Έξω από το ΝΑΤΟ


Παρακολουθώντας, τον τελευταίο καιρό, την ουδέτερη στάση της «συμμαχίας» του ΝΑΤΟ έναντι της χώρας μας, στο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων, (μιας συμμαχίας της οποίας η χώρα μας αποτελεί τον βασικότερο χρηματοδότη), θυμηθήκαμε την παλιά ελληνική κινηματογραφική κωμωδία που φέρει τον τίτλο Ο Κώτσος έξω από το ΝΑΤΟ. Με απλοϊκό και χιουμοριστικό τρόπο η εν λόγω ταινία δείχνει πως ακριβώς λειτουργούν οι παρακρατικοί ΝΑΤΟϊκοί μηχανισμοί στην χώρα όλες αυτές τις δεκαετίες. Απειλές, χρηματισμοί, ακόμη και απόπειρες εναντίον οποιοδήποτε προσώπου τολμήσει να βάλει το ελληνικό εθνικό συμφέρον πάνω από εκείνο της ανίερης αυτής συμμαχίας των φιλελεύθερων ιμπεριαλιστών.

Τα χρόνια πέρασαν αλλά οι πολιτικές παραμένουν ίδιες. Η Ελλάς, ως διαχρονικό κλωτσοσκούφι, σύρεται σε μια συμμαχία που ως σκοπό έχει την ανάσχεση της ρωσικής επιρροής στην Μεσόγειο. Αλλά όταν η ίδια ως χώρα έχει ανάγκη στρατιωτικών συμμαχιών, το ΝΑΤΟ της υπενθυμίζει απλώς ότι η αποστολή του είναι άλλη. Και για αυτή την, άσχετη με τα ελληνικά συμφέροντα, αποστολή, ο διαχρονικός ραγιάς Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει, κατ αναλογία, τα μεγαλύτερα οικονομικά ποσά της ιδιότυπης αυτής «συμμαχίας» μετά από εκείνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η ταινία Ο Κώτσος έξω από το ΝΑΤΟ υπάρχει ολόκληρη στο youtube. Εμείς παραθέτουμε ένα πολύ ενδεικτικό της απόσπασμα. Απολαύστε το. Απλά δεν ξέρουμε αν το αποτέλεσμα της θέασης θα είναι το γέλιο, που προκαλεί η ταινία, ή το δάκρυ, που προκαλεί η αντιστοίχιση των όσων προβάλει η ταινία με την πολιτική μας πραγματικότητα.…