Διευκρίνιση για τα σημεία διανομής του νέου βιβλίου των εκδόσεων Κλέος (Κελτικό Λυκόφως του Γ.Μ. Γέητς) προς τους αναγνώστες που ζουν στην περιφέρεια και στην επαρχία

 

Υπάρχουν αναγνώστες που ζουν στην επαρχία ή σε συνοικίες των Αθηνών οι οποίες βρίσκονται μακριά από το κέντρο, που ρωτούν πως μπορούν να προμηθευτούν το νέο βιβλίο των εκδόσεων Κλέος (Γουίλιαμ Μπάτλερ Γέητς, Κελτικό Λυκόφως, μτφ. Εύα Παναγιωτοπούλου, επιμ. Σταμάτης Μαμούτος). Η απάντηση είναι η εξής:

Πλέον οι εκδόσεις μας είναι οργανωμένες ως κανονικός εκδοτικός οίκος (και όχι ως αυτοεκδοτική προσπάθεια, όπως ήταν πριν το 2022). Συνεπώς το νέο βιβλίο μας -καθώς και όλα τα βιβλία ή τα περιοδικά θα κυκλοφορήσουμε από εδώ και πέρα- μπορούν να βρεθούν δυνητικά σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο.


Επειδή ο εκδοτικός οίκος είναι ακόμη καινούργιος, το βιβλίο μας κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία του κέντρου των Αθηνών, ενώ είναι πολύ πιθανό να μην έχει φτάσει στην επαρχία ή σε συνοικιακά καταστήματα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι τα περιφερειακά βιβλιοπωλεία αδυνατούν να προμηθευτούν το βιβλίο των εκδόσεών μας.

Δεν είναι απαραίτητο ο κάθε αναγνώστης μας να κατεβεί στο κέντρο των Αθηνών για να το παραλάβει. Όποιος θέλει να διαβάσει το νέο βιβλίο μας μπορεί να απευθυνθεί στο εκάστοτε βιβλιοπωλείο της συνοικίας του ή της γειτονιάς του και να το ζητήσει. Ακόμη και αν δεν υπάρχει στα διαθέσιμα, το βιβλιοπωλείο θα το φέρει σε λίγες μέρες.


Συνεπώς, τα βιβλιοπωλεία που αναφέρονται στην παρακάτω ανάρτηση είναι ενδεικτικά. Είναι τα κεντρικά σημεία διανομής. Πρακτικά ο κάθε ενδιαφερόμενος αναγνώστης μπορεί να προμηθευτεί το Κελτικό Λυκόφως από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο θέλει μέσω παραγγελίας.


Σχόλια:

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την εκδοση πρώτον!
Δεύτερον, ποια είναι τα τεχνικά ζητήματα που καθιστούν μια προσπάθεια εκδοτικό οικο; φαντάζομαι εχει να κανει με φοροτεχνικα ζητήματα έτσι; αν ναι, είστε έτοιμοι να αντιμετώπισετε το μένος του κράτους μέσω της φορολογίας; τουλαχιστον στις αυτοεκδοσεις αυτοι οι πονοκέφαλοι εκλείπουν..

Πέμπτη, 14 Ιουλίου, 2022

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Γεια σου φίλε. Υπάρχουν κάποια τεχνικά ζητήματα, πράγματι. Αλλά στην περίπτωση των εκδόσεων Κλέος δεν μας επηρέασαν. Ούτως ή άλλως εργάζομαι εδώ και κάποια χρόνια με ασφάλιση σε "μπλοκάκι". Συνεπώς το μόνο που χρειάστηκε να κάνω, όταν συγκεντρώθηκε το κατάλληλο χρηματικό ποσό για να στηριχθεί το εκδοτικό εγχείρημα, ήταν να προσθέσω μια επιπλέον ειδικότητα του ΚΑΔ στα λογιστικά μου στοιχεία και να φτιάξω νέα σφραγίδα.

Κατά τα άλλα δεν είναι μεγάλη η φορολογία. Σε αντίθεση με τα άλλα προϊόντα, στο βιβλίο είναι 6%. Επιπλέον, ως νέος εκδότης συνήθως δεν πληρώνεις ΦΠΑ κατά τα πρώτα χρόνια. Είναι μεγάλο το συνολικό κόστος των βιβλίων που έχεις πληρώσει στο τυπογραφείο σε σχέση τα επιμέρους τιμολόγια που σου πληρώνουν τα καταστήματα.

Το μόνο ζόρικο πρόβλημα που έχει να κάνει με το κράτος είναι ότι πρέπει να πληρώνεις το ασφαλιστικό σου ταμείο. Αυτό είναι το μοναδικό επικίνδυνο έξοδο. Αλλά, όπως προανέφερα, εγώ το πληρώνω εδώ και χρόνια από την πρώτη μου δουλειά. Συνεπώς δεν υπάρχει ανησυχία.

Συμπερασματικά να μην πιστεύεις τις φιλελεύθερες αθλιότητες που περιλαμβάνουν τον φόβο της φορολογίας. Το πρόβλημα για έναν Έλληνα εκδότη δεν είναι η φορολογία. Είναι το μηνιαίο κόστος που πρέπει να πληρώνει στον λογιστή, η αργοπορία πολλών καταστημάτων να πληρώσουν πωληθέντα βιβλία σου, το ότι για να πληρωθείς βιβλία που έχεις αφήσει σε παρακαταθήκη πρέπει να πωληθούν όλα όσα έχει γραμμένα ένα τιμολόγιο (πχ παίρνει ένα κατάστημα 10 βιβλία παρακαταθήκη και σου λέει ότι θα περνάς κάθε μήνα να πληρώνεσαι ανάλογα με το πόσα θα έχουν πωληθεί. Δεν εξηγούν όμως ότι αν έχουν πωληθεί, λόγου χάρη, 9 από τα 10 βιβλία σου δεν θα πληρωθείς μέχρι να πωληθεί και το τελευταίο. Μόνο τότε κλείνουν το τιμολόγιο. Μπορεί για ένα βιβλίο να περιμένεις μήνες να πληρωθείς, μέχρι να το αγοράσει κάποιος. Κι ολα αυτά στην καλή περίπτωση γιατί υπάρχουν και μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων που σου λένε ότι θα σε πληρώνουν δύο φορές τον χρόνο. Θα εκμεταλλεύονται, δηλαδή, για έξι μήνες τα χρήματα που σου ανήκουν και αν βαρέσουν κανόνι, όπως έγινε στο 2011-14 με τα μνημόνια, θα χάσεις χιλιάδες ευρώ και θα χρεοκοπήσεις κι εσύ).

Συνεπώς η φορολογία του κρατους είναι διαχειρίσιμο θέμα για τον χώρο του βιβλίου. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν, είναι και θα παραμείνει η ανεξέλεγκτη, χαοτική, @#τανα ελλαδική ελεύθερη αγορά. Αυτή η ζούγκλα που το σκουριασμένο και, στην ουσία αδύναμο, ελληνικό κράτος φοβάται να παρέμβει για να ρυθμίσει.

Πέμπτη, 14 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις και τη πληροφορία Σταμ! Εμπρός για ποιοτική ρομαντική βιβλιογραφία.

Πέμπτη, 14 Ιουλίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο Σταμάτης είπε...

Ευχαριστώ κι εγώ για τα καλά σου λόγια.

ΥΓ. Τον διάβασες τον Γέητς;

Πέμπτη, 14 Ιουλίου, 2022