λες ότι έκανα και ό,τι άλλο εκτός θέματος, αν δεν σου αρέσει. Που δεν έκανα διαφήμιση, είπα την πραγματικότητα.
Είπα (στο σχόλιο που μου μπλόκαρες) ότι θα γίνουν στο μέλλον το κοντινό κάποια πράγματα, και αυτό με ενδιαφέρει να υπάρχει καταγεγραμμένο, και έδωσα επίσης και το παράδειγμα του εγγονού του Νάσιουτζικ, τι συνέβη τελικά στην όλη ιστορία των σπουδών του.
Για να δούμε ποιος είναι ο παλαβός! Και μακάρι να είμαι εγώ, και να αποδειχθώ συνωμοσιολόγος! Το εύχομαι πραγματικά!
Άστα να υπάρχουν γραμμένα, αφού είμαι τρελός όπως λες, τι σε πειράζει να τα ανεβάσεις? Θα υπάρχουν εδώ, και θα γελάτε με τους υπόλοιπους διαβάζοντάς τα. Θα μπαίνουν και οι του indymedia να διαβάζουν εδώ (που σου έχω πει ότι μπαίνουν και διαβάζουν) και θα γελάτε όλοι παρέα. Τι το ηθικότερο! Γιατί μπλόκαρες τις γραφικότητες που έγραψα?
Για να μην εκτεθείς μετά?

Και από εκεί και πέρα πες ό,τι θες και εκτόξευσε και όσες απειλές θες, εσύ ανακατεύεις το heavy metal με τα όσα συζητάμε, σου στέρεψαν τα υπόλοιπα επιχειρήματα?

Εγώ δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο, απλώς έπρεπε να γίνουν γνωστές οι 'θέσεις' των συνωμοσιολόγων, όπως τους αποκαλείς εσύ και αρκετοί άλλοι, περί της επερχόμενης ψηφιακής σκλαβιάς. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Εκτός αν δεν θες αντίλογο στα όσα λες, την στιγμή μάλιστα που έγραψες ένα άρθρο για πράγματα που δεν γνωρίζεις, οπότε τα σχόλιά μου, όλα ως τώρα, ήταν διευκρινιστικά, για να μην βγάζει και ο κόσμος λάθος συμπεράσματα. Ή, τέλος πάντων, άσε να υπάρχει η πλήρης υπερασπιστική γραμμή των λεγομένων και των δύο για να δούμε ποιος θα βγει αληθινός στο τέλος.

Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η απογοητευμένος είπε...

Μια αντισυστημική/αντιπαγκοσμιοποιητική θεωρητική άποψη για το θέμα των συνωμοσιών και της (κατά το δοκούν χρήσης της έννοιας της) συνωμοσιολογίας στο πλαίσιο του σημερινού παγκοσμιοποιημένου συστήματος.

Το ένα άρθρο, κατά έναν τρόπο, συμπληρώνει το άλλο,

http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2014/10/19/i-iperethniki-elit-os-sinomosiologia-takis-fotopoulos/

http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2014/12/21/i-mithi-gia-ti-nea-diethni-taxi-takis-fotopoulos/

Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

 

 H Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε

θα κάνω μια ύστατη προσπάθεια να εξηγήσω κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με θέματα σοβαρότητας, ηθικής και αξιοπρέπειας. Μικρή ελπίδα έχω να τα καταλάβει όλα αυτά ένα ελεεινό πλάσμα όπως εσύ. Αλλά οφείλω να το κάνω για την οικονομία της συζήτησης.

Πρώτα απ' όλα στο δικό μας ιστολόγιο αποφασίζουμε εμείς τι θα δημοσιευθεί και ποια θα είναι η γραμμή που θα προκριθεί. Υποδείξεις δεν θα δεχτούμε από κανέναν. Πολύ περισσότερο από ψυχικά διαταραγμένους όπως εσύ. Πέρα από τη διαστροφή του νου σου, επιδεικνύεις τη γνωστή ανάγωγη αναίδεια του να παραβλέπεις συνειδητά το παραπάνω αυτονόητο. Όπως επίσης, με τη γνωστή κουτοπονηριά που συνήθως συνοδεύει τους φρενοβλαβείς, αποφεύγεις να τοποθετηθείς σε όλα όσα θα άνοιγαν την συζήτηση σε θέματα που δεν σε συμφέρουν (πχ. τι έχεις να πεις για τους ιδεολογικούς σου προδρόμους που κατηγορούσαν το heavy metal ως σατανιστικό για τα μηνύματα στους δίσκους και για όλες τις βλακείες που αποδείχτηκαν ψευδείς, τι έχεις να πεις για όσους κατηγορούν την φανταστική λογοτεχνία ως σατανιστική, τι έχεις να πεις για τους ιδεολογικούς σου προδρόμους που έλεγαν ότι το ιντερνετ είναι αποτύπωση του 666 αλλά μια χαρά το χρησιμοποιείτε σήμερα για να διασπείρετε την παράνοιά σας κλπ).

Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι αυτό είναι ένα ιστολόγιο που εδώ και δεκαπέντε χρόνια προκρίνει τον ρομαντικό εθνικισμό, την λογοτεχνία του φανταστικού και όλες τις καλλιτεχνικές εκφράσεις που συνδέονται με αυτήν έχοντας ρομαντικό υπόβαθρο΄. Γι αυτό στρέφεται εναντίον της δεξιάς, της άκρας δεξιάς και όσων τάσεων αλλοιώνουν το νόημα του εθνικισμού αποσιωπώντας τις ρομαντικές του καταβολές και γελοιοποιώντας την αισθητική σημασία της λογοτεχνίας του φανταστικού ή των ρομαντικών τεχνών (με την αριστερά και τους αντιφασίστες δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα, ούτως ή άλλως είναι απέναντί μας). Η δεξιά, η άκρα δεξιά και η συνωμοσιολογία, ως παρακλάδι τους, κάνουν ακριβώς αυτό. Πλαγιοκοπούν ύπουλα το μοναδικό πλαίσιο ιδεών που μπορεί να ανατρέψει την επικρατούσα διεθνιστική και φιλελεύθερη εξουσία. Αυτό, δηλαδή, που προσπαθείς κουτοπόνηρα να κάνεις κι εσύ, αλλά λόγω του παρανοϊκού σου ύφους χάνει την όποια επικινδυνότητά του.

Επειδή, λοιπόν, εδώ υιοθετούμε αυτές τις αρχές και προβάλουμε αυτό τον λόγο, οι ανοησίες σου δεν θα βρουν χώρο. Πήγαινε στα ιστολόγια των ομοϊδεατών σου και άδειασε εκεί τον νοητικό σου βόθρο. Δεν θα σου επιτρέψω, όμως, να συνεχίσεις να το κάνεις εδώ.

Δεύτερον, όπως έγραψε ο παραπάνω σχολιαστής, νιώθω μια κοινωνική ευθύνη. Βλέπεις, εδώ έχεις να κάνεις με ανθρώπους που υιοθετούν οργανιστικές προσεγγίσεις και κοινωνιστικά ιδεολογικά σχήματα. Όχι ατομικιστές "δημοκράτες", που θέλουν δεξιές φοροαπαλλαγές για να βολέψουν τον πλατύ τους πισινό και ταυτόχρονα έχουν το θράσος να υιοθετούν την φρασεολογία μιας θρησκείας με κοινοτιστικό προσανατολισμό, όπως είναι η ορθοδοξία, την ίδια ώρα που η πολιτική τους στάση είναι όσο περισσότερο προτεσταντική (και μάλιστα αιρετικά και αμερικανικά προτεσταντική) γίνεται. Επειδή, λοιπόν, μπορεί εκτός από τους αντιφασίστες και τους βλαμμένους (όπως εσύ) να παρακολουθούν το ιστολόγιο και έφηβοι, δεν θέλω να μολυνθεί ο ψυχικός τους κόσμος από οχετούς όπως αυτούς που εξαπολύεις.

Τρίτον, καταγράφω ως μόνη σοβαρή σου προσέγγιση την πρόταση να δημοσιεύω τα σχόλια σου για να τα διαβάζουν και να γελούν οι αναγνώστες μας. Απλά υπενθυμίζω ότι το έχω κάνει ήδη. Αν συνεχίσω σε αυτό τον ρυθμό στο τέλος θα γεμίσει το ιστολόγιο από την μπόχα της νοητικής σου σήψης. Δεν είναι καλό να παίζει κανείς με την τρέλα. Γι αυτό, από εδώ και στο εξής, δεν θα δημοσιεύεται τίποτε από όσα γράφεις. Ανάμεσα στην λογοκρισία και την αχαλίνωτη ελευθερία, όπως ήδη θα φαντάζεσαι προτιμούμε την σοβαρότητα.

Υγ. Τουλάχιστον, μετά από τόσες αναγνώσεις των άρθρων μας, θα μάθεις επιτέλους ότι υπάρχει ελληνικό ερωτηματικό ως σημείο στίξης; Μάθε πρώτα την ελληνική γλώσσα και άσε τα μεγάλα μυστικά της ιστορίας για αργότερα.


Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Απογοητευμένε, ενδιαφέρον διανοητής ο Φωτόπουλος. Έχουμε ασφαλώς διαφορετική μεθοδολογία ανάλυσης, λόγω του (σχετικά) μαρξιστικού του υπόβαθρου. Αλλά δεν χρειάζεται να πούμε εμείς πολλά. Είναι αναγνωρισμένος διανοητής.

Τώρα, όσον αφορά το θέμα της συνωμοσιολογίας, ελπίζουμε ότι ο παράφρονας σχολιαστής δεν αλλοίωσε το νόημα των όσων υποστηρίζει το άρθρο. Σε γενικές γραμμές αυτό που γράφει και ο Φωτόπουλος υποστηρίζουμε. Το γράφει η πρώτη φράση του άρθρου. Πολιτική χωρίς συνωμοσίες δεν υπάρχει. Αλλά από την συνωμοσία μέχρι την παράνοια και την μεθόδευση των μυστικών υπηρεσιών, που οδηγούν στην συνωμοσιολογία, μεσολαβεί μεγάλη απόσταση και μάζες μουρλών σαν τον σχολιαστή μας.

Αυτό στο οποίο εστιάζει το άρθρο και δεν γράφει ο Φωτόπουλος είναι ότι η συνωμοσιολογία, όπως εκδηλώνεται από τον Jones, τους Λιακοβελόπουλους κλπ, ως μίγμα αφηγήσεων φανταστικής λογοτεχνίας, πίστης στον φιλελευθερισμό με πατριωτικό περιτύλιγμα, αντιφασισμού και αντικομμουνισμού, λειτουργεί ως κανονικός ιδεολογικός μηχανισμός της φιλελεύθερης εξουσίας. Ευτυχώς, ο ημίτρελος παραπάνω σχολιαστής δικαίωσε άμεσα αυτή την εκτίμηση (για να είμαστε ειλικρινείς, ένας ακόμη λόγος που ανεχόμαστε να δημοσιεύουμε τα σχόλια που γράφει είναι ακριβώς αυτός-να αποδεικνύει πόσο φανατικά δουλεύουν για την εξουσία της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης οι συνωμοσιολόγοι και όλοι όσοι θεωρούν ότι έχουμε να κάνουμε με πρόβλημα πολιτικών προσώπων και όχι με συστημικό πρόβλημα).

Και, βέβαια, δεν ξεχνάμε όλους τους τσαρλατάνους του εθνικιστικού χώρου (πατριάρχες, φυλακισμένους κλπ) που για να μαζέψουν ψήφους ανοίγουν τις θύρες του εθνικιστικού χώρου σε αυτούς τους δεξιούς παρανοϊκούς.

Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τα έχετε πει όλα παιδιά. Δεν έχει νόημα να συνεχίσετε το διάλογο με τον καραγκιόζη. Εγώ δεν ξέρω αν είναι τρελός. Μια χαρά τον βλέπω να την κάνει τη δουλειά της δεξιάς. Για τα ωράρια εργασίας που διαλύει το νέο covid εργασιακό νομοσχέδιο δεν συγκινήθηκαν οι συνωμοσιολόγοι. Ούτε για τους άστεγους και άνεργους Έλληνες της παγκοσμιοποίησης συγκινήθηκαν (αφού θέλουν ελεύθερη αγορά και φοροαπαλλαγές). Ούτε για τους μετανάστες που πληρώνει ο Σόρος και η Μέρκελ για να κάθονται, ούτε για τόσα άλλα. Για πράγματα που δεν έγιναν όπως το τσιπακι και το παιδομάζωμα ξεσηκώθηκαν. Ξέχασα και το δικαίωμα στον καφέ.

Εγώ πιστεύω ότι είναι αρθρογράφος της Ελεύθερης ο βλάκας που σχολιάζει. Ότι γράφει εδώ την άλλη μέρα το κάνει εξώφυλλο ο κύριος Μιχαλόπουλος (με το πολύ καθαρό εκδοτικό παρελθόν...).

https://www.frontpages.gr/d/20210413/27/Ελεύθερη-ώρα

Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Φίλε, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Δεν αποκλείεται τίποτε. Απλά επειδή τον ξέρουμε ως πρόσωπο υποθέτουμε ότι μπορεί και να μην είναι αυτό που εικάζεις. Συνήθως, εκείνοι που αρθρογραφούν σε αυτά τα έντυπα είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να μην πιστεύουν όσα γράφουν. Τα γράφουν για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες και να ανακατευθύνουν τέτοια χαϊβάνια, όπως ο σχολιαστής, στο πολιτικό μαντρί της δεξιάς. Ο έλεγχος του συντηρητικού κόσμου είναι το ζητούμενο. Θέλουν να τον κρατούν εντός της δεξιάς και να μην του επιτρέψουν να ριζοσπαστικοποιηθεί πολιτικά, υιοθετώντας εθνικιστικά ιδεολογικά σχήματα.

Κατά τα άλλα, συμφωνούμε στο έπακρο με όσα παραθέτεις.

Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο Banshee είπε...

Μπλοκάρει τις ανοησίες που γράφεις για λόγους αισθητικής ρε καθυστερημένε. Αλλά που να ξέρεις εσύ τι σημαίνει αισθητική. Μπλοκάρει τις ανοησίες σου για να μην πέσει το επίπεδο του ιστολογίου.

Αφού το άρθρο αναφέρει τους συνωμοσιολόγους που έλεγαν το heavy metal σατανιστικό. Έχει και το σχετικό video με τον Dio. Αυτός αλλάζει τη συζήτηση που είναι ο αρθρογράφος ή εσύ ρε λιμοκοντόρε που χρησιμοποιείς το ιστολόγιο για να απλώσεις την ξεφτιλισμένη ακροδεξιά ατζέντα της συνωμοσιολογίας; Έπρεπε να είμαι εγώ ο mod και θα σου έλεγα αν ανέβαζα έστω ένα σου σχόλιο.

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πάρτον και το Νάσιουτζικ μέσα στον ψυχοπαθολογικό αχταρμά. Πάει, έκοψε άλυσο ο τύπος.

Παρόλα αυτά δε νομίζω ότι πρέπει να μας φανεί τίποτα παράξενο. Αυτός είναι ο πολιτικός μας "χώρος". Ποτέ δε θα αλλάξει.

Ποιος ξεχνά τους αλησμόνητους ζητωπατριώτες του Κεραμυδά που πίστευαν ότι ο Όλυμπος είναι διαστημόπλοιο; Υποψήφιος στην Πρώτη Γραμμή του πατριάρχη ήτανε και κολλητός του Άδωνι. Ποιος ξεχνά τις ανεκπλήρωτες προσδοκίες των Στόκων για πραξικοπήματα ανατολικών ξανθών ηγετών και ελεύσεις ομάδων Ε; Ποιος ξεχνά τον πατέρα Μάξιμο και τα βιβλία για την έλευση του θηρίου που προβάλλονταν στην εκπομπή του σημερινού υπουργού; Ποιος ξεχνά τους "ναζί" προσκυνητές του δυτικού ξανθού γένους και του φύρερ-Άβαταρ;

Αν υπήρχε αληθινή μέριμνα για την ψυχική υγεία το 100% των ακροδεξιών θα έπρεπε να βρίσκονται τυλιγμένοι με τον λευκό μανδύα.

Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανώνυμε, ακόμη και αν αποδεχτούμε ότι από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 αυτή η κατάσταση που περιγράφεις έγινε κυρίαρχη στον "χώρο', υπάρχει επιπλέον λόγος προκειμένου να στενοχωρηθούμε σήμερα. Πλέον η αθλιότητα αυτή δεν περιορίζεται σε έναν πολιτικό χώρο. Διεισδύει σε μουσικές κοινότητες, σε λογοτεχνικά στέκια κλπ.

Αυτοί που κάποτε μας έλεγαν σατανιστές τώρα έχουν εκπροσώπους στην κοινότητα του σκληρού ήχου. Στον χώρο της φανταστικής λογοτεχνίας υπάρχουν ανάλογα φαινόμενα (όχι τόσο ψυχοπαθολογικά, αλλά εξίσου προβληματικά). Σαπίζει όλο το κοινωνικό underground. Δεν χρειάζεται να μας "πολεμήσει" το σύστημα εξουσίας. Αρκεί να αφήσει αυτή την κατάσταση να μουλιάσει λίγο ακόμη τις δομές μας.

Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021