Παρουσίαση της νέας κυκλοφορίας των Mind Terrorist που φέρει τον τίτλο Spiritual Revolution

                                                              του Σταμάτη Μαμούτου

Το 2012 σχηματίστηκαν στην Λάρισα οι Mind Terrorist. Έκτοτε το εν λόγω συγκρότημα υπηρέτησε με συνέπεια τις πλέον ακραίες πτυχές του σκληρού ήχου. Μολονότι αυτά τα μουσικά ρεύματα δεν βρίσκονται στον πυρήνα των ακουσμάτων μας ως μελών της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ., οι Mind Terrorist έχουν εκλύσει την προσοχή μας μεταξύ των άλλων και λόγω των κοινωνικοπολιτικών προβληματισμών που πραγματεύονται οι στίχοι των τραγουδιών τους.

Ντεμπούτο τους ήταν το Once Upon a Heartbeat, ένα concept album με θεματική βασισμένη στην οικονομική ύφεση της εποχής μας. Δυο χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα το 2014, κυκλοφόρησαν το Fragments of Human Decay, που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Ακολούθησε το A Moment in Eternity, κατά το 2016, για να φτάσουμε στο 2020 και την κυκλοφορία του Spiritual Revolution.



Οι επιρροές της συγκεκριμένης μπάντας είναι ποικίλες. Η βάση τους θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το crossover που αναμιγνύει  στοιχεία του hardcore των '90s, του metalcore τύπου Hatebreed, του σουηδικού death metal του στυλ των In Flames και των At the Gates, καθώς και κάποια μελωδικά περάσματα που θυμίζουν κλασικό heavy metal.

Πρόκειται για ένα συγκρότημα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα σχετικά σχήματα του εξωτερικού. Οι παραγωγές των δίσκων του είναι πολύ καλές και η τεχνική κατάρτιση των μουσικών που το απαρτίζουν εξίσου άρτια.


Το Spiritual Revolution σφύζει από δύναμη και υπόσχεται στους ακροατές του ακραίου ήχου έναν συνδυασμό εκτονωτικού head banging και κοινωνικών προβληματισμών. Τίτλοι τραγουδιών όπως Silence the Earth και Revolt και Against the Modern World αποκαλύπτουν του λόγου το αληθές.

Από την μεριά μας δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στους  Mind Terrorist να αγαπηθεί από τους ακροατές και η νέα τους κυκλοφορία. Αλλά και στους ακροατές να μην απορροφηθούν από τους κατακλυσμιαίους ρυθμούς της σκληρής μουσικής του Spiritual Revolution και να αφιερώσουν λίγη από την προσοχή τους και στους στίχους των τραγουδιών, οι οποίοι έχουν μα μας πουν πολλά.



Σχόλια:

Ο Πατριάρχης είπε...
Είστε κομμούνια, είστε σατανισταί!

Ημείς οι αγνοί πατριώται δεν θα επιτρέψομεν να σύρετε την άδολον εθνικιστική νεολαία εις το ακανθώδες πεδίο της βαρυμεταλλικής μουσικής ηχορυπάνσεως. Μηδέ θα ανεχθούμε την αλητοκρατίαν των δερματικών κεφαλών (αγγλιστί skinheads).

Έκαστος εθνικιστής νεανίας οφείλει να μεταλαμπαδεύσει εις τους βαρβάρους την λαμπρή μουσική κληρονομιά μελωδών όπως η Ευγενία Μανωλίδου, ο Δάκης και ο Τέρης Χρυσός. Ακούσματα αγλαών συναισθημάτων, όπως τα "Ήταν ωραία, ήταν μοιραία" και "Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά" δικαιούνται την οικουμενική καταξίωσιν.

Προσωπικώς τα απολαμβάνω, υπό την ευλογία του Αδόλφου-Άβαταρ, γευματίζοντας εκλεκτά εδέσματα και ατενίζοντας τας κερκίδας του αμφιθεάτρου που κοσμεί τον κήπον μου. Ενώ οι στρασεροδραγούμηδες ηχορυπαίνουν τις συνοικίες των εργατών με απαίσιους μαυρομεταλλικούς θορύβους και ξεγελούν την πείνα των αναμασώντας αρτοκλωβούς της Εσπερίας (αγγλιστί club sandwiches)
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2020
 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...
O πατριάρχης μπέρδεψε τα μουσικά και τα ιδεολογικά ρεύματα.
Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε ούτε με black metal ούτε με τα υπόλοιπα που γράφει υπό την φώτιση του Άβατάρ του
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2020
 
Ανώνυμος Ο Πατριάρχης είπε...
Γνώρισα κάποτε μιαν δεσποινίδα, η οποία ήτο ακροάτρια της μαυρομεταλλικής μουσικής ηχορυπάνσεως. Αρχικώς ενόμισα ότι είχε μώλωπες εις τους οφθαλμούς της, αλλά μου εξήγησε πως είχε βαφτεί συμφώνως με το ύφος που αγγλιστί αποκαλείται corpse paint.

Πρότεινα να την κεράσω μια σουμάδα, μα εκείνη άρχισε να ξεκουμπώνει ξεδιαντρόπως την σκελέαν μου! Έξαφνα έβγαλε ένα μαστίγιον από την τσάντα της. Την ρώτησα πως θα το χρησιμοποιούσε, εφόσον δεν υπήρχαν γύρω μας κομμουνιστάς.

Μου απήντησε ότι έπρεπε να πετάξω έξω το "όπλον μου". Της έδειξα τότε μία μπερέτα των 9 χιλιοστών που είχα στην ζώνη μου, την οποία μου είχε προμηθεύσει ο αείμνηστος Λαδάς. Τότε εκείνη το έβαλε εις τα πόδια!

Ουδέποτε αντιλήφθην το γιατί...
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2020
 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...
Ίσως φοβήθηκε μήπως εκπυρσοκροτήσει..
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2020
 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Ωραία δουλειά. πρόσφατα ανέβηκε ολόκληρη στο youtube

https://www.youtube.com/watch?v=Yly2MC1W50I
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2020
 

 Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

Βέβαια, επειδή είμαστε της παλιάς σχολής, πιστεύουμε ότι καλό θα είναι όταν κάποιος επιλέγει να ακούσει κάποιον δίσκο-κυκλοφορία να τον υποστηρίξει και αγοράζοντάς τον. Ιδίως όταν μιλάμε για ελληνικά σχήματα, που γνωρίζουμε ότι βασίζονται σε μια σκηνή που δεν έχει την πρέπουσα υποστήριξη.
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2020