Διευκρινήσεις περί ρομαντικών, χαίτης και υποχρεωτικών εμβολιασμών


Το προηγούμενο άρθρο που αφορούσε την σύγκρουση της γερμανικής καπιταλιστικής «ελίτ εξουσίας» και της γερμανικής «ελίτ αξιών» της «συντηρητικής επανάστασης», κατά το δεύτερο μισό του 1932, προκάλεσε εντυπώσεις. Δυστυχώς ανάμεσα στους αναγνώστες μας δεν είναι μόνο σοβαροί άνθρωποι που ερευνούν ιστορικά και πολιτιστικά θέματα. Είναι και οι μανδαρίνοι που αποστολή έχουν να κατευθύνουν μικρές ομάδες νεολαίας σε λάθος αναγνώσεις της ιστορίας και να οικοδομούν ψευδο-ιδεολογικές ταυτότητες, βασισμένοι σε επιλεκτικές συρραφές δοκιμιακών αποσπασμάτων. Η δράση και οι εκδόσεις της λέσχης μας έχουν προκαλέσει εδώ και χρόνια ψυχικές διαταραχές σε αυτούς τους τύπους, οι οποίοι εμφανίζονται με πολλά προσωπεία.


Στρατηγικός στόχος της Δεξιάς και της Αριστεράς είναι να εκφυλίσουν τον παραδοσιοκρατικό λόγο, να αλλοιώσουν την ιστορία των πολιτικών ιδεών και να ελέγξουν την κίνηση των ιδεών στον χώρο των τεχνών και των γραμμάτων. Απώτερος σκοπός τους είναι να κρατούν τον ελληνικό εθνικισμό δέσμιο διαφορετικών αλλά εξίσου κίβδηλα χυδαίων εκδοχών της αστικής Δεξιάς. Αυτό είναι βολικό τόσο για την Δεξιά, η οποία εγκλωβίζει άνευ αντίστασης τον συντηρητικό κόσμο στο φιλελεύθερο πλαίσιο, όσο και την Αριστερά, η οποία υποκρίνεται ότι αντιπολιτεύεται τον εξουσιαστικό φιλελευθερισμό δίχως να φοβάται ότι θα χάσει μέρος τους ριζοσπαστικού της ακροατηρίου. Σε αυτό τον σχεδιασμό παίρνουν μέρος και οι μανδαρίνοι της άκρας δεξιάς που, εξυπηρετώντας τους σχεδιασμούς του κατεστημένου, μασκαρεύουν διαχρονικά την αληθινή υπόσταση του εθνικισμού με παρδαλά κουρέλια, δίνοντας προς τα έξω την εικόνα που το σύστημα εξουσίας θέλει να επιβάλει στον ελληνικό εθνικισμό.


Το γεγονός ότι από τα έντυπα της λέσχης μας παρουσιάζονται κείμενα που βοηθούν το αναγνωστικό κοινό να ερευνήσει πεδία τα οποία η διανοητική ελίτ του ελλαδικού παρόντος έχει για χρόνια αποσιωπήσει, προκαλεί προβληματισμό σε αντιφασιστικά και (ακρο) Δεξιά ζωντόβολα. Γιατί τα κείμενά μας διαβάζονται από αναγνωστικά κοινά που θέλουν να διατηρούν διανοητικά και κοινωνικά  ανενεργά. Έτσι, πανικόβλητα καθώς είναι και ανίκανα να αντιπαρατεθούν μαζί μας, τα ζωντόβολα αυτά καταφεύγουν κατά καιρούς σε διάφορα πρακτόρικα κολπάκια. Πριν μερικά χρόνια εισέρχονταν στο chat ΚΑΘΕ ραδιοφωνικής εκπομπής που παρουσιάζαμε και επιχειρούσαν (μέσω λογαριασμών που δεν μπορούσαν οι τεχνικοί του ραδιοφωνικού σταθμού να εντοπίσουν) να πείσουν τους ακροατές ότι η λέσχη μας χρηματοδοτούνταν από τον Συριζα!!! Αργότερα άλλαξαν το τροπάρι και είπαν ότι η λέσχη μας υποστήριξε τη Νέα Δημοκρατία!!!


Ασφαλώς τα χαφιεδάκια αυτά προκαλούν την θυμηδία και απολαμβάνουμε τις απέλπιδες προσπάθειες που καταβάλουν προκειμένου να μας πλήξουν. Ευχόμαστε να συνεχίσουν να μας αντιμετωπίζουν με τέτοιους τρόπους γιατί το γέλιο είναι σπάνιο στις δύσκολες συνθήκες της σημερινής ζωής και αυτοί μας το προκαλούν αφειδώς. Οφείλουμε όμως να κάνουμε μερικές διευκρινίσεις για κάποιες από τις τελευταίες εμπνεύσεις τους.


Πληροφορηθήκαμε ότι σε ένα ιστολόγιο εμφανίστηκαν σχολιαστές παρουσιαζόμενοι άλλοτε ως υβριστές και άλλοτε ως «υποστηρικτές» της λέσχης μας. Αν και δεν έχουμε σε μεγάλη εκτίμηση ανθρώπους που κινούνται γύρω από τέτοια δημοσιεύματα ενημερώνουμε, όσους αναγνώστες έτυχε να δουν τα εν λόγω σχόλια, ότι σε περίπτωση που θελήσουμε να «τρολλάρουμε» μπορούμε να το κάνουμε εξίσου ικανοποιητικά με το να γράφουμε άρθρα. Μπορούμε να σπάσουμε τα νεύρα των μανδαρίνων με απολαυστικό τρόπο. Ποτέ, λοιπόν, δεν θα υπογράφαμε σε ιστολόγια είτε ταυτίζοντας τον Ρομαντισμό με το κούρεμα της χαίτης είτε αυτοπροσδιοριζόμενοι ως «μοναδικοί» και άλλα συναφή που εμφανίστηκαν στα σχόλια.  Μπορεί ορισμένοι σχολιαστές να αναφέρθηκαν σε εμάς με τέτοια λογοπαίγνια και παρατσούκλια. Αυτό είναι κατανοητό. Εκείνο που διευκρινίζουμε είναι ότι κανείς από εμάς δεν θα έγραφε με τέτοιο ύφος. Δεν θα δείτε από εμάς τέτοια σχόλια.


Επίσης οι κωμικές αυτές ορντινάτσες έγραψαν μέσα στον πανικό τους ότι η λέσχη μας υποστήριξε, σε διένεξη με σχολιαστή παλαιότερης ανάρτησης, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του covid19. Τους απαντούμε ότι εκείνο που γράψαμε σε εκείνο το άρθρο είναι ότι η αντιμετώπιση των εξουσιαστικών πολιτικών που εφαρμόζονται στο θέμα του covid πρέπει να γίνει με τρόπο ουσιαστικό, που θα υπερβαίνει τις απλοϊκές γενικεύσεις των συνωμοσιολογικών εντύπων. Τους τονίζουμε, δε, ότι μόνο υπό μία προϋπόθεση θα δεχόμασταν να υποστηρίξουμε το αίτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού: Αν γινόταν να καρφώναμε εμείς τα εμβόλια στα επίμαχα σημεία του σώματος αυτών των τύπων.


Αυτά, προς το παρόν, για τους διαδικτυακούς μας «φίλους». Τουλάχιστον τα σχόλια για την σχέση των νεορομαντικών της λέσχης με το κούρεμα της χαίτης οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι άνοιξαν μια συζήτηση γύρω από την αισθητική της εξωτερικής εμφάνισης στον «χώρο». Ο «λασπωτήρας» της δεκαετίας του ’80 πήρε μια άτυπη εκδίκηση απέναντι στην συνήθεια του κοντοκουρεμένου κεφαλιού. Μένει τώρα να υποστηριχθεί εκτενέστερα προκειμένου να κερδίσει έδαφος στους κύκλους των συναγωνιστών και να δώσει ένα στυλιστικό αέρα απελευθέρωσης από τα -μεστά αστικών κατάλοιπων- εμφανισιακά δεδομένα των ρεταλιών της Δεξιάς.


Η χαίτη εξάλλου παραπέμπει εικαστικά στο στρατιωτικό κράνος τύπου Kevlar. Τούτος ο συμβολικός παραλληλισμός θα έπρεπε να είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των παρακρατικών. Εκμεταλλευόμενοι αυτό το στρατηγικό πλεονέκτημα εμείς τινάζουμε περήφανα τις χαίτες μας και απολαμβάνουμε τον άνεμο να κυματίζει, καθώς αυξάνουμε ταχύτητα στις μηχανές μας. Ενώ αυτοί, έχοντας τους σβέρκους τους καθαρούς, εισπράττουν τις ηχηρές μας καρπαζιές όταν περνάμε από δίπλα τους μαρσάροντας.


ΥΓ. Οι φήμες που θέλουν τον γραφίστα της λέσχης Morias να επεξεργάζεται σε πειραματικές εικόνες πως θα ήταν γνωστά πρόσωπα του «χώρου» αν άφηναν χαίτη και έπειτα να τις διανείμει στο φωτογραφικό πρακτορείο Magnum, δεν έχει ακόμη επαληθευτεί.


Σχόλια
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Που τον θυμήθηκες το Γιαννάκη το Δοντά. Σα να βγήκε από την Ομπρε είναι στη φωτογραφία.

Τετάρτη, 19 Μαΐου, 2021

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανώνυμε 19 Μαΐου, 2021 για αυτό ακριβώς επιλέχθηκε η φωτογραφία του..χε,χε!

Ανώνυμε 20 Μαΐου, 2021, μη δακτυλογραφείς τόσο μεγάλα σε έκταση σχόλια. Μπορεί να τραυματίσεις κανένα δάχτυλο. Και πως θα πλένεις τα πιάτα στο σπίτι μετά; Θα πέσει παντόφλα..

Πέμπτη, 20 Μαΐου, 2021