Αρχή του τέλους της κυβέρνησης...;

   

Έχουμε υπενθυμίσει ορισμένες φορές στους τακτικούς αναγνώστες μας ότι καλό είναι να λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη όσα γράφουμε, αν επιδιώκουν μια εποπτική και ουσιαστική επαφή με την πολιτική πραγματικότητα. Όσοι άκουσαν αυτή την συμβουλή μάλλον πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι. Ένα από τα θέματα στα οποία επαληθεύτηκε η δικαίωση των αναλύσεών μας είναι και αυτό της κυβερνητικής κρίσης που σοβεί κατά τις τελευταίες μέρες.

Τον περασμένο Ιούνιο είχαμε παρουσιάσει μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Εν μέσω πανηγυρισμών και νεοφιλελεύθερου ξεσαλώματος, εμείς υποστηρίξαμε ότι η πτώση του Μητσοτάκη μόλις είχε αρχίσει. Η Νέα Δημοκρατία είχε πιάσει το εκλογικό της ταβάνι και το 40% αποτελούσε ένα φουσκωμένο αποτέλεσμα, λόγω της αποχής, της μεγάλης διαφοράς με το τσίρκο του Τσίπρα και ίσως κάποιων «διορθωτικών παρεμβάσεων» της Singular Logic. Η πραγματική εκλογική δύναμη του κυβερνώντος κόμματος ήταν αισθητά μικρότερη από αυτό που φαινόταν με την πρώτη ματιά. Ο αριθμός των ψήφων της Νέας Δημοκρατίας είχε μειωθεί κι εμείς είχαμε τολμήσει να γράψουμε ότι η κλεψύδρα είχε γυρίσει ανάποδα για τον κύριο Μητσοτάκη και την παρέα του.  

Κάποιο γκαρσόνι του «χώρου» είχε σχολιάσει κάτω από την ανάρτηση γράφοντας την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023: «Η ΝΔ σάρωσε με άλλη μια άνετη σαραντάρα στο κεφάλι και οι απελπισμένοι ρομαντικοί βλέπουν ανάποδες κλεψύδρες...». Του είχαμε απαντήσει ότι έβλεπε το αποτέλεσμα με λάθος τρόπο και είχαμε υποθέσει ότι στις φετινές ευρωεκλογές θα επερχόταν η αρχή του τέλους της κυβέρνησης που υποστήριζε. Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο και τις επακόλουθες διαδικτυακές συνομιλίες σε αυτό το link https://flefaloarticles.blogspot.com/2023/07/blog-post.html

Τώρα άραγε τι έχουν να πουν διάφοροι τέτοιοι τύποι; Σε ποια κατεύθυνση δείχνει να οδηγείται το πολιτικό σκηνικό της χώρας μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών; Αστρολόγοι δεν είμαστε, για να κάνουμε προβλέψεις. Μάλλον διαθέτει μια κάποια δυναμική η πολιτική μας ανάλυση. 

Η προοπτική πτώσης της Νέας Δημοκρατίας έχει να κάνει, λοιπόν, πρώτα απ’ όλα με το ότι η εκλογική και κοινωνική της δυναμική έχει φθαρεί, και θα συνεχίσει να φθείρεται, μετά από πέντε χρόνια στην κυβέρνηση. Υπήρχε, όμως, το μαξιλάρι ασφαλείας της ανύπαρκτης αντιπολίτευσης, που δεν επέτρεπε στην προοπτική αυτή να γίνει ευρέως συνειδητή. Όμως, κάποιοι εκεί στην πρεσβεία των ΗΠΑ μπορούσαν σίγουρα να δουν πίσω από το mediaκό προπέτασμα καπνού.

Εκεί φρονούμε ότι πρέπει να εστιάσουμε για να αντιληφθούμε τον δεύτερο και σημαντικότερο λόγο της κρίσης που πυροδοτήθηκε στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό πριν λίγες μέρες και αποκάλυψε μια πρώτη εικόνα της προοπτικής τέλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το πιθανότερο είναι η «φύτευση» του Κασσελάκη από τον Μπλίνκεν στο κέντρο της πολιτικής ζωής, ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να αποτέλεσε συνέπεια της διαπίστωσης των Αμερικανών ότι όταν άνοιγαν την εκλογική βρύση της Νέας Δημοκρατίας είχε αρχίσει να μειώνεται η πίεση του νερού, παρά την πρόσφατη, εκείνη την περίοδο, νίκη της. Πρόκειται για μια ακόμη διαπίστωση που είχαμε κάνει το περασμένο καλοκαίρι. Όποιος θέλει μπορεί να την θυμηθεί σε αυτό το άρθρο https://flefaloarticles.blogspot.com/2023/09/blog-post.html

Ακόμη και αν ο Μητσοτάκης είναι ο πιο πιστός θιασώτης του εξουσιαστικού φιλελευθερισμού, ο πλέον μαχητικός υπηρέτης των αμερικανικών συμφερόντων και ο πιο ειλικρινής αντεθνικός πολιτικός εκπρόσωπος των δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης, ανά πάσα στιγμή μπορεί να νιώσει το χαλί να τραβιέται κάτω από τα πόδια του από τους ιεραρχικά ανωτέρους του συστήματος που υπηρετεί. Γιατί έτσι λειτουργεί η πολιτική στρατηγική της εξουσίας στις συνθήκες της εποχής μας. Ο οποιοσδήποτε πολιτικός υπηρέτης μπορεί να προσφέρει ένα συγκεκριμένο (σε γενικές γραμμές) πακέτο αποδοχών στους πολιτικούς του προϊστάμενους. Αλλά, ταυτόχρονα, είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα αρχίσει η πολιτική του φθορά. Ο εξουσιαστικός φιλελευθερισμός της παγκοσμιοποίησης προϋποθέτει πολιτικές αποφάσεις που, από ένα σημείο κι έπειτα, τα επικοινωνιακά επιτελεία και τα ΜΜΕ δεν καταφέρνουν να φτιασιδώσουν ικανοποιητικά. Όταν φτάνει εκείνη η στιγμή οι διαχειριστές της εξουσίας δεν επιτρέπουν στην πολιτική φθορά ενός προσώπου να διοχετευτεί συνολικά στο πολιτικό σύστημα. Ανάμεσα στον κάθε πιστό υπηρέτη του εξουσιαστικού φιλελευθερισμού και στον ίδιο τον εξουσιαστικό φιλελευθερισμό, Αμερικανοί και λοιπά κέντρα εξουσίας θα επιλέξουν τον δεύτερο.

Το θέμα της σύγκρουσης Μητσοτάκη/Μαρινάκη φρονούμε ότι έπεται. Προηγούνται όλα τα παραπάνω. Οι ΗΠΑ και τα ανώτερα εξουσιαστικά δίκτυα βλέπουν από το περυσινό καλοκαίρι την φθορά να διαβρώνει, πολύ αργά αλλά σταθερά, την κυβερνώσα παράταξη. Βλέπουν, επίσης, ότι η αντιπολίτευση, και ιδίως η αξιωματική, είναι πολιτικά και ιδεολογικά εξολοκλήρου υποταγμένη στον εξουσιαστικό φιλελευθερισμό και στα αμερικανικά συμφέροντα, όπως σωστά σημείωσε σχολιαστής προηγούμενης ανάρτησης (πράγμα που σημαίνει ότι μειώνεται το πολιτικό κεφάλαιο της Νέας Δημοκρατίας ως μοναδικής παράταξης που εκπληρώνει με απόλυτη βεβαιότητα την γεωπολιτική μας κατοχή από τον δυτικό παράγοντα, γιατί με τον Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει πια και η "αριστερή Νέα Δημοκρατία"). Ξέρουν ότι η εναλλαγή κυβερνήσεων είναι εγγεγραμμένη στις καταστατικές αρχές της αστικής φιλελεύθερης δημοκρατίας (ακόμη αν δεν υφίστανται προφανείς λόγοι για να πραγματοποιηθεί) και θεωρούν ότι είναι προτιμότερη στον πρωθυπουργικό θώκο μια μαριονέτα που δεν έχει ισχυρό προσωπικό πολιτικό υπόβαθρο (ενώ οι διαδοχικές θητείες στην κυβέρνηση οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα). Όταν όλα αυτά προϋπάρχουν αναζητείται ο εκάστοτε Μαρινάκης για να δοθεί η κατάλληλη ώθηση στην προοπτική αλλαγής που αρχίζει να φαίνεται αχνά στον ορίζοντα.

Προφανώς ο Μαρινάκης έχει πολλούς λόγους προκειμένου να αντιπαρατεθεί με τους πρώην συγγενείς εξ αγχιστείας, φίλους και ομοϊδεάτες της οικογένειας Μητσοτάκη. Ωστόσο για όλους αυτούς τους λόγους είχε επιτευχθεί ανακωχή το προηγούμενο διάστημα. Ο Δημητριάδης είχε απομακρυνθεί, ο Οικονόμου είχε καρατομηθεί ένα μόλις βήμα πριν ξηλώσει τον προεδρικό στρατό των οργανωμένων και τσιμπήσει πρόσωπα του προεδρικού περιβάλλοντος ως ηθικούς αυτουργούς για την δολοφονία του αστυνομικού με την ναυτική φωτοβολίδα, σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ. Στα υπόλοιπα ζητήματα (πχ ρωσικό πετρέλαιο, ποδοσφαιρικό καθεστώς Μελισσανίδη, noor 1 κλπ) υπήρχε ασφαλώς δυσφορία από τον Μαρινάκη. Υποθέτουμε, όμως, ότι ο εφοπλιστής είναι αρκετά εύστροφος ώστε να καταλάβει πώς στα περισσότερα εξ αυτών ο Μητσοτάκης έπρεπε να μοιράσει την πίτα και στους υπόλοιπους της πρεσβείας. Συνεπώς, φαντάζει δύσκολο να θυμήθηκε σε αυτή την συγκυρία τις παλιές του διαφορές με τον Μητσοτάκη. Ακόμη πιο δύσκολο φαντάζει να πήρε την πρωτοβουλία ο Μαρινάκης να χτυπήσει μετωπικά τον πρωθυπουργό μιας αποικίας των ΗΠΑ, χωρίς να έχει λάβει την έγκριση για αυτή του την κίνηση προηγουμένως από τα γνωστά κέντρα εξουσίας. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε, κατά τις επόμενες μέρες, η σύγκρουση με την κυβέρνηση θα κοπάσει και ο αντιπολιτευτικός λόγος του mediaκού του στρατού θα διακοπεί. Αν η ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης δεν κοπάσει και οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για τα αίσχη του Μητσοτάκη συνεχιστούν, να είστε σίγουροι ότι υπάρχει το υπόβαθρο που προαναφέραμε και πώς ο Μαρινάκης δεν δρα άνευ σχετικής άδειας.   

Στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Οι ομάδες που διαμόρφωναν τον γενικότερο πολιτικό προσανατολισμό στον πρωινό καφέ του πρωθυπουργού ήταν τρεις. Οι εκσυγχρονιστές εκπρόσωποι του Κώστα Σημίτη (Σκέρτσος, Γεραπετρίτης), οι εκπρόσωποι της αφερωφικής Δεξιάς (Μπρατάκος, Παπασταύρου) και ο εκπρόσωπος της αμιγώς νεοφιλελεύθερης τάσης Γρηγόρης Δημητριάδης. Με τον Δημητριάδη, τον Μπρατάκο και τον Παπασταύρου εκτός, ο Μητσοτάκης στηρίζεται πλέον μόνο στους εκσυγχρονιστές. Τα πολιτικά τέκνα του Κώστα Σημίτη είναι και τυπικά κυβέρνηση της χώρας. Η ελλαδική νεοδημοκρατική Δεξιά έχει χάσει μέρος των προσβάσεών της στο κυβερνητικό επιτελείο. Και την ίδια στιγμή μεγάλο μέρος της μεγαλοαστικής ελλαδικής μούργας χάνει πολλά εκατομμύρια ευρώ από deals που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν οι Μπρατάκος-Παπασταύρου.

Σε επίπεδο γεωπολιτικής υπόστασης αυτό ίσως σημαίνει ότι ο Μητσοτάκης έχει ακόμη στο πλευρό του τον γερμανικό παράγοντα. Αλλά το μεγάλο του πρόβλημα είναι ο αμερικανικός και ευρύτερα ο αγγλοσαξονικός (μην ξεχνάμε και τις σχέσεις Μαρινάκη-Βρετανίας ή ότι το άδειασμα στους Μπρατάκο-Παπασταύρου πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την συνάντησή του Μαρινάκη με τον Βρετανό πρωθυπουργό).    

Στο επίπεδο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής διαπιστώθηκε, για πολλοστή φορά, ότι η τακτική της φιλίας με κέντρα των πολιτικών δυνάμεων του εξουσιαστικού φιλελευθερισμού δεν αποφέρει εθνικά κέρδη. Ούτε οι παρελκυστικές τακτικές της δήθεν πατριωτικής Δεξιάς μπορεί ποτέ να πιάσουν τόπο σε συνθήκες αμερικανικής παγκοσμιοποίησης. Ο Παπασταύρου είναι ένας από τους πιο ισχυρούς συστημικούς πολιτικούς παράγοντες της χώρας. Επί δεκαετίες αγαπημένος φίλος Ισραηλινών πολιτικών παραγόντων, ικανότατος χειριστής χρηματοοικονομικών ζητημάτων της παγκοσμιοποιημένης αγοράς, επί χρόνια συνδεδεμένος με την οικογένεια Μητσοτάκη αλλά και με τον Αντώνη Σαμαρά. Κι, όμως, όταν δοκίμασε να παίξει το χαρτί του πατριωτισμού για τις ευρωεκλογές και πρότεινε την ένταξη του φυλακισμένου στην Αλβανία Έλληνα δημάρχου, Φρέντυ Μπελέρη, στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, κάτι τυχαίο(;) συνέβη και εκπαραθυρώθηκε από την κυβέρνηση, μόλις μετά από λίγες μέρες.


Το ανόσιο ιερατείο του State Department και της CIA δεν έχουν κανέναν σκοπό να δείξουν έλεος στο κάθε δικό τους παιδί που μπορεί από «υπερβολικό ενθουσιασμό» να θέσει σε κίνδυνο τους πολιτικούς τους σχεδιασμούς. Και ο αλβανικός παράγοντας αποτελεί προτεραιότητα αυτών των σχεδιασμών για τα Βαλκάνια. Ας το καταλάβει κάποτε ο μέσος Έλληνας και ας αντιληφθεί τι σημαίνει η παρουσία τόσων Αλβανών στην ελληνική επικράτεια. Μπορεί να αποτελέσουν τον κομβικό παράγοντα για τον οριστικό θάνατο του ελληνικού έθνους, ακόμη και αν αύριο γινόταν ένα θαύμα και κατέρρεε το ιμπεριαλιστικό οικοδόμημα ΗΠΑ. Ο ιός μέσα από τους ιστούς ενός σώματος είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον αφαιρεθεί.     


Σχόλια:

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Άρχισαν να γίνονται δεύτερες σκέψεις για την ανισορροπία που διαμορφώθηκε υπέρ του μπλοκ των εκσυγχρονιστών στο Μαξίμου. Στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων γίνεται λόγος για επικείμενη ολική επιστροφή του Δημητριάδη στον πρωινό καφέ. Οι παραδοσιακοί δεξιοί χαχόλοι αναζητούν εκπρόσωπο στην κυβέρνηση του κόμματος που ψηφίζουν...

Δευτέρα, 01 Απριλίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πολλή ησυχία παρατηρώ στο σχολιασμό αυτής της ανάρτησης. Τι έγινε; Μούδιασαν οι φωστήρες και οι νεοδημοκράτες του εθνικιστικού χώρου ή επικρατεί ανησυχία για το μέλλον της κυβέρνησης; Προβλέπω την αναβίωση φαντασιώσεων επιστροφής στο 1917 από Στόκο, Ε.Ω., Μακελειό και εκδότες του χώρου, αν πάμε σε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ.

Δευτέρα, 01 Απριλίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Μόνο αν συνεχιστεί η σύγκρουση με τον Μαρινάκη θα γίνει αυτό. Θα φανεί τις δύο επόμενες εβδομάδες.

Δευτέρα, 01 Απριλίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αθροιστικά δεν πιάνουν ούτε 25% και θα υποσκελίσουν την ΝΔ που έστω και με τα εγκληματικά της λάθη δεν πέφτει από το 40%? Λίγη γνώση απλών κοινοβουλευτικών συσχετισμών αποκλείει ένα τέτοιο σενάριο.

Δευτέρα, 01 Απριλίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Στις ευρωεκλογές η ΝΔ ίσως είναι κάτω από το 30%. Ακόμη και αν είναι πάνω θα συγκεντρώσει με δυσκολία 33+. Θα έχει μεγάλες απώλειες. Εκεί παίζεται το παιχνίδι.

Δευτέρα, 01 Απριλίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μακάρι ρε μάγκες απλά εγώ δεν το βλέπω κάτι τέτοιο δυστυχώς. Θα δούμε σε λίγους μήνες

Τρίτη, 02 Απριλίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

κοπριτης (και παλι) εδω...Αρχή του τέλους της αληθειας...;

ο Μαμουτος εγινε αναρχοκαπιταλιστης

ο Αχιλλεας σημιτοκαλογερος

ο Γκεκας μοναχος του Αγιου Ορους (μετα την ομιλια του στον Βρωμερο Λοχο)

ο Φιλιππου εγραψε το νεο του βιβλιο ''Λεμουριος Πολιτισμος''

ο Τελης αρχισε να τραγουδαει σε παγανιστικο μπλακ μεταλ συγκροτημα με ονομα Αλκιβιαδης

ο Νοσφερατου πηρε συνεντευξη απο το φαντασμα του Χιτλερ στην αντικαθεστωτικη επικαιροτητα για να μαθουμε τον εθνικοσοσιαλισμο εμεις οι αμυητοι

ο Μαυρος Θρηνος ξεκινα να γραφει για τον Δεξιο Εθνικοσοσιαλισμο κανοντας διαχειριστη του ιστολογιου του τον Τζημερο

η ΦΛΕΦΑΛΟ μετονομαζεται απο σημερα ΦΛΕΠΡΑΛΟ (φοιτητικη λεσχη πραγματικης λογοτεχνιας) ξενερωνοντας τους ρομαντικους αναγνωστες της

ο Λεμουριος μετα απο ολα αυτα δεν αντεξε και αυτοκτονησε. αιωνια του η μνημη...

ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟ...

ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΧΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΓΙΑΤΙ ΒΡΗΚΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΗΣ!

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΔΗΛΑΔΗ...

-Λεμουριος τρολιστας

Δευτέρα, 01 Απριλίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δύο διαδοχικά επιτυχημένα τρολαρίσματα. Μας εκπλήσσεις. Του Τέλη του πάει πάντως να γίνει τραγουδιστής σε black ή ακόμα καλύτερα σε goth σχήμα. Εμφανισιακά ταιριάζει με τα μαύρα μαλλιά και το κούρεμα καπελάκι. Έχει το star quality , όπως και να το κάνουμε.

Του χρόνου την πρωταπριλιά ο Κασέλ θα έχει γίνει αυτοδύναμος πρωθυπουργός και θα αλλάξει το πολίτευμα της χώρας σε Σοσιαλιστική Ελληνική Σοβιετική Δημοκρατία, αφού πρώτα θα έχει αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ και θα έχει χρησιμοποιήσει τις επιχειρήσεις του στις ΗΠΑ ως αντικαπιταλιστικό δούρειο ίππο υπό τις οδηγίες του Γιάνη Βαρουφάκη. Ταυτόχρονα θα κερδίσει τον πόλεμο τριών ημερών που θα εξαπολύσει η Τουρκία και θα απελευθερώσει την ανατολική Θράκη, την Ίμβρο και την Τένεδο. Θα σταματήσει έξω από την Κωνσταντινούπολη έπειτα από παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας και θα χαρίσει την Κωνσταντινούπολη στους Τούρκους με αντάλλαγμα την αναγνώριση του σοσιαλιστικού κράτους της Ελλάδας στον ΟΗΕ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα αυτοκτονήσει μην μπορώντας να δεχτεί την προδοσία των δημοκρατικών ΗΠΑ για την ανακωχή και αποδοχή του καθεστώτος Κασέλ.

Πυρήνες αντίστασης στον κομμουνισμό θα οργανωθούν στην ελληνική black metal κοινότητα η οποία θα περάσει υπό τον πολιτικό έλεγχο του Αριστοτέλη. Ο Μαύρος Κρίνος θα περάσει υπό στρατιωτική λογοκρισία και ο Τζημερος θα προφυλακιστεί δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Αραβαντινός θα γίνει μεσολαβητής προκειμένου οι Δεξιοί πολιτικοί κρατούμενοι να έχουν ανεκτές συνθήκες φυλάκισης ενώ η Προοδευτική θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα της Α εθνικής.

Ο Κώστας Πλεύρης θα επιχειρήσει να συμμαχήσει με το λόμπι των ομοφυλόφιλων και την πρεσβεία των ΗΠΑ προκειμένου να επανέλθει η χώρα στο πολίτευμα της Βασιλευομένης Δημοκρατίας, με τον ίδιο και την Γεωργία στο ρόλο του βασιλικού ζεύγους.

Δευτέρα, 01 Απριλίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ελλάδα 2034: Ο σύντροφος Κουτσούμπας επανεκλέγεται με 98% παραμένοντας ο πιο δημοφιλής Έλληνας πολιτικός για μια δεκαετία. Προβαίνει σε εκκαθαρίσεις κρυφοφιλελέδων στον Λαϊκό Στρατό, έχοντας την υποστήριξη του Ανωτάτου Εθνικού Μπολσεβικικού Συμβουλίου (η συνέχεια της ΦΛΕΦΑΛΟ). Ο Κούλης αγνοείται εδώ και 7 χρόνια. Λέγεται πως σκάβει γαλαρίες σε κρατικό ορυχείο στο Ακ Νταγ Μαντέν μαζί με τον Τριαντόπουλο και τον Αχ. Καραμανλή. Ο σύντροφος Κασσελάκης απεβίωσε πριν από 4 χρόνια από πρωτοεμφανιζόμενο ΣΜΝ. Αναφέρονται μεθοριακά επεισόδια στο Χαλέπι μεταξύ δυνάμεων της Ελληνοανατολικής Ομοσπονδίας και του Αραβικού Χαλιφάτου. Υπογράφεται εμπορική συμφωνία στην Οδησσό μεταξύ της Ελληνοανατολικής Ομοσπονδίας και της Πανσλαβικής Αυτοκρατορίας. Το βιβλίο του Μαμούτου για τον Δραγούμη γίνεται best seller και στην ιντεγκραλιστική Βραζιλία, ενώ ο ίδιος παρουσιάζει ένα νέο στο Βερολίνο με τίτλο: "Πως πέθανε ο φιλελεύθερος καπιταλισμός".

Δευτέρα, 01 Απριλίου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Κατά το σωτήριο έτος 2026 ο Στέφανος Κασελάκης έχει εδραιωθεί στην εξουσία της Σοβιετικής Ελληνικής Δημοκρατίας. Μετά τον νικηφόρο πόλεμο αστραπή επί της Τουρκίας και την αναγνώριση του νέου ελληνικού πολιτεύματος από τους διεθνείς θεσμούς, κινδυνεύει μόνο από το σχέδιο των ΗΠΑ και της Αγγλίας να επαναφέρουν τον θεσμό της Βασιλικής Ελληνικής Δημοκρατίας, με νέο βασιλικό ζεύγος τον Κωνσταντίνο Α Πλεύρη και την Μεγάλη Γεωργία Σιακαβαρα. Το πολίτευμα που οραματίζεται ο υπό αναμονή βασιλεύς είναι επηρεασμένο από τον Παποκαισαρισμο γιατί ζητά να του απονεμηθεί ταυτόχρονα και ο τίτλος του Πατριάρχη.

Απέναντι από τον ΓΓ της Σοβιετικής Ελληνικής Δημοκρατίας, σχηματίζεται ένα ανίερο μέτωπο. Υπό τις οδηγίες του αμερικανικού παράγοντα ο εν αναμονή βασιλεύς Κωνσταντίνος Α Πλεύρης αναγκάζεται να συμμαχήσει με έναν προαιώνιο εχθρό του που ακούει στο ψευδώνυμο Αλκιβιάδης και αποτελεί παλαίμαχο rock star της ελληνικής black metal σκηνής.Η ακριβής ταυτότητα του Αλκιβιάδη είναι άγνωστη καθώς φήμες τον θέλουν να ζει περισσότερο από τρεις αιώνες, ανανεώνοντας το ανοσοποιητικό του σύστημα με θερμά αιμολουτρα κοριτσιών καταγομενων από την άγνωστη χώρα Λεμουρία. Ο Αλκιβιάδης έχει γητέψει την ελληνική κοινότητα του heavy metal και σε συνεργασία με έναν ευτραφή δισκοπωλη των Εξαρχείων έχουν οργανώσει φιλοχιτλερικους ενόπλους πυρήνες χεβυμεταλλαδων.

Λίγο πριν οι ένοπλοι αντάρτες του heavy metal ενωθούν με τον στρατό των αμερικανοτσολιαδων του εν αναμονή βασιλέως Κωνσταντίνου Α Πλεύρη, ο Αλκιβιάδης καταπατά την συμφωνία και επικαλείται τα κληρονομικά του δικαιώματα. Υποστηρίζει ότι είναι ο μοναδικός Έλληνας ο οποίος έχει σφραγίδες ληξιαρχείων που αποδεικνύουν ότι κατάγεται από αριστοκρατικό γένος ενώ ο Κωνσταντίνος Α Πλεύρης είναι γιος ενός μπακάλη των Αθηνών. Διεκδικεί τον θρόνο και στρέφει τα ένοπλα σώματα των metalheads κατά του στρατού των αντιδραστικών. Οι ΗΠΑ αρνούνται να αναγνωρίσουν την εγκυρότητα των τίτλων ευγενείας που παρουσιάζει και ο Αλκιβιάδης αλλάζει στρατόπεδο. Συμμαχεί με την κυβέρνηση του Κασελακη και κατατροπώνουν τους αμερικανοκινητους βασιλόφρονες ρατσιστές.

Κασελακης και Αλκιβιάδης σχηματίζουν ένα εθνικομπολσεβικικό μέτωπο. Ο Κασελακης μαγεύεται από τα διδάγματα του Αλκιβιάδη για την ουσία του μορφωτικού στοιχείου στο έργο του Πλάτωνα. Χωρίζει τον σύζυγό του και ερωτεύεται τρελά τον Αλκιβιάδη. Όμως ο στωικός Αλκιβιάδης αρνείται να ανταποκριθεί και ψέγει τον ΓΓ της κυβέρνησης γιατί μπέρδεψε το σαρκικό πάθος με την πνευματική ηδονή. Ο Κασελακης μυείται σταδιακά στον πλατωνισμό και έτσι οι ακροδεξιοί διαμορφώνουν το Σοσιαλιστικό κράτος εκ των έσω, χωρίς να το αντιλαμβάνεται κανείς. Ο κομμουνισμός των woke μπολιάζεται με τις διδαχές του Αλκιβιάδη. Σφυρηλατείται έτσι ένα χαλύβδινο κράτος και γίνεται πράξη το όραμα για χίλια χρόνια Χίτλερ.

Δευτέρα, 01 Απριλίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Η λέσχη δικαιώνει επάξια τον τίτλο των αναγνωστών της φανταστικής λογοτεχνίας. τι σχολιάρες κάνετε ρε μάγκες; χαχαχαχ

Δευτέρα, 01 Απριλίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ένας που να σκιτσάρει καλά και να έχει όρεξη για γέλιο και μαύρο χιούμορ, ώστε να μας βοηθήσει να κάνουμε comic τα παραπάνω σενάρια δεν υπάρχει;; Ένας....

Δευτέρα, 01 Απριλίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το «φαινόμενο» Καρυστιανού

https://mavroskrinos.blogspot.com/2024/04/blog-post.html

Τρίτη, 02 Απριλίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τα σχόλια ανταγωνίζονται στα ίσια το τρολ του χυσοταφιου

Τρίτη, 02 Απριλίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

νέος συμβιβασμός Κούλη-Μαρινάκη με διαμεσολαβητές τους αιώνιους προδότες Άδωνι και Βορίδη
τζάμπα χαρά για Μακελάρηςδες, ελευθεροψωριάρηδες και λοιπούς μπατριώτες
ούτε αυτή τη φορά θα ρίξουν τον Μητσοτάκη ο Μαρινάκης, ο Γιαννακόπουλος και τα υπόλοιπα πουλέν της μπατριωτικής αστικής τάξης
να δούμε με ποιο τρόπο θα τον ρίξουν οι Αμερικανοί γιατί μόνο αυτοί άνοιξαν την κονσέρβα

Τρίτη, 02 Απριλίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Πράγματι, από τον διεθνή παράγοντα χτυπούν οι καμπάνες για τον αλήτη και την κυβέρνηση των καθαρμάτων του. Στο εσωτερικό ελέγχει τους περισσότερους. Όσους δεν τους ελέγχει τους ισορροπεί. Έξω κάτι δείχνει ότι γίνεται εναντίον του. Τόσο με το ευρωκοινοβούλιο όσο με το ΔΝΤ και τα υπόλοιπα πλοκάμια των ΗΠΑ. Τις προάλλες του έβαλαν χέρι για την ακρίβεια!! Όχι βέβαια γιατί μας λυπήθηκαν. Αλλά γιατί καταλαβαίνουν ότι η ακρίβεια είναι ένα λογιστικό κόλπο του Μητσοτάκη προκειμένου να μεταφέρει πλούτο από τις τσέπες μας σε εκείνες των μεγαλοαστών και ταυτόχρονα τον βοηθά να εισπράξει μεγαλύτερους φόρους και να παρουσιάζει λογιστικές αλχημείες που τον βοηθούν να περνά τα standards των οικονομικών ελέγχων, κουκουλωνοντας το απίστευτα μεγάλο χρέος.

Είναι μάλλον αυτό που περιγράφουμε στο άρθρο. Δεν θέλουν να απλωθεί ξανά κινηματική κοινωνική δυσαρέσκεια.

Έχει μια μικρή πιθανότητα να την σκαπουλαρει ο μπάσταρδος αν δεν βγει ο Τραμπ. Αλλά με νίκη του Τραμπ (που είναι πολύ πιθανή) πρέπει από την επόμενη μέρα να ετοιμάσει τις βαλίτσες του από το Μαξίμου. Είναι εξολοκλήρου στο δίκτυο των Δημοκρατικών. Δεν θα έχει τύχη. Ίσως το αργό πριόνισμα που ξεκίνησε τώρα σχετίζεται και με αυτό. Στις ΗΠΑ μάλλον γνωρίζουν ήδη τον νέο πρόεδρο και έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν τις σταδιακές αλλαγές των υποτακτικών τους.

Τρίτη, 02 Απριλίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

κοπριτης εδω..οχι θα ελειπα τετοια ωρα που περιφερονται τα φαντασματα. ο Τελης παντως απο τη στιγμη που κληθηκε να τραγουδησει ως Αλκιβιαδης στη μπλακ μεταλ μπαντα που ανεφερα, εχει πολλη δουλεια μπροστα του. θα πρεπει να ανταγωνιστει ισαξια τους νορβηγους Gorgoroth ας πουμε απο αποψη μεταπολεμικης Αριας αισθητικης, φωνητικων και σφαξιματος γουρουνοκεφαλης (βλεπε απ' το 3.30 του παρακατω βιντεο ενος απο τα καλυτερα τραγουδια τους απ' τον πρωτο δισκο πριν αρχισουν να παλουκωνουν κατσικοκεφαλες σε μετεπειτα συναυλιες τους με τον επομενο και ομοφυλοφιλο τραγουδιστη τους):

https://www.youtube.com/watch?v=C2phjbGNdlM

για να δουμε αν αντεχουν τα χερακια του Τελη και μπορει να βγαλει τοσο μισος κιολας ή θα επιστρεψει πισω στον Πλατωνα αδιαβαστος.

Υ.Γ. παρακαλειται οσοι εχουν παρει ρολους απο τον Λεμουριο να τους φερουν εις περας..διαφορετικα θα κοπανηθει και η δικη τους κεφαλη...

-Λεμουριος τρολιστας

Τρίτη, 02 Απριλίου, 2024

 
Ανώνυμος Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δεν έχει μείνει ομοφυλόφιλος που να μην βρεις μια πρόφαση για να παρουσιάσεις στα σχόλια που γράφεις, πάντως. Ξεκίνησες από το Γαβαλά και περνάς σταδιακά στους μουσικούς.

Τετάρτη, 03 Απριλίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κλείτο ηρέμησε,άσε τη Λεμουρία στους βυθούς του Ειρηνικού,με τα κοράλλια και τις πεταλίδες που κατοικούν στα δαιδαλώδη ερείπια της,σώπα όπου να'ναι θα κάνουν εκπομπή ο Νοσφεράτου με τον Θιβετιανό,εκεί άλλωστε είναι που αφήνεις τα εμπνευσμένα από τον Μεγάλο Κ-τον Παλαιό,που στον οίκο του της Ευγηρίας κοιμάται και πολιτεύεται-καυστικά σου σχόλια.

Τετάρτη, 03 Απριλίου, 2024

ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ο Αλκιβιάδης τίναξε την εβέβινη φράντζα από το μέτωπο και επανέφερε την χαλύβδινη λαβή του γαντοφορεμένου του χεριού στα χαλινάρια του ιπτάμενου αλόγου του. Συνήθιζε να μην ιππεύει χρησιμοποιώντας σέλα και στομίδα. Όμως, από την ημέρα που εξημέρωσε το πρώτο ιπτάμενο άτι άλλαξε τις παλιές του συνήθειες. Μια ανατροπή στα διακόσια μέτρα ύψος θα ήταν μοιραία για τον αναβάτη. Η ιπτάμενη ιππική τέχνη είχε τους δικούς της κανόνες.

Ο μαυροντυμένος ιππέας απόλαυσε τις ριπές του κρύου ανέμου σαν αιθέριο βάπτισμα αναζωογόνησης. Κατεύθυνε το ιπτάμενο άτι του χαμηλότερα για να εποπτεύσει με μεγαλύτερη ακρίβεια την βασιλική άμαξα με την συνοδεία της. Ένας ημιθανής ασπρομάλλης και λιπόσαρκος άντρας φορούσε το βασιλικό στέμμα με τα κόκκινα ρουμπίνια. Δίπλα του, μια κατά πενήντα και πλέον χρόνια νεότερη γυναίκα, έχοντας υιοθετήσει την επιτηδευμένη έκφραση της ερωτευμένης νέας, έγερνε με προσποιητή τρυφερότητα το κεφάλι με την περούκα σε χρώμα καρότου στο κοκκαλιασμένο στήθος του συνοδού της, που μετά βίας συγκρατούσε την ψυχή στο σώμα του και δεν την άφηνε να ξεκινήσει το ύστατο ταξίδι για την Αχερουσία.

Ο ιπτάμενος ιππέας λαχταρούσε όσο τίποτα άλλο να τραβούσε το τόξο από την θήκη και να εξαπέλυε από ύψος εκατό μέτρων ένα βέλος που θα καρφωνόταν στο μάτι του γηραιού άντρα, θα τρυπούσε τον αμφιβληστροειδή και θα χωνόταν μέχρι το κέντρο του εγκεφάλου του, χύνοντας κομμάτια μυαλού στα μούτρα της συνοδού του και πιτσιλίζοντας με ριπές αίματος τα βελούδινα ρούχα και την καυτή σάρκα της.

Όμως ακόμα δεν είχε φτάσει η στιγμή. Ο βασιλεύς Κωνσταντίνος Α και η βασίλισσα Μεγάλη Γεωργία, η Πρώτη, συνοδεύονταν από φρουρούς που εκπαιδεύονταν στην σχολή πολέμου ο "Στόχος". Κάποιος από αυτούς θα πετύχαινε έναν μεγάλο ιπτάμενο εχθρό, όπως ήταν το φτερωτό άλογο με τον αναβάτη του, αν εξαπέλυαν μια ομοβροντία βελών.

Ο Αλκιβιάδης το γνώριζε καλά. Όφειλε να περιμένει. Έπρεπε να παραστήσει τον τυχαίο περιστατικό. Έναν απλό ταξιδιώτη των αιθέρων που για κάποιο άσχετο λόγο είχε βρεθεί στον δρόμο του βασιλιά και της συνοδείας του.

Σε λίγο θα έπεφτε το σκοτάδι. Και το ιπτάμενο άλογο είχε εκπαιδευτεί να βρίσκει τον προσανατολισμό του ανάμεσα στα μαύρα πέπλα της νύχτας. Εκεί που η εξουσία του βασιλιά έχανε την όποια αξία της. Εκεί που το σκοτάδι κατάπινε τις ιεραρχήσεις της μέρας και που τα πλάσματα του ερέβους έστηναν τους δικούς τους θορυβώδεις χώρους πάνω από το ποτάμι που οδηγούσε τις ψυχές των ανθρώπων στην Άβυσσο. Την νύχτα τα κλειδιά της ζωής και του θανάτου βρισκόταν σε χέρια μαύρων ιπποτών του χάους, όπως ο Αλκιβιάδης....

Τετάρτη, 03 Απριλίου, 2024

 
Ο Confederado είπε...

Ας κλείσει η βραδιά με ένα ωραίο δίσκο https://youtu.be/kUS5x5lUFB0?si=0DPtNz9wljWqT2e2

Πέμπτη, 04 Απριλίου, 2024

 
Ανώνυμος Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

https://youtu.be/tWmjYotBjhw?si=F0-B67pwkr0-fHFV

Πέμπτη, 04 Απριλίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οχι δισκος..δισκαρα. Που το βρηκατε αυτο το διαμαντι; Αδιανοητο να εχει μονο 15000 προβολες

Πέμπτη, 04 Απριλίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Confederado είπε...

Αδερφέ το κανάλι είναι γεμάτο με τέτοια διαμάντια τσεκάρετέ το όσοι δεν το ξέρετε

Παρασκευή, 05 Απριλίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ποιοι ειναι οι δυο δισκοι?δεν τους βγαζουν τα λινκ

Παρασκευή, 05 Απριλίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

https://youtu.be/TZNZySHqzNc?si=pwuuHiYg4DTHUoAp

Σάββατο, 06 Απριλίου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Savage Oath - Divine Battle

Iron Curtain - Savage Dawn

Traveler - Prequel To Madness

Σάββατο, 06 Απριλίου, 2024