Με το νέο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση αγγλικά και στο νηπιαγωγείο!!


Στα επίκαιρα θέματα της εβδομάδας είναι και το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση που φέρει την υπογραφή της Νίκης Κεραμέως.  Γνωστή φιλελεύθερη και μέλος δικτύων που προωθούν την παγκοσμιοποίηση η υπουργός. Κατά συνέπεια δεν μας εξέπληξε ότι ανάμεσα στις προτάσεις της ήταν και η εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία!!

Μολονότι οι ακαδημαϊκοί των τμημάτων νηπιαγωγών ανά την επικράτεια δημοσίευσαν κείμενο στο οποίο υποστηρίζουν ότι είναι λάθος η εισαγωγή ξένης γλώσσας στο νηπιαγωγείο, η υπουργός τους αγνόησε . Το ίδιο έκανε και με απόφοιτους των τμημάτων αγγλικής φιλολογίας, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν διαθέτουν τα κατάλληλα εφόδια για να διδάξουν σε τάξη νηπίων. Επίσης οι νηπιαγωγοί τοποθετήθηκαν με επιστολή τους στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων σημειώνοντας ότι στα νηπιαγωγεία υπάρχουν πολλά παιδιά μεταναστών, που δεν γνωρίζουν ελληνικά αλλά θα πρέπει να τα διδαχθούν παράλληλα με τα αγγλικά, με  ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.


Ασφαλώς κανείς από τους ειδικούς δεν εισακούστηκε μολονότι η υπουργός εκφράζει το «ευρωπαϊκό ρεύμα», που στα λόγια προκρίνει τις τεχνοκρατικά ορθολογικές λύσεις. Και τούτο γιατί, όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν, έχουμε να κάνουμε με «τριτοκοσμικούς ευρωπαϊστές». Αλλά και με πολιτικούς, όπως η Νίκη Κεραμέως, που έχουν επωμιστεί την ευθύνη να προωθήσουν την ατζέντα της παγκοσμιοποίησης. Και αυτή η ατζέντα προϋποθέτει την αντικατάσταση την εθνικής ταυτότητας, την αλλοίωση του παραδοσιακού μας πολιτισμού και την εντατική εργαλειοποίηση των συνειδήσεων τόσο τους χώρους εργασίας όσο και στην εκπαίδευση..

Ίσως είχε ενδιαφέρον να ρωτούσαμε την ιεραρχία της Εκκλησίας και τους «νοικοκυραίους», κατά περίπτωση πατριώτες, που στηρίζουν με τις ψήφους τους τέτοιους πολιτικούς τι έχουν να πουν για όλα αυτά. Όπως και για πολλά άλλα. Αλλά μάλλον δεν θα λάβουμε ποτέ απάντηση. Γιατί,φαίνεται ότι για ορισμένους συμπολίτες μας ο πατριωτισμός εξαντλείται στις στριγκλιές του κάθε Γεωργιάδη.