Σαφής Προειδοποίηση

  

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε κάτι αυτονόητο. Δεν κατηγόρησε το εμβόλιο κατά του covid. Δεν απέτρεψε κανέναν από το να το κάνει. Είπε απλώς ότι επειδή ο ιός δεν δείχνει θανατηφόρος για αθλητές της ηλικίας του, εκείνος προτίμησε να μην το κάνει. Μέχρι τουλάχιστον να δημιουργηθεί κάποια πιο ασφαλής και άνευ σοβαρών παρενεργειών εκδοχή του.

Υπό κανονικές συνθήκες θα ερμηνεύαμε την παραπάνω δήλωση ως μια μετριοπαθή προσέγγιση του ζητήματος. Σήμερα, όμως, ακόμη και η παραμικρή προσωπική διαφωνία μπορεί να χαρακτηριστεί ως «ανευθυνότητα» και «έλλειψη κοινωνικής συνείδησης» , εφόσον δεν εξυπηρετεί το αφήγημα της εξουσίας. Έτσι, μέσα σε λίγη ώρα από την δήλωση του δημοφιλούς αθλητή, ο βόρβορος των πληρωμένων trolls της εξουσίας ξαμολήθηκε στα διαδικτυακά και τα συστημικά τηλεοπτικά ΜΜΕ, προκειμένου να τον γελοιοποιήσει, να τον περιθωριοποιήσει και να τον απειλήσει εμμέσως με δημοσιεύματα του δημοσιογραφικού οχετού. Από αγαπημένο θέμα των τηλεοπτικών καθαρμάτων ο εν λόγω αθλητής έγινε, για λίγες ώρες, μαύρο πρόβατο. Το σύστημα εξουσίας τον προειδοποίησε για την συνέχεια.

Στέφανε πληρώνεις το ότι ανέχθηκες να συναναστραφείς μαζί τους. Οι λίγοι αγνοί Έλληνες που έχουν απομείνει, από την άλλη, πληρώνουν το τίμημα του να ζουν ανάμεσα σε ανόητα πλάσματα τα οποία δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί τι σημαίνει εξουσιαστικός φιλελευθερισμός της παγκοσμιοποίησης.


Σχόλια:
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μάγκες υπάρχει περιπτωση να ξανααρχισετε διαδικτυακες εκπομπές σχολιασμου ειδήσεων ή ιδεολογικές; ο χώρος χρειάζεται λίγη ποιότητα με τόση βρώμα που κυκλοφορεί

Δευτέρα, 23 Αυγούστου, 2021

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανώνυμε το να κάνουμε εκπομπές μέσω δικών μας υπολογιστών ίσως γίνει κάποια στιγμή. Υπάρχουν σχετικές συζητήσεις. Αλλά δεν είναι και σίγουρο. Για να είμαστε ειλικρινείς δεν το έχουμε με την τεχνολογία. Ούτε υπολογιστές ικανούς να σηκώνουν βαριά προγράμματα έχουμε. Οπότε δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο να σου απαντήσω.

Αν από την άλλη βρεθεί ραδιοφωνικός σταθμός και μας κάνει σχετική πρόταση, όπως συνέβη στο παρελθόν, είναι πολύ πιθανό να επιστρέψουμε.

Δευτέρα, 23 Αυγούστου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι τόσο δύσκολο να κάνετε μια εκπομπή. Ούτε δυνατά PC χρειάζεστε ούτε βαριά προγράμματα, ένα Skype είναι υπέρ αρκετό. Άντε γιατί δεν υποφέρουμε άλλο ούτε τους "τρίτους δρόμους" ούτε τους "αντικαθεστωτικούς"

Δευτέρα, 23 Αυγούστου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Η ΦΛΕΦΑΛΟ τι άποψη έχει για το αλβανικό ζήτημα?

Δευτέρα, 23 Αυγούστου, 2021

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανώνυμε α) σίγουρα χρειαζόμαστε -όπως και κάθε συλλογικότητα- μέλη και κινητικότητα. Το κάθε μέλος έχει κάτι να προσφέρει. Το θέμα που θίγεις είναι ένα παράδειγμα. Αυτή την στιγμή το έμψυχο δυναμικό της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. είναι ικανό να δουλέψει σε θέματα αρθρογραφίας, βιβλιογραφίας κλπ. Δεν είμαστε όμως τόσο καλοί στα τεχνικά θέματα. Κάθε γνώση είναι χρήσιμη.

Στην ουσία του θέματος που θίγεις είναι κάποια ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν. Δηλαδή, ακόμη και αν βρούμε άκρη με τα τεχνικά θέματα θα πρέπει να ρυθμίσουμε κάποιες ακόμη παραμέτρους. Για παράδειγμα ο προσωπικός χώρος που θα χρησιμοποιεί ο καθένας. Τα μέλη της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. είναι φοιτητές, εργαζόμενοι, οικογενειάρχες κλπ. Δεν είναι κυπατζήδες και παρακρατικοί ώστε να ζουν από την κοινωνική δραστηριοποίησή τους και να έχουν ανέσεις, χώρους κλπ.
Τι θέλω να πω; Δεν είναι εύκολο να απομονωθούμε σε ένα σπίτι, που ζει μια οικογένεια, και να υπάρχει απόλυτη ησυχία για να μην αλλοιώνεται ο ήχος ή για να μπορεί ο συμμετέχοντας στην εκπομπή να ακούει τι λένε οι υπόλοιποι, σε σταθερή εβδομαδιαία βάση. Το να γίνει κάτι τέτοιο σε αραιά χρονικά διαστήματα (πχ οι συνεντεύξεις του Σταμάτη στην εκπομπή του Αντίνοου) βολεύεται. Σε τακτική βάση είναι δύσκολο.

Μιας και το έφερε η κουβέντα, την λύση σε όλα αυτά θα την έδινε η δυαντότητα της λέσχης να αποκτήσει γραφεία. Αυτός είναι στόχος που έχουμε θέσει για το 2022. Αλλά η οικονομική απαίτηση ενός τέτοιου εγχειρήματος σημαίνει ότι θα τραβηχτούν συνδρομές των μελών που πηγαίνουν στην έκδοση των εντύπων μας.

Βλέποντας και κάνοντας.

Ανώνυμε β) είναι γνωστή η θέση μας. Με τους Αλβανούς, ιδίως του νότιους, μπορεί να έχουμε φυλετική συγγένεια. Αλλά ταυτόχρονα έχουμε και εθνική αντιπαλότητα. Είναι ένα έθνος που προέκυψε στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, με ιδρυτική ιδεολογία (οργανωμένη σε μεγάλο βαθμό από τους Ιταλούς και τους Γερμανούς εκείνης της ιστορικής περιόδου) εχθρική προς την Ελλάδα και τον ελληνισμό. Δυστυχώς, οι όποιες προσπάθειες είχαν γίνει, εκατέρωθεν, μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, προκειμένου να αποδεχτούν την ελληνική τους καταγωγή και, συνεπώς, την ελληνική εθνική ταυτότητα, αλβανικοί πληθυσμοί, απέτυχαν.

Έκτοτε η Αλβανία αποτελεί έναν αντίπαλο της πατρίδας μας. Γεωπολιτικά, ακολουθώντας τις επιταγές των δυτικών, η Αλβανία αποτελεί βραχίωνα της τουρκικής δυναμικής στα Βαλκάνια, αλλά και ανταγωνίστρια των ελληνικών συμφερόντων σε κάποια σημεία. Οι Αλβανοί ως κοινωνικοί δρώντες, επίσης, λόγω της μόνιμης ιδεολογικής υποτέλειας προς τις δυτικές ισχυρές χώρες, αποτελούν μέσω των μεταναστευτικών τους ομάδων μοχλό πίεσης της ελληνικής κοινωνίας, που λειτουργεί προς όφελος των σχεδιασμών της αμερικανικής ή της γερμανικής πρεσβείας.

Θεωρούμε γελοίους και ανόητους (ή ακόμη χειρότερα υποκινούμενους)τους περισσότερους εξ όσων εμφανίζονται στον χώρο ως υποστηρικτές ελληνο-αλβανικών προσεγγίσεων κλπ. Υπάρχουν, ασφαλώς, και εξαιρέσεις ανθρώπων που όντως πιστεύουν ειλικρινά σε μια τέτοια προοπτική.

Εμείς, όμως, δεν το κάνουμε. Η Αλβανία είναι δυνητική αντίπαλος του ελληνισμού. Οι Αλβανοί ως πρόσωπα που ζουν στην Ελλάδα μπορεί να είναι από έντιμοι οικογενειάρχες μέχρι χυδαία καθάρματα. Αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρει αυτό. Ως πρόσωπο σεβόμαστε τον κάθε σοβαρό άνθρωπο, ανεξαρτήτου καταγωγής. Όταν όμως μιλάμε και δρούμε πολιτικά θα τον αντιμετωπίσουμε και θα τον κρίνουμε βάση της εθνικής ταυτότητας και όχι βάσει των προσωπικών του γνωρισμάτων.

Τρίτη, 24 Αυγούστου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Συναγωνιστές χαίρετε, επειδή τώρα τελευταία έχουν πληθύνει τα σχόλια ορισμένων παρακρατικών που κάνουν συνεχόμενες αναφορές στην εξωτερική εμφάνιση και τις στυλιστικές επιλογές θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια είναι η άποψη σας για την "κουλτούρα" την οποία θα έπρεπε να εμφορούνται οι εθνικιστές; Προφανώς εκείνοι οι οποίοι σας βρίζουν είναι skinheads, έχουν παρουσιαστικό χούλιγκαν και γενικότερα προωθούν σαν βλάκες την εικόνα που έχει κατασκευάσει το Hollywood για αυτούς. Οι εθνικοσοσιαλιστές/φασίστες του μεσοπολέμου ήταν όλοι σαν μοντέλα, καλαίσθητοι και οι περισσότεροι με μπόλικο μαλλί και καταπληκτικά κουρέματα. Οι σημερινοί φετιχιστές "νεοναζί" προάγουν μια υποκουλτούρα που δεν γίνεται να συνάδει με το ευρύτερο παραδοσιοκρατικό πνεύμα. Εσάς ποια είναι η θέση σας δεδομένου του ότι αυτοπροσδιορίζεστε ως ρομαντικοί, πρέπει οι νέοι εθνικιστές να υιοθετούν την εικόνα που προωθούν για αυτούς τα συστημικά κέντρα ώστε να τους δυσφημίσουν ή να αγκαλιάσουν ξανά το αριστοκρατικό πνεύμα των Μοσλι, Ντεγκρέλ, Μουσολίνι, Ριβέρα, Ράμος ακόμη και Χίτλερ

Τρίτη, 24 Αυγούστου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πολύ αισιόδοξος στόχος αλλά αν θεωρείτε ότι σας εξυπηρετεί στον σκοπό σας, προχωρήστε! Κάθε σταθερή δομή είναι απαραίτητη στον χώρο μας

Τρίτη, 24 Αυγούστου, 2021

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανώνυμε γ) δεν γράφουν τα ανόητα σχόλια skinheads και hooligans. Σαρδανάπαλα πλάσματα που πληρώνει η Νέα Δημοκρατία για να το παίζουν εθνικοσιαλιστές και να μοχλεύουν τον χώρο τα γράφουν. Παρενδυτικοί αλητόκραχτοι που επίσης παίζουν το παιχνίδι της Δεξιάς τα γράφουν. Άτομα της σφαλιάρας που πίστεψαν τον μπαμπά της Ουρανίας ή τους διωγμένους του υπαρχηγούς τα γράφουν. Φυσικά τα γράφουν και μεταμοντέρνοι antifa, που μόλις τους στριμώχνουμε αρνούνται τα πάντα και καταγγέλουν ως αθλιότητες αυτές τις πράξεις.

Στο θέμα της αισθητικής υποθέτω ότι αναφέρεσαι στο ντύσιμο και την εξωτερική εμφάνιση. Είναι μεγάλο θέμα. Δεν μπορεί να αναλυθεί σε ένα άρθρο. Η κεντρική μας ιδέα είναι ότι η εξωτερική εμφάνιση σε κάποιο βαθμό καλό είναι να αντανακλά τον γενικότερο κοσμοθεωρητικό προσανατολισμό. Δείχνει μια ταυτότητα αυτή η αντανάκλαση και σαφώς την έχουμε ανάγκη ως μορφή έκφρασης.

Σίγουρα το να ανακαλούμε υφολογικές επιλογές, κουρέματα και στυλ του μεσοπολέμου δεν έχει νόημα. Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορεί κανείς με κομματικές στολές σήμερα. Στον μεσοπόλεμο συνέβη γιατί ο Α Παγκόσμιος Πόλεμος είχε κάνει την στολή οικείο ντύσιμο για εκατομμύρια νέους.

Το να κρατά όμως ο καθένας ανάλογα τις ιδεολογικές του αναφορές στοιχεία του παρελθόντος, που υφολογικά συνδέονται με την ιδεολογία του, και να τα εκφράζει με όμορφο τρόπο, χωρίς να γίνεται γραφικός, στο παρόν είναι κάτι καλό. Είναι σαν να προκαλούμε μια ρωγμή στην υφολογική αφήγηση του συστήματος.

Για παράδειγμα την δεκαετία του '70 και του '80 κανείς εθνικιστής που είχε σώας τας φρένας δεν φορούσε κομματικές στολές. Υπήρχαν όμως πολλοί εθνικιστές νεαροί που φορούσαν χιτώνια τα οποία ήταν μέσα στην punk μουσική κουλτούρα, είχαν ένα goth μιλιταριστικό στυλ που παρέπεμπε στο παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα ήταν και καινούρια. Επρόκειτο για ένα νέο ρούχο που συνδεόταν στυλιστικά με το παρελθόν. Για αυτό και είχε νόημα να φορεθεί. Το ίδιο και το δερμάτινο perfecto μπουφάν των μηχανόβιων, παρέπεμπε στην μεσαιωνική πανοπλία, το φορούσαν και τα μέλη μιας κουλτούρας (των μηχανόβιων) που εξέφραζε ένα ανυπότακτα παραδοσιοκρατικό πνεύμα, ταίριαζε στην όλη κατάσταση μολονότι ήταν καινούριο ρούχο. Με ρούχα των skinheads και των metalheads συνέβαινε επίσης το ίδιο. Αντίθετα, τα φαρδιά ρούχα των ακροατών της χιπ χοπ, που έχουν ως αισθητική αναφορά τις στολές αγγαρίας των έγχρωμων αμερικανών φυλακισμένων, είναι αισθητικά αντιφατικό να τα φορά ένας νεαρός, με όσο ενθουσιασμό και αν υπερασπίζεται κάποιο εθνικιστικό ιδεολογικό σχήμα.

Χρειάζεται δηλαδή και ένα προσωπικό κριτήριο. Δεν μπορούμε εμείς να επιβάλουμε ή να προτείνουμε dress code. Αν υπάρχει καθαρή εικόνα των πολιτικών και των ευρύτερων ιδεών που υπερασπιζόμαστε, μπορούμε μετά να κάνουμε τις απαραίτητες επιλογές σε ζητήματα εξωτερικής εικόνας.

Ανώνυμε δ) όπως προαναφέρθηκε, βλέποντας και κάνοντας.

 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Θα μας πεις πως ακριβως "εξευτέλισε" τον χώρο ο Π.Α. ή θα αρχίσεις πάλι για λεμόνια στα κεφάλια κτλ;

Τετάρτη, 25 Αυγούστου, 2021

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τον εξεφτελίζει όταν δίνει έμπρακτα στην στήριξη του σε ομάδες που χυδαιολογούν για τον Δραγούμη, τον Περικλή Γιαννόπουλο, τον Ιούλιο Έβολα, την Σίτσα Καραϊσκάκη, τον Παύλο Μελά, τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Μουσολίνι και το σπουδαίο κίνημα του φασισμού και δεν συμμαζεύεται. Τον εξεφτελίζει όταν αντί να δώσει εντολή στους μπροστινούς του (τις ομάδες που προανέφερα) να εξεγερθούν εναντίον των εστιατόρων που καλούν για ΝΑΙ στα δημοψηφίσματα, τάσσονται υπέρ Σαμαρά, αθωωονουν την κυβέρνηση για τις φωτιές και δηλώνουν υπέρ ΕΕ-ΝΑΤΟ τους αφήνει να κάνουν τουμπεκι και αντιθέτως να διαφημίζουν κωμικοτραγικές περιπτώσεις ιππέων τοξοβολων που πιστεύουν ότι το 98% του σημερινού ελληνικού λαού είναι μπάσταρδο. Τον εξεφτελίζει όταν αναμασά αυτή την αντιαισθητική και cringe ελληνομανία περί ελληνικής καταγωγής εθνικοσοσιαλισμού (τον οποίον μάλιστα αποκαλεί εθνοκοινωνισμο και αυτός και οι ομάδες του) που είναι μια παράνοια ακροδεξιών καταβολών Πλεύρη και Χρυσής Αυγής. Τον εξεφτελίζει όταν υποθάλπει το δυτικό ψευτοκλασσικιστικό αφήγημα της λιαντίνειας αρχαιολατρείας που δεν έχει ουδεμία σχέση με τον Ε/Σ και τον ρομαντισμό πετάγοντας έξω ολόκληρα τμήματα ελληνικής ιστορίας όπως ο ελληνικός μεσαίωνας αλλά και ολόκληρους ελληνικούς πληθυσμούς όπως οι Πόντιοι και οι Κύπριοι. Τέλος τον εξεφτελίζει προβάλλοντας γελωτοποιούς με χιούμορ επιπέδου γυμνασίου που κάνουν τις εκπομπές τους Δελφινάριο. Σε κάλυψα;

Πέμπτη, 26 Αυγούστου, 2021

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Είναι ωραία η πρόκληση που θέτεις. Πίστεψέ με όμως ότι τα περισσότερα από τα άισχη του εν λόγω (και πολλών άλλων ακόμη συνομηλίκων του) δεν γίνεται να γραφτούν σε ένα σχόλιο. Κάποια στιγμή, αν οι συγκυρίες το απαιτήσουν, θα αποκαλυφθεί το πλήρες ιστορικό σκηνικό εκείνων των ετών. Οργανωμένα, γραπτά και με πλήρη ανασυγκρότηση του ιστορικού περιβάλλοντος. Αναφέρομαι όπως καταλαβαίνεις στα αίσχη της μέχρι και τη δεκαετία του '90 εποχής.

Άντε για να σου κάνω τη χάρη θα αναφέρω επιδερμικά δυο τρία από τα πιο ήπια παραδειγματάκια εκείνων των χρόνων(που μπορούν να επαληθευτούν με προσωπικές μαρτυρίες, όποτε παραστεί ανάγκη). Απειλές, εκβιασμοί και επιθέσεις σε παιδιά που τολμούσαν να αμφισβητήσουν την ένθεη ουσία της βαθύτερης ύπαρξης του Νικολάκη (ναι, αυτού που στη συνέχεια αποδόμησε ο ίδιος). Δυνατότητα επιδεικτικής χρήσης "αντικειμένων" που μόνο το κράτος και οι παράνομοι διαθέτουν. Εκλογική και πολιτική συνεργασία με Πατριάρχη και Γρηγόρη Μιχαλόπουλο(!!!!) χωρίς την προβολή καμίας διαφωνίας όταν πολλοί άλλοι αποχωρούσαν πνέοντας μένεα. Γνώση μεταφοράς ψηφοδελτίων από γραφεία κυβερνητικού κόμματος χωρίς καμία αντίδραση. Καταπάτηση του προγράμματος κομματικών εκδηλώσεων σε πόλεις εκτός των Αθηνών με αποτέλεσμα τις αναμενόμενες νομικές και πολιτικές συνέπειες που στη συνέχεια έπρεπε να αντιμετωπίσουν εκείνοι που συνέχιζαν να ζουν στις συγκεκριμένες πολεις.

Επαναλαμβάνω, όλα αυτά είναι ψίχουλα. Επαναλαμβάνω, δεν αφορά το συγκεκριμένο πρόσωπο αποκλειστικά η γενικότερη απόρριψη που εκφράζει η συλλογικότητα μας. Εξάλλου από τους δικούς μας κύκλους είχαν προβολή βιβλία του, που διέθεταν πράγματι λογοτεχνικό ενδιαφέρον, σε κοινό 50.000 αναγνωστών, άσχετων με τον underground κόσμο του χώρου, τη δεκαετία του '90. Τα ίδια απαράδεκτα με το εν λόγω πρόσωπο έκαναν και όσοι άλλοι αφομοίωσαν τις ακροδεξιές λογικές εκείνης της εποχής. Το πρόβλημά μας δεν είναι το κάθε πρόσωπο. Εκείνο που επιδιώκουμε είναι η δίκαιη ιστορική κρίση και άμυνα απέναντι στην επικοινωνιακή τακτική της γελοίας ηρωοποίησης, που ανοίγει το φαύλο κύκλο των λαθών του παρελθόντος.

Επαναλαμβάνω, τα αίσχη του εν λόγω (και άλλων προσώπων) δεν πρέπει να γραφτούν αναλυτικά. Προς το παρόν... Να δείχνουν όμως και τα εν λόγω πρόσωπα ότι δεν είναι αμετροεπή στα γεράματα. Γιατί δεν έχουμε χάσει τη μνήμη μας.

Σε ότι αφορά τα μεταγενέστερα, τα βλέπουν όλοι. Μόνο που οι ανόητοι δεν τα καταλαβαίνετε. Συνεταιρισμός στα εγκαίνια του εστιατορίου. Συγκεκαλυμμένη υποστήριξη της δεξιάς. "Μαθητές" που αναπαράγουν τις απόψεις των διεθνιστών περί της μη ύπαρξης ελληνικού έθνους, σκύλευση της μνήμης Δραγούμη, Γιαννόπουλου κλπ, αλλοιώσεις της ιστορίας, παρεάκια με θαμώνες της αμερικανικής πρεσβείας κλπ.

Αν αυτό το λέτε σοβαρή πολιτική κληρονομιά ορισμένοι, κακό του κεφαλιού σας. Καλό θα ήταν να μη μας διαβάζετε γιατί χαμηλώνετε το επίπεδο των αναγνωστών μας.

Πέμπτη, 26 Αυγούστου, 2021

 
Ανώνυμος Ο Σταμάτης είπε...

Θα ήθελα να σημειώσω κι εγώ κάτι, με αφορμή τα όσα γράφει ο mod. Όλα τα παραπάνω είναι σωστά. Με εξαίρεση την αναφορά στην πραγματοποίηση της εκλογικής συνεργασίας του ΝΓΜ με τον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο.

Ήταν κάτι που πράγματι επιχειρήθηκε πριν τις εθνικές εκλογές του 1996. Όμως η συνεργασία δεν έφτασε μέχρι τις εκλογές. Για κάποιον λόγο η επονομαζόμενη τότε "Εθνική Συμμαχία", την οποία διαφήμιζε με τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας του ο ΝΓΜ, διαλύθηκε μερικές μέρες πριν τις εκλογές. Με αποτέλεσμα να λάβουν μέρος στην εκλογική μάχη ξεχωριστοί συνδυασμοί κομμάτων του εθνικιστικού και του συντηρητικού χώρου. Με το κόμμα της Εθνικής Συμμαχίας έλαβε μέρος μόνος ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος και οι συνεργάτες του.

Ο αείμνηστος Μιχαλόπουλος υπήρξε εκδότης των εφημερίδων Ελεύθερη Ώρα και Νέοι Άνθρωποι. Ήταν ιδιοκήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΤΗΛΕ ΤΩΡΑ (αν θυμάμαι καλά το όνομα). Επρόκειτο για τυπικό εκφραστή της άκρας δεξιάς, που εμμέσως στήριζε το κόμμα της ΝΔ. Εκτός από τις περιόδους που είχε λόγους να μην το κάνει για να εκμαιεύσει πράγματα που ήθελε.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ο Γρ. Μιχαλόπουλος είχε συνεχή παρουσία στις γνωστές τηλεοπτικές δημοσιογραφικές εκπομπές της ιδιωτικής τηλεόρασης και έδινε μάχη ώστε να μην στελεχώσουν ψηφοφόροι της Δεξιάς τον ΛΑΟΣ, προκειμένου να μην δημιουργηθεί "φασιστοειδής κοινοβουλευτική παρουσία, που θα προκαλούσε φθορές στην Δεξιά" (δικά του λεγόμενα σε εκπομπή της Έλλης Στάη, στον ΑΝΤ1). Τελικά συνελήφθη ως πληροφοριοδότης της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη και πέθανε λίγα χρόνια αργότερα.

Μετά την διάλυση της Εθνικής Συμμαχίας θυμάμαι ότι κάποιοι..νεαροί τότε.. είχαν συνομιλία σε έντονο ύφος με τον μπαρμπα-Γρηγόρη. Μετά από λίγες μέρες ο Μιχαλόπουλος, στον τηλεοπτικό αέρα της εκπομπής του, είπε τα εξής: "μου επιτέθηκαν φραστικά οι γνωστοί άθλιοι νεανίσκοι, με τα μαύρα δερμάτινα μπουφάν και τα παράξενα κουρέματα. Μας το παίζουν φασίστες αυτοί. Θέλετε να μιλήσουμε για τον φασισμό, κύριοι; Θα μιλήσουμε και για αυτόν".

Πέμπτη, 26 Αυγούστου, 2021

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κυριολεκτικά αναφέρεστε σε άλλο άτομο μάλλον. Το οτι γκρουπες δρουνε σφετεριζόμενοι το ονομα του δεν σημαίνει ότι ο ΠΑ είναι υπέρ των όσον λέτε. Δες την ομιλία στη λαρισα. Εξάλλου η ΕΣΑ είναι ξεκάθαρα κατα του ευρώ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενώ ταβερνιαρης και αλογαταρης είναι 2 μεμονωμένα ατομα τα οποία δεν εκφράζουν με τίποτα τον αυτόνομο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ! Πάντως και οι φλεφαλοτες δεν παιζετε δικαια. Αν δεν αποκαλύψετε όσα ξέρετε για να αναθεωρήσουν οι θαυμαστές του ΠΑ που "εξευτέλισε" δήθεν τον χώρο μην πέταγε σπόντες τουλάχιστον. Εκτός αν ξέρετε εσείς άλλον σπουδαιότερο εθνικοσοσιαλιστή στον χώρο εδώ και δεκαετιες.

Υγ. Εχει γράψει 2 βιβλια από ότι ξέρω. Για ποια δεκαετία του 90 μιλάς;και οι 2 τίτλοι είναι μεταγενέστεροι

Πέμπτη, 26 Αυγούστου, 2021


Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανώνυμε είδες που σου λέω ότι είσαι μικρός και δεν γνωρίζεις, ούτε καταλαβαίνεις. Το πρώτο βιβλίο του ήταν γραμμένο την δεκαετία του '90. Προβλήθηκε στο Metal Hammer (!!!, ναι καλά διαβάζεις), διθυραμβική κριτική γι αυτό, γραμμένη από αρθρογράφο που...κάποια σχέση έχει με εμάς, τους φλεφαλότες.

Τα υπόλοιπα που θέτεις έχουν απαντηθεί ήδη. Αν ποτέ βάλεις μυαλό, θα τα σκεφτείς και θα καταλάβεις. Αν όχι, δυστυχώς για σένα..

Περνώντας στα σοβαρά θέματα, μετά από διευκρινιστικό τηλεφώνημα που δέχτηκε ο Σταμάτης από γνωστό παλιό, οφείλω να διορθώσω δυο σημεία.

Ο Σταμάτης ανάφερε στο παραπάνω σχόλιο ότι η συνεργασία στα πλαίσια της Εθνικής Συμμαχίας επιχειρήθηκε πριν τις εκλογές του 1996. Σύμφωνα με τις αναμνήσεις του καλού φίλου η προοπτική αυτής της συνεργασίας άρχισε να ζυμώνεται ακριβώς μετά τις εκλογές του 1996. Τότε ήταν που κυκλοφόρησε και το εξώφυλλο της εφημερίδας στο οποίο αναφέρθηκε ο Σταμάτης.

Μάλιστα ο φίλος υπενθύμισε ότι στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας δόθηκαν και τηλεοπτικές εκπομπές στο ΤΗΛΕ ΤΩΡΑ στον ΝΓΜ και στους αρχηγούς άλλων μικρών σχηματισμών.

Η συνεργασία αυτή διαλύθηκε, όπως γράφει ο Σταμάτης, με αποτέλεσμα η Εθνική Συμμαχία να γίνει προσωπικό κομματικό σχήμα του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, όχι στις εκλογές του 1996 αλλά σε εκείνες του 2000.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο που τηλεφώνησε και μας έδωσε αυτές τις πληροφορίες υποσχέθηκε ότι θα μας δόσει και προεκλογικό φυλλάδιο του κόμματος Πλεύρη, που στρεφόταν εναντίον του μακαρίτη του Μιχαλόπουλου εχόντας ως τίτλο την φράση "Το ΓΟΥΡΟΥΝΙ".

Αυτά ως διευκρινήσεις.

Πέμπτη, 26 Αυγούστου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Σταμάτης είπε...

Μαζί με τους σαρδανάπαλους της άκρας δεξιάς, μαζί με τους φίλους, μεγαλώνουμε κι εμείς. Μεγαλώνουμε και μπερδεύουμε κάποιες λεπτομέρειες. Ήμουν εξάλλου πιτσιρικάς τότε και έχουν περάσει 25 χρόνια.

Αυτό που δεν μπερδεύω όσα χρόνια και αν περάσουν είναι η ευχάριστη αίσθηση των αναμνήσεων της νιότης μου και το γέλιο που ρίχναμε οι έφηβοι νεορομαντικοί της εποχής, με αυτά που βλέπαμε από τους (υποτιθέμενους) πολιτικούς εκπροσώπους των ιδεών μας.

Πέμπτη, 26 Αυγούστου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Προς τους πιτσιρικάδες που υμνολογούν τον Ανδρουτσόπουλο έχω να πω δυο κουβέντες. Ξέρω ότι θα τις πετάξουν στα σκουπίδια. Θα τις πω όμως και ελπίζω κάποτε να τις θυμηθούν.
Ακούστε μάγκες. Δεν είναι κακό να υποστηρίζετε κάποιον πολιτικό, ακτιβιστή ή συγγραφέα. Όμως όταν κάνετε διάλογο να προσέχετε το ύφος σας και το τι λέτε. Αν τα ερωτήματα που σας απασχολούν τα είχατε θέσει με σωστό τρόπο και χωρίς να μιλάτε σαν μαλακισμένα και κακομαθημένα θα ήσασταν πραγματικά ωραίοι. Τώρα χάνετε το παιχνίδι και μόνο από τον τρόπο που μιλάτε. Φαίνεται από όσα γράφετε πόσο δηλητήριο έχουν ρίξει στο μυαλουδάκι σας οι κυπατζήδες του χώρου. Για αυτό αφήστε τις παπαριές και μάθετε να απευθύνεστε με σοβαρότητα σε ανθρώπους που έχουν σταθεί όρθιοι εθνικιστές ανάμεσα στους γλείφτες της ακροδεξιάς εδώ και τριάντα χρόνια.
Αν ήμουν στη θέση του διαχειριστή δε θα δημοσίευεα καμία από τις μαλακίες που σας βάζουν να λέτε οι ρουφιάνοι. Τους αφήνω πάντως αυτούς στο Σταμάτη. Ξέρει αυτός τι θα τους κάνει όταν φτάσει η ώρα.
Εγώ θέλω να μιλήσω στους πιτσιρικάδες. Να τους πω ότι τα πληρωμένα παλιόσκυλα της ασφάλειας που το παίζουν ναζί και τα ρέστα τρώγονται μεταξύ τους καμιά φορά. Τότε ξεχνάνε να σας πουν για το παρελθόν. Ξεχνάνε και τα βιβλία που έγραψαν οι πρώην φίλοι τους.
Το βιλίο που σε λένε τα παιδιά της φλεφαλο μπόμπιρα είναι ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΧΥΛΙΟΥ. Αυτό εδώ https://www.palaiobibliopolio.gr/Το-Μυστικό-Του-Κοχυλιού-p-16061.html
Αν έχουν στη φλεφαλο την κριτική του Sun Knight στο Heavy Metal&Metal Hammer ας την ανεβάσουν. Έτσι για να θυμηθούμε τα παλιά και να μαθαίνουν οι πιτσιρικάδες τα αληθινά συμβαντα κ όχι αυτά που τους σερβίρουν οι εστιάτορες.

Πέμπτη, 26 Αυγούστου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Είμαι αρκετά νέος εν συγκρίσει με άλλους στον χώρο και ακούω αρκετά για τον Περίανδρο αλλά στο τέλος... τίποτα. Ποτέ κάτι ολοκληρωμένο μόνο σποντες. Αν υπάρχει κάτι όντως που καίει καλό είναι να το πείτε να μάθουμε και εμείς οι νεότεροι. Εκτός και αν φοβάστε. Μήπως ήρθε η ώρα να γραφτεί η ιστορία του χώρου;

Παρασκευή, 27 Αυγούστου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ακροδεξιοί νεοδημοκράτες σουλατσάριζαν στα κανάλια της διαπλοκής και ήταν πληροφοριοδότες των αριστερών τρομοκρατών. Χιτλερικοί αραπακολατζήδες ηγετίσκοι μία από δω και μία από εκεί. Αριστεροί ινστρουκτορες που εφάρμοζαν την μεταναστευτική πολιτική της καγκελαρίας και έλεγαν ΝΑΙ στο ευρωσύνταγμα. ΠΑΣΟΚ του Σημίτη. Λεφτά, πολλά λεφτά που μοιράζονταν αφειδώς. Έρχονταν κι οι ολυμπιακοί αγώνες τότε. Τελικά όλοι τους μια παρέα ήταν. Ή μάλλον ένα θέατρο σκιών. Με σκηνοθέτη τον Αμερικανό πρέσβη.

Παρασκευή, 27 Αυγούστου, 2021

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανώνυμε το να είσαι νέος δεν είναι κακό. Το να είσαι βλάκας είναι.

Θα νόμιζε κανείς ότι μας τρολάρεις αλλά εγώ πιστεύω ότι μόνο ένας ανυπόκριτα χαζός αντιλαμβάνεται ως ...τίποτα και σπόντες...όσα γράφτηκαν παραπάνω και ξαναπαραθέτω:

"Απειλές, εκβιασμοί και επιθέσεις σε παιδιά που τολμούσαν να αμφισβητήσουν την ένθεη ουσία της βαθύτερης ύπαρξης του Νικολάκη (ναι, αυτού που στη συνέχεια αποδόμησε ο ίδιος). Δυνατότητα επιδεικτικής χρήσης "αντικειμένων" που μόνο το κράτος και οι παράνομοι διαθέτουν. Εκλογική και πολιτική συνεργασία με Πατριάρχη και Γρηγόρη Μιχαλόπουλο(!!!!) χωρίς την προβολή καμίας διαφωνίας όταν πολλοί άλλοι αποχωρούσαν πνέοντας μένεα. Γνώση μεταφοράς ψηφοδελτίων από γραφεία κυβερνητικού κόμματος χωρίς καμία αντίδραση. Καταπάτηση του προγράμματος κομματικών εκδηλώσεων σε πόλεις εκτός των Αθηνών με αποτέλεσμα τις αναμενόμενες νομικές και πολιτικές συνέπειες που στη συνέχεια έπρεπε να αντιμετωπίσουν εκείνοι που συνέχιζαν να ζουν στις συγκεκριμένες πολεις".

Αυτά βλέπεις για σπόντες; Πόσο πιο ευθέως θες να τα γράψουμε; Μπορούμε να γράψουμε επακριβώς πότε έκανε την κάθε αναφερόμενη αθλιότητα, σε ποιον και για ποιο λόγο. Πιστεύουμε όμως ότι όσο και βλάκας να είσαι μπορείς να αντιληφθείς ότι κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα να γίνει. Προς το παρόν...

Επαναλαμβάνω ότι αυτά είναι τα "πταίσματα". Υπάρχουν και τα αίσχη του εν λόγω που δεν μπορούν να γραφτούν. Τόσο για τα πταίσματα όσο και για τα αίσχη υπάρχουν πρόσωπα που μπορούν ανά πάσα στιγμή να σου μιλούν επί ώρες. Οι παλιότεροι τα ζήσαμε. Οι νεότεροι βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους να σας μιλήσουν για την ιστορία του χώρου. Αν δεν θέλετε να μάθετε την ιστορία του χώρου συνεχίστε στο δρόμο που έχετε πάρει. Μην μας ζαλίζετε όμως με βλακώδεις ερωτήσεις. Δεν είμαστε οι ψυχολόγοι σας.

Τελευταίε ανώνυμε, έγραψες για το πΑΣΟκ του Σημίτη και πέθανε ο σύντροφος Άκης. Ελαφρύ να είναι το χώμα του.

Παρασκευή, 27 Αυγούστου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πεστα! Μιλάμε για απίστευτη σαβούρα και κοπριά.

Παρασκευή, 27 Αυγούστου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

"Ράτσα....Τρατζικ". Καρφωνεσαι Ρουλη.

Παρασκευή, 27 Αυγούστου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν σποντες. Υπάρχουν πραγματικότητες. Ο Περίανδρος επιτρέπει σε εκπομπή που στον φόντο έχει την φάτσα του να παπαρολογεί ο Χατζηgogo, ο Πανούσης, ο Συμιγδαλάς, ο Λαγός. Ο Περίανδρος επιτρέπει σε μαθητές του να ανεβάζουν άρθρα που λένε ότι αποκηρύττουν τον εθνικισμό που είναι παιδική ασθένεια. Την μια οι δικοί σου μας το παίζουν ελληλολατρες εθνικισταροι που θεωρούν την Ιταλία χειρότερο εχθρό, την άλλη μας το παίζουν πανευρωπαιστες λευκοί φυλετιστές. Τρικυμία εν κρανιω έχετε

Παρασκευή, 27 Αυγούστου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η ΠΙΣΤΟΣ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΣ είπε...

Αλήθεια μιας και αναφέρθηκε ο φασισμός και ο Μουσολίνι εσείς τι γνώμη έχετε. Δεν ήξερα ότι οι ρομαντικοί είστε υπέρ τέτοιων ολοκληρωτικών κινημάτων και φυσικά υπέρ των Εβραίων

Παρασκευή, 27 Αυγούστου, 2021

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Μια βλαμμένη που υποστηρίζει το ΝΑΤΟ σε άλλα ιστολόγια, όπως είσαι εσύ Πιστέ Χιτλερικέ, δεν θα καταλάβει τίποτε για τον Ρομαντισμό. Όσο καλά και να τον παρουσιάσουμε.

Για τους υπόλοιπους που μας διαβάζουν, η απάντηση στο ερώτημα της Πιστής είναι η εξής: Η κύρια θεωρητική ρίζα των ριζοσπαστικά εθνικιστικών κινημάτων του μεσοπολέμου (τόσο των διαφόρων εκδοχών του φασισμού, όσο και του εθνικοσοσιαλισμού ή του εθνικομπολσεβικισμού, ακόμη και των πρώιμων εκδοχών εθνοαναναρχισμού που αναπτύχθηκαν στην Ιταλία) είναι ο Ρομαντισμός.

Η πρώτη ανάλυση θεωρητικού για το ολιστικό (ολοκληρωτικό) κράτος γράφτηκε από τον Γερμανό ρομαντικό Άνταμ Μύλλερ την δεκαετία του 1810. Η έννοια του έθνους που υιοθέτησε ο φασισμός, ο εθνικοσοσιαλισμός και όλα τα συναφή κινήματα ήταν αυτή που παρουσίασε για πρώτη φορά ο πατέρας του ρομαντικού εθνικισμού Γ. Γ. Χέρντερ στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα. Η αρχή του χαρισματικού ηγέτη βασίζεται στην θεωρία του ρομαντικού Βρετανού Καρλάιλ (συγγραφέα που ο Χίτλερ είχε όλα τα βιβλία του). Η κριτική προς την φιλελεύθερη νεωτερικότητα των κινημάτων του μεσοπολέμου ήταν αυτή που εγκαινίασαν οι ρομαντικοί Μπερκ, Ντε Μαιστρ, Μπονάλ κλπ.

Αυτές ήταν οι κοινές βασικές αρχές. Από εκεί και πέρα το κάθε κίνημα είχε την εθνική και την ιστορική του ιδιαιτερότητα. Στη Γαλλία υπήρχε μπολιασμα όλων των παραπάνω τόσο με προυντονικές σοσιαλιστικές ιδέες όσο και με διαθέσεις μεγαλοϊδεατισμού που είχε αφήσει η κληρονομιά του Βοναπάρτη. Στη Γερμανία ο εθνικοσοσιαλισμός αφομοίωσε την ιδέεα της νεορομαντικής συντηρητικής επανάστασης που ήθελε τον ρομαντισμό να συνδεθεί με την τεχνική πρόοδο (ιδέα που μέχρι τότε ήταν κόντρα στην ρομαντική παράδοση).

Στην Ιταλία ο φασισμός πήρε διάφορες εκδοχές. Διαφορετικός ήταν ο φασισμός ως κίνημα της εθνικιστικής αριστεράς, μέχρι το 1920 χοντρικά. Διαφορετικός ήταν ο συμβιβασμένος με παλιές ελίτ φασισμός ως εξουσιαστική δομή μέχρι το 1943. Διαφορετικός ήταν ο φασιμός της Δημοκρατίας του Σαλό. Εμείς θεωρούμε ότι η πιο σοβαρή και γνήσια προσπάθεια που περιελάμβανε σοσιαλιστικές και ρομαντικές ιδέες ήταν εκείνη του Σαλό. Αλλά ο Χίτλερ δεν της επέτρεψε να εφαρμοστεί. Απλά και ξεκάθαρα.

Ως συλλογικότητα ενδιαφερόμαστε για οποιαδήποτε ιδεολογία ή κίνημα έχει ρομαντικές καταβολές.

ΥΓ. Πες στα σκουπίδια που συναναστρέφεσαι ότι ακόμα είμαστε στην αρχή. Θα φτάσει μέχρι τέλους η δημόσια απογύμνωση των κυπατζήδικων επιχειρημάτων που αναμασάτε. Για την υποτιθέμενη σχέση του Μεταξά με τους Εβραίους, για το Δραγούμη για όλα όσα λέτε. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Πρώτα θα σας κάνουμε ιδεολογικό στριπτίζ και μετά θα ακολουθήσει η...τελική λύση.

Σάββατο, 28 Αυγούστου, 2021

 
O/Η Ανώνυμος είπε...

Θέλω γνώμη Μαμουτου για το Do I wanna know - Artic Monkeys

Σάββατο, 28 Αυγούστου, 2021

 
 Ο Σταμάτης είπε...

Ασχολούμαστε με σοβαρά συγκροτήματα και για δυνατές μουσικές, φίλε μου. Από το να ακούσω κάτι σαν αυτό που προτείνεις προτιμώ Τόλη και άλλα ελληνικά. Και δεν το γράφω αστειευόμενος.

Κυριακή, 29 Αυγούστου, 2021