Καλό ταξίδι φίλε Γιάννη

Στην ελλαδική παράνοια της εποχής που ζούμε τείνει να καταστεί κανονικότητα ο θάνατος συμπολιτών μας μόλις πιάσει μια γερή νεροποντή. Ναι, δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια! Στην εποχή του μεταμοντερνισμού και της τεχνοκρατίας, για την οποία επαίρεται η φιλελεύθερη εξουσία, Έλληνες χάνουν την ζωή τους από την βροχή και μάλιστα βρισκόμενοι μέσα στα σπίτια τους.

Ασφαλώς υφίστανται τα ζητήματα της παράνομης ή της μη σωστής δόμησης και της καταστροφής των δασών για τα οποία οι ανόητοι προοδευτικοί ρίχνουν συνήθως τις ευθύνες στην ανικανότητα του μέσου Έλληνα να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Αλλά για να εκκολαφθούν αυτά τα προβλήματα υπήρξε και μια πολιτική ανοχή. Όπως επίσης και μια εκτίναξη του κόστους οικοδόμησης, καθώς και μια εξοντωτική γραφειοκρατία. Πως είναι δυνατόν να χτίσει σωστά σπίτι ένας μέσος Έλληνας όταν οι άδειες, τα απαραίτητα έγγραφα και οι υπόλοιπες προϋποθέσεις αγγίζουν κόστη πολλών χιλιάδων ευρώ; Αν υπήρχαν στις γενιές των παππούδων μας όλες αυτές οι προϋποθέσεις τότε μάλλον όλοι οι Έλληνες θα ήταν διαχρονικά άστεγοι.

Ωστόσο υφίσταται κάτι για το οποίο φέρει μεγάλη ευθύνη ο μέσος Έλληνας της εποχής μας. Είναι η ανικανότητά του να αποτινάξει τον επιβεβλημένο φιλελεύθερο καθωσπρεπισμό και να διαολοστείλει τους εκπροσώπους και τα βολεμένα τσιράκια του. Όσο δεν το κάνει αυτό ο δημόσιος βίος και η καθημερινότητά μας θα γίνεται, μέρα με την μέρα, όλο και πιο αβάσταχτη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη πλημμύρα της Εύβοιας στην οποία έχασαν τις ζωές τους κάποιοι συνάνθρωποί μας.

Ανάμεσα σε αυτούς και ένας αγαπητός φίλος της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. Ο Γιάννης Τριάντος βρέθηκε νεκρός με την σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους. Ο Γιάννης ήταν γνωστός από τα παλιά στέκια της Καλλιθέας. Παιδί που σύχναζε μια εποχή στο ναό του σκληρού ήχου των νοτίων προαστίων (το κατάστημα ηλεκτρονικών παιχνιδιών της Βιβής), παλαιότερα rocker, τα τελευταία χρόνια electro gothάς, υποστηρικτής της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. και αναγνώστης των εντύπων της, ένα παιδί που λάτρευε την φωτογραφία και τα εικαστικά, ένας ευγενικός καλός άνθρωπος. Δυστυχώς, χάθηκε από κοντά μας τόσο νωρίς και τόσο άδικα. Ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα του και να βρει μαζί με την γυναίκα του, ανάμεσα στους αγγέλους, την γαλήνη που τους άξιζε.

ΥΓ. Κατά τα άλλα όταν η προηγούμενη άθλια κυβέρνηση αντιμετώπιζε παρόμοια ζητήματα, τα ξενοκίνητα ΜΜΕ, που δεν την θεωρούσαν αρκετά αστική και «ευρωπαϊκή», εξαπέλυαν μύδρους εναντίον της. Τώρα που η εκλεκτή κυβέρνηση των «νοικοκυραίων» του mediακού life style αντιμετωπίζει τέτοιου περιεχομένου προβλήματα με την ίδια ανικανότητα, οι «ευαισθησίες» των δημοσιογράφων εξαντλούνται στην περιγραφή των in διακοπών της οικογένειας του πρωθυπουργού. 

Την ίδια ώρα ο λακές που ακούει στο όνομα Νίκος Χαρδαλιάς, για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι η βοήθεια του 112 όχι μόνο δεν έφτασε αλλά δεν υπήρχε καν ένας υπάλληλός της να σηκώσει το τηλέφωνο στις αλλεπάλληλες κλήσεις των πληγέντων, απάντησε ότι καλύτερα ήταν που δεν προσέγγισαν οι δυνάμεις του 112 την περιοχή γιατί θα είχαν κι αυτές θύματα. Σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό αν εισβάλει στην χώρα μας κάποια εχθρική δύναμη να μην στείλουμε τον στρατό να την αντιμετωπίσει προκειμένου να μειώσουμε τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Τι άλλο θα ακούσουμε από τους αγύρτες του εξουσιαστικού φιλελευθερισμού της Δεξιάς;;