Δεν ξεχνάμε τον ακριτικό ελληνισμό. 20/07/1974 Ημέρα Εθνικής Μνήμης




Δεν ξεχνάμε το αμερικανικό δώρο στους Τούρκους. Δεν ξεχνάμε την προδοσία και την υποταγή του πολιτικού και στρατιωτικού κόσμου της χώρας μας στις επιθυμίες των παγκόσμιων κέντρων εξουσίας.


Σχόλια:

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν ξεχνάμε το πράσινο φως του ρωσικού πρακτορείου ΤΑSS για την εισβολή των μογγόλων
Δεν ξεχνάμε το σχεδιο Άτσεσον που οι αντιδυτικοί μακαριακοί αρνήθηκαν και που πρακτικά ελευθέρωνε την Κύπρο μας.

Τετάρτη, 20 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Εντάξει σερβιτόρε της Νέας Δημοκρατίας. Δεν τα ξεχνάμε ούτε αυτά. Όπως δεν ξεχνάμε το πώς αναρριχήθηκε ο Καραμανλής στην ηγεσία της Δεξιάς τη δεκαετία του 50. Ούτε τον χαφιέ διπλό πράκτορα Άγγελο Έβερτ και τους νεκρούς διαδηλωτές. Ούτε ασφαλώς τον Κίσσινγκερ, τον νεκρό Αμερικανό διπλωματικό υπάλληλο στην Κύπρο και την βρετανική πολιτική.

Εμείς δεν έχουμε επιλεκτική μνήμη. Ούτε αγνοούμε τις διακρίσεις κάποιων ζητημάτων. Είναι άλλο πράγμα το τυπικό πράσινο φως μιας χώρας που είναι δεύτερη υπερδύναμη και παρακολουθεί ένα διπλωματικό - πολεμικό σκηνικό το οποίο διαδραματίζεται σε μια περιοχή που δεν θεωρείται ότι ανήκει στη δική της σφαίρα γεωπολιτικής επιρροής (ενώ μάλιστα την ίδια ιστορική περίοδο η δικτατορική κυβέρνηση- μπανανία των στρατιωτικών επιδίδεται σε αντιρωσικο και φιλοαμερικανικο κρεσεντο) και άλλο ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της προδοσίας από την πρώτη υπερδύναμη του κόσμου σε ένα έθνος που ελέγχει γεωπολιτικά.

Επίσης είναι διαφορετικό να αγωνίζεται κανείς ανιδιοτελως για την πατρίδα, όπως εμείς. Από το να πληρώνεται από σκοτεινούς κύκλους για να υποδύεται τον εθνικιστή ενώ είναι Δεξιός ρουφιάνος, όπως εσύ.

Τετάρτη, 20 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο Αχιλλέας είπε...

Δεν βαρεθήκατε ρε ρεμάλια να σχολιάζετε; Έτσι και αλλιώς είναι γνωστό ότι πληρώνεστε ψυχούλα. Είστε δεξιοί ρουφιάνοι για μεροκάματο τυρόπιτας.

Τετάρτη, 20 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αν 2 τόσο απλές αλήθειες προκαλουν τόσο ανατολίτικο μίσος φανταστειτε τι εχει να γίνει αν έρθετε σε σοβαρό διάλογο με Φυλετιστες εθνικοσοσιαλιστές...

Τετάρτη, 20 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια γκσρσονι. Τράβα τώρα στην πρεσβεία να σου δώσει το πιτογυρο ο Τσου-Τσουνης! Άξιος ο μισθός σου.

Τετάρτη, 20 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο πρώτος σχολιαστής ας διαβάσει για τον ρόλο του Κίσινγκερ στην εισβολή και την διχοτόμηση, για αρχή. Επειτα ας ρίξει μια ματιά στο τι γράφτηκε στον γνωστό Φάκελο. Τέλος, ας ακούσει την μαγνητοσκοπημένη δήλωση του "εθνάρχη" για το πόσο μακριά βρίσκεται η Κύπρος. Μετά μπορεί να επιστρέψει στην τρώγλη του ησύχως. Μόνη λύση η Απελευθέρωση κι η Ενωση με μια ισχυρή και ανεξάρτητη Ελλάδα!

Τετάρτη, 20 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα κύριοι/ες της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. Διαβάζω το ιστολόγιό σας ανελλιπώς εδώ και ένα χρόνο. Θέλω να σας συγχαρώ για την άοκνη προσπάθεια που καταβάλετε υπερασπιζόμενοι τα γράμματα και την πατρίδα. Θέλω επίσης να σας συγχαρώ γιατί μέσα σε λίγο χρόνο καταφέρατε να ξεσκεπάσετε πολλά βαλτά καθάρματα που επί χρόνια κάνουν τους μπροστινούς του εθνικιστικού χώρου ενώ στην πραγματικότητα δουλεύουν υπόγεια για τις μυστικές υπηρεσίες γνωστής πρεσβείας. Χάρά στο κουράγιο σας. Τους φτάσατε σε τέτοιο χάλι ώστε να δηλώνουν ξεκάθαρα Αμερικανοί και νεοφιλελεύθεροι. Είστε λεβέντες και ψυχάρες τα κορίτσια της παρέας. Συνεχίστε να τους ισοπεδώνετε και να τους βγάζεται τις κουκούλες. Αν είχαν μια σταλιά φιλότιμο θα είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης μετά από αυτά που τους έχετε κάνει στους διαλόγους σας. Μην νομίζετε ότι δεν υπάρχει κόσμος που εκτιμά αυτό που κάνετε. Προχωρήστε και θα βρείτε πολλούς στο πλευρό σας. Να είστε βέβαιοι για αυτό.

Τετάρτη, 20 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ευχαριστούμε θερμά φίλε. Προφανώς και θα συνεχίσουμε. Για αυτό μην έχεις καμία αμφιβολία. Συνεχίστε να στηρίζετε τον εκδοτικό μας οίκο και τα έντυπα της λέσχης και εμείς υποσχόμαστε ότι θα δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για τους σκοπούς της λέσχης.

Τετάρτη, 20 Ιουλίου, 2022

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανώνυμε που γράφεις ότι αλωνίζει η Ρωσία στην Ελλάδα, είμαστε υπέρ του διαλόγου ανάμεσα σε έντιμους και σοβαρούς ανθρώπους. Δεν είμαστε υπέρ του διαλόγου με βλάκες και κυπατζήδες. Αν νομίζεις ότι θα σου επιτρέψουμε να κατεβάσεις το επίπεδο των συζητήσεων στα δεδομένα του Στόκου και του εστιατορίου κάνεις λάθος. Το μόνο που πετυχαίνεις είναι να μας προδιαθέτεις ώστε να κάνουμε τον "λογαριασμό του γεύματος" που θα ακολουθήσει μεγαλύτερο...όταν έρθει η ώρα. Πάντως τέτοια σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Ρωσία αλωνίζει αλλά η χώρα μας βρίσκεται υπό την στρατιωτική κατοχή των ΗΠΑ και υπό την οικονομική κατοχή της Ε.Ε. Συνεπώς το αίτημα της εθνικής ανεξαρτησίας ενοχλεί πρωτίστως αυτές τις κρατικές δομές και τους νεοδημοκράτες νεοκοτζαμπάσηδες δοσιλόγους τους, όπως εσύ.

Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Όλη την Βόρεια Ελλάδα την αγόρασε ο πράκτορας του Πούτιν καπιταλιστής Σαββίδης, το ανατολικό κεφάλαιο με Μπόμπολα Κόκκαλη Αλαφουζο Καραγκουλέ Μυτηλιναίο Κοπελούζο Γερμανό κτλ έχει ρουφήξει κάθε σταγόνα αίματος του λαού μας και ο άλλος δεν βλέπει διείσδυση αλλά "κατοχή" από τις ΗΠΑ οι οποίες δεν μας κρατάνε καν με το ζόρι στο ΝΑΤΟ! Ποιος προτιμάει Brics από τον δυτικό κοσμο ρε μάγκες; Άλλο δύση αλλο φιλελευθερισμος στον οποίον είμαστε όλοι ενάντιοι.

Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2022

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Αλήθεια ρε μεγάλε; Όλοι αυτοί οι εφοπλιστές δουλεύουν για τη Ρωσία; Τι μας λες βρε παιδί μου; Και αν σου πω ότι ο Κόκκαλης φημολογείται ότι δούλευε για τη γερμανική πρεσβεία; Και αν σου πω ότι το απόγειο της δύναμής του ήταν την εποχή του Σημίτη; Και ο Σημίτης για τη Ρωσία δουλεύει, έτσι;

Ο Αλαφούζος πάλι, τη φυλακή για τις απάτες στη Ρουμανία, κατά την εποχή που κατέρρευσε ο κομμουνισμός, από τη Ρωσία τη γλίτωσε, έτσι;

Η δύση δεν μας εκβίασε με τα capital controls όταν τόλμησε ο ελληνικός λαός -οχι να φύγει από την σκέπη της ΕΕ, αλλά- να απορρίψει ένα μνημόνιο κατοχής, έτσι;

Ο φιλελευθερισμός δεν έχει ως μητρόπολη τις ΗΠΑ σήμερα, έτσι; Οι ΗΠΑ και παλιότερα οι Βρετανοί και οι Γάλλοι φιλελεύθεροι δεν προσπάθησαν να επιβάλουν τον φιλελευθερισμό ως παγκόσμιο σύστημα προς οικουμενική εφαρμογή, έτσι;

Η Ρωσία επιβάλλει σήμερα την παγκοσμιοποίηση, έτσι;
Το ΝΑΤΟ δεν έχει ανατρέψει εθνοκεντρικα πολιτεύματα σε όλο τον κόσμο, έτσι; Το ΝΑΤΟ δεν στοχεύει τους αντιπάλους του Ισραήλ, έτσι;

Παλιότερα οι δυτικοί ιμπεριαλιστές δεν μας ανάγκασαν να μπούμε στον πρώτο παγκόσμιο, έτσι; Η καταστροφή της Σμύρνης δεν ήταν προδιαγεγραμμένη από Άγγλους, Γάλλους, Ιταλούς, έτσι; Σου φταίνε οι σοβιετικοί τους οποίους πολέμησε ο παππούς των Μητσοτάκηδων, έτσι;

Το "σχέδιο Ανάν" η Ρωσία το έφερε κι αυτό, έτσι;

Στα Ίμια και πάλι η Ρωσία είχε πρωταγωνιστήσει, έτσι;

Εμείς δεν θέλουμε ούτε ΝΑΤΟ ούτε "τούβλα" ούτε τίποτα ιμπεριαλιστικό. Θέλουμε εθνική ανεξαρτησία και συνεννόηση ή συμμαχίες ανάμεσα σε ανεξάρτητα έθνη χωρίς βάσεις κατοχής.

Αλλά εντάξει. Ας πούμε ότι διαφωνούμε. Το θέμα είναι γιατί μπαίνετε με πουστικο τρόπο να τρολάρετε από την εποχή της ραδιοφωνικής μας εκπομπής; Γιατί το παίζεις "χιτλερικός" ενώ είσαι Δεξιός; Το πρακτόρικο πουστριλίκι σου δεν θα συγχωρεθεί ποτέ και θα σου σκίσουμε τα βάρδουλα όπου σε πετύχουμε, αν τολμήσεις ποτέ να δηλώσεις ποιος είσαι και σταματήσεις να γράφεις ανώνυμα. Μέχρι τότε θα συνεχιστεί το ξεβρακωμα των εστιατορίων όποιον πάρει ο χάρος..

Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ρε μπας και ο αντιπουτινικός είναι ο ίδιος που γράφει και στο ιντιγίδια; Εκεί το παίζει μαρξιστής, αλλά το γράψιμό του και οι εμμονές είναι το ίδιο.

Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ο Σαββίδης χαζούλη είναι στο αμερικανικό χρηματιστήριο από το 2016 και επί ΝΑΤΟικού Σύριζα ο Πάιατ μια χαρά του έδωσε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο δε Τσούνης ουδέποτε μιλάει εναντίον του (μιλάει όμως εναντίον της Κόσκο στον Πειραιά).

όσο για τον... ανατολικό Αλαφούζο (!!!), όταν δεν θυμάσαι σωστά τα κείμενα της ΟΑΚΚΕ, καλύτερα να πηγαίνεις να τα κάνεις κόπι πέιστ με το χέρι, παρά από μνήμης, γιατί τα γράφεις λάθος. Αυτό που διάβασες στην ΟΑΚΚΕ έλεγε Κοπελούζος, όχι Αλαφούζος. Η οικογένεια Αλαφούζου αντίθετα είναι η πιο αμερικανόδουλη στην Ελλάδα.

"Ποιος προτιμάει Brics από τον δυτικό κοσμο"

η Αργεντινή, η Αίγυπτος, οι πετρομοναρχίες που γίνονται μέλη των Brics, και όλος ο ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ πλανήτης. "Δύση" προτιμάνε οι αποβιομηχανοποιημένοι αντιπαραγωγικοί cucks (λέγε με Ευρώπη).

επίσης είσαι πανίβλαξ όταν βάζεις BRICS σε αντιπαράθεση με ΝΑΤΟ. Η μια είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ συμμαχία σε ισότιμη βάση, η άλλη είναι ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ηγεμονία της Αμερικής (μη μου πεις ότι η... Λιθουανία του ανύπαρκτου στρατού μετριέται ως ισότιμος εταίρος εντός ΝΑΤΟ με τις ΗΠΑ).

η ιστορία έδειξε ότι ηγεμονίες τύπου ΝΑΤΟ, όπου ο ένας είναι ο νταής και οι άλλοι απλά τα τσιράκια του, όταν σκάει ο πόλεμος οδηγούνται σε ήττα. Δυο φορές η Γερμανία προσδέθηκε ως ηγεμών σε συνασπισμό με "στρατιωτικά πτώματα" (Αυστρία στον Α' ππ, Ιταλία στον Β' ππ), η παταγώδης αδυναμία των οποίων ανάγκασε και τις δυο φορές τους φρίτσηδες να πάρουν όλο τον πόλεμο πάνω τους και γι' αυτό να χάσουν από οικονομικά ισότιμες συμμαχίες (Αντάντ Α' και Συμμάχους Β'). Περιττό να πούμε ότι η Αμερική, προσδεδεμένη ως ηγεμών σε συμμαχίες με οικονομικά και στρατιωτικά πτώματα (ΕΕ και ΝΑΤΟ) στον ερχόμενο οικονομικό (ή και στρατιωτικό) πόλεμο, θα είναι αναγκασμένη να πάρει όλα τα έξοδα πάνω της (εκτός αν ξαφνικά αποκτήσει μπάτζετ τρισεκατομμυρίων ο... Κούλης!), και απέναντι στον ισότιμο οικονομικο-στρατιωτικό συνασπισμό των ανερχόμενων παραγωγικών οικονομιών (Κίνα-Ρωσία-Ινδία-Ιράν-Βραζιλία-Ινδονησία-Αργεντινή-Αίγυπτος-πετρομοναρχίες) το μέλλον για τα αμερικανάκια προβλέπεται δυσοίωνο.

"Άλλο δύση αλλο φιλελευθερισμος στον οποίον είμαστε όλοι ενάντιοι"

πρώτον εσύ σε κανένα φιλελευθερισμό δεν είσαι ενάντιος, εδώ μέσα έγραφες ότι το λάθος του Καραμανλή είναι πως δεν ήταν αρκετά φιλελές και ότι το μοντέλο σωτηρίας μας είναι της... Ξαφά, οπότε πούλα αλλού το παραμυθάκι σου, κουτοπόνηρε βλάκα.

και δεύτερον, από το 1848 χοντρικά, Δύση (Δ. Ευρώπη και Β. Αμερική) = φιλελευθερισμός. Εκτός Γερμανίας ως 1945, εκτός κανενός σήμερα. Αν θέλουμε πράγματι Αντιφιλελευθερισμό (όχι εσύ το τρολ, εμείς, οι αληθινοί εθνικιστές), πρέπει να ψάξουμε για χώρες που 1) να ακολουθούν μορφές σπαρτιατικής ή Καντιανής ηθικής (του κοινωνικού χρέους) έναντι της ωφελιμιστικής-ατομικιστικής των Bentham και Mill, 2) να έχουν στην οικονομία τους στοιχεία ισχυρού κρατικού παρεμβατισμού και κολλεκτιβισμού κατά Φίχτε και Μύλλερ, και 3) να έχουν στοιχεία παραδοσιοκρατίας.

Σήμερα τέτοια ψήγματα -όχι ολότητες όπως θα θέλαμε, αλλά έστω ψήγματα- υπάρχουν ΜΟΝΟ στις κοινωνίες της Ανατολής. Οι κοινωνίες της Δύσης συνειδητά έχουν πάρει την απόφαση εδώ και 170 χρόνια να προτάξουν ως ιδεολογία της ιστορικής τους "αποστολής" τον ατομικισμό, το φιλελευθερισμό, την κερδοσκοπία.

γι' αυτό η εναντίωσή μας σ' αυτές είναι ΔΟΜΙΚΟ μέρος της ιδεολογίας μας και όχι κάποιο καπρίτσιο εφηβικό.

άιντε τώρα τράβα στο Μουρούτη για τα 0,60.

Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Η τρίτη σε ένταση μαχαιριά κατά του ελληνισμού. Η δεύτερη ήταν η προγραμματισμένη εξόντωση του μικρασιατικού στοιχείου από το εκσυγχρονιστικό δίδυμο Βενιζέλου-Κεμάλ, και η πρώτη η διάλυση του Ελληνικού έθνους στη χοάνη της παγκοσμιοποίησης. Και όλες δόθηκαν στα πλαίσια του "ανήκομεν εις τη Δύσιν".

Επίσης, έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε τον τρόπο αξιοποίησης της κυπριακής τραγωδίας καθ'όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Μαζί με την "αγωνία" για το δημογραφικό, οι στεντόρειες τηλεκλάψες σε πρωινάδικα και τοκ σόου για την "προδοσία της μαρτυρικής μεγαλονήσου" και τα "ανοίγματα του φακέλου της Κύπρου" υπήρξαν αγαπημένη θεματολογία λαικοδεξιών και ελλαδεμπόρων των 90ς επί ιδιωτικής tv. Τώρα όλα αυτά έχουν ξεχαστεί, ούτε ως κακής ποιότητας λαικίστικος ζητοπατριωτισμός δεν αναφέρονται πλέον. Σαν ένας ολόκληρος λαός να το έχει πάρει απόφαση ότι θα εξαφανιστεί απ' το ιστορικό προσκήνιο ή χειρότερα να αδιαφορεί γι΄αυτό.

C

Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2022

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο Σαββίδης άνθρωπος του Πούτιν. Τι λες ρε ηλίθιο γκσρσονι; Παρακολουθείς καθόλου Open; Ούτε στο ΣΚΑΪ τέτοια φιλοδυτικη προπαγάνδα.
Voivod Z

Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2022

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Η δύση μας έδινε 72 δις και μας παρακαλούσε να βγούμε απο το ευρώ μεγάλε. Λάθος στα είπαν οι καραμανλικοί

Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2022

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

άντε πάλι οι "καραμανλικοί". Γκαρσόνι δεν ξέρουμε τι εσωτερικά φαγώματα έχετε εσείς μέσα στη ΝΔ, και δε μας νοιάζει. Οι "καραμανλικοί" με εμάς δεν έχουν σχέση, στο κώμα που ψηφίζεις είναι 71 από τους 157 βουλευτές παιδιά του Κωστάκη. Οπότε το τι λένε οι "καραμανλικοί", "σαμαρικοί", "σημιτικοί", "καρατζαφερικοί", "μητσοτακικοί", "ποταμίσιοι" και άλλα πολύχρωμα λύματα του εκσυγχρονιστικού βόθρου, αφορούν εσένα και το κώμα σου, όχι εμάς.

Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ο ιντιγίδιας που αναφέρθηκε είναι μεν βλαξ αλλά έχει έστω έναν μίνιμουμ δομημένο λόγο, εκθέτει τις παπαριές του σε 4-5 ας πούμε ευσύντακτες παραγράφους. Το προγλωσσικό γκαρσόνι από την άλλη, εδώ και 8 μήνες επικοινωνεί μόνο με ασύντακτα τσιτάτα της μισής σειράς.

Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2022

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καλημέρες σατανιασμένοι

https://www.aftodioikisi.gr/wp-content/uploads/2022/07/EloraI-1.jpg

Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ήθος , ύφος και αισθητική του γνωστού ακροδεξιού βόθρου. Το σατανικό metal αλλά για την trap που έχει κάψει τα μυαλά των πιτσιρικάδων κουβέντα.
Αν είναι δυνατόν να συγκρίνουμε τον Dickinson παρόλη την χοντρομσλακια που έκανε στοlive που είναι πτυχιούχος Ιστορίας και επαγγελματίας πιλότος με τα μεγαθήρια τύπου Snik και Madclip
Voivod

Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2022

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πώς ακριβώς ήταν προδιαγεγραμμένη η μικρασιατική καταστροφή από τον Βενιζέλο και τους Άγγλους;

Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2022

 
Ο/Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Όπως ακριβώς είχαν προβλέψει σοβαροί άντρες σαν τον Μεταξά. Η τοποθέτηση του ελληνικού στρατού ως τοποτηρητή των βρετανικών συμφερόντων μιας μεταβατικής περιόδου, με δεδομένη την εχθρότητα Γάλλων και Ιταλών σε αυτό το εγχείρημα (που και οι δύο ήταν νικητές του πρώτου παγκοσμίου πολέμου και διέθεταν στρατό πολύ κοντά στην περιοχή), με τον παππού των Μητσοτάκηδων να κάνει εχθρό μας και τη σοβιετική Ρωσία συμμετέχοντας σε έναν ανόητο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και με μοναδική "εγγύηση" την υπόσχεση να γίνει δημοψήφισμα σε μερικά χρόνια σε μια περιοχή που το ελληνικό στοιχείο ήταν μειοψηφικό σε ποσοστά που ήταν αδύνατο να ανατραπούν σε πέντε χρόνια, αποτέλεσε μια προδιαγεγραμμένη λύση του "ελληνικού" ζητήματος οοωυτα μεγάλα δυτικά κέντρα εξουσίας είχαν σχεδιάσει προ πολλού. Το Αιγαίο ως σύνορο θα έλυνε δια παντός το ζήτημα του ελληνικού αλυτρωτισμού. Αυτός ο "μεγάλος πολιτικός νους" δεν το είχε αντιληφθεί ή μήπως απλώς εξυπηρέτησε τα συμφέροντα των αφεντικών του;
Η λύση μοιάζει πολύ με αυτή του κυπριακού προβλήματος που σχεδίασαν οι ΗΠΑ και η Βρετανία. Η ανάμιξη των πληθυσμών στην Κύπρο δημιουργούσε το πρόβλημα (που οι ίδιοι πυροδότησαν) και ο μόνος τρόπος να το υπερβούν ήταν μια ξεκάθαρη τομή ανάμεσα στις δύο κοινότητες. Οι ανόητοι του Ιωαννίδη και οι Ελληνοκύπριοι συναγωνιστές μας έπεσαν στην αμερικανική παγίδα. Έκαναν ένα αστείο πραξικόπημα, ο Σαμψών κατάφερε να στείλει τον κυπριακό στρατό να εκκαθαρίσει τους διάσπαρτους τουρκοκυπριακους θύλακες, κάνοντας το νησί κατά 90 τις εκατό ελληνικό και οι Τούρκοι εισέβαλαν για να κατακτήσουν το κομμάτι του νησιού που οι ΗΠΑ - Βρετανία είχαν σχεδιάσει να αποδοθεί στους Τουρκοκύπριους. Είδες τι ωραία που μπορεί να εξυπηρετήσει ο γελοίος επιθετικός ζητωπατριωτισμος τα συμφέροντα των εχθρών της πατρίδας και πόσο διαφέρει από τον εθνικισμού; Είδες γιατί ο Μεταξάς ήταν πραγματικά εθνικιστής και ας έλεγε να προσέξουμε στην μικρά Ασία ενώ οι φιλελεύθεροι φανφάρες ήταν προδότες με πατριωτικό μανδύα;

Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2022

 Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Η ΕΣΣΔ και μετά η Ρωσία ήταν και είναι πάντα η χώρα που παίρνει σταθερά το μέρος της Κύπρου στον ΟΗΕ και υποστηρίζει τα (ελληνο)κυπριακά συμφέροντα (δεν ξέρω βέβαια τι θα γίνει από εδώ και μπρος με τα πρακτοριλίκια Κούλη-Αναστασιάδη).

Περί 1974:

Η τούρκικη εισβολή στην Κύπρο έγινε αμέσως θέμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο- ύστερα από πιέσεις της Σοβιετικής Ένωσης- κατέληξε ομόφωνα, στο γνωστό ψήφισμα 353 της 20ής Ιουλίου. Με το ψήφισμα αυτό, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ζητούσε:
παύση των εχθροπραξιών και των ξένων στρατιωτικών επεμβάσεων στην Κύπρο,
σεβασμό στην ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα,
άμεση αποχώρηση από το νησί κάθε ξένου στρατιωτικού δυναμικού που υπήρχε εκεί και
έναρξη διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ελλάδα, Τουρκία και Βρετανία για αποκατάσταση της ειρήνης και της συνταγματικής κυπριακής κυβέρνησης.
Επρόκειτο για ένα πολύ σημαντικό ψήφισμα του ΟΗΕ, επειδή αντιμετώπιζε την Κύπρο ως ενιαία και ανεξάρτητη κρατική οντότητα και ταυτόχρονα ζητούσε το σταμάτημα του πολέμου και την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης που είχε καταλύσει το πραξικόπημα της 15ής Ιούλη.

Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εστιάτορα disco disco disco τσου Τσούνη

Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2022

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ρε εστιάτορα την ΟΑΚΚΕ διαβάζεις; ρε μήπως είσαι κρυφός κομμουνιστής; μπας και τα βράδια το γυρνάς στο καλαματιανό;

Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2022

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σουηδία Φινλανδία που θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ δεν ξέρουν. Ούτε ολες οι ευρωπαικες χώρες που θέλουν να μπουν στην ΕΕ ξέρουν το καλό τους. Το ξέρει ο ρομαντικός "εθνικιστής" της ελληνοτουρκικης φιλίας του Κεμάλ και του δραγουμικού τεκτονισμού..

Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2022

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Μάλλον θα εννοείς τον παππού των Μητσοτάκηδων, τακτικό θαμώνα της στοάς και εμπνευστή της ιδέας του να δοθεί το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στον Κεμάλ.
Ο Ίωνας είχε σκοτωθεί μέχρι να αναδειχθεί στο προσκήνιο ο Κεμάλ.

Σε έχει πειράξει το ουίσκι φαίνεται. Καλοκαιριατικα τι το πίνεις το άτιμο; Μέχρι και την ΟΑΚΚΕ αντιγράφεις λάθος.

Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2022

 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο Μεταξάς πραγματικός εθνικιστής; Ο yes man των Άγγλων και του βασιλιά; Ο άνθρωπος που ενέπλεξε την Ελλάδα σε έναν άσκοπο πόλεμο για να ωφελήσει τη Βρετανία; Κυριολεκτικά ο Μεταξάς αντέγραψε ΣΕ ΟΛΑ τη βενιζελική πολιτική τη τετραετία 1936-40 συνεπώς μην τον φέρνετε ως παράδειγμα αδέσμευτου ηγέτη.

Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2022

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Τώρα είστε εναντίον του Βενιζέλου; Αποφασίστε ρε γκαρσόνια γιατί στο τέλος θα μπερδέψετε τα μπούτια σας.

Πάμε παρακάτω. Ήταν οι εργατικές μεταρρυθμίσεις βενιζελική πολιτική; Εκτός και αν εννοείς μόνο την εξωτερική πολιτική. Αλλά κι εκεί, για μια κατεχόμενη μετά το θάνατο του Καποδίστρια και την έξωση του Όθωνα χώρα, οι σχέσεις με την Γερμανία, που ήταν αντίπαλη της χώρας κατοχής της πατρίδας μας, ήταν ιδιαίτερα στενές.
Αν ο Μουσολίνι δεν είχε συμβιβαστεί με τα αστικά σκουπίδια της Ιταλίας στην πρώτη του περίοδο και δεν είχε μπλέξει σε ιμπεριαλιστικές περιπέτειες η σχέση του Μεταξά με την Γερμανία ίσως και να ήταν η πιο στενή του Ράιχ με κατεχόμενη από τον αντίπαλο χώρα.

Προφανώς και θα πρέπει να μας εξηγήσεις γιατί πέθανε τόσο παράξενα και γρήγορα ο Μεταξάς, εφόσον ήταν τόσο βολικός όπως προπαγανδίζετε.

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο αξίζει αυστηρή κριτική ο Μεταξάς είναι το ότι δεν τόλμησε να κάνει το πολίτευμα, που προσπάθησε να στήσει, ριζοσπαστικό. Ότι δεν απέκτησε προσωπική σχέση με τον λαό που να ήταν ανεξάρτητη από το σκουπίδι τον Γεώργιο και ότι ανέχτηκε μεγάλη αντικομμουνιστική αστυνομοκρατια από μια αστυνομία που στην ουσία δεν ήταν μαζί του αλλά με τον βασιλιά.

Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2022

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τον βρετανόδουλο Μεταξά εννοώ με την αναφορά στον Κεμάλ έξυπνε..

Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2022

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

στην ΕΕ μπαίνουν κάτι λιμά Κροατομολδαβίες και έφυγε η Αγγλία.

στο ΝΑΤΟ καμία χώρα δεν μπήκε μέσα από δημοψήφισμα, οπότε δεν μπαίνουν έθνη, μπαίνουν μπουρζουαζίες, μάθε να τα ξεχωρίζεις.

Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2022

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αφού ο Μεταξάς δεν αντέγραφε τον Βενιζέλο να μας εξηγήσουν οι κύριοι της ΦΛΕΦΑΛΟ για ποιο λόγο διωξε, φυλάκισε και εξόρισε όλους τους Εθνικοσοσιαλιστές και Γερμανόφιλος όπως ακριβώς έκανε ο Λευτεράκης.

Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Επιμένω. Σε έχει πειράξει το πιοτό. Γιατί ο Δραγούμης δεν ήταν τέκτονας και γιατί τη φιλία με τον Κεμάλ την εγκαινίασε ο Λευτέρης.
Αποκαλείς βρετανοδουλο έναν πολιτικό που εξορίστηκε από τους Άγγλους και ταυτόχρονα χειροκροτεις δύο χώρες που μπήκαν σε μια αγγλοσαξονική ιμπεριαλιστική στρατιωτική δύναμη όπως το ΝΑΤΟ.
Επαναλαμβάνω μην πίνεις πολύ τώρα που έχει σαράντα βαθμούς κελσίου. Να τα αποτελέσματα.

Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Για κατονόμασε λίγο το "επαναστατικό κομμάτι του χώρου" για να δούμε λίγο σε ποιους δεν ανήκουμε, να ξέρουμε βρε παιδί μου αν πρέπει να χαρούμε ή να λυπηθούμε.

Επίσης, αν εγώ πω ότι δεν υπάρχουν τα μακαρόνια, δεν σημαίνει ότι όντως δεν υπάρχουν, ούτε επηρεάζει την αντικειμενική ύπαρξή τους. Το να λες ότι δεν είσαι γκαρσόνι (=νουδουλοναζί φιλελές) δεν αλλάζει κάτι, η αντικειμενική αλήθεια είναι ότι αυτό ακριβώς είσαι.

Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι γκαρσονι (ηλίθια ορολογία την οποία καταλαβαίνετε μόνο εσείς και οι μυημένοι φίλοι σας) εθνικοσοσιαλιστής & φασίστας είμαι. Εργατικές μεταρρυθμίσεις σε ένα καθεστώς που διόριζε μόνο βιομηχάνους, υπέγραψε τη σύμβαση Κούπερ και πουλούσε όπλα στους Ισπανούς κομμουνιστές για χάρη του αρχιπλουτοκρατη Μποδοσάκη; Μέχρι και τα περίφημα εργατικά τάγματα υπήρχαν μόνο μέχρι το 1938! Οι σχέσεις με τη Γερμανία ήταν στενές μόνο σε οικονομικό επίπεδο και αυτές πάλι περιορίστηκαν τραγικά το 1939 με την έναρξη του πολέμου γιατί έτσι ζήτησαν οι Άγγλοι νταβατζηδες του μπάρμπα Γιάννη. Η "ιμπεριαλιστική Ιταλία" φταίει για τον πόλεμο, που σου πρότεινε ανανέωση ελληνοϊταλικού συμφώνου φιλίας και το αρνήθηκες γιατί έτσι πρόσταξαν οι Βρετανοί και όχι η Ελλάδα που είχε γίνει βάση των Άγγλων στη Μεσόγειο; Τελικά είχαν δικό αυτοί που έλεγαν ότι καιρού ότι δεν ανήκετε στο επαναστατικό κομμάτι του χώρου και απλά πουλάτε φουμαρα.

Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Όχι ανώνυμε. Ξέρεις πολύ καλά τι εννοούμε με τον χαρακτηρισμό "γκαρσόνι" και τον εκφράζεις στο έπακρο. Εξάλλου το έχουμε εξηγήσει πολλές φορές.

Κατά τα άλλα αναφέρθηκαν πιο πάνω τα αρνητικά του Μεταξά. Ένα από αυτά ήταν ότι δεν τόλμησε να δημιουργήσει έναν δικό του πυρήνα εντός του κράτους που να είναι μη ελεγχόμενος από τον βασιλιά. Εφόσον δεν έγινε αυτό προέκυψαν τα υπόλοιπα που αναφέρεις. Αλλά και να το έκανε το πιο πιθανό είναι να πέθαινε όπως πέθανε λίγα χρόνια νωρίτερα.

Κατά τα άλλα μήπως ήθελες να επιχειρήσει σύσφιξη των σχέσεων με.την Ιταλία που συνέβαλε τα μέγιστα στη μικρασιατική καταστροφή, που κατείχε τα Δωδεκάνησα και που προκαλούσε θερμά επεισόδια εναντίον μας έχοντας δηλωμένη επιθετική γεωπολιτική στόχευση προς τα μέρη μας; Ή μήπως θες να μιλήσουμε για το πόσο συμβιβασμένος ήταν ο Μουσολίνι με τον Ιταλό βασιλιά και με το αστικό κεφάλαιο μέχρι την ανατροπή του. Γιατί καλό είναι να ασκούμε κριτική στον Μεταξά αλλά ακόμη καλύτερο να εφαρμόζουμε τα ίδια κριτήρια και στους υπόλοιπους εθνικιστές ηγέτες.

Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και θα έπρεπε να συσφίξει σχέσεις με τον Μουσολίνι ο οποίος δεν ήταν επουδενί τόσο συμβιβασμένος όσο ήταν ο Μεταξάς. Την περίοδο που κατηγορείτε στον Μουσολίνι για συμβιβασμό στην Ιταλία αναπτυσσόταν ιδέες για ολική συνδικαλιστική οικονομία και διαχείριση των εργοστασίων αποκλειστικά από τους εργαζόμενους, σύγκρουσης με την αστική τάξη και ότι αυτή αντιπροσωπεύει κτλ. Στην Ελλάδα τι αναπτυσσόταν; Η πίστη στο Στέμμα και την Ελληνοαγγλική Συμμαχία; Αλλά προφανώς είστε ακροδεξιοί μέχρι το μεδούλι.

Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Για την επιθετική εξωτερική πολιτική του κάνεις τουμπεκί, όμως. Προφανώς έγιναν όλα όσα γράφεις στην Ιταλία αλλά εκεί ο Μουσολίνι ήταν επικεφαλής ενός μεγάλου κοινωνικού κινήματος που είχε θορυβήσει όχι μόνο την ιταλική αστική τάξη αλλά την ευρύτερη ευρωπαϊκή. Στη Ελλάδα δεν υπήρχε κάτι τέτοιο ώστε να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης του Μεταξά.

Και αν θες να το δούμε αντίστροφα ο Μουσολίνι έπεσε χωρίς να ανοίξει μύτη ενώ είχε πίσω του ένα κοινωνικό κίνημα. Υπό αυτή την οπτική οι υποχωρήσεις του στο αστικό κατεστημένο ήταν ακόμη πιο αδικαιολόγητες από εκείνες του Μεταξά. Μην το ψάχνεις γκαρσόνι. Ο Μουσολίνι μέτρησε ιδεολογικά μόνο στο Σαλο. Αλλά εκεί ο Φύρερ σου του είχε κόψει τα φτερά.

Και μην μας πεις ότι ο Μουσολίνι είχε δημιουργήσει ένα μαζικό κίνημα που ο Μεταξάς δεν κατάφερε. Το κίνημα υπήρχε και πρώτος άτυπος αρχηγός του ήταν ο Ντανουντσιο. Μπορεί να γεννιόταν και στην Ελλάδα αν τα παππούδια των αφεντικών σου δεν σκότωναν τον Ίωνα.

Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μεταξάς ήταν αμφιλεγόμενος. Ούτε κρύο ούτε ζέστη.

- στην εναντίωση προς μια ελληνική εμπλοκή στην εκστρατεία της Καλλίπολη 1915 σωστός (και Βενιζέλος λάθος), αλλά στην παράδοση Ρούπελ και Αν. Μακεδονίας στους Βουλγάρους 1916 λάθος (κι όσοι έχουμε χάσει παππούδες από τους Βούλγαρους στις σφαγές του 1916-18 δεν του το συγχωρούμε).

- η ανάλυση περί βέβαιης αργά ή γρήγορα αποτυχίας της Μικρασιατικής εκστρατείας σωστή, η μετονομασία δρόμου στη Θεσσαλονίκη σε οδό Ατατούρκ λάθος.

- η ενεργοποίηση (επιτέλους) νομοθεσιών Παπαναστασίου για ΙΚΑ και οκτάωρο σωστή, η αγαστή συμπόρευση με το κομπραδόρικο-ξενόδουλο κομμάτι των βιομηχάνων και η σύμβαση Κούπερ λάθος.

- η θωράκιση Μακεδονίας με οχυρά Γραμμής Μεταξά σωστή, η αμέλεια θωράκισης Πίνδου και οι μίζες "υπέρ της αεροπορίας" λάθος.

- η γενικότερη στάση του ως εθνικού ηγέτη στον ελληνοϊταλικό πόλεμο σωστή, η κοντόφθαλμη άρνησή του να επιστρέψουν στο στράτευμα και να πολεμήσουν έντιμοι βενιζελικοί αξιωματικοί (συνέχιση εθνικού διχασμού εν ώρα πολέμου) λάθος.

- η σύμπηξη ενός ας πούμε συντηρητικού αστικού μετώπου, αν τη δεις από τη μεριά της αστικής τάξης είναι σωστή, γιατί σφυρηλάτησε το μετέπειτα αντιεαμικό μπλοκ δυνάμεων το 1944. Η υπερβολική βία κατά κομμουνιστών και σλαβόφωνων της Μακεδονίας, πάλι, ήταν λάθος (πάλι από αστική σκοπιά) γιατί σφυρηλάτησε το εαμικό μπλοκ (πρακτικά το ΕΑΜ περιέλαβε όλες εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που άφησε εκτός ευρύτερου πολιτικού σκηνικού ο Μεταξάς, από απότακτους βενιζελικούς του '35, αγροτικούς, Σοφιανόπουλο, Σβώλο ως κομμουνιστές).

- η ίδρυση της ΕΟΝ σωστή (έφερε κοινωνικοποίηση των νέων που ως τότε δεν έβγαιναν από το σπίτι, ιστορικά τη θεωρώ άμεσο πρόδρομο της ΕΠΟΝ όσο προκλητικό μπορεί αυτό να ακουστεί σε κάποιους), αλλά λάθος το γεγονός ότι εκτός της νεολαίας δεν επιχείρησε το καθεστώς να φτιάξει άλλα μαζικά κινήματα.

- η υπερπροσκόλληση στο άρμα της Αγγλίας μπορεί να ήταν λάθος αλλά σε καμία περίπτωση οι χιτλεροφρίτσηδες δεν προσέφεραν τότε μακροπρόθεσμα κάτι καλύτερο στην Ελλάδα (τι λέμε τώρα, εδώ για να βάλουν τη Γιουγκοσλαβία στον πόλεμο θα της έδιναν τη Θεσσαλονίκη, στη Βουλγαρία τη Θράκη κι αν έμπαινε κι η Τουρκία στον Άξονα παίζει τώρα στα Δωδεκάνησα να μιλούσαμε μεμέτικα). Αλλά δεν ψέγω τον Μεταξά που δεν ήρθε σε ριζική ρήξη με Άγγλους, κανένας πολιτικός μετά τον Καποδίστρια δεν το έκανε άλλωστε. Σωστή βέβαια η επιμονή του να κατεβάσουν όχι 2 αλλά 10 μεραρχίες οι Εγγλέζοι στην Ελλάδα για να μπορεί να αμυνθεί η χώρα κατά των Γερμανών, κάτι που δεν ήθελαν οι Εγγλέζοι και τον δηλητηρίασαν.

Και άλλα πολλά που δεν μπορώ τώρα να θυμηθώ, με πολλά σωστά και πολλά λάθη.

Γενικά είμαι 50-50 ως προς το Μεταξά. Ούτε η ντουγανίσια πλήρης απόρριψη (τύπου ΧΑ προτού γίνει mainstream), ούτε η πλήρης εξύμνηση (τύπου ΧΑ αφού έγινε mainstream) είναι σωστή. Κριτική εκτίμηση και αξιολόγηση χρειάζεται μια τέτοια προσωπικότητα όπως του Μεταξά. Αναμφισβήτητα, όμως, από τους άνδρες που κυβέρνησαν την Ελλάδα το πρώτο μισό του 20ού αιώνα, ήταν ο μόνος της λεγόμενης αντιβενιζελικής παράταξης που είχε προσωπικότητα πραγματικά ισάξια (τουλάχιστον) σε μέγεθος με αυτή του Βενιζέλου. Που και ο Βενιζέλος χρειάζεται κριτική αξιολόγηση γιατί κι αυτός είναι τίγκα στα λάθη μαζί με τα σωστά, αλλά μην περιμένετε το "Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης" και τα τσιράκια του να κάνουν ποτέ έντιμη αξιολόγηση του παππού τους.

Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Γεωπολιτική δεν κάνεις με βάση το ποιος είναι πιο κοντά στην κοσμοθεωρία σου, ούτε με βάση το ποιος ΘΑ κάνει ΚΑΑΑΠΟΤΕ συνδικαλιστική οικονομία (γελάει ο Ανιέλι με τον.. επαναστάτη Μπενίτο ρε γκαρσόν). Γεωπολιτική κάνεις με βάση τα εθνικά συμφέροντα της χώρας σου. Ο Μουσολίνι είχε βομβαρδίσει και καταλάβει την Κέρκυρα το 1923, κατείχε ακόμα τα Δωδεκάνησα, και ενίσχυε τους ανθέλληνες Αλβανούς φασίστες ενάντια στη μειονότητα στη Β. Ήπειρο. Με αυτόν συμμαχία απλά ΔΕΝ κάνεις. Τα αμερικλανάκια που υποστηρίζεις, οι φιλελεύθεροι δημοκράτες, ανέτρεπαν διαρκώς επί Ψυχρού Πολέμου άλλους φιλελεύθερους δημοκράτες (πχ Μοσαντέκ Ιράν) όταν θίγονταν τα συμφέροντα των ΗΠΑ, και έκαναν συμμαχίες με Ταλιμπάν, Κόκκινους Χμερ και Βολιβιανούς ναρκέμπορους, επειδή όλοι αυτοί ωφελούσαν ή δεν απειλούσαν τα κρατικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Αλλά εσύ ψέγεις το Μεταξά επειδή κοίταξε τα τότε αντικειμενικά συμφέροντα της Ελλάδας και δεν έκανε συμμαχία με το... συνδικαλιστή (χαχαχαχαχαχαχαχα) Μουσολίνι.

Δεν πείθεις, λουλού, βρες άλλο τροπάρι.

Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Να ξέρετε όλοι αυτοι οι μακακες που συνδυάζουν δυτικολαγνεια με χιτλερισμο και "κλασικισμό" είναι φυντανια του γνωστού Ianuarius και του εστιάτορα με στοχο την οριστική εξάλειψη του σοσιαλισμού απο την ιδέα μας και την μετατροπή της σε , όπως σωστά γράφετε, παράρτημα της Πειραιώς και της πρεσβείας. Μιλάμε για ασύγκριτα μακακες. Εξού και η λατρεία τους στον διαφωτισμό

Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ποιος είναι ο Ιανουάριους;

Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Λογαριασμός στο τουίτερ με γραμμή "εστιάτορα" μαζί με κάτι νέμεσις κλπ

Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μην το λες. Υπάρχει και ο κύκλος του Καραμπελιά. Υπάρχουν κάτι αλβανόφιλοι επανασταταράδες. Είναι πολλοί οι πυρήνες του "χώρου" που συνδέονται φανερά ή αφανώς με την παράταξη του δυτικού φιλελευθερισμού. Από την εποχή του πρώτου μνημονίου άρχισε να οργανώνεται αυτό το δίκτυο στην βεντάλια της ΝΔ.

Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το μαγαζί του σουβλατζή υπήρξε άθλιο αλλά αντικειμενικά έκαναν τελετές για τον Μεταξά από την δεκαετία του 90 ακόμα. Υπάρχουν αλήθεια γραπτά που τον βρίζουν; Ακόμα και στα χρόνια του "Πώποτα" τον υμνούσαν στα περιοδικά τους, όπως και την 4η Αυγούστου

Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεκαετία '80 επί Περδικάρηδων, ναι, τον έβριζαν στο περιοδικό ως ρουφιάνο των Άγγλων και ο ΝΓΜ του είχε βγάλει το παρατσούκλι "Μπαρμπα-Πιόνης".

Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ξανά καλημέρες σατανιασμένοι

https://www.gazzetta.gr/sites/default/files/inline-images/2021-07/eleftheri_ora_0.jpg

Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δλδ αν όσοι ακούν Maiden είναι σατανιασμενοι τότε όσοι ακούν Immortal Emperor Darkthrone Dimmu Borgir και Μarduk )( όπως καλή ώρα ο γράφων) τι είναι σατανάδες; Πάντως η Ελεύθερη Ψώρα συνεχίζει να μας χαρίζει στιγμές άφθονου γέλιου.
Voivod

Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

τέτοια γκρίνια η φλεφαλο και επαναστατικό και καλά υφάκι δεν το ήξερα. μάθε ρε Στάμο πότε ήρθε η αντιφα στην γειτονιά σου και μετά πούλα μας παραγοντιλίκι. ούτε μια ρημάδα αραδα δεν έβαλες

Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022

 
Ο/Η Σταμάτης είπε...

Μεγάλε μου έχεις ζαλίσει τον έρωτα με αυτό το θέμα. Γράφεις και ξαναγράψεις για τους αντιφα στην Καλλιθέα, σου απαντάμε ότι δεν γνωρίζουμε πως και αν έγινε το σκηνικό που υπονοείς και συνεχίζεις με μισόλογα. Έτσι όπως το παρουσιάζεις το γεγονός δεν βοηθάς να καταλάβουν οι υπόλοιποι τι συνέβη ούτε και πείθεις ότι όντως συνέβη τελικά.

Στα της ουσίας τώρα. Δεν γνωρίζεις ότι η Καλλιθέα είχε ανέκαθεν αντιφασιστικές ομάδες; Μπορεί να μην είναι εδώ και χρόνια ισχυρές όσο αντίστοιχες ομάδες περιοχών με φοιτητοκοσμο. Αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν και να συμπράττουν με πιο δυνατούς πυρήνες ομοϊδεατών τους από το Κουκάκι ή άλλες γύρω περιοχές. Εμένα θα ενημερώσουν αν κατέβουν για δράση στην Καλλιθέα; Ή, για να το πω ακόμη πιο σωστά, έφυγαν ποτέ ώστε να ρωτάς αν επέστρεψαν; Τι βλακείες γράφεις; Πάντοτε υπήρχαν στην Καλλιθέα και σήμερα υπάρχουν. Συνήθως κάνουν καλές πολιτιστικές δράσεις (συναυλίες, προβολές κλπ), πολύ σπάνια πορείες (κι όταν τις κάνουν πάντα με ενισχύσεις από γύρω περιοχές). Όμως υπάρχουν.

Προσπαθώ να καταλάβω ποια ηλιθιότητα έχει καρφωθεί στο μυαλό σου ώστε να επαναλαμβάνεις αυτό το σχόλιο. Τι ακριβώς ζητάς; Να τους διώξω από την γειτονιά τους επειδή μένω κι εγώ σε αυτήν; Να βοηθήσω δικούς μας πιτσιρικάδες αν τσακωθούν μαζί τους; Γιατί ξέρω νομίζεις πολλούς πιτσιρικάδες που να είναι δραστήριοι και να παραμένουν αυτόνομοι στη Καλλιθέα; Όσους μικρούς γνωρίζω και ασχολούνται συνήθως είναι υποστηρικτές των εγκλείστων. Εκτός και αν εννοείς ότι υπάρχουν αυτόνομοι Αλβανοί, Ουκρανοί ή οτιδήποτε άλλο, οπότε ευχαριστώ αλλά δεν με ενδιαφέρει να τους γνωρίσω.

Στην τελική από έναν Αλβανό που νομίζει ότι μπορεί να δράσει υπέρ του εθνικισμού στην Ελλάδα και υποστηρίζει Ζελένσκι, προτιμώ έναν αναρχικό με πατριωτικές απόψεις που αγωνίζεται ενάντια στην καταναλωτική μαζικοποίηση και την απρόσωπη καθημερινότητα την οποία έχουν επιβάλλει οι διαδοχικές τοπικές αρχές σε συνεργασία με αλυσίδες πολυεθνικών καταστημάτων στην Καλλιθέα. Δεν αναφέρω τυχαία το παράδειγμα. Υπάρχουν γνωστοί μου τέτοιοι αναρχικοί. Γνωστό σε μένα περιστατικό όπως αυτό που αφήνεις να εννοηθεί με υπονοούμενα δεν υπάρχει.

Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022

 Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά υπάρχουν αυτόνομοι όχι μόνο στην Καλλιθέα αλλά σε όλα τα νότια προάστια, πράγμα το οποίο εσύ δεν γνωρίζεις γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ. Εδώ οι αντιφα έχουν λυσσαξει με την Εθνικοσοσιαλιστική παρουσία στα ΝΠ τους τελευταίους μήνες φτάνοντας να κάνουν πεσιματα σε σπίτια συναγωνιστών στη Καλλιθέα και εσύ αναρωτιεσαι αν οφείλεις να βοηθήσεις δικούς μας πιτσιρικάδες στη γειτονιά οι οποίοι είναι ανοιχτά εθνικοσοσιαλιστές αλλά αληθινοί και όχι σαν του λόγου σου. Βάλε τον δίσκο να παίζει από την αρχή και άσε τον αγώνα και την επανάσταση γριά.

Σάββατο, 23 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο Σταμάτης είπε...

Την χάρη να βάλω κάτι στο πικ απ μπορώ να σου την κάνω.

Κατά τα άλλα ειλικρινά έχω την εξής απορία. Αφού υπάρχει τέτοια δυναμική στα νότια προάστια γιατί δεν παρουσιάζετε κάτι που να την προβάλει. Ένα ιστολόγιο, μια αφίσα, κάποια ενημερωτική δράση. Έναν δίαυλο έκφρασης αυτής της παρουσίας. Κάτι που να δικαιώνει αυτό τον τρόμο που γράφεις ότι έχει απλωθεί στην περιοχή αλλά, παρεμπιπτόντως, δεν τον έχει αισθανθεί κανείς.

Υπάρχει μια ασθένεια που επηρεάζει τους Δεξιούς δημοσιογράφους και ο "χώρος" καλό θα ήταν να αποφύγει. Κάποτε κάποιοι τέτοιοι τύποι είχαν την εξής έμπνευση. Δοκίμασαν να γενικεύσουν, μέσω μαζικής κυκλοφορίας εντύπου, μια προσωπική ψευδαίσθηση που αφορούσε πολεμικά μέτωπα εκτός Ελλάδας. Πρόσεξε μήπως επιχειρήσουν να διοχετεύσουν ξανά αντίστοιχα παραισθησιογόνα σε κάθε λογής εύπιστους.

Τέλος, αυτό που γράφεις για πεσιματα σε σπίτια είναι πραγματικά το μόνο που αξίζει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο και μπορώ κάπως να βοηθήσω, είμαι εδώ. Όποιος θέλει ξέρει πως μπορεί να με βρει.

Σάββατο, 23 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ακόμα δε μας είπες νουδουλικό ποιο είναι το "επαναστατικό τμήμα του χώρου". Με οργανώσεις θα μιλάς, όχι παπαριές μαρίκα μ'. Στην Καλλιθέα ειδικά όσοι δηλώνουν "εθνικοσοσιαλιστές" (η σωστότερη περιγραφή γι' αυτούς είναι χιτλερολάγνοι) είναι είτε κάτι παραπληγικοί σαν το αμερικανάκι που πριν μια δεκαετία έγραφε στο webwar με ψευδώνυμα "THA PARW TO PRIONI" και "KOUVALAW MAXAIRI" (χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα), είτε τα .. των .. του Βαγγέλα. Μιλάμε τώρα για άτομα που δεν μπορούν να αρθρώσουν το α και το β, που οι δράσεις τους είναι να πάνε νύχτα να ζωγραφίσουν κάνα στοχάδι σε τοίχο ή κάνα αζόφ σε ρώσικο μνημείο. Και αυτά τα ούγκανα τα αντιπαραβάλλει ο νουδούλος ως "επαναστάτες" ως απάντηση στη διανοητική πρωτοπορία του χώρου. Λογικό, άλλωστε όσο οι εθνικιστές παραμένουν ούγκανα, το σύστημα και ο Κούλης δεν κινδυνεύουν

Σάββατο, 23 Ιουλίου, 2022

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ρε Στάμο αν είναι εκείνη (που σχολιάζει)
να στρώσεις τραπέζι
και βάλε ένα δίσκο να παίζει..🤣🤣🤣

Σάββατο, 23 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά προβάλλονται παντού στο διαδίκτυο αλλά όπως σου είπα δεν έχεις επαφή με τον χώρο.

Σάββατο, 23 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο Σταμάτης είπε...

Ανώνυμε α, πρόσεχε γιατί υπάρχει και στον "χώρο" Λε Πα.

Ανώνυμε β, μπορεί να είναι κι έτσι. Αλλά εξακολουθείς να γενικεύεις. Διαδίκτυο γενικά και αόριστα; Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος. Γράψε ένα λινκ και δεν θα δημοσιευθεί. Απλά για να μάθουμε κι εμείς αυτή την τρομερή παρουσία που έχει προκαλέσει τον πανικό. Και αν κάνουμε λάθος να το παραδεχτούμε δημόσια.

Επίσης, όπως έχω ξαναγράψει, είναι ένδειξη ότι κάτι κάνει καλά όποιος είναι εθνικιστής και δεν έχει σχέση με τον πολιτικό βάλτο που αποκαλούμε "χώρο". Μήπως δεν πρέπει να μου το προσάπτεις ως μειονέκτημα;

Σάββατο, 23 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν ακόμη άτομα που ασχολούνται με το Azov; Τους μισούς τους έστειλαν στην Βαλχαλα η Wagner και οι Καντυροφτσι και οι άλλοι μισοί δουλεύουν σαν μαθητευόμενοι κηπουροί, αγρότες και οικοδόμοι στο Ντόνετσκ. Να μάθουν και μια τέχνη τα παιδιά γιατί επί οκτώ χρόνια κ@λοβαραγαν παριστάνοντας ότι ήταν τα νέα Waffen SS ! Οπότε τσάμπα ο κόπος,και τσάμπα οι μπογιές για όσους βγαίνουν μέσα στην μαύρη νύχτα να κάνουν γκράφιτι με το logo του Χαζοφ.
Voivod

Σάββατο, 23 Ιουλίου, 2022

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Εμείς συλλογικότητες με τέτοια ταυτότητα δεν έχουμε δει. Μπορεί να γέρασε ο Σταμάτης αλλά όλο και κάποιος από τους υπόλοιπους θα τους πετύχαινε. Ενδεχομένως να είναι κάποιες παρέες μικρότερων σε ηλικία παιδιών. Όπως και να έχει, όπως το βλέπει κανείς. Εμείς την λέμε σε ανώνυμους σχολιαστές που προσπαθούν να κατασκευάσουν "μυθολογίες" και πάλι με λάθος και ακροδεξιό προσανατολισμό.
Οι νεκροί του πολέμου δεν έχουν σχέση με.τους ανώνυμους σαρδαναπαλους. Τους πρέπει ο σεβασμός μας, ασχέτως του στρατοπέδου τους. Αρχαία ελληνική και ρομαντική αυτή η αρχή.

Σάββατο, 23 Ιουλίου, 2022

 

Οι "αυτόνομοι" που μας τσαμπουνάει ο "σορελικος" [..] απο πανω κανουν επισημο κάλεσμα για την ερχόμενη εκδήλωση του "εθνικού" κώματος "Ελληνες", ενω εδώ και ενάμιση χρόνο ολες τους οι δράσεις αναρτώνται ως νεολαία ελλήνων και εθνικού μετώπου! Αυτο ειναι υποτίθεται το "Επαναστατικό" τμήμα του χώρου στο οποίο ανήκει η κάθε δεκαμελης γκρουπα, αλλά οχι η φλεφαλο; τιμή της τοτε, αν έτσι είναι!😂😂

Κυριακή, 24 Ιουλίου, 2022

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Και παλι πουτ@να ολα τα εκανε ο Μαμουτος εδω περα. μολις γυρισα απο τις διακοπες μου εκει σε μια ιδιωτικη παραλια που βρισκομουν για να μην με προσεγγισει μπολσεβικικη πλεμπα με αξυριστες μασχαλες, Μαμουτε ακομα να μου πεις αν εισαι τριχωτος ή οχι, και τι να δω εδω στα σχολια; παλι ξεσπασε εμφυλιος πολεμος μεταξυ αριστεριστων. Απο τη μια πλευρα η νεοεποχιτικη αριστερα της Αμερικης που ξεκινησε απο το 1960 μεχρι σημερα πλην της Παραδοσιακης περιοδου του ηγετη Τραμπ, και απο την αλλη η παραδοσιακη αριστερα του σοβιετισμου που εκφραζει την παραταξη του Μαμουτου. παιδες, ευτυχως που σκοτωνεστε μεταξυ σας βγαζοντας μας απο τον κοπο, γιατι οταν θα επανελθει η Δεξια στη Δυση οπως ηταν στην Αμερικη πριν το '60 που δεν εβαζε αραπηδες διπλα σε εμας τους Αριολεμουριους της ελευθερης αγορας, θα παρακαλατε τον Τζημερο να μην σας επιστρεψει πισω στην Μακρονησο! Μαμουτε σου ελειψα; διακοπες ημουνα ρε κουφαλα. τι περιμενες δηλαδη, να διαβαζω ΦΛΕΦΑΛΟ 360 μερες το χρονο; Δεξια ρε κεφαλες παντα Δεξια !!! Τα ελεγε και ο πρωην Δεξιος Άδωνις πριν γινει και αυτος σοσιαλιστης σημερα, εκει που καποτε πουλουσε βιβλια: ''Δεξια καλο, Αριστερα κακο'' μας ελεγε διαβαζοντας λεξικο. Ξυπνατε!

-Λεμουριος τρολιστας

Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2022