Warlord (RIP Bill Τσάμη)

 

Μπορεί ο Bill Tsamis μέσω της ευρύτερης σκέψης του να εξέφρασε έναν επιδερμικά αστικό πατριωτισμό, που δεν ταιριάζει με τις προσεγγίσεις της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. Μπορεί να έχουμε ακούσει διάφορα σχόλια για την συμπεριφορά του από ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε στην Ελλάδα. Ως μουσικός, όμως, υπήρξε, πέρα από κάθε αμφιβολία, ένα από τα τελευταία λαμπρά σημεία αναφοράς της ελληνικής συμβολής στην ιστορία των αισθητικών δημιουργιών του Ρομαντισμού.


Οι Warlord των '80s του ελληνο-αμερικανού μουσικού ήταν το συγκρότημα που μαζί με τους Manowar της πρώτης περιόδου αποτέλεσαν τις βάσεις του μουσικού υπόβαθρου της πρώτης νεορομαντικής κίνησης που αναπτύχθηκε στην ελληνική νεολαία, κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας του '80. Επικός λυρισμός, εκπληκτικοί μουσικοί στις κιθάρες και τα τύμπανα, στίχοι με επικές θεματικές και προσεγγίσεις χριστιανικών θεμάτων μέσα από ρομαντικό πρίσμα, μελωδίες που θα μείνουν χαραγμένες για πάντα στις καρδιές μας. Αυτή ήταν η συνεισφορά των Warlord του Tsamis στον μουσικό μας πολιτισμό και γι' αυτό λατρεύτηκε από ένα μικρό κοινό φανατισμένων ακροατών.


Underground μεγαλείο, μουσική ποιότητα εκτιμημένη από τους λίγους (σε σχέση με την αξία της και με το εύρος του κοινού που υποστήριξε άλλα αντίστοιχα συγκροτήματα).


Η ζωή του Bill διήρκεσε 60 έτη. Εδώ και λίγο καιρό αναπαύεται στους ουρανούς, σαλπίζοντας μελωδίες για τα τάγματα των αγγέλων που θα δώσουν την τελική μάχη ενάντια στο κακό.


Σχόλια:

 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Όντως στον τομέα της ιδεολογίας και της προσωπικής του πολιτικής κοσμοθέασης ήταν απογοητευτικός αλλά μουσικά άφησε το στίγμα του, οι Warlord ήταν πραγματικά ένα underground διαμάντι. Τον ευχαριστούμε για όλα τα αισθήματα που ξύπνησε η μουσική τους στις καρδιές μας

Παρασκευή, 04 Ιουνίου, 2021

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Έτσι ακριβώς.

Επιπλέον υπήρξε σημείο αναφοράς της μάζωξης των πρώτων Ελλήνων νεορομαντικών, στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του '80, με αφορμή τα άρθρα του Sun Knight στο τότε περιοδικό Heavy Metal και Metal Hammer.

Παρασκευή, 04 Ιουνίου, 2021

 
Ο TheTrooper είπε...

Καλοκαίρι του 1985 αγόρασα το "And the cannons of Destruction..." LP. Το συγκεκριμένο έργο το είχε ψιλοθάψει ο μακαρίτης ο Γιάννης Κουτουβός στη "δισκοκριτική" του στο Heavy Metal...συνεπώς αποτελούσε αγοραστικό στόχο για έναν μεταλλά όπως εγώ. ΔΙΣΚΑΡΑ! Τα υπόλοιπα είναι όπως τους έμελλε να είναι. Μιάμιση χούφτα τραγούδια για την Αιωνιότητα....

Δευτέρα, 07 Ιουνίου, 2021

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...
Έτσι, ακριβώς
Ο/Η Ανώνυμος είπε

Ελάτε ρε μουνια  εμείς δεν προσκυνάμε τον κάθε μαλακα όπως εσύ αλλά σεβόμαστε μόνο τον μόνο αγωνιστη που δεν κέρδισε από τον χώρο δηλαδή τον Περίανδρο. Κανένα τρολινγκ δεν γίνεται μάθετε ποιοι είμαστε και τι έχουμε κάνει και θα δείτε άντε παλιοφλωροι γραφικοί μαλακές μην φύγετε με πατερίτσες θα μας πεις μαλακα Μμουτε ότι δεν σου λενε που συχναζουμε στειλε επίσημο μέιλ στην σελίδα μας να σου κανουμε τον κ@# μοθ@@

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανώνυμε, το mail που ζητάς έχει σταλεί απο χθες. Επειδή θέλουμε να είμαστε σίγουροι και να μην κατηγορούμε λάθος ανθρώπους ζητήσαμε ευγενικά κάποιες εξηγήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν είσαι πράγματι μέλος της συλλογικότητας (εδώ γελάμε) που αναφέρεις. Τις αναμένουμε ακόμη.

Πάντως για να το κλείσουμε το θέμα, όποιος και αν είσαι σε γράφουμε στα παπάρια μας εσένα και τον αρχηγό σου Αυτόν λίγο περισσότερο. Μπορείς και να του το πεις.

Αν θες να μας δείρεις υπάρχει τρόπος να μας βρεις και να σε βρούμε. Αν θες απλώς να μας ζαλίζεις τον έρωτα, σταμάτα το τώρα γιατί ήρθε το καλοκαιράκι, θα πάμε για κάνενα μπάνιο, έχουμε και άδειες τον Ιούνιο άρα θα μπάινουμε πιο αραιά να τσεκάρουμε τα σχόλια.