Συμπτώματα του διαχρονικού φιλελεύθερου ραγιαδισμού

Πριν λίγο καιρό ο υπουργός εθνικής άμυνας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ενισχυθεί το πολεμικό ναυτικό, ενόψει των τουρκικών προκλήσεων. Η απόφαση ήταν να αγοραστούν δυο γαλλικές πανίσχυρες φρεγάτες. Ωστόσο, η απόφαση αυτή ματαιώθηκε μετά το τηλεφώνημα της Μέρκελ, που υποτίθεται ότι αποκλιμάκωσε την ελληνοτουρκική ένταση.

Η ελλαδική κυβέρνηση, τοποθετημένη καθώς είναι από την Μέρκελ, υποχώρησε για άλλη μια φορά προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της καγκελαρίας και να αγνοήσει τα ελληνικά.


Επειδή όμως η σημερινή κυβέρνηση υποστηρίζεται από ένα πολλαπλό επικοινωνιακό mediaκό κατεστημένο, προκειμένου να καλύψει την μειοδοσία χρησιμοποίησε την δικαιολογία ότι οι γαλλικές φρεγάτες δεν θα αγοραστούν για να δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους. Τα αναδρομικά είναι χρηματικά ποσά που είχαν κλαπεί από τους συνταξιούχους μέσω των μνημονίων και τα οποία οι συνταξιούχοι κέρδισαν δικαστικά. Η προστυχιά του επικοινωνιακού συστήματος της κυρίας Γκραμπόφσκι είναι τέτοια ώστε έδωσε στα κομματόσκυλά της την ευκαιρία να δικαιολογηθούν, ρίχνοντας ξανά τις ευθύνες στα αυτονόητα κοινωνικά αιτήματα των συνταξιούχων.

«Αφού θέλετε κοινωνικές παροχές δεν θα έχουμε εθνική άμυνα», μας λένε οι υποστηρικτές των νεοφιλελεύθερων πατριδοκάπηλων κυρίων Άδωνι Γεωργιάδη, Αντώνη Σαμαρά και Μάκη Βορίδη.

Μόνο που δυο εβδομάδες αργότερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει ούτε τα αναδρομικά στους συνταξιούχους. Τους απείλησε μάλιστα να μην ξανακινηθούν νομικά και υποσχέθηκε να δώσει ένα μέρος τους και, μάλιστα, τμηματικά. Ασφαλώς στο μεσοδιάστημα που μεσολάβησε τα ΜΜΕ φρόντισαν να ξεχαστεί και το ζήτημα των γαλλικών φρεγατών.

Αλλά όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν αυτά και χειρότερα αξίζει το αστείο πλάσμα που αποκαλείται μέσος Έλληνας. Ραγιάς παντοτινός και ανεπίδεκτος μαθήσεως. Θα του κόβουν την σύνταξη, θα τον αφήνουν στο έλεος της Τουρκίας και των ΜΚΟ και αυτός θα ξαναψηφίζει Νέα Δημοκρατία. Και θα θέλει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το παρακάτω απόσπασμα από την ταινία Είσαι στην ΕΟΚ μάθε για την ΕΟΚ είναι ενδεικτικό της διαχρονικής ανθυποβαλκάνιας νοοτροπίας μέσω της οποίας η ελλαδική φιλοδυτική αστική ελίτ υποτάσσει την εθνική μας ταυτότητα στα οικονομικά της συμφέροντα και στις δυτικές γεωπολιτικές αξιώσεις ενώ τα λαϊκά στρώματα την παρακολουθούν σαν υπνωτισμένα.


Σχόλια:
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

"Αλλά όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν αυτά και χειρότερα αξίζει το αστείο πλάσμα που αποκαλείται μέσος Έλληνας. Ραγιάς παντοτινός και ανεπίδεκτος μαθήσεως. Θα του κόβουν την σύνταξη, θα τον αφήνουν στο έλεος της Τουρκίας και των ΜΚΟ και αυτός θα ξαναψηφίζει Νέα Δημοκρατία. Και θα θέλει την Ευρωπαϊκή Ένωση."

..και θα φωνάξει μπιραλλάχ, και θα ναι και μέρα μεσημέρι!

Κυριακή, 02 Αυγούστου, 2020